Orijinalini görmek için tıklayınız : AUDI A6 2.0 TDI Multitronic / 2009
wolkanku
13-11-2021, 08:22
................................
wolkanku
13-11-2021, 08:23
muratburunce
13-11-2021, 09:13
hayırlı olsun kazasız belasız dönüşte neyi nasıl yapcağını bilmeyen experci yüzünden az kalsın büyük sıkıntı çıkacakmış neyseki tecrübenizden dolayı aracı kurtamışsınız geçmiş olsun
driver_can
13-11-2021, 09:15
Maşallah Volkan makine cidden heybetli ve gösterişli üzerindeki jantlar da güzel uymuş ama rs jantlar nirvanaya ulaştıracaktır.Elinde çok güzel bir hal alacağına eminim.A3 içinde arkalar torsiyon diye biliyorum ondan dolayı sert gelmiş olabilir.Ama sedana alıştığın için içinde daralırsın hb araçta ne alırsan al :)
Hayırlı olsun.
Bi A6 C6 3.0 TDI da bana nasip olur inşallah.
bosporuss06
13-11-2021, 09:56
Hayırlı olsun,güle güle kullan kardeşim.M pkt bir e60dan sonra yumuşacık gelmiştir muhtemelen.İki aracın karşılaştırmasını burda yaparsın zaten...
Abi hayırlı olsun, kazasız belasız. E60 nereden nereye gelmişti, A6 da dokunuşlarınla çok iyi bir yere gelecek. RS4 jantlar da C6'ya çok yakışıyor. Keyifli sürüşler, takipteyiz.
hayırlı olsun abi
diri güzel duruyor araç filmler gri kasayla çok güzel olmuş.
dpf li sanırım araç belki doludur? ondan biraz fazla yakmıştır?
aybarsdnr
13-11-2021, 10:50
Volkan, hayırlı olsun, güle güle kullan. Yine bir arabanın kaderini değiştireceksin. Senin arabayı görüp piyasası artmadan almak isteyenler almalı :))
Bence kaç yakar vs. çok düşünmeden 20 leri tak. Çünkü 19 seni görüntü olarak tatmin etmeyecek. Nasıl olsa motora biniyorsun, senede 40 bin km yol da yapmayacaksın arabayla muhtemelen. Aradaki 1, 2 lt fazla yakıt üzmez seni.
gokberks
13-11-2021, 11:02
Okurken aracı kendim almışım gibi keyif aldım. Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
Maşallah çok güzel duruyor. Diriliğiyle ben buradayım diyor.
Bana göre hakkı kesinlikle 20’’ jant. Yakıt olarak da uzun yolda o kadar yakması bir yerlerde bir problem var gibi geldi bana.
Hayırlı olsun güle güle kullanın.
wolkanku
13-11-2021, 16:08
Maaşallahı var , güzel araç , kazasız belasız kullanman dileğiyle ))
Hayırlı olsun, su kaçağını halletmen büyük şans. Bende x5 35d ile yaz tatilimi zehir ettiği için yollarımı ayırdım, kimse bulamadı kaçağı ve sattım :(
a5 a6 arayışlarım sonunda araç krizi yüzünden fiyatların artması beni başka yola sevk etti.
Puma st aldım, haftaya gelir umarım.
Bakalım inşallah pişman olmam.
Jön Türk
13-11-2021, 21:30
Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın, aynı renk 07 a3 ümde ki siyah filmleri aynalıya çevirme fikrimi oluşturdunuz :)
Plakalığa taktığınız ledlerin link i var mı ?
Hayırlı olsun, çok güzel bir araç.
Bence C5 i C6 yapmak istiyorum.
Bu arada cam filmleri çok güzel olmuş. Detayı nasıl ( Marka, uygulama yeri vs )
Maşallah abi hayırlı olsun allah kaza bela vermesin.
Az önce caddede Penguen kitabevi karşısında park halindeydim yanımdan geçtin, dedim ben bu plakayı bir yerden hatırlıyorumi E60'ın konusundan :) Şimdi konuyu gördüm. Bende Z4 vardı Miniyi verdim konusunu açarım onun da :)
Canlıda çok çok güzel duruyor Volkan kazasız belasız.
immortalboss
14-11-2021, 17:09
Aracınız çok güzelmiş maşallah. Favorilerimde bir tane a6 1.8t var otomatik ama size de bir danışayım nasıldır diye. :)
Yakıt olarak bu ebatlardaki bir araç için yine bile kötü değil ama daha az yakabileceğinden eminim. :)
wolkanku
14-11-2021, 17:10
Guzel tercih! Fotograflar bir tek bende mi gozukmuyor acaba?
Volkancımcım güle güle kullan. Güzel araba eksiklerini de sen tamamlıcaksın zaten yavaş yavaş. Sıkılacağını düşünüyorum ama görücez :)
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, günden güne daha iyi noktaya gelecek takipteyiz...
Km si kaç aracın yazmamışsınız merak ettim.
wolkanku
15-11-2021, 07:32
burcinkarabacak
15-11-2021, 07:43
Volkan hocam hayırlı olsun çok güzel bir seçim oldu. Heybetli kocaman arabaları sever oldum ben de passattan sonra. keyifle güzel günlerde kullanın inşallah. tekerine taş değmesin
saygılar
asmisinsan
15-11-2021, 08:39
maşallah araçta yapılanlarda çok güzel sanzıman yagını degiştirmen çok iyi olmuş rahatlamıştır araç
wolkanku
15-11-2021, 08:49
Hayırlı olsun Volkan güle güle kullan. Kazasız belasız maşallah :)
Arabaya denk geliyordum Bodrum'da ara ara.
TolgaKaraman
15-11-2021, 11:15
Volkan hayırlı olsun. Güzel günlerde kazasız belasız kullanman dileğiyle. Yolda yaşadığın talihsizlik içinde geçmiş olsun nazara çıktı diyelim Allah beterinden korusun. Rengi ve duruşu olsun benim gayet hoşuma gitti senin ince ve güzel dokunuşlarınla daha da güzel olacağından eminim. Tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız kullan inşallah.
wolkanku
15-11-2021, 14:28
Tazelemede bir dünya markası.
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.. :)
her araç başlığını tamirat - tadilat programı gibi takip ediyorum, eline emeğine sağlık. güzel bir araç bulmuşsun gerçekten
Erdem K.
15-11-2021, 15:48
hayırlı olsun, keyifli sürüşler ...
3.0 olsaydı keşke :D
Oguzhandeniz
15-11-2021, 16:28
CVT şanzıman nasıl genel olarak?
wolkanku
16-11-2021, 07:01
Bostancı Sanayi sitesine üst kapıdan girip aşağı vergi dairesine doğru inerken Mert elektronik var. O da iyidir.
Alman üzerine yıllardır çalışır.
GökhanÖzkan
16-11-2021, 11:47
Hayırlı olsun Volkan. keyifle kullan. kazasız belasız...:heyoo:
Dün nazar mı değdi noldu bilmiyorum, aracın orta ekranı çalışmayı durdurdu.
Vitesi taktıktan sonra çalışmadığı dikkatimi çekti, belki mmi tuşlarından gelen kabloyu yerinden oynattım, belki de ekranın arkasındaki kablo gitti.
Ses sistemi çalışıyor, tuşlar aktif , ekran simsiyah.
Ender elektronik ile iletişime geçeceğim, onun haricinde tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır?
Ender mi ? ben varken ? çarpılırsın yeminle.
Densworkshop var, tavsiye ederim. :D
Volkan hayırlı olsun çok güzel dokunuşlar :)
Ozan Özer
17-11-2021, 16:23
Hayırlısı olsun,güle güle iyi günlerde kullanın aracınızı.sizinle birlikte daha da güzelleşeceğinden şüphem yok.
