PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beetle kullanıcı ve yorumları

PiscocuK
25-04-2022, 09:45
Selamlar

Forumu aradım fakat detaylı bir konu bulamadım.Daha önce forumda kullanmış arkadaşlarım illa ki vardır.
Aklımda hondayı verip beetle almak var.Ufaklık iyice hareketlenmeye başladı.Arkaya atıp kurcalayacağı şeyleri min düşürmek istiyorum.
Baktığım kadarıyla 1,2 tsi 1,4 tsi ve dizelleri var otomatik olarak.Eşim kullanacağı için deli deli donanım olmasına çok gerek yok diye düşünüyorum.Klima opsiyonelmi bilmiyorum ama klimadır otomatik far- yağmur sensörü olsa yeterli olur diye düşünüyorum.

Merak ettiklerim
Araç dışarıda büyük duruyor micra jazz mini gibi araçlara nazaran.Buna karşılık içi genişmidir?
Şehiriçi sürüşü zormudur?
1,2 sorun yaratırmı? 1,4 tsi sadece 160hp mi?
Alırken neye dikkat edilmedi
Benim aklıma gelmeyip sizlerin önereceği şeyler de olursa çok sevinirim

Teşekkürler

individual
25-04-2022, 09:59
zamanında yakın arkadaşım aldırmıştım gerçi oda beğeniyordu.1.4 TSI 160HP full cam tavan led xenonlu olanından almıştı.O dönemde daha full olan R line paketli yoktu.

açıkcası aracın bagajı çok geniş gelmişti bize içide ferah kullanım kolay sert bir araç değildi ( önceki aracı cooper S'di) gerçi mini çok sert bir otomobil'di.

onlarında ufak bir çocuğu vardı yeni doğmuştu 1-2 sene kullandılar.ekstra bildiğim arka amortisörlerde sanırım bir revizyon vardı servis ücretsiz güncelleme yapmıştı.

özetle bence alınabilecek güzel bir otomobil.en yakın scirocco ile karşılaştırırsak ondan bagajı çok çok büyük içi çok ferah ve daha yumuşak.

1.2TSI 1.4TSI olarak karşılaştırmak yaparsak şehir içinde yakıt olarak 1.2 daha az yakıcaktır.ama uzun yolda bastım mı gitsin arada bende kullanırım hızlı olsun derseniz 1.4TSI takibkide ama 1.2 TSI kötü bir seçenek değil.

kendisi konuyu görürse yazar.

Eren G.
25-04-2022, 10:04
Takipteyim

PiscocuK
25-04-2022, 10:04
Çok teşekkürler bilgiler için.500 istiyordu ama bagaj yok gibi ancak bebek arabasını belki koyarız dedim konuyu kapattım
micralar çok kaliteli gelmiyor gözüme.Araba çok hoşuma gitti bende kullanırım ama şehir dışına çıkmayız onunla.Çok usta şöför değil zaten, güvenli olsun çok da hızlı olmasın. :)

individual
25-04-2022, 10:08
Çok teşekkürler bilgiler için.500 istiyordu ama bagaj yok gibi ancak bebek arabasını belki koyarız dedim konuyu kapattım
micralar çok kaliteli gelmiyor gözüme.Araba çok hoşuma gitti bende kullanırım ama şehir dışına çıkmayız onunla.Çok usta şöför değil zaten, güvenli olsun çok da hızlı olmasın. :)

abi o zaman beetle micra'dan bagajı daha büyüktür.

örnek resim.

https://3.bp.blogspot.com/-Kd2I6FbuSlA/UWGOfmUxHdI/AAAAAAAAb-I/tOUQTSLKnRE/s1600/Volkswagen+Beetle+1.2+TSI+DSG+Design+5.JPG

birde micra'dan daha kaliteli bir otomobil içi baya güzel.eşiniz kullanıcaksa 1.2 TSI olur dizel'de olur aslında ama bakım maliyetleri ve benzin dizel arasındaki fark azaldı.

