PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Autodrom kapılarını İzmir'e açıyor

Erk@n
20-01-2009, 21:58
Merhaba otomobilsever arkadaşlar,

Autodrom İzmir Yarış Pisti nde İzmir li modifiye ve otomobil tutkunlarının biraraya gelip tanışması amacıyla bir buluşma gerçekleşecek.Siz otomobilseverleri 23 Ocak Cuma günü mangal partisininde(sucuk ekmek bedeli karşılığında alınmak üzere) yer aldığı akşamda görmek isteriz.Önümüzdeki günlerde sokaklardan uzaklaşıp böyle özel yerlerde aktiviteler yapmak adına bu buluşma çok önemli.Şimdiden herkese teşekkürler.

Not:Yönetimdeki "M_PROJECT" arkadaşımıza bu topiği açmamı uygun gördüğü için teşekkür ederim.

gorke
20-01-2009, 22:03
hayırlı olur inşallah.400m drag için uygun düzlüğü var mı bu pistin?

gökh@n_gr
20-01-2009, 22:13
hayırlı olur inşallah.400m drag için uygun düzlüğü var mı bu pistin?

bildiğimiz pınarbaşı pisti eski adıyla.eğer değişklk yoksa pistte 280 mt sanırım drag yapılan kısmı

initial-D
20-01-2009, 22:17
400 mtye uygun değil maalesef.ama çok işler yaptılar.time triale açarlarsa iyi olur.seneye komple asfalt atılıcak büyük ihtimalle

dragon07
20-01-2009, 22:20
280m ama sürekli azaltıyorlar 250-260 civarı oluyor hep yarışlar :)ama time trial bayagı iyi olur

Erk@n
20-01-2009, 23:09
bu tanışma partisi aynı zamanda izmir in potansiyeline göre ileriki aktiviteler içinde bir başlangıç olacak.Drag için yeterli bir düzlüğe sahip değil ama dediğiniz gibi başta time trial olmak üzere değişik etkinliklere açık bir pist.Herşeyden önce sokak kültürümüzü azaltması açısından iyi olacağını düşünüyorum kendimce..

SkY
20-01-2009, 23:16
hayırlı olsun:)

PROMINENT
20-01-2009, 23:20
varmı planı krokisi yeni halininin?

initial-D
20-01-2009, 23:34
eskisinin aynısı pist şu anda.izmirdebu işi caddeden çok psitte yapıcak hevesli ve elit bir sürü insan ve iyi arabalar var.pist kapılarını açarsa güzel olur

Vtec-SEDAN
20-01-2009, 23:39
hevesli ve elit insanlara en azından büyük değil ama nizami ölçülere uygun bir pist sunabilselerdi şaşırtıcı olurdu.. :rolleyes:

buda kötünün iyisi, hayırlısı olsun.

aliyo
20-01-2009, 23:42
saat kaçta peki? ayrıca hafta sonu olsaydı katılım daha çok olurdu

DaRkNeSs-
21-01-2009, 01:21
saat 8 de olcak mangal partisi
ercan bu arada büyüklük olayını şöyle söyleyim
drag olarak düzlük aslında 300 metreyi kaldırır startı geri çekersin ama çok hızlı arabalar duramaz amerikanlar msupra gibi..
ama time trial olarak bakarsak olaya izmir yarış pisti istanbulpark dan sonraki en uzun pist,körfezden uzun bi pist.. her ne kadar normal time triallerde pistin tamamı kullandırılmıyosada bu bile bişeydir,pist autodrom olduğundan beri küçük pistteki time trial bile yapılmıyordu...

