PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E30 fren geliştirmesi

OmerBLN
22-11-2021, 09:23
Merhabalar arkadaşlar.. Hepinize iyi forumlar dilerim..
Uzun bir süre uğraşmaya karar verdiğim E30 coupe projeme parça toplamaya başladım.
İlk olarak yol tutuş ve fren sisteminin gençleşmesi gerektiğini düşündüm. Ön taşıyıcılarım E36 hava kanallı arkalar ise diskli E36 compact olarak aldım. St E36 coiloverlarımı da kenara koydum.. Fren sistemi olarak kafama takılan wastinghouse da ve fren merkezimde bir geliştirme yapmam gerekiyor mu? Yürüyen geliştirmelerinden M50 b30 için parça toplamaya başlayacağım bunu da bilgi olarak vereyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

dkaya87
22-11-2021, 09:53
kolaylıklar, kaliperdeki piston çapı ve disk çağı orijinale göre ne kadar büyüyecek? listeye çelik fren hortumu da eklemenizi öneririm

turboman
22-11-2021, 11:42
Ön frenleri e46 m3 yapmanız daha iyi olur westenhaus değişmeye gerek yok ama yeni olsun dersen e36 takarsan daha iyi olur...

Zorbey
22-11-2021, 23:37
Merhabalar arkadaşlar.. Hepinize iyi forumlar dilerim..
Uzun bir süre uğraşmaya karar verdiğim E30 coupe projeme parça toplamaya başladım.
İlk olarak yol tutuş ve fren sisteminin gençleşmesi gerektiğini düşündüm. Ön taşıyıcılarım E36 hava kanallı arkalar ise diskli E36 compact olarak aldım. St E36 coiloverlarımı da kenara koydum.. Fren sistemi olarak kafama takılan wastinghouse da ve fren merkezimde bir geliştirme yapmam gerekiyor mu? Yürüyen geliştirmelerinden M50 b30 için parça toplamaya başlayacağım bunu da bilgi olarak vereyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

m50b30 swap sonrası orjinal termik kullanılmak isternirse ya westinghouse küçülecek ya da emme manifolduna işlem yapılacak bu da aklınızda bulunsun. kolay gelsin

OmerBLN
23-11-2021, 12:21
Disk çapı 286 mm oluyor diye hatırlıyorum,piston çapını ölçmedim açıkçası. Çelik fren hortumları güzel fikir onları da listeme ekliyim.

OmerBLN
23-11-2021, 12:22
Bu kurda e46 m3 frenine geçiş yapmam biraz zor gibi =) Hem alım hemde kullanım maliyeti bir hayli üzebilir.

OmerBLN
23-11-2021, 12:26
Fan sistemini elektirikli yaparım termik görsel olarak da işlevsel olarak da çok sıcak baktığım bir donanım değil açıkçası. Niyetim İTB yapıp homurtusunu dinlemek aslında. Gazlamak yarışmaktan ziyade keyifli bir haftasonu arabası yapmak niyetindeyim. Bakalım inşallah kısmet olur.

ghibli06
23-11-2021, 14:31
Fan sistemini elektirikli yaparım termik görsel olarak da işlevsel olarak da çok sıcak baktığım bir donanım değil açıkçası. Niyetim İTB yapıp homurtusunu dinlemek aslında. Gazlamak yarışmaktan ziyade keyifli bir haftasonu arabası yapmak niyetindeyim. Bakalım inşallah kısmet olur.

termik hem görsel hem de işlev olarak o motorun canı... M50 motorun düşmanı hararettir, öyle elektrikli fanlar vs çok verimli olmuyor bilginize...

OmerBLN
23-11-2021, 15:10
Anladım ben custom bir alüminyum radyatör ve kaliteli çift fanla bunu aşarım diye düşünüyordum ama bir araştırma yapayım.. Termik arıza ihtimali vs vs çok hoşuma giden bir şey değil en son çare olarak aklımda olsun..

ghibli06
23-11-2021, 16:42
Anladım ben custom bir alüminyum radyatör ve kaliteli çift fanla bunu aşarım diye düşünüyordum ama bir araştırma yapayım.. Termik arıza ihtimali vs vs çok hoşuma giden bir şey değil en son çare olarak aklımda olsun..

termik arızalansa en fazla ya tam döner ya da biraz zayıf döner, mishimoto almadığın sürece o dandik çin mallarını masana koysan seni bile serinletmez.. kaç tanesini uyardım kaç tanesi motor kırdı bu yüzden...

OmerBLN
23-11-2021, 18:13
Dikkate alacağım hocam bu uyarınızı çok teşekkür ederim