PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Renault Vel Satis hakkinda

oxygen
20-01-2022, 14:47
Vel Satis 3.0dci almayi dusunuyorum. Arastirdigim kadariyla isuzu dmax 3.0 motoru kullaniyor.

Genel olarak bu motor ve diger motor secenekleri hakkinda bilgi sahibi olan arkadaslardan destek rica ediyorum.

Kendi fiyat araliginda iyi bir donanima ve konfora sahip, benim de su an tam ihtiyaclarimi karsilayacak otomobil olarak gorunuyor fakat cok fazla bilgiye ulasamadim.

Elektronigi fazla gibi, biraz bu konu ile alakali endisem var.
Kronikleri, motor ve mekanik parca temini vs hakkinds degerli bilgilerinizi rica ederim :)

Ome_RS
20-01-2022, 14:59
Vel Satis Signum bunlar kıymeti bilinmeyen ölü doğan cocuklar. Sorularınıza cevabım yok ancak cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum :)

darkred
20-01-2022, 16:58
Üstadım hakkında hayırlısı olsun valla velsatis diye okuyunca gözümde canlanmadı bile araba meraktan girip baktım da pek çirkin araba bee :D

fthdrn
20-01-2022, 17:14
vekaletli satışın kısaltması sandım. Konuya dair hiç bir fikrim yok.

gokhan g.
20-01-2022, 17:31
3 litre dizel motorlu araç alasın, yanından 1.0 tsi motorlu araba yarı yakıt tuketimiyle seni geçsin

oxygen
20-01-2022, 18:52
3 litre dizel motorlu araç alasın, yanından 1.0 tsi motorlu araba yarı yakıt tuketimiyle seni geçsin

Bi yerimizden bisi eksilmez, gecsinler. Beklentiler farkli

VETTE
20-01-2022, 19:48
Vel Satis 3.0dci almayi dusunuyorum. Arastirdigim kadariyla isuzu dmax 3.0 motoru kullaniyor.

Genel olarak bu motor ve diger motor secenekleri hakkinda bilgi sahibi olan arkadaslardan destek rica ediyorum.

Kendi fiyat araliginda iyi bir donanima ve konfora sahip, benim de su an tam ihtiyaclarimi karsilayacak otomobil olarak gorunuyor fakat cok fazla bilgiye ulasamadim.

Kronikleri, motor ve mekanik parca temini vs hakkinds degerli bilgilerinizi rica ederim :)

Şirket araçlarımız bir dönem hep Renault tu.Ankara yetkili servislerinden Ör ay da yapılıyordu araçlarımız.Siyah bir tane Vel satış uzunca bir süre mekanik sorundan dolayı serviste yattı.Bir türlü cozemediler sorunu.Nasil arabalar diye sorduğumda da uzak durulması gereken arabalar Fransa da da parçası yok demişti servis müdürü.

207_TR
20-01-2022, 22:02

Abi Fransızın zor arabalarından uzak durmak lazım.

Alman ın en tutulmayanından korkma ama Fransız ve italyandan korkarız.

CloudGrey
20-01-2022, 22:33
bunlar şu korede üretilen " renault samsung " lardan olması lazım
latitude öyleydi.

hiç bulaşma , hiçbir parcasını bulamassın , farın kırıldı , farsız kalırsın...

bütcene göre konforsuz "he diyince" satılabilcek birşey bul yarın öbür gün üstüne koyarak model yükseltirsin

enesy
20-01-2022, 22:35
Vel Satis ve Signum kağıt üzerinde süper araçlar. Ama daha dün bir konuda hayat kısa , yarının garantisi yok binmek istediğin arabaya bineceksin diyen ben bile korktum vel Satis in adını okuyunca.

Sanayideki yeni yetme ustacıklara gitseniz bu ne amuğaoyim bi bakalım yavvv der 10 dakika kurcalar başka yerini bozar verir bence.

Geçen bir Opel Omega nın vites körüğünü söktürmek için 5 şanzımancı 4 döşemeci gezdik 8 i omega deyince yok yapamam dedi bir tanesi uğraştı uğraştı olmuyo gavurun dölü dedi bıraktı. Var sen hesap et vel Satis i.

