Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hatchback Sonrası Sedan

FreeCaptiv3
21-04-2022, 16:08
Selamlar
Bildiğiniz üzere hali hazırda Golf MK6 1.4 TSİ 122 hp Manuel kullanıcısıyım. Böyle enflasyonist bir ortamda yaşamanın nispeten mantıklı bir sonucu olarak uzun vadede borçlanarak mal sahibi olmak düşüncesiyle aracımı değiştirme sürecine girdim. Bu sebepten dolayı yeni bir araç arayışına girdim. Bütçem (max.) 420.000 TL.

Aradığım özellikler;
Sedan
Dizel
Otomatik
Geniş bagaj
Nispeten donanım (bi-xenon, cc vs.)

Bu kriterler ve bütçemi göz önünde bulundurduğumda karşıma şu araçlar çıkıyor;

Skoda Octavia 1.6 TDI Style CR
Renault Megane 1.5 dci Icon
Opel Insignia 1.6 CDTI

Bu üçü arasından hangisi daha mantıklı olur? Ya da sizlerin "Hayır freecaptiv3, şu araç daha iyi olur." dediğiniz bir model var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla

8.000rpm
21-04-2022, 16:43
içlerinden bagaj ve iç mekan olarak en darı megane
insignia sadece birkaç defa kiraladım günlük ankara seyahatlerimde , bir yorum yapabilecek kadar zaman geçirmedim ama iç mekan fonksiyonelliği ve cepler , boşluklar , genel yaşam alanı gibi kriterlerde megane'dan daha iyidir
amaaaaa , octavia varken diğerlerine bakmam , şahsen 3 adet eskittim şirket aracı olarak
eskittim derken kiralama süresi doldu , yerine yenisi geldi vs vs

drago
21-04-2022, 20:54
Öncelikle seçenekler şirketlerin de çok sevdiği araçlar olduğu için alacağınız aracın evveliyatını kesinlikle kontrol ettirin.

Bu listedeki seçeneklerden octavia derim, ama herkese sempatik gelen marka farklıdır tabi; ben bu bantta sürüş zevkinden ötürü yine olsa yine focus 3.5 alırım.

Dragger
22-04-2022, 10:30
Octavia derim ben de.

R.I.P
22-04-2022, 11:10
b kasa olduğunu varsayarak insignia derim. en nihayetinde d segmenti, tek sıkıntısı turbo borusu 70-80k da bir patlıyor. eli anahtar tutan kişi için yolda bırakmaz hazırlıklı olunursa.

XoR
22-04-2022, 11:39
Bu seçenekler arasından Octavia kesinlikle.

XoR
22-04-2022, 11:43

Hatta Combi Octavia :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-tr-de-tek-camtavan-xenon-elektrikli-bagaj-boyasiz-883712037/detay

cosekar
22-04-2022, 16:35
Ben de bir yorum bırakayım.

Günlük olarak 1 senedir A2 kasa, 2016 model Insignia Elite donanım seviyesinde araç kullanıyorum. Yaklaşık 25 Bin km, şehir için yakıt tüketimi 7.5 lt (Florya/Maslak), ve az yaksın diye kasmam, donanımı çok tatmikar, AFL Bixenon, Bose, Sunroof, Elek Haf Koltuk, Hayalet, Apple Car Play, Geri Görüş vs.

Şu anda 79 bin km de, bu aracı tercih etmemin sebebi, D segment bu paraya, bu donanımda alacak başka bir araç bulamadım.

Eksileri,

Kronik Turbo hortumu (çok basit bir şekilde değiştirilebiliyor)
Eski nesil AT6 şanzıman
Sert Süspansiyonları
Zincir bakımı şart (100-110 bin km arasında değişiyor)
2009 da çıkan kasanın FL versiyonu oldugundan dolayı, iç mekanda bazı bölümler cidden eski geliyor.

Ben o paraya başka D segment araç bulabileceğinizi zannetmiyorum.

Evrenoz
24-04-2022, 11:44
Megane kesinlikle tavsiye etmiyorum..
2000 senesinde de megane'ım vardı. 2016'da da sıfırını kullandım 3 sene, 2019'da da sıfırını kullandım 2 sene.
Yok, yazık o arabaya verilen paraya. Bu kıyaslamadaki en son sıradaki araç bence.

Sonrasına Insignia'ı koyarım, en tepeye de Octavia'ı.

