Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suv kararsızlığı, başa bela arama :)

Grimlord
25-05-2022, 10:04
Selamlar, yakın zamanda 208 aracımı sattıktan sonra diğer araç Kia Picanto ile devam ettik ancak arac çok ufak, hem de keyifsi. Sürekli trafikte sıkıştırılmaktan da bunaldım artık, trafikte diken üstünde gidiyoruz daima. :hahaha:

Bir süredir SUV araçlara bakıyorum. ( hanımcılık wins :cool:)

Bütçemiz max 300-320 arası. Aracın tek şartı kesinlikle otomatik olması, haftada max 100 km bineceğiz. Yakıt konusunda şuan her araba şuan çok yaktığı için pek dert değil, vergi de aynı şekilde. Alacağımız araba bir nevi evlatlık olacak.

Bu fiyatlara bolca ML320 , Cherokee 3.7- 2.8d, Bmw X5 3.0 - 4.4 ( :) ) Captiva, Antara , Sportage, Sorento ve Tucson mevcut. Honda CRV ve Toyota RAV4 hiç düşünmedim nedense, sanırım başa bela arıyorum :D

Kmler normal olarak hep 150 bin üstü. Bu araçlarla ilgili yorum yapabilecek var mıdır? Bir kaç ilan paylaşayım, örnek olsun

sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-chevrolet-captiva-177.000-km-temiz-bakimli-kusursuz-1019377232/detay)

Sanırım dpf ve egr arızası veriyor, biraz hantal dendi. Konfor hiç bir bilgim yok, ancak kullananlardan tavsiye alabilirim.

sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-grann-dan-hatasiz-boyasiz-emsalsiz-temizlikte-194.000km-1025826593/detay)

Sanırım 112lik ve 140lık versiyonlar var, 112lik olanların veriler çok kötü, muhtemelen picantodan bile daha yavaş. :heyoo:

sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-dd-motors-hatasiz-cheeroke-3.7-limited-sunroof-pluslpg-1019427667/detay/)

Gönlümde yatan aslan, nispeten sorunsuz ve arazide başarılı deniyor. Tek dezavantaj sanıyorum lpg tankının bagajı yok etmesi :D

sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-mercedes-benz-mercedes-ml320-4x4-2003-degisensiz-kayitsiz-emsalsiz-nadir-kalan-1019263734/detay)

Tam bir tank ama airmatic arızası oluyor sanıyorum, bozulursa cidden yüksek meblalar söyleniyor. Öte yandan lpgnin stepnede olabilmesi çok büyük avantaj gibi, geri klasik Mercedes zaten.

sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-bmw-2001-model-bmw-4.4i-x5-m-sport-985264418/detay/)

Muhtemelen alır sanayiden çıkamayız ancak v8 de ayrı bir olay tabii ki:D Araba yaşına göre diri duruyor.

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum :)

TarikS
25-05-2022, 10:10
Bunların içinde en mantıklısı ML 320 gibi duruyor. Bu attığın gibi makyajlı yani şeffaf far camlı versiyonlar güncel de duruyor hem yüzü eski değil.

Verdiğin paraya göre karşılığını hem çok çeşitli şekilde alabileceğin hem de sunduklarına göre en az baş ağrıtma potansiyeli olan o.

Sağı solu kurcalanmamış düzgün bakılmış, mümkünse uzun yıllardır sahibi olan aynı yere bakıma gitmiş bir tane bulursan sorunsuz bir vasıta olur

Ama sen yine de listedeki her araba için kenarda min 20 bin lira, tercihen 50 bin lira ayır olası şanzıman vb. sorunlar için, eski arabalar sonuçta

KÖROĞLU
25-05-2022, 10:31
Kaptiva için yazayım 10+ LT ler çok rahat yakar. Tatısz tuzsuz bir araba. Ben hiç sevmedim desem yeri. Ama büyük heybetli olsun deri koltuk olsun roof olsun vs dersen ki o sınıfta hemen hepsinde var bunlar. Attığın diğer ilanlara göre işletim maliyeti daha uygun olacaktır muhtemelen.

sportage da kullandık kısa bir süre, tavsiye etmiyorum onun yerine 2.2 santa-fe al daha iyi.

cherokee hakkında fikrim yok, ama bana 5 km mesafede, niyetine girersen mesaj at gider bakarım önden.

Son olarak o kadar para bağlayıp ayda 100 km bineceksem marka imajı vs yüzüneden doğrudan x5 alır geçerdim.
KoramiraL bak bi yardımcı ol adama.

kelalper
25-05-2022, 10:37
Direk Volvo XC90 lara bak derim. Aralarında en sorunsuzudur. BMW de yatak sorunu var. ML lerde elektronik ve airmatic başa bela.

Grimlord
25-05-2022, 10:46
Bunların içinde en mantıklısı ML 320 gibi duruyor. Bu attığın gibi makyajlı yani şeffaf far camlı versiyonlar güncel de duruyor hem yüzü eski değil.

Verdiğin paraya göre karşılığını hem çok çeşitli şekilde alabileceğin hem de sunduklarına göre en az baş ağrıtma potansiyeli olan o.

Sağı solu kurcalanmamış düzgün bakılmış, mümkünse uzun yıllardır sahibi olan aynı yere bakıma gitmiş bir tane bulursan sorunsuz bir vasıta olur

Ama sen yine de listedeki her araba için kenarda min 20 bin lira, tercihen 50 bin lira ayır olası şanzıman vb. sorunlar için, eski arabalar sonuçta

Aynen, kenarda para duracak. Tüm parayı bunlara bağlarsak muhtemelen aç gezeriz :D

Kaptiva için yazayım 10+ LT ler çok rahat yakar. Tatısz tuzsuz bir araba. Ben hiç sevmedim desem yeri. Ama büyük heybetli olsun deri koltuk olsun roof olsun vs dersen ki o sınıfta hemen hepsinde var bunlar. Attığın diğer ilanlara göre işletim maliyeti daha uygun olacaktır muhtemelen.

sportage da kullandık kısa bir süre, tavsiye etmiyorum onun yerine 2.2 santa-fe al daha iyi.

cherokee hakkında fikrim yok, ama bana 5 km mesafede, niyetine girersen mesaj at gider bakarım önden.

Son olarak o kadar para bağlayıp ayda 100 km bineceksem marka imajı vs yüzüneden doğrudan x5 alır geçerdim.
KoramiraL bak bi yardımcı ol adama.

Captiva ve Sportage eledik o zaman abi. Mercedes, Jeep, BMW şuan radarda.

Direk Volvo XC90 lara bak derim. Aralarında en sorunsuzudur. BMW de yatak sorunu var. ML lerde elektronik ve airmatic başa bela.

Onlara hiç bakmamıştım, inceleyeyim abi, saolasın. Hangi motor en sorunsuz peki, 2.9 T6 mı?

CloudGrey
25-05-2022, 10:47
eskileri geçin abi , onların ekmeği yendi bitti , turşuları kaldı onlarlarda uğraşılmaz.

kesinlikle tek tavsiyem 350-360K bandında 2011 crv olabilir.
inanılmaz sorunsuz güzel bir araba, tek sorunu çok yakıyor.
şehir içinde net 15 litre görürsünüz.

ama koltukları içinin ferahlığı mükemmel...
arka koltukları bile yatıyor arkaya :)

bir problemi daha var , koltukların minderleri ufak, ufak değil aslında kısa.
şişman bir aile iseniz biraz sorun olabilir.

