PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.7 dti corsa altarnatif yakıt hk.

mycars
19-12-2021, 17:17
Merhabalar merak ettigim bir konu altarnatif yakıt kullanan varmı 1.7 lerde bio dizel vs gibi yada şu yakıtı koydum ve sorunsuz sürdüm gibi
taktir edersiniz ki 10 lirayi aşan mazot fiyatlarında altarnatif yakıta dönmek mantıklı gibi geliyor x fiyata yapılan yakıt ile yüksek km ler yapılabilirse motor zarar görse bile tamiri ni 2 3 kere amorti edebilir diye düşünüyorum

lütfen motor kırılır bozulur gibi uyarılar yapmayın evet farkındayım daha önce denenmiş ve uzun km yol yapılmış yakıtları merak ettigim için soruyorum

207_TR
19-12-2021, 20:05
Merhabalar merak ettigim bir konu altarnatif yakıt kullanan varmı 1.7 lerde bio dizel vs gibi yada şu yakıtı koydum ve sorunsuz sürdüm gibi
taktir edersiniz ki 10 lirayi aşan mazot fiyatlarında altarnatif yakıta dönmek mantıklı gibi geliyor x fiyata yapılan yakıt ile yüksek km ler yapılabilirse motor zarar görse bile tamiri ni 2 3 kere amorti edebilir diye düşünüyorum

lütfen motor kırılır bozulur gibi uyarılar yapmayın evet farkındayım daha önce denenmiş ve uzun km yol yapılmış yakıtları merak ettigim için soruyorum

10 Numara yağ, kamyoncu işi.

aykutsafakyaman
19-12-2021, 21:36

Sizi tenzih ederek konuşuyorum.
Daha uyguna bu araçlar nasıl yürütürüz diye düşünmek yerine, yakıt fiyatlarını bu hale nasıl getirdiklerini düşünüp gerekli icraatleri alabilirsek daha faydalı olacaktır.

mycars
19-12-2021, 22:36
10 Numara yağ, kamyoncu işi.

evet oda bir altarnatif tabiki ama tehlikeli diyorlar

mycars
19-12-2021, 22:37
Sizi tenzih ederek konuşuyorum.
Daha uyguna bu araçlar nasıl yürütürüz diye düşünmek yerine, yakıt fiyatlarını bu hale nasıl getirdiklerini düşünüp gerekli icraatleri alabilirsek daha faydalı olacaktır.

evet bu konuda kesinlikle haklisiniz ama iş yapabilmek ve hayatta kalabilmek adina soruyorum altarnatif yakitlari malesef bunu sorduruyorlar...

aslanneron
20-12-2021, 08:10
mk1 -mk2 golf alıp kara düzen sistemle 10 numara yağ ile devam etmek şu dönemi kurtarır gibi yeni nesil araçlarda bu tür yakıtlar büyük problemler çıkarabilir.

EmreS13
20-12-2021, 09:56
1.7'nin yakıt sistemi eski nesil kara düzen sistemle aynı. Sadece kontrol kısmı elektronik.
Mazota 10 numara yağ karıştırılır, bio dizel kullanılır. Ama duman, çekiş, çevreye verilen zarar neler olabilir bunuda araştırmak lazım.
Dünya sadece bize ait değil bunuda unutmayalım :))

livaneli
20-12-2021, 14:48
10 numara yağın litresi mazottan daha mı ucuz?

turboman
21-12-2021, 00:23
Mazot filtresini değiştirip h100 filtresi taktınızmı kızartma yağı ve bi miktar mazota karıştırılınca çalışır. Lokantalarla anlaşıp yağ bulabilirsiniz ama karışım hesabı iyi olmalı yıllar önce denemiştik unuttum oranını

mycars
21-12-2021, 17:11
h100 filtresi ne için kullaniliyor ne gibi bir özelligi var

turboman
21-12-2021, 21:55
h100 filtresi ne için kullaniliyor ne gibi bir özelligi var
Orjinal filtreye göre geçirgenliği daha fazla yani mazot kalın olursa şişmez tıkanmaz

calamityeas
21-12-2021, 22:32
Ağır vasıta pompa enjektöründe çıraklık yaptığımda , kamyonlarda 10 numara yağ moda iken 10 pompa geliyorsa 9u yağ yakan ağır vasıta pompası idi.Yakıttan 10 kuruş kaçıcam diye ettiğiniz kâr diğer bozulan aksamları kurtaracaksa denenebilir.

aspensilber
22-12-2021, 08:01
Yakıtı değiştireceğinize, ihtiyaç olmayan parçaları sökün, stepne, arka plastikler, arka koltuklar vs vs .
LiquiMoly emme temizleyici kullanarak arabanın motorunu temizleyin.
Yazılım işinde ciddi bilgi sahibi kişilerce sadece yakıt tüketimi optimizasyonu için yazdırın.
Yukarıda yazdıklarımın bir yatırım maliyeti var tabiki ancak en güvenilir böyle sonuca ulaşılır diye düşünüyorum. Keza arabanın yakıt pompası pahalı :D

mycars
23-12-2021, 12:02
arkadaslar haklısınız tabikiide araca zarar veriyor olabilir ama yakıt 11 lira yani yakıtı 3 4 liraya maal edebilirsek ve uzun km ler kullanılabilirse ornegin 100k 50k daha sonrası yapılan parça degişimi motor tamiri vs daha uyguna gelecek diye düşünüyorum ayrıca hem parça sıfırlanmıs olacak hem daha uzun km ler kullanıla bilir ayrıca bio yakıtla çevreye daha az zarar veririz

207_TR
23-12-2021, 13:12
arkadaslar haklısınız tabikiide araca zarar veriyor olabilir ama yakıt 11 lira yani yakıtı 3 4 liraya maal edebilirsek ve uzun km ler kullanılabilirse ornegin 100k 50k daha sonrası yapılan parça degişimi motor tamiri vs daha uyguna gelecek diye düşünüyorum ayrıca hem parça sıfırlanmıs olacak hem daha uzun km ler kullanıla bilir ayrıca bio yakıtla çevreye daha az zarar veririz

3-4 liraya mal olsa hem bunu çok yapan olurdu :)
hemde devlet engellerdi :)

mycars
08-01-2022, 09:59
evet tekrar merhaba konu hakkında önerisi olan yokmu acaba dizel 14 tl olduda :) gerçekten artık gerekli diye düşünüyorum altarnatif yakıt

turboman
08-01-2022, 12:25
Yakıtı makıtı bırak sök motoru bi elektrikli motor tak şarjıda kaçak bağla devam bu memlekette ancak bu şekilde araca binilir şu saatten sonra ;)

mycars
08-01-2022, 14:34
Yakıtı makıtı bırak sök motoru bi elektrikli motor tak şarjıda kaçak bağla devam bu memlekette ancak bu şekilde araca binilir şu saatten sonra ;)

mantikli bi yaklasim ama sanirim bi 100 bin tl yi geçer bu işlem

İzzet Göçmen
15-05-2022, 16:20
mantikli bi yaklasim ama sanirim bi 100 bin tl yi geçer bu işlem

dizel 22 cözüm bulabilinizmi keske 10 iken stok yapsaydınızs :)