PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tercih Meselesi Deme, Yanaş Hele... BMW M3 / M3 Comp. AWD / M4 Comp. AWD

kalipson
13-07-2022, 15:25
Dostlar,

Allahın izniyle geçtiğimiz Kasım ayında rüya otomobilim olan (rüyaysa bu ne biçim konu demeyin, az bi dinleyin :) ) M3 Comp. AWD aracımı teslim aldım. Tam tamına 11 aylık zorlu bir süreçti. Bundan öncesini teğet geçeyim, yaklaşık 15 yıl!

Chip kriziydi, pandemiydi, yeni kasaydı, bulunduğum ülkedeki (UK) yerel vatandaşların alım gücüyle alakalı olarak sıra beklemesiydi, vs. derken uzun bir süre oldu hakkaten.

Araç ayıptır söylemesi gayet başarılı. Benim nazarımda, yakıt tüketimi de dahil olmak üzere (Megane 2 RS kadar yakıyor) şikayet edebileceğim hiçbir şeyi yok. 4 kapı hızlı aile arabası işte..

Konu nerden şeetti, ne anlatıyon birader, sadede gel dediğinizi duyar gibiyim.. Dur geldim :D

Haftasonu bi dolaşalım diye showroom.un yolunu tuttuk ve karşımıza yeni M4 Cabrio çıktı ve üstü de (ve tabii ki kapıları da) açık olunca bi zıpladım içine. Aman Allahım.. ne ferahlıkmış bu dedim. Yürüyen falan zaten aynı.. AWD.

Ve anında reaksiyon.. hemen başladım hanımı zehirlemeye.. gel verelim M3.ü, bunu alalım vs. Yer mi Anadolu kadını. Gak guk etti tabii ama baktı ferah pek uzatmadı.. ee tabii yandan yandan ters bakışları da üzerimize çekmedik değil tabii... :D

Ee bu kadar tatavadan sonra anlamışsınızdır... Sedandan Cabrio.ya zıplamak? ya da zıplamamak; bütün mesele bu.. Ne dersiniz?

Ya da sen manuel.ci adamsın, git manuel.ini al (UK.de yok, gidip Avrupadan almak lazım) yol yakınken ya da delirme, otur oturduğun yerde.. mi dersiniz?

Fikirlerine gerçekten değer verdiğim eş dostla zaten paslaşıyoruz ama buradan da değerli fikirleri dinlemek istedim sadece.

Şimdiden teşekkürler

turboman
13-07-2022, 16:02
Ben olsam önümdekini yerdim önce ;) yani önce mevcut arabanın tadını çıkarırdım.sonra düşünürdüm cabrioyu :)

CloudGrey
13-07-2022, 16:21
ingilterede avrupada en çok yağış alan ama en çok cabrio araç satılan memleketmiş...

demekki var bildikleri :)

sedanı napcan abi 50 yaşına gelince alırsın sedan...
bir kere cabrio zehiri aldıysan , geçmiş olsun artık :)

CLIORS
13-07-2022, 17:06
Allah başka dert vermesin kardeşim :)

fthdrn
13-07-2022, 17:22
Ekmek arası pilav yerken postu okudum. Allah başka dert vermesin :D
Şaka bir yana ben olsam cabrionun da tadına bakardım.

kalipson
13-07-2022, 17:38
Ben olsam önümdekini yerdim önce ;) yani önce mevcut arabanın tadını çıkarırdım.sonra düşünürdüm cabrioyu :)

Ye ye nereye kadar :D
Şaka maka, M4.ü kullanmamış olmakla da beraber, hepsi ayrı bi tat.

kalipson
13-07-2022, 17:39
ingilterede avrupada en çok yağış alan ama en çok cabrio araç satılan memleketmiş...

demekki var bildikleri :)

sedanı napcan abi 50 yaşına gelince alırsın sedan...
bir kere cabrio zehiri aldıysan , geçmiş olsun artık :)

Bak can evimden vurdun şimdi haa :D

Çok erken yaşlarda evden koptuk gittik, elimden geldiğince hayatın her bir anı.nı verimsiz geçirmek istemiyorum

kalipson
13-07-2022, 17:40
Allah başka dert vermesin kardeşim :)

Amin amin. Allah bu günlerimizi aratmasın, herkese gönlündekine ulaşmayı nasip etsin :)

kalipson
13-07-2022, 17:41
Ekmek arası pilav yerken postu okudum. Allah başka dert vermesin :D
Şaka bir yana ben olsam cabrionun da tadına bakardım.

