PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimyasal Olarak Bozuk Boya hk

ilkerhan
09-08-2022, 21:52
Selam arkadaşlar,
palio aracım var, eski sahibi boyatmış komple. fakat tırnak bile değse boya çiziliyor.
m105 + 205 atıyorum düzeliyor. tekrar tırnağım dahi değse çiziliyor. çözemedim bir türlü.
tek çözümü boyatmak mı? yoksa zımpara + vernik atsam düzelir mi?

mirafiori
10-08-2022, 06:27
Meg 105 205 in doldurucı özelliği vardır, bir kaç yıkama sonra çizikler geri gelir. Çizikleri doldurmayqn pasta kullanmak gerek. Boya durumu içinse, görmeden yorum yapmak çok zor. Ama boya yumuşak ise çizilmesi kolaydır.

207_TR
10-08-2022, 08:27
Selam arkadaşlar,
palio aracım var, eski sahibi boyatmış komple. fakat tırnak bile değse boya çiziliyor.
m105 + 205 atıyorum düzeliyor. tekrar tırnağım dahi değse çiziliyor. çözemedim bir türlü.
tek çözümü boyatmak mı? yoksa zımpara + vernik atsam düzelir mi?

Sanki vernik sıkıntısı var gibi boyadan ziyade.

gokhankenar
10-08-2022, 08:38
çok fazla anlamam bu işlerden ama Seramik kaplama yapılsa faydası olmaz mı ki ?

S-works
10-08-2022, 14:37
Sonradan boyalarda karışım düzgün ayarlanmazsa benzeri sorunlar oluyor. Çözümü düzgün bir boya. Boya sertlestirici tiner oranı düzgün ayarlanmazsa yine aynı olur.

Bazı orjinal boyalarda da benzeri sorunlar olabiliyor.

Boya düzgünse çizilme dısında sorun yoksa üzeri folyo kaplanabilir. Folyo sökülürken orjinal olmayan boyalarda boya kalkması ihtimali var. Buda sorun durumunda yeniden boyanması demek.

Sonuç olarak ya boyanacak yada folyo yapılacak

imprezaWRC
12-08-2022, 10:25
Bu probleme en doğru cevabı SULTANOGLU verir ama o da uzun süredir buralarda yok :(

SULTANOGLU
12-08-2022, 10:45
Bu probleme en doğru cevabı SULTANOGLU verir ama o da uzun süredir buralarda yok :(

Ohaa yillar olmus resmen gelmeyeli �� tag leyince geldim.

Abi bunun buyuk ihtimal problemi sertlestirici. Yanlis oranda girilmis ve uygulanmissa bu gibi durumlar olabilir. Dusuk bir ihtimalde zamaninda kullanilan vernigin cizilmelere karsi dayanikli olmayan baya dusuk kalite bir vernik olusu.

Bu durumda en kalici cozum arabanin tekrardan boyanmasi cunku yuzey yeterince sert degil ve ne yaparsaniz yapin o cizilmeler olacak.

Bu da 3 yil sonra ilk mesajim olsun

imprezaWRC
12-08-2022, 11:11
Ohaa yillar olmus resmen gelmeyeli �� tag leyince geldim.

Abi bunun buyuk ihtimal problemi sertlestirici. Yanlis oranda girilmis ve uygulanmissa bu gibi durumlar olabilir. Dusuk bir ihtimalde zamaninda kullanilan vernigin cizilmelere karsi dayanikli olmayan baya dusuk kalite bir vernik olusu.

Bu durumda en kalici cozum arabanin tekrardan boyanmasi cunku yuzey yeterince sert degil ve ne yaparsaniz yapin o cizilmeler olacak.

Bu da 3 yil sonra ilk mesajim olsun

Hızır gibi yetiştin :)
Buralarda olduğunu görmek, bilmek çok mutlu etti :)