Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖTV Matrahına göre araç fiyatında indirim yapılabilir mi?
Merhabalar
Ağustos'tan beri aracın teslimatını beklediğimiz markadan, döviz kuru nedeniyle 13.000 TL zam yapıldığı bilgisini aldık. Bundan dolayı baz fiyat 150.000 TL üzerine çıkıp 163.000 TL oldu. Bu da ömv matrahını katlamış durumda.
Forumda bazen iskontolarla bu tutarın ayarlanabilip satışın gerçekleşebileceği yazıyordu ancak arkadaşlara ne dediysek yapabileceğimiz bir şey yok demeye getirdiler.
Seramik kaplama ya da film Allah ne verdiyse sizden yaptıralım dedik ama distribütör indirimi sağlanırsa ancak yardımcı olabiliriz diye iletti arkadaşlar.
O da nasıl olacak bilemiyoruz. Sizce nasıl ilerlemek gerekir?
Merhabalar
Ağustos'tan beri aracın teslimatını beklediğimiz markadan, döviz kuru nedeniyle 13.000 TL zam yapıldığı bilgisini aldık. Bundan dolayı baz fiyat 150.000 TL üzerine çıkıp 163.000 TL oldu. Bu da ömv matrahını katlamış durumda.
Forumda bazen iskontolarla bu tutarın ayarlanabilip satışın gerçekleşebileceği yazıyordu ancak arkadaşlara ne dediysek yapabileceğimiz bir şey yok demeye getirdiler.
Seramik kaplama ya da film Allah ne verdiyse sizden yaptıralım dedik ama distribütör indirimi sağlanırsa ancak yardımcı olabiliriz diye iletti arkadaşlar.
Aracın ötv ye esas değeri gümrük vergisi matrahına göre değişiyor. Örnek olarak Ağustosta 16 bin euro olan gümrük bedeli 150 bin TL nin altında kaldığı için ötv matrahı düşük hesaplanıyordu,
Ama kasım ayına geldiğinde gümrüm matrahı yine 16 bin euro olan araç bu sefer 150 bin bandının üzerine çıktı ve ötv ye esas matrahı yükseldi.
İlk durumda düşük ötv alınırken 2. de yüksek ötv alınacak, bu rakam kdv ye de etki edeceğinden araç teslim fiyatı muhtelemen saçma sapan yerlere gelecek.
Bu durumda anlamadığım kısım şu, distirbitör indirim yapsa da yapmasa da gümrük beyanından dolayı aracın fiyatı ya artar ya artmaz.
Merhabalar
Hangi marka model ?
tequila818
12-11-2021, 07:13
Aklıma Seat geldi. Ben de Arona beklemiştim 1 ay boyunca. Baktım gelmeyecek farklı araç aldım. 250 bin TL olan araç şu an matrahtan dolayı 330 bin TL oldu ve hala yok.
Şu an zaten bekleyerek yeterince zarar ettiniz. Araba fiyatları tavan yapmış durumda. Risk alıp daha da bekleyerek dediğiniz indirimi yapmaları için dua etmekten başka yapacak bir şey yok. Şu piyasada indirim yapmalarını beklemek bana fazla iyimser geldi. Yine de bir umut...
Aklıma Seat geldi. Ben de Arona beklemiştim 1 ay boyunca. Baktım gelmeyecek farklı araç aldım. 250 bin TL olan araç şu an matrahtan dolayı 330 bin TL oldu ve hala yok.
Şu an zaten bekleyerek yeterince zarar ettiniz. Araba fiyatları tavan yapmış durumda. Risk alıp daha da bekleyerek dediğiniz indirimi yapmaları için dua etmekten başka yapacak bir şey yok. Şu piyasada indirim yapmalarını beklemek bana fazla iyimser geldi. Yine de bir umut...
Arkadaşın durumundan istisna yazıyorum, şuan da tezgaha ne koysa satıyor adam, neden indirim yapsın.
2. el piyasasında bile araçla bu gün anlaşıyorsun yarın adam satmıyorum diyerek üstüne 10k koyuyor ilanı güncelliyor.
Şubat 2021 de sipariş verdiğimde 285 bin lira olan araç, haziran 2021 de geldiğinde 313 bin lira vererek aldım kur yüzünden.
Bazen matrah değiştirecek indirim yapmana izin vermiyor sistem, aracın TR girişi matrahın üstündeyse ne yaparsan yap inmez.