Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 11500 tl olan tramer hasar tutarı arabayı aldıktan sonra 28500'e yükseldi

yesil
27-07-2022, 14:28
Selamlar başıma gelen bir olayı paylaşmak istedim. Belki yardımcı olabilecek birileri vardır. Aracınmın 21.09.2020 yılına ait bir adet tramer kaydı var. aracı alırken 01.10.2021 tarihinde yaptığım sorgulamada ve eksperin yaptığı tramer sorgulamasında hasar 11500 tl çıkmaktaydı. Bugün yaptığım sorgulamada aynı tarihli aynı kaza için 28524 tl tramer çımakta. Bu neden olur, nasıl düzeltilir, böyle bir sorunla daha önce karşılaştınız mı?

207_TR
27-07-2022, 14:54
Selamlar başıma gelen bir olayı paylaşmak istedim. Belki yardımcı olabilecek birileri vardır. Aracınmın 21.09.2020 yılına ait bir adet tramer kaydı var. aracı alırken 01.10.2021 tarihinde yaptığım sorgulamada ve eksperin yaptığı tramer sorgulamasında hasar 11500 tl çıkmaktaydı. Bugün yaptığım sorgulamada aynı tarihli aynı kaza için 28524 tl tramer çımakta. Bu neden olur, nasıl düzeltilir, böyle bir sorunla daha önce karşılaştınız mı?

Tahminimce değer kaybı davası açıldı da dosya ya o mu eklendi acaba ?

Burak Mehmet
27-07-2022, 15:04
dosya Tahkimlik dosyadır. Sigorta şirketi dava sonucu ekstra tazminat ödemiştir.

CenkB
27-07-2022, 15:05
Benzer bir durum bende de var. Aracı satın alırken 2 tramer vardı birinde tutar görünmüyordu. Başlığı okuduktan sonra sorgulayayım dedim, tutarsız olan kazaya 10500 lira tutar yazılmış. Sebebi nedir acaba? Dosya yeni mi kapandı. Aracı mayısta aldım, kaza 19 şubatta olmuş. Gerçi şuan için tutar çok önemli bir miktar değil, ön tampon ve far değişmiş zaten. Fakat insanın canı sıkılıyor.

yesil
27-07-2022, 15:33
bunun benim aracın tramerine işlenmesi normal mi? tramer sadece aracın kendi hasarını göstermiyor mu?

yesil
27-07-2022, 15:48
parça sorgulama yapınca 11500 çıkıyor, tramer sorgulama yapınca 28500 çıkıyor. Bu çok saçma değil mi? galericilere boşuna mı küfrettik şimdi kazada hatalıysan karşı tarafın trameride hatalı olan araca mı yazılıyor yani?

Octane
27-07-2022, 16:18
Aracın şasisine kendisine bakmayıp, araç ile alakasız firmaların kime ne kadar para ödediğine bakmanın çok saçma olduğunu kanıtlayan bir başka küçük olay.

free-hifi
27-07-2022, 16:45
Bugün bir avukat ile görüştüm aracın gerekli tamirler yaptıktan sonra orjinal parça takılmadı ise ( daha öncesi kazası yoksa ) dava açıp farkını alabiliyoruz demişti. Sende de böyle bir durum olabilir.

8.000rpm
27-07-2022, 16:52
sigortacılardan herşey beklenir

yesil
27-07-2022, 17:04
Bugün bir avukat ile görüştüm aracın gerekli tamirler yaptıktan sonra orjinal parça takılmadı ise ( daha öncesi kazası yoksa ) dava açıp farkını alabiliyoruz demişti. Sende de böyle bir durum olabilir.

böyle bir durum olabilir. parça sorgulamada değişenlere muadil parça yaıyor. Aracın eski sahibi sigorta şirketine dava açmış olmalı bunun için sanırım. Eğer durum buysa aracı satan şahsın bana devam eden dava ile ilgili bilgi vermesi gerekirdi. O halde bende aracı bana satan şahsa değer kaybı davası açabilir miyim acaba?

trgy
27-07-2022, 20:34
böyle bir durum olabilir. parça sorgulamada değişenlere muadil parça yaıyor. Aracın eski sahibi sigorta şirketine dava açmış olmalı bunun için sanırım. Eğer durum buysa aracı satan şahsın bana devam eden dava ile ilgili bilgi vermesi gerekirdi. O halde bende aracı bana satan şahsa değer kaybı davası açabilir miyim acaba?

Kazayı siz yapmadığınız için değer kaybı davası açamazsanız.

trgy
27-07-2022, 20:39

Büyük olasılıkla sizden önceki araç sahibi karışmış olduğu kaza için değer kaybı davası açtı ve aradaki fark tramerinize yansıdı. Bununla ilgili bilgiyi o dönemki trafik sigortası hangi firma ise oradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

kıvancr
29-07-2022, 22:37
2012 ' de 5000 km de ılk sahıbınden vw almıstım. Aldıgımda arcta bedelesız bır adet tramer kaydı vardı. o donemde 5.000 km dekı aracın degerı 35 bın tl ıdı.
Aracta boya degısen yoktu. Aracı bır sene sonra satmaya kalktıgımda aracta 20 bın tl tramer kaydı oldugunu soyledıler. O donemde 5664 ' e attıgım mesalar bıle hala durdugu halde tramer sorgulama vb. hıcbır sekılde kabul etmedı ve duzeltılmedı.
Aracı arastırmam netıcesınde alttan darbe aldıgını ve aırbag actıgını ogrendım. Fakat arac boyasız degısensızdı.
Dosya kapanmadıgı ıcın bu sekılde olmuş dedıler.
O gunden berı tramer tarıhı son 1 2 ay gıbı yakında tarıhte carpma veya bedellı bır hasarı bıle olan aractan uzak duruyorum.
Sızınkıde en azından yuksek bır değer cıkıp cok cıddı deger kaybına yol açmamış.

