PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Enesy’s Fiat 126p ( Project Luigi )



enesy
28-05-2022, 19:04
Tekrar bir otomobil konusu ile karşınızdayım. Daha önceki araçlarımı bilenler için ya çok büyük ya çok küçük araçlar akıyorum genelde ortası pek yok. Bir de cem yılmaz filmlerindeki değişmeyen oyuncu kadrosu gibi 3 model arasında sekip duruyorum. ( Sırası ile Smart - 500 - Smart - Passat Vagon - Smart - 500 - Passat Vagon )

Bu sefer ki araç sıralamaya uysa da tarz olarak biraz farklı oldu. Eşimin kullandığı Passat Variant'ı farklı bir yatırım yapmak amacı ile satmaya niyetlendik. Tüm araçlarımda kullandığım NIL plaka yı nasip olursa kızım 18 ine gelene kadar saklamak niyeti ile almıştım. Aracı satarsam plaka gidecek, ama araç almak istemiyorum kaos u her seferinde yine bir araba almak ile sonlanıyor du.

Bu sefer çekme belgeli darmadağın bir mobilet alalım plaka dursun diye başladık sahibinden araştırmasına. Sonra sadece evrak için alacağım 5 para etmez motorlar 15 lira olunca acaba scooter alsam mı dedim. Bakarken Arora Cappuchino lar acaciyp sempatik gelmeye başladı. 20 yi veren 30 u verir bunu alırım binerim arada diyordum ama aklıma motora binmemeye yeminli olduğum geldi. Şeytan icadı motor hayatta binmem diyorum hep.

Sonra o parayı verene kadar onu mu bunu mu alsak diye diye bütçe çıktı 3 hanelere. İstanbulda bir tane orjinal Smart Brabus denk geldi. 2001 model ilk kasa çok sorunlu olan smartlardan ama orjinal brabus olunca ve söz konusu ben ve smart olunca o iğrenç çekim başladı aramızda. Kalktım gittim İstanbul'a smartı almaya ama brabusluktan çıkmış smartlıktan da çıkmış acaip bir hale gelmiş bulunca aracı soğudum. Test için kullanmaya başlayıp 1. dakika safe mode a geçince teşekkür edip yemek yiyip bursa ya döndüm.

Smart a alternatif ne olur o paralara derken aklıma hayatta gelmeyecek bir araba gördüm sahibinden de. Saniye geçmeden kafamda aracı aldım bile. Dediğinin haricinde ne çıkarsa çıksın alacağım diye yola çıktım istanbul'a. Amaç plakayı takıp saklamak olduğu için isterse hurda olsun alacağım moduna girdim.

Arkadaş Bu :

https://live.staticflickr.com/65535/52105497359_e571537d61_h.jpg (https://flic.kr/p/2nooi38)

İstanbula gidip sahibi ile tanışınca çok şanslı olduğuma kanaat getirdim. Ben içinden geçilmiş hurda bu diye almaya hazırken aracı kullanan 22 yaşındaki kardeşimin dedesinin aracı olduğunu. 91 den beri sahip olduklarını ve kilometresinin orjinal 86.000 olduğunu vs öğrendim. Benim beklentim 5 haneli sayacın 3. 4. defa başa döndüğü falandı fakat dede ile konuşunca çok daha fazla ısındım. Arkadaş üniversiteye yeni başladığı dönem bir petrolhead olarak araba hayallerine başlamış fakat ekonomik koşullardan ötürü istediği araçlar olmayınca eldekini toplayayım dede yadigarı diyerek Bis i toplamaya başlamış.

Boyası dahil herşeyi D.I.Y yaparak elden geçirmiş. Avantajları çok tabiki kendi malına bakması farklı olur insanın ama eksikleri de var evde yapılınca. Boya yı kompresör ile kendisi atmış , içerideki dışarıdaki herşeyi pianoblack boyama sevdasına kapılmış. Dış rengi de oldum olası rs6 ya bile yakıştıramadığım Nardo Grey tercih etmiş.

Dede ve Ben ( Soldaki Ben )

https://live.staticflickr.com/65535/52105284188_030825b2f6_k.jpg

Hemen düştüm Bursa'ya yola. Ama nerede arıza yapar kalırım acaba diye bekliyorum. Körfezden dolanmalı , gemlikten vs tırmanmalı eski yoldan geliyorum. maşallah diyeyim eve kadar sağ salim geldik sorunsuz.

[url=https://flic.kr/p/2nooif7]https://live.staticflickr.com/65535/52105498054_86a82f27a8_k.jpg (https://flic.kr/p/2noncEL)

Motor şanzıman ve yürüyeni sorunsuz ve orjinal olması , ilk plakası ve ilk sahibinden olması en büyük artıları. Bir kaç fotoğraf ekleyip kısa tutayım ilk mesajı.
Daha uzun uzun hikayeler ve yaşanmışlıklar anlatacağım kesin. İnşallah burası yaşayan organik bir konu olacak. Günlük gibi ya da . Bugün burada yolda kaldık bugün burası bozuldu gibi. Kullandığımda bu kadar keyif aldığım tek otomobil 1966 Volkswagen Tosbağa Pre olmuştu. En zevkli araba benim diyen halt etmiş yanında. Salak saçma zevkli bir araba.

A dan Z ye elden geçecek herşeyi ile restore edeceğim ama bugün parayı bi şekilde ayarlayıp 1 ay sonra bitti dersem sıkılırım çok. Çocuk daha 2,5 yaşında 18 e kadar ne yapacağım herşeyi biterse. Hayabusa motorlu bis mi yapacağız. Yavaş yavaş sindire sindire varılacak nokta hedef yaklaşık böyle bir şey olacak.

https://live.staticflickr.com/65535/52105753515_7ee11fbe6d_b.jpg (https://flic.kr/p/2nopBbB)

[url=https://flic.kr/p/2nomZjS]https://live.staticflickr.com/65535/52105242666_343e332c2c_z.jpg (https://flic.kr/p/2nopBbB)


Bir de 500 vs sevgim aşikar . bi bakarsınız bu çıkar böyle bir hayaller mayaller olur.

https://hwp.com.tr/wp-content/uploads/2020/10/Fiat-126-Vision-05.jpg

Bizim Fotolar ile bitirelim.

[url=https://flic.kr/p/2nooknt]https://live.staticflickr.com/65535/52105505209_89b724fea1_k.jpg (https://flic.kr/p/2nomZjS)
[url=https://flic.kr/p/2nopDbD]https://live.staticflickr.com/65535/52105760245_aafda9d9ac_k.jpg (https://flic.kr/p/2nooknt)

[url=https://flic.kr/p/2nookv4]https://live.staticflickr.com/65535/52105505649_6c7d15ba45_k.jpg (https://flic.kr/p/2nopDbD)

[url=https://flic.kr/p/2nogLYR]https://live.staticflickr.com/65535/52104225577_61dca7a04d_k.jpg (https://flic.kr/p/2nookv4)[url=https://flic.kr/p/2nogLYR]

.::EmrE::.
28-05-2022, 23:02
Viva L'italia! (Yaşasın İtalya)
İtalyancılar olarak otomobilleriniz forumunu meşgul ediyoruz beraber, ne güzel :D

Nedense bu aracı ne zaman görsem yüzümde bir tebessüm beliriyor. Aşırı şirin bir araç. Yeni versiyonuna da bittim resmen, ülkemize gelse de görsek ... Bence sendeki haliyle bile gayet güzel duruyor, ki eminim çok çok daha güzelleştireceksindir. Hayırlı uğurlu,kazasız belasız olsun, ivedik gibi akün bitmesin inşallah :D

Bu arada çok sevdiğim şu klasik TR siz plakalar buna acayip yakışır, 88 öncesi araçlara da takılabiliyormuş sorduğum kadarıyla sorunsuz bir şekilde. Bence mutlaka takmalısın brocum.. Önde logo eksik o çok gözüme battı, bir de renk olarak pastel tonlu yeşil, sarı, mavi falan boncuk olur.

Konunun ilerleyen safhalarında görüşmek üzere, keyifle sür, Nil de keyifle binsin inşallah.

Ha bir de o son fotodaki jantlardan uzak dur, teneke specler orjinal olanlar harika duruyor sarıdaki gibi. Denediğin o jant biraz widebody falan tarzı gibime geliyor.

Grimlord
29-05-2022, 00:16
Maşallah, ben ufakken varmış bizde de, sanırım hava soğutmalı olandan.4 yıl boyunca bizi her yere götürmüştü. Babam yokuş aşağı yüklü iken fren tutmaz, size söylemezdim korkmayın diye derdi. Çok temiz duruyor, kazasız belasız :)

Ahmet Saraçoğlu
29-05-2022, 00:28
96 da Ankarada yaşadığımız zamanlar almıştı babam ,sulusundan :) bi süre takılmıştık.Bücür dü bizimkinin adı da.1 e geçerken durması gerektiğini hatırlıyorum.Senkromeç olayı.Sorun neydi hatırlamıyorum ama bi süre iterek çalıştırıyoduk :) Hararet vss yapmamıştı hiç , bi keresinde de gaz teli mi ne kopmuştu.Çıkmadığı yokuş yoktu , genelde de kalabalık geziyorduk aile.O zaman ilkokul 2 ye mi 3 e mi ne gidiyodum , hayal meyal hatırlıyorum ama çok zevkli enteresan bi arabaydı.Keyifle kazasız belasız kullanın.

omery
29-05-2022, 10:49
Maşallah kazasız belasız, aracın geçmişinin belli olması çok büyük artı olmuş. Hep sokak kenarlarında terkedilmiş olarak bulunurdu bunlar merakla incelerdik, bir tane mavi renk up seri vardı faal olarak kullanılırdı pıtır pıtır çalışırdı çok hoşuma giderdi :D İlgi çekici bir serüven takipteyim :)

sekizsilindir
29-05-2022, 15:03
hayırlı olsun, renkte opak olsun

TarikS
30-05-2022, 07:52
Olm şaka maka çok diri duruyor he, boş vaktinde zımparayla giriş buna belki pütürler giderse boya bir süre daha götürür seni böyle

de projeyi 15 seneye yaymak da ne biliyim : ) bi yerde biter de müzeye kaldırılır heralde :D

güle güle kullanın inşallah

Day Walker
30-05-2022, 08:09
olm bu ne :D

S.Özcan
30-05-2022, 10:06
maşallah araca, cumartesi deneyimledik, ayrı bir keyfi, ayrı bir havası var :D

Aliburakb
30-05-2022, 10:07
ahaha fena duruyor. jantlar farklı durur güzel bi polisajla. enteresan adamsın vesselam :) başlamış hemen turingler falan :)

Sti_Ozan
30-05-2022, 10:42
Abi hayırlı olsun, çok ilginç bi tercih olmuş. Bu sağ aynanın olmayışı arabanın ne kadar yavaş olduğunu mu gösteriyor yoksa eksik mi :D Kazasız belasız

aykutsafakyaman
30-05-2022, 10:54
Maşallah buna bi m50 swap yakışır

Dragger
30-05-2022, 17:54
Delisin amk :)

EmreS13
30-05-2022, 18:10
Arabayı alacam dediğinde dedim bu manyak alır mantıklı konuşuyo dedim. Ki aldı :D
Jatlarda yakışır ama. Güzel bi ince taban lastikle.
Hayırlı olsun şekerim

enesy
30-05-2022, 18:33
Viva L'italia! (Yaşasın İtalya)
İtalyancılar olarak otomobilleriniz forumunu meşgul ediyoruz beraber, ne güzel :D

Nedense bu aracı ne zaman görsem yüzümde bir tebessüm beliriyor. Aşırı şirin bir araç. Yeni versiyonuna da bittim resmen, ülkemize gelse de görsek ... Bence sendeki haliyle bile gayet güzel duruyor, ki eminim çok çok daha güzelleştireceksindir. Hayırlı uğurlu,kazasız belasız olsun, ivedik gibi akün bitmesin inşallah :D

Bu arada çok sevdiğim şu klasik TR siz plakalar buna acayip yakışır, 88 öncesi araçlara da takılabiliyormuş sorduğum kadarıyla sorunsuz bir şekilde. Bence mutlaka takmalısın brocum.. Önde logo eksik o çok gözüme battı, bir de renk olarak pastel tonlu yeşil, sarı, mavi falan boncuk olur.

Konunun ilerleyen safhalarında görüşmek üzere, keyifle sür, Nil de keyifle binsin inşallah.

Ha bir de o son fotodaki jantlardan uzak dur, teneke specler orjinal olanlar harika duruyor sarıdaki gibi. Denediğin o jant biraz widebody falan tarzı gibime geliyor.

Canıms Logo’yu Polski Fiat logo aldım ama ufak tefek aldığım parçaları kaporta boya operasypnundan sonra takacağım diye planladım hep. Jantlar da burada dandik durmuş ama 126 ya çok yakışıyor takıldığında. Onları da bi boyatıp yada krom kaplatıp vs takarım.


Maşallah, ben ufakken varmış bizde de, sanırım hava soğutmalı olandan.4 yıl boyunca bizi her yere götürmüştü. Babam yokuş aşağı yüklü iken fren tutmaz, size söylemezdim korkmayın diye derdi. Çok temiz duruyor, kazasız belasız :)

Fren diye bir olay sanırım aracın üretiminden sonra bulundu. Fren yok , hiç mi yok hiç yok. Durmuyor araba en ufak şeyde el freni çekiyorum dursun diye. Frenlere baktırayım dedim balataları yeni olacağı bu kadar dediler.


96 da Ankarada yaşadığımız zamanlar almıştı babam ,sulusundan :) bi süre takılmıştık.Bücür dü bizimkinin adı da.1 e geçerken durması gerektiğini hatırlıyorum.Senkromeç olayı.Sorun neydi hatırlamıyorum ama bi süre iterek çalıştırıyoduk :) Hararet vss yapmamıştı hiç , bi keresinde de gaz teli mi ne kopmuştu.Çıkmadığı yokuş yoktu , genelde de kalabalık geziyorduk aile.O zaman ilkokul 2 ye mi 3 e mi ne gidiyodum , hayal meyal hatırlıyorum ama çok zevkli enteresan bi arabaydı.Keyifle kazasız belasız kullanın.

Kara şanzuman , 1 e geçerken durmazsa caartttt yapar ama onun haricinde pek bi sorunu yok şu anlık. Vurdurma olayı benimkinde de vardı. Marş dinamosuymuş söktük kömürleri vs değişti düzeldi. Şimdi tek marşta çalışıyor uzun süre yatmazsa.


Maşallah kazasız belasız, aracın geçmişinin belli olması çok büyük artı olmuş. Hep sokak kenarlarında terkedilmiş olarak bulunurdu bunlar merakla incelerdik, bir tane mavi renk up seri vardı faal olarak kullanılırdı pıtır pıtır çalışırdı çok hoşuma giderdi :D İlgi çekici bir serüven takipteyim :)

İnanılmaz zevkli araç mest oluyorum bindiğimde pırr pırr pırr pırr :)


hayırlı olsun, renkte opak olsun

Renk kesinlikle döneminin oem renklerinden birisi olur. Aşağıdakilerden birisini seçeceğim boyanırken.

http://eles.pl/fiat/zdjecia/xkolor3.jpg.pagespeed.ic.SNpCbm3_k-.jpg

http://eles.pl/fiat/zdjecia/xkolor3.jpg.pagespeed.ic.SNpCbm3_k-.jpg


Olm şaka maka çok diri duruyor he, boş vaktinde zımparayla giriş buna belki pütürler giderse boya bir süre daha götürür seni böyle

de projeyi 15 seneye yaymak da ne biliyim : ) bi yerde biter de müzeye kaldırılır heralde :D

güle güle kullanın inşallah


15 sene ye 3 kere söker takarız baştan zaten. Bu sene sonuna kadar kaporta döşeme vs bitiririm muhtemelen. Kudurukluk var kanda o kapıda durdukça ben yerimde duramıyorum. Bir de passat a modifik ne yapsam diye bakıyorum 24.000TL çıkıyor hesap buna bakıyorum 33TL çıkıyor :)

Kasası çok diri ama üzerineki boyayı komple kazıyıp toplamak istiyorum.



maşallah araca, cumartesi deneyimledik, ayrı bir keyfi, ayrı bir havası var :D

Özellikle kapı kapanmadığı zaman yaşattığı düşme hissi bambaşka.


ahaha fena duruyor. jantlar farklı durur güzel bi polisajla. enteresan adamsın vesselam :) başlamış hemen turingler falan :)

Arabayı toplayana kadar herşey mübah, sırayla deniyorum oben hella sis vs de takarım belki. Arabayı topladıktan sonra Bir tane 301 , 2 tane 6985 , 1 takım tss20 vs dizip kullanma hayalim var.


Abi hayırlı olsun, çok ilginç bi tercih olmuş. Bu sağ aynanın olmayışı arabanın ne kadar yavaş olduğunu mu gösteriyor yoksa eksik mi :D Kazasız belasız

Sağ ayna normalde de yok. 1990 larda bir dönem regülasyon değişince sağ aynalı satılmış sanırım. Ama çift krom ayna ya döneceğim gibi duruyor.


