Orijinalini görmek için tıklayınız : Far Yıkama Sistemi Yapımı Hk.
OnurAvci
26-09-2022, 17:27
Merhaba,
2002 Model Astra G Bertone aracıma orjinal mercekli xenon farları taktım fakat muayene konusunda far yıkama zorunluluğu var diye biliyorum, far yıkama sistemi yaptırmak mantıklı mıdır? Yoksa muayene zamanı ampulleri halojen ampuller ile değiştirmek mi daha iyidir.
Değerli bilgi ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
turboman
26-09-2022, 18:44
Bende mercekli bixenon yaptım. Muayne zamanı h7 ampul takıp geçtim hiç atraksyona gerek yok bence :)
OnurAvci
26-09-2022, 19:49
Büyük ihtimalle ben de dediğin gibi yapacağım :)
Sadece far yıkama değil otomatik yükseklik ayarı da mecburi diye biliyorum. O yüzden muayene zamanı halojene geçmek en mantıklısı.
Sadece far yıkama değil otomatik yükseklik ayarı da mecburi diye biliyorum. O yüzden muayene zamanı halojene geçmek en mantıklısı.
Aynen. Hatta fabrika cikisi S2000'lerdeki xenon farlar otomatik yukseklik olmadigi icin ulkemizde muayeneden kaliyor. Bildigim S2000 sahipleri var muayeneden once orjinal xenonlari sokup halojen takan, o yuzden bence o kadar kasmayin, halojen takip gecin muayeneden.
CüneytIşıkkent
27-09-2022, 08:56
Astarı yüzünü aşar bir proje olur gibi sanki abi :D standart ampulü tak devam bence :)
Bende mercekli bixenon yaptım. Muayne zamanı h7 ampul takıp geçtim hiç atraksyona gerek yok bence :)
Megane da aynı işlemi yaptırdım kimse yıkama sormamıştı
turboman
27-09-2022, 21:49
Megane da aynı işlemi yaptırdım kimse yıkama sormamıştı
Meganlarda fabrikasyon mercekli zenon modelleri olduğu için orjin zannetmiş olabilir :)
Fatih06ank
27-09-2022, 22:36
Far yıkamaya bakmıyorlar otomatik yükseklik ayarı lazım. Kontağı açınca merceklerin aşağı yukarı hareket etmesi lazım. Ona bakıyorlar genelde. Bende de D3S orjinal bi-xenon ve far yıkama var ama yükseklik ayarı yok o yüzden halojen takıp gidiyorum.
Far yıkama olmaması hafif kusurdu. Dikkat eden istasyonlar öyle yazıyordu yani.
Ama oto ayar yoksa direk kalıyor muayeneden
By_Carizma
01-10-2022, 18:05
benim arkadaşım ford transit connect aracına el yapımı mercekli bixenon yaptırdı, otomatik far ayarıda yok far yıkamasıda muayenedende sıkıntısız geçti.
Far yıkama hafif kusur, otomatik yükseklik ayarı zorunlu yani ağır kusur.