Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 silindir Bmw 318i nasıl bilirsiniz?
Selamlar herkese
Konunun başlığında belirttiğim gibi 2017 model 318i edition sportline 3 silindir 136hp bir araç alma arifesindeyim.Bebekten sonra Leon fr da bagaj sorunu yaşamaya başladım ve sedan araç almaya karar verdim.Bir önceki aracımda 316i sportline dı ve 4 buçuk yıl sorunsuz kullandım.Performans beklentim pek yok. Baktığım araç 30 bin km de hatasız güzel bir kondisyona sahip.Forumda bakındım ama ilgili konuyu bulamadım.İnternette biraz araştırdım.Memnun olan da çok 3 silindir olmasından dolayı bobin ve titreme gibi pişmanlık yaşayan da var.Bende en güvenli liman sizlere sormak istedim:)
Not:Bütçem el vermiş olsaydı 4 silindir 320ied bakıyor olurdum:D
Aynı motor ıle 218i actıve tourer,118i ve suan kullandıgımız x1 18i aracım var. Genel olarak cok sevılen bır motor degıl, sorunlu bır yapısı oldugu soylenıyor. Fakat ben hıcbır aracımda sorun yaşamadım. Yazılımı sevmeyen kırılgan bır yapısı oldugunu bırcok defa duyum aldım. Hernekadar 118ı yazılımlı kullansamda 15bın km de sattıgım ıcın yazılım tavsıye etmıyorum. Sahsen oda cok ıyı motor olmasada f30 alıcak olsaydım 320ed tercıhım olurdu.
Butce elvermeyıp performans dusuncenız yoksa, ılk kalkıslarda gaz tepkısı gayet tatmınkar torku guzel olan ve sessız calısan bır motor fakat dıp gazda ılk gaz tepkısı gıbı bır ataklık olmadan nazlanarakta olsa kasayı yuruturuyor. 118ı ıcın motor gayet yeterlı ıdı x1 de sadece aıle aracı olacak nerden aldım bunu dedırtmeyecek ama performansta vermıyecek bır cekıse sahıp. Yakıt tuketımı f30 316 ı den 1.5 lıtre kadar dusuk olacaktır. Az yakan bır motor. Sımdıden hayırlı olsun.
serkansozen
19-03-2022, 11:05
Kronik problemleri olan kırılgan bir motor,,
Sorun yaşayan çok fazla yakınım var..
Mümkün ise başka motor seçeneğine yönelmenizi öneririm.
2017 den beri kullanıyorum. 318i 40th var cok memnunum yakıt felan baya iyi aldığımdan beri paşaoğlu yazılım var.
Ben de aynı motoru kullanan mini cooper kullanıcısıyım fakat herkesin de dediği gibi kırılgan motor olup yazılım kaldırmadığı söyleniyor (piston kırabiliyormuş) fakat fazla performans düşünmeyecekseniz yakıt-sessizlik gibi konularda tavsiye ederim
en büyük kroniği turbosu. zamanla çatlamalar başlıyor tasarımdan dolayı. yetkilide en son maliyeti 30k civarıydı. Ayrıca turbosunun replikaları da dolaşmaya başladı piyasada ucuz alternatif arayım derken paranız çöp olabilir ona da dikkat etmelisiniz.
Evlerden uzak. Forumda açtığım 418i ile ilgili konu var nedenini oradan okuyabilirsiniz.
murat182
21-06-2022, 12:42
Peki 1 serisindeki 3 silindirli dizel hakkında problem gören duyan oldu mu ?
bu motora sahip 3 tane aracım oldu mini cooper 1.5 118i ve 218i gc. Bence performans olarak şehir içi yeterli, 3 kasada nasıl olur bilmem ama.
Onun dışında biraz sarsıntılı çalışıyor. Start stop mevzusu tam bir işkence arabada deprem oluyor resmen. Onun dışında bir eksisini görmedim açıkçası.
Klima çalıştırınca krank kasnağı bir süre öter, yaptırırsın bir süre sonra yine öter, yine yaptırırsın. Başka sorununu bilmiyorum.
bosporuss06
22-06-2022, 17:00
216d grand coupe kullanıyorum,muhtemelen ondada aynı motor var.15bin kmde aldık,yaklaşık 1500-2000kmdir kullanıyorum.Titreşimli çalışıyor motor ama güce ve torka göre fena olmayan bir performansı var.şehir içi 5,5-6,5 aralığında yakacak gibi.Uzun yolda 4-5 arasına düşer muhtemelen.Çok sesli bir motor değil,şimdilik bir sıkıntısı yok gibi.
murat182
22-06-2022, 19:45
Sağolun cevaplar için.
darkmoon
22-06-2022, 21:56
Hiç girme….
Hiç girme….
efsane geri döndü :)
darkmoon
24-06-2022, 14:26
30 oldun mu bayağı olmuş o zaman :)
kırılganlıktan kasıt nedir ? yazılım olmayıp komple stock binilecekse de mi aynı durumalar geçerli ?
kırılganlıktan kasıt nedir ? yazılım olmayıp komple stock binilecekse de mi aynı durumalar geçerli ?
Su soruya bi guncel cekelim, yazilimsiz Aile isi binilir mi ?
Bende mevcut f20 lci b38 aracı 65 binde aldım şuan 107 bine geldi bu süreçte yağ değişimi haricinde 1 TL masraf etmedim,araç genel olarak şehir içinde kullanılıyor ara arada uzun yol yapıyor, kısacası stok bineceksen sorunsuz motor,yazilim tavsiye etmem, özellikle dengesiz avans direk pistonların içinden geçiyor
livaneli
17-07-2022, 01:11
Yazılımsız binilir, az daha koşsun derseniz sıkıntı çıkarır. Turbosu orijinalse ellemeyin, çakma tamircilerde çin işi mallarla yapılmışsa kaçın.
Su kacagi ciddi problemmis ozellikle turboda. 418 kullanip en sonunda satan bir arkdasimdan da teyitledim