örnek https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-honda-ada-auto-dan-emsalsiz-temizlikte-honda-cr-v-executive-87.000-km-1026865985/detay

Grimlord
25-05-2022, 11:16
eskileri geçin abi , onların ekmeği yendi bitti , turşuları kaldı onlarlarda uğraşılmaz.

kesinlikle tek tavsiyem 350-360K bandında 2011 crv olabilir.
inanılmaz sorunsuz güzel bir araba, tek sorunu çok yakıyor.
şehir içinde net 15 litre görürsünüz.

ama koltukları içinin ferahlığı mükemmel...
arka koltukları bile yatıyor arkaya :)

bir problemi daha var , koltukların minderleri ufak, ufak değil aslında kısa.
şişman bir aile iseniz biraz sorun olabilir.

örnek https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-honda-ada-auto-dan-emsalsiz-temizlikte-honda-cr-v-executive-87.000-km-1026865985/detay

Valla güzel arabaymış ama çıkabileceğim en çok 320, o paraya da eski kasaları veriyorlar, onların da motor verimsiz. Hiç değilse yaktığına değsin diyerek biraz hacimli olsun diyorum. teşekkür ederim.

EOZDAG
25-05-2022, 11:20
4.4 x5ler için forumda kırıyor, rektefiye çıkışı denenirken bile kırıyor vs. deniliyordu bence benzinlisi elenip dizel x5lere bakılabilir.

bu kasa cherokee'ler için de hep onun yerine 3-4 yıl eski gc alırım gibi muhabbetler dönüyor, yükseltmek vs. gc'lere göre daha maliyetli vs. bu sebeplerden dolayı pek tercih edilmiyor diye biliyorum ama emin değilim.

Linkteki kasa GC'lerde güzel bence, hemde bir tık daha güncel görünüyor bence
geyik testinde başarısız olduğu için yol tutmuyor vs. deniliyor ama baktığınız araçlardan bir tek x5 bir tık daha tutuyor olacak muhtemelen, yanlış hatırlamıyorsam 275-285 taban lastik vardı üzerinde
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-kusursuz-guzellikte-grandcherokee-3.0-crd-limited-218-hp-1015873083/detay

veya HSE donanımlı freelander2 (HSE olursa iyi, olmazsa da güzel bir seçenek bence)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-land-rover-2009-land-rover-freelander-2.2td4-1023468516/detay

EOZDAG
25-05-2022, 11:22
veya HSE donanımlı freelander2 (HSE olursa iyi, olmazsa da güzel bir seçenek bence)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-land-rover-2009-land-rover-freelander-2.2td4-1023468516/detay

ek: Bunlarda göğüs çatlaması kronik ve tamiri var

CloudGrey
25-05-2022, 11:31
şunlara bak ;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-nissan-2009-model-xtrail-173000-km-de-siyah-ici-krem-976666994/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-nissan-hatasiz-tramersiz-doktordan-x-trail-1023414067/detay

CüneytIşıkkent
25-05-2022, 11:34
2,5 Senedir günlük olarak Makyajlı 2005 3.0i X5 kullanıyoruz. Bakım hariç incik boncuk ve çoğu keyfi şeyler dışında bir masrafımız olmadı. 240 küsür km idi aldığımızda şuan 256k'da eğer ki alırken araç gerçekten bakımlı ve düzgün ise gerek donanım olsun gerek trafikte ki prestiji olsun gerçekten de aşırı keyifli bir araç. Daha öncesinde kendime ait 3.2 Touareg vardı 1,5 sene kadar kullandım onuda önerebilirim sizin bütçelerinize gerçekten çok kaliteli ve keyifli bir araç. Captiva benimde uzun zamandır takip edip merak ettiğim tam F/P diyebileceğimiz bir araç ama yakın çevremde kullanan uzun dönem test edene denk gelemediğim için bilgilerim sadece izlediğim videolar kadar varsa deneyimi olan açıklayabilirse memnun olurum :)

drago
25-05-2022, 11:35
Kesinlikle korkutucu araçlar :)

Ben de CRV derdim ama madem imkanlar yetmiyor grand vitara alırdım sanırım.

Amcam ilandaki aracın 3 katı kilometresinde, görüntüde pek de albenili olmayanını bir kaç ay kullanmıştı, bir sorun yaşamamıştı. Başka da detay bilemiyorum, belki de piyango ona vurmamıştır :D

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-suzuki-2006-suzuki-grand-vitara-94.400km-4x4-otomatik-1007890737/detay

Grimlord
25-05-2022, 11:45
4.4 x5ler için forumda kırıyor, rektefiye çıkışı denenirken bile kırıyor vs. deniliyordu bence benzinlisi elenip dizel x5lere bakılabilir.

bu kasa cherokee'ler için de hep onun yerine 3-4 yıl eski gc alırım gibi muhabbetler dönüyor, yükseltmek vs. gc'lere göre daha maliyetli vs. bu sebeplerden dolayı pek tercih edilmiyor diye biliyorum ama emin değilim.

Linkteki kasa GC'lerde güzel bence, hemde bir tık daha güncel görünüyor bence
geyik testinde başarısız olduğu için yol tutmuyor vs. deniliyor ama baktığınız araçlardan bir tek x5 bir tık daha tutuyor olacak muhtemelen, yanlış hatırlamıyorsam 275-285 taban lastik vardı üzerinde
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-kusursuz-guzellikte-grandcherokee-3.0-crd-limited-218-hp-1015873083/detay

GC güzelmiş cidden, vergisi falan 3.7ye göre makulmus. Radarıma aldım.

2,5 Senedir günlük olarak Makyajlı 2005 3.0i X5 kullanıyoruz. Bakım hariç incik boncuk ve çoğu keyfi şeyler dışında bir masrafımız olmadı. 240 küsür km idi aldığımızda şuan 256k'da eğer ki alırken araç gerçekten bakımlı ve düzgün ise gerek donanım olsun gerek trafikte ki prestiji olsun gerçekten de aşırı keyifli bir araç. Daha öncesinde kendime ait 3.2 Touareg vardı 1,5 sene kadar kullandım onuda önerebilirim sizin bütçelerinize gerçekten çok kaliteli ve keyifli bir araç. Captiva benimde uzun zamandır takip edip merak ettiğim tam F/P diyebileceğimiz bir araç ama yakın çevremde kullanan uzun dönem test edene denk gelemediğim için bilgilerim sadece izlediğim videolar kadar varsa deneyimi olan açıklayabilirse memnun olurum :)

Touareg de baktım ancak yine airmatic arızası yaşanıyormuş galiba, siz böyle birşey yaşadınız mı? Az çok yürütme maliyetleri hakkında fikir alabilirsem çok iyi olur, ara ara güzel 3.2ler denk geliyor :)

Kesinlikle korkutucu araçlar :)

Ben de CRV derdim ama madem imkanlar yetmiyor grand vitara alırdım sanırım.