Baris
21-01-2009, 01:24
İzmir için güzel bi akşam olsun hep beraber orda olalım arkadaşlar

Oz`
21-01-2009, 07:40
aslında bize çok iyi davranmamışlardı orda ama bu pisti tanıtmak nekadar doğru bilmiyorum

Mustafa Birsesli
21-01-2009, 07:43
eski yönetimden bahsediyorsan haklısın. bakalım ethem genim yönetiminde tekrar piste yöneldik eğlenceli zamanlar geçirebilirsek ne mutlu çok güzel planlarımız var çünkü

ahk
21-01-2009, 08:28
asfalt kötü hadi idare edelim ama toz, toprak, taş ve köpek! herşey yolun üstünde. belediyeden rica ile yol temizleme aracı sokulsa bir miktar daha güzelleşir.
drag mesafesi çok kısa hata yapana af yok.
umarım körfez gibi işler hale getirilir. gene eskisi gibi sadece şirketlere tanıtım amaçlı organizasyonlar olmaz.

Oz`
21-01-2009, 09:11
:) malesef etem abi zamanında oldu

Mustafa Birsesli
21-01-2009, 09:17
:confused: :D ozaman nasip desekmii fakat ekip olarak çok yardımcı oluyorlar alah bozmasın :)

TaGo
23-01-2009, 09:18
Evet arkadaşlar bu küztürülen izmire tekrar açılım. Yeni kadro yeni anlayış. Bu nedenle tüm tuning aleminden ve motorsporları sevdalılarından destek beklioruz. Forum, araç markası, bölge, 2 teker 4 teker farkı olmadan

ha_SaaaN
23-01-2009, 10:18
peki ben bir şey sormak istiyorum ...

eski pınarbası yarıs pistinde olan draglar bu senede yenılenen adıyla autodrom pistinde de olucakmı ?

Ahmetfikri
23-01-2009, 10:31
drag olmaz artık pistte akhisarda olur

Evrenoz
23-01-2009, 11:47
Caddelerde değil pistlerde yarışın dedikten sonra istanbul autodromu gençlere kapayan, sadece ticari amaç güdüp büyük firmalara eğitimler veren istanbul autodrom yönetimi bakalım bu kararında bir değişiklik yapacak mı?

Tugral
23-01-2009, 12:23
darısı antalyanın başına

TaGo
23-01-2009, 12:41
Arkadaşlar ne kadar doğru ne kadar yanlış bunun yorumunu yapmak tabiki bana kalmadı ancak. Ethem beyin özellikle bu olaylar için yorumu şu "autodrom çıkışı piste gelipte girmeyen, seyirci olam ancak pistteki olaylardan gaz alan gençlerin sebebiyet verdiği kazaların ciddi oranda yükselmesi nedeniyle. Çevre ilçe emniyetinden ciddi ihtarlar alınmış". Pist çıkışı Tuzla civarı dahi kaza yapan bazı arkadaşların "Autodromdan geliyorduk" şeklinde açıklama yapmasıda etraftaki mülki amirliklerin yaptırımlarına neden olmuş. Bunlara önlem olarak izmirde ise, yapılacak etkinliklerin akabinde çıkışlara belli mesafede polis takviyesi ve kontrolu istendi.

Bize yapılan açıklama bu.

VM5590
23-01-2009, 12:46
Artık İstanbul Autodrom'u hiç açmasalarda olur ,küçücük pist zaten körfez dururken ben şahsen oraya gitmem.

Erk@n
23-01-2009, 13:25
arkadaşlar yağmur da olsa kar da akşam orada olacağız.Kapalı mekanda zaman geçireceğiz bilginize...

Evrenoz
23-01-2009, 13:35
Arkadaşlar ne kadar doğru ne kadar yanlış bunun yorumunu yapmak tabiki bana kalmadı ancak. Ethem beyin özellikle bu olaylar için yorumu şu "autodrom çıkışı piste gelipte girmeyen, seyirci olam ancak pistteki olaylardan gaz alan gençlerin sebebiyet verdiği kazaların ciddi oranda yükselmesi nedeniyle. Çevre ilçe emniyetinden ciddi ihtarlar alınmış". Pist çıkışı Tuzla civarı dahi kaza yapan bazı arkadaşların "Autodromdan geliyorduk" şeklinde açıklama yapmasıda etraftaki mülki amirliklerin yaptırımlarına neden olmuş. Bunlara önlem olarak izmirde ise, yapılacak etkinliklerin akabinde çıkışlara belli mesafede polis takviyesi ve kontrolu istendi.