Ahmet Saraçoğlu
20-01-2022, 22:36
Tutulmayan araba çok severim (korkulan , cesaret gerektiren , piyasada yolda izde çok görülmeyen) , ama tasarım olarak bi türlü ısınamadım.Ciddi çirkin geliyor bana.Ne bilim , espace daha şık geliyor misal.

2jz
20-01-2022, 22:55

D-Max, Saab 9-5, Vectra C, Signum, Vel Satis... bunların hepsi aynı motor sanırım. Gm'de daha fazla örneği vardır mutlaka.

Sizi motor cezbettiyse Vectra veya Signum daha mantıklı olabilir. Çünkü Vectra C oldukça fazla sayıda. İç trim, kaporta gibi konularda daha rahat çözümler bulursunuz. Signum'un C sütununa kadar Vectrayla aynı olduğunu düşünürsek o da düşünülebilir

oxygen
20-01-2022, 23:02
Abi Fransızın zor arabalarından uzak durmak lazım.

Alman ın en tutulmayanından korkma ama Fransız ve italyandan korkarız.

Cok genel bi yorum bu, zaten genel gorus bu sekilde ama benim ihtiyacim daha urune yonelik yorumlar.
Mesela fransiz konusunda bilgim yok ama hangi italyandan uzak durmak lazim, neden korkalim ki italyandan?

bunlar şu korede üretilen " renault samsung " lardan olması lazım
latitude öyleydi.

hiç bulaşma , hiçbir parcasını bulamassın , farın kırıldı , farsız kalırsın...

bütcene göre konforsuz "he diyince" satılabilcek birşey bul yarın öbür gün üstüne koyarak model yükseltirsin

Cok tesekkurler yorumun icin, parca sikintisi evet mevcut gorunuyor.
Ikinci kisimdaki yatirim tavsiyen icin de tesekkurler :)

Vel Satis ve Signum kağıt üzerinde süper araçlar. Ama daha dün bir konuda hayat kısa , yarının garantisi yok binmek istediğin arabaya bineceksin diyen ben bile korktum vel Satis in adını okuyunca.

Sanayideki yeni yetme ustacıklara gitseniz bu ne amuğaoyim bi bakalım yavvv der 10 dakika kurcalar başka yerini bozar verir bence.

Geçen bir Opel Omega nın vites körüğünü söktürmek için 5 şanzımancı 4 döşemeci gezdik 8 i omega deyince yok yapamam dedi bir tanesi uğraştı uğraştı olmuyo gavurun dölü dedi bıraktı. Var sen hesap et vel Satis i.
Ben biraz eksik bilgi verdim aslinda. Mekanigi iyi ve kafasi guzel calisan bir arkadasimla kendi garajimiz var. Kendi araclarimizla kendimiz ilgileniyoruz ve biraz da bunun cesareti oluyor. Kulaktan dolma olarak hep fransizlarla ilgili tesisat, elektronik gibi kroniklerin oldugunu dusunuyorum. Vel satis de cok elektronik oldugu icin, cok fazla sensor oldugu icin tereddut ettiriyor. Yabanci forumlarda cam otomatikleri, xenonlar, lastik basinc sensorlerinin fazla hata verdigini ve kotu aku yada az kullanimda akuyu cok hizli bosalttigini vs yaziyorlar.
Su an iki tane 5.2 cherokee, birde 155 q4 var. 155 q4 zaten tamamen sokulu durumda, binilemiyor. 5.2lerin bi tanesi offroad donanimli, oburunu de gunluk kullaniyorum. Gunluk de 5.2 son zamanlarda iyice yorucu oldugu icin farkli bir otomobil yada suv ariyorum. Bi kac tane alternatifim var ama en ilginci vel satis oldugu icin konu acmak istedim. Yine de tesekkurler yorumun icin :icon_tup:

Tutulmayan araba çok severim (korkulan , cesaret gerektiren , piyasada yolda izde çok görülmeyen) , ama tasarım olarak bi türlü ısınamadım.Ciddi çirkin geliyor bana.Ne bilim , espace daha şık geliyor misal.
Ben de ayni dusuncedeyim, genelde de otomobil tercihlerimi bu sekilde yapmaya calisiyorum. Zaten vel satis i merak etmemin sebebi de bu :)
Ben vel satisin arkasini begendim fakat onu gercekten cirkin fakat benim tercih sebebim biraz farkli. Yaklasik iki senedir 40000km civarinda gunluk olarak 5.2 cherokee kullaniyorum. Sanzimanimda, diferansiyelimde ses yok ama genel olarak o yillarin amerikan suvlari yorucu ve mekanik titresimli, sesli. Cok fazla uzun yol yapiyorum ve genelde de bagajim dolu oluyor.
Bu yuzden ayni rakamlarda konforlu, extra donanimli, motoru hacimli, maximum izolasyonlu, tasima kapasitesi yuksek ve ozellikle farkli bir arac ariyorum.
Genel hesabi da soyle yapmaya calisiyorum;
Ayni seyleri sunabilecek otomobillerle aradaki fiyat farkiyla, dusundugum otomobilin cikarabilecegi masraflarin genel toplamini kiyasliyorum. Cozulemeyecek sorun olmadigi surece ben genel olarak aldigim keyfe baktigim icin, tercih edebilirim vel satis i. Biraz daha arastirip karar verecegim, cok tesekkurler

mert_can 41
20-01-2022, 23:05
Renaultun velsatis gibi arabalarına hayranım ancak bir komşum almıştı otoparkta görünce cesareti ve zevkinden dolayı hayran olmuştum sonradan duydum parça bulamamış hiç bir türlü çıkarmadığıda arza kalmamış aldığı yere geri vermiş :D Bence uzaktan bakmak sevmek en güzeli böylede bir tecrübe yakınımda duyunca artık hiç yaklaşmam.

oxygen
20-01-2022, 23:09
D-Max, Saab 9-5, Vectra C, Signum, Vel Satis... bunların hepsi aynı motor sanırım. Gm'de daha fazla örneği vardır mutlaka.

Sizi motor cezbettiyse Vectra veya Signum daha mantıklı olabilir. Çünkü Vectra C oldukça fazla sayıda. İç trim, kaporta gibi konularda daha rahat çözümler bulursunuz. Signum'un C sütununa kadar Vectrayla aynı olduğunu düşünürsek o da düşünülebilir

Signum da alternatiflerim arasinda, o da beklentilerimi karsiliyor. Onlarda ki 2.2 motoru Brera'da tecrube ettim, faekli motor secenekleri de mevcut ama yine de vel satis hanimi bi tanimak istiyorum :)

8.000rpm
21-01-2022, 08:53
salon salomanje lebiderya bir arabadır. heybetlidir , az olması sebebiyle de merak uyandırır..
kimisi sever kimisi nefret eder velsatis'ten
mesela bunun bir de benzer mantıkta aynı ıllarda mega-coupe olanı üretilmişti "avantime" mesele bu da enfestir...

motor ile alakalı değil de salt motorun haricinde başta kaporta-gövde aksamı olmak üzere yedek parça sıkıntısı yaşatması muhtemeldir.
ustalıklara hiç girmiyorum bile , bizim ustalar seçicidir , zahmete girmeyi seven gerçek zanaatkarlar iyice azaldı maalesef..

MatraX_07
21-01-2022, 08:58
Bilende bilmeyende konuyu Fransıza bağlamış :) Çoğu arabayı Bozar
Yaş grubumuz aynı olduğu için amacınızı daha iyi anladım..Motor,mekanik olarak korkmayın.Sadece Kaporta vb parçalarda biraz tedarik konusunda sıkıntı yasanıyor ama o da yapılacak bir şey...Ustanız sağlam ise TEMİZİNİ bulun,alın

oxygen
21-01-2022, 09:30
salon salomanje lebiderya bir arabadır. heybetlidir , az olması sebebiyle de merak uyandırır..
kimisi sever kimisi nefret eder velsatis'ten
mesela bunun bir de benzer mantıkta aynı ıllarda mega-coupe olanı üretilmişti "avantime" mesele bu da enfestir...