Amcam ilandaki aracın 3 katı kilometresinde, görüntüde pek de albenili olmayanını bir kaç ay kullanmıştı, bir sorun yaşamamıştı. Başka da detay bilemiyorum, belki de piyango ona vurmamıştır :D

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-suzuki-2006-suzuki-grand-vitara-94.400km-4x4-otomatik-1007890737/detay

Ya abi öyle saçma bir piyasadayız ki 2012 model kola kutusu kadar araba ile 2004 model zebellah gibi her isteğe cevap veren araba neredeyse aynı para. İnsan o zaman diyor ki lanet olsun bakımını yaptırır, vergisini veririm, hiç değilse yaktığına değsin. Yoksa bu paraya orta sınıf 10 yaşında orta sınıf araba bile alamıyorum neredeyse. Saçmalık ötesi yani :Deli:

drago
25-05-2022, 11:57
Haklısın ama SLK tecrübeni hatırla :)

Geçmişi bakımlı arabaya bakım yapılır, bakımsız araba ise kara delik gibidir, yedikçe yer. Hele bir de metal ömrü işin içine girince, korkutucu yorumum oradan geldi.

Bugün bir yağ pompası her markada dünya para, ama bu eski araçların kaçı yağ pompası değişmiştir? Bu yaşta ve kmde otomatik şanzıman işleri de çok maliyetli.

Araba harici ne kadar bütçe ayırdın bilmiyorum ama mesela bu ML'in bir sonraki kasasını arkadaşım aldı daha 1 ayda illallah etti ki tutsa daha da yemem demiyordu :)

Başka bir arkadaşım makyajlı freelander 1 kullandığı 2 sene içerisinde, farklı zamanlarda toplamda 5 ay arabasını kullanamamıştır, kalan kısımda da aldığı fiyatın %120 si kadar para harcadı.

Suzuki aynı şehir, orjinalse km falan da iyi, bence onu bir değerlendir derim; ya da biraz daha imkanları zorlayarak CRV

Grimlord
25-05-2022, 12:04
Haklısın ama SLK tecrübeni hatırla :)

Geçmişi bakımlı arabaya bakım yapılır, bakımsız araba ise kara delik gibidir, yedikçe yer. Hele bir de metal ömrü işin içine girince, korkutucu yorumum oradan geldi.

Bugün bir yağ pompası her markada dünya para, ama bu eski araçların kaçı yağ pompası değişmiştir? Bu yaşta ve kmde otomatik şanzıman işleri de çok maliyetli.

Araba harici ne kadar bütçe ayırdın bilmiyorum ama mesela bu ML'in bir sonraki kasasını arkadaşım aldı daha 1 ayda illallah etti ki tutsa daha da yemem demiyordu :)

Başka bir arkadaşım makyajlı freelander 1 kullandığı 2 sene içerisinde, farklı zamanlarda toplamda 5 ay arabasını kullanamamıştır, kalan kısımda da aldığı fiyatın %120 si kadar para harcadı.

Suzuki aynı şehir, orjinalse km falan da iyi, bence onu bir değerlendir derim; ya da biraz daha imkanları zorlayarak CRV

SLK hiç hatırlatma abi :D :D

Çok haklısın, tüm bakımları gerekli yerde yapılmış, kaydı kuydu tutulan birşey lazım. Dediğin gibi bu sefer 250ye aldık derken bir 250 daha ona vermek zorunda kalabiliriz :D

CüneytIşıkkent
25-05-2022, 12:05
GC güzelmiş cidden, vergisi falan 3.7ye göre makulmus. Radarıma aldım.

Touareg de baktım ancak yine airmatic arızası yaşanıyormuş galiba, siz böyle birşey yaşadınız mı? Az çok yürütme maliyetleri hakkında fikir alabilirsem çok iyi olur, ara ara güzel 3.2ler denk geliyor :)

Vallahi şöyle söyleyeyim ben aldığımda üstünde 21'inçlik q7 Sline jantları vardı ben 17 orijinal jant takıp Bf Goodrich A/T lastikler ile offroad kamp vs.. yapıyordum hoplayıp zıplamadığım yer kalmamıştı :) ama o aracımında km.si baya düşük ve düzenli bakımları yapılan bir araçtı air vs.. hiçbir problem yaşamadım ki trafikte sürekli yükseltip falan oynuyordum da:hahaha: Şöyle bir şey diyebilirim x5'e nazaran çok daha elektroniği olan bir araç ve bakımsızı bir araba parçası harcatır gerçekten gerek whatsapp grupları gerek ise forumlarda buna çok şahit oldum :)

207_TR
25-05-2022, 12:48
3.2 Benzin Touareg yada Crv öneririm
Ben Touareg e bir gün saplanıcam :)

loiz
25-05-2022, 13:00
3 nesil CRV kullanmış biri olarak bu fiyat aralığında kesinlikle crv yazdığınız araçlar içerisinde en sorunsuzu. 2007 model altı 4 ileri şanzıman, çok keyifsiz. 2008 sonrası kasa uzun yolda çok rahat, ama yazıldığı gibi 11 12 ltre ortalama görmek çok olay, uzun yolda da 8 9 altına inmez. 2011, 2012ye para yetmeyebilir ama 2008- 2009 CMBS li bir tane iş yapabilir.

hddsheriff
25-05-2022, 13:53
Touareg çok güzel ama airmatik sorunu mutlaka yaşarsın ve ciddi pahalı. Şanzıman zf olduğundan sorun yaşanmaz ama motor parçasına ihtiyaç duyduğunda bulamayacaksın yada çok aşırı pahalı olacak.

Kısaca touareg sana SLK yı mumla aratır.

Benim de çok istediğim bir araba touareg kankam vw servisi bana araba bul dedikçe saçmalama diyordu. 2 kere tamire gelen arabalara baktım parça fiyatlarına baktım ve artık öyle bir hayalim yok. 4 sene önce kibrit kutusu kadar bir Air
sensörü 2750 TL idi.

2.5 TDI ile 174 HP Lik transporter ile aynı motor. Bozuluncaya kadar harika ama sonrası fena.

CüneytIşıkkent
25-05-2022, 13:54
Konu biraz dağılacak belki ama bilgilendirme amaçlı da olsun :)

Chevrolet Captiva ile ilgili uzun süreli kullanım bilgisine sahip olan abilerim kardeşlerim deneyimlerini paylaşır ise çok memnun olurum:o

8.000rpm
25-05-2022, 14:46
net söylüyorum
benzinli v6-320ML alınır turşu değilse
ve ekliyorum , bunlarda airmatic yoktur genelde , yani kabus bir yeri yok arabanın
motoru da zaten neredeyse tüm kasa mersolarda olan taş gibi atmosferik v6 , LPG de atarsın stepnenin olduğu yere istersen

crv sorunsuz kesinlikle , sadece yakıt derdi var , ama halen diyorum , ilk kasadan itibaren tüm crv'ler alınır binilir , sadece yakıt konusuna bakmak lazım

2.0dci-xtrail kesinlikle mantıklı seçenek , yakıtı da fena değildir , makyajlısı makbuldür (göstergeleri beyazdır , farları da mercekli xenondur bunların)
sadece ne hikmetse uzun km yapanlar hep motor yaptırmış , ben kullanıcı kaynaklı olduğu fikrindeyim
ya da benim baktıklarım öyle denk geldi
iç hacim , bagaj vs çoook iyidir

kaşıntı var belli
belası en az olana sar bari
:):):)

kalipson
25-05-2022, 14:51
net söylüyorum
benzinli v6-320ML alınır turşu değilse
ve ekliyorum , bunlarda airmatic yoktur genelde , yani kabus bir yeri yok arabanın
motoru da zaten neredeyse tüm kasa mersolarda olan taş gibi atmosferik v6 , LPG de atarsın stepnenin olduğu yere istersen

crv sorunsuz kesinlikle , sadece yakıt derdi var , ama halen diyorum , ilk kasadan itibaren tüm crv'ler alınır binilir , sadece yakıt konusuna bakmak lazım

