Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunroof Gıcırtıları
Oguz Ozturk
29-03-2022, 00:38
Herkese keyifli forumlar. Aracım Seat Leon mk3. Sunroof' dan gelen gıcırtılar beni çileden çıkartmaya başladı. Biraz araştırmam sonucu anladığım kadarı ile mekanizmanın yağlanması gerekiyor. (Başka bir sebebi olabileceğini düşünenler belirtirse, ona da bakayım)
Sonuç olarak sizlere sorum şu; Bu bakımı kendim yapabilir miyim? Alacağım malzemenin gres bazlı olması mı gerekli? Sizce hangi marka ürünü kullanmalıyım?
Şimdiden yardımı dokunabilecek herkese teşekkür ederim.
_driver_
29-03-2022, 00:40
wolkanku sizin derdinize deva olabilecek bilgiye sahiptir sanırım
Bilgim dahilinde fitil yağlama içim würth ün malzemeleri mevcut bir de kanal temizliği yapılıyor sanırım su birikmelerini önlemek için
Oguz Ozturk
29-03-2022, 01:39
wolkanku sizin derdinize deva olabilecek bilgiye sahiptir sanırım
Bilgim dahilinde fitil yağlama içim würth ün malzemeleri mevcut bir de kanal temizliği yapılıyor sanırım su birikmelerini önlemek için
çok teşekkür ederim
wolkanku
29-03-2022, 08:43
sunroofun bacaklarında her zaman kir çamur birikiyor.. sunroofu açıp içeriden de tavana bir bez sabitleyin ( bezi gerdirip raptiye ile 4 köşeden tavana sabitleyin)
eğer çok yoğun bir kir çamur birikmesi varsa asperox sıkıp fırça ile kabartıp mikrofiber bezlerle silin. Bezler çöp olacağı için düşük kalite tercih edin.
sonrasında yapacağınız bakıma bağlı olarak malzeme seçin.
yani 2-3 ayda bir yağlarım derseniz wd40 iş görür, ama yok yılda 1 bakım yaparım derseniz bakırlı sıvı gres kullanın.. yalnız gres her halukarda 1 senede çamur pislik toplayacaktır yine aynı işlemleri senede 1 yaparsınız mecburen..
wd 40 o kadar fazla toplamayacağı için basitçe silerek 2 -3 ayda bir tekrar yağlayarak keyifle binersiniz.
3 ay tahammül edebildiğim giuliettanın cam tavanında wd40 kesinlikle çözüm olmamıştı bu arada. gres kesmişti sesleri.
Volkan'ın söylediklerine ek olarak sunroof bakımı/temizliği diye google'layınca uzun uzun bir sürü bilgi bulacaksınız..Würth'ün gres yağı var sunroof mekanizması için
CloudGrey
29-03-2022, 11:12
sadece fitil sesi ise buda iş görüyor.
ama max 3 ay , sonra tekrarlanması şart.
ben cabrio araçta kullanıyordum.
Sonax Lastik Parlatıcı ve Koruyucu 100 ml. Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/sonax/lastik-parlatici-ve-koruyucu-100-ml-p-2344057)
Oguz Ozturk
29-03-2022, 11:13
O zaman önce sunroofta görebildiğim her yeri iyice temizleyip wd40 ile bir deniyeyim olmazsa Würth' ün gres yağını kullanayım. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
Oguz Ozturk
29-03-2022, 11:15
sadece fitil sesi ise buda iş görüyor.
ama max 3 ay , sonra tekrarlanması şart.
ben cabrio araçta kullanıyordum.
Sonax Lastik Parlatıcı ve Koruyucu 100 ml. Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/sonax/lastik-parlatici-ve-koruyucu-100-ml-p-2344057)
Fitil olduğunu düşünmüyorum ya. yüksek ihtimal mekanizma yağsız. Yine de teşekkür ederim aklımda bulunduracağım.
O zaman önce sunroofta görebildiğim her yeri iyice temizleyip wd40 ile bir deniyeyim olmazsa Würth' ün gres yağını kullanayım. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
okuduğum birçok kaynakta hareketli dişli vb. gres yağlı yerlere WD40 sıkılmaması gerektiği yazıyor. WD40 her yere sıkılmaz aslında toplumda bilinenin aksine : )
dişli yerlere kızaklara uygun gres, fitilli yerlere silikon spreyi olabilir.
Kendi aracımın tavanına yeni bakım yaptırdım. Ustanın ilk ve tek söylediği kesinlikle wd40 sıkılmaz.
Rötüş fırçası ucuna bildiğimiz motor yağı sürüp yağlayabilirsiniz en kötü senaryo.
Yada 200 300 liraya kanalları temizleyip yağlatabilirsiniz. Yanlış bir uygulamanın sonucu daha pahalı olabilir wd40 vs gibi uzun vadede daha masraflı olabilir.
livaneli
29-03-2022, 22:02
e34'te Würth'ün silikon spreyini kullanıyordum bir zamanlar. İki- üç ay kadar ses / gıcırtı kesici etkisi sürerdi.
wolkanku
30-03-2022, 08:25
Kendi aracımın tavanına yeni bakım yaptırdım. Ustanın ilk ve tek söylediği kesinlikle wd40 sıkılmaz.
Rötüş fırçası ucuna bildiğimiz motor yağı sürüp yağlayabilirsiniz en kötü senaryo.
Yada 200 300 liraya kanalları temizleyip yağlatabilirsiniz. Yanlış bir uygulamanın sonucu daha pahalı olabilir wd40 vs gibi uzun vadede daha masraflı olabilir.
değerli bilgi için teşekkürler. giuliettada işe yaramamasından anlamış olduk doğruluğunu :)
bir daha sürmeyeyim:)
Serviste yaptırın bence sunroof temizliğini.