Orijinalini görmek için tıklayınız : EQ Settings ve Sahneleme Ayarları Yaptırabileceğim Yer
DSP Amfi üzerinden, mevcut ekipmanlara dokunmadan ( kablolamada hata vs görülür ise elbette düzeltilmesi yapılabilir ama hoparlör setlerini değiştirmeyui düşünmüyorum )
Mikrofon kullanarak profosyonel bir şekilde EQ ve Sahneleme ayarlarını yapacak bir yer önerebilecek var mıdır acaba?
darkmoon
19-07-2022, 14:05
Sessiz sound
turboman
19-07-2022, 15:47
Sessiz sound
10 takım midrange den aşağısına bakmaz onlar ;)
By_Carizma
19-07-2022, 17:34
Özhan doğruer
+1 kesinlikle katılıyorum, subi garajlada görüşülebilir onlarda yapıyor sanırım
darkmoon
19-07-2022, 18:34
extreme sound da işinde çok profesyönel bir yer..
yıllar içinde iki tip kesim oluştu bir sadece sök tak montaj ağırlıklı yapan yerler bir diğeride eski usül bizim tesisatçı dediğimiz alaylı kesim..
Yani arabayı götürüp teybi yada bilgi ekranını çıkarıp yerine multimedia ekranı takıp göstergeyi söküp yerine digital gösterge takıp hayalet denilen.. kolonları çıkarıp yerine harmann falan takıp sonra biz tesisat sistem yaptık diyen kesme ben eline sağlık derim ama bana göre sadece sök tak yapmıştır..
Tesisatçı şahsen şahsi fikrim alaylı olmalı tabandan yetişmeli kablolama nedir , eq ayarı , dsp ayarı , sahneleme ,anfi ayarı bir yerden çok derin pıt pıt ses yaptığında o sesin neden yada nerden şase yaptığını bilecek. falan filan bunların hepsini bilecek bunlar içinde bence doğandan Şahin’den o tip araçlardan sıfırdan kablolamalardan falan başlamak gerek ..
extreme sound da işinde çok profesyönel bir yer..
yıllar içinde iki tip kesim oluştu bir sadece sök tak montaj ağırlıklı yapan yerler bir diğeride eski usül bizim tesisatçı dediğimiz alaylı kesim..
Yani arabayı götürüp teybi yada bilgi ekranını çıkarıp yerine multimedia ekranı takıp göstergeyi söküp yerine digital gösterge takıp hayalet denilen.. kolonları çıkarıp yerine harmann falan takıp sonra biz tesisat sistem yaptık diyen kesme ben eline sağlık derim ama bana göre sadece sök tak yapmıştır..
Tesisatçı şahsen şahsi fikrim alaylı olmalı tabandan yetişmeli kablolama nedir , eq ayarı , dsp ayarı , sahneleme ,anfi ayarı bir yerden çok derin pıt pıt ses yaptığında o sesin neden yada nerden şase yaptığını bilecek. falan filan bunların hepsini bilecek bunlar içinde bence doğandan Şahin’den o tip araçlardan sıfırdan kablolamalardan falan başlamak gerek ..
instagram hesabı @ ozhandogruer ise yazdım ama cevap vermedi henüz.
Sessiz ile görüştüm, hemen döndüler sağolsunlar. bendeki markalar çalıştıkları markalar değilmiş. o yüzden "SS Sound Serkan öztürk" e yönlendirdiler.
Helal olsun bu devirde böyle esnafa, hemen dönüş yapıp birilerini önerdiler.
+1 kesinlikle katılıyorum, subi garajlada görüşülebilir onlarda yapıyor sanırım
Orayla görüştüm, 1 saatte hallederiz dedi ama buraya yazmayayım 1 saatlik iş için çok yüksek geldi fiyat. Elbette teknik bilginin, deneyimin bedeli o 1 saatle ölçülmez, arkasındaki yıllarla ölçülür ama en azından diğer yerlerle de görüşüp piyasasını öğrenmek isterim. Herkes aynı seviyede fiyat söylerse, buymuş maliyeti der kabullenirim.
darkmoon
19-07-2022, 20:11
Yaparlar iyi esnaflardır
Mikrafon ile ayar icin cihazin oyle bir ozelligi olmali, yapacak kisininde ayni marka ekipmana sahip olmasi gerekir diye biliyorum,
Audison gibi markalarda mikrafon pek sonuc vermiyor,
Diger markalarda arac marka model secince muzik tipine gore cok verimli cikiyor onlarda zaten prof bi islem yok normal kullanici baglayip yapabilir.
Cihaz markasina gore ayarci secmek gerekir,
Dsp de en onemli olay kullanicin kendi cihazinda calan muzik ile onun beklentisine gore farkli tip muzikler icin farkli ayarlar yapmak gerekir.
Farkli kalitede yayin ve farkli tip muzikler sahnelemeyi direk bozuyor.
Ultra yuksek kalite cihazlar yok ise yeni android cihazlardaki normal kullanicin kendisinin yapabildigi ufak degisiklikler ile ayar yapmak en temizi, kendi uygulamalari uzerinden caldigi icin cok kalite farkida olmuyor.
Yoksa en pahali ayarda yapilsa spoti utube arasinda bile ayar heba olur
Serkan Öztürk ustamdır evren abi zamanında birlikte çalıştık,gelirsen dükkana yardımcı olur dsp ile ayarda iyidir kendisi
Mikrafon ile ayar icin cihazin oyle bir ozelligi olmali, yapacak kisininde ayni marka ekipmana sahip olmasi gerekir diye biliyorum,
DSP'nin "mic ile ayar ozelligi" diye bir olayi olmuyor. her sey ayni marka olacak diye bir gereklilik yok.
Audison gibi markalarda mikrafon pek sonuc vermiyor,
her DSP'li sistemde acayip sonuc verir.
Diger markalarda arac marka model secince muzik tipine gore cok verimli cikiyor onlarda zaten prof bi islem yok normal kullanici baglayip yapabilir.
muzik tipine gore secme vs. yok.
konu sahibinin istedigi islem Realtime Analyzer (RTA) sistemi kullanarak DSP'yi ayarlamak. sayisiz alette olan grafik EQ (bass/dance/pop/zart/zurt...) degil.
Cihaz markasina gore ayarci secmek gerekir,
RTA kullaniminin markayla hicbir ilgisi yok.
Dsp de en onemli olay kullanicin kendi cihazinda calan muzik ile onun beklentisine gore farkli tip muzikler icin farkli ayarlar yapmak gerekir.
kullanici beklentisi ayara etki etmez; target freq response curve ne sekilde belirlenirse ayari yapan kisi sistem ciktisini o curve'e yaklastirmaya calisir.
farkli muzige farkli ayar=klasik TR tesisatci hurafesi.
Farkli kalitede yayin ve farkli tip muzikler sahnelemeyi direk bozuyor.
bozmaz. ayar bir tanedir. dedigin gibi olsaydi DSP kullanan herkes muzik dinlemek yerine her sarkiya ayar yapmaya calisarak aklini oynatirdi.
Ultra yuksek kalite cihazlar yok ise
DSP kullanilan sistem rezil kalite de olsa hi-end de olsa ayarlama gerekir ve dogru yapildiginda ses kalitesi artar. ancak dogru DSP ayari diger parcalarin kalitesizligini kompanse edemez.
yeni android cihazlardaki normal kullanicin kendisinin yapabildigi ufak degisiklikler ile ayar yapmak en temizi, kendi uygulamalari uzerinden caldigi icin cok kalite farkida olmuyor.