2.0dci-xtrail kesinlikle mantıklı seçenek , yakıtı da fena değildir , makyajlısı makbuldür (göstergeleri beyazdır , farları da mercekli xenondur bunların)
sadece ne hikmetse uzun km yapanlar hep motor yaptırmış , ben kullanıcı kaynaklı olduğu fikrindeyim
ya da benim baktıklarım öyle denk geldi
iç hacim , bagaj vs çoook iyidir

kaşıntı var belli
belası en az olana sar bari

Bu topic (ve özellikle bu post) ML320 piyasasını şahlandırır :D

8.000rpm
25-05-2022, 14:56
:):):):)
az önce kapattım sarı sayfaları
alınır mı alınır... ne eksiği var?
ortak dertler , ortak masraflar hepsinde aynı zaten , sadece bazılarında daha çok paraya maloluyor
di mi?

kalipson
25-05-2022, 14:59
:):):):)
az önce kapattım sarı sayfaları
alınır mı alınır... ne eksiği var?
ortak dertler , ortak masraflar hepsinde aynı zaten , sadece bazılarında daha çok paraya maloluyor
di mi?

ilk müsait zamanda bakıcam ben de. masrafkabariring...... :/

individual
25-05-2022, 15:28
Cherokee 3.7 2006-2007 yıllarında askerde kullanmıştım makam şöförlüğünde.açıkcası çok çok çok beğenmiştim.her zamanda favorim olur.

bu listedeki tek tercihim olur Cherokee 3.7.

LPG uyumu konusunda bakmak gerek.

8.000rpm
25-05-2022, 15:59
Cherokee 3.7 2006-2007 yıllarında askerde kullanmıştım makam şöförlüğünde.açıkcası çok çok çok beğenmiştim.her zamanda favorim olur.

bu listedeki tek tercihim olur Cherokee 3.7.

LPG uyumu konusunda bakmak gerek.

o kasanın asfaltta yol tutuş problemleri olduğunu duymuştum ama ilgili bir video , bir geyik test vs bulamadım

zeuss
25-05-2022, 16:16
Aynı kararsızlıkta kalıp ve bir sürü araç bakıp ilk sahibinden , yetkili servis bakımlı boyasız 2011 Ford Kuga Selective aldım. Çok memnunum. 183K km de aldım , şehir içi 8,5 şehir dışı 6,5 yakıyorum. Audi'nin haldexine benzer akıllı 4x4 sistemi var. Dolulukta baya baya iyi sadece cam tavan istemiyordum. O da istediğim gibi denk geldi. Tavsiye ederim.

altugkocer
25-05-2022, 16:27
Yakından crv incelemek istersen bi gün görüşelim :D Ama çok hantal bir araba. Benzinde ortalamam şehir içi 11.5 12.0 civarı lpg de bi tık daha fazla litre bazında. Evet sorunsuz arabalar gerçekten ama rahatlığı ve konforu bence kişiye göre değişir. Kullanımı rahat ama konforlu bir araba değil kesinlikle (A/T lastik var üzerinde belki ondan dolayı konforsuz geliyor olabilir.) Bir kere uzun yol yaptım 4 kişi ve sadece benzinde kullandım klima kapalı. Yordu beni, ama ben e90 320d den geçtim crv ye bunun da etkisi olabilir.

Favorim galiba 3.0 CRD GC :)

KaradumanBerke
25-05-2022, 16:33
Biraz marka fanatikliği yapmaya geldim :D
Volvo'nun sorunsuzluk makinası olarak geçer 2.4 D5 ler. Göreceli performans olarakta cüsseye ve motora göre yakıt olarakta mutlu eder.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volvo-dusuk-kilometreli-bakimli-xc90-951240155/detay

Derdini çekerim ama çektiğim kadar keyifte yaparım derseniz.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volvo-auto-golhisar-2004-volvo-xc90-otomatik-1020660649/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volvo-hic-lpg-takilmamis-tertemiz-sahibinden-volvo-xc90-awd-1018026440/detay

Ama temiz bir ML bulunursa airmatic siz olanları çok güzel olabilir gibi :)

8.000rpm
25-05-2022, 16:40
ilk kasa 320v6-ML'lerde ahırmatik yok :) :) :) çok iddaa ettim yaa , dur bi daha bakayım iyice :):):):)
makyajlılarında da yok :) :) :)
270cdi bile alınabilir ama eski dizeldir masraf ihtimali olabilir v6 atmosferiğe göre

Grimlord
25-05-2022, 16:53
Sabahtan beri araştırma yapıyorum, aracı sattıktan sonra yüksek ihtimalle ya ML320 ya da Cherokee 3.7 alacağım. Ancak Mercedes daha yakın gibi, ortak parçalar kullanması, daha geniş olması cezbediyor. Airmatic olmaması çok büyük avantaj :D

AliGizda
25-05-2022, 17:04
Zamanında çok 3.7 Cherooke baktım araştırdım. Kronik mi bilemem ama baktığım her arabanın 3. stop lambası tavanda olduğundan kenarları hep kabarmıştı. Yaptırsan tavan lokal boyalı olcak, yaptırmasan göz tırmalıyacak :)

Cherokee' nin 2.8 dizeli vardı bizde, çok fazla kalmadı sattık ama kaldığı sürede çok keyif vermişti. Çok güzel yanlıyordu :) Yakıt şehir içi 12-13 litrelerde geziyordu, 4x2 kullanabilmek bir artı bence :) Renegade donanımlısı bence aşırı tatlı duruyor.

GC 2.7 Dizel ve 3.0 dizelde kullandık 2.7 CRD' de güzel fakat yüzü artık eskidi. Düşük km 3.0 CRD gelirse çok güzel gidiyordu ama 14 lt' lerde geziyorduk İst içi.

Listeye Dodge Journey eklenebilir

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-dodge-any-cars-2009-dizel-otomatik-r-t-7-kisilik-journey-1027978548/detay

KoramiraL
25-05-2022, 17:35
Freelander 2.0 TD4 ala bilirsiniz kronik sorunu sunroof dan su alması, eğer 2 olsun derseniz de emme tarafında ki klapelerde sorun oluyor, birde aşırı ısıya maruz kalırsa göğüs kısmında çatlak oluşur, yürüyende salıncaklar hassastır kolay kolayda bozulmaz kasislerde '' abi bu jeep bir şey olmaz '' demeyin yeter. Freelander 2 yi 2.5 sene kullandık genel olarak bakım harici kolay kolay bir şey çıkarmadı 250000 km de olanların geneli şanzuman arızası olur oda beyin ve soğutucu değişiminden sonra kolay kolay arıza vermiyor, gerçek HSE olanlarda 18'' inc jant sürücü koltuğu 3 hafızalı yolcu tarafı elektrikli alpine ses sistemi olur kış paket varsa koltuk ısıtma ve silecek ısıtma oluyor. motoru aşağı yukarı transit ile aynı 2.2 yakıt olarak uzunda temiz bakımlısı 7.5 ila 9.5 arası şehir içinde 11 lt de geziyor ama deposu büyük doldu denildiğinde bile 80 lt civarı yakıt alıyor. Parçasını bulmak kolay yan sanayi parçaları da bolca var. Tavsiye ederim.

