PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5e makyajli kasa octavia için rs şase no sorunsali

Sti_Ozan
18-03-2022, 14:27
Merhabalar,

5E makyajlı kasa octaviamız var,tamponlarını RS e çevirmek istiyorum ancak tam anlamıyla parça kodlarına ulaşamıyorum.

Ne yazık ki aftermarket olarak parça bulmak çok zor bir golf ya da leon gibi üzerine düşülen,uğraşılan bir model değil. Mecbur yetkili servisten parça almam gerekiyor.

Çakıroğlu daha önce bu dönüşüm işlemini kendisi yapmış ancak haklı olarak parça kodlarını paylaşmayıp sadece fiyat veriyorlar. Benim parça numarasına ihtiyacımın olma sebebi daha samimi olduğum ve daha iyi iskonto yakalayabileceğim başka bir yetkili servis olması.

Türkiyede bu kasa RS var mı bilmiyorum, ilanda station olan var ancak gümrük girişli ve PLA var mı yok mu bilmiyorum. Bir de satıcıya mesaj atamıyorum bu sebeple de aramak istemiyorum.

Yurtdışından şase no bulabilirim ancak avrupa araçlarında donanımlar çok farklılık gösterebiliyor özellikle PLA konusu sıkıntıya sebep oluyor.

Sistem üzerinden sadece şase no olmadan RS olarak baktığımızda her parçadan min. 2-3 adet farklı kod çıkıyor ve bu şekilde de işin içinden çıkamıyoruz, aynı zamanda tanıdığım servisin de daha önce tecrübesi olmadığından durum bizi daha da zorluyor.

Sizden ricam çevresinde bu kasa RS olan varsa bana şase numarası iletebilir mi? Ya da servisten arka tamponu çözerim ama ön tampon için detaylı proforma iletebilirse o da kesinlikle işimi görecektir.
Farklı yön göstermelere de açığım, destek olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim.

onurc
18-03-2022, 14:32
bumper Octavia (OCT) 2016 year Skoda EUROPA 807005 (https://skoda.7zap.com/en/cz/octavia/oct/2016-753/8/807-807005/#1)

? iş görüyor mu, modelini bilmiyorum 2016 seçtim.

Gökhan Bilgin
18-03-2022, 14:34
Pla işi neden sıkıntı oluyor anlamadım sizin araçta pla’mı var ?

YAS
18-03-2022, 14:36

Şimdi aradım yiğidoyu PLA tamponda baya değişikliğe neden oluyormuş. Türkiye paketinde yokmu PLA ondan dolayıymış.

Bir iki yöntem söyledim şase ile alakalı baksın bakalım çözerse iyi burayı güncel tutar. :)

Sti_Ozan
18-03-2022, 14:43
bumper Octavia (OCT) 2016 year Skoda EUROPA 807005 (https://skoda.7zap.com/en/cz/octavia/oct/2016-753/8/807-807005/#1)

? iş görüyor mu, modelini bilmiyorum 2016 seçtim.

Buna benzer bi sistemden biz de denedik ancak net bi bilgiye ulaşamadık, gönderdiğiniz araç makyajsız bir önceki kasaya ait ancak dediğim gibi aslen ne benim ne de servisin tecrübesinin olmaması bizi zora sokuyor.

Abi yasinin de açıkladığı gibi benim araçta PLA yok,bildiğim kadarıyla TR de PLA olan octavia da yok hatta ön tamponda sensör bile sadece Sport modellerde var.

Şimdi aradım yiğidoyu PLA tamponda baya değişikliğe neden oluyormuş. Türkiye paketinde yokmu PLA ondan dolayıymış.

Bir iki yöntem söyledim şase ile alakalı baksın bakalım çözerse iyi burayı güncel tutar. :)

Onları deniyorum bakalım kankam çözebilirsek süper olacak.

uqr
18-03-2022, 16:52
Kendi son kasa octavilarına rs dönüşüm yapmışlardı , isterseniz bir danışın ;

Login • Instagram (https://www.instagram.com/p/CLJscM9BaMW/?utm_medium=copy_link)

Sti_Ozan
18-03-2022, 18:50
Kendi son kasa octavilarına rs dönüşüm yapmışlardı , isterseniz bir danışın ;

Login • Instagram (https://www.instagram.com/p/CLJscM9BaMW/?utm_medium=copy_link)

Bi ulaşayım kendilerine, benim araç bunun bir kasa öncesi çift farlı olan. Parça listesi vereceklerini sanmıyorum ama bir şansımı denerim teşekkürler

2jz
18-03-2022, 19:50
Merhabalar,

5E makyajlı kasa octaviamız var,tamponlarını RS e çevirmek istiyorum ancak tam anlamıyla parça kodlarına ulaşamıyorum.

