PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : a3 yağ kapağında köpürme



Ahmet Saraçoğlu
21-01-2022, 22:45
Ofisten bi kız arkadaşımın aracı , ilk sahibide başka bi kız arkadaşımızdı , yaşına göre düşük kmli (100küsür k km) servis bakımlı gayet temiz bi araç.2008 yanılmıyorsam.1.6 hitler motor.

Benim eos un enjektörlerden benzin sızdırdığı hafta motor yağında benzin kokusu var mı diye onun aracını da bi kıyaslayayım dedim ,, kapağı açıp bu manzarayla karşılaşınca inceden tırstım.Su eksiltme , hararet yok.
Onun arkadaşları , aracı götürdüğü usta vs herkes yağ eski veya kalitesizse , kısa mesafe kullanılıyorsa olabilir dedi.Ben hala temkinliyim çekiniyorum bi sıkıntı olabileceğine dair.Benim bildiğim yağa su karışıyor bi şekilde ve çok hayra alamet bi görüntü değil.Uzun yola çıkma düşüncesi de oldu hatta.Kendi aracım olmadığı için direkt müdahale de edemiyorum ama kafamı kurcalıyor durum.Conta gidik olmasa bile bahsedilen kalitesiz yağ vs dert edilmeyecek bi sebepten yaparmı bunu?
https://i.hizliresim.com/8v1pylf.jpeg

ruudvan
21-01-2022, 23:43
su karıstırmıs gibi

Oznsrl
22-01-2022, 05:56
çok sakin sürekli şehiriçi kullanılıyorsa olabilir yağ çubuğunu çekip bir bakın ondada durum böyle ise bir sıkıntı vardır ama yoksa biraz gazlamak lazım :)

drago
22-01-2022, 07:51
8v motorlarda sağır kalmışsa daha önce gördüğüm bir durum, sorun olmayacağını düşünüyorum.

Yağ değişip biraz uzun yolda devir çevirip izlemek lazım

TLH
22-01-2022, 08:49
Aynı problemi bende kendi a3ümde yaşadım, castrol yağ kullanırken özellikle çok karşılaştım. Özellikle hitler motorda çok denk geldim.
Ben çözümü yağ markasını değiştirerek buldum bir daha da yapmadı

asscutter
23-01-2022, 18:12
aynı aracta aynı olayı yasadım ve silindir kapak contası yanıktı