Falmor
25-05-2022, 17:45
Grand Cherokee 3.0 CRD,WK kasa olarak geçer.Motoru Mercedes OM642 dir.Düzgün bakılmışı bulunursa oldukça sorunsuz bir arabadır.Makyajsız modelleri daha güzeldir bana göre.

kalipson
25-05-2022, 17:51
Cherokee'lerde devrilme hikayesi var. Uyandıriim.. Cold start yapınca devrilmiyo, yanlış anlaşılmasın :D
Dikkatli kullanmak lazım

Falmor
25-05-2022, 18:24
Cherokee'lerde devrilme hikayesi var. Uyandıriim.. Cold start yapınca devrilmiyo, yanlış anlaşılmasın :D
Dikkatli kullanmak lazım

Yine Amerikan avukatlığı yapmaya geldim :D
Devrilmedi sadece iki tekere kalkar gibi oldu :D Çok daha modern araçlar geyik testini geçemedi ama nedense yine bir Amerikan aracı gömme girişimi olarak Grand Cherokee nin adı heryerde anıldı.Porsche Macan geçemedi mesela testi yada iki farklı nesil Toyota Hilux ve RAV4.Sorsan Toyota'dan iyisi yok :)

kalipson
25-05-2022, 18:41
Yine Amerikan avukatlığı yapmaya geldim :D
Devrilmedi sadece iki tekere kalkar gibi oldu :D Çok daha modern araçlar geyik testini geçemedi ama nedense yine bir Amerikan aracı gömme girişimi olarak Grand Cherokee nin adı heryerde anıldı.Porsche Macan geçemedi mesela testi yada iki farklı nesil Toyota Hilux ve RAV4.Sorsan Toyota'dan iyisi yok :)

Ben şahsen bizzat devrilen araç biliyorum. Hem de öyle viraj falan kasarken de değil

Grimlord
25-05-2022, 19:02
Dikkatli kullanmak lazım

hangi kasalarda var? Grand cherokeeler mi KJ kasalar mı? İnşallah KJ değildir :D :D

KÖROĞLU
25-05-2022, 19:29
Konu biraz dağılacak belki ama bilgilendirme amaçlı da olsun :)

Chevrolet Captiva ile ilgili uzun süreli kullanım bilgisine sahip olan abilerim kardeşlerim deneyimlerini paylaşır ise çok memnun olurum:o

Forumda yazmıştım 10 ay kadar bindik yanlış hatırlamıyor isem. Bakarım yazıyı bulursam atarım buraya. Ama test6et mutlaka imkan varsa 40 50 km kullan fikrin değişecek.

individual
25-05-2022, 20:50
o kasanın asfaltta yol tutuş problemleri olduğunu duymuştum ama ilgili bir video , bir geyik test vs bulamadım

valla abi yol tutuş olayından ben negatif birşey görmedim ama şunu söyleyebilirim biraz parlak asfalt'da dip gaz kalktığımızda arkasını hafif yana veriyordu.Ama üstünde yol lastikleri vardı dişli değildi.

motor kasaya göre bence çok fazlaydı en ufak gaz diplemesinde arac fırlıyordu yerinde.

dediğim gibi benimde listemde 2.el çok yaşlı araç almak'dan biraz korkuyorum birde lpg olayından yoksa aklımda olan bir araç.

cip alıcak olsam direk Cherokee 3.7

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-sahibinden-bakimli-4x4-jeep-1004667097/detay

örnek mesela bu renkler havacılarda vardı bizde gri renk olanlardan vardı.

Grimlord
25-05-2022, 22:29
valla abi yol tutuş olayından ben negatif birşey görmedim ama şunu söyleyebilirim biraz parlak asfalt'da dip gaz kalktığımızda arkasını hafif yana veriyordu.Ama üstünde yol lastikleri vardı dişli değildi.

motor kasaya göre bence çok fazlaydı en ufak gaz diplemesinde arac fırlıyordu yerinde.

dediğim gibi benimde listemde 2.el çok yaşlı araç almak'dan biraz korkuyorum birde lpg olayından yoksa aklımda olan bir araç.

cip alıcak olsam direk Cherokee 3.7

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-jeep-sahibinden-bakimli-4x4-jeep-1004667097/detay

örnek mesela bu renkler havacılarda vardı bizde gri renk olanlardan vardı.

Sanıyorum askeri çıkmalarının hepsi boş araçlar. Hepsi düşük km ama ne sunroof ne ısıtma ne LSD hiç biri yok deniyor. Renegade ve limited sanırım en dolu olanlar.

Çok sevdiğim bir araç ancak lpgnin konumu yüzünden bagaj tamamen iptal neredeyse, simit lpg de takılmıyormuş. O yüzden radarda hala ML320 var :D

.::EmrE::.
25-05-2022, 23:22
Al geç.. Sorunsuz tank gibi makineler.

sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volvo-dusuk-kilometreli-bakimli-xc90-951240155/detay)

Ya da daha güncel , nispeten yine sorunsuz :

sahibinden.com Hata Sayfası (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-skoda-wowwo-dan-skoda-yeti-dusuk-km-de-1013940131/detay)

Aynı fiyat skalasında ben de uzun süre araç bakındım. Buraya da yazayım yaşadığım süreci belki bizim gibi arayanlara yardımcı olur. Captiva düşündüm bir süre, doluluk ve cüsse olarak çok güzel araçlar, özellikle 7 kişilik olması oldukça büyük bir avantaj ancak bol bol DPF problemi mevcut. 2 tane test sürüşü yaptım, takır tukur bir araba. Her yerinden trim sesi geliyor, iç plastik ve malzeme kalitesi hoşuma gitmedi. Çok ucuz hissettiriyor. Eledikten sonra bir süre 500L baktım, pratiklik açısından bir aile için harika ancak genel topluluk "şirin" tipi sebebiyle pek sevmiyor. Bir de tabi robotik şanzıman - satın aldığım araç nasip olmasaydı %90 500L alırdım. (tabi 4 çeker arıyorsan direk elendi.) Eski ve yüksek km araç almak istemedim zira evde bir tane incir ağacı arac olduğu için; sonunda da otomatikten vazgeçip 2009 model hatasız ve 90.000km 'de Tiguan Track & Field satın aldım. Doluluğu (en azından dönemine göre deri koltuğu, 4motion olması, koltuk ısıtması, autohold ve offroad tipi vs. gibi özellikler ) ve ailemizde bir Tiguan daha olmasından dolayı aşina olmam beni cezbetti, ancak DSG olarak ilanlara bakıtm senin rakamlarda DSG yok. Bunun yerine Yeti DSG önerebilirim ki uzun bir süre kategorisinde en pratik araç seçildi. Manuel olsaydı Tiguan önerecektim ancak otomatikte üstte paylaştığım iki araç benim radarımda olurdu. XC90 özellikle tank gibi makine.ML de güzel seçim, sanki XC90 dan daha masraflı gibi hissediyorum nedesne.

individual
26-05-2022, 08:51
Sanıyorum askeri çıkmalarının hepsi boş araçlar. Hepsi düşük km ama ne sunroof ne ısıtma ne LSD hiç biri yok deniyor. Renegade ve limited sanırım en dolu olanlar.