DSP'nin sinyal islemesi ile player/headunit (HU)/source arasinda bir baglanti yok. ikisi birbirinden bagimsiz. DSP HU'e gore cok daha kabiliyetli oldugu icin HU ile hic ugrasmazsin, sadece caldirirsin. tum ayarlamayi DSP uzerinde yaparsin.
Yoksa en pahali ayarda yapilsa spoti utube arasinda bile ayar heba olur
olmaz :) .
darkmoon
20-07-2022, 04:13
Android ana ünitelerin ses çıkışı rezalet .. eğer stok sisteme yapılacaksa lafım yok ama eğer sistemde anfi varsa kesinlikle android ana üniteden ses sistemi yapılmaz tecrübe ile sabit .. Dediğim android üniteler Çin’den gelen no name üniteler yoksa 20 bin liralık pionner alınırsa lafım yok …
Ruslar genelde içlerini açıp pionner mosfetlerini takıyor ama bir nebze işte ..
DSP'nin "mic ile ayar ozelligi" diye bir olayi olmuyor. her sey ayni marka olacak diye bir gereklilik yok.
her DSP'li sistemde acayip sonuc verir.
muzik tipine gore secme vs. yok.
konu sahibinin istedigi islem Realtime Analyzer (RTA) sistemi kullanarak DSP'yi ayarlamak. sayisiz alette olan grafik EQ (bass/dance/pop/zart/zurt...) degil.
RTA kullaniminin markayla hicbir ilgisi yok.
kullanici beklentisi ayara etki etmez; target freq response curve ne sekilde belirlenirse ayari yapan kisi sistem ciktisini o curve'e yaklastirmaya calisir.
farkli muzige farkli ayar=klasik TR tesisatci hurafesi.
bozmaz. ayar bir tanedir. dedigin gibi olsaydi DSP kullanan herkes muzik dinlemek yerine her sarkiya ayar yapmaya calisarak aklini oynatirdi.
DSP kullanilan sistem rezil kalite de olsa hi-end de olsa ayarlama gerekir ve dogru yapildiginda ses kalitesi artar. ancak dogru DSP ayari diger parcalarin kalitesizligini kompanse edemez.
DSP'nin sinyal islemesi ile player/headunit (HU)/source arasinda bir baglanti yok. ikisi birbirinden bagimsiz. DSP HU'e gore cok daha kabiliyetli oldugu icin HU ile hic ugrasmazsin, sadece caldirirsin. tum ayarlamayi DSP uzerinde yaparsin.
olmaz :) .
Evet :):):):):)
Ultra yuksek kablolama yalitim vs yoksa degisik bilgilerle bosuna bi dunya para parcalanmayin,
Muzik zaten kulaga gore degisen bir zevk, Guzeli es dost git gel ayari yapmak,
Yada 1den fazla ayar secenegi varsa kendi sarkilarin ile bluetooth paylasimi varsa kendi telefonun ile yaptirmak.
Highway tuningte ozer ustayla gorusun anlatir, hizli keyifli bi ayar yapar vakti varsa, cok buyuk rakamlar isteyecegini sanmiyorum
benim aracim ayarlanirken ozellikle rta istedim, montorum audison bit drive i surucu koltuguna bagladi, sistem kendi kendine eq ayarini vs yapiyormus sanirim. Kablolarini takarken, memnun olmayacagimi ozellikle vurgulayinca iasca ya da emma nin sq icin yapmis oldugu sahneleme muziklerini calarak sahneyi ayarladi, eq kendi kulagiyla ayarladi, en son beraber dinledik. Hersey guzeldi, ses siddeti dusuktu, onceden kendi ayarladigim gain ayarlarina getirttirdim, gayet guzel oldu. Bir süre sonra dinlerken biraz tizlerin keskinliğini aldim, biraz da subwoofer in kesimlerini degistirdim suan daha da guzel geliyor bana o sekilde kullaniyorum. Bir gun rta li araci dinlemek nasip olursa fikir edinebilirim. Montorum o konuda yalan soylemeyecegi icin tecrubesine guvenerek kendisini dinledim ve rta ile ayarlanmadi. Sahne zaten yerinde , rta sadece eq yonunden farkli olacak..
Sahne yonunden sikintiniz varsa belirli sarkilar var sahneleme daha on planda, az cok anliyorsaniz kendiniz de ayarlayabilirsiniz, benim kendi ayarladigim sahne ile montorun verileri cok farkli cikmadi, 1 saat ugrastirir.
Bu iste mukemmel pek olmuyor bir sarki dinliyorsun cok guzel, oburunun kayit farkli bazi yerleri rahatsiz edebiliyor :)
match veya audison amplifier kullaniyorsaniz da sahne icin girmeniz gereken veriler hazir ayardan bulunabilir diye dusunuyorum.
benim aracim ayarlanirken ozellikle rta istedim, montorum audison bit drive i surucu koltuguna bagladi, sistem kendi kendine eq ayarini vs yapiyormus sanirim. Kablolarini takarken, memnun olmayacagimi ozellikle vurgulayinca iasca ya da emma nin sq icin yapmis oldugu sahneleme muziklerini calarak sahneyi ayarladi, eq kendi kulagiyla ayarladi, en son beraber dinledik. Hersey guzeldi, ses siddeti dusuktu, onceden kendi ayarladigim gain ayarlarina getirttirdim, gayet guzel oldu. Bir süre sonra dinlerken biraz tizlerin keskinliğini aldim, biraz da subwoofer in kesimlerini degistirdim suan daha da guzel geliyor bana o sekilde kullaniyorum. Bir gun rta li araci dinlemek nasip olursa fikir edinebilirim. Montorum o konuda yalan soylemeyecegi icin tecrubesine guvenerek kendisini dinledim ve rta ile ayarlanmadi. Sahne zaten yerinde , rta sadece eq yonunden farkli olacak..
Sahne yonunden sikintiniz varsa belirli sarkilar var sahneleme daha on planda, az cok anliyorsaniz kendiniz de ayarlayabilirsiniz, benim kendi ayarladigim sahne ile montorun verileri cok farkli cikmadi, 1 saat ugrastirir.
Bu iste mukemmel pek olmuyor bir sarki dinliyorsun cok guzel, oburunun kayit farkli bazi yerleri rahatsiz edebiliyor :)
match veya audison amplifier kullaniyorsaniz da sahne icin girmeniz gereken veriler hazir ayardan bulunabilir diye dusunuyorum.
Hepsine katiliyorum, benimde 2 arabamda bitone varken mikrafon biyere kadar kozmetik olarak ayar yapiyordu blutooth isleme kapasitesi zaten dusuk,
Mosconi 12 kanal on arka altif sisteme gecince 96k baglantida is cok degisti, tidal cihaz kullanmak lazim ama Turkiye kalitesi dusuk ve her sarki yok.
Oncedende soyledigim muzik tamamen bir keyif isi kullanici mutlaka istegini surekli soyleyip gelistirmeli yada kendisi ince ayar yapabilmeli,
Gunluk bindigim tahoe’da oem 8 hoparlor dps ayar git gel kasmamak icin pionner basit cihaz sectim ozellikle, sarki tipinde aplikasyondan direk gecis yapiyorum,
Bazen denk geldiginde audisondan iyi caliyor.
