PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halojenden led ampule geçilmeli mi?

bomonti
23-07-2022, 11:01
Selam arkadaşlar,

Megane 4 kullanıyorum ve farlarından hiç memnun değilim. Geçenlerde ampulün bir tanesinin patlaması üzerine Led fara mı geçsem diye youtube dan bir kaç video izledim. Millet inanılmaz övüyor ancak direkt kullanıcılardan tavsiye almam daha doğru olur.

2 kriterim var

-Kesinlikle diğer sürücüleri rahatsız etmeyecek
-Olması gerektiği gibi yol gösterecek.

Not: Night breaker kullandım çok beğenmiştim ama gerçekten kısa ömürlüler ve ömürlerine kıyasla pahalılar.
Not 2 : Alacağım led ampül elbette kaliteli olacak Philips, photon gibi.

turboman
23-07-2022, 12:06
Farlarınız mercekli ise olur ama xenon daha mantıklı olur
Mercek yok ise led be xenon takmayın odaklama düzgün olmadığı için yoldan çok havayı aydınlatıyor be karşıdan gelen sürücüler kulaklarınızı çınlatabilir. :)

bomonti
23-07-2022, 12:29
Belirtmeyi unutmuşum. Araçta mercek var. Xenon daha mantıklı elbette ama muayeneden geçmediği için sök tak vs uğraşmak istemiyorum.

Seven7
23-07-2022, 13:03
Fluence aracımda ben de noname halojen ampulden Photon Led ampule geçtim. İyi ki geçmişim diyorum görüş mesafem ciddi manada arttı.
Farlarımda mercek olduğu için ve ampulleri taktırdıktan sonra tekrardan far ayarı yaptırdığım için şu ana kadar kimseden şikayet almadım.

Tek problemim yağmurlu havada verimi düşüyor, o da ampulden değil beyaz ışık kullandığım için fizik kanunlarından artık.

Ayrıca şöyle bir şey not daha yazayım, ampul montajı yaparken Photon serisinin bir kaç farklı modelini denedik far üzerinde. Mercek ve far yapısından kaynaklı Photon'da daha pahalı seri daha kötü sonuç verdi.
O yüzden deneme imkanınız varsa bu şekilde test ederek almanızı tavsiye ederim, ya da direkt Megane 4 üzerinde kullanılmış ve olumlu sonuç vermiş kişilerin yorumlarını dinleyin derim.

bomonti
23-07-2022, 13:36
Fluence aracımda ben de noname halojen ampulden Photon Led ampule geçtim. İyi ki geçmişim diyorum görüş mesafem ciddi manada arttı.
Farlarımda mercek olduğu için ve ampulleri taktırdıktan sonra tekrardan far ayarı yaptırdığım için şu ana kadar kimseden şikayet almadım.

Tek problemim yağmurlu havada verimi düşüyor, o da ampulden değil beyaz ışık kullandığım için fizik kanunlarından artık.

Ayrıca şöyle bir şey not daha yazayım, ampul montajı yaparken Photon serisinin bir kaç farklı modelini denedik far üzerinde. Mercek ve far yapısından kaynaklı Photon'da daha pahalı seri daha kötü sonuç verdi.
O yüzden deneme imkanınız varsa bu şekilde test ederek almanızı tavsiye ederim, ya da direkt Megane 4 üzerinde kullanılmış ve olumlu sonuç vermiş kişilerin yorumlarını dinleyin derim.

Bir yer photon mono modelini tavsiye etti, bilgiğim kadarıyla orta model oluyor. Yağmurda göstermemesi normal, eşimin aracı fabrika çıkışı led farlı o da yağmurda göstermiyor. :)

Alpii
23-07-2022, 13:42
mercek varsa direkt led'e atlayın. benimkinde olmamasına rağmen kısalara; Photon Ultimate taktım, inanılmaz iyileşti aydınlatması. Far ayarını en yüksekte kullanıyorum nerdeyse gram rahatsız etmiyor. arkadaşım 6-7 araba boyu ortalama önümde 5-10 dk. gezdik taktığımız gün. bir kere bile gelmediğini söyledi. 1 aydır aşırı memnunum.

