Orijinalini görmek için tıklayınız : H7 Tavsiyesi Hk.
Merhabalar herkese,
2016 308 Active paket araç aldık. Farları halojen olduğu için içindeki sarı ampulleri değişmek istiyorum. Bir kaç kişi mavi camlı halojen kullanın, ledler karşıdan geleni çok rahatsız eder yorumu yaptı. Sizlerin yorumlarınızı ve önerilerinize ihtiyacım var bu konh hakkında.
Örnek olarak; Osram Night Breaker %200 dediler ama ömrü çok kısa yorumlarını okudum ve pekte beyazlatmıyor gibi . Philipsin bi kaç h7 ampulune baktım ama bir sürü var algılayamadım pek :)
Aracın kendi grubunda led olarakta; photon un bazı serileri ile Stark’ın bazı modellerini baya övmüşler fiyat performans olayına göre.
Kısaca: Uzun ve Kısa için halojen / led ve marka/model tavsiyelerini bekliyorum.
Aynı şekilde geçen hafta ben de 308 active dynamic araç aldım bire bir aynı dertten muzdaribim takipteyim.
individual
08-04-2022, 11:59
valla sonradan takılan led diğer araç sürücülerinin gözlerini alıyor.açıkcası ben direk hemen yol veriyorum.merceksiz far'a xenon takılmış gibi oluyor.
(bence görüş kaliteside çok düşük.normal halojen far kullanıyorsunuz fabrikanın önerdiği klasik ampul kullanmanızı tavsiye ederim)
turboman
08-04-2022, 11:59
Mercek olmuyan farlarda led ve xenon kullanımı karşı tarafı olumsuz etkiliyor onun için halojen ampulü sevmediğim için aldığım tüm arabalara bixenon uygulaması yapıyorum. Eğer yeni çıkan ledlerde odaklama halojen gibiyse kullanılır ama ben daha odaklayanına rastlamadım genelde takınca aracın önünden çok bulutlara kadar uzanan bi ışık oluşturuyor istediğiniz kadar far ayarını aşağı alsanızda uzun far yanıyormuş gibi bi ışık veriyor
individual
08-04-2022, 12:04
Edit:çin malı led ampuller bence çok riskli ürünler.aşırı ısınıyor yangın çıkarma riski var.Ne kadar soğutucu tel yada fan yapılsada bence çok riskli.
Talih.b16
08-04-2022, 12:13
her aracıma osram night breaker takarım, her posttada yazarım cok memnunum diye.
ben eski kafalıyım, led, zenon orjnal ekipman olmadığı için takmam araca zarar veriri diye.
neredeyse iki kat daha iyi görüş sağlar.
Mercek olmuyan farlarda led ve xenon kullanımı karşı tarafı olumsuz etkiliyor onun için halojen ampulü sevmediğim için aldığım tüm arabalara bixenon uygulaması yapıyorum. Eğer yeni çıkan ledlerde odaklama halojen gibiyse kullanılır ama ben daha odaklayanına rastlamadım genelde takınca aracın önünden çok bulutlara kadar uzanan bi ışık oluşturuyor istediğiniz kadar far ayarını aşağı alsanızda uzun far yanıyormuş gibi bi ışık veriyor
Bixenon uygulamasını kime yaptırıyorsunuz hocam.Memnun kaldığınız bir yer var mı?Yoksa siz kendiniz mi yapıyorsunuz :)
insignia da photon milestone kullanmıştım H7 olarak, çizgi halojen seviyesindeydi ve dağılma dağı taşı aydınlatma durumu olmamıştıı hatta ayar dahi yaptırmadan kullandım. ama tabi bu far tasarımı ile mi alakalı yoksa led tasarımı bilmiyorum.
Eski araçlarımda NightBreaker kullanmıştım, öneririm. Ama 1 takım yedek alıp bagajda tutmanızda fayda var..
Yorumlara mesai sonu tek tek bakacağım da ekstra olsun bu;
Yada dediğiniz gibi kısalara halojen takıp (önerdiklerinizden) , uzunlara mı sadece led taksak sürekli kullanılmayacağı için?
