Orijinalini görmek için tıklayınız : 2021 yılında 1994 model araba alınır mı ?
Merhabalar. Peugeot 206 1.4(LPG) X-line aracımı satıp Honda Civic 1.6Si veya 1.5ex veya 1.4 İS almayı düşünüyorum.Sizce bu zamanda bu araçlar alınır mı ? Peugeot 206 aracıma artık sığmakta güçlük çekiyorum ve çok yakıyor. Bu araçları alırken nelere dikkat etmeliyim.Diyelim aldık bizi neler bekliyor ? Ve artık biraz daha hızlı araç istiyorum 1.4 artık üzmeye başladı performans olarak ondan dolayı da değiştirmek istiyorum yada bu araçlar yerine ne önere bilirisiniz bütçe max 85-90
Şimdiden önerileriniz için Teşekkürler.
bu işin yıl ile ilgilisi yok 2030 yılında da 199x model arabalar alınabilir.
Şahsen elim rahatlar rahatlamaz E30 yada E36 coupe alacağım. Benim için araba yaşının yada kilometresinin bir önemi yok bakımları tamam mı motor ne durumda şanzıman ve diferansiyelde ses var mı bunlara bakarım. Geri kalan herşey hallolur kaporta, boya, lastik, döşeme, temizleme vs bunlar zamanla yapılabilecek şeyler.
Almayı düşündüğün arabalar gayet sağlam ve yedek parça konusunda uygun fiyatlılar. Bu yüzden can sıkmaya değmez umarım gönlüne göre bir araba bulursun.
Abime yakın zamanda Golf 3 aldık.
Eve 2. araba olarak alındı, günlük 2012 Aveo'ya biniyor. Golf'te daha mutlu :)
Araba 93 model, 1.8, otm, klimalı, 4 cam elektrik, abs, sunroof gibi donanımları var. Motor, şanzıman ve boya yeni yapılmış.
Bahsettiğiniz aralığın daha altında alındı. Golf bakılabilir bence.
1.6 si haricinde diğerleri 206 dan çok da farklı olmaz gibi duruyor.
Deniz yazmış ben de aynı düşünüyorum, eski araba alınır kondüsyona göre vezir de eder rezil de eder.
si arabasının kullanıcı kitlesi ve kullanım şekli ile alakalı olarak çok yıpranmış olacağını düşünüyorum.
Hızlı yüksek model araç bakıyorsan eğer proton 218 lere bak, senni beklentilere daha uygun gibi duruyor.
Proton'u boşversin abi :) Düzgünü zor bulunur.
100k vermemek kaydıyla alınır tabi neden alınmasın :)
Şahsen elim rahatlar rahatlamaz E30 yada E36 coupe alacağım. Benim için araba yaşının yada kilometresinin bir önemi yok bakımları tamam mı motor ne durumda şanzıman ve diferansiyelde ses var mı bunlara bakarım. Geri kalan herşey hallolur kaporta, boya, lastik, döşeme, temizleme vs bunlar zamanla yapılabilecek şeyler.
Almayı düşündüğün arabalar gayet sağlam ve yedek parça konusunda uygun fiyatlılar. Bu yüzden can sıkmaya değmez umarım gönlüne göre bir araba bulursun.
Evet Golf 3 lere baktım 1.66 aft lere baktım ama bi kısım çok sorunlu diyor bi kısımda yağını suyunu koy diyor bi anlam veremedim.
Deniz yazmış ben de aynı düşünüyorum, eski araba alınır kondüsyona göre vezir de eder rezil de eder.
si arabasının kullanıcı kitlesi ve kullanım şekli ile alakalı olarak çok yıpranmış olacağını düşünüyorum.
Hızlı yüksek model araç bakıyorsan eğer proton 218 lere bak, senni beklentilere daha uygun gibi duruyor.