Çok sevdiğim bir araç ancak lpgnin konumu yüzünden bagaj tamamen iptal neredeyse, simit lpg de takılmıyormuş. O yüzden radarda hala ML320 var :D

aynen abi hepsi diger versionlara gore bos ama soylede bir durum var sunfroof harici cok bos hissettirmiyor.Tek buyuk sikinti lpg tanki bagaji evet ufak birde tank gelse baya yer kapatir.

CüneytIşıkkent
26-05-2022, 09:34
Forumda yazmıştım 10 ay kadar bindik yanlış hatırlamıyor isem. Bakarım yazıyı bulursam atarım buraya. Ama test6et mutlaka imkan varsa 40 50 km kullan fikrin değişecek.

Çok iyi olur gerçekten bulabilirseniz. Dediğim gibi kendi aracım 2 seneye yakın 3.2 Touareg kullandım ve çok memnundum ama şartlar gereği satmak durumunda kalmıştım şuan piyasanın durumunda da captiva mantıklı gibi görünüyor ya da tekrardan sorento alabilirim. son 6-7 aydır abimin x5'ini kullanıyorum günlük olarak ondan sonra captiva da sorento da çok yavan kalır ama ülke şartları ***** :)

PUMA
26-05-2022, 09:43

3.7 jeep 2.5 sene kullandım bagaj konusunu port bagajla çözdüm.Güzel arabadır ama pek konforlu değil. Çok masraf çıkarmadı ama Yakıt bu zamanda çok üzebilir.2 ci el çok zayıf alırken hemen aldım ama satarken 6 ay ilanda kaldı hastası gelip hemen aldı.Sormak istediğiniz şeyler varsa yardımcı olabilirim.

kelalper
26-05-2022, 11:28
Ben zamanında ML55 bakınmıştım. Çok fazla araştırdım ve hep karşıma elektronik ve Airmatic problemleri çıktı. İlk çıkan MLlerin maalesef elektrik elektronik sorunları var.
Volvodaki B6294T motor B52 modüler motorun bir silindir arttırılmış hali. Aynı Vagdaki 1.8T motorun 2.7 de olduğu gibi. Çok problemli bir makine değil biraz sarsıntılı çalışır. Yakıt tüketimi yüksektir. Sadece termostatı sürekli kontrol etmek gerekir. Motor sıcak çalışır termostat açmadığı zaman direk patates. 2 kez başıma geldi B52de. Şu an bendeki S70 de o nedenle Darton gömlek var.

XoR
26-05-2022, 14:18
Fiat Freemont'da düşünülebilir ama boyutları biraz büyükçe. Park etmek vs biraz dert olabilir.

Kayınpederimde manuel 4x2 olanı var. Motor mekanik hiç sıkıntı yaşamadık 135.000 km'dir kullanıyor.
6 ileri 2.0 multijet 170ps

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-fiat-dusuk-km-li-7-kisilik-fiat-freemont-2.0-multijet-1027334258/detay

d3n1s
26-05-2022, 14:59
Çok yakın bir arkadaşımda makyajlı ML270CDi var. Yolda gördüğü diğer her ML'e "aaaa yedek parça" tepkisi veriyor. AirMatic yok alette. Yedek parça bulma konusunda ciddi sıkıntı çekiyor, parasını ver Mercedes'ten sipariş et dediğim vakit "olm Almanya'da yok koduğumun parçası, sen neden bahsediyorsun" diyor. Ayrıca vaktiyle AutoBild ML test ettiğinde "Mercedes yıldızını hak etmiyor" diye özet geçerek bütün fotoğraflarını aracın üstündeki yıldız amblemleri sökerek çekmişti. Dertsiz araç değil anlayacağınız.

Schumi
26-05-2022, 21:17
Bir kere yaşayacağımız bu hayatta sorunsuz diye sıkıcı araç önermezdim sizin gibi 100km yapacak araç ve sorun yaşama olasılığını göze alan birisi için. Tamam gidip saatsiz bomba Range Rover da alma ama bir BMW X5 al derim.

CloudGrey
26-05-2022, 22:38
Fiat Freemont'da düşünülebilir ama boyutları biraz büyükçe. Park etmek vs biraz dert olabilir.

Kayınpederimde manuel 4x2 olanı var. Motor mekanik hiç sıkıntı yaşamadık 135.000 km'dir kullanıyor.
6 ileri 2.0 multijet 170ps

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-fiat-dusuk-km-li-7-kisilik-fiat-freemont-2.0-multijet-1027334258/detay

dodge journey ile aynı araba bunlar :)
satışı nüfüs müdürlüğün alıyorsun ailenin bir ferdi oluyor.

bi abimin babasında var , adamların evine incir ağacı dikti.
sorunun derdi bitmedi bide sıfır almışlardı.
satılmakta satılmıyor kimse almıyor...

dodge nitroda bakılabilir , bence tipler hoş

CloudGrey
26-05-2022, 22:39
örnek ; https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-dodge-yetkili-bayi-den-183.000tl-pesinatla-2008-nitro-sxt-sunroof-deri-1014717350/detay

Grimlord
26-05-2022, 22:43
Kafam allak bullak oldu, çoğunlukla da " bu parayı bu arabaya mı vereceğiz" sorusunu tekrar ettim. :D

Suv harici c320, c230 kompressor bakayım dedim onların da km uzay, cogunun agır bakım ortada yok.

Kapanışı muhtemelen sandero ile falan yapacağız :D :D Bu hale düşürenler utansın ne diyeyim..

CloudGrey
26-05-2022, 22:44
ben eğer araba muazzam lazım değil ise ,seçim sonrasını yani 1 yıl daha beklemeni öneririm

EOZDAG
27-05-2022, 06:52
ben eğer araba muazzam lazım değil ise ,seçim sonrasını yani 1 yıl daha beklemeni öneririm

Abi seneye 5buçuk milyona sıfır egea var bence :D (seçimden bağımsız)

CloudGrey
27-05-2022, 09:50
Abi seneye 5buçuk milyona sıfır egea var bence :D (seçimden bağımsız)

vallahi ben tam tersini düşünüyorum :) yada polyanacıyım bilmiyorum.

bu gözler " boş " maliye bakanlığı koltuğu varken dövizin aşşa yönlü hareketini gördü :)

bunlar gidince ben hızlı bir iyileşme bekliyorum...
dövizde , haliyle sıfır arabade , haliyle ikinci elde...

o yüzden bugün 200K ya polo alıpta 1 yıl sonra 150 düşüşünü görmek istemedim için bekliyorum ;)

Grimlord
27-05-2022, 12:18

bu gözler " boş " maliye bakanlığı koltuğu varken dövizin aşşa yönlü hareketini gördü :)

o yüzden bugün 200K ya polo alıpta 1 yıl sonra 150 düşüşünü görmek istemedim için bekliyorum ;)

bu ülkede hiç birşeyin düştüğünü şu kısa ömrümde görmedim valla, o yüzden araştırıp alacağım bişey, 10 sene arkama bakmayacağım.