Hazır konusu açılmışken bende sorayım. H9 larda daha iyi aydınlatma için tavsiyesi ve tecrübesi olan varmıdır?
Yada dediğiniz gibi kısalara halojen takıp (önerdiklerinizden) , uzunlara mı sadece led taksak sürekli kullanılmayacağı için?
evet, nolursa olsun merceksiz şekilde hiçbir led,xenon vb. ampuller halojen gibi keskin bir odaklama sağlamıyor. ya mercekli olacak, ya halojen olacak..
nightbraker gibi güçlü halojenleri kullan. boşver beyaz olmayıversin.. uzunlara led takılabilir, onda odaklama gibi bi derdimiz yok :D
2. öneri:
mercek uygulaması yaptırıp içine 360 led (sadece mercekte kullanmak için üretilmiş ledler) koymak. giuliettama yaptırdım çok memnunum.
3. ö neri
direkt kendinden ledli mercekler var artık. içine ampul takılmıyor. bi-led projector diye geçiyor ve ayı gibi aydınlatıyor.
Grimlord
08-04-2022, 14:01
208 aracımda h7 LED kullanıyorum, mercekli olmasına rağmen ışığı dağıtıyor. Sanıyorum far tipine uygun değil.360 LED daha iyi diyorlar
individual
08-04-2022, 14:23
merceksiz oldugu icin uzunlarada led taksaniz sadece gorsel olarak flash efekti sunuyor onun haricinde gece karanliginda uzagi gormeye saglamiyor.
sonradan takilan ledlerde mercek olmadigi icin isik cok dagiliyor.
oem farlı mk3 leon lardaki ledlerde uzunlari cok kotuydu hic bir etkisi yok goremiyoruz yolu diyordu kullanicilar.
makyajla farla guncelleme yapildi detayli bakmadim ama ledler farkliydi sanirim onunce ufak bir cam mercek olabilir.
mesela bizim eski ofiste skoda roomster vardi.farlari halojen ama mecekliydi cok cok iyi bir pefformansi vardi.
farlara mercek odaklamak icin gerekiyor yoksa halojen ampulden devam.
isterseniz alip test edin gece zifiri karanlik yolda farki goruceksiniz.
Sti_Ozan
08-04-2022, 14:26
Zamanında Philips HL-Led H7 kullandım, üzerinden çizgi için açı vs verilebiliyordu. Yalnız şu an ben de arıyorum ama stok bulamıyorum. Bulursanız kesinlikle tavsiye ederim.
turboman
08-04-2022, 15:27
Bixenon uygulamasını kime yaptırıyorsunuz hocam.Memnun kaldığınız bir yer var mı?Yoksa siz kendiniz mi yapıyorsunuz :)
Kendim yapıyorum. Piyasada yapanların çoğu çin malı mercek kullanıyor. Ben ise audi bmw gibi araçların farından çıkan hella bosch gibi orjinallerden takıyorum bunlardada d1s modeli xenon ampul takılıyor sadece. Yani mercek xenon merceği. Çin merceklerine xenon takınca hem içi çabuk kararıyor zaten aydınlatması bile farklı mercekleride küçük oluyor...
Kendim yapıyorum. Piyasada yapanların çoğu çin malı mercek kullanıyor. Ben ise audi bmw gibi araçların farından çıkan hella bosch gibi orjinallerden takıyorum bunlardada d1s modeli xenon ampul takılıyor sadece. Yani mercek xenon merceği. Çin merceklerine xenon takınca hem içi çabuk kararıyor zaten aydınlatması bile farklı mercekleride küçük oluyor...