PiscocuK
25-04-2022, 10:15
Aklıma gelmişken şunuda sorayım.Min bütçe ile hondanın üzerine çok para koymadan bir araç alma niyetim var.Ağır hasar olmadığı sürece boya değişen takıntım yok.Kasko yapılabilir bir araba olsun.Sormayı atladığım konu şu.En az kaç model olmalı.Bunlarda da cav cth vs gibi motor farklılıkları varmı?Olacaksa şu model olmadı diyebilirmisiniz?

individual
25-04-2022, 10:24
Aklıma gelmişken şunuda sorayım.Min bütçe ile hondanın üzerine çok para koymadan bir araç alma niyetim var.Ağır hasar olmadığı sürece boya değişen takıntım yok.Kasko yapılabilir bir araba olsun.Sormayı atladığım konu şu.En az kaç model olmalı.Bunlarda da cav cth vs gibi motor farklılıkları varmı?Olacaksa şu model olmadı diyebilirmisiniz?

abi km fazla olmasın bence yıl üretiminden dolayı Cav'lı motor yok sanırım CTH gelmişti ama yinede bi bakarsın.

PiscocuK
25-04-2022, 10:36
abi km fazla olmasın bence yıl üretiminden dolayı Cav'lı motor yok sanırım CTH gelmişti ama yinede bi bakarsın.

Genelde Tuzla ve çevresinde kullanacak bu sebeple 130/140 binlere razıyım

individual
25-04-2022, 10:40
Genelde Tuzla ve çevresinde kullanacak bu sebeple 130/140 binlere razıyım

dsg için kavrama mekatronik geçmişi önemli abi.şehir içinde kullanıldığı için o km yaklaşında kavrama yada mekatronik bakımı isteyebilir.servis geçmişine bakarsınız sorun çıkar diye demiyorum ama riske atmayın diye yazayım dedim.servis özel servislerde falan bakımı artık yapılıyor.

Ahmet Saraçoğlu
25-04-2022, 10:43
Selamlar

Forumu aradım fakat detaylı bir konu bulamadım.Daha önce forumda kullanmış arkadaşlarım illa ki vardır.
Aklımda hondayı verip beetle almak var.Ufaklık iyice hareketlenmeye başladı.Arkaya atıp kurcalayacağı şeyleri min düşürmek istiyorum.
Baktığım kadarıyla 1,2 tsi 1,4 tsi ve dizelleri var otomatik olarak.Eşim kullanacağı için deli deli donanım olmasına çok gerek yok diye düşünüyorum.Klima opsiyonelmi bilmiyorum ama klimadır otomatik far- yağmur sensörü olsa yeterli olur diye düşünüyorum.

Merak ettiklerim
Araç dışarıda büyük duruyor micra jazz mini gibi araçlara nazaran.Buna karşılık içi genişmidir?
Şehiriçi sürüşü zormudur?
1,2 sorun yaratırmı? 1,4 tsi sadece 160hp mi?
Alırken neye dikkat edilmedi
Benim aklıma gelmeyip sizlerin önereceği şeyler de olursa çok sevinirim

Teşekkürler
dıştan göründüğü kadar büyük diyebilrim genişlik olarak.Uzunluk olarak arkada oturmalar biraz zahmetli ama iki koltuk arası mesafe ve iç alan genişliği açısından polonun üzerinde , golfün gerisinde arada bi konumda.
Şehiriçi kullanımda herhangi bi zorluk sıkıntı yok.Golf polo neyse bu da o.
1.2 TSI ı uzun kmler hem yazılımlı hem yazılımsız kullandım.Yazılım ihtiyacı sadece bizim gibi kullanıcılara yetmemesi.Eşinizin kullanımında herhangi bi sorun sıkıntı teşkil etmez.
Ben genç yaş ve kmlerde kullandığım için servis harici üzülmedim.Şu an alırken nelere dikkat edilmeli bilmiyorum açıkçası.
İç plastiklerin sert oluşuna takmıştım kullanırken.Onun harici heryeri herşeyiyle çok güzel bir araçtır , tavsiye ederim.