Proton hangi marka :D
İnşallah bi araç buldum bakalım artık. ilan da değil instagram yada facebook grubunda gözüme güzel gelen araç sahiplerine yazıyorum aracınızı satmayı düşünüyor musunuz diye :D
Proton hangi marka :D
enteresan bir soru.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-proton-proton-2.18-putraa-1.8-doch-sifir-motor-983892284/detay
sekizsilindir
29-12-2021, 19:14
turbo kitiyle (https://ladamoscow.com/120hp-turbo-05-bar-8v-kit-lada-2108-2115-samara-29532)
iki kapılısı sporting veya dört kapılısı sleeper olur, ikibin rpm den itibaren ayağının altında dolu dolu .. iki kapılısı şanzımandan üçle dört degişik, uygulamayı düşündüğüm projedir, bildiğiniz temiz iki kapılar değerlendirilir.
Kesınlıkle alınmaz tabı.....
Aldıgınız otomobıl koleksıyon yada sadece ayda 1 kullanmalık degılse,28 yasında bır metal yıgını...
Metal yorulur,eskır. Herseyı degıstırsenız bıle sac ve şase eskıyor.
S kasa bu sınıfta en dayanıklı degıl mı? O bıle sanayı gülü....
He bırde Honda gıbı gazlanılan bır otomobıl,28 yılda sayısız sahıp degıstırmıs...
Komple restorasyon bıle gorse,almak ıcın asık olmak gerek.
sekizsilindir
29-12-2021, 23:33
turbo kitiyle (https://ladamoscow.com/120hp-turbo-05-bar-8v-kit-lada-2108-2115-samara-29532)
iki kapılısı sporting veya dört kapılısı sleeper olur, ikibin rpm den itibaren ayağının altında dolu dolu .. iki kapılısı şanzımandan üçle dört degişik, uygulamayı düşündüğüm projedir, bildiğiniz temiz iki kapılar değerlendirilir.
şurayada bir tane fotoğraf bırakayım
https://i.hizliresim.com/fxxhd2u.jpg (https://www.hizliresim.com/fxxhd2u)
Aslında Proton şu anki piyasada mantıklı kalıyor. 200-300-400 serileri 4. nesil Lancer ile ortak üretim temelde & mekanik olarak, 218 modeli 4G93 kodlu motora sahip falan. Aslında Mitsubishi alıyorsunuz, eksileri ikinci elde bilinmemesi ve trim-gövde parçaları sorunu bence. Az araç kaldığı için temizini bulmak da sorun olabilir. İlandakiler değerlendirilip saydıklarım bir şekilde tolere edilebilir.
Kesınlıkle alınmaz tabı.....
Aldıgınız otomobıl koleksıyon yada sadece ayda 1 kullanmalık degılse,28 yasında bır metal yıgını...
Metal yorulur,eskır. Herseyı degıstırsenız bıle sac ve şase eskıyor.
S kasa bu sınıfta en dayanıklı degıl mı? O bıle sanayı gülü....
He bırde Honda gıbı gazlanılan bır otomobıl,28 yılda sayısız sahıp degıstırmıs...
Komple restorasyon bıle gorse,almak ıcın asık olmak gerek.
kuma olarakda alınır diyebilrmiyiz :D
aspensilber
30-12-2021, 10:29
Valla benimde kafam karışık lada samara,broadway vs araçlar ile 50 cc motor alma arasında kaldım. Ne alsam bilemiyorum.
İşe gidip gelirken kullanacağım sadece elim ayağım olsun istiyorum.
O model araba başıma bela olacak korkusu var , motordanda düşerim korkusu. Üstelik motorlar 20 bine yaklaşmış.
Grimlord
30-12-2021, 10:41
Valla benimde kafam karışık lada samara,broadway vs araçlar ile 50 cc motor alma arasında kaldım. Ne alsam bilemiyorum.
İşe gidip gelirken kullanacağım sadece elim ayağım olsun istiyorum.
O model araba başıma bela olacak korkusu var , motordanda düşerim korkusu. Üstelik motorlar 20 bine yaklaşmış.