Bütçenizi bilmiyorum ama mono yerine bence ultimate yada milestone Kaizen alın. Monoda çok verim alamayabilirsiniz.

bende aynı tereddütteydim. %200 night breaker ampul alacaktım, yorumları görünce vazgeçtim

Kadyr
23-07-2022, 14:23
Kia ceed aracım var bilindiği üzere mercekleri çabuk bozuluyod yada reflektörü. Stark marka taktırdım daha önce atölye semih ürünü kullandım başka araçta iki üründe karşı tarafı rahatsız etmiyor. Zaten mercek olunca rahatsız etme imkanı yok. Officalled stark markanın sitesi led360 modeli var memnun kalırsınız. Ucuz ürünlerin sarı fardan farkı yok lümen düşük

darkmoon
23-07-2022, 16:10
Led tak geç cob led takma yeterli

Gorky
24-07-2022, 11:42
kesinlikle 360 led kullanın mercek var ise.
fakat emin olun; mercek içi temiz durumda mı? guiletta aracımda mercek içi karardığı için (kronik) ne takarsam takayım kapkaranlıktı. mercek değişimi ve 360 led taktırdım aşırı memnunum.

darkmoon
24-07-2022, 20:55
Led de önemli olan chipset tir isimler firmalar koyuyor..
Cree yada Philips luxion bulunursa osram iyidir ..

safaks
24-07-2022, 21:25
Cree xhp50 veya xhp70 bulabiliyorsaniz cok iyi aydinlatiyor, odak cizgiside gayet guzel. Csp ledli 360 larda guzel hatta odagi daha guzel, ama aydinlatmasi cree ye gore biraz daha dusuk geldi bana..

CenKeR
25-07-2022, 01:31
merhaba aracınız için en uyumlu ürün led360'tır bu konuda yardımcı olabilirim :)

bomonti
26-07-2022, 22:52
Cree xhp50 veya xhp70 bulabiliyorsaniz cok iyi aydinlatiyor, odak cizgiside gayet guzel. Csp ledli 360 larda guzel hatta odagi daha guzel, ama aydinlatmasi cree ye gore biraz daha dusuk geldi bana..

Cree nin bir marka olduğunu anladım da csp nedir ? Marka mı ? :)

Deniz.
27-07-2022, 06:37
bende şu sıra d1s ledli ampullere bakıyorum. Anlamadığım nokta (henüz araştırma imkanım olmadı) d1s standart ampullerde voltaj dönüştürücü var halk arasında beyin gerçek ismi balast olarak geçiyor. D1s ledli ampulümüz bu balast bağlantısı ile mi çalışacak yoksa enerjiyi başka bir yerden mi alacak. Eğer balast üzerinden çalışmazsa araba arıza yakacaktır ampul yok diye. Bu kısmı netleştirebilirsem bende D1s led ampule geçeceğim F30'da aydınlatması geçekten çok başarılı led ampullerin.

turboman
27-07-2022, 07:08
bende şu sıra d1s ledli ampullere bakıyorum. Anlamadığım nokta (henüz araştırma imkanım olmadı) d1s standart ampullerde voltaj dönüştürücü var halk arasında beyin gerçek ismi balast olarak geçiyor. D1s ledli ampulümüz bu balast bağlantısı ile mi çalışacak yoksa enerjiyi başka bir yerden mi alacak. Eğer balast üzerinden çalışmazsa araba arıza yakacaktır ampul yok diye. Bu kısmı netleştirebilirsem bende D1s led ampule geçeceğim F30'da aydınlatması geçekten çok başarılı led ampullerin.
D1s orjinal araçlarda çıkan xenon ampulü beyin tetikleyici ampül kombinasyonu olarak çalışır. Ampulün arkasındaki soket gibi olan kare kutu aslında tetikleyicidir ama bu sisteme uygun yapılmış led olanı varsa arıza içinde bi çözümü vardır diyebilirim,bende d1s bixenon kullanıyorum ama led eski tiplerdeki değişikliklerde xenonun yerini tutmaz bence ama orjinalden led ise veya bi led ise başarılı olabiliyor.

Kadyr
27-07-2022, 16:55
Cree nin bir marka olduğunu anladım da csp nedir ? Marka mı ? :)

İkiside çip markası xhp50 nin yüksek bir aydınlatması yok şu an csp çipler daha etkili. Cob almayın yeterli. Genelde csp ler 4-6 bin lümen arası oluyor ucuz olanlar

darkmoon
27-07-2022, 21:34
Dünyada led chip üreten 3-4 firma var sizin piyasada farklı isimlerle aldığınız bütün o led ampüller bu firmalara ait ..

Cree en büyük chip üreticilerinden biri el feneri , cep telefonu, aklınıza gelebilecek pek çok alanda faaliyet gösteriyor genelde xhp50 stabil bir ampül ben motorsikletimde xhp 50 kullanıyorum benim bir arabada kısalarda xhp70 diğerinde Philips lumileds var xhp70 bir tık daha iyi bence ..