Bana kalsa hiçbiri ama. her ne kadar üretimi bitecek olsa da passat veya a4 tercih ederim muhtemelen.

Resul911
24-04-2022, 13:33
kesinlikle octavia diyorum

bilalMW
24-04-2022, 18:03
Octavia kendini kanıtlamış bir alt yapısı var modifiye yapmak istesen parçası bol. benzinlisi olsun dizeli olsun üzmez. Reşat altını gibi araba.

FreeCaptiv3
24-04-2022, 22:07
içlerinden bagaj ve iç mekan olarak en darı megane
insignia sadece birkaç defa kiraladım günlük ankara seyahatlerimde , bir yorum yapabilecek kadar zaman geçirmedim ama iç mekan fonksiyonelliği ve cepler , boşluklar , genel yaşam alanı gibi kriterlerde megane'dan daha iyidir
amaaaaa , octavia varken diğerlerine bakmam , şahsen 3 adet eskittim şirket aracı olarak
eskittim derken kiralama süresi doldu , yerine yenisi geldi vs vs

Cevap için çok teşekkür ederim. Megane için benzer yorumları duymuştum. Sanırım listeden Megane'ı eledim.

Öncelikle seçenekler şirketlerin de çok sevdiği araçlar olduğu için alacağınız aracın evveliyatını kesinlikle kontrol ettirin.

Bu listedeki seçeneklerden octavia derim, ama herkese sempatik gelen marka farklıdır tabi; ben bu bantta sürüş zevkinden ötürü yine olsa yine focus 3.5 alırım.

Octavia derim ben de.
Octavia+ yorumları geliyor. Aklım Octavia'ya kayıyor gibi. Bir arkadaşımda var Elegance paket 1.6 TDI DSG. Uzun yol yakıt tüketimi olarak 4.0 litrelerden bahsetti. Cidden tüketim bu seviyede mi?

b kasa olduğunu varsayarak insignia derim. en nihayetinde d segmenti, tek sıkıntısı turbo borusu 70-80k da bir patlıyor. eli anahtar tutan kişi için yolda bırakmaz hazırlıklı olunursa.
Cevap için teşekkür ederim, kime sorsam Insignia'dan uzak dur diyor. Acaba böyle söylemlerin sebebi bu kronik sorunlar mı?

Hatta Combi Octavia :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-tr-de-tek-camtavan-xenon-elektrikli-bagaj-boyasiz-883712037/detay
Cevap için teşekkür ederim, gönlümden SW geçmiyor değil ama iç işleri bakanı bu tür arabalardan nefret ediyor :(

Ben de bir yorum bırakayım.

Günlük olarak 1 senedir A2 kasa, 2016 model Insignia Elite donanım seviyesinde araç kullanıyorum. Yaklaşık 25 Bin km, şehir için yakıt tüketimi 7.5 lt (Florya/Maslak), ve az yaksın diye kasmam, donanımı çok tatmikar, AFL Bixenon, Bose, Sunroof, Elek Haf Koltuk, Hayalet, Apple Car Play, Geri Görüş vs.

Şu anda 79 bin km de, bu aracı tercih etmemin sebebi, D segment bu paraya, bu donanımda alacak başka bir araç bulamadım.

Eksileri,

Kronik Turbo hortumu (çok basit bir şekilde değiştirilebiliyor)
Eski nesil AT6 şanzıman
Sert Süspansiyonları
Zincir bakımı şart (100-110 bin km arasında değişiyor)
2009 da çıkan kasanın FL versiyonu oldugundan dolayı, iç mekanda bazı bölümler cidden eski geliyor.

Ben o paraya başka D segment araç bulabileceğinizi zannetmiyorum.

Insignia gerek dış gerekse donanım olarak cazip geliyor ama hem internetten okuduklarım hem de arkadaşlarımın söylemleri nedense bu arabadan uzak durmam gerektiği yönünde oluyor. Kafam çok karışık :soru:

Megane kesinlikle tavsiye etmiyorum..
2000 senesinde de megane'ım vardı. 2016'da da sıfırını kullandım 3 sene, 2019'da da sıfırını kullandım 2 sene.
Yok, yazık o arabaya verilen paraya. Bu kıyaslamadaki en son sıradaki araç bence.

Sonrasına Insignia'ı koyarım, en tepeye de Octavia'ı.