Mert elektronik/Bostancı sanayi sitesi iyidir ama tuzludur.
wolkanku
18-11-2021, 09:03
Cimmeria
18-11-2021, 14:30
gule gule kullan, 3.0 olani vardi bacanakta sıfır almisti, cok memnun kalmamisti, umarim onun yasadigi tarzda sikintilar çıkarmadan binersin, cok rahat arabaydı cok yol yapmiştim o arabayla Marmaris kas arası :)
bu arada görselleri nereye yüklüyorsan yurtdisinda gozukmuyor :)
wolkanku
18-11-2021, 16:10
wolkanku
18-11-2021, 16:21
Cimmeria
18-11-2021, 20:07
e60 tam ERKEK bir araba açıkçası.
performansı, sertliği , gaz tepkileri herşeyi erkek işi.
A6'nın hiç o taraklarda bezi yok, amaa iş konfora gelince orada dur diyor.
Yalıtım çok başarılı, motor sesi e60'dan çok çok daha az, motor titreşimi e60'dan fersah fersah az. ( e60 da motor kulakları ve şanzıman kulaklarını sıfırlamıştım, a6'da sıfırlanmamasına rağmen titreşim çok belirgin şekilde daha az.) ses sistemi e60'ı hoplatır, koltuklar muazzam rahat ( e60 msport koltukların viraj kavraması daha iyiydi ) , fren pedalı hissiyatı ve direksiyon yumuşaklığı kullanım kolaylığı ve konfor açısından çok daha üstün ancak erkek işi sevenler için biraz soft gelir.
açıkçası a6 aldığım için hiç pişman değilim şu anda. Yapılacak işlerini bitirip tamamladıktan sonra keyifle 4 kişi yaz kış seyahat edebileceğim kusursuz bir araba olacak.
Zamanla göreceğiz.
Katiliyorum, gecen hafta su arkadaşı alacaktım, (e60 530i msport) guzeldi falan ama gereksiz sert geldi acikcasi bana, onun yerine gittim daha pahalıya cls aldim, daha az sert ama cok daha konforlu geldi bana.
https://live.staticflickr.com/65535/51689734505_ae9e366b58_k.jpg
A6da kesinlikle tam bir uzun yol arabası, kullanması da seyahat etmesi de cok zevkli içerisinde, cok keyifli olacağına eminim senin icin.
wolkanku
19-11-2021, 18:54
Çok basıklık konusuna harfiyen katılıyorum
Maşallah, güzel günlerde kullanın
wolkanku
22-11-2021, 06:17
wolkanku
22-11-2021, 06:27
Çok güzel dokunuşlar devam.
wolkanku
22-11-2021, 11:31
Jantlar efsane olmuş kesene bereket ayrıca arabayı düzene sokma hızına hayranım
driver_can
22-11-2021, 21:33
Maşallah son sürat kafandakiler uygulamaya geçirdin gayet güzel gidiyor.Yay tercihi yerinde olmuş aracın eski o çok basık hali yorgun gösteriyordu.Jantlar hayırlı olsun güzel durmuş ama ben öncekileri de beğenmiştim açıkcası.Bilmiyorum emin olamadım ama bu akşam benim sokakta gördüm jantlar çok hoşuma gitti.
https://i.hizliresim.com/e2z2vsr.jpeg (https://www.hizliresim.com/e2z2vsr)
wolkanku
23-11-2021, 09:10
Erdem K.
23-11-2021, 10:11
jantlar güzel durmuş, eklemeler de şahane ...
Ozan Özer
23-11-2021, 10:48
Emeğinize sağlık,kesenize bereket..Bir insan bir işi severek yapıyorsa sonucunun kötü olması olanaksız derim.Araç tam tadına olmuş bu haliyle.Hangi aracı alıyorsanız kendimi o aracın ilanlarında buluyorum :)
Bu arada Deniz bey'in de eline sağlık..Yaptığı işleri severek takipteyim.Kendi aracının torpido+ekran ekleme sonuçlarını merakla bekliyorum :)
wolkanku
23-11-2021, 11:35
Dolar gibi araba gittikçe yükseliyor :D
Eibach pro kit e göre bence yine iyi düşmüş. Bana sorarsan tam kararında olmuş. Eski hali biraz yıkık duruyordu basıklıktan dolayı
Hayırlı olsun tekrar, her araban çok güzel değişimler geçiriyor elinde.
5 mi a6 mı peki ? bi ara güzel bi karşılaştırma yapsan fena olmaz :)
wolkanku
25-11-2021, 10:32
arabadan ziyade sizin semti çok beğeniyorum ben evlatlık kabul ediyormusunuz günlük arabanızı yıkarım :o
wolkanku
26-11-2021, 08:35
Ozan Özer
26-11-2021, 08:55
elinize sağlık tekrardan :)
yazılımı nerede ve kaça yaptırdınız acaba? Bende düşünüyorum da.(DM'de atabilirsiniz :) )
bosporuss06
26-11-2021, 10:38
aslında önceki sayfalarda kısa bir kıyas yapmıştım , tam 15 günlük kullanımdan sonra tekrar yazayım.
Motor Performans Tüketim kriterlerinde, BMW e60 520d fersah fersah önde. Ancak şunu belirtmekte fayda var, benim A6 2.0 tdi 136 HP olan motor, 2010 sonrası 170 hp olarak geliyor. Dolayısıyla aslında e60 177 hp karşısında A6 170 hp kıyaslamak daha doğru olacaktır.
Ben 136 hp üzerine sırasıyla bakım + şanzıman yağı değişikliği sonrası yazılım yaptırdım, özellikle de performans odaklı değil tüketim odaklı bir yazılım istediğimi belirttim. Bu şekilde tüketim yaklaşık 1,5 litre kadar düştü , performans da belirgin şekilde iyileşti ancak zımba roket vs değil. Hatta Yeni nesil clio polo tdi vb araçlarla rahatlıkla beni geçebilirler. e60 520d 177 hp yazılımsız haliyle bu araçlar ile kedi fare gibi oynardı bu çok net. Burada 10 puanı E60 alır.
Konfora gelindiğinde kıyas zorlaşıyor.
E60 tank gibi kapanan kapıları ( fitillerim sapasağlamdı ve daima bakımını yaptım, sertleşmesine izin vermemiştim.) , tavanda bile kat kat yalıtımı ile 160km'den önce içeride rüzgar sesi asla hissettirmezdi . Sunroof olmaması da bunun en büyük sebeplerinden biriydi. Ancak iş süspansiyona gelindiğinde tamamen stock m sport süspansyion 18" ler ile konforlu denilebilecek düzeyde idi, 19" lara geçtiğimde ise 19" jantlı yeni nesil a3 golf vb gibi araçlara kıyasla hala konforlu denilebilecek seviyede idi, binen kimse rahatsız olmadı, uzun yolda keyifle konforla kullandım.
A6 ise ilk aldığımda yayları presli + 19 jantlı idi, arabaya oturup ilk bir kaç km gittiğimde fark ettiğim şey, presli yaylara rağmen ne kadar konforlu olduğu idi. Presli yaylarla davlumbaz içlerine sürtme yaptığı için, eibach prokit'e geçtim. Arabanın kaderi değişti, inanılmaz bir konfor daha eklendi. Gerçekten kullandığım en konforlu otomobilim diyebilirim.
Kapı fitilleri yine çift kat ancak BMW'nin gibi kadife kaplı değil, kapanış hissiyatı BMW'nin bir tık gerisinde bu sebeple ancak segmentine yakışır derecede.
Dolayısıyla yol sesi , rüzgar sesi gibi konularda BMW ile çok benzerlik gösteriyor. 140-150 bandına kadar rüzgar sesi yok diyebilirim.
