PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir garip TSİ arızası

4LaRKaD
23-06-2022, 07:38
Merhaba,

2009 1.4 TSİ 160HP Scirocco'da bazen 3bin devirden sonra turbo keser gibi oluyor, araba ivmelenmiyor. Turbonun devre dışı kaldığını düşünüyorum , Wastegate 'yi kontrol ettim ve açtığını düşünüyorum. Turbo basınç sensörünü kontrol ettim (N249) ve sonrasında orjinal olarak sıfırladım. Elimde arıza tespit cihazı olmadığını için kendim mantık yürüterek sorunu çözmeye çalışıyorum ve son olarak şunu fark ettim. Araç full depoya yakından turbo kesmiyor ve güzel bir şekilde devirleniyor. Sorunu yüksek basınç pompasında mı aramalıyım ? Aksi halde benzin çeyreğin altına düştüğü zaman gaza yüklenince , hem arıza ışığı hemde EPC ışığı yanıyor.

MeRtCaN
23-06-2022, 11:21
vagcom ile detaylı log alıp ilerlemezeniz
sorunu bulmaz zor olur gibi gozukuyor.

B.Koçer
25-06-2022, 08:53
benzin filtresini değiştirmenizi öneririm + olarak sonrasında yakıt hatlarına bakın pompadan önce

207_TR
25-06-2022, 09:11
Hiç birşey değiştirmeden önce iyi bir servise yada yetkiliye gidip tespit yaptırın,

4LaRKaD
30-06-2022, 11:56
benzin filtresini değiştirmenizi öneririm + olarak sonrasında yakıt hatlarına bakın pompadan önce

benzin filtresi tam olarak nerede , emin değilim. Araştırayım bulursam deneyeceğim

Diyadin
30-06-2022, 15:21
Cihaza bağlamadan işiniz çok zor. P**** şeklinde bir arıza kodu atar. Bunu netten rosstec tarzı sitelere bakıp araştırabilirsin.

rmelihr
01-07-2022, 16:48
Hiç birşey değiştirmeden önce iyi bir servise yada yetkiliye gidip tespit yaptırın,

doğuşa gitmeyin özellikle maslak olana 2gün arza tesbiti için bıraktım tesbit edilmeden geri aldım.

Oconner
13-07-2022, 20:52
Bende 122 lik fr vardı çoğu usta yüksek basınç pompası değişecek demişti ben içindeki ufak pistonu değiştirdim düzeldi, sizde hemen değişecek diye söyleyen ustalar olursa bir parçayı komple değiştirmeye gitmeyin fikir sundum sadece

4LaRKaD
16-07-2022, 19:15
çok enterasan bir şekilde , araç soğukken gaz yemiyor ve ısınınca stop edip çalıştırıyorum kendine geliyor normal devir çeviriyor. Bir kaç yere götürdüm , bobin buji vs dediler , değiştim ama sonuç aynı

emreogut
16-07-2022, 19:45
çok enterasan bir şekilde , araç soğukken gaz yemiyor ve ısınınca stop edip çalıştırıyorum kendine geliyor normal devir çeviriyor. Bir kaç yere götürdüm , bobin buji vs dediler , değiştim ama sonuç aynı

Cihaza bağladınız mı? Hata kodu ne veriyor?
Elektronik gaz kelebeği olabilir.

4LaRKaD
22-07-2022, 10:10
Tekrar merhaba , aracımın deposunu defalarca fulledim ve test ettim. Her seferinde depo yarımın altına düşünce 3500 dd geçmiyor , ancak depo yarımın üstündeyken aracım 1.vites komple kesmeden çok rahat bir hızlanıyor ancak 2. ve diğer viteslerde 5000dd yine geçmiyor. Turbo veya wasgate'den olsa benzin full olduğu zamanda keser diye düşünüyorum. Sorunu benzin pompasın da mı aramalıyım ? Ayrıca aracım 2009 160 hp sportline , daha önce sahip olmadığım bir araç. Sport modu düğmesine bastığım zaman herhangi bir uyarı almıyorum , sport modu çalışmıyor olabilir mi ? Şİmdiden teşekkür ederim.

4LaRKaD
22-07-2022, 10:11
Cihaza bağladınız mı? Hata kodu ne veriyor?
Elektronik gaz kelebeği olabilir.

düşük basınş arızası verdiği söylendi , ancak depo full'e yakın olunca kesme yapmıyor. turbo veya wesgate 'den olduğunu düşünmüyorum. Gaz kelebeği veya yakıt pompası olabilir mi sizce de ?

B.Koçer
23-07-2022, 10:17
Tekrar merhaba , aracımın deposunu defalarca fulledim ve test ettim. Her seferinde depo yarımın altına düşünce 3500 dd geçmiyor , ancak depo yarımın üstündeyken aracım 1.vites komple kesmeden çok rahat bir hızlanıyor ancak 2. ve diğer viteslerde 5000dd yine geçmiyor. Turbo veya wasgate'den olsa benzin full olduğu zamanda keser diye düşünüyorum. Sorunu benzin pompasın da mı aramalıyım ? Ayrıca aracım 2009 160 hp sportline , daha önce sahip olmadığım bir araç. Sport modu düğmesine bastığım zaman herhangi bir uyarı almıyorum , sport modu çalışmıyor olabilir mi ? Şİmdiden teşekkür ederim.

sport modu dugmesı hangisi ?

bide ben benzin filtresi diyorum bi değisseniz ya keske

4LaRKaD
23-07-2022, 16:46
sport modu dugmesı hangisi ?

bide ben benzin filtresi diyorum bi değisseniz ya keske

aracım manuel , vites topuzunun önünde konsulda düğme var 'sport' düğmesi ona basıyorum ancak ekranda bir değişim göremiyorum. Benzin filtresini de tavsiyeniz üzere değiştireceğim.

B.Koçer
25-07-2022, 18:20
aracım manuel , vites topuzunun önünde konsulda düğme var 'sport' düğmesi ona basıyorum ancak ekranda bir değişim göremiyorum. Benzin filtresini de tavsiyeniz üzere değiştireceğim.

sport comfort yazan tuş amortisör için

4LaRKaD
26-07-2022, 07:09
sport comfort yazan tuş amortisör için

teşekkür ederim

4LaRKaD
26-07-2022, 07:24
Aracım tekrar cihaza bağlandı ve iki adet arıza kodu verdi. 0234 ve 0033 internetten gördüğüm kadarıyla yüksek basınç arızası olarak geçiyor, sorunu turbo da mı aramalıyım ?