Dps ayar remap gibi degil, hersey a kalite degilse suslu laflara para bayilmaya kesinlikle gerek yok,
Zaten kayip music en ust kalite parca paylasinca isin keyfi cikiyor.
Tek arabada morel elate’a gelene kadar daha pahali midler tizlerdr kullandim ama benim istedigim tarza uymadi,
Sonra kablola gumus vs high end’e gectim midlerden daha onemliymis onu gordum,
Sonra 12 kanal aktife gectim, kesin bidaha yapmam :)
Kablo gerektirmeyen 12v calisan araya girilen basit ayarli aplikasyonlu amfi,
Hazir ayar olan bi sistem duzenli guzel caliyor,
Hazir ayarda kolonlarin uzakligi kolonlarin yerlesimi aracin yalitim durumu neredeyse her detay uretici tarafindan bilinip test edilmis halde her kosulda caliyor,
Baslarda dukkan icinde ayar yapip arabayi yola cikardigimda bile tenteli arabada ayar farki oluyordu,
Program cip’e yazilir bozulmaz deniyor, aku azaliyo kablolar oynuyor bisey oluyo sahne bozulunca evet cok garip ilk defa gordum oluyor,
darkmoon
20-07-2022, 20:42
Arkadaşlar dedikleriniz normal elinizdekileri çok büyük masrafa girmeden değerlendirmeye çalışıyorsunuz ufak dokunuşlarla
özhan doğruer en doğru adres olacaktır bu hususta.
By_Carizma
20-07-2022, 21:10
+ olarak carvocal in videolarındada ayar yaptıklarını gördüm görüşme şansınız oldu mu ?
Tr de sq nun krali özhan uzun zamandir.kendi aracini dinlemenizi siddetle oneririm
Çok teşekkürler arkadaşlar,
Özhan ile konuştuk. Önce gidip aracı göstereceğim. Mevcut duruma ve kuruluma bakacak. Sonra gün planlaması yapıp gerekli ayarları yapacağız.
By_Carizma orayla görüşmedim
Hepsine katiliyorum, benimde 2 arabamda bitone varken mikrafon biyere kadar kozmetik olarak ayar yapiyordu blutooth isleme kapasitesi zaten dusuk,
Mosconi 12 kanal on arka altif sisteme gecince 96k baglantida is cok degisti, tidal cihaz kullanmak lazim ama Turkiye kalitesi dusuk ve her sarki yok.
Oncedende soyledigim muzik tamamen bir keyif isi kullanici mutlaka istegini surekli soyleyip gelistirmeli yada kendisi ince ayar yapabilmeli,
Gunluk bindigim tahoe’da oem 8 hoparlor dps ayar git gel kasmamak icin pionner basit cihaz sectim ozellikle, sarki tipinde aplikasyondan direk gecis yapiyorum,
Bazen denk geldiginde audisondan iyi caliyor.
Dps ayar remap gibi degil, hersey a kalite degilse suslu laflara para bayilmaya kesinlikle gerek yok,
Zaten kayip music en ust kalite parca paylasinca isin keyfi cikiyor.
Tek arabada morel elate’a gelene kadar daha pahali midler tizlerdr kullandim ama benim istedigim tarza uymadi,
Sonra kablola gumus vs high end’e gectim midlerden daha onemliymis onu gordum,
Sonra 12 kanal aktife gectim, kesin bidaha yapmam :)
Kablo gerektirmeyen 12v calisan araya girilen basit ayarli aplikasyonlu amfi,
Hazir ayar olan bi sistem duzenli guzel caliyor,
Hazir ayarda kolonlarin uzakligi kolonlarin yerlesimi aracin yalitim durumu neredeyse her detay uretici tarafindan bilinip test edilmis halde her kosulda caliyor,
Baslarda dukkan icinde ayar yapip arabayi yola cikardigimda bile tenteli arabada ayar farki oluyordu,
Program cip’e yazilir bozulmaz deniyor, aku azaliyo kablolar oynuyor bisey oluyo sahne bozulunca evet cok garip ilk defa gordum oluyor,
Unite isinde Audison b con cok tavsiye ediliyor sony rsx gs9 dan cok fark goremedim dedi kullanan bi arkadas, ben de dinledim guzeldi :)
Bugün aracı gösterdim. Mevcut durum şu;
Sahneleme yapılmamış.
EQ ayarları yapılmamış.
Center tamamen gereksiz bir şekilde sisteme dahil edilmiş.
Amfi DSP olmasına rağmen Crossover kullanılmış.
Hal bu iken önce hatalı setup'ın düzeltilmesi gerekiyor. Mevcut durumu şuna çevireceğiz;
Center ortadan kaldırılacak.
Crossover'lar ortadan kaldırılacak.
Sağ ön mid-tiz ayrı ayrı, sol ön mid tiz ayrı ayrı amfiye crossover'sız bir şekilde gönderilecek.
(anladığım kadarıyla burada şöyle bir şey yapılacak. sağ 2, sol 2 sub 2 dediğimizde amfide 2 boş kanal kalacak. bu boş kanalı da ön sağ-sol mid'ler için kullanıp her bir mid'e 2 kanal verilerek daha güçlü olmaları sağlanacak )
Arkalar orjinal teybe direkt bağlanacak. Hatta arkalara gerek dahi olmadığı iletildi ancak bir defa aldık, mecburen kullanacağım.
Tüm bunlardan sonra ayar işine geçeceğiz.
turboman
21-07-2022, 21:15
Sahneleme yapılmamış.
EQ ayarları yapılmamış.
Hal bu iken önce hatalı setup'ın düzeltilmesi gerekiyor. Mevcut durumu şuna çevireceğiz;
Sağ ön mid-tiz ayrı ayrı, sol ön mid tiz ayrı ayrı amfiye crossover'sız bir şekilde gönderilecek.
(anladığım kadarıyla burada şöyle bir şey yapılacak. sağ 2, sol 2 sub 2 dediğimizde amfide 2 boş kanal kalacak. bu boş kanalı da ön sağ-sol mid'ler için kullanıp her bir mid'e 2 kanal verilerek daha güçlü olmaları sağlanacak )
Arkalar orjinal teybe direkt bağlanacak. Hatta arkalara gerek dahi olmadığı iletildi ancak bir defa aldık, mecburen kullanacağım.
Sizin sistem 3 yol aktif değil pasif olarak çalışıyormuş :)
Düzeltilince sistemin baya fark edecek. Bende 3 yol aktif kullanıyorum. Eğer sahneleme düzgün olmasını istiyorsanız arka tarafa gerek yok. Tam tersi sesi kötü yönde etkiler sol ve sağ yani stereo olması gerek hemde sistemde karmaşa olmamış olur...
Bende Ozhan yapimi 4 yol aktif kullaniyorum.arkaya hoparlor koyarsan sesi bozarsin, sahne kacar.
Arka konusunda haklısınız ama elimdeki ön yetmeyecek diye çekiniyorum.
Önde daha iyi bir şeyim olsaydı arkalara koymazdım belki ama tek başına yetmez gibi geliyor. Şu an daha iyi bir şey koyma niyetim de yok.
Ozhanla konusacağım bir kez daha bunu.
