Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : tavsiye

CloudGrey
19-06-2022, 14:46
elimde 2 takım pioner mid-bas kaldı.
arkadaşım dediki gel onları benim s2000e takalım kapı içlerine.

anfisiz öyle dümdüz bağlasak orjinal kolonlara göre bir artı görürmüyoruz?
yoksa orjinalleer nasıl çalıyorsa bunlarda aynımı çalar ?

attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmeyecek ise bide kapı içi sökme filan uğraşmayalım..

CloudGrey
20-06-2022, 10:30

attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmeyecek ise bide kapı içi sökme filan uğraşmayalım..

varmı bir bilgisi olan ?

mr.korhan
20-06-2022, 10:47
Muhtemelen Daha düşük bir ses seviyesi alırsınız orjinal kolonların verdiğinden. midbas anfi beslemeli şekilde olduğunda gereken seviyeye erişir.

Yarbay
20-06-2022, 11:57

sevgili dostum nedir elindeki pioneerın serisi ve kullandığın teyp OEM teypmi yoksa yan sanayi bir pioneer vb birşeymi?

phantom
20-06-2022, 11:58
Muhtemelen Daha düşük bir ses seviyesi alırsınız orjinal kolonların verdiğinden. midbas anfi beslemeli şekilde olduğunda gereken seviyeye erişir.

midbass driver ancak amfiyle gereken seviyeye diye birsey yok. sebep: her driver'in sensitivity degeri farkli. bilmeden birsey denemez.

DOHC
20-06-2022, 12:17
Valla teyp aynı kalacağı için orijinal hoparlör ile pionnerlerin RMS değerlerine bakmak lazım en azından.

Yarbay
20-06-2022, 12:19
midbass driver ancak amfiyle gereken seviyeye diye birsey yok. sebep: her driver'in sensitivity degeri farkli. bilmeden birsey denemez.

aynen öyle ! abi seni özledim be ya, inanılmaz yoğun ne foruma ne hobimizle ilgilenebilir oldum.

arkadaş serisini atarsa değermi değmezmi bakabildiğim kadar derinlemesine bakacam ama abi öylede birşeyki genelde high end olmayan hele hele giriş seviyesi olan driverların T/S parametreleri paylaşılmıyor ancak yüzeysel/sığı birkaç gerçekliğinden bile şüphe edilecek veri paylaşılıyor okadar :(

phantom
20-06-2022, 13:06
eyvallah yarbayim :)

CloudGrey
20-06-2022, 13:17

sevgili dostum nedir elindeki pioneerın serisi ve kullandığın teyp OEM teypmi yoksa yan sanayi bir pioneer vb birşeymi?

abiler elimdekiler bunlar ;

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-4-adet-pioneer-ts-g170c-16.5-cm-2-yollu-mid-bass-takimi-1033962646/detay/

hiçbirşey değişmeyecek , teyip s2000 orjinal teyp.
amfi falan hiçbirşey yok.

orjinal kolonları sokup bunları takma planımız var ?
pek birşey değişmez derseniz bide kapı içi sökme vs yapmamayım.

ama şimdiki hali üstüne bile +1 yazar diyorsanız takıcam bunları

phantom
20-06-2022, 13:44
degmez, bosver
taksin 1'e, tam gaz, 8,500'de kesici
oyle gitsin :)
2'ye almasin ama
bu forumda bir arkadasin cumlesini hic unutmam, o kadar guzel rafine etmis ki; "1'de kesicide giden genclik..."
:hihih::hihih::hihih:

Yarbay
20-06-2022, 14:38
abiler elimdekiler bunlar ;

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-4-adet-pioneer-ts-g170c-16.5-cm-2-yollu-mid-bass-takimi-1033962646/detay/

hiçbirşey değişmeyecek , teyip s2000 orjinal teyp.
amfi falan hiçbirşey yok.

orjinal kolonları sokup bunları takma planımız var ?
pek birşey değişmez derseniz bide kapı içi sökme vs yapmamayım.

ama şimdiki hali üstüne bile +1 yazar diyorsanız takıcam bunları

bencede hiç elletme sevgili dostum, olurda adanaya yolun düşerse lütfen haber et sana seve seve aracına uydurabileceğimiz birkaç opsiyonu sunarım sonra kendin karar verirsin nsl ilerlemek istediğine akabindede güzelce gider kebabımızı yeriz :)

CloudGrey
20-06-2022, 14:54
bencede hiç elletme sevgili dostum, olurda adanaya yolun düşerse lütfen haber et sana seve seve aracına uydurabileceğimiz birkaç opsiyonu sunarım sonra kendin karar verirsin nsl ilerlemek istediğine akabindede güzelce gider kebabımızı yeriz :)

degmez, bosver
taksin 1'e, tam gaz, 8,500'de kesici
oyle gitsin :)
2'ye almasin ama
bu forumda bir arkadasin cumlesini hic unutmam, o kadar guzel rafine etmis ki; "1'de kesicide giden genclik..."
:hihih::hihih::hihih:

abiler çok teşekkür ederim , sağlıcakla kalın :heyoo:

Yiğit G.
25-06-2022, 02:07
Bende aynı şekilde kendi aracımdan massive component çıkarıp eşimiz hyundai getz aracına takacaktım. orjinal teyp ile ama hiçbir şekilde önermediler. Onun yerine şu tarz 3 yollu bişey hem daha ucuz hemde orj teyp ile daha performaslı oluyor. Orj araç hoparlörlerine göre de ses çılgın değişiyor.

https://lzd-img-global.slatic.net/g/p/be4a03b9c41f26f22faceee2355446ef.jpg_720x720q80.jp g_.webp

darkmoon
25-06-2022, 15:52
Midrange olsa bir nebze tamam derdim en azından insan sesi ve orta sesleri alırsın ama midbass da ancak kalın sesleri alırsın vurmalı çalgılar gibi zaten tek midbass takılmaz o setin bir parçasıdır komple compenant olarak bir sistem takmanız lazım ki iyi bir şeyler dinleyin ..

phantom
25-06-2022, 16:24
darkmoon, sahalara geri donmussun :)
hosgeldin!