+ ve - leri değerlendirip bi karar vereceğim inşallah. Teşekkür ederim :)

CloudGrey
13-07-2022, 17:52
Bak can evimden vurdun şimdi haa :D

Çok erken yaşlarda evden koptuk gittik, elimden geldiğince hayatın her bir anı.nı verimsiz geçirmek istemiyorum

hiç düşünme abi , hayat 1 gündür o gün bugündür :) çok dara koşmayacaksa (maddi-manevi) yapıştır gitsin.
sıkılırsa canın yarın gene alırsın 4 kapı bi sedan ;) atla deve değilya...

sweatcaptain
13-07-2022, 19:13
E93 m3 arac kullanıyorum
Alana kadar cok cok ikilemde arada kaldım cok laflar duydum
Yok cupesını al yok cabrıosu yaramaz
Arac konusunda verdıgım en dogru kararlardandı
Cabrıo M bence cupesınede sedanına da gore daha ozel, asırı keyıflı ferah dedıgınız gıbı. Tabı ozel üretim serılerı harıc tutuyorum csl/gts vs gıbı…

Berk007
13-07-2022, 23:09
Cabrio araç alınca tek seferde iki araç almış gibi oluyorsun. Yerine göre üstü kapalı yerine göre üstü açık.
Verdiğim en güzel kararlardan birisi üstü açık otomobil almak oldu :)

CND
14-07-2022, 08:43
M4 alacak olsam ve gövde konusunda kararsız kalsam sanırım aşağıdaki soruların yanıtlarını arar, ona göre karar verirdim. Tabi benim sorularım da ikilemin kendisi gibi :D

* Yakın gelecekte lci geliyor. Geldiğinde canım sıkılır mı? Yüzü eski kalır mı ?
* Cabrio formu coupeye kıyasla pistte canımı sıkar mı ?
* Metal yerine tente geldi bakımı / koruması nasıldır ?
* Emniyet kemeri koltuktan geliyordu artık gövdeden geliyor canım sıkılır mı ?

Bu sorulardan canımı sıkan yanıtları olanları varsa aracın üstünü açınca unutur muyum ? :D

yilmazcatalbas
14-07-2022, 10:28
Sedandan sonra cabrio araçlarda rijitlikte azalma çok hissedilir ama pist kovalanmıyorsa hiç önemi yok, haricen bir de ilave tente bakımları can sıkabilir ancak tabiri caizse hem coupe hem cabrio satın almış olursunuz. Modeli farketmeksizin sedan yada coupeye göre çok daha fazla dikkat çeker ve en önemlisi gün batımında üstünü açıp yolculuk yapmanın keyfi anlatılamaz :)

Grimlord
14-07-2022, 11:20
Çok kısa süre de olsa cabrio maceram oldu, o yıkık araba bile nasıl keyif veriyordu anlatamam. Bence hiç düşünmeden o zevki tatmak lazım, nasılsa orada satacağınız zaman ikinci eli 0dan pahalı olmuyor :D Beğenmezseniz ( ki bence sanmıyorum :D ) değiştirirsiniz.

kalipson
14-07-2022, 11:30
Değerli yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim.. Elleriniz dert görmesin. :)

Bunca yıllık Tech.ciyim, hala çoklu alıntılamayla cevap verebilmeyi öğrenemedim; bu da bizim gabiliğimiz olsun. :D
CloudGrey;
Valla M4 Cabrio bana çok yakın şu an fikir olarak. Zaten bu araç Pazar arabası olacak ve piste miste de girmeyecek. (Ben kıyamam; öyle diyeyim :) )
Diğer yandan, fiyatı icabı ilerde tekrar sedana geçmek de bi tık daha kolay olabilir; bilmiyorum..