Maşallah buna bi m50 swap yakışır

uno 60s swap yapıyorlar ama fren yok nasıl duruyorlar bilmiyorum, kafayı yemişler.



Delisin amk :)


olm bu ne :D

Abi güzel memleketimde herşeye zam geliyor tek hobimiz bu kaldı yakında bunu da yapamayız hobi olarak. Passat a jant lastik alırım diyordum Çıkma jant + Falken ayarında lastik 20- 25 bin. Ekran , kamera, hayalet vs derken toplamda etti sana 70 bin. Bir de gerçekten hala ulaşılabilir ve ileride kıymetlenecek bir sürü araç var etrafımızda ama değer bilmiyoruz. Bugün imkan dahilinde alınıp saklanabilse Anadol , 131 T Stop vs ileride kıymetli olacak araçlar bence. 126 Bis te kafamdaki ni yapabilirsem maddi olarak değil ama manevi olarak kıymetli ve bulunmayan bir araç olacaktır gelecekte. Amerikalı amcalar çer çöp buicklere cadillaclara milli servet gözü ile bakıp koruyorlar bizde parası olmayan adamın derme çatma gittiği yere kadar bindiği araba oluyor eskiler.

dkaya87
31-05-2022, 08:28
çok keyifli bi alet bulmuşsunuz, güzel günlerde kullanın :)

KÖROĞLU
31-05-2022, 09:07
offf tam benim kafa, süpersin valla. Tercih müthiş. Ben de neredeyse alıyordum sırf söküp takmak için gidip KA almıştım.

Kesinlikle benim de hayatımın bir döneminde olmasını istediğim araçlardan, hatta mümkünse arka koltuk iptali ile swap şeklinde.

Nacizane yavaş yavaş sindire sindire yap, hemen bitince insan sıkılıyor yeni arayışa giriyor.

fthdrn
31-05-2022, 09:20
Harika bir araba harika bir insan. Merakla güncellemelerini bekleyeceğiz.

Erdem K.
31-05-2022, 09:32
kocaman maşallah, bence standard beyaz/krem renk en güzeli : )

Aliburakb
31-05-2022, 09:46
obeni bilmemde hella güzel durur altta. 85-302 de fena olur güzel bir ana ünite ve amfi ile çok güzel çalar. rengi açık renk bişeyler seç 131 lerde ki fildişi beyazı mı vardı(yanlış hatırlıyor olabilirim) ama açık tonlarda güzel olur bence

Slmcnsl
31-05-2022, 09:48
Enesçim yine marjinal bir araçlar karşimiza çiktin. :)
yavaş yavaş dilediklerini yaparsın bence kıyak birşey çikacak ortaya.
Kazasız belasız inşallah.

Slmcnsl
31-05-2022, 09:49
Bu arada eskiden otomobiller nasıl bir renk kartelası ile piyasaya çikiyormuş inanilmaz hakkaten.
kesinlikle orjinallerden bir renk seçmelisin.

sagi
31-05-2022, 10:41
Hayırlı olsun Enes tekerine taş değmesin, çok şirin araç, bittikten sonra sahilde turlaması eminim çok keyifli olacak :)

SkY
31-05-2022, 16:00
çok tatlı güzel bir klasik kıvamında araba..kazasız belasız kullanın..

XoR
31-05-2022, 16:24
Güle güle kullan kardeşim

Burak K.
31-05-2022, 20:26
Alacağın arabanın tekerine sokaym :D

Güle güle bin kankam getir de çimlerde fotoğraflarını çekelim.

enesy
02-06-2022, 10:30
offf tam benim kafa, süpersin valla. Tercih müthiş. Ben de neredeyse alıyordum sırf söküp takmak için gidip KA almıştım.

Kesinlikle benim de hayatımın bir döneminde olmasını istediğim araçlardan, hatta mümkünse arka koltuk iptali ile swap şeklinde.

Nacizane yavaş yavaş sindire sindire yap, hemen bitince insan sıkılıyor yeni arayışa giriyor.

Teşekkür ederim , sağ olun. Swap işi bu araçta fren ve yürüyene müdahale edilmeden çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Fren hiç yok çünkü.


Harika bir araba harika bir insan. Merakla güncellemelerini bekleyeceğiz.

Canımsın, zamana yayarak yapıcaz ama bir taraftan da duramıyorum. Bakalım nasıl olacak.


kocaman maşallah, bence standard beyaz/krem renk en güzeli : )

Aklımda opak krem , hardal gibi renkler var benimde ama beyaz benim için sadece f430 Spider da güzel :))


Enesçim yine marjinal bir araçlar karşimiza çiktin. :)
yavaş yavaş dilediklerini yaparsın bence kıyak birşey çikacak ortaya.
Kazasız belasız inşallah.
Bu arada eskiden otomobiller nasıl bir renk kartelası ile piyasaya çikiyormuş inanilmaz hakkaten.
kesinlikle orjinallerden bir renk seçmelisin.

Renk kesinlikle o dönemin oem rengi olmalı bence de. Olacak inşallah , şu an bile Sevimli boyanınca görmek için deliriyorum.


Hayırlı olsun Enes tekerine taş değmesin, çok şirin araç, bittikten sonra sahilde turlaması eminim çok keyifli olacak :)

Beni terk edipte gittiğin halde sana intizara kıyamıyorum. 2.vitesle 30km hızla İstinye Sarıyer yapardık ama şimdi Mudanya Güzelyalı yaparım artık.


çok tatlı güzel bir klasik kıvamında araba..kazasız belasız kullanın..

Çok teşekkür ederim.

Güle güle kullan kardeşim

Teşekkürler abi , kullanırken güle güle , yolda kalınca ağlat ağlaya artık :))


Alacağın arabanın tekerine sokaym :D

Güle güle bin kankam getir de çimlerde fotoğraflarını çekelim.

O kadar da kültürsüz ayı değiliz canım , çimene araba çıkartıp foto çektirmek nedir.

Anıl E.
02-06-2022, 14:12
Madem şekerden tatlısın, gül o zaman herkes patlasın.

burcinkarabacak
03-06-2022, 13:05
başkan hayırlı olsun uzun zaman olmuş siteye girmeyeli :D kazasız cezasız güzel günlerde kullan inşallah

saygılar

Burak K.
03-06-2022, 14:24
O kadar da kültürsüz ayı değiliz canım , çimene araba çıkartıp foto çektirmek nedir.

İşte şimdi bütün otokoop esnafını karşına aldın, and olsun senin içinden geçeceğiz. Gayretullaha dokundun!

deeperblack
04-06-2022, 12:55
Yine bi garip araçla buluşmuşsun bro :) Normal arabaya binemiyosun zaten.
Keyifli restore et inşallah. Renk olarak bence senin 500 ün rengi ile aynı olsa çok ta değişik görüebilir.

Kahn23
04-06-2022, 17:36
Yine aykırı araç yine sen :)

Jant lastik için para lazımsa adres belli :hehe::hehe:

KaradumanBerke
06-06-2022, 13:13
Abi güle güle kazasız belasız kullan arabanı. Sanırım dün akşam gördüm aracını. Benim olduğum çevrede zaten 126 bis yok aynı renk aynı jantla başka bir araba olacağını sanmıyorum. :) Belki istemezsin diye konumu yazmıyorum ama çok haşin ama bir o kadar tatlı duruyordu. Canlıda daha güzeldi. :)

8.000rpm
06-06-2022, 13:42
Enes'cim hayırlı olsun , maksadına sonuna kadr keyifle hizmet etsin inşallah :)
bu arada bunun "makine dairesi"nin bi fotosunu atsan keşke? :):)
hatırladığım kadarıyla motorun üzerinde "LANCIA" yazıyordu

enesy
10-06-2022, 20:45
başkan hayırlı olsun uzun zaman olmuş siteye girmeyeli :D kazasız cezasız güzel günlerde kullan inşallah

saygılar

Teşekkürler Burçin , variant kardeşliği bitti artık hasımız. Hahahaha


İşte şimdi bütün otokoop esnafını karşına aldın, and olsun senin içinden geçeceğiz. Gayretullaha dokundun!
çıtki


Yine bi garip araçla buluşmuşsun bro :) Normal arabaya binemiyosun zaten.
Keyifli restore et inşallah. Renk olarak bence senin 500 ün rengi ile aynı olsa çok ta değişik görüebilir.

abi garip olmadımı sıkılıyorum daralıyorum. Renk olarak iphone 11 in sarısı aklımda. bir kaç alternatif renk birisi 500 ün mavisi , birisi yine 500 anniverserio nun turuncusu var aklımda. hepsinden rötüş boyasıgibi az az alıp panelde denemek istiyorum.


Yine aykırı araç yine sen :)

Jant lastik için para lazımsa adres belli :hehe::hehe:

haram https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDj-EV_7ah5f3o5Lg3HvdMvJ7p7kSapDQmuA&usqp=CAU


Abi güle güle kazasız belasız kullan arabanı. Sanırım dün akşam gördüm aracını. Benim olduğum çevrede zaten 126 bis yok aynı renk aynı jantla başka bir araba olacağını sanmıyorum. :) Belki istemezsin diye konumu yazmıyorum ama çok haşin ama bir o kadar tatlı duruyordu. Canlıda daha güzeldi. :)

o gün ben istanbuldaydım araç bursadaydı. bir kaç tane var nardo bis. onlardan birisine denk grlmiş olabilirsin. dodikli vs var birtsne o baya şık duruyor.


Enes'cim hayırlı olsun , maksadına sonuna kadr keyifle hizmet etsin inşallah :)
bu arada bunun "makine dairesi"nin bi fotosunu atsan keşke? :):)
hatırladığım kadarıyla motorun üzerinde "LANCIA" yazıyordu

teşekkür ettim çok , kullanırken sırıtıyotum ya maksadına hizmet ediyor abi bence :) Motor 2 silindir lancia boxer , makine dairesi yağ içinde bir ara temizletmem lazım. yağ kaçaklarını yaptırayım bi yıkayıp lancis yazısını boyayacağım. temsili olarak ekleyeyim google dan bir resim.


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ2CWwfiBDRvX65GWDT70KM5KslvWV9s vUnxg&usqp=CAU

gökan
16-06-2022, 10:48
Hayirli olsun gemlikte uğrasaydin bana

enesy
20-08-2022, 22:02
Arkadaşlar herkese merhaba ,

Renk anketi konusu açmıştım orada fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim öncelikle.

Renk olarak açık sarı olarak karar verdik. Cars filmindeki Luigi 500 renginin bir ton daha canlı sarısı gibi .

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQSf91cX0m19IgJPn_Hd63bDiINn3kFG nd8Bw&usqp=CAU

Renk Denemeleri :


https://live.staticflickr.com/65535/52203764502_f9110ea9d9_k.jpg[/url]
Mevcut Durum:

Araç ilk sahibinden ve kazasız olduğu için çok şanslıyım. Çürük nerede ise yok gibiydi kasada macun vs çok çıkmadı.

Kaporta boya ustalarının zaman ve verdikleri sözler ile ilişkilerini işi düşen herkes bilir. Bir ara bitirirse aracı toplayacağım ama usta bey 10 gün bayram tatili üzerine yaz tatili vs yapmayı aksatmadığı için mümkün olmuyor pek.

Kaporta olarak bu halde şu an

https://live.staticflickr.com/65535/52298138417_73dbad4a0a_k.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/52299386879_ab1d6671b3_k.jpg

O sırada motor havuzu boyanması için motor şanzıman söküldü. Hazır sökülmüşken üst kapak hariç ne var ne yok kontrol edip yenisi ile değiştirmeye başladık.


https://live.staticflickr.com/65535/52299123788_7c369375b3_h.jpg (https://flic.kr/p/2nFw2CT)[

https://live.staticflickr.com/65535/52299386474_87b1922831_k.jpg

Ufak bir iki detay da atalım araya

https://live.staticflickr.com/65535/52299386429_78195e7f45_h.jpg

Parça aramaya alıp kenara atmaya devam ,

https://live.staticflickr.com/65535/52299123598_f2c7512d4a_k.jpg

Keşke hepsi benim olsa ama tamamına çökemedim 2 adet 85 ve 1 takım tss20 hasılat.

https://live.staticflickr.com/65535/52299654315_be9ccf279f_k.jpg

Uzunca zamandır hayalimdi zevkime göre bir araç toplamak. Hayalimi gerçekleştirmek çok güzel bir duygu ama ustalar işe uğraşmak bir o kadar heves kırıcı.

Mekanik konusunda Allah dualarımı kabul etti. 20 yaşında bir ustam bir kardeşim oldu bu süreçte. Bu işi para için yapmayan hatta iş karşılığı hakkını verince mahçup olan bir 126 sihirbazı ile yol arkadaşı olduk.

Dedesi 126 alıp yıllarca torunu için saklamış ve hayatta iken 126 bis adına motor mekanik ne biliyor ise öğretmiş. Dedesinin vefatından sonra bis te , bilgiler de , evin altındaki garaj ve malzemeler de bu kardeşime kalmış. Tüm mekanik ve ince detay işleri beraber hallediyoruz. Araba toplayan herkese böyle bir yol arkadaşı lazım. Kaporta ve döşeme harici usta ile işimiz kalmayacak ve Efe ile en ince lüzumsuz detaya kadar beraber karar verip tamamen restore etmiş olacağız inşallah. Aracı aldığım arkadaşın hikayesi de çok benzerdi , yaşları da aynı. İkisi farklı gençler ama ikisi de karşıma iyiki çıktılar.

Kaldı son düzlük, düzlüğün sonunda görüşürüz tekrar.

Forum sessiz kaldı diye sitem edenlere selam olsun , tam old sayılmam ( 35 ) ama burada paylaşmaya devam.

Kalın sağlıcakla , Enes

fthdrn
21-08-2022, 02:58
Pioneer serisini görünce bi anda bacak aramda tombul şişe efes fonda cengiz belirdi.

enesy
21-08-2022, 09:03
Pioneer serisini görünce bi anda bacak aramda tombul şişe efes fonda cengiz belirdi.

Eski serilerin fiyatlarını duyunca benim bacak arama da tombul bir şey değdi ama tam anlamadım ne olduğunu :) :)

gökan
21-08-2022, 12:48
Maşallah güzel bir renk tercihi

enesy
16-09-2022, 12:06
Kaming Suuun

https://live.staticflickr.com/65535/52335530524_00f076ce58_k.jpg (https://flic.kr/p/2nJHgTb)3892DAD0-FAE8-435E-A459-7FAFA57EE5FA (https://flic.kr/p/2nJHgTb) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


Konu yu forumun eski günlerinde özlediğimiz gibi bir proje daha doğrusu restorasyon konusu formatına getirip adım adım paylaşacağım lakin hayat koşturmasında vakit bulamadım adam akıllı.

Güncel Durum :

Kaporta Boya Bitti zımpara pasta kaldı bir tek o da bu hafta olucak sanırım.

Motor Bitti gibi bir tek marş motoru kaldı onu da sıfır bulursam alacağım yoksa çıkma alıp revize edeceğim.

Dış plastik trimler krom kaplanıyor.

Farlar zımpara pasta kurtaracak muhtemelen sararma kararma yok.

Stop camlarını sıfır aldım kasaları krom kaplanıp revize ediliyor.

Ön cam sıfır diğer camlar açık su yeşili cam filmi olucakl yaşına uygun.

Döşeme konusunda el sıkıştık ama deri mi olmalı kumaş mı daha karar veremedim.

Haftaya fotoğraflar vs konuyu güncellerim.

burcinkarabacak
16-09-2022, 13:02
güzel ekoseli bi kumaş yakışmaz mı minnoşa :D

maşallah eline sağlık güzel olacak güzel

fthdrn
16-09-2022, 13:43
Bence de retro desen kumaş olmalı

loiz
16-09-2022, 14:08
güzel ekoseli bi kumaş yakışmaz mı minnoşa :D

maşallah eline sağlık güzel olacak güzel

Bende döşeme yazısı okuduğum anda aynı şeyi düşündüm +1

Aliburakb
16-09-2022, 14:11
wp dede fikrimi ilettim burdanda ileteyim. gündüz işim olmaz binmem diyosan güzel bir deri ile son ver döşemeye atıyorum.(lacivert gibi gri gibi bordo gibi bence tabiki ) kumaş yapıcam diyosan yine bence patlatacak bi renk olmalı deride ki gibi :)

enesy
20-09-2022, 07:01
ekose kumaş ben de araç yaşına çok yakıştırıyorum ama şu an önüne gelen şahin doğan palio ne varsa o ekose döşemeyi yaptırmış durumda. Ünal ın sarı şahinine kadar her yerde aynı metresi 30 TL lik (İyi kumaşlar 6-7 euro civarı) ekose kumaş.

büyük ihttimalle ortası şu şekilde file kenarları deri olarak yapacağım.

https://live.staticflickr.com/65535/52370754376_a525346313_k.jpg

Aliburakb
20-09-2022, 09:01
laciivert deri lacivert tavan taban kapı döşemesi yap bu arabayaaa :)

Cimmeria
20-09-2022, 12:58
cok güzelmiş gercekten, güle güle kullan, hazir toplarken bir hayabusha motoru harika olmaz miydi :)

Apoudi
21-09-2022, 06:56
Emeğinize sağlık, kesenize bereket aracınız çok güzel ve diri duruyor ;) aracınız için bir isim düşündünüz mü :) birde yürüyen kısmına bu süreçte el atacak mısınız ? Çok güzel gidiyor restorasyonunuz keyifle takip ediyoruz :)

burcinkarabacak
21-09-2022, 08:40
araç rengine yakın değil de Enes zıt bi renk mi olsa ?