Hanıma 208 lansmanı olduğunda 255 liraya alalım dedim, o paraya pug mu alacağız bilmem ne derken alamadık. Geçen ilanlarla 650 istendiğini görünce şaşırdı. Keşke alsaydık demeye başladı. Bizim 250 lira oldu 300, araba oldu 650 :D

CloudGrey
27-05-2022, 12:27
bu ülkede hiç birşeyin düştüğünü şu kısa ömrümde görmedim valla, o yüzden araştırıp alacağım bişey, 10 sene arkama bakmayacağım.

Hanıma 208 lansmanı olduğunda 255 liraya alalım dedim, o paraya pug mu alacağız bilmem ne derken alamadık. Geçen ilanlarla 650 istendiğini görünce şaşırdı. Keşke alsaydık demeye başladı. Bizim 250 lira oldu 300, araba oldu 650 :D

görüceksin merak etme :)

3 yılda nasıl böyle olduysa 3 yılda hızlı geride döner.
konu gene siyasate gelicek , bulandırmıyalım :)

sen genede bu zamanlarda 2-3 kere düşün.

dodge nitroda bak :)

TarikS
27-05-2022, 12:58

2001 krizi dönemindeki ev & araç fiyatlarıyla örneğin 2005'teki ev & araç fiyatları arasında kıyaslama var mı elinde?

CloudGrey
27-05-2022, 13:09
2001 krizi dönemindeki ev & araç fiyatlarıyla örneğin 2005'teki ev & araç fiyatları arasında kıyaslama var mı elinde?

şöyle birşey buldum ;

https://i.hizliresim.com/rav2qtg.JPG (https://www.hizliresim.com/rav2qtg)

https://i.hizliresim.com/sfwoa0q.JPG (https://www.hizliresim.com/sfwoa0q)

.::EmrE::.
27-05-2022, 22:35

Konudan bağımsız olacak ama, umutlandırdığınız için soruyorum sadece... Bunların gideceğine nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Benim gram ümidim yok bu durumda bile.

CloudGrey
27-05-2022, 23:27
Konudan bağımsız olacak ama, umutlandırdığınız için soruyorum sadece... Bunların gideceğine nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Benim gram ümidim yok bu durumda bile.

bu ülkede sadece boş tencere hükümet devirir.
çünkü toplum değil bizler bir insan yığınıyız.

açlık-yoksulluk şuan maximumumda, kısaca gidicekler ;)

ahmetbaha-drs
28-05-2022, 08:37
Dodge Nitro bakabilirsiniz bence.

EOZDAG
30-05-2022, 08:14
şöyle birşey buldum

Abi inş. sen haklı çıkarsın da, attığın görsellere göre bile x2 olmuş fiyatlar,

fiyatlar ucuzlamaz da, gelirler artar bu sebeple erişim kolaylaşır belki

TarikS
30-05-2022, 08:31

şöyle birşey buldum ;

https://i.hizliresim.com/rav2qtg.JPG (https://www.hizliresim.com/rav2qtg)

https://i.hizliresim.com/sfwoa0q.JPG (https://www.hizliresim.com/sfwoa0q)

E krizden 4,5 sene sonra fiyatlar 2 katına çıkmış görünüyor? :D ki o dönem AKP'nin gelişi, sağlam bankacılık politikaları ve global parasal genişleme falan derken ekonomi toparlanmaya başlamıştı.

Düşmesini beklemek hayalcilik değil mi yazdığın şeyin aksine?

CloudGrey
30-05-2022, 08:45
E krizden 4,5 sene sonra fiyatlar 2 katına çıkmış görünüyor? :D ki o dönem AKP'nin gelişi, sağlam bankacılık politikaları ve global parasal genişleme falan derken ekonomi toparlanmaya başlamıştı.

Düşmesini beklemek hayalcilik değil mi yazdığın şeyin aksine?

2001 krizi gerçekten bir bir ekonomik bir krizdi.
bu krizde dolar sadece x2 yaptı.likitide krizinde gecelik faiz %4000e fırladı.

bugün ise dolarda x4 üstündeyiz.tamam pandemide basılan dağıtılan basılan paralardan her yerde enflasyon oluştu, ama bu bügün dünya ortalaması olarak %10'larda
bizde neden %170 ?

çünkü bizdeki olay sadece ekonomik kriz değil..
bizde beğenilmeyen bir yönetim şekli ve bir güvensizlik var.
bizde güçler ayrılığı yok hak hukuk yok "çöktümçülük" var,
bizde liyakat yok , amcamın oğlu dayımın cocugu var.

Bunlar gidip bu olaylar rayına oturunca burdada herşey yerine oturacak.
yeterki olaysız gitsinler.

size ufacık bir örnek vereyim ;
borsada bizzat tanıdığım bir balina var, adamın elinde ortamala bugün sanıyorum 25milyon $ kadar var.
yatırım yapıp çevirdiği miktar bu.

bu adam başkanlık sistemi çıktığından beri parayı ülkede değil dışarda tutuyor.
sebebi ise "bir gece bir kanunla ya parama çökerlerse"

durum bu olursa burda para durmaz , yatırım olmaz ,iş yürümez.

kısaca herşey güzel olacak , enseyi karartmayın :) yeterki gitsinler..

snan1910
31-05-2022, 06:25
Hepsi dert olacak gibi duruyor ama bende Freemont öneririm. Tamamen fiyat performans aracı,

Örneğin
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-fiat-dusuk-km-bakimli-gosterisli-ve-ekonomik-1029459584/detay

M3CSL
31-05-2022, 07:02
2001 2005 arası 4.7 cheroke yada Aynı model yıllarındaki Pathfinder lara bakardım, bir path kullanıcısı olarak. Bahsedilen araçların hepsini biliyorum.

kelalper
31-05-2022, 11:20
2009 yılında eşimde bende orta sınıf yönetici olarak çalışıyorduk ve kazandığımız para ile fuarda A3 1.6TDI Sportback almaktan son anda vazgeçtik. Sadece o zaman kullandığımız 2005 Fiestayı verip bir miktar kredi çekip sıkışmadan ödeyebilecektik. Şu anda eşimde bende üst düzey yöneticiyiz öyle bir dünya yok maalesef. Yanına yaklaşamıyoruz fiyatların. Benim bakabildiğim araba anca 2006 S60 2.4T5

8.000rpm
31-05-2022, 13:36
2001 2005 arası 4.7 cheroke yada Aynı model yıllarındaki Pathfinder lara bakardım, bir path kullanıcısı olarak. Bahsedilen araçların hepsini biliyorum.

2,5tdi pathfinder da tavsiye ederim , 7 koltuk , uzun şase vs vs

Grimlord
07-06-2022, 12:48
Evet, yaklaşık 1 aylık araba arastırma sürecinde aşırı bunaldım. Picantoyu da sattıktan sonra bir şekilde araba almam gerekiyordu.

Nasihatleri dinlemek lazım, "eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar" demiş eskiler.