drago
30-07-2022, 05:51
2012 ' de 5000 km de ılk sahıbınden vw almıstım. Aldıgımda arcta bedelesız bır adet tramer kaydı vardı. o donemde 5.000 km dekı aracın degerı 35 bın tl ıdı.
Aracta boya degısen yoktu. Aracı bır sene sonra satmaya kalktıgımda aracta 20 bın tl tramer kaydı oldugunu soyledıler. O donemde 5664 ' e attıgım mesalar bıle hala durdugu halde tramer sorgulama vb. hıcbır sekılde kabul etmedı ve duzeltılmedı.
Aracı arastırmam netıcesınde alttan darbe aldıgını ve aırbag actıgını ogrendım. Fakat arac boyasız degısensızdı.
O gunden berı tramer tarıhı son 1 2 ay gıbı yakında tarıhte carpma veya bedellı bır hasarı bıle olan aractan uzak duruyorum.
Sızınkıde en azından yuksek bır değer cıkıp cok cıddı deger kaybına yol açmamış.

Faydalı bir uyarı olmuş, hatta 1-2 ay yetmez gibi. 1019098232 Nolu ilan açıklamasında Nisandan beri henüz işlemediği yazmış.

207_TR
30-07-2022, 08:10
Dikkatli olunması gereken bir konu daha var.
Mesela bir hasar dosyası açıldı X serviste
Bedel çıkartıldı misal 100.000 TL
Müşteri dosyayı kapatın dedi onarım yapmadan.

Yanlış bilmiyorsam tramerde bedel yazmadan dosya açılmış görünebilir.

CloudGrey
30-07-2022, 09:33
mk ülkede tramer bile enflasyondan nasibini almış.

fthdrn
30-07-2022, 14:01
Ülkede düzgün çalışan tek bir sistem yok.

aspensilber
30-07-2022, 14:29
Aynı KM düşürme gibi bu konudan da dolandırıcılık davası açılabilir diye düşünüyorum. Toplumda Tramer kaydının varlığı araç değer düşüşüne sebebiyet vermekte ve satıcı kişi bunu aksettirmeden satıyorsa aracı art niyet olduğunu gösterir. Ancak burda şahsın art niyetli olduğu nasıl kanıtlanır bilmiyorum. Adam çıkıp ben ne bileyim sistemi kardeşim binesim gelmedi kazadan sonra sattım diyip kolaylıkla sıyrılabilir.

yıldırımbyzt
30-07-2022, 22:13
Aynı olay benimde başıma geldi 2021 haziran ayında araç kazaya karışmış mayıs ayında aracı alırken yapılan trmaer sorgusunda 5bin tl olan tramer 2022 haziranda tekrar sorgulaa yapıldığında 13500 lira çıktı hiçbir şekilde olayla ilgilenmiyor şirketler

Wromm
01-08-2022, 09:02
Geçen sene sattığım aracımda benzer bir şey oldu. Sol tekerden aldığım darbe sonucu perde airbagi ve koltuk airbagi açmıştı.

20 küsür bin masraf çıktı tavan airbagi teslim süresi uzun olduğu için o parça hariç aracı teslim aldım. Bir ay kadar kullandıktan sonra servis geldiğini söyledi parçanın ve taktırdım. 1 sene sonra satmak için ilana koyarken mesaj attım hasar 11 bin gözüküyordu aynı hasar. Sigortacı arkadaşa sordum neden böyle düşük diye bazen oluyor dedi. 2 dosyaya ayrıldığı için olmuş galiba ilerde işlenme olasılığı %50 satarkan söyle sonra çıkabilir dedi.

Araç ben sattıktan 1 sene sonra yine ilana girmişti ama hasar kaydı hala eksik çıkıyordu. Benimki işlenmemişti belki sizdeki durum buna benzer olabilir.

yesil
26-08-2022, 12:41

Ben aldığımda kazanın tarihi 1 sene önceydi neredeyse. Bedelsiz tramerde dediğiniz gibi süre geçmiş olması lazım ama tramer tutarı 1 2 sene içinde değişebiliyor anladığım kadarıyla davası, itirazı, sigortalar arası anlaşmazlık vs oluştuysa.

Aynı olay benimde başıma geldi 2021 haziran ayında araç kazaya karışmış mayıs ayında aracı alırken yapılan trmaer sorgusunda 5bin tl olan tramer 2022 haziranda tekrar sorgulaa yapıldığında 13500 lira çıktı hiçbir şekilde olayla ilgilenmiyor şirketler

dediğiniz gibi ilgilenmiyorlar. Hala cevap alamadım. Bereket sigorta isminde bir şirket.

G.U.Z.
27-08-2022, 16:07
Ben aldığımda kazanın tarihi 1 sene önceydi neredeyse. Bedelsiz tramerde dediğiniz gibi süre geçmiş olması lazım ama tramer tutarı 1 2 sene içinde değişebiliyor anladığım kadarıyla davası, itirazı, sigortalar arası anlaşmazlık vs oluştuysa.

dediğiniz gibi ilgilenmiyorlar. Hala cevap alamadım. Bereket sigorta isminde bir şirket.

Bereket sigorta Türkiye Tarım Kredi Koop.a aittir.Devlet gibi düşünün, oralarda tanıdık bulursanız ilgilenirler

yıldırımbyzt
03-10-2022, 13:48
Var mı herhangi bir gelişme konu hakkında acaba