Orijinalini görmek için tıklayınız : 150 bin TL sizce hangisi?
dulger007
03-01-2022, 00:46
Selamun aleyküm
Dizel araç arayışı içindeyiz genelde şirket odaklı kullanım olacak şehir içi-dışı. Dizel olmasını istiyoruz. 1.3 cdti corsaya karar kılmıştım ama şansıman oranları çok kısa 5. vites uzun yolda yoruyor bağırıyor yorumlarını gördüm bu biraz düşündürdü. Sağlam, yol tutuşu iyi, kronik rahatsızlıkları çok olmayan, yakıt olabildiğince uygun ve güçlü bir araç istiyoruz bütçe dahilinde.
Seçenekler arasında
- 1.5 crdi getz
- 1.3 cdti corsa c
- 1.4 veya 1.6 hdi citroen C3
- 1.3 veya 1.6 multijet linea
Var. Aralarında en mantıklı seçenek hangisi olacaktır her anlamda değerlendirme yaparsak yakıt, uzun yol, güç, bakım maliyeti gibi. Bunların arasında yada harici seçeneklerden tavsiyeleriniz ne olur?
AhmetKadir
03-01-2022, 07:02
90lik corsalar 6ileri olmasi lazim ona bir bakin bence.
Punto evolara da bakabilirsin. Zaten corsa ile ayni alt yapiya sahip,ayni paraya daha donanimli arac almis olursun. Puntolardaki yari otomatik sanziman problemli bir sanziman degil, dizelleri de 6 ileri oldugu icin uzun yolda bagirmadan gider. Esp de standart otomatiklerde
clio 1,5 sw dizel edc tekgeçerim 2 yıldır sürekli tepesindeyim şantiye dagbayır otoban heryerde onnumara :D yakıt insan gibi gidip gelirsen iyi ama hayvan gibi manuelde gazlarsan benim gibi fena :D 40 binde geldi bize şuanda 120 binde sadece bakımdan bakıma gidiyo servise haa bu arada edc 6 ileri
Grimlord
03-01-2022, 09:08
Yol tutuşu, fren ve yakıttan dolayı Getz eleyin derim. Zıpkın gibi gidiyor ama cidden tehlikeli yüksek hızlarda. 7-8 litre yakıyor biraz yüklenince. İçlerinde belki de en iyi gideni olabilir. (88likten bahsediyorum,110luk zaten konu dışı)
Bir tık daha kaliteli olsun denilirse corsa yada punto olabilir, 75lik bile olsa yazılım yaptırır keyifle kullanırsınız.
Getz'i yakıttan eleyin bence de.
İçlerinde muhtemelen en az yakan C3 olacaktır. Yakıt ekonomisine yönelik soft bi yazılımla daha güzel hale gelebilir.
dulger007
03-01-2022, 22:17
90lik corsalar 6ileri olmasi lazim ona bir bakin bence.
Punto evolara da bakabilirsin. Zaten corsa ile ayni alt yapiya sahip,ayni paraya daha donanimli arac almis olursun. Puntolardaki yari otomatik sanziman problemli bir sanziman degil, dizelleri de 6 ileri oldugu icin uzun yolda bagirmadan gider. Esp de standart otomatiklerde
Sanırım corsa c lerde 90 lık maalesef.
Punto evolara problemsiz götürecek komisyondaki araçlar için bütçemiz günümüz şartlarıyla el vermiyor üzgünümki :(
dulger007
03-01-2022, 22:22
clio 1,5 sw dizel edc tekgeçerim 2 yıldır sürekli tepesindeyim şantiye dagbayır otoban heryerde onnumara :D yakıt insan gibi gidip gelirsen iyi ama hayvan gibi manuelde gazlarsan benim gibi fena :D 40 binde geldi bize şuanda 120 binde sadece bakımdan bakıma gidiyo servise haa bu arada edc 6 ileri
Öneri için sağolun inceledim baya hoşuma gitti sınıfının en yakışıklısı aynı zamanda galiba baya iyi göründü gözüme :) handikapı benim için 5 ileri olması ama seçeneklerim içinde 1.3 linea otomatikten sonra ikinci sıramda.
dulger007
03-01-2022, 22:23
Yol tutuşu, fren ve yakıttan dolayı Getz eleyin derim. Zıpkın gibi gidiyor ama cidden tehlikeli yüksek hızlarda. 7-8 litre yakıyor biraz yüklenince. İçlerinde belki de en iyi gideni olabilir. (88likten bahsediyorum,110luk zaten konu dışı)
Bir tık daha kaliteli olsun denilirse corsa yada punto olabilir, 75lik bile olsa yazılım yaptırır keyifle kullanırsınız.
Linea veya düz evo olmayan punto otomatikler arasında kalmıştım bende.
Getz hakkındaki yorumlarınızı öğrenmem çok iyi oldu sağolun.
dulger007
03-01-2022, 22:25
Getz'i yakıttan eleyin bence de.
İçlerinde muhtemelen en az yakan C3 olacaktır. Yakıt ekonomisine yönelik soft bi yazılımla daha güzel hale gelebilir.
Yorumlar için sağolun, getzi eledim evet c3 konforu ve yalıtımı düşündürüyor açıkçası birde elektrik problemleri olduğunu okudum bir kaç konuda.
120-130k istenen Puntolara 200k+ istenmeye başlanmış.
Öneri için sağolun inceledim baya hoşuma gitti sınıfının en yakışıklısı aynı zamanda galiba baya iyi göründü gözüme :) handikapı benim için 5 ileri olması ama seçeneklerim içinde 1.3 linea otomatikten sonra ikinci sıramda.
6 ileri diye yazdım sanırım cümleyi sonuna kadar okumadın ,bitmeyen 5 i var :D bide benim kullandıgım 90 lık sanırım ondan çok iyi gidiyo digerleri nası bilmem ama çogu markayı yolda madara ediyo :D
dulger007
04-01-2022, 16:44
6 ileri diye yazdım sanırım cümleyi sonuna kadar okumadın ,bitmeyen 5 i var :D bide benim kullandıgım 90 lık sanırım ondan çok iyi gidiyo digerleri nası bilmem ama çogu markayı yolda madara ediyo :D
Mesajınızı okudum ama ***** siteden bakınca 5 ileri olarak göründü bende bi yanlışlık oldu galiba :)
Otomatik yada yarı otomatik olması daha iyi olacak gibi gün geçtikçe trafik çekilmez hale geliyor *****.