PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2020 Ford fiesta metalik carpma sesi



Aydemiru
22-11-2021, 08:10
Iyi haftalar, 2020 model bir fiestam var, 8000 kmde, 1.0 100 hp ecoboost. Arabayi cok yumusak ve ozenle kullanirim. Genelde yolda giderken derli toplu, hissettiriyor yuruyen aksamlari.

Fakat sag taraftan cok derin olmasa bile ince kesikten, dar alcak bir cukurdan, ya da daha ilginci 20km/saat hizla bile giderken yollara dik yaptiklari arka arkaya beyaz hiz kesme boyalarinin uzerinden gecerken metalik bir carpma sesi geliyor. Bu ses kesinlikle ve hatta ozellikle bahsettigim kosullarda yavas giderken oluyor. Arabayi hasirt diye sert bir cukura ya da tumsege vs vurmadan kisaca.

Sanki kaput acik kalmis da o beyaz cizginin uzerinden gecerken yukari, asagi oynayip kapaklaniyor gibi.

Guvenilir birden fazla rotcuya, ozel servislere gittim, alt takimda bir sorun olmadigini soylediler. 25 yildir japon, alman, fransiz arabalari kullandim, nerdeyse boyle bir metalik carpma sesi duymadim.

Bu arada bu sikayet Ingilteredeki forumlarda da yaygin oldugunu buldugum ve orda da Fordun bir sey diyemedigi bir sorun. Yine ayni forumlarda arabanin kaputunun sag tarafta nerdeyse govdeye sifira yakin durdugu, iki tarafin hizasiz oldugu da kimi kullanicilar tarafindan belirtilmis.

Fiesta St-Line MK8 suspension knocking - Ford Fiesta Club - Ford Owners Club - Ford Forums (https://www.fordownersclub.com/forums/topic/123145-fiesta-st-line-mk8-suspension-knocking/)

Amortisor carpmasi diye baslamis tartisma ama sonradan herkesin ortak gorusu baska bir sorun oldugu. Takoz, bilye, amortisor, rot basi, vs degisimleri hicbir ise yaramamis.

Istanbuldayim ve buna samimiyetle bakip, ugrasaabilecek bir ustaniz varsa, benzer bir tecrubeniz varsa fikir verebilirseniz cok sevinirim.

Aydemiru
09-12-2021, 18:54
tekrar merhaba, arabayı Pendikteki Baray otoya götürdüm. Sağolsun Barış usta ilgilendi. Sesi net şekilde duydu, bunun normal olmadığını söyledi. İki gün boyunca hemen her yürüyen parçasını söküp, kontrol edip, tekrar takarak denedi, daha ilk kontrolünde parçalarda sorun görmemesine rağmen. Sonunda fikri torpido gözü ya da çamurluk arkasında bir parçanın gövdeye vurabileceği oldu.

Bunlara paralel ben bir de iki tane 2020 model style paket ve bir tane 2018 titanium paket üç fiesta denedim. 2020 modellerde aynısı vardı çarpma sesinin, 2018 titaniumda yoktu. 2020 modelin biri galerideydi ve galerici bu kesinlikle yürüyen çalışma, bitme vs sesi değil dedi.

Uzun lafın kısası bana deliymişim gibi bakmayıp, sonuçsuz kalacak bile olsa torpido sökme işini temiz şekilde yapabilecek bir usta öneriniz ya da akla gelebilecek bir çözüm fikriniz varsa paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

207_TR
09-12-2021, 20:37
Egzoz boruları olma ihtimali nedir ?

drago
09-12-2021, 21:32
Şu videoda 8.30dan sonra geliyor demişler ses için, ama dinledim hangi sesi kast ettiklerini anlamadım

Ford Fiesta ST-Line X 140 review! - YouTube (https://youtu.be/uaRcsNhRm3k)

Takır tukur diye gelen sesler değil di mi? Metalik ses demişsiniz?

Aydemiru
09-12-2021, 21:38
telefonla kaydedilen sesle anlatmak ya da anlaşılması güç tabi ama ben arabaya yabancı bir yolcu olsam ve bunu duysam ilk vereceğim tepki bir parça gevşek kaldı da bir yere mi carpıyor olurdu, mesela kaput tam kiltlenmedi de o mu carpıyor gibi. Ve şu çok net derin çukura girmek bu sesi üretmiyor. En çok kendini o beyaz çizgilerden geçerken belli ediyor. Tekrar oldu kusura bakmayın.

Aydemiru
09-12-2021, 21:40
ön sağdan geldiği için baktık dersek yalan olur, ses bu taşınır tabi, bir sonraki lift ziyaretinde ona da bakar, baktırırım.

drago
09-12-2021, 21:41
Cevap gelene kadar yazayım, o takır tukur gelen seslerse sorun, 2017de sıfır otomatik focus aldığımda vardı, düşük süratlerde geliyordu özellikle.

Hatta o ses için yetkiliye gittim, şansıma 1 hafta arayla aynı arabadan almış arkadaşım vardı.

Servis sorun yok dedi, bunda niye ses yok diyince onda sorun vardır demişti :)

Başka bir yetkiliye gittim, vites topuzunun oraları sökmüşler silikon mu sıktılar artık ne yaptılarsa sorun çözülmüştü.

Sesi tam anlamadım ama başka yabancı forumlarda da araştırdım, heat shield yapıyor çözdüm diyenler de olmuş.

Aydemiru
09-12-2021, 21:47
evet özellikle yavaşken oluyor gariptir.

Ome_RS
10-12-2021, 07:20
Araç garantide değil mi? Yetkili servis otokoç vs bulamıyor mu sorunu hiç mi şikayet gelmemiş?

Aydemiru
10-12-2021, 09:44
Doğrudur garantide. Üç yetkili servise gittim. Bu ses için belli ki hazırlıklılar ama çok komik bir açıklama yapıp gönderdiler. Direksiyon kutusundan sağ tarafa daha uzun bir mekanik yol var ve o işte yapar böyle sesler dedi. Ecosportlarda, pumalarda vs de var normal dediler.

Ben mitsubishi colt gibi kütük tabir edilebilecek sert arabalar da kullandım. Pek öyle bir normale denk gelmedim.

İşin kötüsü araba evet tatlı sertin serte yakın tarafında ama buna rağmen öyle kaba bir çalışma sesi vs yok o ön sağ dışında. Aslında motoru, şanzımanı, yürüyeni ve genel montaj kalitesiyle böyle parmak ucunda gider gibi güzel yürüyen bir araba. Geneli gevşek ya da aşırı esnemez ve gürültülü olsa derim ki sınıfı, parası gereği olabileceği bu.

sagi
10-12-2021, 10:25
Ben de outlander kullanıyorum bende de var aynı sorun şu sıralar bir kaç usta bulamadı ama ben fren kaliper pimlerinden şüpheleniyorum. İsterseniz boşluk varmı bir baktırın

Aydemiru
10-12-2021, 10:37
öneri için çok teşekkürler, baktırayım ona da.