A6'nın bu noktada bir aslında bir artısı daha var, koltuk yapısı e60'a göre daha yumuşak, bu da kullanım sırasında ekstra konfor ekliyor sürüşe.
A6'ya konfor noktasında en büyük puanı motorun hızlı ısınması ekliyor, tamamen soğuk motor , dış ısı 10 derece civarında iken yaklaşık 2-3 dakika içinde ısınmaya başlıyor, ısınmamış olsa bile havalandırma sıcak üflüyor, E60 da içeriye sıcak üflemesi 8-10 dakikayı buluyor.
Konforda 10 puanım A6'ya.
Sürüş Dinamikleri;
Tartışmasız E60.
Direksiyon netliği, direksiyon sertliği, tepkileri vb. hepsini alt alta koyunca A6'ya söyleyecek bir söz bırakmıyor.
A6'nın bu noktada tek bir artısı var, direksiyon dönüş çapı daha fazla, özellikle park manevralarında ve dar alanlarda dönüşte yok artık diyeceğim işler başarıyor. Onun dışında prokitten sonra direksiyona güzel bir netlik ve sertlik geldi ancak E60 ile kıyaslamak ayıp olur. 10 Puan E60'ın.
Müzik sistemi;
E60 'da standart müzik sistemi vardı, çok zayıftı açıkçası. A6'da DSP müzik sistemi var, Bose'ye falan gerek görmüyorum, çok yüksek seste bozulmadan bam güm çalıyor. A6'da bose sipariş eden neden etmiştir açıkçası bilemedim. 10 Puan A6'nın.
Donanım;
E60'ım sunroofsuz m paket, A6'ım da sunroofsuz standart paket
İkisinde de elektrikli koltuk, hafızasız koltuklar mevcut. A6 'da deri ile birlikte koltuk ısıtma standart , arka koltuklardaki ısıtmalarım ise sanırım opsiyonel. Bu noktada e60'dan önde.
Isıtmalar çok başarılı çalışıyor, soğuk kış gününde titreyerek arabaya bindiğimde ısınmam yaklaşık 2-3 dakika alıyor. E60 da bu süre uzuyor.
E60 da cruise control yoktu sonradan ben eklemiştim, A6 da ise standart.
E60 da sd , cd changer vb yoktu , A6'da bunlar mevcut ancak ben orijinal bluetooth ekleteceğim.
E60 kadranı demode, A6'nın ise opsiyonel renkli ekranı var, iç mekanı daha modern hissettiriyor.
bunun dışında, yağmur far sensörleri, arka perdeler, bixenon farlar iki araçta da standart. Açıkçası audi'nin donanımı beni daha mutlu etti. 10 Puan A6'ya atarım.
Bakım Maliyetleri;
Sorgusuz sualsiz A6 önde.
Bmw'nin yedek parçası da pahalı, işçilikleri genelde meşakatli bu sebeple işçilik ücretleri de yüksek.
En basit örnekle ; BMW'nin şanzımanı 10 litre yağ alırken ( yağ değişimi 15 litre ile yapılıyor ) , Audinin şanzımanı 7 litre yağ alıyor, 8 litre ile değişim yapılıyor. yaklaşık 100-150 TL bandında yağlar, bu noktada bile 700 TL fark oluşturuyor.
Ya da motor yağ kapasitesi BMW'de 5,5 litre, mecburen 5+1 litre alıyoruz, Audi de 5 litre.
BMW'de polen filtresi 2 adet, en dandiği 80-100 lira bandında tanesi.
Audi de 1 adet, isteyen yine 80-100 liralık koyar.
BMW'de periyodik bakımı 1400 altına çıkamazken , Audide rahatlıkla 850-900 bandında çıkabiliyorsun.
Bunlar ufak farklar bunu mu konuşuyorsun diyecekleri , benzin zammı topic'inde 1 depoda 50-60 tl fark oluşuyor diye ağlaşırken görmeyeyim sakın, üzerim :)
Elimde bir para var kendimi sıkmadan konforlu güzel otomobil alayım diyen A6 alabilir, ancak aynı yaş/km/boya kritleri göz önüne alındığında ; elimdeki paranın biraz üstüne çıkarak olası bakım maliyetlerini de sırtlanmaya hazırım maceraya girerim diyen , daha agresif daha sıkı otomobil olan e60 'ı alabilir.
Tam bir arabacı anlatımı olmuş,tebrikler.:)Söylediklerine ek m pkt olmayan rft lastiksiz premium bir e60 520d konfor ve donanım olarak a6'ya yaklaşabilir.Bendeki e60da tam elektrikli-hafızalı koltuk,uzun far asistanı,6lı cd changer,koltuk ısıtma,ele.bel desteği vb.özellikler vardı,donanım olarak yetiyordu.Her halükarda iki araçta e sınıf araç olup,zevk ve beğeniye göre kişileri yeterince tatmin edecektir.
dulger007
26-11-2021, 12:46
Aracın önü göz yanılmasından dolayımı daha kalkık duruyor acaba yoksa gerçektede öylemi?
wolkanku
26-11-2021, 13:16
Arkaya tam 1 parmak giriyor, öne 1,5 parmak giriyor.
Ancak bugüne kadarki tüm arabalarımdaki yay tecrübelerim, bunun zaman içinde motor ağırlığı sebebiyle ön tarafın düşerek, eşitlendiğini hatta önün nispeten daha basık olduğunu söyler. Bakalım bekleyip göreceğiz.
Yıllar önce civic için eibach yay almıştım aynı durum olmuştu.
Kasa kodu olarak yay doğru olabilir. Motor kodu olarak kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ön aks ağırlığı daha fazla olan (genelde büyük motor hacimli olur) A6 yayı takmış olabilirsiniz.
Ya da arka yayların üzerinde yer alan kauçuk malzemeleri tornacıda daha kalın yaptırıp ön arka seviyeyi eşitleyebilirsiniz. Bu yöntemi KW bile uyguluyor :)
Harika güncellemeler elinize sağlık :)
Yıllar önce civic için eibach yay almıştım aynı durum olmuştu.
Kasa kodu olarak yay doğru olabilir. Motor kodu olarak kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ön aks ağırlığı daha fazla olan (genelde büyük motor hacimli olur) A6 yayı takmış olabilirsiniz.
Ya da arka yayların üzerinde yer alan kauçuk malzemeleri tornacıda daha kalın yaptırıp ön arka seviyeyi eşitleyebilirsiniz. Bu yöntemi KW bile uyguluyor :)
Harika güncellemeler elinize sağlık :)
Eibach ların hepsinde neredeyse arka önden bi tık daha düşük oluyor. benim 3 serisinde de pro kit var ve arka bi tık daha düşük önden.
Arka yayların üzerinde yer alan kauçuk malzemeyi tornacıda nasıl daha kalın yaptırabiliyoruz ? Bunu açar mısınız biraz ?
wolkanku
26-11-2021, 13:41
wolkanku
26-11-2021, 13:43
Bilgi vermek amaçlı yazdım istediğin gibi kullanabilirsin :)
Eibach ların hepsinde neredeyse arka önden bi tık daha düşük oluyor. benim 3 serisinde de pro kit var ve arka bi tık daha düşük önden.
Arka yayların üzerinde yer alan kauçuk malzemeyi tornacıda nasıl daha kalın yaptırabiliyoruz ? Bunu açar mısınız biraz ?