sweatcaptain
Teşekkür ederim. Yaşattığı hissiyatı ben açıkçası sadece showroom.da bi iki dk içine oturarak hissettim. Allah sonumuzu hayır eyleye :)

Berk007
Katılıyorum valla ne yalan söyleyeyim :)

CND
Teşekkürler. Makyaj bu mudur yoksa kıçını başını da elleyecekler mi bilmiyorum ama şu saatten sonra sıfırdan üretilerek alınacak tüm M araçlar (ki olursa bu M4 Cab. da bu şekilde olacak mecburen) full lcd ekranla gelecek. O dana gibi ekran hem göze hoş geliyo hem de gelmiyo. Saçma sapan bi durum :/

yilmazcatalbas
Rijitlik için öküz gibi eklenti var sanırım ki ağırlık yaklaşık 200 kg artmış. Bilmiyorum; cabrio cahili biri olarak ben şimdilik böyle yorumladım.
Bakım tutum mecbur olur artık.

kalipson
14-07-2022, 11:32
Çok kısa süre de olsa cabrio maceram oldu, o yıkık araba bile nasıl keyif veriyordu anlatamam. Bence hiç düşünmeden o zevki tatmak lazım, nasılsa orada satacağınız zaman ikinci eli 0dan pahalı olmuyor :D Beğenmezseniz ( ki bence sanmıyorum :D ) değiştirirsiniz.

Eminim ama ispat edemem :D

Bakalım bizim hakkımızda hayırlı mı değil mi göreceğiz

CND
14-07-2022, 11:41
CND
Teşekkürler. Makyaj bu mudur yoksa kıçını başını da elleyecekler mi bilmiyorum ama şu saatten sonra sıfırdan üretilerek alınacak tüm M araçlar (ki olursa bu M4 Cab. da bu şekilde olacak mecburen) full lcd ekranla gelecek. O dana gibi ekran hem göze hoş geliyo hem de gelmiyo. Saçma sapan bi durum :/

Dışı için değişiklik olacak mı kısmını araştırmak lazım ancak içi büyük bir sürpriz olmaz ise i4 ile aynı tasarım dilinde olacaktır. Kendi adıma her ne kadar dışı daha güzel dursa bile lci ile g20 den vazgeçtim. Ön göğüs kısmına dahil olmayan bir kadrana alışamadım. Sürekli içini görerek kullanacağım bir aracın iç dizaynı ile çatışma fikri soğumama yetti :(

CloudGrey
14-07-2022, 11:56
Değerli yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim.. Elleriniz dert görmesin. :)

Bunca yıllık Tech.ciyim, hala çoklu alıntılamayla cevap verebilmeyi öğrenemedim; bu da bizim gabiliğimiz olsun. :D
CloudGrey;
Valla M4 Cabrio bana çok yakın şu an fikir olarak. Zaten bu araç Pazar arabası olacak ve piste miste de girmeyecek. (Ben kıyamam; öyle diyeyim :) )
Diğer yandan, fiyatı icabı ilerde tekrar sedana geçmek de bi tık daha kolay olabilir; bilmiyorum..

sweatcaptain
Teşekkür ederim. Yaşattığı hissiyatı ben açıkçası sadece showroom.da bi iki dk içine oturarak hissettim. Allah sonumuzu hayır eyleye :)

Berk007
Katılıyorum valla ne yalan söyleyeyim :)

CND

yilmazcatalbas
Rijitlik için öküz gibi eklenti var sanırım ki ağırlık yaklaşık 200 kg artmış. Bilmiyorum; cabrio cahili biri olarak ben şimdilik böyle yorumladım.
Bakım tutum mecbur olur artık.

abi çok düşüyorsun, yapma , bünyeye zarar :)

kalipson
14-07-2022, 12:20
Dışı için değişiklik olacak mı kısmını araştırmak lazım ancak içi büyük bir sürpriz olmaz ise i4 ile aynı tasarım dilinde olacaktır. Kendi adıma her ne kadar dışı daha güzel dursa bile lci ile g20 den vazgeçtim. Ön göğüs kısmına dahil olmayan bir kadrana alışamadım. Sürekli içini görerek kullanacağım bir aracın iç dizaynı ile çatışma fikri soğumama yetti :(