En kötü araba bile 50 cclik motordan iyidir, trafikte adamdan sayan yok. Basınca hızlanma yok, güven yok. Motora saygı? O hiç yok, uğramadı bu ülkeye :D
turboman
30-12-2021, 12:09
Elinden iş gelmiyorsa eski arabaya girme ufak tefek arıza oldumu sanayiye girersen çıkışın olmaz :)
Bende 98 model var çok temiz araba ama direksiyon kutusundan yağ kaçırıyor söküp yapacam ama eriniyorum yağ ekleyip biniyorum :) bide böyle unsurlar var tabi ;)
Elinden iş gelmiyorsa eski arabaya girme ufak tefek arıza oldumu sanayiye girersen çıkışın olmaz :)
Bende 98 model var çok temiz araba ama direksiyon kutusundan yağ kaçırıyor söküp yapacam ama eriniyorum yağ ekleyip biniyorum :) bide böyle unsurlar var tabi ;)
kaçak oranını bilmiyorum ancak liqui moly markasının direksiyon yağ kaçak önleyici sıvısı var bende işe yaramıştı denenebilir.
https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-direksiyon-hidrolik-sistemi-sizinti-onleyici-50-ml-1099
turboman
31-12-2021, 07:56
kaçak oranını bilmiyorum ancak liqui moly markasının direksiyon yağ kaçak önleyici sıvısı var bende işe yaramıştı denenebilir.
https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-direksiyon-hidrolik-sistemi-sizinti-onleyici-50-ml-1099
Kaçırdığı yer direksiyon milinin kutuya girdiği yerdeki keçe kaçırıyor. Sizinki nerden kaçırıyordu acaba benimki haftada 100 ml falan eksiltiyor tabi yaptığım km ye göre değişiyor
Kaçırdığı yer direksiyon milinin kutuya girdiği yerdeki keçe kaçırıyor. Sizinki nerden kaçırıyordu acaba benimki haftada 100 ml falan eksiltiyor tabi yaptığım km ye göre değişiyor
benim sorunum kutuya bağlalanan yüksek basınç hattının rekorlarıydı. Bu sıvı genel olarak oringlerden kaynaklanan kaçakları engelliyor. Oringin kalınlığını arttırdığı yönünde bilgiler var. Keçede aynı mantıkta çalıştığı için işe yarıyabilir. Zaten maliyeti riski göze almaya değer.
turboman
31-12-2021, 08:14
benim sorunum kutuya bağlalanan yüksek basınç hattının rekorlarıydı. Bu sıvı genel olarak oringlerden kaynaklanan kaçakları engelliyor. Oringin kalınlığını arttırdığı yönünde bilgiler var. Keçede aynı mantıkta çalıştığı için işe yarıyabilir. Zaten maliyeti riski göze almaya değer.
Aynen en iyisi alıp deniyeyim bakalım. Teşekkürler :)
Ben olsam almam
Özel birşey olmalı katlanmak için
Tr de yedek parça ve işçilik fiyatları artık çok yüksek bunun yanında eski araçlarda parça bulmak çok zorlaşıyor hadi buldunuz diyelim yan sanayi parça hiç olmuyor orjinal parçaların uçuk fiyatlarına maruz kalıyorsunuz
Olası arızada bi bakmışsınız masraf 5-10-15 bin diye gidiyor.
E birde paslanma çürüme baş gösterebilir bu en sakatı..
Yeni yenidir..
Bence tamamen alınacak aracın kondüsyonu ve almaya değip değmeyeceği , sizin ona gösterecek ilgi için zaman ve nakit olup olmadığıyla alakalı.Ben hep eski seviyorum.Mesela imkanım olursa w124 sahibi olmak isterim hep.
1,5 sene önce 93 cıvıc 1.5 ex alıp,yavaş yavaş kaporta boya mekanık olarak topladım.İlgimiz var eş dost var ama baya uğraştırdı.Zamanında ve halada sürekli binildiği için ve yaştan ötürü ufak tefekte olsa uğraşmaya devam ediyordum.O yüzden bu yaş araçlar alınıp almamak tamaman size bağlı.
MURAT_HLX
31-12-2021, 23:43
2019 senesinde 2009 punto 1.4 tjet sahibiydim satıp 2001 bmw e46 sahibi oldum pişmanlıkta yaşamadım :) tamamen şans işi
Şahsi fikrimi belirteyim 'Sİ' hariç hepsi olabilir, eğer araçlar sağlıklı ve bilinçli bir kullanıcıdan alınır ise. 'Sİ' fabrika çıkışlı yağ pompası yüzünden ***** sorunlu, sonradan upgrade yapıldıysa (Yamada vs) makinada sorun yoksa oda olabilir. Ama tabi sizin beklentinizde önemli, 'Sİ' ile diğer saydığınız araçların klasmanı aynı değil. Eğer amaç hız yapmaksa, başka araçlar bakılabilir. Sakin sakin binmek istiyorsanız 1.4 veya 1.6 ies alınabilir.