berkaym
25-04-2022, 10:56
2014de almıştım, 1.4 tsi dsg olarak 50 bin kmye yakın bindim. araba golf 5 platform üstüne kurulu diye biliyorum, scirocco ilede aynı oluyor. iç genişlik olarak ön taraf mk5 golf civarı, arka tarafta coupe formuna göre iyi bence.
design paket ve 2013 8. ay sonrası araç almak mantıklı, cth'ın yüksek km sıkıntılarını düşününce 1.2 tsi almak daha mantıklı gibi geliyor.

benim kullandığım vw modelleri arasında en keyifle kullandığım aracım olmuştu, uzun km'ler keyifle kullanılabilecek bir araç bence

kalipson
26-04-2022, 10:40
Abi şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun.

M alum tek kapı olarak, hanımefendiye bi vakit sonra zor olur gibi geliyor. Yeni bi element bulmuş gibi tatava yapmış olmiim ama tecrübeyle sabit; bi zaman sonra o ön koltuğu yatırıp kaldırmak bezdiriyor.

Ahmet Saraçoğlu
26-04-2022, 10:46
Abi şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun.

M alum tek kapı olarak, hanımefendiye bi vakit sonra zor olur gibi geliyor. Yeni bi element bulmuş gibi tatava yapmış olmiim ama tecrübeyle sabit; bi zaman sonra o ön koltuğu yatırıp kaldırmak bezdiriyor.

Katılıyorum ,, benim satın aldığım hanımefendi de çocuğu olup ; çocuk koltuğunda yaşadığı sıkıntıdan dolayı gözyaşlarıyla a serisine geçmişti.

Karakuş
26-04-2022, 10:49
Bir arkadaşımın Beetle'ı 8-10 gün gibi bir süreyle bende kalmıştı, aracın yalıtımını hiç beğenmemiştim. 100-110'dan sonra ciddi rüzgar sesi alıyordu. Haricinde kullanımı kolay ve pratik, tipik VW

kalipson
26-04-2022, 10:51
Katılıyorum ,, benim satın aldığım hanımefendi de çocuğu olup ; çocuk koltuğunda yaşadığı sıkıntıdan dolayı gözyaşlarıyla a serisine geçmişti.

Valla öyle. Mesela kırk yılın başı Megane RS ile bi yere (tatil, vb. uzun yol yani bildiğin) gidecek oluyoruz.. Yani sallıyorum 10 gün içerisinde, ilk marşa bastıktan eve dönene kadar toplasan o koltuk belki en fazla 20 defa inip kalkmıştır ama bi zaman sonra batıyo insana. :/

PiscocuK
26-04-2022, 11:41
Ben bunları şnorkelle anlattım :) araba kullanıken anlattım :)
Haftanın 2 günü kullanır kullanmaz.Uzun yolu birlikte yapıyoruz zaten.Anadolu-Avrupa geçişlerinide birlikte yapıyoruz.Benimde ilk tercihim 4 kapısı olan bir araç yalan yok.Ama onun düşüncesi çocuk kapı koluyla uğraşması camı çerçeveyi açıp kapatmasın vs vs.
Yoksa arabanın görüntüsü şekli şemali falan hiç çekici değil :)

kalipson
26-04-2022, 11:44
Ben bunları şnorkelle anlattım :) araba kullanıken anlattım :)
Haftanın 2 günü kullanır kullanmaz.Uzun yolu birlikte yapıyoruz zaten.Anadolu-Avrupa geçişlerinide birlikte yapıyoruz.Benimde ilk tercihim 4 kapısı olan bir araç yalan yok.Ama onun düşüncesi çocuk kapı koluyla uğraşması camı çerçeveyi açıp kapatmasın vs vs.
Yoksa arabanın görüntüsü şekli şemali falan hiç çekici değil :)

Abi olur o zaman. Neden olmasın.