PM atayım arkadaşın konusunu kalabalık etmeyelim :)
wolkanku
26-11-2021, 14:05
Volkan senelerdir yay jant takarım buraya çok fotoğraf eklemiyorum. Ama bana denk gelen ataçlarda sonradan düşmedi hiçbirzaman. Arka gerçekten daha düşük sen memnunsan problem yok. Sanayide arkadaşlarım bir parça yaptırıyordu yayın altına aliminyum. Hayırlı olsun aracın kazasız belasız kullan gayet güzel temiz duruyor.
wolkanku
27-11-2021, 04:47
Ahmet Saraçoğlu
27-11-2021, 07:36
volkan , keyifle okudum , güzel günlerde kullan.Özellikle sade dokunuş kafanı seviyorum.Bmw de sinanla yaptığın videoyu izlemiştim.Ordaki krom böbrek te görüntü olarak kaderini değiştirmişti aracın.Bundada s panjur.
Bu ara bende araç alma arifesindeyim.159u biliyodumda , giuliettayı şimdi gördüm.Benzer bi arayıştayım.
160k lara kadar güzel görünen , baş ağrıtmayan , gönül isterki arkadan itiş olsun ama o fiyatlara bulacağım herhangi bi bmw beni üzeceğini düşündüğüm için önden çekiş bi araba bakınıyorum.
tek kişiyim ama büyük sedan da seviyorum.300C , 560SEL gibi enteresan deneyimlerim oldu.Bi ara beetle aldım , nispeten piyasada az olup fiyat aralığı dahili güzel tasarımlı arabaları seviyorum.Şu anda da 159 a hafif göz kırpmakla birlikte giu lara bayaa yakınım(gözümdeki tek handikap düz vites olması)
öncelikle a6yla 159 u kıyaslamanı , sonrasında da giulietta hakkında fikirlerini rica edicem.
Prokit takılmış bir A6 daha;
Hadi biraz eğim var desek düz zeminde ön yüksekliği benimki ile aynı olacaktır.
https://i.resmim.net/STXjPn.png
Ekstra fotolar burada
Пружины Eibach Pro-Kit, занижение -30/-30мм — Audi A6, 3.2 Ğ»., 2007 года на DRIVE2 (https://www.drive2.ru/l/1301540/)
Yaylarda ya da montajda bir sorun yok, sanayi işi çözümler peşinde koşmaya gerek yok.eibach bu şekilde uygun görmüş demek ki. Bu konuyu sonlandıralım artık.
Siyah arabadaki jantların değerleri farklı herhalde senin araçtaki gibi durmuyor.
wolkanku
27-11-2021, 08:59
Cimmeria
27-11-2021, 12:32
ben jantlari da begendim yakismis, genelde on taraf biraz daha dusuyor hakikaten zaman içerisinde, zaten bu arabayi yerle bir yapmak konfor kaybından baska bir seye yaramayacaktır gule gule kullan.
yandan bakınca cok gri geldi bana acaba bir yerlere siyah bir dokunuş detay bir sey mi eklesen? siyah ayna kapakları ya da baska bir sey bilemedim sanki biraz o full griliği kırmak iyi olabilir gibi geldi sen ne dersin?
maşallah hangı araca elın dokunsa guzellesıyor, sen yaptıkca bu tarz araçlara herkesın ılgısı bır anda donuyordur emınım ama senn yaptıklarını yapmamız bıraz zor gorunyor. Gene aldığın günden ıtıbaren dokunuşlar ıle hep bır adım oteye goturdun. Acaba sırada ne var dıye sureklı bır suphe ıcınde bırakıyorsun bızı.
Hayırlısı olsun allh kaza bela vermsn elestırı yapayım dedm bulamadım, tavsıye desen oda smdılık yok :=)
wolkanku
28-11-2021, 05:51
Aracın ağırlığına f1 kulakçıkları yakıştıramadım, onun haricinde çok iyi maşallah :)
barakuda26
28-11-2021, 21:43
Hayırlı olsun yeni araç. Güzel vakit + nakit harcıyosun araçlarına ama değiyor maşallah :)
wolkanku
29-11-2021, 09:32
wolkanku
01-12-2021, 22:13
Selamlar Volkan kendi yaşadıklarıma göre düşmez dedim senin arabana düşmez demedim. Bilgiler zamana,yere vs vs değişebilir.Denediğim araçlarda yüksek km yoktu. Oem jantta et değerine göre daha orjinal bir görüntü var sen beyenip memnun kullanıyosan ne güzel.
Yaylı konfor, e60 M e göre nasıl oldu şu an?
wolkanku
02-12-2021, 13:35
wolkanku
02-12-2021, 13:43
Selamlar Volkan,
Sanayi isi dedigin benim önerimse tum dunyada kullanilan bir yontem "A6 spring distance kit" yazarsan nette cıkar. Ben kaucuktan tornada yaptım.
Romork kullanan, bagajında muzik sistemi olan, cok esya tasiyan ve arka tarafi normalden yuksek olmasni isteyenler kullanir.
Lastik havasiyla oynayarak sadece tum govdeyi yere yaklaştırabilirsin. Çamurluk boşlukları aynı kalır.
Yaylar baskı görüdükçe düşer doğrudur. Güle güle kullan :)
wolkanku
02-12-2021, 14:02
Daha önceki otomobillerinde replika jant ve spacer kullanıdığını görmüştüm.
Aslına bakarsak sanayide uygulamayı oldukça fazla yapan (fazla yapana usta diyoruz) kişilerle çalıştığımızda sorun yaşamayız.
Böyle çalışan ustaların talep ettiği rakamlar doğal olarak "marka" ürünlerden fazla da olabiliyor.
Senin tarif ettiğin "bizlik bişey yok abi" lafları genelde tecrübesiz ucuz dükkanlardan çıkar.
Maslak başta olmak üzere Türkiye'min her sanayisinde kendi de emeği de çok değerli ustalarımız var :)
Güle güle kullan çok güzel olmuş maşallah diyip konuyu bağlayalım. :)
wolkanku
02-12-2021, 14:46
Zevkli adamsın. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
wolkanku
05-12-2021, 20:34
bosporuss06
06-12-2021, 13:40
cam filmi,aracın rengi ve jantlar profilden çok uyumlu duruyor,maşallah...
Volkan bence filmler ince siyah olsa daha güzel olur böyle zindan değilde açık siyah, bu arada arada yazılım olunca siyah duman çok atıyormu dizel bi araç alıp soft bi yazılım yapmayı istiyorum ama dumanlama işi canımı sıkıyor
wolkanku
06-12-2021, 14:51
TolgaKaraman
06-12-2021, 16:10
Kısa sürede boyamana rağmen güzel olmuş bence de, ama ilerleyen zamanlarda fırın boya yaptırırsan bence daha verimli olabilir fikir sadece;)
bazı açılarda özellikle aşağıdan çekip gökyüzünü de plana katacak şekilde fotoğraf çekersem filmler krom gibi gözüküyor, onun dışında yeşil siyah gözüküyor.
Dün çektiğim başka bir açıdan filmlerin tonu;
https://i.resmim.net/Sjgjiy.jpg
Evet tam olarak böyle bi ton diyordum oda mevcutmuş zaten
Ben partikül filtresi iptal ettirmeden sadece yazılımla güç arttırdım, sıfır duman kullanıyorum. Öncesinde de yoktu, yazılımdan sonra da hiç duman olmadı. Yazılımla da alakalı biraz, ben full performans istemiyorum dedim, zorlamadan bir tık güç ve ekonomi istiyorum dedim, takribi 170hp civarındadır, hissettirdiği 160-165 gibi. Zorlayarak 185 lere kadar da alınırdı ama gerek olmadığını düşünüyorum, aracın öyle bir karakteri yok.
Tamamen istediğim tarzda yapmışsın 2006 model a4 ve 163lük e90 var ikisindede birazda güç olsa yeter diye düşünüyorum ve tam olarak fabrika çıkışı ayarında istiyorum anlaşma yaptığımda firma ismi için yazacam inşallah
wolkanku
13-12-2021, 13:22
e.adakale
13-12-2021, 14:13
masallah mermi mermi :cool:
eski tasarim araclarin yuvarlak hatlari yeni tasarimlara göre bin kat daha güzell.