Baktığım kaç tane suv varsa hepsinde ya masraf vardı, ya içime sinmedi. Bazıları arabaları leş olduğu halde burnundan kıl aldırmadı.
Resmen kazık kadar göçüğü " neden bunu telefonda söylemediniz" diyince "tahmin etmen lazım, sonuçta eski araba" diyip geçiştirmeye çalışanlar mı istersiniz, 1 hafta önce aldığı arabayı "ilk plakası" diye yutturmaya calısanlar mı dersiniz...

Gerçekten sabrımın sınırına çok defa gidip geldim, eski püsü her tarafı dökülen arabalara istenilen paraları gördükçe " hakikaten yazık günah" diyerek bütçeyi epey bir arttırdım. ( varı yoğu bastık anlayacağınız )
Hatta kendime defalarca "bu kadar paraya değer mi?" diye sordum. Ne yazık ki ülkede araba artık bir yatırım amacı olarak değerlendirildiği için "ne var ne yok verelim alalım" demeye başladık :D

Asıl iğrenç serüven orada başladı, hangi bayiye gittiysem sıfır araba yok. Bir kaç markanın showroomuna gittim, test arabasına bile pazarlık atanlar, satar mısınız diye diretenleri gördükçe bize burda da kısmet yok diye düşünmeye başladım. Peugeot ve VW hayal kırıklığı oldu, inceleyecek araç yoktu. Taigo beğenmiştik, bir umut alırız dedik, nafile.. 3-4 günlük araştırma sonunda sadece 2 tane temmuz teslim araç bulabildim, biri Opel crossland orta paket, diğeri de C3 aircross shine paketti. ( "neden bu araçlar ısrarla" diye sorarsanız, "hanımcılık her zaman kazanır "diye cevap verebilirim. Yoksa çoktan polo gti-cupra yolunu tutmuştuk :D )

Neyse c3 olsun madem derken aracın temmuz 15ten sonra teslim olabileceği ancak fiyatın değişebileceği( tabii ki zam gelecek, Allah'ın emri) ve bunu da ödememiz gerektiği söylenince iyice sinirlendim. Yakın zamanda ilana düşen 2020 model 3008i açıp tekrar baktım, " hiç değilse üst sınıf araba" vs diyerek kaporasını verdik. Active prime model ama hayalet ekran, cam tavan vs değişik özellikler var. Ne boş, ne tam dolu diyebilirim. Ben açıkcası gidişine tav oldum, hanım da hafif yüksek araba sevdasına tutulduğu için onun da gönlünü almış olduk. Araç fotodaki ile birebir aynı. İnşallah bir sıkıntı olmazsa yarın satın alacağım, cevap veren, yardım eden herkese teşekkürler.

https://i.ibb.co/6myZkSL/IMG-20220607-WA0013.jpg

Schumi
07-06-2022, 21:24
Evet, yaklaşık 1 aylık araba arastırma sürecinde aşırı bunaldım. Picantoyu da sattıktan sonra bir şekilde araba almam gerekiyordu.

Nasihatleri dinlemek lazım, "eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar" demiş eskiler.

Baktığım kaç tane suv varsa hepsinde ya masraf vardı, ya içime sinmedi. Bazıları arabaları leş olduğu halde burnundan kıl aldırmadı.
Resmen kazık kadar göçüğü " neden bunu telefonda söylemediniz" diyince "tahmin etmen lazım, sonuçta eski araba" diyip geçiştirmeye çalışanlar mı istersiniz, 1 hafta önce aldığı arabayı "ilk plakası" diye yutturmaya calısanlar mı dersiniz...

Gerçekten sabrımın sınırına çok defa gidip geldim, eski püsü her tarafı dökülen arabalara istenilen paraları gördükçe " hakikaten yazık günah" diyerek bütçeyi epey bir arttırdım. ( varı yoğu bastık anlayacağınız )
Hatta kendime defalarca "bu kadar paraya değer mi?" diye sordum. Ne yazık ki ülkede araba artık bir yatırım amacı olarak değerlendirildiği için "ne var ne yok verelim alalım" demeye başladık :D

Asıl iğrenç serüven orada başladı, hangi bayiye gittiysem sıfır araba yok. Bir kaç markanın showroomuna gittim, test arabasına bile pazarlık atanlar, satar mısınız diye diretenleri gördükçe bize burda da kısmet yok diye düşünmeye başladım. Peugeot ve VW hayal kırıklığı oldu, inceleyecek araç yoktu. Taigo beğenmiştik, bir umut alırız dedik, nafile.. 3-4 günlük araştırma sonunda sadece 2 tane temmuz teslim araç bulabildim, biri Opel crossland orta paket, diğeri de C3 aircross shine paketti. ( "neden bu araçlar ısrarla" diye sorarsanız, "hanımcılık her zaman kazanır "diye cevap verebilirim. Yoksa çoktan polo gti-cupra yolunu tutmuştuk :D )

Neyse c3 olsun madem derken aracın temmuz 15ten sonra teslim olabileceği ancak fiyatın değişebileceği( tabii ki zam gelecek, Allah'ın emri) ve bunu da ödememiz gerektiği söylenince iyice sinirlendim. Yakın zamanda ilana düşen 2020 model 3008i açıp tekrar baktım, " hiç değilse üst sınıf araba" vs diyerek kaporasını verdik. Active prime model ama hayalet ekran, cam tavan vs değişik özellikler var. Ne boş, ne tam dolu diyebilirim. Ben açıkcası gidişine tav oldum, hanım da hafif yüksek araba sevdasına tutulduğu için onun da gönlünü almış olduk. Araç fotodaki ile birebir aynı. İnşallah bir sıkıntı olmazsa yarın satın alacağım, cevap veren, yardım eden herkese teşekkürler.

İmkan Allure Elegance yada Allure donanıma el vermiyorsa Active Prime'da mutlu eder sizi. Ben şahsen 3.5 yıldır keyifle kullanıyorum. :) Hayırlı olsun.

kalipson
08-06-2022, 11:09
Hayırlı olsun, Allah utandırmasın. Güzel araçlar

Grimlord
08-06-2022, 15:20
Teşekkür ederim, araci satın aldım. Biraz tanıyayim, yakın zamanda konusunu açacağım. :)

kalipson
08-06-2022, 15:21
Teşekkür ederim, araci satın aldım. Biraz tanıyayim, yakın zamanda konusunu açacağım. :)

Güle güle, kazasız belasız inşallah

Grimlord
08-06-2022, 23:14
İmkan Allure Elegance yada Allure donanıma el vermiyorsa Active Prime'da mutlu eder sizi. Ben şahsen 3.5 yıldır keyifle kullanıyorum. :) Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim. İlk izlenimim aracın gerçekten keyifli olduğu. 100 km falan kullandım, hoşuma gitti. Motor şanzuman uyumu şahane. 508lerdeki 225lik thp ile aynı motor galiba, belki ileride yazılım yaparız :D

Güle güle, kazasız belasız inşallah

Teşekkür ederim abi

Schumi
09-06-2022, 00:01
Teşekkür ederim. İlk izlenimim aracın gerçekten keyifli olduğu. 100 km falan kullandım, hoşuma gitti. Motor şanzuman uyumu şahane. 508lerdeki 225lik thp ile aynı motor galiba, belki ileride yazılım yaparız :D

He sen benzinli aldın. 180'lik motor sendeki 2020 olduğu için. Benimki gariban 1.6 hdi 120hp. :) Evet o motor çok güzel bu kasada. Yazılım kesin yaptır. :D