Aslında başlı başına bi tartışma konusu. Gözler alışır mı yoksa uleyn nerden sardık buna der miyiz.. Kafada deli sorular. Ölüyü diriyi hallettik, bi bu kaldı :D

kalipson
14-07-2022, 12:22
abi çok düşüyorsun, yapma , bünyeye zarar :)

Deme öyle, deme deme :D

CloudGrey
14-07-2022, 12:24
Deme öyle, deme deme :D

:D

https://www.youtube.com/watch?v=uC9PHENjpeU

Cimmeria
14-07-2022, 12:59
Cabrio almak icin Londra en ideal yerlerden biri bence, butce varsa ben olsam alırdım, hem tasarim guzel hem ici guzel.

kalipson
14-07-2022, 14:42
Cabrio almak icin Londra en ideal yerlerden biri bence, butce varsa ben olsam alırdım, hem tasarim guzel hem ici guzel.

Londra, evet.. Ben hayatımda bu kadar çok cabrio araba olan bi ülkeye denk gelmedim. Zırt pırt da yağmur yağar halbuki biliyosunuz

Gerçi hikayenin sonunda Allah nasip ederse bu araç (artık her ne ise) TR.ye dönecek. :)

drago
16-07-2022, 10:15
Londra, evet.. Ben hayatımda bu kadar çok cabrio araba olan bi ülkeye denk gelmedim. Zırt pırt da yağmur yağar halbuki biliyosunuz

Gerçi hikayenin sonunda Allah nasip ederse bu araç (artık her ne ise) TR.ye dönecek. :)

Güneşten maksimum faydayı almak için olabilir :)

İzmir’de sunroof perdesini kapatıp gezmemle temelde aynı mantık aslında :D

YAS
16-07-2022, 19:11
Vakit m4 vaktidir.Hayırlı olsun abi donanımsal olarak da dolusunu ayıkla gelsin. :)

Ahmet Saraçoğlu
17-07-2022, 00:11
Abi sedan m3 ten ; z4 e geçiş konusunda arada kaldım deseydin bi düşünürdüm.Birazdaha düşünürdüm , sonra m3 te kalabilirdim belki tek araç olacaksa.Ama m4 zaten 4 koltuklu.Aman aman bi eksiklik opmayacak hayatında.Arkaya oturan da bi tık zahmet ediversin çok ta önemli değil.Hiç düşünme yapıştır:)

Üstü açık gerçekten çok farklı bi dünyaymış , Çok çok daha düşük bütçelerle de olsa 2017 den beri üstüste 3.cabriomu kullanıyorum.(w209 clk cab. , sebring convertible , şuan da eos ) başka araba bakamadım , bi kere sahip olduktan sonra gerçekten diğer araçlar bu kadar keyif vermeyecek.

zOnstyLe
17-07-2022, 16:04
Butce varsa ve hanım bi kere tamam dediyse dusunme bence. Baktın sarmadı zaten ingilterede cabrio piyasası hızlıdır satar eski arabana gere dönersin. Ben sahsen dusunmezdim bile..

eminkilic61
18-07-2022, 09:28
düşünmeden cabrio M4 alırım

kalipson
18-07-2022, 10:40
Değerli yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim...

Cebelleşmemek adına teker teker cevap vermek istedim; mazur görün :D
drago
Hem fayda hem de ehl-i keyif bence.. Yaşıyolar bu hayatı :/
YAS
Bu iş olursa bi kahve içelim sende Yasin. Zaten büyük ihtimal, iş ciddiye binerse sizin ordan çözecem gibi. Polonya kotaları boşa yakın
Ahmet Saraçoğlu
Valla haklısın. Az da olsa lazım olan herşey (4 koltuk, az da olsa bagaj, vb.) mevcut mu mevcut. Yemin etsek başımız ağrır mı?.. ağrımaz :D
zOnstyLe
Hanım enteresan bi şekilde error vermedi. Hayırlısı bakalım, pek hayra alamet de değil ama.. :D
eminkilic61
Düşünmeden icraata geçmeye çalışasacağım bu hafta bakalım :D

