PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : orjinal sisteme bluetooth aparatı sonrası parazit

Ahmet Saraçoğlu
19-05-2022, 09:06
Arkadaşlar VW Eos ta aldığımda zenec in bi ana ünitesi vardı.Ama radyo ciddi şekilde sıkıntılıydı , bariz çekmiyordu.Bide dokunmatik cihazları sevmiyorum.Tuşlu dikkat dağıtmadan rahat bi biçimde kullanılabiliyor.
Dün akşam aracın orjinalinde çıkan RCD 300 lerden buldum.Araca taktık.Radyo ciddi toparladı.-2. katta dahi frekansları tanıyor.Hoparlörler de kendine geldi.Buraya kadar memnunum.Fakat sorunum Bluetooth.
Aldığım arkadaşla aux aktivasyonu ve bluetooth kiti de yapacak şekilde konuştuk.OBD den aux u açtık.Soketlere bluetooth aparatını ve mikrofonu taktık.Fakat bluetooth kitini takınca aux modunda ciddi parazit var ve aramalarda arayanın sesini karşı tarafa veriyor.Öyle olunca bluetooth kitini almadan sadece teybi takıp döndüm.O arkadaş ta , ben de araştırıp ilerleyen günlerde sorunu bulabilirsek tekrardan buluşuruz diye konuştuk.Bu şekilde bi kitle parazit sorunu yaşayan oldu mu?Teybin arkasına soketle ,, yada içini açıp aux çıkışına falan bağlanacak şekilde ; vw araçlara bluetooth olayını nasıl çözeriz?

Kadyr
19-05-2022, 09:08
Teyp ve modül resmini atar mısınız?

Ahmet Saraçoğlu
19-05-2022, 09:13
teyp bundan
https://a.allegroimg.com/original/1e02fe/1fb291c64fa28c98444a8717e742

modül de şunun gibi bişey

https://i.hizliresim.com/2ypgc1o.png
Autoline Volkswagen Polo-passat-golf (2012 Ustu) Mikrofonlu Bluetooth Modul Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL (https://www.trendyol.com/autoline/volkswagen-polo-passat-golf-2012-ustu-mikrofonlu-bluetooth-modul-p-69656563)

Kadyr
19-05-2022, 10:56
Bu modülden 3 senedir takıyorum. Teyp içine lehimli yapıyorum fakat dediğiniz gibi sorun olmuyor hiç. Çok az seste yankı olabiliyor ama müzik temiz olması lazım. Sizinki teyp arkasında direkt mi giriyor

Ahmet Saraçoğlu
19-05-2022, 11:56
Bu modülden 3 senedir takıyorum. Teyp içine lehimli yapıyorum fakat dediğiniz gibi sorun olmuyor hiç. Çok az seste yankı olabiliyor ama müzik temiz olması lazım. Sizinki teyp arkasında direkt mi giriyor

soketle takıp enerjiyi soketin arkasındaki kablolardan aldık.Teyp açılmadı hocam.Aynı modülü çok satmış arkadaş.Hiçbi şikayet almadığını söyledi.Ama vwye montaj yapmamış öncesinde.

Kadyr
19-05-2022, 17:48
Bende bu teybr değilde rcd310 ve 510 a çok yaptım sorun olmamıştı açıkçası. Yapabilirseniz harici bir enerji verip power bank ile usb uçları açık kablo ile 5volt olur o şekilde bir deneyin derim

turboman
19-05-2022, 19:00
Elektriği aynı yerden alındığı için yani kaynak akü olduğu için artı ve eksi belli bağlayınca çalışır ama modülün aux a bağlanan kısmını ters bağlamış olabilir arkadaş yani şaseye artı, artıyada eksi buda parazit yapar çakıştığı için.

Ahmet Saraçoğlu
19-05-2022, 19:20
Bende bu teybr değilde rcd310 ve 510 a çok yaptım sorun olmamıştı açıkçası. Yapabilirseniz harici bir enerji verip power bank ile usb uçları açık kablo ile 5volt olur o şekilde bir deneyin derim

Elektriği aynı yerden alındığı için yani kaynak akü olduğu için artı ve eksi belli bağlayınca çalışır ama modülün aux a bağlanan kısmını ters bağlamış olabilir arkadaş yani şaseye artı, artıyada eksi buda parazit yapar çakıştığı için.

teypte mi sıkıntı var diye anlayabilmek için arkadaşın elinde birde rcd310 vardı.Onunla da denedik , aynı cızırtıyı 310da da yaptı.powerbank ile denenebilir ama derme çatma bişey olsun istemiyorum açıkçası.Bu şekilde normal kitle cızırtı-parazit bağlantıda bi hata harici başka ne sebepten olur?

ya kitte bi arıza , yada montajda bi hata var o zaman.Ben kendim bi kit temin edip onu deniycem.Trendyol gittigidiyor vss.alabileceğim , kullandığınız yada yaygın kullanılan bi marka vs linki var mı?

Kadyr
20-05-2022, 06:05
Ben yurt içinden tedarik etmiyorum ürünü. Pendikteyim boş zamanlarımda yapıyorum denk gelirseniz benim modülü deneriz. Ben enerjiyi teybi açıp içinden alıyorum

Ahmet Saraçoğlu
21-06-2022, 13:06
başka bi yerden tedarik ettim bluetooth modülünü ,, aynı sıkıntıyı yaptı.Tedarikçiyle konuştum , sokette pinlerin yerini değiştirtti telefondan.Gayet düzgün oldu.Sıfır parazit, ses te gayet güçlü.2008 civarı VW grup araçta sıkıntı yaşayan olursa iletişime geçebilir.

gökan
21-06-2022, 14:02
Bende bir şey sorayım ibiza 2012 teyp hep cızırtılı sinir boZucu çözümü varmıdır

darkmoon
25-06-2022, 16:00
Modülle alakası olduğunu sanmam cızırtı bağlantı kablolama hattında ya şase ya bağlantı hatası ya aşınmış bir kablo olduğunun belirtisidir ..
Başka modülde taksan yüksek ihtimal aynısı olucak ..