Şahsi fikrimi belirteyim 'Sİ' hariç hepsi olabilir, eğer araçlar sağlıklı ve bilinçli bir kullanıcıdan alınır ise. 'Sİ' fabrika çıkışlı yağ pompası yüzünden ***** sorunlu, sonradan upgrade yapıldıysa (Yamada vs) makinada sorun yoksa oda olabilir. Ama tabi sizin beklentinizde önemli, 'Sİ' ile diğer saydığınız araçların klasmanı aynı değil. Eğer amaç hız yapmaksa, başka araçlar bakılabilir. Sakin sakin binmek istiyorsanız 1.4 veya 1.6 ies alınabilir.
yanlış biliyorsun kardeşim ,tam tersi yag pompası sıkıntısı bozulan oroijan yag pompasını bilinçli kullanıcı harici hiç kimse gidip oem yamada yag pompası alıp takmadıkları için sorunlu damgası yemiştir d16a9 motor yok öle bi dünya hem devir dönceksin hem kesiciyle gezceksin hemde çakma yansanayi pompa takacaksın sorun yaşamıycaksın bide caponda şöle bişey var motor açıldımı capon havası kaçıyo sonra dikiş tutumuyo der çekik gözlüler :D
biz yıllarca d16a9 motorlu si crx le ugraştık bu tecrübeyle sabittir ,giren şemsiye ne yazıkki açılmıyo ve içerde plaj oluyo :D
yanlış biliyorsun kardeşim ,tam tersi yag pompası sıkıntısı bozulan oroijan yag pompasını bilinçli kullanıcı harici hiç kimse gidip oem yamada yag pompası alıp takmadıkları için sorunlu damgası yemiştir d16a9 motor yok öle bi dünya hem devir dönceksin hem kesiciyle gezceksin hemde çakma yansanayi pompa takacaksın sorun yaşamıycaksın bide caponda şöle bişey var motor açıldımı capon havası kaçıyo sonra dikiş tutumuyo der çekik gözlüler :D
biz yıllarca d16a9 motorlu si crx le ugraştık bu tecrübeyle sabittir ,giren şemsiye ne yazıkki açılmıyo ve içerde plaj oluyo :D
Aslında yazdığım açıklama ile sizin yazdığınız birebir aynı ? Yanlış bildiğim kısmını anlayamadım. Fabrika çıkışı orjinal yağ pompası kurtarmıyor, ya upgrade yapılıyor yada Yamada , s2000 vs pompası takılıyor yanlışım varsa düzelteyim ? Aynı olayı bizde çok fazla aracımızda bu şekilde çözüme kavuşturduk.
Aslında yazdığım açıklama ile sizin yazdığınız birebir aynı ? Yanlış bildiğim kısmını anlayamadım. Fabrika çıkışı orjinal yağ pompası kurtarmıyor, ya upgrade yapılıyor yada Yamada , s2000 vs pompası takılıyor yanlışım varsa düzelteyim ? Aynı olayı bizde çok fazla aracımızda bu şekilde çözüme kavuşturduk.
fabrika çıkışı zaten yamada yag pompası var senin dediğin olay yüklenirse veya turbo yapılırsa basınç yetmiyo yag pompasının güçlendiriliyo oem yamada yag pompası ya bi nevi senin dedigin de dogru ama dediim gibi motor açıldıktan sonra genel olaraka yan sanayi yag pmpası takıp geçiyolar ve sonra tabi ki sıkıntı çıkıyo,
günün sonunda bu olay paran varsa yancıkta y.. o.. a da :D hesabına benziyo şuanda biriminibilmiyom ama zamanında oem yamada yag pompasıyla yan sanayi arasında nerdeyse 2-3 kat bi fiyat farkı vardı