Belki iskeleti kurarız, arkalar durur. İlerde öne sağlam birşey alırsam arkaları iptal edet önleri direkt değiştiririm. Şuankinden her durumda daha iyi olacağı kesin ama mevcut sistemle devam edersem
Sahneleme yapılmamış.
EQ ayarları yapılmamış.
Montajı yapan firma bu düzeltmeler için ne diyor? Teorik olarak onların düzeltmesi gerekmez mi hardware hatalarını?
Hangi firma yapmıştı montajı?
Montajı yapan firma bu düzeltmeler için ne diyor? Teorik olarak onların düzeltmesi gerekmez mi hardware hatalarını?
Hangi firma yapmıştı montajı?
Çok sevdiğim bir yer, daha doğrusu kişi. hiç girmeyelim isim işine. Yılların hatrı vardır bende yapanın, yapanın rahmetli kardeşinin.
Gidip bunlar böyle böyle olmuş dersem düzeltir ama girmem o topa. Özhan'la konuştuk, anlaştık. Arkalar kısmının üzerinden 1 kez daha geçeceğiz sadece
Arkalar kısmını da netleştirdik. Alınmış ürünü kullanmamak olmaz dedi.
Daha önce de yazdığım gibi amfiden değil ana üniteden besleneceğinden zaten çok cılız kalacaklar. Ben önde otururken muhtemelen duymayacağım bile.
Önde sağda 75Wx2 = 150W, solda 75Wx2=150W midler varken sahnelemeyi bunlar üzerinden yapacağız. Arkalar ana ünitenin 25W'ından beslenecek. Gerekirse, yani arkada oturanlar da birşeyler duysun sağdan soldan istersem ana ünite üzerinden fader ile kapatıp açabilebileceğim.
sonraki step; önlere izolasyon.
darkmoon
23-07-2022, 16:54
Araba ne bilmiyorum ama öyle bir sisteme şahsi fikrim izalasyon ikinci adımda şart değil bence ikinci adımda ufak ta olsa bir anfi beslemesi yap üçüncü adıma izalasyonu koyarsın ..
Birde arkalar doğru ayar yapılırsa tabii bu aracın akustiğinede hoparlörün karakterine bağlı iyi bir kalibrasyon ile gayet güzel bir surround yakalınabilinir ..
Mercedes eqs lerde burmesterla çok güzel yakalamışlar o ayarı 13 hoparlör var içerde bir ses genişliyor çok iyi arkadan yıldırım sesi geliyor önde yağmur yağıyor ..
Araba ne bilmiyorum ama öyle bir sisteme şahsi fikrim izalasyon ikinci adımda şart değil bence ikinci adımda ufak ta olsa bir anfi beslemesi yap üçüncü adıma izalasyonu koyarsın ..
Birde arkalar doğru ayar yapılırsa tabii bu aracın akustiğinede hoparlörün karakterine bağlı iyi bir kalibrasyon ile gayet güzel bir surround yakalınabilinir ..
Mercedes eqs lerde burmesterla çok güzel yakalamışlar o ayarı 13 hoparlör var içerde bir ses genişliyor çok iyi arkadan yıldırım sesi geliyor önde yağmur yağıyor ..
8 kanal DSP amfi var yahu niye değiştireyim amfiyi
turboman
23-07-2022, 21:44
Güzel sistem yapmış mercedes. Ama şöyle demek lazım dolby sourround ve sahne ikisi farklı şeyler biri çok sesli diğeri 2 kanal tabir edecek olursak. Dsp de ki olay dijital crossover olması + dinleyicinin hoparlörlerle olan uzaklığı araç içerisinde eşit olmadığı için ses gecikme ayarı yapması. Bana soracak olursan ben hep stereo sistemleri severim gerçeğe daha yakın olduğu için :)
darkmoon
23-07-2022, 22:55
Ben düz dsp sandım ..
darkmoon
23-07-2022, 23:42
Güzel sistem yapmış mercedes. Ama şöyle demek lazım dolby sourround ve sahne ikisi farklı şeyler biri çok sesli diğeri 2 kanal tabir edecek olursak. Dsp de ki olay dijital crossover olması + dinleyicinin hoparlörlerle olan uzaklığı araç içerisinde eşit olmadığı için ses gecikme ayarı yapması. Bana soracak olursan ben hep stereo sistemleri severim gerçeğe daha yakın olduğu için :)
Bende zapco dsp var spl sisteme kurdum 2 setup yaptım sadece usb de kullanıyorum..Bluetooth dan bir şey dilersem eski usül eq Allah ne verdiyse takılıyorum 13 band :)
turboman
24-07-2022, 07:58
Bende zapco dsp var spl sisteme kurdum 2 setup yaptım sadece usb de kullanıyorum..Bluetooth dan bir şey dilersem eski usül eq Allah ne verdiyse takılıyorum 13 band :)
Dsp zaten her sistemde olmalı 3 yol da olsa, spl sistem yani 4 takım midrange ve 2x38 cm 5000 rms bass kullanılsa bile sistemin sağlıklı olması için gerekli. Bendeki sistem kenwood bt304 dspli teyple kullanıyorum çok memnunum hem fiyatı uygun hem ayarı basit. Mosconi gladen dsp li anfi aldım daha üst seviye olsun diye ama sistemimi bozmadım geri sattım ama ilerde full kaliteli bir sistem yapacağım tr de değilde yurt dışından getirerek :)
darkmoon
24-07-2022, 11:48
Ben bu saatten sonra elimdekileri kullanırım her şey ultra pahalı oldu şimdi kaliteli bir sistem kurıyım desen 2 anfi bir dsp işlemcili teyp alsan kaliteli kablolama kolonlar iyi işçilik 60-70 bin tl yi bulur ..
En son pionnerın dsp işlemcili android teypi 25 bin tl idi ..
Zenginin de derdi başka :)
tabi, zenginligin gostergesi
ekonomide refah gayri safi milli DSP ile olculur
mesela ilkel toplumlarda gosteris olsun diye gelin & damada 1'er kanal DSP takilir
DSP diyip gecme
boyle su gibi, hava gibi bisey
darkmoon
24-07-2022, 15:34
Ses sistemi her zaman pahalı bir şeydi fabrikasyon araçta bile opsiyonel hangi firma ile anlaşmışlarsa jbl harmann burmester, bose gibi her zaman ekstra ücreti oluyor ..
Dışardan daha sağlam bir sistem yapıyım diyorsan spl kayarım diyorsan neticede çok ekstra bir şey kullanılan malzemelerde o oranda artıyor helix kullansan uçar gider focal bir nebze daha diğer markalarda bile çok ucuza çıkmaz iyi bir anfi 6-7 bin tl artık iyi bir teyp dediğim gibi dsp li android li kenwood pionner 25-30 bin ler ..
Bu işi seviyorsan yaparsın zenginlikle alakası yok bu işleri kovalayanların elinde çok malzeme olur bende atılda üç dört sub orjinal bazuka jbl .. bit one , audioson anfi jl audio anfi falan var yıllar önce almışım komik rakamlara o zamanlar fiyatlar çok uygundu .. Tesisat işiyle uğraşan herkesin elinde vardır böyle malzemeler ..
Bende Ozhan yapimi 4 yol aktif kullaniyorum.arkaya hoparlor koyarsan sesi bozarsin, sahne kacar.
Türkiyede bunu söyleyen çok ama hikaye olduğu ortada...