Anladım hocam.Benim de isteyip cesaret edemediğim bi konu.Elimde hurda/kırık far da var aslında.Led takmak istemiyorum.Orj xenon olsun istiyorum.Çıkma mercekler de var aslında ama merceği sabitlemesi falan korkutuyor beni :)
200 300 TL lik ledler beş para etmiyor. eli yüzü düzgün bir led ampül çok fazla göz almayıp aydınlatma çizgiside yeterli olabiliyor. Önemli olan zaten lümen seviyesi / renk kelvin durumu / kullanılan chip
Düzgün bir led ampül hem güzel aydınlatıp hemde çok fazla göz almadan kullanabilirsiniz.
turboman
08-04-2022, 18:18
Anladım hocam.Benim de isteyip cesaret edemediğim bi konu.Elimde hurda/kırık far da var aslında.Led takmak istemiyorum.Orj xenon olsun istiyorum.Çıkma mercekler de var aslında ama merceği sabitlemesi falan korkutuyor beni :)
Aslında el becerin varsa biraz kesip biçip yaparsın :) kolay gelsin
turboman
08-04-2022, 18:26
200 300 TL lik ledler beş para etmiyor. eli yüzü düzgün bir led ampül çok fazla göz almayıp aydınlatma çizgiside yeterli olabiliyor. Önemli olan zaten lümen seviyesi / renk kelvin durumu / kullanılan chip
Düzgün bir led ampül hem güzel aydınlatıp hemde çok fazla göz almadan kullanabilirsiniz.
Aslında ledin kalitesi ikinci planda, en önemli şey odaklama yani ampülün far tası içerisindeki konumu o merkezlemeyi yapamazsa en kral en pahalı led dahi olsa karşıdan gelen adamın kulaklarını çınlatmasını engelliyemez ;) Aslında halojen ampülle kullanmak daha mantıklı. Piyasada satılan en iyi ledleri tüm araçlarda denemişimdir aralarındaki tek fark ışık tonu ve ömrü başkada bi fark yok tamamen para tuzağı bence 1500 liraya led alıp (iyisi) 15 yaşındaki arabanın far tasından mucizeler beklemek saflık olur. O paraya çıkma bixenon mercek ampül balast alıp montajını yapıyorum. Bidahada aydınlatmayla işinde noktayı koymuş oluyorum. Hem karşı tarafın gözünü almıyor hemde sürüş kalitemi artırıyor.
turboman
08-04-2022, 18:28
Aslında ledin kalitesi ikinci planda, en önemli şey odaklama yani ampülün far tası içerisindeki konumu o merkezlemeyi yapamazsa en kral en pahalı led dahi olsa karşıdan gelen adamın kulaklarını çınlatmasını engelliyemez ;) Aslında halojen ampülle kullanmak daha mantıklı. Piyasada satılan en iyi ledleri tüm araçlarda denemişimdir aralarındaki tek fark ışık tonu ve ömrü başkada bi fark yok tamamen para tuzağı bence 1500 liraya led alıp (iyisi) 15 yaşındaki arabanın far tasından mucizeler beklemek saflık olur. O paraya çıkma bixenon mercek ampül balast alıp montajını yapıyorum. Bidahada aydınlatmayla işinde noktayı koymuş oluyorum. Hem karşı tarafın gözünü almıyor hemde sürüş kalitemi artırıyor.
tuner faruk
08-04-2022, 21:40
Aynı dertten muzdarip olarak geçen ay araştırdım led ve xenon mercek olmadığı sürece benim aklıma yatmadı.
Önceden eski araçlarımda bixenon mercek yaptırıyordum güzel oluyordu uğraşmak istemedim halojen ampüllere baktım "Tungsram h7 megalight ultra" baya methediliyordu 1 aydır kullanıyorum gayet memnunum tavsiye ederim.
insignia da photon milestone kullanmıştım H7 olarak, çizgi halojen seviyesindeydi ve dağılma dağı taşı aydınlatma durumu olmamıştıı hatta ayar dahi yaptırmadan kullandım. ama tabi bu far tasarımı ile mi alakalı yoksa led tasarımı bilmiyorum.
Evet bende 308 grubunda ve ledleri araştırırken baya tavsiye edildiğini gördüm bu serinin. Aslında youtube videolarında 1-2 tane izledim baya iyi duruyordu, iyice araştırdıktan sonra karar vereceğim.
Eski araçlarımda NightBreaker kullanmıştım, öneririm. Ama 1 takım yedek alıp bagajda tutmanızda fayda var..