motor ile alakalı değil de salt motorun haricinde başta kaporta-gövde aksamı olmak üzere yedek parça sıkıntısı yaşatması muhtemeldir.
ustalıklara hiç girmiyorum bile , bizim ustalar seçicidir , zahmete girmeyi seven gerçek zanaatkarlar iyice azaldı maalesef..
Degerli bilgiler icin tesekkurler. Belirttigim gibi en buyuk avantajim ustamla birlikte kendimize ait hobi garajimizin olmasi, yapamazsak da kendimiz yapamayiz diye dusunuyorum :)
Kaporta aksamiyla ilgili de yurtdisinda parca bulabildigim surece sorun yasamayacagimi dusunuyorum. Biraz daha arastirip karar verecegim

Bilende bilmeyende konuyu Fransıza bağlamış :) Çoğu arabayı Bozar
Yaş grubumuz aynı olduğu için amacınızı daha iyi anladım..Motor,mekanik olarak korkmayın.Sadece Kaporta vb parçalarda biraz tedarik konusunda sıkıntı yasanıyor ama o da yapılacak bir şey...Ustanız sağlam ise TEMİZİNİ bulun,alın

Benim de tecrube etmeden mevcut dusuncem benzer sekilde, cok sorun yasamayacagimi dusunuyorum. Kaporta parcalari icin de yurtdisindan getirebiliyorum, o yuzden istedigim kadar temizini bulursam alacagim

kalipson
21-01-2022, 10:40
Bence yurtdışı tedarik hususlarını beceririm diyorsanız alınır edilir. Araba 10 yaşından çok büyük olduğu için serviste çoğu parçanın sicili kapanmıştır. Kesin kapanmıştır. Araç az sayıda TR'ye giriş yaptığı için sağda solda bulma ihtimali de düşüktür diye tahmin ediyorum.

Ama dediğim gibi.. sadece bu araca özel (dizayndan ötürü, vb.) yedek parçaları dışardan çözebilme imkan ve kabiliyetiniz varsa neden olmasın. Bi arkadaşımız Safrane bi-turbo Baccara'nın bi şasisini temin etmediği kaldı. Ki o araç benim bildiğim sadece 1 tane var TRde. Arayınca bulunabiliyor ama süründürebilir de; kesin bişey demek zor..

Şimdiden hayırlı olsun. Bütçenizi ve o aracın güncel piyasasını bilmiyorum ama alabileceğiniz en temiz olan aracı almaya çalışın.

KÖROĞLU
21-01-2022, 10:49
"Bu yuzden ayni rakamlarda konforlu, extra donanimli, motoru hacimli, maximum izolasyonlu, tasima kapasitesi yuksek ve ozellikle farkli bir arac ariyorum.
Genel hesabi da soyle yapmaya calisiyorum;"

Senin ilacın net bir şekilde citoren c5. Arka koltukları yatırdığında buzdolabı bile taşıtır sana.

Konfor desen hydractive süspansiyon ile bindiğin diğer araçları unutturur ( Sağlıklı çalışan bir sistemi varsa)

Yeri gelir yüksek bir yerden geçmen gerekir kaldırırsın geçersin.

Örnek benim aracın en yüksek hali,

https://i.hizliresim.com/y3B6vM.jpg

2.0 dizel denk getirirsen donanımı baya baya tatmin eder, yakıtı 5.2 jeep den sonra yüzünü güldürür.

Kronik sorunu iç kapı kolu takılır abanırsan kırılır, süspansiyona LDS den başka yağ koyarlarsa pompa yakar (Tamiri, çıkması var) Fren kaliperleri kitlenir , el freni ön balataları sıkıyor bu alette genel olarak araçlarda arkayı sıkar *****.

Trim parçası hariç mekanik parçası üzmez. Trim çıkma bulunur.

Konuyu bir incele belki aradığın araç budur.