Çok güzel dokunuşlar süper gidiyor.
Komple göçük düzeltmeye bende sokmayı düşünüyorum, fiyat performans olarak iyi bir yer var mı tavsiye edebileceğiniz ?
wolkanku
13-12-2021, 16:37
Jantları 2. El olarak aldığım için üzerinde epey kaldırım sürtmesi , çizik ve lekeler vardı. Demir tozu sökücü ile epey bir ilerleme kaydettim ancak o çizikler arabayı yorgun gösteriyordu.
Bugün ince fırça ile rötuş yapar geçici olarak güzel bir görüntü sağlarım diye bahçede girişmekti niyetim ama bir anda komple boyarmıyım vakit var yeter mi güneş batmadan vs derken bir anda 4 jantı da boyadım vernikledim😁
Gelelim görsellere;
Hiç özenmeden, kaldırıma sürten köşeleri doldurup zımparalamadan, astarsız şekilde sadece keçe işe zemini boya tutunacak hale getirip motipin jant boyası ve akçalı parlak vernik ile 2 saatte 4 jantı boyadım. Kendim de inanamadım.
Tek bir yerde vernik akıntısı olacak gibi oldu ama kuruyunca o da kayboldu.
Şimdilik görüntüden epey memnun kaldım, boya dökülürse vs o zaman Deniz’in kompresörle usulüne uygun boyarız
Eline sağlık, boya bayağı iyi olmuş.
Ben de jantları boyamak istiyorum 16" oldukça fazla düz yüzeye sahip bir model. Kaç kutu boya vernik gider Motip olarak kullansam? Kapalı garaj var bir hafta sonu elden geçireyim diyorum. Çok büyük bir beklentim yok olduğu kadar artık.
https://i0.shbdn.com/photos/30/48/82/x5_915304882nmi.jpg
wolkanku
14-12-2021, 11:44
wolkanku
04-01-2022, 08:08
Adam tam hayalimdeki işi yapıyor ve hayal ettiğim müşteriyi de bulmuş.
Bu tarz butik bir iş yapmak istiyorum ileride, ama işe değer verecek müşteri bulabilme fikri biraz korkutmuyor değil açıkçası.
İnugel'i merak ediyordum özellikle kıvamını, bilgi güzel oldu bu açıdan. İnsta dan da takip edeyim ustayı bir şeyler öğreniriz illaki.
Maşallah, bununla geçmiş olsun.
Taşırma kabını da yenilediniz mi; biraz cappucino kıvamına gelmiş, sistem tertemizken değişmek iyi olurdu.
wolkanku
04-01-2022, 10:36
Şu Soğutma suyu temizliği , değişimi kadar rahatlatan bişey yok valla.Benim hatunun arabadaki suyu bir türlü duru hale getiremedim. KÖROĞLU nun tavsiye ettiği Liqui Moly radyatör temizleyiciyi kullandım ama hala çamurlu su geliyor.Arabada kalorifer peteği de tıkalı ayrıca.Birde bu ilacı deneyeceğim bakalım.
Hayırlı olsun.Ustanın da emeğine sağlık.
Ben de Master Garaj'ı Motul bayisi ararken evime yakın diye buldum gittim tanıştım. Dandik bir sanayide olan çok kaliteli bir usta. Hakkı maslak bostancı vs ama Tuzla'da kalmayı tercih etmiş. Gercekten iyi niyetli işini bilen güzel bir adam diye düşünüyordum senin tecrüben de bu yönde olmuş.
Arabanın sogutma sisteminde sorun yok ama şunu gördükten sonra bir sonraki bakımda ben de komple sistemi bir değiştirteyim.
Radyatör temizliğini kendi aracıma da yapsam neler neler çıkar kim bilir :) Ustaya bayıldım, girip baktım VAG Grup üzerine çalışıyor gibi. Ama çok detay şeyler olmazsa BMW'ye de bakar sanki he? Bilgin var mı o konuda :)
Antifriz işi güzel sonuçlanınca ben bile okuduğum yerde rahatladım :)
Antifrize ben de takığım. İyisi olacak, belirli aralıklarla değişecek. Kapağı açtın mı tertemiz antifriz görülecek. Araba bakımlı olduğunu gösterecek.
Kesenize bereket. Ustaya da tebrikler. Bu zamanda iyi iş yapmak zor gerçekten.
wolkanku
04-01-2022, 13:53
Patates dahi soysa işini düzgün yapan insanlara hayranım. Hayırlı olsun güzel uygulamalar olmuş. Yaptırasım geldi vallahi :)
Benimde aracın garantisi bitti.Bizler gibi hastaların halinden anlayacak ahlaklı ve temiz işçiliğe sahip usta bulmak benide mutlu etti.İşim gereği İstanbul'a gidiyorum ve bakım konusunda bende kendisi ile görüşüp randevu alırım.
wolkanku
11-01-2022, 12:11
Volkancım geçmiş olsun can sıkıcı bir durum biran önce çözersin inş.
Volkan çok geçmiş olsun. Kısa sürede doğru teşhisle sorunu çözersin inşallah.
Sorunu çözdükten sonra tertemiz misler gibi olur o kadar emek ve masraftan sonra binersin bence.
Yeni araç yeni macera demek. Valla ben 2016 model Tiguanımı aldığım günden beri sanayiye çay içmeye gidiyorum.
Yeni hayatımdan çok mutluyum. Mini çok yormuş beni :)
hararet sorunumuz hala devam ediyor.
Araba 100 km hızda cruise kontrol açık 1300 devirde giderken obd'den kontrol ettiğimde 90'dan 116'ya kadar geliyor ancak kadrandaki ibrede değişim olmuyor, 117 ye geldiğinde ise ibre 90'dan yukarı yürüyor. Tam bu sırada vites küçültüp devir arttırdığım anda 117'den 90'lara 2-3 saniye içinde geri geliyor. Bu teşhisi koyduktan sonra, suyun debisiyle alakalı olan bu problem yüksek ihtimalle devirdaim diyerek soluğu serviste aldım.
Devirdaim ve triger 145.000 km'de 2 yıl önce değişmişti satan kişinin beyanına göre, antifrizsiz su koyan kafanın beyanına artık güvenemediğim için triger seti + devirdaim + parmak termostat denilen parçaları değiştirdim. İşlem yine 6 saat kadar sürdü.
Akşam yola çıktım yine 100 km hız sabit 1300 devirde giderken obd'yi bağladım, sorun hala devam ediyor. Şimdi de radyatör tıkalı o zaman diye teşhis koyuyor herkes. Radyatörü de temizleteceğim, temizlenemezse yenisini alacağım mecburen. Ancak sorun yine hallolmassa iş motor kapağı açıp conta yenilemeye gidecek. İnanılmaz canım sıkkın ve arabadan feci derecede soğumuş haldeyim. Üçüne beşine bakmadan değişmesi gerekenleri değiştirip güzel paralar harcayıp hiç bir netice alamamak beni deli ediyor.
Bu sorun çözüldükten sonra A6 ile yolları ayırmaya karar verdim, bir çok kişi yaptırma sat böyle diyor nasılsa expertizde anlaşılmaz diyor ancak satıp 1 saat sonra telefonum çalsa kem küm edemem benim yapacağım iş değil.
Bir yanım da bu kadar yaptırmışken bin geç diyor ama çok soğudum , E60 'ı sattığım güne çok pişman oldum ,dertsiz başım biniyordum, huyunu suyunu biliyordum.
Bu tür dertlere soğutmasın araba sizi bence.
Aynı ufak dertlere bende sahibim.