Saygılar

enesy
21-09-2022, 12:36
Evet nerede kalmıştık.

Abi sen tatile git gel araban hazır diye beni 29 haziran da uğurlayan kaportacımız söz verdiği zamanın üzerinden 50 gün falan geçince sağ olsun boyaya başladı. İç kısmı boyadı , acayip heyecanlı oluyormuş bu işler. Doğumhane kapısı gibi bekledim günlerce kaportacıda :)


https://live.staticflickr.com/65535/52374068285_7ff21a78d4_b.jpg



Beklenen An Geldi , Boya atıldı doğum sancısı bitti gibi.


https://live.staticflickr.com/65535/52335662315_588796a38f_b.jpg


Heycandan saç baş yamulmuş durumda. Enes Çakmaktaş.

https://live.staticflickr.com/65535/52335471358_6036dc354c_b.jpg



O sırada eşzamanlı olarak motoru baya toparladık. Üst kapak açmak hariç heryerine dokunduk sanırım.

https://live.staticflickr.com/65535/52373648131_8ae3e18918_b.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/52373859763_26b8373527_b.jpg

Sıfır parça bulunca çok gaza geliyorum.

https://live.staticflickr.com/65535/52373651831_c558d784dd_b.jpg


https://live.staticflickr.com/65535/52373963609_eb8db57ded_b.jpg


Cam Filmi eski arabada sevmiyorum , ama akvaryum beyazı da sevmiyorum. İki tarafın da gönlü olsun su yeşili retro filmlerimiz yapılıyor.


https://live.staticflickr.com/65535/52374068190_3db91bc2b3_b.jpg


Zaman ve para harcayarak olur ama zevkli olmaz sanırım. El Emeği göz nuru da lazım. Gerçi gözümün nuru feri hepsi gitti suriyeli ustalarla takılmaktan ama olsun.

https://live.staticflickr.com/65535/52373872423_5d16913d46_b.jpg


O ara sağa sola gezmeye alsammı acaba diyerek 90+2 de direkten döndüm. Herşeyde tamamdım ama hız limiti olayı gebertti beni hayattan soğuttu.


https://live.staticflickr.com/65535/52374068195_3f807d8c78_b.jpg


Bu vites topuzu mor falan saçma sapan bir şey idi.İdareten bir revize edeyim dedim. İç kısma karar verince ahşap deri vs yeni bir topuz ayarlayacağım.

https://live.staticflickr.com/65535/52374068175_f44af79443_b.jpg


Bu trim parçaları krom kaplama oluyor. plastik ve narin oldukları için geleneksel yöntemlerle asit vs vs olmayacaktı. Yüzey kaplama olarak plastik üzerine farklı bir metod ile yapılıyor.

https://live.staticflickr.com/65535/52372705932_16188c2fa1_b.jpg


İç kısımda fikirler havada uçuşuyor kafamda bir türlü karar veremedim. Onu da haftaya netleştireceğim sanırım. Bu noktada tüm fikirleri okuyup değerlendiriyorum. Kafamda bir köşeye kaydediyorum. Her fikir inanılmaz iyi geliyor bana herkese çok teşekkür ediyorum.


https://live.staticflickr.com/65535/52373873463_afe0a53bd2_b.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/52374068520_a473aeda48_b.jpg

Herşey iyi kötü ilerliyor ama mal sahibi bu işten çok huzursuz. Her sabah arabasını soruyor "Babii küçük arabam neredeeee" diye.


https://live.staticflickr.com/65535/52136709083_5b66a53f57_b.jpg



Kafamdaki final tarihi doğum günüm olan 28 Kasım. MAnitasına Cooper alıp fiyonk takanlar gibi bir tören ile kendime hediye edebilirim Luigi yi :)

burcinkarabacak
22-09-2022, 14:46
Maşallah keyifle binin ailecek :D bir fikir daha benden. döşeme rengini ufaklık belirlese nasıl olur

gökan
22-09-2022, 17:30
Maşallah ✔ï¸

fthdrn
22-09-2022, 18:18
Nil'i kızdırma tersi pistir :D

enesy
22-09-2022, 18:33
Maşallah keyifle binin ailecek :D bir fikir daha benden. döşeme rengini ufaklık belirlese nasıl olur

Can dan iyi bilirsin çocukların hayal gücünü , Ördek götü yeşili Ünal T Moru falan isteyebilir :))

Babası olarak doğruyu göstermek temel görevim :D

KÖROĞLU
23-09-2022, 07:24
Kaporta boya dan gol yemeden iş yaptıran ne kendim ne çevremde görmedim.
En son bir marşpiyel tamir ettirdim, Gerçekten kör bir usta yapsa eliyle falan ayarlar düz yapardı, arabanın marşpiyeli alttan 3 cm civarı sarkıktı alığımda, lanet olsun dedim geçtim.
Renk güzel olmuş, bu rengin içine krem kahve de gider ama lacivert de çok değişik durabilir.

Son halini ciddi merak ediyorum, çok güzel olacak. Bir de swap olabilseydi müthiş olabilirdi sanki.

AliGizda
23-09-2022, 07:34
MaşAllah renk çok iyi olmuş. Umarım en kısa sürede biter ağız tadıyla binersiniz.

Ben yapcak olsam iç döşeme için delikli siyah deri döşeme veya koyu bi lacivert tercih ederdim sanırım.

enesy
24-09-2022, 21:06
[url=https://flic.kr/p/2nNEmQk][img]https://live.staticflickr.com/65535/52380227827_d896dd44b0_k.jpg


Marş basıcak kıvama geldi bu akşam itibari ile.

enesy
12-10-2022, 08:56
Bir küçük ara güncelleme yapalım.

30 yıllık plastik trimler krom kaplanarak yenilendi.

https://live.staticflickr.com/65535/52415214746_03250cdae0_c.jpg (https://flic.kr/p/2nRKFe5)E9C07024-2598-422E-9703-483527108986 (https://flic.kr/p/2nRKFe5) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr



Stop lambası kasası krom kaplandı camı sıfırlandı.

Before & after

https://live.staticflickr.com/65535/52422519680_04b81def56_c.jpg (https://flic.kr/p/2nSp7Jd)04AD5811-BE81-4610-8D4A-7E228884F011 (https://flic.kr/p/2nSp7Jd) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


En sonunda motoru üzerine koyabildik.

https://live.staticflickr.com/65535/52422519650_0da3132c42_c.jpg (https://flic.kr/p/2nSp7HG)13ADB51B-75C0-4809-90E9-16538DEF0B5B (https://flic.kr/p/2nSp7HG) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

S.Özcan
12-10-2022, 09:20
fabrikasında böylesi yoktur

8.000rpm
12-10-2022, 09:47
cep lancia'sı mübarek
:)
kaplamalar ve motor şahane görünüyor
maaşallah

enesy
12-10-2022, 10:33
Çok özledim arabamı , artık belco cila lastiklere arap çekip 90 lar arabesk açıp gezmek istiyorum :)

Bir de korna konusunda fikrinizi rica edeyim. Korna çok cılız bibip diye çalıyor.

Hella korna ya da ön bagaja ufak bir kompresör koyup baby shark havalı korna eklesem çok apaçi olur mu diye tereddütteyim.

aslan
12-10-2022, 10:43
bulabilirsen manita kornası taktır çok yakışır buna

Aliburakb
12-10-2022, 10:43
hella olabilir bosch olabilir ama bence çat çat koy o arabaya hatta bulabiliyorsan borulu çat çat :) (çatçat lar kendi içinde 2 ye ayrılıyor borulu yada borusuz diye ondan borulu çat çat diye belirttim). stop kaplamaları motor içi vs çok iyi olmuş maşALLAH

eminkilic61
12-10-2022, 10:51
her şey çok keyifli, konuyu görünce ilanlara daldım. ustaları düşününce vazgeçtim :D

burcinkarabacak
12-10-2022, 14:55
döşeme rengine karar verdin mi Enes

saygılar

enesy
12-10-2022, 16:22
Tek tek alıntı yapıp cevap yazacağım değerli fikir ve beğenilerinize.

Döşeme için açık gri & koyu gri deri gibi düşünüyorum daha karar veremedim. Orijinal taban halısı açık gri. Onla ve siyah iç trimler ile uygun olsun diye düşünüyorum. burcinkarabacak
Korna işini YouTube da dinleyip karar vereceğim. Aliburakb senin kapını çalacağım zaten tesisat ve korna işinde.

eminkilic61 aslında çok rast gitti yinele işim. İyi kalpli ama üşengeç ustalar ile çalışıyorum. Az gazlama az Güleryüz az rüşvet ( sigara , mangal , suriyeliye ateşleme ) şeklinde ilerletiyorum. Rüşveti kesersem iş duruyor :)

eminkilic61
12-10-2022, 16:57
eminkilic61 aslında çok rast gitti yinele işim. İyi kalpli ama üşengeç ustalar ile çalışıyorum. Az gazlama az Güleryüz az rüşvet ( sigara , mangal , suriyeliye ateşleme ) şeklinde ilerletiyorum. Rüşveti kesersem iş duruyor :)

Allah kolaylık versin :D

|KaAn|
12-10-2022, 17:18
Korna alternatif olması için, piaggio motosiklet kornasına da bakın derim.
Baskın bir havalı korna aracın duruşuna da ters kalır kanımca.

S.Özcan
13-10-2022, 08:31
niye apaçi olasın ki? ne apaçiler var sen mi göze batacaksın

2 korna yap bence, biri çat çat biri baby shark canın sıkılınca değiştirir çalarsın

enesy
14-10-2022, 17:45
Döşeme Rengne karar verip malzemeleri aldım bugün. İç döşeme noktasında baya iyi malzeme seçtim ( malzeme materyal kalitesi olarak) ve işinde baya iyi olan bir yere bıraktım.

Orijinalden çok çok uzaklaşmamak adına eski koltukların gri kumaş kısımları aynı tona yakın gri deri , koyu kısımları koyu gri deri olarak karar kıldım. Taban halısı orijinal ve gri olduğu için onu değiştirmek istemiyorum. Altına izolasyon yapıp eski halı ile devam edeceğim. Kenar fitilleri aracın rengine çok yakın bir sarı bulunca biraz da içeriye hava katsın diyerek sarı aldım.

https://live.staticflickr.com/65535/52427438564_1d8c785d11_k.jpg (https://flic.kr/p/2nSQjWy)D8688915-3365-4EBC-A96C-1E090A18DB40 (https://flic.kr/p/2nSQjWy) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

Eski hallerini de tarihe not düşeyim. Kasım sonunu bulacak döşemecinin elinde 4 araç var şu an sırada. Onu beklerken içini dışını toparlarım sanırım.

Kafalıklar iptal olacak ve görüntü bunun grisi gibi olacak desen ve duruş olarak.

https://live.staticflickr.com/65535/52427216326_8a26c903d7_h.jpg (https://flic.kr/p/2nSPbSS)C245585A-C462-4FD1-AB6B-80CB07B38380 (https://flic.kr/p/2nSPbSS) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

Sarı Fitiller de bunun gibi olacak

https://live.staticflickr.com/65535/52427735233_7b7bafd005_c.jpg (https://flic.kr/p/2nSRR8x)31DED6BA-4B9B-41DE-BA90-BCAC706F4389 (https://flic.kr/p/2nSRR8x) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr



https://live.staticflickr.com/65535/52427171071_9f69f469a7_k.jpg (https://flic.kr/p/2nSNXqB)5B7AA6BD-A30B-41BC-BB98-69F96557551B (https://flic.kr/p/2nSNXqB) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


https://live.staticflickr.com/65535/52427171711_ee16250a26_k.jpg (https://flic.kr/p/2nSNXBD)FF00F7F8-411D-44E2-A65B-0F2C3476FF7D (https://flic.kr/p/2nSNXBD) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

aspensilber
14-10-2022, 18:47
Maşşallah, Benim acayip canımı çektirdin. Bursa'da mısın ben bu arabayı gözümle görmek istiyorum. tekrardan maşşallah

Seven7
14-10-2022, 20:28
Maşallah çok güzel ilerliyor konu merakla bekliyorum bitmiş halini. Krom kaplamalar ve stop revizyonu efsane olmuş.

Şahsi fikrim koltukta kullanılacak renklere o sarı fitil çok cırt kalacak gibi, o griye kombinasyon olarak beyaz fitil bence çok daha iyi olur.

Ome_RS
15-10-2022, 11:30
Enes Bursa'ya geldiğimde canlı görmek isterim maşallah çok güzel ilerliyor

[RaCeR]
15-10-2022, 23:07
Çok özledim arabamı , artık belco cila lastiklere arap çekip 90 lar arabesk açıp gezmek istiyorum :)

Bir de korna konusunda fikrinizi rica edeyim. Korna çok cılız bibip diye çalıyor.

Hella korna ya da ön bagaja ufak bir kompresör koyup baby shark havalı korna eklesem çok apaçi olur mu diye tereddütteyim.

Kardeşim belco nedir yaaa. Böyle çağ dışı bir ürünü neden kullanıyorsun :D

enesy
17-10-2022, 11:23
Emeğinize sağlık, kesenize bereket aracınız çok güzel ve diri duruyor ;) aracınız için bir isim düşündünüz mü :) birde yürüyen kısmına bu süreçte el atacak mısınız ? Çok güzel gidiyor restorasyonunuz keyifle takip ediyoruz :)

Yürüyen kısımda önler de makas yerine yapma coilover var , onun haricinde eksikleri görmek ve gidermek için tüm işler bittiğinde muayene ye girip eksikleri belirleyerek onları da sıfırlayacağım. Araca isim olarak arabalar filmindeki italyan cinquercento nun adı olan Luigi düşündüm. Renk için ilhamı ondan aldım zaten. Hatta güneşliklerim hazır Luigi için :)

https://live.staticflickr.com/65535/52434440290_9af80d310f_c.jpg (https://flic.kr/p/2nTsdiY)C7EE418D-AA74-4599-9441-C207D9FA9874 (https://flic.kr/p/2nTsdiY) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr




Kaporta boya dan gol yemeden iş yaptıran ne kendim ne çevremde görmedim.
En son bir marşpiyel tamir ettirdim, Gerçekten kör bir usta yapsa eliyle falan ayarlar düz yapardı, arabanın marşpiyeli alttan 3 cm civarı sarkıktı alığımda, lanet olsun dedim geçtim.
Renk güzel olmuş, bu rengin içine krem kahve de gider ama lacivert de çok değişik durabilir.

Son halini ciddi merak ediyorum, çok güzel olacak. Bir de swap olabilseydi müthiş olabilirdi sanki.

Lanet olsun arabayı çekici ile alayım noktasına çok geldim ustanın kapısına gide gele. Anladım ki hepsi aynı. O yüzden saldım artık. Swap konusunda aşağıda toplu bir güncelleme yapacağım.


MaşAllah renk çok iyi olmuş. Umarım en kısa sürede biter ağız tadıyla binersiniz.

Ben yapcak olsam iç döşeme için delikli siyah deri döşeme veya koyu bi lacivert tercih ederdim sanırım.



Maşallah çok güzel ilerliyor konu merakla bekliyorum bitmiş halini. Krom kaplamalar ve stop revizyonu efsane olmuş.

Şahsi fikrim koltukta kullanılacak renklere o sarı fitil çok cırt kalacak gibi, o griye kombinasyon olarak beyaz fitil bence çok daha iyi olur.