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/227819-evlat_edindim_sonunda_c5_2_0_hdi.html

semavi
27-01-2022, 14:47
Fiyatlarını bilmiyorum ama Volvo xc70te bir alternatif olabilir... 4 çeker olması da belki de kulağa hoş gelebilir. Ben TRde iken LPG ile kullanmıştım. En sevdiğim Volvo modelidir. Ne çok hava da ne yerde hissettirir...

Velsatis bende çok baktım ama bir türlü denk getirememistim.

XoR
27-01-2022, 15:38
Fiyatlarını bilmiyorum ama Volvo xc70te bir alternatif olabilir... 4 çeker olması da belki de kulağa hoş gelebilir. Ben TRde iken LPG ile kullanmıştım. En sevdiğim Volvo modelidir. Ne çok hava da ne yerde hissettirir...

Velsatis bende çok baktım ama bir türlü denk getirememistim.

Konuyu okuyup xc70 CC paylaşacaktım ki son mesajı gördüm :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volvo-ozkan-otomotiv-den-volvo-xc70-2.4-d-d5-awd-geartronic-985558818/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volvo-volvo-xc70-cross-country-2012-988846335/detay

207_TR
27-01-2022, 19:29
Towncar öneririm bende :)

MURAT_HLX
27-01-2022, 21:52
diğer sayfalardaki yorumlarıda okudum'' almanın en tutulmayanı olsun'' diye bir ibare gördüm yinede almanın parçası bir şekil bulunuyor,yine bir örnek ve tecrübemle bilgi vermek isterim F7R megane coupenin bobini sittin sene yada punto tjetin aksını sittin sene servislerden bulamazsınız defalarca italyan ve fransız otomobilleri kullandım hepsindede belli başlı parça sorunlarım illaki oldu er yada geç çözüldü gerçi ki renault servisleri yaptığı otomobillerin arkasında durmuyor geçen sene yatak saran megane rs'imizde bile gördük bunu alman fanatiği değilim,yanlış anlaşılmakta istemem fazlada uzatmayayım gönlünüzce olur umarım

livaneli
28-01-2022, 10:24
Konuyu okuyup xc70 CC paylaşacaktım ki son mesajı gördüm :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volvo-volvo-xc70-cross-country-2012-988846335/detay

D3 motorlar için küçük bir uyarı: Bildiğiniz üzere motor kayışı (v kayışı) koparsa anında akü ışığı yakacaktır. İşte o anda aracı stop edin ve gerekirse çekiciyle tamirhaneye götürüp kayışı değiştirin. Ne olacak canım, beş yüz metre gider, çekici parası vermeyeyim derseniz kopan kayışın parçaları triger kapağını kırıp/kastırıp içeri girecek, dolanıp gerginin bağlı olduğu bloğu kıracak, itici yuvalarını doğrayacaktır. Masrafınız motor sökme takma, tornacı ücreti ve kapak değişimidir.

semavi
28-01-2022, 16:19
D3 motorlar için küçük bir uyarı: Bildiğiniz üzere motor kayışı (v kayışı) koparsa anında akü ışığı yakacaktır. İşte o anda aracı stop edin ve gerekirse çekiciyle tamirhaneye götürüp kayışı değiştirin. Ne olacak canım, beş yüz metre gider, çekici parası vermeyeyim derseniz kopan kayışın parçaları triger kapağını kırıp/kastırıp içeri girecek, dolanıp gerginin bağlı olduğu bloğu kıracak, itici yuvalarını doğrayacaktır. Masrafınız motor sökme takma, tornacı ücreti ve kapak değişimidir.

Iki defa kayış kopma problemi yaşadık volvo'da. İlkinde arkadaş alışveriş merkezinde idi ilk çalıştırdığında kopmuş hiç yerinden oynatmadı için taktık hiçbir problem olmadı.

Ikincisinde arkadaş biraz daha gider herhalde diye devam etti motoru yedi. aynı arkadaş daha önce arabanın suyu boşalınca da gitmeyi devam ettiği için bir kere daha yemişti motoru