Ülkemizde bir çok sq araç var ama bir Ps sound peter steinbacher yaptığı ayarı duyamadım.
Peter uluslararası yarışmalarda ciddi derece yapmış montördür.
Emmayı uzun zaman tek başına egale etti.
Bu adam arka tarafa hoparlör koyuyor ve ses bozulmuyor.
Ön tarafta büyük çaplı midrange olmaz derler ama adam torpido kesip 16-20 cm hybrid audio mıdrange gömüyor.
Sonuçlarına şaşırırsın.
Sahneleme yapılmamış.
EQ ayarları yapılmamış.
Aktif sistemde mantık her hoparlör için işlemcide bir kanal olmalıdır.
Eğer işlemciniz destekliyorsa arka hoparlörleri işlemci üzerinden bağlayın.
Desteklemiyorsa oem üzerinden devam etmek daha iyi olur.
İzolasyon işini bence ilk sıraya çekin, izolasyon olmadan güzel ses olmuyor.
turboman
27-07-2022, 15:21
Ülkemizde bir çok sq araç var ama bir Ps sound peter steinbacher yaptığı ayarı duyamadım.
Ön tarafta büyük çaplı midrange olmaz derler ama adam torpido kesip 16-20 cm hybrid audio mıdrange gömüyor.
Sonuçlarına şaşırırsın.
Emmayı peteri bilmem ama sq sistemde arka tarafa konulan hoparlör sesi bozar derken akustiği bozar anlamında demek istiyor ben her çeşit müzik sistemini araçlarımda denedim iasca db yarışmasına arabada hazırladık zamanında 10000 rms sublar da kullandık 25 cm midrangelerde kullandık ama sq başka bir olay. Ön tarafta sesi güzelleştirip detaylı bir sahneleme kurup sonrada arkaya tüm frekansları tek noktada okuyan bir hoparlör koyarsan bence o sahne mındar olur. Şöyle örnek vereyim bi jazz festivaline gittiniz tüm enstrümanlar sahnede yani önünüzde olur. Veya tüm enstrümanları sağa sola arka tarafa konumlandırıp dinlediğinizi düşünün bide tamamen mantık bu... yine söyleyeyim sesi bozmaz sadece akustik olarak ön tarafa yaptığınız yatırımın zararına olmuş olur hepsi bu
ulkemiz bu konularda kara cehalet icinde debelenip konuyu acan arkadasin "profesyonel dukkan" tarafindan yapilan sistemi parayla rezil olma seviyesindeyken nasil bircok SQ arac oluyor?
sadece bu forumu arastirirsan bir suru intihar konusu bulacaksin. dukkanlar biraz daha kotulerse amfi yerine kombi takacaklar.
evet arkaya koyar ve bozulmaz.
audi/mercedes'in sistem tasarimini tasere ettigi firmalar arabanin icine 10-15 tane driver takiyor. bozuluyor mu? hayir, gayet guzel oluyor. peki biz niye arkaya koyma, onde L+R ve bagaja subw koy diyoruz?
bahsettigin Peter & bilindik markalara sistem tasarlayan firmalarin envayi cesit olcum imkanlari, laboratuvarlari ve elektro-akustik konusunda en ust duzeyde bilgileri mevcut. bizim var mi?
10 numara esnaf olan bilmemne ustam arkaya 4 adet -hem de aktif calisan- driver'i koyduktan sonra onde olusacak sahneyi bozmayacak, ustelik de gelistirecek olcumu-analizi yapacak oyle mi?
arkaya driver koysan da koymasan da ANA AMAC stereo kaydedilmis muzigin yaratilabilecek en iyi sahne ile ve kayda EN YAKIN halinde calinmasi. ama benim amacim bu degil diyorsan ucus serbest;
- arkaya, tavana, koseye, one, konsola, pandizota driver takmak.
- her sarki icin ayar yapmak. hatta her sarkinin basina ortasina sonuna ayar yapilir, boyle giris-gelisme-sonuc gibi bisey olur. o zaman arkaya bi DJ oturt, ayarlayip dursun :) .
(bunlari sana yonelik yazmadim, yanlislik olmasin)
Peter arkaya koymus, siz de koyun dedigin zaman dogru karari vermeye calisan insanlari bir kara delige yoneltmis oluyorsun.
bu dedigin dogru, arabanin imkan tanidigi olcude buyuk-kucuk istenilen driver takilabilir.
darkmoon
27-07-2022, 20:09
Aracın akustiği izin verirse Buda biraz fabrikasyon ayarlardan başlıyor onu baz almak lazım yoksa sıfırdan akustik ayarı oluşturmak zor iş olmayanı yapıyorsun çünkü sağlam ayarlama kalibrasyon bu işten anlayan insan ister ..
Kim nasıl memnunsa öyle yapsın bunun için kimseyi küçük görmek hakaret etmek yada tepeden bakmaya tartışmaya gerek yok bu ses olayının çokta bir sonu yok 5 bine de yaparsın 500 bine de yaparsın .. gençleri görüyorum leonlara golflere arkalara takmışlar midrange 2 yada 4 tane bagaja bir sub sadece orta ses var başka bir şey yok ama bayılıyor güp güp güp sese .. Mutluysa sorun yok .. boş verin herkes nasıl mutluysa öyle takılsın boşverin ..
Bu tesisat işide en güzel kuş serisinde olur istediğin gibi kes biç oyna ne yapmak istiyorsan yap orjinale çevirmek istersen cebinden ciddi bir para çıkmadan full eski haline getire bilirsin .. parça sorunu yok bir şeyi yok ..
Orta segment yada premium araçlarda çok bir şey yapamıyoruz elimiz ayağımız bağlanıyor gerek değer kaybı gerek pahalı parça fiyatları o yüzden orjinal kolon yerlerine takılabilecek en kaliteli kolonları takıp yada sistemleri takıp streo ya bir anfi sub mono anfi araya dsp yolla ana üniteye başka yapabilecek çok fazla bir şey yok ..
arkadaşlar Covid'dim yeni atlattım öncesindede işler çok yoğundu biraz kayıptım.
Evren arkadaşımız keşke Adanaya yakın olsaydı seve seve canı gönülden RTA'da yardımcı olurdum :(
şahsi fikrim Özhan Doğruer bu işin cidden en doğru adamı (Timur'dan selamlar ilet lütfen)
Sonuçlarına şaşırırsın.
Ozhanin levorgunu dinledinmi ? Dinlemediysen sq sistem dinledim deme
Sahneyi bozar dedigimde hala sabitim. Sen jazz orkestrasi dinlemeye gidince arkanda enstuman caliyormu ?
Emmayı peteri bilmem ama sq sistemde arka tarafa konulan hoparlör sesi bozar derken akustiği bozar anlamında demek istiyor ben her çeşit müzik sistemini araçlarımda denedim iasca db yarışmasına arabada hazırladık zamanında 10000 rms sublar da kullandık 25 cm midrangelerde kullandık ama sq başka bir olay. Ön tarafta sesi güzelleştirip detaylı bir sahneleme kurup sonrada arkaya tüm frekansları tek noktada okuyan bir hoparlör koyarsan bence o sahne mındar olur. Şöyle örnek vereyim bi jazz festivaline gittiniz tüm enstrümanlar sahnede yani önünüzde olur. Veya tüm enstrümanları sağa sola arka tarafa konumlandırıp dinlediğinizi düşünün bide tamamen mantık bu... yine söyleyeyim sesi bozmaz sadece akustik olarak ön tarafa yaptığınız yatırımın zararına olmuş olur hepsi bu
Sq-Sql-Spl bunlar birer tercihtir.