Aynı önlem istanbulda da alınabilir. Pist çıkışında belirli noktalara çevirme koyulur ve çevirmenin olduğu bilgisi pist içerisinde devamlı olarak verilir. Çevirmelerde polisler araçları egsos vb ekipmanlardan bağlamaması yönünde uyarılır.

Ayrıca autodromdan çıkan kaza yapıyorda körfezden çıkan yapmıyor mu? Aynı risk körfez pisti için de geçerli değil mi? İnandırıcı bir açıklama olarak gelmedi bana. Pistin kapanmasının tek nedeninin bu olduğuna ikna edemez kimse beni. Keza autodromdaki aktivitelerden gaza gelip de kaza yapan birinden autodrom yönetimi kesinlikle etkilenmez. Hukukta da bu tarz bir uygulama mevcut değil.. Ne yani ben ve benle beraber 5-10 kişi F1 yarışından gaza gelsek ve kaza yapsak istanbul park mı kapanacak.. Ethem Genim bu açıklamayı cidden yaptı ise komik olmuş...

Körfez pisti ise gayet güzel, lakin tek pist bu sektörün istanbul ve kocaeli ayağını kaldırmaya yetmiyor. Ulusal yarışların da burada yapıldığı düşünülürse geriye kalan zamanlar organizasyon yapmak isteyen kişilere malesef yetmiyor. Ayrıca kiralar da gözönüne alındığında rekabet fiyatların düşmesine sebep olur. Autodrom daha küçük bir pist olduğundan daha makul fiyatlar verebilir ve olumlu talep görürse aynı makul fiyatlar körfez pistine de yansıyabilir.

Şahsen ben eğer ki yapılan körfezde yapılan organizasyonda yarışamıyorsam tribünde sıkışık bir şekilde yarış izlemektense küçük bile olsa autodromda kendi aracımla yarışmayı yeğlerim.

Erk@n
24-01-2009, 18:03
güzel bir akşamdı,site içinden gelen arkadaşlar olduysa hepsine teşekkür ederim.O akşamın resimlerinide uygun görürse yönetimdeki arkadaşlar aktarırım..

DaRkNeSs-
24-01-2009, 20:07
iş güç geç geldim.
neler oldu bi özet geçseniz?

merttepe
24-01-2009, 20:12
iş güç geç geldim.
neler oldu bi özet geçseniz?

anlatılmaz yaşanır Can, bir sonrakine inş :D

DetailEF
24-01-2009, 20:25
Keşke yağmurda yapılmasaydı daha çok katılım olurdu kanısındayım:(

8.30 gibi geldim çok katılım yoktu çıktım ve gittim gerek görmedim kalmayı:S

Mustafa Birsesli
24-01-2009, 20:29
saat 21,00 gibi katılım oldu baya yagmura ragmen

bybmw(ss)
24-01-2009, 21:47
yok yok sen bi kurşumu döktürüyon hocayamı gidiyon valla acill yap ne olcak bu tahlihsizlikler :D

Baris
24-01-2009, 23:12
Keşke yağmurda yapılmasaydı daha çok katılım olurdu kanısındayım:(

8.30 gibi geldim çok katılım yoktu çıktım ve gittim gerek görmedim kalmayı:S

22:00 sıralarında yağmura rağmen 110 civarında araç vardı keşke gitmeseymişsin.