Tüm iç aksamı göz önünde bulundurarak koyu gri açık gri kombinine karar kıldık şu anlık. Sarı Fitil 50 60 TL bir şey tuttu denemek için aldım. Bir bakıp cırt kalırsa devam etmeyeceğim. CAnlı da araba rengine çok yakın uçuk bir sarı ama fotoğrafta taksi sarısı gibi çıkmış.



bulabilirsen manita kornası taktır çok yakışır buna


hella olabilir bosch olabilir ama bence çat çat koy o arabaya hatta bulabiliyorsan borulu çat çat :) (çatçat lar kendi içinde 2 ye ayrılıyor borulu yada borusuz diye ondan borulu çat çat diye belirttim). stop kaplamaları motor içi vs çok iyi olmuş maşALLAH


Korna alternatif olması için, piaggio motosiklet kornasına da bakın derim.
Baskın bir havalı korna aracın duruşuna da ters kalır kanımca.


niye apaçi olasın ki? ne apaçiler var sen mi göze batacaksın

2 korna yap bence, biri çat çat biri baby shark canın sıkılınca değiştirir çalarsın

Bir tane orjinal kıvamında dit dit korna yapayım o zaman bir tane de kompresör ile Baby Shark havalı yaparım serseri kornası.
aslan Manita korna hiç bilmiyorum nasıl bir şey diye. Biraz Etiketçi sayfası araştırayım bakiym. Manita korna diyince “ Ayy Off “ falan gibi bir şey canlandı gözümde :)))


Maşşallah, Benim acayip canımı çektirdin. Bursa'da mısın ben bu arabayı gözümle görmek istiyorum. tekrardan maşşallah




Enes Bursa'ya geldiğimde canlı görmek isterim maşallah çok güzel ilerliyor


cep lancia'sı mübarek
:)
kaplamalar ve motor şahane görünüyor
maaşallah


Maşallah ✔️


Arkadaşlar iyi dilekler için sağ olun. Aralık başı bitmiş olur İnşallah . Bursa’ya yolu düşeni beklerim. Türkiye’nin tüm kanatsızlarına gelsin 2 de 30 da herkesle basarım. 20 - 60 km/h rolling de olur. 0-50 drag da olur :))



;8749237']Kardeşim belco nedir yaaa. Böyle çağ dışı bir ürünü neden kullanıyorsun :D

Belço adamdır , gariban dostudur. Mohs+ üzerine Stek PPF li aracı bozar benzinlikte 5 dakkada şak şak şak. Detailingci lobisi sevmez seramikten daha parlak olduğu için DETO cu lar itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

enesy
17-10-2022, 11:30
Kaporta boya dan gol yemeden iş yaptıran ne kendim ne çevremde görmedim.
En son bir marşpiyel tamir ettirdim, Gerçekten kör bir usta yapsa eliyle falan ayarlar düz yapardı, arabanın marşpiyeli alttan 3 cm civarı sarkıktı alığımda, lanet olsun dedim geçtim.
Renk güzel olmuş, bu rengin içine krem kahve de gider ama lacivert de çok değişik durabilir.

Son halini ciddi merak ediyorum, çok güzel olacak. Bir de swap olabilseydi müthiş olabilirdi sanki.


cok güzelmiş gercekten, güle güle kullan, hazir toplarken bir hayabusha motoru harika olmaz miydi :)

Swap Konusu uzun vadede ciddi düşündüğüm bir konu. Araba yürüsün gazlasın etsin diye değil ama parçası ve ustasını bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bi 10 sene sonra ömrümüz olursa daha da zor olacaktır bununla uğraşmak. Reisin Çılgın Projesinden daha çılgın bir projem var ama vakit olarak bu gidişle en az 5 yıl belki 10 yıl gerekecek. TOGG çıkar satılır ve şarj noktaları yaygınlaşır ise komple Elektrik motor yürüyen çılgın hayalim. Nasip olur ise kızıma saklamak istiyorum petrolhead geçinen ben uğraşmaktan beziyorken onun bununla uğraşmasını beklemek saçma olur. Benden sonra da yadigar olarak saklamasını istediğim için bugünün değil o günün şartlarına uydurmak istiyorum.

Aras Kargo’nun HepsiJet in kangoo ducato vs araçlarını elektrikli ye çeviren bir kaç şirket vardı. Az daha yaygınlaşsın komple 126E yapmak istiyorum.

Cimmeria
17-10-2022, 11:55
Swap Konusu uzun vadede ciddi düşündüğüm bir konu. Araba yürüsün gazlasın etsin diye değil ama parçası ve ustasını bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bi 10 sene sonra ömrümüz olursa daha da zor olacaktır bununla uğraşmak. Reisin Çılgın Projesinden daha çılgın bir projem var ama vakit olarak bu gidişle en az 5 yıl belki 10 yıl gerekecek. TOGG çıkar satılır ve şarj noktaları yaygınlaşır ise komple Elektrik motor yürüyen çılgın hayalim. Nasip olur ise kızıma saklamak istiyorum petrolhead geçinen ben uğraşmaktan beziyorken onun bununla uğraşmasını beklemek saçma olur. Benden sonra da yadigar olarak saklamasını istediğim için bugünün değil o günün şartlarına uydurmak istiyorum.

Aras Kargo’nun HepsiJet in kangoo ducato vs araçlarını elektrikli ye çeviren bir kaç şirket vardı. Az daha yaygınlaşsın komple 126E yapmak istiyorum.

vizyonlu bir bakis acısı, takdir ettim.

su abiler yapıyorlar bu tip dönüşümleri, istersen bir maillesebilirsin en azindan on hazırlık ne yapman gerekir tahmini maliyet ne olur konusunda bilgi verebilirler.
Amazon da sanirim araclarini elektrige donusturdu, onlari da takip edebilirsin.

Our Vehicles - Retrofuture Electric Vehicles REV (https://retrofuture-ev.com/en/cars/)

enesy
17-10-2022, 12:17
vizyonlu bir bakis acısı, takdir ettim.

su abiler yapıyorlar bu tip dönüşümleri, istersen bir maillesebilirsin en azindan on hazırlık ne yapman gerekir tahmini maliyet ne olur konusunda bilgi verebilirler.
Amazon da sanirim araclarini elektrige donusturdu, onlari da takip edebilirsin.

Our Vehicles - Retrofuture Electric Vehicles REV (https://retrofuture-ev.com/en/cars/)

Abi attıpın Link i biraz kurcaladım. İlk kasa fiat500 benim araçla nerede ise aynı mekanik olarak. Ona 16.000 Öyro fiyat demişler. Ben burada otomasyon makine vs işi yapan bir sanayici tanıdığım ile görüştüm kabaca 80 - 100 bin tl bulur dedi ama bugünün şartlarında beklemek daha mantıklı bir kaç yıl.

aslan
17-10-2022, 12:37
Bu videoya bir göz atmanı öneririm

BİR MİNİBUS DOLUSU KORNA ! / Seger - Yolların Sesi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sh2nHk-cIws)

eminkilic61
17-10-2022, 14:02
Luigi ismini ilk gördüğümde tahmin ettiğim gibiymiş nedeni, anlamlı ve tatlı olmuş

EV swap beklediğimden uygunmuş
bizde 93 model defender 90'ımız için EV swap düşünüyoruz ki, bu olay TR'de de yaygınlaşacak bence

EV swap düşünme nedenimiz tamamen fantezi, yakıt vs değil :D

enesy
17-10-2022, 14:37
eminkilic61
EV şuan yakıt olarak mantıklı gelmiyor zaten bana. Hele Defender gibi benimki gibi hobi aracında amortisman süreleri çok uçuk.

Benim mantığımda tamamen fantazi ve usta vs derdi ile ileride uğraşmamak.

Telafuz ettiğim 80 - 100 rakamı tamamen bakkal hesabı ile ortaya çıktı yani rasyonel bir hesap değil onu belirteyim.

Batarya bunu kullansan , motor şu olsa , plc sürücü bu olsa 20 lira da tornacı demirci işlerine gider custom parça ihtiyacı için vs konuştuk ama dediğim gibi kahve muhabbeti yaparken topladık rakamı. İşin içinde projelendirme işçilik vs maliyetleri hiç yok o hesapta. Bir de 600 kg 126 yı taşıyacak motor batarya ile defender farklı olur. Bugün yapalım desen benim tahminim bi 150 200 lira defendera harcanır.

d3n1s
17-10-2022, 15:03
eminkilic61
EV şuan yakıt olarak mantıklı gelmiyor zaten bana. Hele Defender gibi benimki gibi hobi aracında amortisman süreleri çok uçuk.

Benim mantığımda tamamen fantazi ve usta vs derdi ile ileride uğraşmamak.

Telafuz ettiğim 80 - 100 rakamı tamamen bakkal hesabı ile ortaya çıktı yani rasyonel bir hesap değil onu belirteyim.

Batarya bunu kullansan , motor şu olsa , plc sürücü bu olsa 20 lira da tornacı demirci işlerine gider custom parça ihtiyacı için vs konuştuk ama dediğim gibi kahve muhabbeti yaparken topladık rakamı. İşin içinde projelendirme işçilik vs maliyetleri hiç yok o hesapta. Bir de 600 kg 126 yı taşıyacak motor batarya ile defender farklı olur. Bugün yapalım desen benim tahminim bi 150 200 lira defendera harcanır.

sokmesi takmasi kolay olan araclari siz kendiniz elektrikliye cevirebilirsiniz, ancak ruhsat alamazsiniz. Ruhsat icin projelendirme lazim, onun icin de akredite bir yerde yaptirmaniz lazim (diye biliyorum). Bu konuya yillardir kafa yoran eli yatkin arkadasim bu hesabi cok yapti, hala da yapiyor. 2 yilda bir arabayi komple orjinaline geri cevirme derdi olmasa coktan hayata gecirmisti hatta.

eminkilic61
17-10-2022, 16:30
eminkilic61
EV şuan yakıt olarak mantıklı gelmiyor zaten bana. Hele Defender gibi benimki gibi hobi aracında amortisman süreleri çok uçuk.

Benim mantığımda tamamen fantazi ve usta vs derdi ile ileride uğraşmamak.

Telafuz ettiğim 80 - 100 rakamı tamamen bakkal hesabı ile ortaya çıktı yani rasyonel bir hesap değil onu belirteyim.

Batarya bunu kullansan , motor şu olsa , plc sürücü bu olsa 20 lira da tornacı demirci işlerine gider custom parça ihtiyacı için vs konuştuk ama dediğim gibi kahve muhabbeti yaparken topladık rakamı. İşin içinde projelendirme işçilik vs maliyetleri hiç yok o hesapta. Bir de 600 kg 126 yı taşıyacak motor batarya ile defender farklı olur. Bugün yapalım desen benim tahminim bi 150 200 lira defendera harcanır.

evet rakamlar konusunda haklısınız, bizde hem çıkabilecek sorunlarla uğraşmamak hemde daha seri ve güçlü olsun istiyoruz.
yurtdışında hazır kit satanlar var ama döviz ve vergilere bakınca korkunç rakamlara geliyor. tahminimce 5 seneye daha da yaygınlaşır bu işler

eminkilic61
17-10-2022, 16:31
sokmesi takmasi kolay olan araclari siz kendiniz elektrikliye cevirebilirsiniz, ancak ruhsat alamazsiniz. Ruhsat icin projelendirme lazim, onun icin de akredite bir yerde yaptirmaniz lazim (diye biliyorum). Bu konuya yillardir kafa yoran eli yatkin arkadasim bu hesabi cok yapti, hala da yapiyor. 2 yilda bir arabayi komple orjinaline geri cevirme derdi olmasa coktan hayata gecirmisti hatta.

defender'ın sökmesi takması kolaydan daha kolay gibi :D

immortalboss
18-10-2022, 18:39
Bu alete 1.4 uno motoru koymamız mümkün değil mi acaba? :) Şanzıman da uydurulursa nasıl yürür acaba? :) Ben elektrik işlerini bir türlü sevemedim.

8.000rpm
20-10-2022, 09:10
Türkiye'de yakın geleceğin mesleği , araçları EV'ye dönüştürme olabilir mi? ruhsata işletme , vergilendirme vs prosedürler gerçekleşirse bence olur hatta tahminimizden de hızlı başlar Türkiye'de bu iş
gerçi maliyete bakar tabii de , yaygınlaştıkça bütçesi de ehlileşir :)
dünyada ev conversion kitler satılıyor , insanlar garajlarında yapıyorlar
nissan leaf pilleri , tesla piller ikinci el çıkma vs satılıyor
tesla motorlar vs rahatça bulunabiliyor

hatta işin modifiye tarafında da ekstra piller (uzun menzil isteyenlere) , daha güçlü motorlar , belki 2 kademe şanzımanlar gibi şeyler hayatımıza girecek
yazılım tarafı da tabii ki bu yeni dönemin olmazsa olmazı olacak

d3n1s
20-10-2022, 09:32
Türkiye'de yakın geleceğin mesleği , araçları EV'ye dönüştürme olabilir mi? ruhsata işletme , vergilendirme vs prosedürler gerçekleşirse bence olur hatta tahminimizden de hızlı başlar Türkiye'de bu iş
gerçi maliyete bakar tabii de , yaygınlaştıkça bütçesi de ehlileşir :)
dünyada ev conversion kitler satılıyor , insanlar garajlarında yapıyorlar
nissan leaf pilleri , tesla piller ikinci el çıkma vs satılıyor
tesla motorlar vs rahatça bulunabiliyor

hatta işin modifiye tarafında da ekstra piller (uzun menzil isteyenlere) , daha güçlü motorlar , belki 2 kademe şanzımanlar gibi şeyler hayatımıza girecek
yazılım tarafı da tabii ki bu yeni dönemin olmazsa olmazı olacak

benim bildigim, seri uretim olmadikca tek arac icin maliyet korkunc boyutlara cikiyor Turkiye'de, o yuzden bu isi yapan sayili yer var, ve sadece tek model arac icin bu isi yapiyorlar. Bu mevzuatin evvela degismesi lazim, yoksa bu kafayla ancak hayal ederiz biz bunlari.

eminkilic61
20-10-2022, 10:50
Türkiye'de yakın geleceğin mesleği , araçları EV'ye dönüştürme olabilir mi? ruhsata işletme , vergilendirme vs prosedürler gerçekleşirse bence olur hatta tahminimizden de hızlı başlar Türkiye'de bu iş

ben kendi ustamın başının etini yiyorum bu konuda
'bu konuda çalış, kursa git, araştır, bul ve dene' diye
ileriyi gören ustalar ve mühendisler bu konuda uzmanlaşmaşı

Mutu
20-10-2022, 11:00
Rengi çok güzelmiş yahu. Renk baki kalsın bence. :)

Maşallah sabırlı ve bol nakitli bir restore süreci olur umarım.

enesy
31-10-2022, 12:38
Ara güncelleme :

Motoru üzerine koyduk fakat ben hallederim yeğenim diye söken kendine usta diyen zat takarken neyi nereye takıyorduk vs diyince bana geldiler.

Aracı çekici ile Bursa da bulunan ve sadece bu araçlara bakan bir usta ya çektirdim.

Başıma gelecekleri bile bile bu yolu seçmek zorunda kaldım. Zira sanayi de bir markada uzman usta ya gitmeyip başka yere giderseniz ve işinizi halledemeden o adama geri gitmek zorunda kalırsanız karşılaşacağınız muamele bellidir.

Nerede soyunduysan orada giyin derler eskiler.

Başka adam yapmaya çalışıp anasını ağlatınca bu sefer götürdüğüm adam roma mızrağını yağlamaya başladı.

El mahkum başla abi sen dedik bu işe bir kere girdik öyle böyle çıkacağız ne olursa olsun.

Bu hafta sonuna motor mekanik bitecek en azından tesellimiz o.

eminkilic61
31-10-2022, 13:04
ilk ustanın beceriksizliği kötü olmuş
şimdiki ustada insaflı biri çıkar inşallah

sekizsilindir
31-10-2022, 20:48
Ara güncelleme :

Motoru üzerine koyduk fakat ben hallederim yeğenim diye söken kendine usta diyen zat takarken neyi nereye takıyorduk vs diyince bana geldiler.

Aracı çekici ile Bursa da bulunan ve sadece bu araçlara bakan bir usta ya çektirdim.

Başıma gelecekleri bile bile bu yolu seçmek zorunda kaldım. Zira sanayi de bir markada uzman usta ya gitmeyip başka yere giderseniz ve işinizi halledemeden o adama geri gitmek zorunda kalırsanız karşılaşacağınız muamele bellidir.

Nerede soyunduysan orada giyin derler eskiler.

Başka adam yapmaya çalışıp anasını ağlatınca bu sefer götürdüğüm adam roma mızrağını yağlamaya başladı.

El mahkum başla abi sen dedik bu işe bir kere girdik öyle böyle çıkacağız ne olursa olsun.

Bu hafta sonuna motor mekanik bitecek en azından tesellimiz o.


aytuğ ise affetmez..

enesy
01-11-2022, 10:56
ilk ustanın beceriksizliği kötü olmuş
şimdiki ustada insaflı biri çıkar inşallah

Zor :) Baştan komple motoru toplasak o parayı istemez heralde.


aytuğ ise affetmez..

Apo dayı. Sağ olsun çok iyi bir ekonomist kendisi.

TarikS
01-11-2022, 12:08
Ara güncelleme :

Motoru üzerine koyduk fakat ben hallederim yeğenim diye söken kendine usta diyen zat takarken neyi nereye takıyorduk vs diyince bana geldiler.

Aracı çekici ile Bursa da bulunan ve sadece bu araçlara bakan bir usta ya çektirdim.

Başıma gelecekleri bile bile bu yolu seçmek zorunda kaldım. Zira sanayi de bir markada uzman usta ya gitmeyip başka yere giderseniz ve işinizi halledemeden o adama geri gitmek zorunda kalırsanız karşılaşacağınız muamele bellidir.

Nerede soyunduysan orada giyin derler eskiler.

Başka adam yapmaya çalışıp anasını ağlatınca bu sefer götürdüğüm adam roma mızrağını yağlamaya başladı.

El mahkum başla abi sen dedik bu işe bir kere girdik öyle böyle çıkacağız ne olursa olsun.