Kimisi dört yol aktif dinlerken,kimileri 3 yol aktif dinler.
O yüzden ben bu konuda farklı düşünüyorum.
Elimde işlemci varsa yeteneklerinden sonuna kadar yararlanmak isterim.
Bahsettiğim şahıs bu olayı aşmış bir adam biraz araştırmanda fayda var.
Free air sq sub ile 145-148 db alabiliyor.
Bu değerleri maalesef ülkemizde görenler boy boy reklam yapıyor.
arkadaşlar Covid'dim yeni atlattım öncesindede işler çok yoğundu biraz kayıptım.
Evren arkadaşımız keşke Adanaya yakın olsaydı seve seve canı gönülden RTA'da yardımcı olurdum :(
şahsi fikrim Özhan Doğruer bu işin cidden en doğru adamı (Timur'dan selamlar ilet lütfen)
yarbayim gecmis olsun!
RTA olayina girdin mi, yoksa tanidik mi var?
ulkemiz bu konularda kara cehalet icinde debelenip konuyu acan arkadasin "profesyonel dukkan" tarafindan yapilan sistemi parayla rezil olma seviyesindeyken nasil bircok SQ arac oluyor?
sadece bu forumu arastirirsan bir suru intihar konusu bulacaksin. dukkanlar biraz daha kotulerse amfi yerine kombi takacaklar.
evet arkaya koyar ve bozulmaz.
audi/mercedes'in sistem tasarimini tasere ettigi firmalar arabanin icine 10-15 tane driver takiyor. bozuluyor mu? hayir, gayet guzel oluyor. peki biz niye arkaya koyma, onde L+R ve bagaja subw koy diyoruz?
bahsettigin Peter & bilindik markalara sistem tasarlayan firmalarin envayi cesit olcum imkanlari, laboratuvarlari ve elektro-akustik konusunda en ust duzeyde bilgileri mevcut. bizim var mi?
10 numara esnaf olan bilmemne ustam arkaya 4 adet -hem de aktif calisan- driver'i koyduktan sonra onde olusacak sahneyi bozmayacak, ustelik de gelistirecek olcumu-analizi yapacak oyle mi?
arkaya driver koysan da koymasan da ANA AMAC stereo kaydedilmis muzigin yaratilabilecek en iyi sahne ile ve kayda EN YAKIN halinde calinmasi. ama benim amacim bu degil diyorsan ucus serbest;
- arkaya, tavana, koseye, one, konsola, pandizota driver takmak.
- her sarki icin ayar yapmak. hatta her sarkinin basina ortasina sonuna ayar yapilir, boyle giris-gelisme-sonuc gibi bisey olur. o zaman arkaya bi DJ oturt, ayarlayip dursun :) .
(bunlari sana yonelik yazmadim, yanlislik olmasin)
Peter arkaya koymus, siz de koyun dedigin zaman dogru karari vermeye calisan insanlari bir kara delige yoneltmis oluyorsun.
bu dedigin dogru, arabanin imkan tanidigi olcude buyuk-kucuk istenilen driver takilabilir.
Hiç üzerime alınmadım:)))
Bilgi paylaştıkça değerlenir ama doğru bilgi derim.
Ben hobbyci bir insanım ve bilgiye aç yapım var.
Bu yüzden çok fazla okuma ve araştırma yaparım.
Genelde tercihlerimi de neden/niçin sorularına cevap arayarak yaparım.
Örnek verdiğim zatı bu araştırmalarda buldum ve takip etmeye başladım.
İmkanları fazla olabilir,bir çok şeye bizden daha kolay ulaşabiliyor ama cidden çok fazla çalışıyor.
Buda başarıyı beraberinde getiriyor.
Ben bu yüzden örnek veriptakdir ettiğimi belirttim.
Ülkemizde sq sistem denince ilk akla gelenler şudur;
-X markasının en üst seviye hoparlörü
-y firmasının en üst seviye amfileri
-Xy firmasının en üst seviye işlemcisi
-CC firmasının en üst seviye hoparlör ve rca kabloları...
--AA firmasından üst seviye dap playerı
Bu ürünler günümüz kur değeri ile çok c ciddi rakamlara gelir.
Bana göre içlerindeki en önemli nokta XY işlemcisinin tam olarak ayarlanmasıdır.
Driver montajları yapıldı.
Rew ile ölçüm yapıp, ayar çeken montör görmedim
Rew ile neyi kastettiğimi net olarak anladığınızı umuyorum.
Bir hoparlör kablosuna 8-10 bin veren,rca kablolarına 0,75 mt 4-5 bin verip sistemi çalmayanlar çok var.
Sizin bahsettiğiniz en doğru sesi araçta yakalayabilmek çok kolay değildir.
Sesi etkileyen bir çok etken bir arada olduğu için çok fazla çalışma ve ölçüm yapılması gerekiyor.
Yazdıklarınızdan bunu benden daha iyi bildiğiniz ortada...
Ev sistemlerinde doğru sese yakalamak daha kolay oluyor.
Arabada kulağa hoş gelen keyifli ses yakalamak benim tercihim...
Stadyum gibi gezenleri kastetmiyorum.
turboman
28-07-2022, 12:18
Sq-Sql-Spl bunlar birer tercihtir.
Kimisi dört yol aktif dinlerken,kimileri 3 yol aktif dinler.
O yüzden ben bu konuda farklı düşünüyorum.
Elimde işlemci varsa yeteneklerinden sonuna kadar yararlanmak isterim.
Bahsettiğim şahıs bu olayı aşmış bir adam biraz araştırmanda fayda var.
Free air sq sub ile 145-148 db alabiliyor.
Bu değerleri maalesef ülkemizde görenler boy boy reklam yapıyor.
3 ve 4 yol için 8 kanal işlemci lazım zaten fazladan boşta bi kanal kalmaz zaten. Dünya geneli ses sisteminde son diye birşey yoktur illaki , bundan 10 yıl önce 150 rms subwoferdan 138-db aldım buda iyibir sonuç ama sq ile alakalı bir durum değil bence. Tabi iş aracın sahibinde bitiyor nasıl isterse öyle yapar veya yaptırır, ama ben 3 yol ile mutluyum arka tarafta sadece 25 cm sub var diyeceklerim bu kadar...
3 ve 4 yol için 8 kanal işlemci lazım zaten fazladan boşta bi kanal kalmaz zaten. Dünya geneli ses sisteminde son diye birşey yoktur illaki , bundan 10 yıl önce 150 rms subwoferdan 138-db aldım buda iyibir sonuç ama sq ile alakalı bir durum değil bence. Tabi iş aracın sahibinde bitiyor nasıl isterse öyle yapar veya yaptırır, ama ben 3 yol ile mutluyum arka tarafta sadece 25 cm sub var diyeceklerim bu kadar...
Önemli olan insanın "bu bana yeterli demesidir"
8 kanal işlemciler biraz eski kaldı.
Şu an en çok 16 kanallar revaçta..
Onlarda 1800-3000 dolar yurtdışı fiyatı...
Bu kurla bir bu ürünleri zaten göremeyiz.
