PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6 Tdi geç çalışma problemi

Rec.O
30-11-2021, 09:23
Herkese iyi forumlar, aracım 2013 1.6 tdi golf 7. Şöyle bir sıkıntımız var; araç sabahtan akşama kadar veya akşamdan sabahar kadar beklediğinde (sanki hava biraz soguk oldugunda ) geç çalışıyor kontağı basıyorum marş çeviriyor ama yaklaşık 40-50 saniye sonra alıyor. Aldığındada arkadan beyaz duman veriyor anlık. Enejktör değerlerine baktık sorun yok, kızdırmalara baktık calısıyor,sıcaklık sensörünü kontrol ettik bilgisayara bağlayıp ondada problem yok. Başına gelen oldumu acaba? Birde aracı alalı 1 hafta civarı alıyor aldığım gün yağ yağ filtresi mazot filtresi vs değişimini yaptım, acaba mazot filtresi ile bi alakası olabilirmi daha önce yapıyormuydu bilmiyorum.

Tholl-ga
30-11-2021, 09:26
Aküyü kontrol ettir genele aküden yapıyor bu durumu

DOHC
30-11-2021, 10:23
Sürekli 40-50 sn basıyorsan akü dayanmaz ki buna. Akü gidici olabilir.
Beyaz duman silindir içine soğutma suyu giriyor işareti olabilir.
Kızdırma buji işareti sönünce marşa basıyorsun değil mi?

Rec.O
30-11-2021, 10:30
Aküyü kontrol ettir genele aküden yapıyor bu durumu

abi aküde herhangi bir sıkıntı ama basıyor yani direk. Sorun olsa komple gitmezmi basarken? Bu arada şu an aküyü ölçtüm çalışmazken değer 12,33 V

Sürekli 40-50 sn basıyorsan akü dayanmaz ki buna. Akü gidici olabilir.
Beyaz duman silindir içine soğutma suyu giriyor işareti olabilir.
Kızdırma buji işareti sönünce marşa basıyorsun değil mi?

Dumanı Her zaman yapmıyor ama sadece soğukken veya 7-8-9 saat beklediğinde yapıyor bu sorunu herhangi bir su eksiltme vs yok. Kızdırma bujisi işareti sönünce basıyorum. Bu arada ben basmıyorum golflerde tek marş yaptığınızda kendi belirli bi süre marş basıyor

Tholl-ga
30-11-2021, 10:49
abi aküde herhangi bir sıkıntı ama basıyor yani direk. Sorun olsa komple gitmezmi basarken? Bu arada şu an aküyü ölçtüm çalışmazken değer 12,33 V

Dumanı Her zaman yapmıyor ama sadece soğukken veya 7-8-9 saat beklediğinde yapıyor bu sorunu herhangi bir su eksiltme vs yok. Kızdırma bujisi işareti sönünce basıyorum. Bu arada ben basmıyorum golflerde tek marş yaptığınızda kendi belirli bi süre marş basıyor

benım aracın voltaj değeride oyleydi.akü yılına bi baktır 5 sene olmadan cortluo jel aküler

bahsettiğin uzun marş sonrası duman atma bende de oluyordu akü değiştrdim tık diye çalışıyor hemen

Rec.O
30-11-2021, 11:11
benım aracın voltaj değeride oyleydi.akü yılına bi baktır 5 sene olmadan cortluo jel aküler

bahsettiğin uzun marş sonrası duman atma bende de oluyordu akü değiştrdim tık diye çalışıyor hemen

aklıma geldi aracın star stop devreye girmiyor zaten akü mü diye düşünmeye başladım sen dediğin beri. Bi kontrol ettireyim teşekkürler

sword
30-11-2021, 12:20
Aküyü dene birde kızdırma bujilerini soğuk havada marş dan önce 3 -5 kez kapa aç ısıtsın.. frene basmadan starta basarsın tekrar tekrar aç kapa

CLIORS
30-11-2021, 13:01
yuksek basınc pompasını kontrol etmenı onerırım.

220T
30-11-2021, 13:26
Mazot filtresini takarken hava alma prosedürü uygulanmamış olabilir.Ayrıca mazot filtreniz(hattınız) hava alıyor olabilir.Sizin araçlarda mazot geçişini görebildiğiniz şeffaf bir boru varsa mazotun köpüklü gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.Sıkıntınız filtreden bence.

Eren G.
30-11-2021, 13:38
krank pozisyon sensörünü de kontrol ettirmen de fayda var

Rec.O
30-11-2021, 14:12
Mazot filtresini takarken hava alma prosedürü uygulanmamış olabilir.Ayrıca mazot filtreniz(hattınız) hava alıyor olabilir.Sizin araçlarda mazot geçişini görebildiğiniz şeffaf bir boru varsa mazotun köpüklü gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.Sıkıntınız filtreden bence.

Her zamanki ustama götürdüm aslında ama bilmiyorum. Ah işte diyorum ya yeni alınca bakım yaptırmanın kötülüğü önceden varmıydı yokmuydu bilemiyorsun

RSX
30-11-2021, 23:33
star stop da çalışmıyormuş bence aküne bak önce, enjektörler odaya mazot veriyor kızdırma randımanlı çalışmıyorsa muhtemelen içerde biriken mazottan dolayı beyaz dumanı atıyor. Önce akü sonra kızdırmalara dışarda bi bak kızarıyor mu

Rec.O
01-12-2021, 08:04
Dün akşam denemek için idareten bi akü taktık, sabah tek marşda aldı havanında cok soğuk olmasına rağmen bi kaç gün duracak akü ona göre akü alacağım.

Rec.O
01-12-2021, 11:04
Flood olacak ama; aracımda agm akü var efb akü takabilirmiyiz buna elektrikci olur dedi ama içime kurt düştü. şu an denemek için normal akü taktım star stop devre dışı.

Tholl-ga
01-12-2021, 17:31
Flood olacak ama; aracımda agm akü var efb akü takabilirmiyiz buna elektrikci olur dedi ama içime kurt düştü. şu an denemek için normal akü taktım star stop devre dışı.

agm takmalısın

asscutter
01-12-2021, 22:28
agm ve efb aynı mantıktır aralarında fark yoktur takabilirsin

süleymann
02-12-2021, 08:41

biribirinden çok farklı aküler. Fiyatları da aynı degil.

Rec.O
02-12-2021, 09:40
agm takmalısın

biribirinden çok farklı aküler. Fiyatları da aynı degil.

Şimdi enteresan olan şu arkadaşımdada 2013 golf 7 1.6 tdi var, onda efm takılı aynı donanım aynı özellikler bu nasıl bir saçmalıktır :) ben genede herşeye ragmen agm takacağım başım agrımaması için ama merak etmedim değil :)

süleymann
02-12-2021, 09:47
Şimdi enteresan olan şu arkadaşımdada 2013 golf 7 1.6 tdi var, onda efm takılı aynı donanım aynı özellikler bu nasıl bir saçmalıktır :) ben genede herşeye ragmen agm takacağım başım agrımaması için ama merak etmedim değil :)

donanım aynı ama alternatörleri farklı

asscutter
03-12-2021, 22:07
donanım aynı ama alternatörleri farklı
Fark olmaması imkansız aynı farklı motor yağlarında oldugu gibi Çok olan farkları söylerseniz bizde ögrenelim

süleymann
04-12-2021, 15:49
Fark olmaması imkansız aynı farklı motor yağlarında oldugu gibi Çok olan farkları söylerseniz bizde ögrenelim

ne ögrenmek istersin