Dediğiniz gibi ömüründen ötürü çok şikayeti var ama anladığım kadarıyla Halojen ampüllerde en performanslısı bu ama bu da sarımtrak duruyor :')
evet, nolursa olsun merceksiz şekilde hiçbir led,xenon vb. ampuller halojen gibi keskin bir odaklama sağlamıyor. ya mercekli olacak, ya halojen olacak..
nightbraker gibi güçlü halojenleri kullan. boşver beyaz olmayıversin.. uzunlara led takılabilir, onda odaklama gibi bi derdimiz yok :D
2. öneri:
mercek uygulaması yaptırıp içine 360 led (sadece mercekte kullanmak için üretilmiş ledler) koymak. giuliettama yaptırdım çok memnunum.
3. ö neri
direkt kendinden ledli mercekler var artık. içine ampul takılmıyor. bi-led projector diye geçiyor ve ayı gibi aydınlatıyor.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Aracı ne kadar kullanırım ederim bilmediğim için mercekli far işine giremem büyük ihtimal. 1.maddenizdeki tavsiye planlarımda şuanlık, sağolun
208 aracımda h7 LED kullanıyorum, mercekli olmasına rağmen ışığı dağıtıyor. Sanıyorum far tipine uygun değil.360 LED daha iyi diyorlar
360 led'i hiç duymamıştım, bir bakayım onlarada. Genelde yönü felan yanlış oturtulunca oluyormuş galiba dağıtma olayı ledlerde. Ama tam bilemiyorum :)
Aynı dertten muzdarip olarak geçen ay araştırdım led ve xenon mercek olmadığı sürece benim aklıma yatmadı.
Önceden eski araçlarımda bixenon mercek yaptırıyordum güzel oluyordu uğraşmak istemedim halojen ampüllere baktım "Tungsram h7 megalight ultra" baya methediliyordu 1 aydır kullanıyorum gayet memnunum tavsiye ederim.
Sağolun yorumunuz için, dediğinize bakacağım. araştırdıysanız nightbreaker 'dan iyi midir?
individual
11-04-2022, 22:22
geçen gün denk geldiğim çin malı led yada xenon farlı bir araba.
https://i.hizliresim.com/mgdz1gx.jpg (https://www.hizliresim.com/mgdz1gx)
geçen gün denk geldiğim çin malı led yada xenon farlı bir araba.
https://i.hizliresim.com/mgdz1gx.jpg (https://www.hizliresim.com/mgdz1gx)
Bunlar araştırmaladım sonucunda anladığım; dediğiniz gibi 50-100 tl lik xenon takanlar. Fakat yukarıda tavsiye olarak verilen Csp li photonlar vs (800-1000₺) bunlarla alakası yok gibi doğal olarak.
AtolyeSemih tavsiyeniz ile ürünlerine baktım da projektör vs olayları bütçemi cok aşıyor.
Bi ihtimal; kısalara cosmo gen 2 , uzunlara blade takılabilir. Ama örnek verirsem photon milestone yada starkın cogu modelinden nerdeyse pahalı. Sizce tercih edilmesi gereken hangisidir led te?
fuatozkan
15-01-2024, 21:47
Yeni konu açmayayım photon ultimate vardı ama sol taraf 2 yılın sonunda kafasına göre ya yanmıyor yada sönük yanıyor.
Tamiri olur mu öncelikle uygun olursa diye diyorum
Yada h7 güçlü led kullanan var mı hangi marka model kullanıyorsunuz.
GuneyOnur
16-01-2024, 08:41
Yeni konu açmayayım photon ultimate vardı ama sol taraf 2 yılın sonunda kafasına göre ya yanmıyor yada sönük yanıyor.
Tamiri olur mu öncelikle uygun olursa diye diyorum
Yada h7 güçlü led kullanan var mı hangi marka model kullanıyorsunuz.
Tamir olayına birşey diyemem ama bütçe var ise yine ultimate veya milestone seriden devam edin derim.