Keyifli yeterli fiyat/performans ürünleri yakalamamız gerekiyor.
yarbayim gecmis olsun!
RTA olayina girdin mi, yoksa tanidik mi var?
çok teşekkür ederim abi şaka maka bu son varyant böyle hafif olmasına rağmen beni pert ettiyse ilk varyantları hele heleki aşısız şekilde atlatmış olsaydım muhtemelen burada yazamıyordum,
cidden kötü etti lannet.
RTA olayına gireli yıllar oldu abi hatta özelde yazışmıştık ya mailden benim şu an car audiodan daha büyük hobim RTA, basitinden Umik 1 var,program vs var ama az çok tecrübe edine edine yolumu buldum. cidden çok zevkli ve Türkiyede'de bilen sayısı el kadar çoğu sırf reklam fakat sıfır sonuç hatta komedi diyebilirim.
sonu yok..
sizler daha iyi bilirsiniz, cok detayli bir is, degisken cok fazla ve cok subjektif.
Aktif sistemde mantık her hoparlör için işlemcide bir kanal olmalıdır.
Eğer işlemciniz destekliyorsa arka hoparlörleri işlemci üzerinden bağlayın.
Desteklemiyorsa oem üzerinden devam etmek daha iyi olur.
İzolasyon işini bence ilk sıraya çekin, izolasyon olmadan güzel ses olmuyor.
Şu durumda arkalara kanal kalmıyor. Ön sağ 2, ön sol 2 sub 2 dediğimizde 6 kanal kullanıyoruz. Amfi 8 kanal
Geriye kalan 2 kanalı arkalara vermek yerine onları da öne verip arkaları ana üniteden devam etmek daha doğru olur diye konuşmuştuk.
Çok geçmiş olsun, umarım kolay atlatmışsındır.
Adanada olsam güzel olurdu cidden ama kısmet, Özhan'ın ellerine bıraktım artık kendimi. Tüm sistemin montajını yenileyecek, ayarları yapacak. Ağustos 2. hafta gibi planlıyoruz şimdilik
Selamını iletirim gittiğimde.
çok teşekkür ederim abi şaka maka bu son varyant böyle hafif olmasına rağmen beni pert ettiyse ilk varyantları hele heleki aşısız şekilde atlatmış olsaydım muhtemelen burada yazamıyordum,
cidden kötü etti lannet.
RTA olayına gireli yıllar oldu abi hatta özelde yazışmıştık ya mailden benim şu an car audiodan daha büyük hobim RTA, basitinden Umik 1 var,program vs var ama az çok tecrübe edine edine yolumu buldum. cidden çok zevkli ve Türkiyede'de bilen sayısı el kadar çoğu sırf reklam fakat sıfır sonuç hatta komedi diyebilirim.
Umik1 ile rew mi kullanıyorsunuz?
Şu durumda arkalara kanal kalmıyor. Ön sağ 2, ön sol 2 sub 2 dediğimizde 6 kanal kullanıyoruz. Amfi 8 kanal
Geriye kalan 2 kanalı arkalara vermek yerine onları da öne verip arkaları ana üniteden devam etmek daha doğru olur diye konuşmuştuk.
Çok geçmiş olsun, umarım kolay atlatmışsındır.
Adanada olsam güzel olurdu cidden ama kısmet, Özhan'ın ellerine bıraktım artık kendimi. Tüm sistemin montajını yenileyecek, ayarları yapacak. Ağustos 2. hafta gibi planlıyoruz şimdilik
Selamını iletirim gittiğimde.
çok teşekkür ederim hafif geçti denilemez ama atlattık gitti
emin ellerdesiniz merak etmeyin hem güzel bir insandır kendisi hem güzel sonuç getirir şimdiden güle güle kullanın, olurda Adanaya yoluz düşerse lütfen çekinmeden alo diyin (pm)
Umik1 ile rew mi kullanıyorsunuz?
aynen hocam iyi bildiniz valla :) , Helix DSP RTAsı ile başladım hatta ilk etapta helix'e ait microfonu almıştım phantom girişli ama sonradan daha hassas program ve mic diyerekten REW ve Umik 1 + kalibrasyon dosyasıyla yola devam ediyorum, REW tabi derya deniz.
ama lütfen çevrenizde her RTA micim var diyene her REW biliyorum diyene kulak asmayın bu camia'da tanınan biriyim ve genelini tanıyorum cidden inanılmaz bilgi kirliliği mevcut her eline mic alıp kesim yapan adam kendini Akustik mühendis sonrasında Bilim Adamı sanıyor :)
aynen hocam iyi bildiniz valla :) , Helix DSP RTAsı ile başladım hatta ilk etapta helix'e ait microfonu almıştım phantom girişli ama sonradan daha hassas program ve mic diyerekten REW ve Umik 1 + kalibrasyon dosyasıyla yola devam ediyorum, REW tabi derya deniz.
ama lütfen çevrenizde her RTA micim var diyene her REW biliyorum diyene kulak asmayın bu camia'da tanınan biriyim ve genelini tanıyorum cidden inanılmaz bilgi kirliliği mevcut her eline mic alıp kesim yapan adam kendini Akustik mühendis sonrasında Bilim Adamı sanıyor :)
Dediklerinize harfiyen katılıyorum.
Yakında banada gelecek, uzun zamandır alsam almasam kararsızdım.
turboman
28-07-2022, 13:01
Evet 16 kanallar var ama fiyat olarak ulaşmak zor şu şartlarda, benim sistem tam dediğiniz gibi fp ürünlerle topladım gayet beni tatmin ediyor. İnsanoğlu doyumsuz hep iyisi olsun istiyor işte :)
cidden kötü etti lannet.
rica yarbay. ben de nisan'da gecirdim, igrenc bir hastalik :mad2:
emin misin yazdigina? hatirlayamadim. REW+UMIK-1 gayet guzel, bizim gibi amatorler icin super. anladigim kadariyla ilerlemissin. bende de ayni ikili var ama -maalesef- bir sure sonra vakit ayiramadim. uzerinde cok calismak gerekiyor. tuning ben yaptim oldu denecek bir olay degil, tecrube gerekiyor. devam et, birakma, mumkunse farkli arabalarda calis, tecrube edinirsen ilerletebilirsin.
hatta foruma REW konusu ac, biz de ogrenelim. konu sahibinin istedigi seylerden biri de RTA+tuning idi.
REW cok ilerledi, eskiye gore daha guzel calisiyor :icon_tup: .
subw'in stereo mu, yani 2 kanal mi? subw genellikle mono (1 kanal) yapiliyor.
amfideki 2 kanalin koprulenip birlestirildigini tahmin ederim?
subw'in stereo mu, yani 2 kanal mi? subw genellikle mono (1 kanal) yapiliyor.
amfideki 2 kanalin koprulenip birlestirildigini tahmin ederim?
Değil herhalde, monoydu sanırım
2 kanal tek yapılmıştı yanlışım yoksa ama baştan kurulacak yapı konuştuğumuz gibi
Bendede ilk baslarda arka kapilar ana unite ustunde bagliydi,
Sorun islemci uzerinden sarki dinlerken arkalar ana unitede calan kaliyordu arabadan sesi kismak gerekiyordu, drc ile ses ayari zordu Onun disinda pek bir zorluk cikarmadi.