Allaha şükür işin sonunda, olsun ya da olmasın, kaybeden olmayacak bence. M3 Comp. xdrive zaten kapıda. Bakalım hakkımızda hayırlısı :)

d3n1s
18-07-2022, 11:08
tente bakimi denmis, ama arkadasimda A3 Cabrio var, tentesi de kirmizi. 11-12 yildir arac kendilerinde, kapali garajda da degil, bildigimiz kaldirim kenari park edilen bir arac. Tente bakimini gectim, araba yilda 1, denk gelirse 2 kere yikanir, evet bir veya iki kere. Su ana kadar tente ile alakali sorun yasamadi. Neyse, uzun lafin kisasi, alin gecin, aklinizda kalacagina kapinizda dursun.

YAS
18-07-2022, 14:44
kalipson Abi numaram var sende mutlaka ulaş, bayiilerin hepsi ile kontağım mevcut. :)

kalipson
18-07-2022, 15:52
kalipson Abi numaram var sende mutlaka ulaş, bayiilerin hepsi ile kontağım mevcut. :)

Teşekkür ederim Yasinim.

Esasen led ekranlı yeni versiyon çok içime sinmedi. Az da olsa beğenen de var ama işin sonunda kişisel tercihe dayanan bi hadise. Beğenmek ya da beğenmemek, bu kadar da basit aslında. Yaşlandık galiba, konservatif kafadan sıyrılamıyorum, eski tipler (ekranın ne kadar eski olduğu da tartışışır tabii, daha 1 sene olmadı araç çıkalı) daha çok hoşuma gidiyor.

Çalıştığım konum itibariyle, VAT harici belli oranda bi indirim de alabiliyorum m alum. Ama bu sefer de senin oradaki ana distribitör ne dese beğenirsin.. O indirimi almak için sıfırdan üretim yaptıracaz, yoksa o indirimi veremiyoruz! Yani hazırdaki arabalardan indirimli veremiyormuş Poliş emmiler. Ee bu sefer de otomatikman led ekranlı gelecek. Şaka gibi ama öyle.. Bizde olsa eldeki araç artık eski tip ekranlı, elden çıksın diye ilave indirim yaparlardı.

Bakıcaz bakalım.. :/

kalipson
18-07-2022, 15:53
tente bakimi denmis, ama arkadasimda A3 Cabrio var, tentesi de kirmizi. 11-12 yildir arac kendilerinde, kapali garajda da degil, bildigimiz kaldirim kenari park edilen bir arac. Tente bakimini gectim, araba yilda 1, denk gelirse 2 kere yikanir, evet bir veya iki kere. Su ana kadar tente ile alakali sorun yasamadi. Neyse, uzun lafin kisasi, alin gecin, aklinizda kalacagina kapinizda dursun.

Tahmin edebiliyorum.. Şahsen beni yoracak hususlar olacağını pek de düşünmüyorum açıkçası.

rahmitanir
18-07-2022, 16:14
Geçtiğimiz hafta sonu iş için Almanya'daydım. Mannheim sokaklarında dolaşırken, ışıklarda üstü açık bir M4'e denk geldim, hemen bu başlık aklıma geldi. Aracı üstü açıkken duruşu çok yakışıklıydı. Özellikle arka çamurlukların şişkinliği falan çok tatlı duruyordu.

Negatif olarak gözüme takılan tek şey, araçta iki erkek vardı ve üstü açıktı. Hemen akla Acun'un efsane "normal gay" röportajı geliyor :D Ama ingiltere'de bunu bilen pek olmaz galiba :P

Schumi
18-07-2022, 18:45

TR'ye sağdan direksiyon mu getireceksiniz permi hakkı ile ? O zaman Avrupa'dan alın derim.

kalipson
18-07-2022, 19:32
TR'ye sağdan direksiyon mu getireceksiniz permi hakkı ile ? O zaman Avrupa'dan alın derim.

Yok, kesinlikle soldan direksiyon olarak gelecek. Şimdiki de öyle, özel sipariş ile üretildi ama şu an buradan aynı şekilde yeniden ürettirerek alamıyorum çünkü vaktim kalmadı. 11-12 ay zaman veriyolar ki bu süreyi bekleyemem, buradaki işim bitiyor o vakte çünkü. Maksimum 5 aylık bi zamanım var herşeyi ile (plakasıydı, ruhsatıydı derken).