Yorumların hepsını okumadım. 3-5 k verip ampul almak yerine Atölye Semih e gidip Bi led Projektör taktırın. Kendi arabamda ve babamın arabasına taktırdım. Şuna emin olun aydınlatması BMW lazer fardan daha güzel. (4.20 ile geçen karşıya gidip geldim. Orada farkı anladım.) En son 8500 fiyatı vardı. Bu arada kendi aracımla muayeneye girdim. Sorunsuz geçiyor (Passat B7)
fuatozkan
16-01-2024, 11:45
Tamir olayına birşey diyemem ama bütçe var ise yine ultimate veya milestone seriden devam edin derim.
Farlar mercrkli bu arada photondan memnunum açıkçası ama 2 yılda bir 2000 kusur belki ortalama daha fazla bir fiyat vermek düşündürüyor açıkçası.
Halojen kullanımında mercegin ve far caminin günden güne kötüye gideceği de bir gerçek içeride oluşan isiyla
Philips ve osram markaları modele göre 2 ile 5 yıl arası garanti veriyor ama modellerin çoğu ülkemizde yok
Marka ama garantili uzun ömürlü modeller hangileri bilinen.
Photonnun Distribütörü olduğunu iddia eden site de garantiler kafalarına göre *****
güncel...
208 gti için uzun kısa h7 ampül araştırıyorum
kısalar mercek
uzunlar normal
kısalara photonun milestone takıcaktım mercek olduğu için. far kapağının kapanmama durumunu göz önünde bulundurunca photonun mini fanlı modeline yöneldim
uzunlara da sürekli kullanmadığımız için yine photonun milestone led ampülünü takmayı düşünüyorum.
önerisi olan yada aynı araca uygulama yapmış olan varsa yazabilir.
güncel...
kısalar mercek
uzunlar normal
kısalara photonun milestone takıcaktım mercek olduğu için. far kapağının kapanmama durumunu göz önünde bulundurunca photonun mini fanlı modeline yöneldim
uzunlara da sürekli kullanmadığımız için yine photonun milestone led ampülünü takmayı düşünüyorum.
far kapağı için çözüm üretmişler, büyük far kapağı satıyordur geçen instagramda denk gelen bir satıcı.
far kapağı için çözüm üretmişler, büyük far kapağı satıyordur geçen instagramda denk gelen bir satıcı.
Hatırlıyor musunuz hangi sayfada olduğunu ben baktım bulamadım.
Hızlıca baktım bu tarz ürünlerdi
Techmaster Led Xenon Uyumlu Far Arka Kapağı Koruyucu Tum Araclar Icin 80mm Fiyatı, Yorumları - Trendyol (https://www.trendyol.com/techmaster/led-xenon-uyumlu-far-arka-kapagi-koruyucu-tum-araclar-icin-80mm-p-31512402)
yusufcan_k
29-01-2024, 13:02
3d baskı modeli vardır kesin thingiverse yada cult3d de ordan baktırıp bastırtabilirsiniz..
Hızlıca baktım bu tarz ürünlerdi
Techmaster Led Xenon Uyumlu Far Arka Kapağı Koruyucu Tum Araclar Icin 80mm Fiyatı, Yorumları - Trendyol (https://www.trendyol.com/techmaster/led-xenon-uyumlu-far-arka-kapagi-koruyucu-tum-araclar-icin-80mm-p-31512402)
böyle bir ürün alıp kes biç yaparak uyarlayabilirim diye düşünüyorum ama farın arkasında yeterli alan olabilir mi önce ona bakacağım. teşekkür ederim.
3d baskı modeli vardır kesin thingiverse yada cult3d de ordan baktırıp bastırtabilirsiniz..
Bu tarz konularda zır cahilim ama bakacağım saolun.
güncel...
kısalar mercek
uzunlar normal
İlker reyiz benim Megane'ın kapakların ortasını ısıtıp şişirmişti mükemmel uymuşlar :D
Benim de H7 mercek. Milestone taktı sanıyordum, 1 sene geçti biri patladı gittim değişime, yav bu Photon Mono'ymuş dedi. Daha iyi ne kadar aydınlatabilir bilmiyorum ama, Mono'dan da acayip memnunum :) Hem kısa hem uzunda çok iyiler
İlker reyiz benim Megane'ın kapakların ortasını ısıtıp şişirmişti mükemmel uymuşlar :D
Benim de H7 mercek. Milestone taktı sanıyordum, 1 sene geçti biri patladı gittim değişime, yav bu Photon Mono'ymuş dedi. Daha iyi ne kadar aydınlatabilir bilmiyorum ama, Mono'dan da acayip memnunum :) Hem kısa hem uzunda çok iyiler
Yarın yedpadan temin edicem bakalım. Black edition varmış en son çıkan ondan alıp deneyeceğim.