Ama on arka aktif kesinlikle farkli bir dunya ve bana gore en memnun oldugum setup, eger cihaza aktif baska amfi baglanabiliyorsa, yada bunu satma degerlendirme gibi bir ortam olusursa ileride mutlaka tavsiye ederim.
Onceki sayfada arkadasin soyledigi gibi ozellikle masarati ve yeni volvolardaki cok hoparlorlu arabalarda yuksek kanalli islemciler ile icerisi senlik havasi oluyor,
Suan 3 farkli setupta sadece bitoneda sahne sofor odakli kullaniyorum.
Tekrar yeni bi arabaya yapmam ama yapacak olsam kesin tek 6/8 islemci alip rca vs ugrasmam, on arka min 12 kanal dahili islemci amfi olur, daha sonrasi icin ekstra amfiler ilede sistemi genisletmeye eglencelik ugras kalir.
Zaten arabada mega bi sistemde hatasiz kayipsiz muzik imkansiz gibi birsey, binen akadaslarimin coguda icerdeki keyfine eglencesine bakiyo, dur bi sessiz olalim gozleri kapatalim odaklanim gibi durum yok
onun yeine evde lambali amfi makarali devam, dahada otesi cok iyi bir kulakliga alistiktan sonra arabadaki dijital sistem okadar emegin karsiligini veriyormu sorgulanir.
darkmoon
29-07-2022, 00:31
Gerçek hayatla arabanın içini kıyaslamak doğru bir mantık değil zira kapalı alanlarda yapılan konserlerde her daim içerde kolonlar olur arkadanda ses gelir açık havalarda genelde olmaz ..
Benzer bir örnek imax ve türevi sinemalar içinde verebiliriz imax sinemalarında film izleyenler bilir ses homojen bir şekilde her yere yayılır bütün sinema salonunu doldurur Buda bütün sinema salonunu saran dolby digital ve dts sistemler sayesinde oluyor ..
Gerçek hayatta böyledir yağmur yağar şimşek arkandan Çakar soldan kedi miyavlar sağdan denizden dalga vurur biraz solundan çocuk ağlar bunların bütünü çevresel sestir sahneleme illaki önden olmalı onda şüphe yok ama arkadan gelen ses doğru ayar yapılırsa sesi asla bozmaz tam aksine destekler ama dinlediğin şey ve aracın akustiği önemli tabii ayar yapıcak insanda ….
Selamı var onun da sana :)
Selamı var onun da sana :)
çok teşekkür ederim, ümit ederimki güzel bir noktaya getirmiştir sizin sistemi? nasıl nedir son durum?
çok teşekkür ederim, ümit ederimki güzel bir noktaya getirmiştir sizin sistemi? nasıl nedir son durum?
Kısmetse haftaya çarşamba başlıyoruz. Tatil vs derken anca başlayabiliyoruz.
Evet arkadaşlar, an itibari ile Özhan’dan çıktım.
Öncelikle önlerdeki Hertz Cento 165’leri çıkarıp yerine Ground Zero 1650SQ taktık.
Daha önce anlattığım gibi ön tweeterlardan 1’er, midbasslardan 2’şer kanal amfiye direkt gittik. Arkaları ise ana üniteye crossoverları ile bağladık. Arkalar gereksiz diyordu Özhan, ben inat ettim dursun diye ama cidden gereksizmiş. Çıkarabilirim her an.
Center'ı da iptal ettik
Sisteme bir adet de Musway Drc ekledik. Böylece sub kontrol ve preset seçenekleri ( enstrümantal, elektronik, stereo, vale ) seçeneklerini dinlediğim şarkıya göre seçebilir olacağım.
Ayrıca tüm bağlantıları, kabloları, kablo kılıflarını yeniledik.
Sonuç olarak ses mükemmel oldu, sahneleme tam olması gerektiği gibi. İlk defa iş yaptım ama ne önerildi ise fazlası varmış özhan’da. Özeni, bilgisi, titizliği, kibarlığı, dialoğu olabilecek en üst seviyede.
Önerene de, Özhan’a da teşekkürler.
Evet arkadaşlar, an itibari ile Özhan’dan çıktım.
Öncelikle önlerdeki Hertz Cento 165’leri çıkarıp yerine Ground Zero 1650SQ taktık.
Daha önce anlattığım gibi ön tweeterlardan 1’er, midbasslardan 2’şer kanal amfiye direkt gittik. Arkaları ise ana üniteye crossoverları ile bağladık. Arkalar gereksiz diyordu Özhan, ben inat ettim dursun diye ama cidden gereksizmiş. Çıkarabilirim her an.
Sisteme bir adet de Musway Drc ekledik. Böylece sub kontrol ve preset seçenekleri ( enstrümantal, elektronik, stereo, vale ) seçeneklerini dinlediğim şarkıya göre seçebilir olacağım.
Sonuç olarak ses mükemmel oldu, sahneleme tam olması gerektiği gibi. İlk defa iş yaptım ama ne önerildi ise fazlası varmış özhan’da. Özeni, bilgisi, titizliği, kibarlığı, dialoğu olabilecek en üst seviyede.
"olmuşken iyisi olsun, o da olsun, o da olsun" diye diye ekstradan bir 10-15K tuttu mu bu işler?
Sonunda istediğin lezzeti almak paha biçilemez orası ayrı tabii ama :)
Hayırlı olsun güle güle kullan
center driver gitti mi?
soyle bir atasozu var: inadim inat, popom iki kanal
saka saka :hihih:
yazdiklarindan su cikiyor: olay duzeldigi icin arkanin gereksiz oldugunu hissetmeye baslamissin.
simdi dinle, kullan, bir sure sonra arkanin hala gereksiz oldugunu dusunuyorsan sokturebilirsin, satarsin, saklarsin, vs...
kilif nedir? bu mu;
https://res.cloudinary.com/rsc/image/upload/w_1024/C0408215-01
basarili bir sekilde bittigine sevindim. gule gule dinle!
"olmuşken iyisi olsun, o da olsun, o da olsun" diye diye ekstradan bir 10-15K tuttu mu bu işler?
Sonunda istediğin lezzeti almak paha biçilemez orası ayrı tabii ama :)
Hayırlı olsun güle güle kullan
Tuttu tabi ya tutmaz mı :)
Çok teşekkürler, acı tecrübeyle de olsa öğrendim birşeyler. Ders oldu :)
center driver gitti mi?
soyle bir atasozu var: inadim inat, popom iki kanal
saka saka :hihih:
yazdiklarindan su cikiyor: olay duzeldigi icin arkanin gereksiz oldugunu hissetmeye baslamissin.
simdi dinle, kullan, bir sure sonra arkanin hala gereksiz oldugunu dusunuyorsan sokturebilirsin, satarsin, saklarsin, vs...
kilif nedir? bu mu;
https://res.cloudinary.com/rsc/image/upload/w_1024/C0408215-01
basarili bir sekilde bittigine sevindim. gule gule dinle!
Evet onu da atlamışım, center da gitti :)
kablo kılıfı da aynen o siyah şey :)
Önden çıkanları satıyorum, arkaları da dediğin gibi satarım belki bir süre sonra
Hayırlı olsun abi güzel günlerde dinle.
Görsel var mı :)
Hayırlı olsun abi güzel günlerde dinle.
Görsel var mı :)
Çok teşekkürler,
Görsel yok. herşey orjinal yerinde gizli kapaklı :)