Bu hafta sonuna motor mekanik bitecek en azından tesellimiz o.

bi kutu vazelin göndereyim sana lazım olur :)

[RaCeR]
01-11-2022, 20:33
Oo enüşte yağlı sen seversin :D

enesy
09-11-2022, 16:54
Güncelleme 9 Kasım :

Usta hoplattı zıplattı sağ olsun ama marş bastık çalışır yürür hale getirdik.
Motorun son hali final hali budur. Bir tek benzin filtresi değişecek ve motor hortumlar vs yüzeysel olarak temizlenecek.

https://live.staticflickr.com/65535/52488747930_b4ddb98860_b.jpg (https://flic.kr/p/2nYfy5A)516C15AB-DCA9-402F-91C5-C42266A9E927 (https://flic.kr/p/2nYfy5A) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

Camlara sarımsı çok açık film yapmıştım, hafif aynalı çıktı görüntü hoşuma gitti baya.

https://live.staticflickr.com/65535/52488826798_5f20951ae4_b.jpg (https://flic.kr/p/2nYfXwo)E9A9A823-E30B-4D83-B27A-C6404A8246E6 (https://flic.kr/p/2nYfXwo) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


En sonunda yavaş yavaş arabaya benzemeye başladı şükür.


https://live.staticflickr.com/65535/52487784272_779f8fe5c0_b.jpg (https://flic.kr/p/2nYaBBN)A0EBB3F8-7C6A-4875-80F5-F606A9300387 (https://flic.kr/p/2nYaBBN) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

eminkilic61
10-11-2022, 16:40
hatırlı olsun

delyyy
10-11-2022, 16:50
Son fotoğraflar Gülbahçe mi?

enesy
10-11-2022, 17:04
Son fotoğraflar Gülbahçe mi?

ARabayı toplayan arkadaşın orası , bahar mahallesi sanırım.

immortalboss
13-11-2022, 17:44
https://www.youtube.com/shorts/V23x5R1ubb0
Zehri salıyorum. Bu motor unonun üzerinde bu kadar güzel ses vermiyor. Şanzıman nedir acaba? :)

enesy
13-11-2022, 19:15
https://www.youtube.com/shorts/V23x5R1ubb0
Zehri salıyorum. Bu motor unonun üzerinde bu kadar güzel ses vermiyor. Şanzıman nedir acaba? :)

Uno motor takan arkadaşlar çok var , özellikle havalı motor olanların bagaj kapağı farklı havalı da ufak bir kaç ayak ile direkt oturuyor.

Sulu kasada uno motor için arka koltukların oralarda kesme biçme çok oluyor ben de onu tercih etmiyorum.

Bir de bu yola çıkarken klasik olarak restore etmek amacıyla başladım. Bu araç güçsüz hali ile zevkli bence. Arkadaşın aracını kullandım uno motorlu. Çok hızlı olmuş , daha sorunsuz kendi motoruna kıyasla ama durması ayrı dert.

Fren zaten yok arabada bir de hızlandırmanın çok güvenli olmadığını düşünüyorum.

enesy
13-11-2022, 19:42
Cumartesi biraz mesai harcadım yine D.I.Y işlerine.

İç kısımda hem ısı hem ses izolasyonu yapayım dedim hazır donuna kadar sökmüşken.

Zemini dip köşe temizledim asperox vs temizlik malzemeleri ile.

SIKA bitüself ısıtarak uyguladım önce zemine

https://live.staticflickr.com/65535/52496549037_a58ddc436d_h.jpg (https://flic.kr/p/2nYWx5r)CD0841B8-30E6-45E0-AD0E-5E0E1FA982A8 (https://flic.kr/p/2nYWx5r) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


https://live.staticflickr.com/65535/52497315374_46891bf3e0_h.jpg (https://flic.kr/p/2nZ1sT9)5380036F-BD16-42FD-8E54-5144A7C96651 (https://flic.kr/p/2nZ1sT9) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


Üzerine akustik sünger ile zemini kapladım. Zeminde potluk yapmasın diye ince sünger ile geçtim.
Kapı, kaput, bagaj vs fitillerini de sıfırladım takarken.


https://live.staticflickr.com/65535/52497315644_284ee564ef_h.jpg (https://flic.kr/p/2nZ1sXN)78896323-614C-4AD6-AC9B-BF1A42625481 (https://flic.kr/p/2nZ1sXN) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


Çamurluk içi bagaj içi gibi boş kısımlara 10mm akustik sünger döşedim.

https://live.staticflickr.com/65535/52497511250_83ba72d726_h.jpg (https://flic.kr/p/2nZ2t7j)64996F4D-F65B-4AFC-AF85-9EFA6694D08D (https://flic.kr/p/2nZ2t7j) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


https://live.staticflickr.com/65535/52497314914_cb22118f89_h.jpg (https://flic.kr/p/2nZ1sKd)F3444A21-6B40-4557-841E-797966DFD676 (https://flic.kr/p/2nZ1sKd) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


Cam Fitillerini krom kaplatmıştım onları da taktık. Camlar takılınca biraz eli yüzü bir şeye benzedi.


https://live.staticflickr.com/65535/52497589078_ae95f0eb5f_h.jpg (https://flic.kr/p/2nZ2Sfb)A16BAC7F-AE49-4C9A-AEDD-2F30BB1CDA7D (https://flic.kr/p/2nZ2Sfb) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


https://live.staticflickr.com/65535/52496548497_ba3382da4f_h.jpg (https://flic.kr/p/2nYWwV8)4BBF3485-D0EE-49EC-9E7A-3D2E257FC330 (https://flic.kr/p/2nYWwV8) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


Araba toplama işi zevkli ama yorucu ve masraflı. Ana parçalara verdiğim para bir yere kadar ama klips keçe fitil bilmemne verdiğim paraların hesabı ucu kaçtı.

Sadece egzozu takmak için 10 tane pirinç saplamaya 300 lira verdim civatacı da. Toplamda civatacıya verdiğim para 1500 geçmiş. Bunların içinde zevk için sıfırladığım yok. Sadece kırık döküklerin yerine aldıklarım bunlar. Klipsçi fitilci wd40 vs derken baya baya 7 8 binden fazla para gitti heralde bu saçma küçük işlere.

dragon07
13-11-2022, 21:04
brom çok güzel görünüyor çok begendim :) koltukların ortalarını kare desenli olsa nasıl olur ?

enesy
13-11-2022, 21:42
brom çok güzel görünüyor çok begendim :) koltukların ortalarını kare desenli olsa nasıl olur ?

Biraderim seninkilerin yanında bizimkine proje denilemez :)

Kareli derken ekose gibi mi yoksa dikişleri kare kare dikilsin anlamında mı önerdin bro.

Koltukları Nizamettin abi yapıyor , arabacı bir abimiz. Eskilerden. Onunla istişare ederek ilerleyeceğiz daha başlamadı döşemeye. Başladığı zaman tekrar değerlendireceğiz istiridye gibi de düşünüyorum alttan yukarı doğru açılan çizgi dikişlerle. Kare dikiş kısmına pek sıcak bakmadık. Ekose kumaş düşündüm çok ama onu da Ünal ve kankileri mundar ettiler. 2000 öncesi tüm araçları gidip en dandik ekose ile kaplıyorlar sanayi de. Döşeme en kolayı bence. Baktık beğenmedik 4 koltuk 1,5 dakika da sökülüyor bis te. Olmazsa tekrar kaplatırız ileride.

fthdrn
14-11-2022, 01:14
Ne makas atilir bununla beee

eminkilic61
18-11-2022, 16:25
bu sitede en merak ettiğim arabalardan biri cidden
olur da birgün bir alırsam, şuçlusu Luigi :D

CüneytIşıkkent
18-11-2022, 16:51
Çok güzel ilerliyor valla arabayı gördükçe yüzümde istemsiz tebessüm oluşuyor :)

[RaCeR]
18-11-2022, 22:16
enüşte sen bunun fitesi ile ne oynarsın şimdi :D

enesy
24-11-2022, 11:52
https://live.staticflickr.com/65535/52520327821_a9a04171d8_b.jpg (https://flic.kr/p/2o23pFt)Untitled (https://flic.kr/p/2o23pFt) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


Ses sistemi ile ilgili süreçte Teyp ve Amfi Kaldı bir tek. deeperblack abi seni darlamaya başlıyorum bugün itibari ile.


Frenler komple revize edildi. Marş dinamosu 3. kez değişiyor araba bir kere sorunsuz çalışmadı aldığımdan beri.

Artık son a geliyoruz mekanik ve kaporta olarak. Bundan sonrası aksesuar jant vs vs.

Bir hafta kadar tatile gidiyorum bugün , araçla ilgilenmeyeceğim . 28 Kasımda dopum günümde kendime hediye etme planı biraz gecikecek. En ufak somuna kadar doğru ebat doğru materyal olsun diye uğraştığım için bitmiyor bir türlü.

Sürekli o da olsun bu da diye uzuyor iş.


Aralıkta görüşürüz artık. Selamlar

delyyy
24-11-2022, 12:07
Tavsiyem paynırcıların gazına gelip 2-3 tane amfi alma :)
1 tane 6 kanal amfi al geç. Teyp olarak da bunları 8600 güzel tamamlar CD çalsın gibi bi derdin yoksa.

S.Özcan
24-11-2022, 14:07
28 Kasımda dopum günümde kendime hediye etme planı biraz gecikecek. En ufak somuna kadar doğru ebat doğru materyal olsun diye uğraştığım için bitmiyor bir türlü.


28 Kasım 2023'e ne kaldı ki, zaman çabuk geçiyor. artık seneye kendine hediye edersin :)

OMTechJr.
22-12-2022, 13:22
Luigi hakkında bir gelişme yok mudur hocam, araç sahibi artık eeeeh yeter be demedi mi :)

enesy
24-12-2022, 21:45
Luigi hakkında bir gelişme yok mudur hocam, araç sahibi artık eeeeh yeter be demedi mi :)

Gerçek sahibi Nil de ben de ehh yeter dedik , bıktık hatta arabadan soğuduk bayadır.

Talihsiz işler oldu biraz , marş motoru sıfırlanmış parça aldık yine bozuk çıktı , herşey tamam dedik 3 km mesafe de yolda kaldı benzin otomatiği mili içinde kalmış vs.

Ön cam arabayı sökerken çırağın kafa atması sonucu kırılmıştı, sıfır ön cam almıştım onu saman sarısı film vs yapıp takmıştık. Göğüsü yerine oturtmak için camın sökülmesi gerekti sökerken kırdı bizim çocuk :(

Cam kırık olduğu için yerine oturtmamış fitilleri zaten kırık diye , kapının önünde dursun 1 hafta döşemeciye gidicek zaten dedim. O sırada su almış içine sağanak yağmurda. Taban halıları izolasyon vs vıcık su olmuş bir daha içini söktük.

Elektrik işleri halloldu o sırada far stop sinyaller kadran vs toplandı.


https://live.staticflickr.com/65535/52583686181_1e60e387f2_k.jpg (https://flic.kr/p/2o7D8UZ)Untitled (https://flic.kr/p/2o7D8UZ) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr



Koltukların fotoğrafı geldi döşeme ustasından. Onlar güzel oldu çok şükür.

https://live.staticflickr.com/65535/52584198073_95acd2fd6e_h.jpg (https://flic.kr/p/2o7FL5H)Untitled (https://flic.kr/p/2o7FL5H) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

https://live.staticflickr.com/65535/52583939959_e455828d55_h.jpg (https://flic.kr/p/2o7Ermt) (https://flic.kr/p/2o7Ermt) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


Son hali bu şekilde arkadaşın


https://live.staticflickr.com/65535/52584205393_d4421df1f1_k.jpg (https://flic.kr/p/2o7FNfV)Untitled (https://flic.kr/p/2o7FNfV) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


Yıl sonu kapamaları , senelik toplantılar vs derken aralık iptal oldu benim için pek ilgilenemedim. Önümüzdeki günlere Allah Kerim

8.000rpm
24-12-2022, 22:08
talihsizliklere çok üzüldüm hatta sinir bastı diyebilirim :(:(:(
ama koltuklar harika olmuş :)

bu arada konu harici ama arka plandaki o kırmızı quattro beni benden aldı :D:D:D:D

.::EmrE::.
24-12-2022, 22:26
Talihsizlikler kötü olmuş kankacım ama gittikçe güzelleşiyor maşallah.

[RaCeR]
24-12-2022, 23:49
ur quattroyu az daha gostereyin la

enesy
25-12-2022, 17:20
Quattro gizli spec bir koleksiyoner abinin aracı , YouTube da garajının videoları var benzin Tv ve Aras Dinçer ile. İtalyan ağırlıklı koleksiyonu. Miriafiori , 500 abarth vs çok özel araçları var abinin. İzinsiz paylaşmak hoş olmaz, döşemeyi yapan usta gönderdiği için paylaştım. Ama çok özel bir araç quattro her anlamda restorasyonu da çok özel. Bizim araba falan onun yaptıklarının yanında osuruk bile olamaz.

OMTechJr.
26-12-2022, 06:44
...Önümüzdeki günlere Allah Kerim...

Neyse hocam olumsuzluklar can sıksa da öyle yada böyle bir şekilde ilerlemiş. Zaten hızlıca bitirip köşeye koyunca insan boşluğa düşüyor, belki de böylesi hayırlıdır diye umalım :) Ama göz doldurmaya başlamış araç. Bir kaç eksik hariç son düzlük desek yalan olmaz göründüğü kadarıyla.

Elinize emeğinize sağlık, kesenize bereket. Naçisane yorumum italyan bayrağı, abarth yada dönemine uygun bir gulf livery'si istiyor gibi ama hala. Döşemelerdeki kontrast şahane mesela ama üst alt sarı olunca bir tık boğmuş.

131mirafiori
26-12-2022, 07:54
Quattro gizli spec bir koleksiyoner abinin aracı , YouTube da garajının videoları var benzin Tv ve Aras Dinçer ile. İtalyan ağırlıklı koleksiyonu. Miriafiori , 500 abarth vs çok özel araçları var abinin. İzinsiz paylaşmak hoş olmaz, döşemeyi yapan usta gönderdiği için paylaştım. Ama çok özel bir araç quattro her anlamda restorasyonu da çok özel. Bizim araba falan onun yaptıklarının yanında osuruk bile olamaz.


Engin abinin araçları kendisi on numara bir insan, fotoğraf paylaşılmasına hiç bir şey demez, takılmaz yani öyle şeylere.

Garajın youtube ta yer alan videosu ile şu an pek alakası kalmadı baya bir değişiklik oldu araçlarda ve mekanda...

Sizin aracınıza ise kocaman bir maşallah, aksilikler bu işin tuzu biberi ama üst üste gelince can sıkabiliyor. Nurettin abi döşemeleri konuşturmuş resmen :)

Seven7
26-12-2022, 09:41
Koltuklar bitince çok daha iyi olmuş karteladaki duruşuna kıyasla. Cam işi de trajikomik olmuş, umarım bir daha cam almaya gerek kalmaz.

Gittikçe daha da güzelleşiyor, yaza sorunsuz sıkıntısız keyifle gezmesi kalır inşallah.

enesy
26-12-2022, 10:13
Neyse hocam olumsuzluklar can sıksa da öyle yada böyle bir şekilde ilerlemiş. Zaten hızlıca bitirip köşeye koyunca insan boşluğa düşüyor, belki de böylesi hayırlıdır diye umalım :) Ama göz doldurmaya başlamış araç. Bir kaç eksik hariç son düzlük desek yalan olmaz göründüğü kadarıyla.

Elinize emeğinize sağlık, kesenize bereket. Naçisane yorumum italyan bayrağı, abarth yada dönemine uygun bir gulf livery'si istiyor gibi ama hala. Döşemelerdeki kontrast şahane mesela ama üst alt sarı olunca bir tık boğmuş.

Abi aynen yazdığın gibi araç bitince kaşıntı tutacak zaten ne yapalım diye. Şu an hem oyalıyor kafamı hem de yeni fikirleri not alıyorum bitince şöyle denerim şunu yaparım diye.


Engin abinin araçları kendisi on numara bir insan, fotoğraf paylaşılmasına hiç bir şey demez, takılmaz yani öyle şeylere.

Garajın youtube ta yer alan videosu ile şu an pek alakası kalmadı baya bir değişiklik oldu araçlarda ve mekanda...

Sizin aracınıza ise kocaman bir maşallah, aksilikler bu işin tuzu biberi ama üst üste gelince can sıkabiliyor. Nurettin abi döşemeleri konuşturmuş resmen :)

Nurettin abinin orada tanıştık Engin abi ile , çok mütevazi ve araç konusunda çok zevkli bir insan. Bir daha denk geldiğimde yine de fotoğraf çekmek için müsade isterim. Engin abi nin işlerinden bize sıra gelmedi bir türlü döşeme ye :)) sürekli yenilikçi bir fikir ile geliyor quattro için , sürekli bir hafta ileri atıyor benim iş te haliyle :))



Koltuklar bitince çok daha iyi olmuş karteladaki duruşuna kıyasla. Cam işi de trajikomik olmuş, umarım bir daha cam almaya gerek kalmaz.