Far kapağı aldım trendyoldan orjinaline dokunmak istemedim :D
Bir tecrübemi de ben bırakayım buraya sonradan gelenlere ışık olsun;
Megane 4 faz2 araç kullanıcısıyım yaklaşık 2 yıldır. Aracımı alır almaz uzun-kısa olacak şekilde 2 takım photon milestone serisi H7 ürün aldım. Ürünlerin aydınlatmasından oldukça memnun iken bir süre sonunda nadir de olsa kısa farlarımda sönme problemiyle karşılaştım. 1.5 yılın sonunda kısa farlarımdan biri tamamen kesti. Sosyal mecralarda gezinince bir çok megane sahibi arkadaşın photon milestone'da aynı problemi yaşadığını öğrendim. Aydınlatma performansından oldukça memnundum, uzun farlarımdaki led ampülleri hala sıkıntısız şekilde kullanıyorum. Kısaları da Femex GT Nano serisi isminde başka bir led ampul ile değiştirdim. Şimdilik problem yok, aydınlatma kalitesi -benim anlayabildiğim kadarıyla- en az photon milestone kadar iyi...
Bir tecrübemi de ben bırakayım buraya sonradan gelenlere ışık olsun;
Megane 4 faz2 araç kullanıcısıyım yaklaşık 2 yıldır. Aracımı alır almaz uzun-kısa olacak şekilde 2 takım photon milestone serisi H7 ürün aldım. Ürünlerin aydınlatmasından oldukça memnun iken bir süre sonunda nadir de olsa kısa farlarımda sönme problemiyle karşılaştım. 1.5 yılın sonunda kısa farlarımdan biri tamamen kesti. Sosyal mecralarda gezinince bir çok megane sahibi arkadaşın photon milestone'da aynı problemi yaşadığını öğrendim. Aydınlatma performansından oldukça memnundum, uzun farlarımdaki led ampülleri hala sıkıntısız şekilde kullanıyorum. Kısaları da Femex GT Nano serisi isminde başka bir led ampul ile değiştirdim. Şimdilik problem yok, aydınlatma kalitesi -benim anlayabildiğim kadarıyla- en az photon milestone kadar iyi...
Garantiden değişim talep etmediniz mi Photon için? 2 yıldı sanırım garantisi
En pratik çözüm de uzunlardan biriyle yer değiştirmek olurdu heralde :D :D
Yarın yedpadan temin edicem bakalım. Black edition varmış en son çıkan ondan alıp deneyeceğim.
Far kapağı aldım trendyoldan orjinaline dokunmak istemedim :D
Kısalara Photon black edition
uzunlara photon mono led montajladım.
internetten far kapaği aldım kauçuk olanlardan fakat uzunlara oldu kısalar icin 10 mm bol geldiği için kapak olmadı. ona başka bir çözüm bulacağım. Kaput içi far arkası çok dar 208 gti'n. Bayağı uğraştırdı takarken.
aydınlatma kalitesine gelirsek de eskiye nazaran dünyalar kadar fark oldu. orjinalinde uzun kısa h7 var kısalarda mercek var akşamları artık photondan sonra daha güzel görüş.
Videosu ;
https://youtube.com/shorts/px8mPoCwIqk?si=vNgEJA0djQWg_TrJ
Garantiden değişim talep etmediniz mi Photon için? 2 yıldı sanırım garantisi
En pratik çözüm de uzunlardan biriyle yer değiştirmek olurdu heralde :D :D
Aldığım yer photon için 1 yıl garanti veriyor. Hiç uğraşmak istemedim, tertemiz 1 takım yeni ile yola devam ettim, 1 adet de yedek ampul kalmış oldu elimde.