Radyatörden şüphelendiğim için radyatörü temizletin demiştim, ilaç atmışlar. Su eksiltmeye başladı, antifriz koyunca radayatör damlatmaya başladı. Hadi radyatör değişti durduk yerde.
Usta lokurtu geliyor dedi, amortisörler ses yapıyor abi evet dedim. Meğersem aks kafası ses yapıyormuş. Bu hafta sonu gidip aks kafası değiştireceğim.
Tek seferde bitmiyor maalesef can sıkıcı :(
Geçmiş olsun Volkan inşallah kolayca çözülür sorun.
TolgaKaraman
11-01-2022, 19:45
Volkan çok geçmiş olsun. Haklısın bu kadar emek bu kadar harcamaya sonuça varamamak insanı delirtiyor. Kendi şahsı fikrim arabadan soğumamalısın. Olabilicek şeyler evet keşke olmasa ama yapacak birşey yok. Sabır et o kadar emek harcadın ve bu sorunu çözene kadar para harcadın. Cefasını sürdün diyelim sefasınıda sür başkasına yar etme derim benim.
Benim ilk tahminim üst kapak contasından dolayı yapabilir. İnşallah değildirde radyatör temizlemesi (gerekirse sıfır al) kurtarırsın umarım.. Tekrardan geçmiş olsun.
Sorunu çözerseniz bence de satmayın. Biraz zaman geçince unutursunuz. Keyif almaya başlarsınız. Sorun içinde dediğiniz gibi bir tek radyatör kalmış. Umarım onunla çözülür.
zOnstyLe
12-01-2022, 19:11
Bende onceki arabamda cozemediğim bir sorun yuzunden cok para ve cok zaman harcadım 20 gun civarı binmeden yatırdım. Sorun cozuldu satıcam dedim sattım alan kişi sorunsuz sekilde gazlıyor bende keske biraz daha binseydim diye dusunuyorum simdi. Arabayı ucuza verdiğim için aklım kalmadı ancak keske biraz tadını cıkartsaydım dedim. Bence sorunu cozerseniz bir sure binin baktınız hala soguksunuz o zaman satarsınız. Bu sorun haricindede emeğiniz cok bence tadını cıkartın.
wolkanku
18-01-2022, 08:51
Hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun.
son post harici fotoğraflar görülmüyor
sorunun çözülmesine çok sevindim, gözünüz aydın
Gözün aydın tam olarak bunu merak ediyordumki mutlu sona gelmişsin senin gibi detaycı biri bu sebebten araba satsa bizim hiç umudumuz kalmıyacaktı maşallah diyorum
hadi gözünüz aydın..bu durumda satılmaktan kurtuldu sanırım audi :)
Geçmiş olsun.
Radyatör kesilip, temizletilip tekrar mı kaynatıldı yoksa sıfır mı takıldı?
wolkanku
18-01-2022, 12:08
driver_can
18-01-2022, 12:08
Geçmiş olsun Volkan biraz sancılı süreç olmuş ama sonunda sorunu çözmen yüz güldürmüştür.Tekrardan güle güle sıkıntısız kullanmak nasip olsun.
CüneytIşıkkent
18-01-2022, 12:52
Çok geçmiş olsun sorununuzun çözülmesin sevindim.. Hepimiz içinde çıkartılması gereken bir ders oldu
Çok geçmiş olsun halletmene sevindim, antifrizde yağ kadar önemli diyorlardı haklılarmış demekki. Bende sendeki durumun benzeri yağ sıcaklığında var, müsait zamanda aynı koşuşturmaya başlarım. Senin arabada yağ sıcaklığı ile alakalı bir durum var mıydı yoksa sadece motor sıcaklığı mı oynaktı
wolkanku
18-01-2022, 13:19
ben arabanın gizli özelliklerinden yağ sıcaklık ve basınç göstergesini açtım.
araba 115 derecelere çıktığında yağ sıcaklığı da 112-118 arası oluyordu ki bu çok fazla.
dün kontrol ettiğimde yağ sıcaklığı 98 dereceden fazlayı görmedi dışarısı 8 derece iken.
Seninki iyiymiş yağ kısmında, Benim normal trafikte 105-115 sıkıştırınca 130'lara kadar gidiyor ama gazı bıraktığım an düşüyor. Yağ soğutucudan başlarım bende maceraya
Bu hikayeden çıkacak dersler;
1) ASLA antifrizsiz araba kullanmayın. Aracınıza uygun teknik onayların olduğu, bilindik markaların malını kullanın, 50 - 100 tl 'lik farklar için dert keder sahibi olmayın.
2) Antifrizsiz kullanılmış bir araba almayın. Bir arabayı beğendiğiniz bakmaya gittiniz, yapacağınız ilk iş su kabını açıp içine bakın, yağ karışmış mı ( conta yakmış ya da yağ soğutucusu bozulmuş demektir.) , yağ yoksa, genleşme kabının içi ne kadar temiz, pasa dair bir şeyler var mı, ve en önemlisi elinizi daldırıp sudan örnek aldığınızda renk ve koku var mı. Var ise devam edebilirsiniz.
Hadi bunlara bakmadınız, expertize gittiniz, su seviyesi kontrolünde antifriz kontrolü de yapıyor bir çok expertiz firması, expertizde "abi arabada antifriz yok" derlerse, expertizi orada sonlandırın ve arkanıza bakmadan çıkın. Bu kadar net, daha uzatmaya gerek yok.
guzel ozetlemissin.
- onceki sahiplerinin antifriz kullanmadigini, korozyonun sistemde pas yarattigini, pasin yuzeyden kopup fotoda goruldugu gibi radyatorun ust ana kanalini tikadigini soyleyebilir miyiz? baska bir dille ustam bu neden olur?
- sanayi muhabbetinde duyduklarimdan biri sistemde camur birikmesidir, sen de balcik yazmissin. sistem kapali devre calisir, bu durumda iceriye nasil kir/camur/vs. girebilir?
- arabayi alirken kontrol ettirmissindir, sogutma sistemi ile ilgili birsey soylenmedi mi? actik, sivi iyi gozukmuyor, icinde tanecikler var vsvs.?
- radyator/su pompasi/borular gibi temel birimleri toptan degistirsen daha iyi olmaz mi? ileride baska tikanikliklar olabilir (mi?).
Volkan geçmiş olsun. phantom arkadaşımıza ek olarak daha önce tuzla tarafında yaptığın temizlik işlemine başarısız diyebilir miyiz?
Geçmiş olsun sorun çözülmüş. Akdeniz ve ege tarafında antifrizsiz kullanım çok yaygın. İç anadolu da filan bizim antifrizsiz kullanmamız mümkün değil ama çeşme suyu veya dandik antifriz (boyalı su gibi bir şey) sanayide bolca mevcut.
Genleşme kabında su olan araçtan koşarak uzaklaşmalı bence de.
wolkanku
19-01-2022, 07:03
wolkanku
19-01-2022, 07:06
Çamurumsu yapının oluşma sebebi zaten antifrizsiz uzun yıllar kullanım. Ya da farklı özellikteki antifirzlerin sistem temizlenmeden arabaya arka arkaya eklenmesi.
Saf su yerine de çeşme suyu kullanıldıysa kireçle beraber tüm sistemi ele geçirmesi içten değil.
Su akışının olduğu radyatörde zamanla birikim yapıyor ve bu görüntü oluşuyor.
Antifrizsiz kullanımı geçtim doğru antifriz seçimi bile çok önemli. Her marka ve model aracın farklı özellikte antifirizlere ihtiyacı var.
Gerçekten aracına antifirz koymayan insandan araba almamak lazım. Yağ değişimi kadar önemli bir konu.