Schumi
18-07-2022, 21:58
Yok, kesinlikle soldan direksiyon olarak gelecek. Şimdiki de öyle, özel sipariş ile üretildi ama şu an buradan aynı şekilde yeniden ürettirerek alamıyorum çünkü vaktim kalmadı. 11-12 ay zaman veriyolar ki bu süreyi bekleyemem, buradaki işim bitiyor o vakte çünkü. Maksimum 5 aylık bi zamanım var herşeyi ile (plakasıydı, ruhsatıydı derken).

Permi ile gelirken getirebildiğiniz aracın zaten belli bir süreden fazla size ait olması gerekiyordu sanırım ? Onu da es geçmeyin.

kalipson
18-07-2022, 22:01
Permi ile gelirken getirebildiğiniz aracın zaten belli bir süreden fazla size ait olması gerekiyordu sanırım ? Onu da es geçmeyin.

Aynen aynen. Valla bravo, en kritik nokta da bu.

O yüzden max 5 ayım var. Ya tamam ya devam :D

Dragger
19-07-2022, 19:49
Hiç düşünme bile al geç :)

kalipson
14-09-2022, 17:11
Bu yaz Megane RS ile ailecek yapmış olduğumuz uzun mesafeli tatil ile birlikte, tek kapı ve hatt-ı zatında cabrio bir araca geçiş planımızı uzunca bir süreliğine rafa kaldırmış bulunmaktayım. Aile genişledi ve artık yaklaşık 1 senedir 4 kişiyiz. Hal böyle olunca ve pratiklikten uzaklaşacağımızın yeterince anlaşılması sebebiyle şimdilik böyle bir karar aldık. 1 haftalık Marmaris turu bütün gerçekleri yüzümüze vurdu resmen!! :/

38bin km.deki bebekler bebeği Megane 2 RS.imiz koleksiyonluk olarak kalabildiği kadar garajda kalacak ama şu son seyahat ile birlikte şimdilik sloganım "Yaşasın 4 kapı M3" şeklinde oldu. :)

Vatana, millete ve aileme hayırlı olmasını diler, yorumlarını esirgemeyen herkese tekrardan teşekkür ederim; iyi ki varsınız.. :)

cnzdmr
14-09-2022, 20:36
Bana göre m3 competition tam bir hızlı aile babası arabası. Her yola gelebilecek yegane araçlardan.

Hele son xdrive teknolojisi ile ister rwd ister awd.

Al aileni 4 kişi istediğin yere uzun mesafe tatile git. Kar tatiline bile gidersin güzel kış lastiği alıp.
İstersen tek başına çık istediğin kadar gazla. tık demeden dön al çocuğu okuldan eve bırak :)

Kısacası all in one bir araç. Tadını çıkarın az biraz modifiye yapın. güzel bir egzoz sistemi, evanturi intake stage 1 yazılım hop araba zaten 600hp ye yakın oldu :)

E daha ne olsun dersen üstü de açılmayıversin. Carbon tavanına kurban de geç :)

kalipson
14-09-2022, 20:54
Bana göre m3 competition tam bir hızlı aile babası arabası. Her yola gelebilecek yegane araçlardan.

Hele son xdrive teknolojisi ile ister rwd ister awd.

Al aileni 4 kişi istediğin yere uzun mesafe tatile git. Kar tatiline bile gidersin güzel kış lastiği alıp.
İstersen tek başına çık istediğin kadar gazla. tık demeden dön al çocuğu okuldan eve bırak :)

Kısacası all in one bir araç. Tadını çıkarın az biraz modifiye yapın. güzel bir egzoz sistemi, evanturi intake stage 1 yazılım hop araba zaten 600hp ye yakın oldu :)

E daha ne olsun dersen üstü de açılmayıversin. Carbon tavanına kurban de geç :)

Ağzına sağlık kardeşim. Mxdrive harika ne yalan söyleyeyim

Eventuri ve egzoz dedin bitirdin :D
Hayırlısı bakalım. Şu black friday döneminde görelim bakalım bi indirim olur mu? :D