Ne yazık ki aftermarket olarak parça bulmak çok zor bir golf ya da leon gibi üzerine düşülen,uğraşılan bir model değil. Mecbur yetkili servisten parça almam gerekiyor.

Çakıroğlu daha önce bu dönüşüm işlemini kendisi yapmış ancak haklı olarak parça kodlarını paylaşmayıp sadece fiyat veriyorlar. Benim parça numarasına ihtiyacımın olma sebebi daha samimi olduğum ve daha iyi iskonto yakalayabileceğim başka bir yetkili servis olması.

Türkiyede bu kasa RS var mı bilmiyorum, ilanda station olan var ancak gümrük girişli ve PLA var mı yok mu bilmiyorum. Bir de satıcıya mesaj atamıyorum bu sebeple de aramak istemiyorum.

Yurtdışından şase no bulabilirim ancak avrupa araçlarında donanımlar çok farklılık gösterebiliyor özellikle PLA konusu sıkıntıya sebep oluyor.

Sistem üzerinden sadece şase no olmadan RS olarak baktığımızda her parçadan min. 2-3 adet farklı kod çıkıyor ve bu şekilde de işin içinden çıkamıyoruz, aynı zamanda tanıdığım servisin de daha önce tecrübesi olmadığından durum bizi daha da zorluyor.

Sizden ricam çevresinde bu kasa RS olan varsa bana şase numarası iletebilir mi? Ya da servisten arka tamponu çözerim ama ön tampon için detaylı proforma iletebilirse o da kesinlikle işimi görecektir.
Farklı yön göstermelere de açığım, destek olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bu aracın gümrük ilanından şase numarasına ulaşılabilir aslında

Sti_Ozan
18-03-2022, 20:46
Bu aracın gümrük ilanından şase numarasına ulaşılabilir aslında

Abi onu sağolsun yasin de söyledi, bizim forumda paylaşılan videosuna baktım ama şaseyi göremedim. Bi internetten aratmayı deneyeyim teşekkürler.

2jz
18-03-2022, 21:08
Abi onu sağolsun yasin de söyledi, bizim forumda paylaşılan videosuna baktım ama şaseyi göremedim. Bi internetten aratmayı deneyeyim teşekkürler.

Baktım ama bulamadım bende. Yurtdışındaki ilan sitelerinde şase numarası giriyorlar onları incele. Baktın bulamıyorsun en son seçenek sosyal medyada vrs'si olan bir yabancı bul ve fikir alışverişi yap :)

Sti_Ozan
18-03-2022, 21:14
Baktım ama bulamadım bende. Yurtdışındaki ilan sitelerinde şase numarası giriyorlar onları incele. Baktın bulamıyorsun en son seçenek sosyal medyada vrs'si olan bir yabancı bul ve fikir alışverişi yap :)

Abi servise onu teklif ettim,iletişimde olduğum bir kaç yabancı RS sahibi var ancak servis bana kodları verirsin ben siparişi çekerim ama fazla parça da olsa eksik parça da olsa sorumluluk alamam çünkü satabileceğim parça değil diye diretiyor. Hal böyle olunca bende şimdi donanım farkından vs bir fark olurda ortada kalırız diye o duruma da yanaşamıyorum ***** kurlardan dolayı net bütçeleme yapmam gerekiyor :)

Gokhan43
18-03-2022, 23:27
Ben yarın size yazarım tek tek parça kodlarını.

Üç adet opsiyon var ön tampon için mesela, ön park sensörlü, ön park sensörü + pla sensörlü gibi.

Pc başına geçtiğimde tek tek yazarım kontrol ettirirsiniz.

Aracınızda pla yok ön park sensörü var sanırım sadece ?

Sti_Ozan
19-03-2022, 01:17
Ben yarın size yazarım tek tek parça kodlarını.

Üç adet opsiyon var ön tampon için mesela, ön park sensörlü, ön park sensörü + pla sensörlü gibi.

Pc başına geçtiğimde tek tek yazarım kontrol ettirirsiniz.

Aracınızda pla yok ön park sensörü var sanırım sadece ?

Abi evet aynı şekilde dediğin gibi 3 er 4 er opsiyon çıkınca işin içinden çıkamadık. Aracımda PLA yok sadece ön park sensörü var. Yardımcı olabilirsen süper olur benim için

Gokhan43
19-03-2022, 14:39
Octavia Facelift VRS ön tampon çevrimi komple parça numaraları bunlar sadece park sensörlü tampon için.

https://i.imgur.com/PxAebwE.jpeg

Sti_Ozan
19-03-2022, 16:13
Octavia Facelift VRS ön tampon çevrimi komple parça numaraları bunlar sadece park sensörlü tampon için.

https://i.imgur.com/PxAebwE.jpeg

Abi çok teşekkür ederim özelden 1-2 soru sorucam yanıtlayabilirsen çok sevinirim