Bana kalsa hiçbiri ama. her ne kadar üretimi bitecek olsa da passat veya a4 tercih ederim muhtemelen.
Bu fiyatlara a4 bulunabilir mi? Siz olsanız tercihiniz ne olurdu? Farklı bir kasa mı?

kesinlikle octavia diyorum
Cevap için teşekkür ederim. :)

Octavia kendini kanıtlamış bir alt yapısı var modifiye yapmak istesen parçası bol. benzinlisi olsun dizeli olsun üzmez. Reşat altını gibi araba.

Peki bu fiyatlara benzinlisi mi yoksa dizeli mi tercih edilmeli? DSG konusunda çeşitli yorumlar var. Anlaşılan tamamen şans işi. Ne gibi şeylere dikkat etmeliyim alırken? Teşekkür ederim.

bilalMW
25-04-2022, 07:14
Cevap için çok teşekkür ederim. Megane için benzer yorumları duymuştum. Sanırım listeden Megane'ı eledim.

Octavia+ yorumları geliyor. Aklım Octavia'ya kayıyor gibi. Bir arkadaşımda var Elegance paket 1.6 TDI DSG. Uzun yol yakıt tüketimi olarak 4.0 litrelerden bahsetti. Cidden tüketim bu seviyede mi?

Cevap için teşekkür ederim, kime sorsam Insignia'dan uzak dur diyor. Acaba böyle söylemlerin sebebi bu kronik sorunlar mı?

Cevap için teşekkür ederim, gönlümden SW geçmiyor değil ama iç işleri bakanı bu tür arabalardan nefret ediyor :(

Insignia gerek dış gerekse donanım olarak cazip geliyor ama hem internetten okuduklarım hem de arkadaşlarımın söylemleri nedense bu arabadan uzak durmam gerektiği yönünde oluyor. Kafam çok karışık :soru:

Bu fiyatlara a4 bulunabilir mi? Siz olsanız tercihiniz ne olurdu? Farklı bir kasa mı?

Cevap için teşekkür ederim. :)

Peki bu fiyatlara benzinlisi mi yoksa dizeli mi tercih edilmeli? DSG konusunda çeşitli yorumlar var. Anlaşılan tamamen şans işi. Ne gibi şeylere dikkat etmeliyim alırken? Teşekkür ederim.

şimdi zaten benzin ve dizel fiyatları yaklaştı birbirine. Ben olsam tsi alırım. ikisininde bakımlarını ve arızalarını yetkili serviste çalışırken yüzlerce kez gerek onarım gerek garanti gerek iyi niyet ayağında bulunmuş biri olarak söyleyebilirim ki tsi çok daha dertsiz bir makine. DSG artık çözüldü hazmedildi gerek yetkili servis gerek sanayi sitelerinde kavrama değişimleri eğer bitmemiş ise yerini bul değişimi mekatronik değişimleri yerine onarımlara bıraktı. aldığınız aracın mutlaka servis geçmişini kontrol ettirin. Değişmişse zaten kavrama ya da mekatronik tekrar arıza verme oranı düşük oluyor. :)

R.I.P
25-04-2022, 08:40

aslında bu turbo borusu problemi insignia özelinde değil opeldeki tüm 1.6cdtilarda mevcut, zincir ile alakalı bir ses yapma durumu var, çok can sıkıcı bir sorun değil gerekli olması durumunda değişimi de üzmez zaten.
bu iki konu dışında uzak dur denecek bir problemi yok aksine bence tam otomatik şanzımandan ötürü tercih sebebi, iç hacim ve kullanışlılık olarak çok başarılı. Ben Opel Türkiye' nin tutumundan ötürü markadan soğudum yoksa b kasa insignia bence günümüz şartlarında oldukça iyi bir model.

drago
25-04-2022, 09:27
Amaç model yükseltmek biliyorum, ama M sport ve 20d olunca önermesem olmazdı

VavaCars (https://buy.tr.vava.cars/cars/BMW/3%20Serisi/8d0adea0-edae-4fa5-8a9f-34e6377f4c46)

Berkan
25-04-2022, 13:44
Maksat çeşit olsun :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-2018-kia-cerato-1016473982/detay

Ssamet
25-04-2022, 13:57
Octavia ve Insignia çok güzel seçenekler.Artı olarak 2015-17 508 önerebilirim ben de.Parasının üstünde bir model Insignia gibi.

kalipson
26-04-2022, 19:00
Octavia der susarım

wiesmann
22-05-2022, 20:55
mk7 golf sahibi olarak kullandığım için Octavia' yı tavsiye ederim.