TaGo
25-01-2009, 19:35
Evet arkadaşlar saat 22 olmadan yaklaşık 100 araçtan fazlası vardı. Sadece sucuk ekmek markası bile 135 tane alınmışki bunu yemeyende çok fazla kişi oldu. Yağmurlu bi akşam için bence çok fazla katılım vardı.

metin
25-01-2009, 22:48

kaza yapan bir kimseye ben hiç duymadım nerden gelıyosunuz siz diye soruldugunu
antalya kazasının hemen ardından istanbul autodrom yarışlara kapandı
ha deselerdıkı bızım guvenlık onlemlerımız yetersız onun için yarışlara kapatıyoruz. kımse bişey dıyemez ama boyle cocuk kandırır gıbı konusmalar yakışmıyor

Erk@n
25-01-2009, 22:54
nerden geliyorsunuz diye sormazlar ama kaza için rapor tutulurken konuşmalar sırasında konu geçmiş olabilir.Zati bu tür yerlerin çoğunlukla halka açılmamasının sebebi güvenlik için şart koşulan isteklerin maliyetleri değil mi?

HsN35
25-01-2009, 22:56
Aktif bir izmir var burda çok güzel çok sevindim havalar düzelince çok daha fazla aktivite olacana eminim ben aracım olmadı için gelemedım ama gelmeyı çok istedim . düzgün havalarda görüşmek dileği ile :)

vınce
25-01-2009, 23:44
Merhaba otomobilsever arkadaşlar,

Autodrom İzmir Yarış Pisti nde İzmir li modifiye ve otomobil tutkunlarının biraraya gelip tanışması amacıyla bir buluşma gerçekleşecek.Siz otomobilseverleri 23 Ocak Cuma günü mangal partisininde(sucuk ekmek bedeli karşılığında alınmak üzere) yer aldığı akşamda görmek isteriz.Önümüzdeki günlerde sokaklardan uzaklaşıp böyle özel yerlerde aktiviteler yapmak adına bu buluşma çok önemli.Şimdiden herkese teşekkürler.

Not:Yönetimdeki "M_PROJECT" arkadaşımıza bu topiği açmamı uygun gördüğü için teşekkür ederim.

ama bu buluşma olmadı sanırım cünki yağmuluydu ama oldumu yoksa genede bilmiyorum ama bizim burdaki forumlarda böyle bir duyru yoktu:):):)

TaGo
26-01-2009, 08:29
Sohbet kısmına açmayı uygun gördük. Gelen areaç sayısı 110-120 arasıydı. Hepsi pistin içerisine sıralandı. İlk defa insanları araçlarının dışından tam olarak uzaklaştırabildik. Güsel bir geceydi. Bu demek oluyorki bu cuma atraksyon gecesine bunu 3 katı kadar araç gelir ;)

vınce
26-01-2009, 20:14
Sohbet kısmına açmayı uygun gördük. Gelen areaç sayısı 110-120 arasıydı. Hepsi pistin içerisine sıralandı. İlk defa insanları araçlarının dışından tam olarak uzaklaştırabildik. Güsel bir geceydi. Bu demek oluyorki bu cuma atraksyon gecesine bunu 3 katı kadar araç gelir ;)

hayret benim bundan nasıl haberim olmadı anlayamadım :confused::confused::confused:

TaGo
27-01-2009, 08:56
Konu burada açıktı... Hafta başından beri. Belkide sık takip edememişsindir ancak bişey kaçırmadın. Biz bu etkinlikleri her cuma olacak şekle taşıdık. Üzülecek sıkılacak bişey yok ;)

vınce
27-01-2009, 23:52
Konu burada açıktı... Hafta başından beri. Belkide sık takip edememişsindir ancak bişey kaçırmadın. Biz bu etkinlikleri her cuma olacak şekle taşıdık. Üzülecek sıkılacak bişey yok ;)

aslında honda35 ten takip ede biliyorumda ve zaten cumaları buluşma oluyo belki sende geliyorsundur bilmiyorum ama madem etkinlik devam edecek neden olmasın gelirim ve geliriz tabi:):):)

TaGo
28-01-2009, 07:22
Herzaman bekleriz. :D