Gittikçe daha da güzelleşiyor, yaza sorunsuz sıkıntısız keyifle gezmesi kalır inşallah.


Cam konusunda tek tesellim aynı arkadaş kırmadı , sökerken kıran tekrar kırsaydı sinirimden kudururdum. Parasını çocuktan almak olmaz , ben de hayır kurumu değilim delirirdim sinirden. Allahtan farklı iki çocuk kırdı ikisine de insanlık hali kazadır olur diyip geçtim. Nazar çıkıyor diye avutuyorum kendimi :) Kapalı otopark ayarladım 2023 için. Oraya muayeneyi halledip çeksem rahatlayacağım arada cuma cumartesi akşamları çıkarım inşallah.

aslan
26-12-2022, 10:19
Enes selam zor koşullar,zor zamanlar inanki seni senden daha iyi kimse bilmez ama bizlerinde forum olarak yapabilecegi birşey varsa yardımcı olalım derim.Hani parça konusunda bulmakta zorluk çektiğin birşeyler varsa yardımcı olalım

S.Özcan
26-12-2022, 12:26
cam konusuna üzüldüm, nazar çıkmış. bir kurban kesip mangala çağırırsan tüm nazarlar çıkabilir.

enesy
26-12-2022, 22:30
cam konusuna üzüldüm, nazar çıkmış. bir kurban kesip mangala çağırırsan tüm nazarlar çıkabilir.

2 kere cam alma ve nazar duası okuma ile halledilir gibi duruyor. Yine de teklifin için teşekkür ederim çanım. Ama istersen kokoreç ısmarlarım az pişmiş.


Enes selam zor koşullar,zor zamanlar inanki seni senden daha iyi kimse bilmez ama bizlerinde forum olarak yapabilecegi birşey varsa yardımcı olalım derim.Hani parça konusunda bulmakta zorluk çektiğin birşeyler varsa yardımcı olalım

Abi selamlar , düşünmen yeter derler genelde ama yarım ağız bir cümle olur. Geçiştirme gibi gelir bana. Ama şu yazdıklarından sonra hakikaten kalpten söylüyorum düşünmen yeter eksik olma. Artık bir çok iş bitti sona geldik. Bundan sonrası *** püsür işler genelde. El işçiliği biraz kendimizin söküp takması gereken işler. Bir de 126 piyasasındaki tüm vampirleri , düzgün esnafları, yardım etmek isteyen iyi niyetli Bis sahiplerini , hasedinden işi zora sokan orsp evlatlarını, 10 TL ilk adamları bu süreçte tanır hale geldim onlarla çözüyorum işimi parça vs gerekince. Ama çok düşüncelisin abi eksik olma.

S.Özcan
28-12-2022, 09:21
2 kere cam alma ve nazar duası okuma ile halledilir gibi duruyor. Yine de teklifin için teşekkür ederim çanım. Ama istersen kokoreç ısmarlarım az pişmiş.



Abi selamlar , düşünmen yeter derler genelde ama yarım ağız bir cümle olur. Geçiştirme gibi gelir bana. Ama şu yazdıklarından sonra hakikaten kalpten söylüyorum düşünmen yeter eksik olma. Artık bir çok iş bitti sona geldik. Bundan sonrası *** püsür işler genelde. El işçiliği biraz kendimizin söküp takması gereken işler. Bir de 126 piyasasındaki tüm vampirleri , düzgün esnafları, yardım etmek isteyen iyi niyetli Bis sahiplerini , hasedinden işi zora sokan orsp evlatlarını, 10 TL ilk adamları bu süreçte tanır hale geldim onlarla çözüyorum işimi parça vs gerekince. Ama çok düşüncelisin abi eksik olma.

aklıma geldi, 3 gün yemek yiyemem şimdi. neyse konunu baltalamayım.


NOT: TURGUTREİS, AKÇAALAN KOKOREÇÇİSİNDEN KOKOREÇ YEMEYİN.

enesy
28-12-2022, 10:37
GENEL DURUM :

https://live.staticflickr.com/65535/52591182003_7a7ffad73b_k.jpg (https://flic.kr/p/2o8iyai)0449C602-13AD-44D2-9D11-310EE34166AE (https://flic.kr/p/2o8iyai) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


https://live.staticflickr.com/65535/52590180282_60f83cf647_k.jpg (https://flic.kr/p/2o8dqof)2D14369C-159D-4BC5-983B-C114C5897F8A (https://flic.kr/p/2o8dqof) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


KROMLAR:

https://live.staticflickr.com/65535/52591181753_1819803189_k.jpg (https://flic.kr/p/2o8iy5Z)B7977B31-4903-40B2-A71C-F18386D7538E (https://flic.kr/p/2o8iy5Z) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


OLMAZSA OLMAZ TALİHSİZLİK :

Kaput sol köşesindeki hava giriş kapağı krom kaplanmıştı , aracın üzerine takmıştık. Sonra bir söküldü bir takıldı tekrar elektrikçi söktü taktı derken yerinde olmadığını dün farkettim.

Yenisini bulup krom kaplayacağız tekrardan.

Jantlar’a sıra gelmeye başladı. Ekonomik kaynak yaratıp krom tampon krom jant çemberi ve krom jant göbeği almam gerekiyor. Sonrasında branda yaptırıp ebedi istirahatine çekerim yaza kadar.

d3n1s
28-12-2022, 10:47
proje gercekten sahane ilerliyor, sabriniz ayri takdire sayan.

Arac henuz tam toplanmadigindan da olabilir, ya da kapkara jantlar ucuk sari ile kontrastin dibine vurdugundan mi, krom detaylar sanki kaybolmus gitmis gibi geldi gozume. Sanki konu basinda bahsi gecen mavi mi olsaymis acaba dedirtti fotograflara bakarken. Kuvvetle muhtemel aklinizdaki krom tamponlar ve krom jant detaylariyla butunluk saglanir, benim de fikrim degisir o haliyle :)

8.000rpm
28-12-2022, 11:07
yaa allah aşkına , ekmeklik araba mıdır nedir?
bis piyasası ne demek? bunda da mı kan emiciler var? bunda da mı hasetler var?
ulan zaten g..t kadar araba.. eti butu belli..
bu araba üzerinden çakallık yapsan ne yapmasan ne?
ne seviyesiz ne iğrenç bir milletmişiz biz de meğer şimdi şimdi esas seviyemizi belli ediyoruz.. tencerenin dibine geldikçe..

enesy
28-12-2022, 11:25
proje gercekten sahane ilerliyor, sabriniz ayri takdire sayan.

Arac henuz tam toplanmadigindan da olabilir, ya da kapkara jantlar ucuk sari ile kontrastin dibine vurdugundan mi, krom detaylar sanki kaybolmus gitmis gibi geldi gozume. Sanki konu basinda bahsi gecen mavi mi olsaymis acaba dedirtti fotograflara bakarken. Kuvvetle muhtemel aklinizdaki krom tamponlar ve krom jant detaylariyla butunluk saglanir, benim de fikrim degisir o haliyle :)

Kromlar bütün olduğunda ortaya çıkacaktır diye hayal ediyorum. Jantlar kapkara teneke olunca çok koyu kalıp yukarıyı kapatıyor bence. İyi olsun diye çabalıyoruz bakalım inşallah iyi gözükür. Olmazsa da krom yapmak zor olan, siyaha dönmek en kolayı çıkma parça alıp motip siyah boya devam ederim.


yaa allah aşkına , ekmeklik araba mıdır nedir?
bis piyasası ne demek? bunda da mı kan emiciler var? bunda da mı hasetler var?
ulan zaten g..t kadar araba.. eti butu belli..
bu araba üzerinden çakallık yapsan ne yapmasan ne?
ne seviyesiz ne iğrenç bir milletmişiz biz de meğer şimdi şimdi esas seviyemizi belli ediyoruz.. tencerenin dibine geldikçe..

Kimseyi ekonomik durumu ile yargılamak haddimize değil ama çok ucuz bir piyasa . 5 TL ilk adam çok. Hani vag , bmw retrofit işi yapanlar vs çakallık yapsa anlarım 3000 5000 10000 için ama burada parçalar sokum sokum parçalar 50 100 liralık. Bunda da yamyamlık var. Görseniz ağlarsınız gerçekten. Benim ruh ve sinir durumum bozuldu artık bu kadarlık adam bunlar diyip 40 50 fazla verip alıp geçiyorum. Ay sonu bütçe ayırdıkça aldığım için göz yumuyorum. Yoksa toplu para ile alacak olsam tek kargo yapıp Polonya dan alırdım en başta.

Bundan sonraki süreçte zaten değişiklik planladığım şeyleri tek seferde Polonya dan alıp gelicem. Şu an bir sağ Salim yürüsün diye alıp alıp geçtim gerektikçe.

eminkilic61
28-12-2022, 12:37
maşallah ve kolay gelsin
'şahsi fikrim' krom motor havalandırma girişi, araç rengi yada siyah mı olmalı?

enesy
23-01-2023, 10:23
Uzun süren bir boşvermişlik dönemi sonunda bu hafta biraz Luigi ye vakit ayırdım.

Marş motoru 8.kez söküldü en sonunda oldu sanırım.Sıfır marş dinamosu yok zaten , revize edilmiş marş satıyorlar komple elden geçmiş diyerek. Onu da aldım başım ağrımasın diye ama nafile. O da dıştan dümenden toplanmış çıktı vs. En sonunda 3 marştan bir tane sağlam ürettik kendimiz.

Ufak tefek trim parçaları eksikti onları temin ettim. İç aksamda plastik trimler vs söken sevgşli dallama kardeşim kaybetmiş yada kırmış ama kırdım diyemediği için abi o yoktu demiş vs. Onları aldım ettim.

En sonunda bir yerden bir yere gidilebilecek kıvama geldi .

Dıştan bu durumda şu an. Tamponları aynaları vs eksik ama çalışıp yürüyor , camı kapısı bacısı açılıp kapanıyor.

https://live.staticflickr.com/65535/52640486143_5a9c1885af_k.jpg


Döşeme bitti bu süreçte. Açık ara aracın en içime sinen kısmı döşeme oldu. Baya baya iyi oldu döşemeler.

Kapılar , koltuklar , tavan ve bagaj içi yapıldı. İç trimler de , göğüs te , plastiklerde kusurlar var. Temel önceliğim bir ayağa kalkıp muayene vs hallolması büyük işlerin bitmesi. Geri dönüp en baştan tüm kusurları elden geçireceğim. Anladım ki bir anda herşey olsun isteyince hiçbir şey olmuyor. Döşeme kusursuz oldu şu an , Motor kusursuz oldu. Elektrik elden geçicek tekrar vs vs.

Buyrun iç mekan fotoları:





https://live.staticflickr.com/65535/52639495777_380eb44e91_k.jpg


https://live.staticflickr.com/65535/52640483513_4d5bb8131d_k.jpg


https://live.staticflickr.com/65535/52640267814_da7ec563fd_k.jpg


https://live.staticflickr.com/65535/52639498332_b8c3d9a8f5_k.jpg

Before & After


https://live.staticflickr.com/65535/52640446645_1351dc4df7_k.jpg

TarikS
23-01-2023, 10:31
içi baya baya güzel olmuş hee, şirin bişi olcak bitince inşallah, Allah sabır versin brom :D

immortalboss
23-01-2023, 14:30
İçi çok güzel olmuş. Parçası olmayan arabayı toplamanın zorluğunu ben bilirim. :) Şu anda sanayide bir escort xr3 topluyoruz burun kısmından yandı biraz. :D Saçlarım döküldü. Döşemeleri kim yaptıysa gerçekten usta lafının hakkını vermiş.

enesy
23-01-2023, 15:27
maşallah ve kolay gelsin
'şahsi fikrim' krom motor havalandırma girişi, araç rengi yada siyah mı olmalı?

Sol taraf kayboldu geçici olarak siyah plastik olandan bulup taktım , şimdi canlı kıyaslama şansımız oldu. Çeker Fotoğrafını atarım bakarız forumca hangisi ile ilerleyelim diye.


içi baya baya güzel olmuş hee, şirin bişi olcak bitince inşallah, Allah sabır versin brom :D

Ankaralısın ASPAVA yı bilirsin Takashi. Allah Sabır Para Ahlaklı usta Versin Amin.


İçi çok güzel olmuş. Parçası olmayan arabayı toplamanın zorluğunu ben bilirim. :) Şu anda sanayide bir escort xr3 topluyoruz burun kısmından yandı biraz. :D Saçlarım döküldü. Döşemeleri kim yaptıysa gerçekten usta lafının hakkını vermiş.

XR3 de ilgiyi ve bir konuyu hak ediyor bence. Allah size de kolaylık versin.

Döşeme konusunda Nurettin ve Fahrettin abi gerçekten işinde çok çok iyiler. Ahlak ve ustalık konusunda tek geçerim.

sekizsilindir
24-01-2023, 00:36
enesy döşeme fiyatı hakkında bilgi alabilirmiyim özelden veya buradan, kafamda bir şablon oluşması için, olmadı bende sıraya gireyim nimde

dkaya87
24-01-2023, 08:55
eski arabalarla uğraşmak acıdan keyif almak resmen :) 124 varken bende tam bu hislerdeydim ama çok iyi gidiyor maşallah

Burak K.
26-01-2023, 19:22
Kolay gelsin kankacım bitecek inşallah. :D

Özel ricamdır, lütfen bir şeye ihtiyacın olursa, parça vs lazım olursa, kargoyla bişey gelecek ve alınması gerekiyorsa vs vs vs. LÜTFEN BENİ ARAMA UĞRAŞAMAM. :D Bitince haber ver gelir bakarım inşallah. :D

enesy
01-02-2023, 17:37
https://live.staticflickr.com/65535/52663250980_1626b9fb2e_k.jpg (https://flic.kr/p/2oeEVKS)Untitled (https://flic.kr/p/2oeEVKS) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr


LOADING

enesy
02-02-2023, 08:02
enesy döşeme fiyatı hakkında bilgi alabilirmiyim özelden veya buradan, kafamda bir şablon oluşması için, olmadı bende sıraya gireyim nimde

Nurettin abiler farklı bir iş koluna geçiş yapıyorlar , sordum ben sizin için hem aracı görmeden fiyat veremem dedi. Bana yaptığı rakamların üzerine çok zaman geçtiği için herşeyin fiyatı uçtu bally den süngere. Hem de diğer iş başlarsa senede bir kaç arabadan fazla döşeme işi alamayız gibi duruyor konuşmak lazım müsaitliği dedi.


eski arabalarla uğraşmak acıdan keyif almak resmen :) 124 varken bende tam bu hislerdeydim ama çok iyi gidiyor maşallah

Seni öldürmeyen şey güçlendirir derler ya o misal bizimki. Hayatta ağız eğmeyeceğim insanlara rica minnet edip mütevaziliği. Öyle demedim böyle dedim diyenler yüzünden yazılı not tutma ve disiplini. Bozuk parçayı satıp ya da çalışanı bozup sağlamdı bu sen bozdun diyenler ile kanlı bıçaklı olmamak için sabrı öğrendim. Araba nın zevkinden çok Erdemli bir insan olma konusunda faydası oldu :) :)


Kolay gelsin kankacım bitecek inşallah. :D

Özel ricamdır, lütfen bir şeye ihtiyacın olursa, parça vs lazım olursa, kargoyla bişey gelecek ve alınması gerekiyorsa vs vs vs. LÜTFEN BENİ ARAMA UĞRAŞAMAM. :D Bitince haber ver gelir bakarım inşallah. :D

Allah razı olsun eksik olma canım. Senin gibi dostlarım olduğu için çok şanslıyım.

AliGizda
02-02-2023, 08:37
Allah sabır versin gerçekten, bu devirde usta ile uğraşmak büyük iş.

İç döşemeler harika olmuş gerçekten. Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.

gökan
02-02-2023, 23:05
Maşallah güzel gidiyor proje

sekizsilindir
03-02-2023, 14:41
Nurettin abiler farklı bir iş koluna geçiş yapıyorlar , sordum ben sizin için hem aracı görmeden fiyat veremem dedi. Bana yaptığı rakamların üzerine çok zaman geçtiği için herşeyin fiyatı uçtu bally den süngere. Hem de diğer iş başlarsa senede bir kaç arabadan fazla döşeme işi alamayız gibi duruyor konuşmak lazım müsaitliği dedi.

teşekkür ederim bilgilendirme için, zaman arttırabilirsem uğrarım artık.

mcemrek
04-02-2023, 15:38
döşeme çok güzel olmuş. ama o ses sistemi (çeyiz mi diyorlardı?) nereye nasıl sığacak gerçekten çok merak ettim :D

K0213
07-02-2023, 22:28
Enes foruma girmediğimden konuyu yeni gördüm, çok güzel olmuş araç son halini merak ediyorum şimdiden. Ellerine sağlık ;)

e.adakale
11-02-2023, 14:43
Uzun zamandir foruma girmiyordum deprem vs kafa dagitmak icin bir bakayim dedim güzel ilerliyor projeniz.
takibe devam

enesy
06-04-2023, 19:50
Ses sisteminin montaj işi falan vardı deprem girdi araya, canımız sıkıldı fazlasıyla.