Araçların birinin sis farında csp dual led var çift renk hem sarı hem beyaz ..

Piyasada satılan smd 3030 bazlı yada cob led bazlı ampülleri alma bu ampüller kötümü asla ama bunlar far aydınlatması için değil kısa süreli aç kapa tarzı aydınlatmalar için ideal mesela araba içi bagaj içi sinyaller geri ışığı falan filan ..

safaks
27-07-2022, 22:56
İkiside çip markası xhp50 nin yüksek bir aydınlatması yok şu an csp çipler daha etkili. Cob almayın yeterli. Genelde csp ler 4-6 bin lümen arası oluyor ucuz olanlar

Csp vardi bende, ama hangi versiyonu bilmiyorum, onu cikarip cree xhp50 yi taktim cok daha iyi odakli ve daha uzaga aydinlatiyor. Belkide xhp 70 dir o zaman. Ben xhp 50 saniyor olabilirim :) onceden de ilk cree ledlerde. Kullanmistim onlardan da memnundum. Bu csp led (super mini2) sanki daha zayif.

darkmoon
27-07-2022, 23:15
Xhp70 belki değildir xhp50 20-30 dolarsa xhp70 100 dolar aradaki farktan zaten anlarsın

safaks
28-07-2022, 08:25
Xhp70 belki değildir xhp50 20-30 dolarsa xhp70 100 dolar aradaki farktan zaten anlarsın

Yok buyuk paralar vermedim , kesin xhp50 o zaman. Bu boyleyse demekki xhp70 cok daha iyidir :) Simdi 360 led kullaniyorum odak cizgisi halojende bile gayet guzel, ama aydinlatmasi cree kadar guclu degil.

bomonti
28-07-2022, 22:41
Tamam iyi kötü bir fikir oluştu. Photonların chipleri iş görür mü ?

bomonti
28-07-2022, 22:46
Ayrıca cree xhp 50-70 Google da bir satıcı bulamadım. Yurt dışından mı getiriyoruz bu ampülleri?

C!N
02-08-2022, 16:58
Selam arkadaşlar,

Megane 4 kullanıyorum ve farlarından hiç memnun değilim. Geçenlerde ampulün bir tanesinin patlaması üzerine Led fara mı geçsem diye youtube dan bir kaç video izledim. Millet inanılmaz övüyor ancak direkt kullanıcılardan tavsiye almam daha doğru olur.

2 kriterim var

-Kesinlikle diğer sürücüleri rahatsız etmeyecek
-Olması gerektiği gibi yol gösterecek.

Not: Night breaker kullandım çok beğenmiştim ama gerçekten kısa ömürlüler ve ömürlerine kıyasla pahalılar.
Not 2 : Alacağım led ampül elbette kaliteli olacak Philips, photon gibi.

Megane 4 aracımda Photon Milestone led ampulü uzun ve kısa farlarda olmak üzere kullanıyorum, 4 ay oldu herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Öncesinde 7,5 yıllık oem bi-xenon tecrübesinden sonra performansında bir eksiklik hissetmedim. Tavsiye ederim.

exca-
02-08-2022, 20:05
Bi lep projektörlerle ilgili fikirleniz nasıl?

yyk
03-08-2022, 16:28
mercek ne olursa olsun eğer sonradan takılan bir led ampul ile birlikte oluyor ise çocukları iyi olmuyor : ) bence mercek fara eski tip xenon takılmalı far yıkama var ise mercek + xenon muaynede sorun yaşatmayacaktır, opel corsa cosmo da ben orijinal ampule led takmıştım hiç güzel olmadı

bomonti
21-08-2022, 09:40
Üstteki yorumu görünce tecrübe işte dedim ya :) Afedersiniz *** yemişiz...

Gittim bahsettiğim markanın ultimate serisini aldım ve montojını yaptırdım. İlk heves vay ulan ne güzelmiş gibi bir intiba oldu, hemen ertesi gün radyo frekansım gitti ve araba kompresyona binince ledler göz kırpmaya başladı. Satın aldığım yeri aradım led far beyniyle arabanın elektrik kablosu arasına bir aparat taktılar şikayetlerim düzeldi. Düzelmez olaydı. Bu sefer arabanın orjinalinde olan C ledleri söndü... Yani far kapalı konumdayken C ledler yanıyor, far açık konuma gelince sönüyor. Tekrar yakmak için arabayı kapatıp açmak gerekiyor..

Ve başlarım böyle işe diyerek led far sistemini tamamen söktüm. Hemen gittim 2 adet night breaker aldım taktım.

