PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kyk faiz affı

c20let
27-07-2022, 21:25
Benim aldığım öğrenim ve harç kredisi vergi dairesine teslim edilmişti. Hiç haberim olmadan 3. Ayda arabaya haciz koymuş vergi dairesi. Geçtiğimiz ay tatil dönüşü radar cezası geldi mi kontrol edeyim derken fark ettim.

Geleyim soruma. Bildiğiniz üzere faizler silindi ana para ödenecek fakat benim borcum olduğu gibi duruyor. Her derde deva olan Tech bu konuda da yardımcı olsun bana. Ne yapmam lazım ve aramızda aynı durumda olan var mı?

_driver_
28-07-2022, 01:58
Konuya vakıf değilim de biz bize yeteriz diye vatandaştan dilenen devlet pazarlığa açıktır

Ssamet
28-07-2022, 07:56
Henüz düzenleme yapılmadı diye biliyorum çünkü e-devletteki Kyk geri ödeme sayfası 'çalışma var' diye açılmıyor.Ayrıca bildiğim kadarıyla gecikme faizini yediysen onu yine alacak devlet sadece enflasyon ve bu tefe-tüfe mevzularını almayacak bizden :)

GKD
28-07-2022, 21:24
ekimde meclise gelecekmiş şuan vergi dairesine devredilenleri kapsayıp kapsamayacağıda tartışılıyormuş diye son bilgi duydum

d3n1s
29-07-2022, 13:07
Daha once yapilandirdin mi? Yapilandirip da odemediysen eger faizi aliyorlar (idi en azindan ben oderken 2018 yilinda). Vergi dairesine gidip durumunu anlatirsan sana olacak / yapilabilecek her seyi anlatiyorlar.

gökan
29-07-2022, 13:14
Ne ödedik be faizini zamanında :)

c20let
29-07-2022, 21:49
Yapılandırmada bulunmadım. Bir kere ertelemek için başvurdum o kadar.

d3n1s
01-08-2022, 08:46
Yapılandırmada bulunmadım. Bir kere ertelemek için başvurdum o kadar.

kuvvetle muhtemel ayni sekilde degerlendirip faizi alacaklardir. Dedigim gibi, senin sorularina en iyi cevabi vergi dairesi verir. Bir gidip gorusursen sana olabilecek / yapilabilecek her seyi anlatiyorlar. Hatta gelecek af, yapilandirma vs varsa ne zaman gelecegini ve ne kadar karin olacagini da anlatiyorlar. Bir gidip gorus derim.

mcanx
01-08-2022, 09:14
benim de farklı bir sorum var, faizler geleceğe yönelikte silindi mi?
kardeşim almak istiyor bu sene, bu tarz soygunculukları bildiğim için aldırmamıştım geçen yıllarda, eğer ilerisi içinde ödenmeyecekse alsın bari

DOHC
01-08-2022, 11:55
kardeşim almak istiyor bu sene, bu tarz soygunculukları bildiğim için aldırmamıştım geçen yıllarda, eğer ilerisi içinde ödenmeyecekse alsın bari

Karşılıklı, faizli almasın bence.
Başbakanlık bursu ve İBB bursu karşılıksız idi benim zamanımda. Bu tür burslara baksın.

d3n1s
01-08-2022, 12:05

alabiliyorsa BURS alsin, KREDI alabiliyorsa o ise hic girmesin. Burslarin geri odemesi olmaz, durumu olmayan basarili ogrenciye hibedir burs. Kredinin geri odemesi olur, hem de kol gibi faiziyle beraber. Gecmis donemlere yapilan herhangi bir af gelecege yonelik etki etmez. Vergi borcu affi gibi dusunun. Bugun affedilen bir vergi borcu, borcun faizi veya borcun zammi, gelecekte olusacak herhangi bir borc, faiz veya zammi icin gecerli olmaz.

mcanx
01-08-2022, 12:17
alabiliyorsa BURS alsin, KREDI alabiliyorsa o ise hic girmesin. Burslarin geri odemesi olmaz, durumu olmayan basarili ogrenciye hibedir burs. Kredinin geri odemesi olur, hem de kol gibi faiziyle beraber. Gecmis donemlere yapilan herhangi bir af gelecege yonelik etki etmez. Vergi borcu affi gibi dusunun. Bugun affedilen bir vergi borcu, borcun faizi veya borcun zammi, gelecekte olusacak herhangi bir borc, faiz veya zammi icin gecerli olmaz.

alsında sorumun cevabı tam olarak son cümlede, kıbrıs'ta okuduğu için burs vs çıkmıyor zaten, geri ödemeli kredi de faizsiz e döndüyse alsın diye düşünmüştüm ama olmuyormuş cevabı vermişsiniz zaten, teşekkür ederim

aykutsafakyaman
01-08-2022, 12:18
Şuan faizlerin silinmesi ile ilgili resmi işlemler başladı mı ?
Kızkardeşimin borcunu ödiycem, toplu ödenirse %20 indirim olacağını söyledi. Böyle bir durum var mı ?

d3n1s
01-08-2022, 14:24
Şuan faizlerin silinmesi ile ilgili resmi işlemler başladı mı ?
Kızkardeşimin borcunu ödiycem, toplu ödenirse %20 indirim olacağını söyledi. Böyle bir durum var mı ?

en dogru bilgiyi vergi dairesinden alabilirsiniz. Ancak sunu soyleyebilirm ki, her donemde toptan borc kapandiginda guzel indirimler yaptilar. Soyle ki, kendi borcumu defalarca yapilandirdim, ve her seferinde bir noktada odeyememeye basladim. En son kapatmaya gittigimde hic bir aftan yararlanamadigim halde toptan kapatacagim icin guzel bir indirim yapmislardi, soyle soyleyeyim, aftan yararlansam silinecek miktarin yarisi kadar. Her yapilandirmaya gittigimde de sirf meraktan sormustum, toptan kapatsam ne oderim diye, oradan biliyorum. Guncel oranlar nedir kismina kulaktan duyma bilgilere itibar etmeyin, bunun icin dedigim gibi en dogru adres vergi dairesi.

aykutsafakyaman
02-08-2022, 07:37
en dogru bilgiyi vergi dairesinden alabilirsiniz. Ancak sunu soyleyebilirm ki, her donemde toptan borc kapandiginda guzel indirimler yaptilar. Soyle ki, kendi borcumu defalarca yapilandirdim, ve her seferinde bir noktada odeyememeye basladim. En son kapatmaya gittigimde hic bir aftan yararlanamadigim halde toptan kapatacagim icin guzel bir indirim yapmislardi, soyle soyleyeyim, aftan yararlansam silinecek miktarin yarisi kadar. Her yapilandirmaya gittigimde de sirf meraktan sormustum, toptan kapatsam ne oderim diye, oradan biliyorum. Guncel oranlar nedir kismina kulaktan duyma bilgilere itibar etmeyin, bunun icin dedigim gibi en dogru adres vergi dairesi.

Teşekkür ettim. En kısa zamanda gideyim.