İnsanlar o dertler ile boğuşurken ses sistemi vs mahalle yanarken saçını tarayan misali olmasın diye saldım.

https://live.staticflickr.com/65535/52798504368_7a70fcfec5_z.jpg (https://flic.kr/p/2orC8SQ)Untitled (https://flic.kr/p/2orC8SQ) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

Bu halde duruyor ama hiçbirisi takılı değil hoparlör teyp vs.


Aracı Kapalı otoparka attım duruyor aynı şekilde. Hatta bir iki günlüğüne aracı toplayan kardeşime vermiştim ufak tefek işleri için. Nasıl oldu bilinmez şanzımanı elden geçirmiştik saat gibi çalışıyordu bir anda 3. Vites ve ger vites e girmemeye başladı. Öylece otoparka bıraktım kaderine.

Arada çalıştırıyorum yeni bir ibnelik çıkartmasın diye.

Jantları elden geçirdim zımpara falan yapmadan öylesine nasıl durduklarını görmek için boyadım. Jantlar adam gibi kazınıp boyanacak tekrar.

https://live.staticflickr.com/65535/52798403230_216318a649_c.jpg (https://flic.kr/p/2orBBP5)Untitled (https://flic.kr/p/2orBBP5) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

Yurtdışından krom tamponları ve ufak bir kaç parça sipariş ettim. 150 Euro limitinden dolayı gelmeleri 1 ay daha sürecek sanırım. 150 Euro geçmeyen bir siparişi verip o gümrükten çıkınca diğerini sipariş etme yoluna gideceğim. İlk sipariş geldi krom tamponlar ve şeffaf çamurluk sinyali vs geldi diğerleri daha teslim olmadı. Cam çerçeveleri antin kuntin parçaları bekliyorum. Ön tamponu kendim taktım denemek için ama arka tampon muayene için önce plastik takılıp geri vites lambası plaka lambası vs takılacak sonra kromu takacağım sanırım. Krom üzerinde geri vites vs takmaya yer yok. Hella çeşitleride etiketçi tadında olmasın diye mesafeli duruyorum biraz.

Elektrik tesisatını yapan at organı beyefendi deli bağlar gibi kabloları sardığı için silecek motoru yerine oturmuyor. Kablo öbeklerini tekrar açıp sileceği oturtmam lazım. Bundan Sonrası mecburen D.I.Y olacak. Vakit buldukça bir yerini yapacağım otoparkta.

İş düzenim tamamen değişti hiç vaktim yok. Fütürsızca yükselen enflasyona yetişmeye çalışırken çocuğun kreşi vs yeni masraflar çıkıyor sürekli. Arabaya akıtacak kaynak kalmadı artık parça parça takılıyorum.

Son hali bu şu an için. Bir ara bitecek inşallah.

https://live.staticflickr.com/65535/52798448245_ea363395d8_b.jpg (https://flic.kr/p/2orBRcc)061277A0-BD3A-47B9-A568-4F4F2340FE82 (https://flic.kr/p/2orBRcc) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

https://live.staticflickr.com/65535/52797476067_b7d14655dc_k.jpg (https://flic.kr/p/2orwScv)Untitled (https://flic.kr/p/2orwScv) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

Berk007
06-04-2023, 20:04
Konuyu takip etmesi çok keyifli :D tabi süreçte yaşadıklarınızı size sormak lazım :D
Bu arada 150 Euro sınırı için şöyle birşey de yapabilirsiniz, 150 euro altı alacağınız başka şeyler var ise aileinizden birinin adına veya yakın arkadaşlarınız adın sipariş verip ödemesini yine siz yapsanız olur.
Ama gümrükte takılırsa o kişi ile gitmeniz gerekir :)

enesy
10-04-2023, 23:46
Güncellemece

https://live.staticflickr.com/65535/52808190599_05047d5450_k.jpg (https://flic.kr/p/2ostMfP)Untitled (https://flic.kr/p/2ostMfP) by Enes Yılmaz (https://www.flickr.com/photos/195185024@N03/), on Flickr

Lastik yanakları takıldı , plaka , silecekler takıldı , şanzıman ayar civatasını sıkmamış sevgili ünlü bis ustası amca.

O işler düzeldi haftasonu. İlk defa cumartesi gecesi bir tur attım. Aldığım haz büyüktür O. Ç ustaların ufak hesapları ve açgözlülüğü. Daha işleri bitmedi ama hayalimdeki hazzı alınca tüm dertlerimi unuttum.

Araba toplamak bir nevi gebelik süreci aslında. Anne için 9 ay taşıması dert , doğumu dert büyütmesi dert ama doğduğunda ilk an unutulmaz ya öyle bir şey işte.

S.Özcan
11-04-2023, 08:05
semtimizin bisine maşallah, hazır olsun da dağa mangal yakmaya gidelim.

eminkilic61
11-04-2023, 09:47
hay maşallah
gerçekten bir Luigi olmuş :love:

dkaya87
11-04-2023, 09:57
Son hali mükemmel gerçekten, dertleri unutturur :)

omery
11-04-2023, 13:02
Maşallah, her şey çok güzel tam tadında. Siteye girip ilanlara baktırdı :D

CüneytIşıkkent
12-04-2023, 15:18
Çok iyi olmuş ya maşallah gerçekten emeklerinize :)

enesy
12-04-2023, 21:09
Konuyu takip etmesi çok keyifli :D tabi süreçte yaşadıklarınızı size sormak lazım :D
Bu arada 150 Euro sınırı için şöyle birşey de yapabilirsiniz, 150 euro altı alacağınız başka şeyler var ise aileinizden birinin adına veya yakın arkadaşlarınız adın sipariş verip ödemesini yine siz yapsanız olur.
Ama gümrükte takılırsa o kişi ile gitmeniz gerekir :)

En temizi parça parça almak dedim siparişin biri gümrükten çıkınca diğerini onaylıyorum. 1 tanesi teslim oldu lcd Tv kolisi gibi bir koli. Gümrük ücreti ödeyerek geldi. Diğeri de Tr ye girdi ama sonra ses seda yok. Ptt bir günde günceller muhtemelen.


semtimizin bisine maşallah, hazır olsun da dağa mangal yakmaya gidelim.

Kar yağınca sıfır çizmeye çıkıcam ama muhtemelen dağdan aşağı uçarım.


hay maşallah
gerçekten bir Luigi olmuş :love:


Son hali mükemmel gerçekten, dertleri unutturur :)


Maşallah, her şey çok güzel tam tadında. Siteye girip ilanlara baktırdı :D


Çok iyi olmuş ya maşallah gerçekten emeklerinize :)

Eksik olmayın, çok teşekkürler. Allah daha iyilerini daha parçası ve ustası bulunanlarını isteyene nasip etsin.

Allah elektrikçinin , kaportacının , mekanikçinin hayırlısını versin. Adam bir elektrik tesisatı çekmiş silecek kolunu çekince uzunlar yanıyor , parkları açınca su fışkırıyor cama.

enesy
12-07-2023, 23:27
Bayadır güncelleme yapmıyorduk.

Uzun zamandır araca pek bir şey yaptığım da yok gerçi. Varlığını bile unuttum ocak ayından beri. İşlerim çok yoğunlaştı, hafta içi mümkün değil araba ile ilgilenemiyorum. Hafta sonu da aile saadeti işleri.

Son durum şu şekilde. Hani ÜT tayfanın tabiri ile fabrika geri çağırdı vermedik hesaaaabı.

https://live.staticflickr.com/65535/53041681569_d321710d49_h.jpg


BAĞZI BEFORE AFTER LAR


https://live.staticflickr.com/65535/53041746599_1d3b964423_k.jpg[/url]

https://live.staticflickr.com/65535/53041569426_1795c30b2b_k.jpg[/url]

Kaputta bulunan hava girişlerinin ikisi de kromdu normalde ama şöför tarafı düşmüş sanırım. Siyah olan krom kaplanıcak ilk fırsatta. Bir de depo kapağı ve çevre lastiği de gözüme batıyor ama benzinden dolayı krom kaplama soyulur dedi yapmadı kaplamaları yapan usta&arkadaş.

Haftasonu aileye vakit ayırmak lazım demiştim ama arabayı da özlüyorum. Çözüm ikisini birleştirip Nil e araba sevgisi aşılamak oldu. Küçük arabasını özlediğine annesini ikna ederse Luigi ile geziyoruz.

https://live.staticflickr.com/65535/53040909117_34ce10173a_k.jpg[/url]

https://live.staticflickr.com/65535/53040908992_019182cd0e_k.jpg[/url]

https://live.staticflickr.com/65535/53041952070_856071fbf9_k.jpg[/url]

https://live.staticflickr.com/65535/53041503851_d13af250bd_k.jpg[/url]

Son fotoda konsol gözüküyordur. İçime hiç sinmiyor aracın konsol vs detayları, bir tek döşemeler tam anlamıyla oldu. Trimler konsol vs dökülüyor. Onlar için de Würth trim boyası plastik astar vs sipariş ettim tüm plastik trimleri bir boyayacağım. Ayarlarını yapacağım.

Koltukları söküp taban halısını tekrar yıkayıp temizleyeceğim. Bir de gaz pedalı ne kadar boyanırsa boyansın atıyor ama onu tekrar 5 6 kat kurutup boyayıp bir siyaha dönmeye çaşlışacağım.

Bagaj amortisörü, plastik tıpalar vs vs ufak tefek bir sürü parça alıp taktım. Cam çerçevlerini krom kaplatmıştım araba dışarıda kaldığı zamanlarda atmalar oldu Almanya da sıfır krom kaplı cam çerçevleri bulunca onları da aldım bir ara takacağım onları da.

Muayene bitti araba toplanırken onu yaptırmam lazım ama silecek kolunu çekince camı yıkaması gerekirken selektör yapması gibi salak saçma bazı elektrik işleri var. Hedefim Eylül başı muayene yaprtırıp renk değişimini işletip Street Legal hale getirmek :) :)


Senenin 360 günü durduğu ( duracağı ) kapalı otopark. Yakında onun da yılı dolacak zamlı tarife ile ne olacak Allah bilir. Dışarıda 15 dakika bıraktım bir kahve içip çıktım aynayı kırmışlar sağ olsunlar.

https://live.staticflickr.com/65535/53040974692_76e2679259_k.jpg


Güncel durum bu şu an için.

Okuyan herkese teşekkürler.

Kutay
13-07-2023, 07:47
Bizim evinde iki tane 126 sı oldu. Yeri bende çok başkadır.kullanması da çok keyiflidir gerçekten. Sıfırdan bu hale getirmek çok emek, çok para, çok sabır ve en çokta çok sevgi ister :) geri kalan işlerin en sıkıntısız şekilde bitmesi dileğiyle.

eminkilic61
13-07-2023, 08:48
proje keyifle devam ediyor, maşallah kolay gelsin
aracın müstakbel sahibi de sizden çok sevmiş gibi :D

KÖROĞLU
13-07-2023, 08:56
Çok güzel, küçük hanıma da maşallah, büyüyüp binmek nasip olsun.

Kendisinin kullandığı günleri görmek bir baba için muazzam bir şey olur. Bizimkinde heves sıfır, en son c1 aldığımda beğeneceğini düşünerek bak ne aldım dedim, "baba bu patatesi nerden buldun" demişti :D

Sevse azıcık ben de bir KA alıp restore etmek isterim onun için :)


Aynaya üzüldüm, kromların atması çok enteresan olmuş. Pedal için iş görür mü bilmem ama katoforez kaplatıp basılan kısma da bir pabuç uydurulsa sanırım siyah uzun süre kalıcı olur.

En güzel proje bitmeyen proje, bitince insan sıkılıyor.

Ssamet
13-07-2023, 12:48
Sabrınız ve emeğiniz için tebrik ederim.Karşısına geçip izleyince herşey unutuluyordur.Hanfendiye de maşallah :)

enesy
13-07-2023, 12:58
Bizim evinde iki tane 126 sı oldu. Yeri bende çok başkadır.kullanması da çok keyiflidir gerçekten. Sıfırdan bu hale getirmek çok emek, çok para, çok sabır ve en çokta çok sevgi ister :) geri kalan işlerin en sıkıntısız şekilde bitmesi dileğiyle.

Çok keyifli araç kullanmak çok zevkli ama Türkiye de adam gibi huyunu suyunu bilen olmadığı için bir çoğu motor mekanik bitik halde. O çok yoruyor. Emek, Sabır , para hepsini tüketti ama sevgi kısmını kızımla eşleştirdiğim için motivasyon kaynağı buluyorum bir şekilde.


proje keyifle devam ediyor, maşallah kolay gelsin
aracın müstakbel sahibi de sizden çok sevmiş gibi :D

Keyif alma kısmı göreceli artık ama devam ediyor :)) Nil arabayı gördüğünde suratında bir ifade oluyor ki her şeye değer dedirtiyor bana. Vasiyetimi söyledim hanıma ileride bir gün Nil evlenene kadar satmak isterse satabilir ama evlendikten sonra kocası falan satmak isterse satamaz diye :))


Çok güzel, küçük hanıma da maşallah, büyüyüp binmek nasip olsun.

Kendisinin kullandığı günleri görmek bir baba için muazzam bir şey olur. Bizimkinde heves sıfır, en son c1 aldığımda beğeneceğini düşünerek bak ne aldım dedim, "baba bu patatesi nerden buldun" demişti :D

Sevse azıcık ben de bir KA alıp restore etmek isterim onun için :)


Aynaya üzüldüm, kromların atması çok enteresan olmuş. Pedal için iş görür mü bilmem ama katoforez kaplatıp basılan kısma da bir pabuç uydurulsa sanırım siyah uzun süre kalıcı olur.

En güzel proje bitmeyen proje, bitince insan sıkılıyor.

Keşke kullanmak istese ileride. Bayram reklamında oynayan dedeler gibi ağlarım heralde. Ayna işi tamamen kötü niyet ya , bu adam uğraşmış ben de bir yara vereyim de anamın kulakları bi zanfırdasın demek tamamen. Pedal aslında çokta önemli değil en kötü kauçuk pedal papucu denerim üzerine. Elektrostatik vs boyansa tutar belki ama senede bir kazıyıp basarım siyahı senede yapacağı 500 km anca.

Bitmeme kısmı ile ilgili benden daha tecrübelisin müdür sen. Para ve Proje doğru orantılı bildiğin gibi. Para bitince proje de kısmi olarak bitiyor, pra olunca yapacak bir şey bir kaşıntı mutlaka çıkıyor. Şimdilik ekonomik koşullar bombok olduğu için bir süre rölanti de takılıyorum. Yoksa boya çok hoşuma gitmedi tekrar boyatayım dıştan desem yine başlarım. Bir ara gaza geldim üzerindeki ithal parçaları söküp satayım bunu hava soğutmalı 126 alıp onun boyasını adam gibi yaptırayım vs diye ama sonu yok. Artık para da harcamak istemiyorum bir süre bir şeyler stabil hale gelene kadar.

KÖROĞLU
13-07-2023, 13:21
Keşke kullanmak istese ileride. Bayram reklamında oynayan dedeler gibi ağlarım heralde. Ayna işi tamamen kötü niyet ya , bu adam uğraşmış ben de bir yara vereyim de anamın kulakları bi zanfırdasın demek tamamen. Pedal aslında çokta önemli değil en kötü kauçuk pedal papucu denerim üzerine. Elektrostatik vs boyansa tutar belki ama senede bir kazıyıp basarım siyahı senede yapacağı 500 km anca.

Bitmeme kısmı ile ilgili benden daha tecrübelisin müdür sen. Para ve Proje doğru orantılı bildiğin gibi. Para bitince proje de kısmi olarak bitiyor, pra olunca yapacak bir şey bir kaşıntı mutlaka çıkıyor. Şimdilik ekonomik koşullar bombok olduğu için bir süre rölanti de takılıyorum. Yoksa boya çok hoşuma gitmedi tekrar boyatayım dıştan desem yine başlarım. Bir ara gaza geldim üzerindeki ithal parçaları söküp satayım bunu hava soğutmalı 126 alıp onun boyasını adam gibi yaptırayım vs diye ama sonu yok. Artık para da harcamak istemiyorum bir süre bir şeyler stabil hale gelene kadar.

Aynaya bilerek zarar verenin ta ..... Biz de görüyoruz yolda adam yapmış, helal olsun maşallah diyip geçiyoruz. NET ezik birisi sahip olamamış birisi yemiştir o haltı.

Ben kendi işlerimi ***** %99 kendim yapıyorum, ama en son sanayi de 1 tapa (10 tl lik malzeme) değişimi için usta afra tafrası + 4k para verdim, o gün tamam dedim araba işi artık bitmiş.

En az arıza yapacak arabayı alacaksın, proje falan işleri zaten şu kurlar ile yalan oldu.