Megane aracın üzerinde gelen dandik H7 lere göre güzel aydınlatma vardı evet.. Ama orjinalinde led ile gelen araçlarla yan yana koyup aydınlatmaları denediğimde gerçekten büyük hüsrana uğradım. Aradaki fark geceyle gündüz gibiydi resmen.

Sonuca gelecek olursa önermiyorum arkadaşlar. Yapmayın paranız ve zamanınız boşa gitmesin.

207_TR
21-08-2022, 10:36
Motosikletimde Photon Ultimate Led var. Uzun-kısa

Böyle güzel bir aydınlatma olamaz.

Orjinal Led, Bixenon, mercek aydınlatma gibi asla değil tabi.

Ama standart bir aydınlatma yanında X2 etkisinde.

turboman
21-08-2022, 20:17
Motosikletimde Photon Ultimate Led var. Uzun-kısa

Böyle güzel bir aydınlatma olamaz.

Orjinal Led, Bixenon, mercek aydınlatma gibi asla değil tabi.

Ama standart bir aydınlatma yanında X2 etkisinde.
Karşıdan gelenler inşallah kulağınızı çınlatmaz ;)

207_TR
21-08-2022, 22:20
Karşıdan gelenler inşallah kulağınızı çınlatmaz ;)

Birazcık rahatsız ediyor farkındayım ama asla göz delen cinsten değil.

Motorun yüksekliği nedeniyle öndekinin dikiz aynasına vurmuyor yakın mesafede.

Karşı şeritten de bazen 1 tek selektör geliyor. Bende selektör atınca tekrar uyarı gelmiyor :)

Far çanağından 1 tane daha bulabilsem mercek dönüşümü yaptırmayı düşünüyorum

-ER-
21-08-2022, 23:58
4000K yani kelvin çevresi tak 5500K üzerine çıkma, çünkü insan gözü sıcak tonlara daha iyi odaklanıyor ve görebiliyor. yani gün ışığı dediğimiz tonlarda LED alırsan sorunsuz kullanırsın. 6000K üzeri LED yada XENON kullanırsan özellikle yağmurlu havalarda görüşün çok zor olur.

Sti_Ozan
22-08-2022, 15:44
Kesinlikle geçilmeli 200 küsür bin km de olan Fluence aracımızda (mercekler ne durumdaydı hiç bilmiyorum) halojenden uzun kısa Philips HL-Led H7 ye geçtim. Kısalardaki aydınlatması aşağıdaki gibiydi. Her binen de çok beğeniyordu aydınlatmasını. Uzunlar merceksiz olduğu için dağılıyordu tabii o ayrı.

https://i.hizliresim.com/ao2uis6.jpeg (https://www.hizliresim.com/ao2uis6)

bomonti
28-08-2022, 00:16
Kesinlikle geçilmeli 200 küsür bin km de olan Fluence aracımızda (mercekler ne durumdaydı hiç bilmiyorum) halojenden uzun kısa Philips HL-Led H7 ye geçtim. Kısalardaki aydınlatması aşağıdaki gibiydi. Her binen de çok beğeniyordu aydınlatmasını. Uzunlar merceksiz olduğu için dağılıyordu tabii o ayrı.

https://i.hizliresim.com/ao2uis6.jpeg (https://www.hizliresim.com/ao2uis6)

Sizin far ayarı biraz yukarıda sanki zira kısa farın bu kadar uzakları aydınlatması biraz zor gibi geldi bana. Yok bu kısa ve farlar ayarlı diyorsanız marka farkından olsa gerek benimki bu kadar böyle uzun uzun aydınlatmıyordu. Hatta orjinalinde led olan eşimin arabası bile böyle değil :)

Sti_Ozan
29-08-2022, 08:22
Sizin far ayarı biraz yukarıda sanki zira kısa farın bu kadar uzakları aydınlatması biraz zor gibi geldi bana. Yok bu kısa ve farlar ayarlı diyorsanız marka farkından olsa gerek benimki bu kadar böyle uzun uzun aydınlatmıyordu. Hatta orjinalinde led olan eşimin arabası bile böyle değil :)

Abi o konuda haklısın far ayarları bizim baba sürekli uzun yol yaptığı ve genelde bu tarz karanlık yollardan geçtiği için rahat görmesi adına standartın az üstünde ama selektör yedirecek kadar da yukarıda değil :) aslında göstermek istediğim şey ne kadar uzağı aydınlattığından çok aydınlatmanın netliği ve beyazlığı