Sadece soğuk havalarda donma noktasını aşağı çektiği için değil sıcak havada aracın ısınmasını da bir o kadar önler.
Genleşme kabında antifirz yoksa uzaklaşın lafı çok doğru.
CüneytIşıkkent
19-01-2022, 08:21
Konu ile alakasız olabilir ama yeri gelmişken bilgilendirme amaçlı sormak istiyorum;
Uzun süre antifrizsiz kullanılmış araçlarda anladığım kadarıyla Kalorifer peteği tıkanması da muhtelif. Sorum şu bu durum arabanın kaloriferini ısıtmaması gibi sorunlara yol açarken komple içerideki soğutma sistemini de aynı ölçüde etkiler mi ?
Konu ile alakasız olabilir ama yeri gelmişken bilgilendirme amaçlı sormak istiyorum;
Uzun süre antifrizsiz kullanılmış araçlarda anladığım kadarıyla Kalorifer peteği tıkanması da muhtelif. Sorum şu bu durum arabanın kaloriferini ısıtmaması gibi sorunlara yol açarken komple içerideki soğutma sistemini de aynı ölçüde etkiler mi ?
Kalorifer radyatörü araçtaki su radyatöründen bağımsız bir parça olduğu için petekleri tıkandığı zaman sıcak hava üflemesini engelliyor. Araçtaki soğutma sistemine ayrıca bir etkisi yok.
Sadece antifirizsiz kullanımda değil yanlış antifiriz kullanımında bile tıkanıklık yapabilir.
Ancak sistemdeki bir tıkanıklık diğer tıkanıklıkların habercisi olabilir. En temizi kalorifer peteklerinin mümkünse temizlenmesi ve araçtaki antifiriz suyunun değiştirilip yerine yenisinin konulması.
Bazı durumlarda kalorifer petekleri açılamıyorsa sıfır Kalorifer radyatörü takılması gerekebilir.
CüneytIşıkkent
19-01-2022, 08:45
Kalorifer radyatörü araçtaki su radyatöründen bağımsız bir parça olduğu için petekleri tıkandığı zaman sıcak hava üflemesini engelliyor. Araçtaki soğutma sistemine ayrıca bir etkisi yok.
Sadece antifirizsiz kullanımda değil yanlış antifiriz kullanımında bile tıkanıklık yapabilir.
Ancak sistemdeki bir tıkanıklık diğer tıkanıklıkların habercisi olabilir. En temizi kalorifer peteklerinin mümkünse temizlenmesi ve araçtaki antifiriz suyunun değiştirilip yerine yenisinin konulması.
Bazı durumlarda kalorifer petekleri açılamıyorsa sıfır Kalorifer radyatörü takılması gerekebilir.
Tam olarak istediğim düşündüğüm cevabı vermişsiniz çok teşekkürler.
Ek olarak belirtmekte yarar var;
Özellikle yetkili servise giren arabalarda triger değişim zamanı gelince DEVİRDAİM ile birlikte set olarak değiştirmeniz gerekiyor. özellikle VAG grubunda servisler uygun olsun diye devir daimi değişmesi gerektiğini söylemiyorlar, ve sonra araçlarda ciddi problemler çıkabiliyor. Buna da dikkat edin triger değişirken devir daim ile mi değişmiş yoksa tek mi. İkinci el alırken sorgulayın mutlaka.
son 4 arabamda radyatör + devirdaim değiştirmiş hatta devirdaim kitlenmesi yüzünden subap eğdik, üst kapak yapıldı.
Soğutma işine ben de çok takılıyorum. En son tigra nın radyatörde ucuz antifiriz kullanıp radyatörü elime alınca anladım ki kaliteli antifiriz almakta fayda var.
Ayrıca şunu da gözlemledim, antifiriz olmayan araca antifiriz koyunca en fazla 500 km sonra tekrar soğutma sıvısını yenilemek gerekiyor.
Zira içerideki o çamur tortu vs tutunduğu yerden çıkıp bir çok yeri tıkayabiliyor. Sorunun çözülmesi güzel.
Nacizane ne yapıldığını bildiğin arabayı kalkıp bir anlık kızgınlık ile satma, bundan sonra alacak olduğun araçta da benzer bir durum yaşamayacağının garantisi yok.
En iyi araba mekaniğini bildiğin arabadır.
wolkanku
19-01-2022, 12:09
Marka önerisi vermek istemdim ama glacelf den ben çok memnunum. C2 de liqui nin radyatör temizleyicisi üzerine 4 tur normal su, üzerine glacelf + distile ile tamamladım sistemi.
Taşırma kabını da yeniledim, şuan yedek depomun için glacelf'i ilk koyduğum şekilde. 2500 km falan oldu renk değişimi yok. Ben artık başka ürün kullanmıyorum açıkçası.
Verdiğin e60 senden çıktığı kondüsyonda ise takasta da şartlar uyuyorsa bence alınır.
Ama diğer seçenek olan hibrid leyip devam da edilebilir. Ama bu tür durumlarda acele kararlar üzüyor genel olarak. Geçmiş olsun.
wolkanku
19-01-2022, 15:37
aracı ilana koydum.
Birbirimize ısınma - ön sevişme dönemlerinde , tek seferde teşhis edilemeyen sorunuyla uykusuz geceler yaşattığı için umduğum sıcaklığı alamadım, sorunlarını ve eksiklerini giderdim, alan dağa taşa vura vura gönlü rahat kullanabilir.
gönlümdeki rakama giderse , mantıklı fiyatla boyasına vs bakmadan bir e60'ı alıp 15-20 gün sanayide yatırıp eksiksiz herşeyini yapıp evladiyelik binebilirim.
eski e60'ımı nakit alabilirim.
İstediğim fiyata gitmezse de A6'ya keyif getirecek iki üç ufak dokunuş yapabilirim.
Hayırlısı diyelim...
https://www.youtube.com/watch?v=C0EgvamXF9c
kalipson
19-01-2022, 16:34
Hayırlısı olsun. Yerine ne gelirse gelsin ilgi alaka göreceği aşikar
TolgaKaraman
19-01-2022, 17:50
Volkan sorunu bulmana sevindim. Açıkcası bu kadar zahmette eziyete uğrayış yaptırıp keyifle binememene üzüldüm ama hak verdiğim nokta bir kere soğudun mu tekrar ısınamıyorsun bu konuda hak veriyorum. Ne diyeyim Allah gönlüne göre versin herşeyin hayırlısı olsun..
wolkanku
26-01-2022, 12:23
Son radyatör temizliğinden sonra ön tarafı toplarken tamponu ve farı ayarsız toplamışlardı o sinirimi bozuyordu, boş vakitte bir kaç kere uğraşarak ince ayarını yaptım, sonunda arabanın kafası istediğim gibi durmaya başladı.
aracın devir aralıklarını iyice kavradığım için multitronic şanzımanı f1 modunda kulakçıklardan kullanarak epey performanslı kullanmaya başladım ve hoşuma gitmeye başladı, hatta bir kaç viraja özellikle hızlı girip limitlerini öğrenmeye de başladım, beklediğimden iyi yol tutuyor, havalar ısınıp lastikler yere iyi tutununca süprizler yapabilir gibi gözüküyor.
Akü expertizde zayıf olarak söylenmişti, son soğuklarda bir kere dışarıda bıraktığımda çok çok zor çalıştı içim acıdı açıkçası, biraz daha binme kafasına döndüğüm için bugün gidip sıfır 110 amper akü aldım. Arabanın kimyası değişti. ilk gaza oturmadaki hantallık gitti, üst devirlere çıkıldığında torkun azalması hissi kayboldu , bu durum yüzümü güldürdü.