Zamdı kur du kdv idi derken 2 arabanın da fren disk + balatalarını aldım 10k+ tuttu. Rakamlar can yakıcı, hele senin luigi gibi özel işler isteyen arabalar için direkt maaşa ortak olmaya çalışıyor parçacılar.

bütçe yoksa böyle sakla devam et, elden geldiği kadarını da kendin yap mis gibi bin.

eminkilic61
14-07-2023, 08:24
dolar euro ötv kdv geçtim, usta nazı çekilmez hal almış...

d3n1s
14-07-2023, 09:04
Evvela Nil Hanim'a kocaman bir nazar boncugu, o nasil bir sevimlilik oyle :) Anali babali buyusun, bahti kendisi kadar guzel olsun.

Aynayi kiran karaktersiz hakkinda gunyuzu gormemis kufurler edebilirim, beni cok rahatsiz ediyor bu gibi seyler. Benim de erisemediklerim var, erissem bile yapamayacagim seyler var, ben bu gibi seyleri gorunce agzimin suyunu akita akita bakiyorum, kiskanmaktan ziyade mutlu oluyorum bakarken. O yuzden de anlayamiyorum bu niyetteki insan kiliklilari.

Arac hakkinda soylenebilecek pek bir sey yok, gayet guzel, muzelik kivamda. Benim merak ettigim bir sey var, ondeki plaka ile arkadaki plaka farkli. Arkadaki donem-dogru plaka cok hos, ondeki TR seritli Euro-norm plaka yanlis gormediysem kenarlari kesik. Acaba arkadaki plakadan one de yapilsa, daha mi guzel olur?

enesy
18-07-2023, 16:31
Aynaya bilerek zarar verenin ta ..... Biz de görüyoruz yolda adam yapmış, helal olsun maşallah diyip geçiyoruz. NET ezik birisi sahip olamamış birisi yemiştir o haltı.

Ben kendi işlerimi ***** %99 kendim yapıyorum, ama en son sanayi de 1 tapa (10 tl lik malzeme) değişimi için usta afra tafrası + 4k para verdim, o gün tamam dedim araba işi artık bitmiş.

En az arıza yapacak arabayı alacaksın, proje falan işleri zaten şu kurlar ile yalan oldu.

Zamdı kur du kdv idi derken 2 arabanın da fren disk + balatalarını aldım 10k+ tuttu. Rakamlar can yakıcı, hele senin luigi gibi özel işler isteyen arabalar için direkt maaşa ortak olmaya çalışıyor parçacılar.

bütçe yoksa böyle sakla devam et, elden geldiği kadarını da kendin yap mis gibi bin.



dolar euro ötv kdv geçtim, usta nazı çekilmez hal almış...



Vallahi gelinen noktada ben de artık kendim yapmaya başladım. Usta ya vereceğim 1000 lira yerine kendim uğraşıp bozup 3000 Masraf çıkartmaya razıyım. Alet edevat yatırımına başlayacağım ufaktan ama bilgim pek yok teknik vs konularda. Araç yaygın bir araç olsa DIY manuel leri vs bulunur baka baka yapılır ama namussuz arabanın sağlamı veya sevdalısı LA Ferrari den daha nadir :)))

Plastik aksam Boya, izolasyon vs işlerinde elim alışıyor ufak ufak. Bir sonraki süreçte sevgili usta incecik boya attığı için yarım cm çapında boyası atan bir kaç nokta var onlara lokal girişeceğim.
@köroğlu boya konusunda online yardım isteyeceğim gibi duruyor.



Evvela Nil Hanim'a kocaman bir nazar boncugu, o nasil bir sevimlilik oyle :) Anali babali buyusun, bahti kendisi kadar guzel olsun.

Aynayi kiran karaktersiz hakkinda gunyuzu gormemis kufurler edebilirim, beni cok rahatsiz ediyor bu gibi seyler. Benim de erisemediklerim var, erissem bile yapamayacagim seyler var, ben bu gibi seyleri gorunce agzimin suyunu akita akita bakiyorum, kiskanmaktan ziyade mutlu oluyorum bakarken. O yuzden de anlayamiyorum bu niyetteki insan kiliklilari.

Arac hakkinda soylenebilecek pek bir sey yok, gayet guzel, muzelik kivamda. Benim merak ettigim bir sey var, ondeki plaka ile arkadaki plaka farkli. Arkadaki donem-dogru plaka cok hos, ondeki TR seritli Euro-norm plaka yanlis gormediysem kenarlari kesik. Acaba arkadaki plakadan one de yapilsa, daha mi guzel olur?

Nil konusundaki dilekler için teşekkür ederim. Allah herkesin evladının ömrünü bahtını güzel etsin.

Ben gün içinde beğenip alamadığım onlarca şey görüyorum , Allah bize de nasip eder mi be diyip maşallah diyorum. Adam kırınca, anası yatağında ya da mezarında ters dönünce rahatlıyor demekki.

Plaka 4 seçenek var aslında Standart , APP , Kenarı kesik app , nostalji plaka.

Nostalji olan normal plakadan baya büyük. Öne takınca hitler bıyığı gibi oluyor. Çük kadar tampon koca plaka. Şimdilik sağa sola giderken çevirmesinler diye elimdeki en kibar duran kenarı kesik plakayı taktım ön tarafa. Motor kare plaka ya da Alfa küçük plaka deneyeceğim bir ara ön plaka için.

deeperblack
19-07-2023, 00:18
Maşallah Nil hanımada Luigi beyede :) Ciddi emek ve para harcadın. Umarım uzun yıllar saklayabilirsin. İlerde maddi ve manevi değeri çok yüksek olacaktır.

Ustaların kaprisleri ve araca-lokasyona-keyfine göre fiyat vermeleri işi iyice can sıkmaya başladı.
Benim hesap şöyle oluyor. Önce usta fiyatı araştırıyorum kabaca, sonra malzeme fiyatı araştırıyorum.
Ustanın verdiği fiyat eksi malzeme fiyatı yapıyorum bakıyorum arada kalan fiyatla o iş için gerekli takımı alabiliyor muyum? Eğer takımı alıyor ve üstede para kalıyorsa direk girişiyorum. Kaynak hariç ev + araba işinde girişmediğim şey kalmadı ( kaynak makinamda var bu arada :) Alçısından sıvasına boyasından parkesine su-elektrik tesisatına - ahşap döşemeden yer cilasına kadar yaptım. Arabadada aynısı olmaya başladı. Yakında arka bahçeye lift alırım ben bu gidişle.

.::EmrE::.
19-07-2023, 12:11
Maşallah kankacım adım adım güzelleşiyor, Allah uzun yıllar mutlulukla binmeyi nasip etsin sana da Nil'e de..

İç mekan dışında pek bir eksiği kalmamış gibi görünüyor. Benim gözümü tırmalayan sadece arka tampon kısmı oldu, tampon çok mu yukarda yoksa orjinali mi böyle, egzoz olduğu gibi görünüyor, eski halinde biraz daha kapalıymış o kısım?

enesy
19-07-2023, 20:45
Maşallah Nil hanımada Luigi beyede :) Ciddi emek ve para harcadın. Umarım uzun yıllar saklayabilirsin. İlerde maddi ve manevi değeri çok yüksek olacaktır.

Ustaların kaprisleri ve araca-lokasyona-keyfine göre fiyat vermeleri işi iyice can sıkmaya başladı.
Benim hesap şöyle oluyor. Önce usta fiyatı araştırıyorum kabaca, sonra malzeme fiyatı araştırıyorum.
Ustanın verdiği fiyat eksi malzeme fiyatı yapıyorum bakıyorum arada kalan fiyatla o iş için gerekli takımı alabiliyor muyum? Eğer takımı alıyor ve üstede para kalıyorsa direk girişiyorum. Kaynak hariç ev + araba işinde girişmediğim şey kalmadı ( kaynak makinamda var bu arada :) Alçısından sıvasına boyasından parkesine su-elektrik tesisatına - ahşap döşemeden yer cilasına kadar yaptım. Arabadada aynısı olmaya başladı. Yakında arka bahçeye lift alırım ben bu gidişle.


Abi izinden geliyorum aynı şekilde ,

Evde boya badana alçı , montaj demontaj , elektrik , ufak tesisat işleri kırma dökme olmayanlar bende tamamen. Alet çantasında ev için herşey var hemen hemen dekupaj testeresi bku püsürü.

Araba da tatlı su ustası modunda ufak sökme takmalara başladım. Bis in motor aksamı basit gibi hortum benzin pompası karbüratör sökme takmaya kadar geldim ama hidrolik kriko falan alıcam ben de.

Bahçeli evin olması çok büyük artı abi ben bayadır eve yakın bahçe arıyorum Bursa da. Mangal vs yanında bir ufak atolye yapma projem var 2 3 seneye. Pandemi nedeni ile arsalar uçtu yoksa bis i toplarken baya aradım uygun yer.


Maşallah kankacım adım adım güzelleşiyor, Allah uzun yıllar mutlulukla binmeyi nasip etsin sana da Nil'e de..

İç mekan dışında pek bir eksiği kalmamış gibi görünüyor. Benim gözümü tırmalayan sadece arka tampon kısmı oldu, tampon çok mu yukarda yoksa orjinali mi böyle, egzoz olduğu gibi görünüyor, eski halinde biraz daha kapalıymış o kısım?

İç Mekan’a el attım şu da teaser olsun


MEVCUT HALİ

İlk sahibi dedenin torunu kardeşim tarafından 34 Kat Farklı Siyah boya ile boyanmış bugüne kadar. Üzerine kaporta yı yaptırma gafletinde bulunduğum vatandaş zımparayı yalandan değdirip 234 kat boya daha atmış tüm trimlere.

https://live.staticflickr.com/65535/53057546286_4f2d023160_k.jpg[/url]



KART ZIMPARA SÜRECİ

Zımparaladıkça alttan yeni kat boya çıkıyor ve zımpara bir kalına geçip baştan başlıyor.


https://live.staticflickr.com/65535/53057728154_45423a5904_k.jpg[/url]

80 - 180- 400 - 600 - 800- 100 zımpara + Plastik Astar + 1000 zımpara tekrar + Würth Trim boyası + Mat Vernik sonucu %100 harika olmasa da eski haline göre devrim oldu.


https://live.staticflickr.com/65535/53057927675_70ae19c3ed_k.jpg[/url]


Şimdi tampon konusu da şöyle bebeğimsu , Bu aracın krom tamponlu klasik halleri hava soğutmalı motor ve egsoz konumu da farklı. Benim araç su soğutmalı facelift olan ama tamponları kartal şahin gibi aşağıya kadar inen plastikten.

Ben klasik görüntü istediğim için mecbur krom tampona döndüm egsoz atasözündeki ( Fakiri çuvala koymuşlar çükü sığmamış ) gibi kaldı öyle. Aklıma gelen ilk çare işinin ehli bir egsoz ustasına custom bir kazan yaptırarak egsozu biraz geri çekmek.


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRDgPdyaLL1IfwOzROdndPW8Dxaz_RUk JE0dg&usqp=CAU

Egsos un giriş çıkışları ve araç altındaki konumu bir değişik , ve BIS ten anlayan kime sorduysam sanayi işi egsoz vs bu araba için intihar olur dediler. O Yüzden sadece boru kesip kaynatan birisine değil İskender abi misali egsozun teknik kısmından anlayan birisinin olur demesi lazım.

Ya da krom falan bir alt muhafaza yapmak lazım ama çok apaçi durma ihtimali yüksek.

Deneyip göreceğiz bakalım.

Italia olanı 2015 yılındaki 500’e takarım diye İtalya ya giden arkadaşımdan istemiştim.
Sicilya olan da geçenlerde kardeşim gitti bana Bis için anahtarlık alıyorsun dedim. Yıllardır odanda sakladığın anahtarlık vardı aynısını bulunca onu aldım dedi sağ olsun.
Yedek Anahtar ve Orjinal Anahtar için takım tamamlamdı.

https://live.staticflickr.com/65535/53057951600_09c2ad18a3_k.jpg[/url]

.::EmrE::.
19-07-2023, 22:45
Egzoz konusu değişikmiş, motor farkını düşünemedim valla. Ona bir çare bulmak lazım zira görüntüsü dediğin gibi bir tuhaf. Bence sen direk elektrikli olayına giriş hepsinden kurtulursun sorunların :D

drago
22-07-2023, 17:30
Allah güzel günlerde binmek nasip etsin, şahane olmuş gerçekten de

Sorması ayıp olmazsa, ilgilenenlere de yol gösterici olması açısından, kaç usd papele mal oldu şimdiye kadar?

Ekleme: Bence bu tarz araçlar kusurlarıyla güzel, fabrikasyon bir ürün gibi durmuyor; ki bir çok özenle toplanmış klasik araçta da çeşitli kusurlar gördüm bu zamana kadar.

Göze hoş gelmeyen nedir bilmiyorum boyasını ellemeyin derim artık.

fthdrn
22-07-2023, 23:00
Çok güzel oldu.
hadi getir artık şunu içinde cengiz açıp caddeyi esir almamız lazım.

Mutu
23-07-2023, 11:07
Bizim mx5 grubunda da böyle bir hikaye var. Abinin sıfırken aldığı mx5'i kız cocuğunun gençlik yıllarındaki tüm anılarını, fotolarını biriktiği arabası, şimdi ehliyetiyle kendisi kullanıyor. Umarım sizinki de öyle bir anıya dönüşür ve Nil kardeşimiz de aynı şekilde kıymetini bilir aracın. :icon_tup:

enesy
24-07-2023, 12:45
Egzoz konusu değişikmiş, motor farkını düşünemedim valla. Ona bir çare bulmak lazım zira görüntüsü dediğin gibi bir tuhaf. Bence sen direk elektrikli olayına giriş hepsinden kurtulursun sorunların :D

Ceyran için daha 5 10 sene var. 10 sene sonra muhtemelen dolar 200 lira olur. 3 milyona falan elektrikli dönüşümü yaparız.



Allah güzel günlerde binmek nasip etsin, şahane olmuş gerçekten de

Sorması ayıp olmazsa, ilgilenenlere de yol gösterici olması açısından, kaç usd papele mal oldu şimdiye kadar?

Ekleme: Bence bu tarz araçlar kusurlarıyla güzel, fabrikasyon bir ürün gibi durmuyor; ki bir çok özenle toplanmış klasik araçta da çeşitli kusurlar gördüm bu zamana kadar.

Göze hoş gelmeyen nedir bilmiyorum boyasını ellemeyin derim artık.

Fiyat kısmı gerçekten ipin ucu kaçtı. İlk başlarda her şeyi yazıyordum. Son dönemde ne harcadım bilmiyorum. Eskiden sarf malzeme hesaba katılmazdı bu işlerde. Şimdi zımpara kağıdı 20 30 lira. Bir tüp sprey boya 200 lira. Boku çıktı gerçekten. Bir teyp çerçevesi boyayayım malzeme alayım desen 450 500 lira tutuyor. Pirinç mi titanyum mu ne civata aldım alt takımda bir yerin civatasıydı. 6 7 ay önce 6 tane 3cm lik civata bir avuç kelepçe 485 lira tuttu.

Ama benim tahminim 3000USD - 4000 USD sanayiye , 1500 USD civarı döşemeye , 1000 USD falan parçalar tampon far bilmemne. 1000USD de teyp hoparlör vs. 8000 USD fazlası vardır eksiği yoktur. İnce hesaplamadım oturup şimdi yazarken aklıma gelenleri yazdım.


Boya konusunda çok çok pişmanım ucuza kaçtığım için. Suriyeli boyadı arabayı. Klasik senaryo dükkan sahibi usta ben yapacağım tabiki kardşim dedikten sonra elini sürmedi arabaya yanındaki suriyeliyi mamalaya mamalaya zorla iş yaptırdım. Sigarasını al harçlığını ver yapa yapa. Amatörlüğüme geldi o zaman acele ettim. Çürük yoktu arabada pas adına bir şey yoktu boyatmadan önce. Boyattıktan sonra bir iki noktada pas gördüm çok midem bulandı. O yüzden tedirginim tekrar elden geçirmek istiyorum.


Çok güzel oldu.
hadi getir artık şunu içinde cengiz açıp caddeyi esir almamız lazım.

Cengiz açabilmemenin bedeli :

Elimdeki 6 hoparlör , 1 bass, 1 teyp , 2 tweeter , 1 amfi bağlantısına kabloları kapasitörü bilmemne 10.000 TL hesap çıkartıyorlardu şu an ne kadar derler bimiyorum. Hoparlör vs bagajda geziyorum bağlatmadım hala.


Bizim mx5 grubunda da böyle bir hikaye var. Abinin sıfırken aldığı mx5'i kız cocuğunun gençlik yıllarındaki tüm anılarını, fotolarını biriktiği arabası, şimdi ehliyetiyle kendisi kullanıyor. Umarım sizinki de öyle bir anıya dönüşür ve Nil kardeşimiz de aynı şekilde kıymetini bilir aracın. :icon_tup:

Darısı başımıza inşallah. Ülke her geçen gün daha kötüleşmese sizdeki kasa mx5 alasım çok var benim de ama saklayamam ona 1.5 milyon yatırıp bu devirde :)