Tek bi husus kaldı.. İnerken binerken o kapı içine sürtünme vb olmayacaksa ve benim gibi pimpiriklik yoksa şahane :D

Rockford
26-04-2022, 12:09
bence tek kapı bin yılda bi arkaya biri geçenler için olabilir ama günlük arkaya in bin yapan için zulüm. hele hele ebeveynin uzanarak cocugu indirip bindirmesi gereken yastaysa ekstra zulüm o cocuk kemerini geçir kitle tak vs.
ben ne olursa olsun 4kapı olmalı diyorum.

Sezgin
27-04-2022, 15:55
Eksiler
-İç malzeme kalitesi çok başarılı değil
-Standar bir binek araç kadar yumuşak süspansiyonları yok, bozuk yollarda içerisi ciddi sarsılıyor.
-Bir süre sonra iç trimlerden ses gelmeye başlıyor
-Arka yaşam alanı oto koltuklu aile için mantıklı değil, koltuğu yatır kaldır aradan çocuğu geçir en fazla 1-2 ay keyif verir sonrasında yorar.
-Belli bir süratten sonra (120 gibi ) içeriye ses alıyor ama tabi herkes duyar mı orasını bilemem.
-Küçük gibi görünsede dış hacim olarak gayet geniş bir araç. Ufak araç arayanları genelde aldatır.

Artılar
+ Ön taraf ferah ve cam tavan varsa bütün basıklık duygusunu alıyor.
+ İç ambiyans ve donanımlar gayet tatmin edici.
+ Bagaj emsallerine göre büyük
+ Ben 160 hp olanına sahiptim gayet ideal bir yakıt tüketimi ve klasik vw gidişi vardı. Bu araba için fazla ama çok keyifliydi. :)

Kısacası çocuk ve oto koltuğu yoksa kesinlikle alıp deneyimleyin ama aksi halde bana çok zor gelirdi çocuk ile birlikte :)

Erdem K.
28-04-2022, 09:29
1.4tsi 160lık beetle'ım vardı, buzdolayı beyazı olması dışında memnun olmadığım herhangi birşey yoktu :)

bence çok keyifli, içi ferah (boyum 194cm), sahip olduğum yıllarda izmirde trafikte çok beetle olmamasından ötürü yolda dikkat çekiyordu, bagajı da bence kullanışlı/yeterli.
Arka koltukları bence rocco'dan daha rahat idi, ancak performansı rocco'tan bir tık aşağıda hissettiriyordu.

Şu an imkanım olsa en dolusundan alırım :)

BARR
28-04-2022, 10:05
1.4tsi 160lık beetle'ım vardı, buzdolayı beyazı olması dışında memnun olmadığım herhangi birşey yoktu :)

bence çok keyifli, içi ferah (boyum 194cm), sahip olduğum yıllarda izmirde trafikte çok beetle olmamasından ötürü yolda dikkat çekiyordu, bagajı da bence kullanışlı/yeterli.
Arka koltukları bence rocco'dan daha rahat idi, ancak performansı rocco'tan bir tık aşağıda hissettiriyordu.

Şu an imkanım olsa en dolusundan alırım :)

Ben de 1.2TSI manuel yazılımlı vardı. Motorunun gazlamada yetmemesi harici herşeyinden çok memnundum. 1.4 160lık olsaydı satmazdım. Erdemle aynı dönem bindik, ikimizde çok seviyorduk arabalarımızı ikimiz de unutamadık.

https://www.youtube.com/watch?v=Qcr-UkA2Rns

CloudGrey
28-04-2022, 10:37
güzel araba lakin üretimde kalktı bunu unutmayın,
en son model 2017, bugün en kralı 6 yaşında .
bi 4 yıl sonra parça aramak için çıkmacılarda dolanmaya başlarsınız.

uzun vadede kullanmayı düşünmüyorsanız olabilir...