Dönüp bakınca sıfırlayacağım bir şey kalmadı gibi gözüküyor, mantıken yolda bırakabilecek hiç bir aksam kalmadı, artık huzurla binebilirim :)
Tekrar hayırlı olsun diyelim o zaman :)
Akü otomatikleştirilmiş şanzımanda baya kritikmiş; akü bitince şanzıman beynini yakma olasılığı gibi. Dahası aküsünü değiştiren yarı otomatik sahiplerinin, vites değişim hızının olumlu yönde değiştiği yorumlarını da; kendim, 4 yıllık ama çalışan akümü yeniledeğimde tecrübe ettim.
Multitronikte de benzer bir etki yapmış sanırım.
8.000rpm
26-01-2022, 16:23
Son radyatör temizliğinden sonra ön tarafı toplarken tamponu ve farı ayarsız toplamışlardı o sinirimi bozuyordu, boş vakitte bir kaç kere uğraşarak ince ayarını yaptım, sonunda arabanın kafası istediğim gibi durmaya başladı.
aracın devir aralıklarını iyice kavradığım için multitronic şanzımanı f1 modunda kulakçıklardan kullanarak epey performanslı kullanmaya başladım ve hoşuma gitmeye başladı, hatta bir kaç viraja özellikle hızlı girip limitlerini öğrenmeye de başladım, beklediğimden iyi yol tutuyor, havalar ısınıp lastikler yere iyi tutununca süprizler yapabilir gibi gözüküyor.
Akü expertizde zayıf olarak söylenmişti, son soğuklarda bir kere dışarıda bıraktığımda çok çok zor çalıştı içim acıdı açıkçası, biraz daha binme kafasına döndüğüm için bugün gidip sıfır 110 amper akü aldım. Arabanın kimyası değişti. ilk gaza oturmadaki hantallık gitti, üst devirlere çıkıldığında torkun azalması hissi kayboldu , bu durum yüzümü güldürdü.
Dönüp bakınca sıfırlayacağım bir şey kalmadı gibi gözüküyor, mantıken yolda bırakabilecek hiç bir aksam kalmadı, artık huzurla binebilirim :)
mantıken araca yapılabilecek tüm müdahaleleri bitirmiş olman sebebiyle bu durumda satmamak en doğru seçim :):):)
o kadar emek verdin , azcık yemeğini de ye bari :):)
bosporuss06
31-01-2022, 15:40
aracı ilana koydum.
Birbirimize ısınma - ön sevişme dönemlerinde , tek seferde teşhis edilemeyen sorunuyla uykusuz geceler yaşattığı için umduğum sıcaklığı alamadım, sorunlarını ve eksiklerini giderdim, alan dağa taşa vura vura gönlü rahat kullanabilir.
gönlümdeki rakama giderse , mantıklı fiyatla boyasına vs bakmadan bir e60'ı alıp 15-20 gün sanayide yatırıp eksiksiz herşeyini yapıp evladiyelik binebilirim.
eski e60'ımı nakit alabilirim.
İstediğim fiyata gitmezse de A6'ya keyif getirecek iki üç ufak dokunuş yapabilirim.
Hayırlısı diyelim...
m pkt olmayan 100-150bin km arası orjinal premium bir e60,hele birde ekstralı falan ise çoğu aracı bozar.Hatta şu günümüz şartlarında f10 vs.gibi üst kasalarada gerek olmadığını hissettirir.Fabrikasyon m pkt e60 araçlar süspansiyon olarak sert ve yerine göre keyifsiz.Umarım kalbine göre bir araç bulursun..
wolkanku
31-01-2022, 17:02
Yakın zamanda, soğuk bir havada koltuk ısıtma açıp bluetoothdan sevdiğim şarkıları çalarak , yeni hali ile düşük yakıt tüketimiyle bir yol yapıp iyice barışırız gibi geliyor.
Bluetooth&aux bağlatmaya 900 lira verdikten sonra ben :hahaha::hahaha:
Cümle çok benzer başladı benimle ta ki sonda düşük yakıt tüketimi diyene kadar; ben orada elendim :hehe:
Tadını çıkar bro kazasız belasızz :icon_tup:
wolkanku
01-02-2022, 12:19
Oncelikle maşallah araciniza ayni rengiz benimki makyajsiz 3.0 tdi tek seferde okudum tüm konuyu. Bu antifrizsiz kullanmak sanirim a6 kullanicilarinin genel ozelligi benimde aracim ayniydi daha aldigim gun yakin arkadasimin uyarmasiyla (3.0 tdi da cok tecrubeli) su radyatorunu,su kabini,tum kayis gergilerini,devirdaimini ve termostatlarini hemen degistirip 2 kez sistem temizligi yaptim bir daha da sorun yasamadim yağ degistirmek haric 40 kusur bin km dir beraberiz bence hemen soguma bizden once hangi sahip nasil bir mekanik bakti bilemiyoruz hic. Eibach yayla ilgili yazmissin tum gozlemlerini amortisorlerin ne marka degistiricemde bende bana bir fikir olsun. Kazasiz belasiz
wolkanku
02-02-2022, 07:56
900 mü , maşallah.
bana bir yer 1000 TL demişti.
Aliexpressten 130 liraya kapı teslim aldım, geldi , taktım ama ses bi garipti, sol taraf baslı , sağ taraf bassız yankılı çalıyordu, satıcıyla mesajlaştım vs. çözüm olmayınca risk alıp 1 tane de başka satıcıdan aldım. 149 tl 'ye geldi , taktım mis gibi çalıyor sorunsuz kayıpsız :)
muhtemelen 1000 diyen de bu 150tl lik ara adaptörü takacaktı zaten :) bir şeyler almadan önce mutlaka aliexten araştır öyle al Tarık
Hem aliexpress hem TR satıcılarından hem 10 pin hem 12 pin adaptörler aldım, yetmedi bizim aliergun 'de orijinal kite benzer dirençli aux bağlantılı bişeyler vardı yine olması gereken 12 pin şeklinde ama yok, aux modu aktif olmadı. cihazlarla bağlandık kodlama denedik yok öyle de olmadı. Yurtdışı videolardaki gibi tak çalıştır da olmadı asla. sonra didikleidm biraz daha enteresan ohm ve farad değerli direnç ve kondansatör kombinasyonları yapıp uygulayanlar ollmuş, o değerler de çok ara sayıymış, sorduğum her yer öyle dedi asla bulamadım. belki biraz altı biraz üstü derken denesek olurdu ama risk alamadım. en sonunda işi bilene verelim deyip Mert Elektronik'e verdim. :)
baya 2 ay kafa patlattım söktüm taktım, o sırada havalandırma ızgaralarımı kırdım artık sinirden :D masraf daha fazla artmadan dedim ki işi bilene teslim edeyim :hehe:
Şimdi de silecek bozuldu, park sensörü bozuldu. bi ara konuyu güncellerim yeni maceralarla :Deli:
wolkanku
07-02-2022, 12:24
wolkanku
11-02-2022, 14:14
Bekliyordum. Birliktelik mutlu sonla bitmiş :)
A6 maceramız bugün son buldu.
Yine Alper benden 3. arabasını almış oldu , e60'ı kendisinden geri almak niyetindeyim.. bir şekilde olacak o iş :)
TT, A5, A3 , A6 macerasından sonra vag grubun bana çok tat vermediğini anladım , yola kesinlikle BMW ile devam edeceğim.
Allah kabul etsin :hehe:
yap işlet devret gibi, adam alıyor yapıyor biniyor satıyor :) Hem de benzer kişilere.
iki tarafa da hayırlı olsun. Radikal rakam değişikliklerinden belliydi satmakta kararlı olduğun :)
kalipson
11-02-2022, 16:54
Hayırlı olsun şimdiden.. :)
TolgaKaraman
13-02-2022, 18:55
Hayırlısı olsun şimdiden volkan