PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son boru bükücü

delyyy
27-09-2022, 15:44
Hızlıca anlatayım.
Eşimin kullandığı 2001 Swift aracın alt kısmında metal bir boru mevcut, su hattının bir elemanı. Parça ömrünü doldurmuş, kaynatsak da başka bir yerinden veriyor.
Parçanın yenisi sanıyorum Türkiye'de yok. Zira İstanbul komple olmak üzere büyük illerdeki Japon çalışan parçacılarla da görüştüm.
Parçayı İstanbul içerisinde sıfırdan büktürmek istedim. DES ve İMES i komple dolaştım ama yok. Ya yapamıyolar, ya da çok işleri oldukları için sallamıyolarlar.
Özetle bu parçayı şuradan sor kesin vardır diyebileceğiniz bir parçacı veya şuraya sor kesin büker dediğiniz bir boru bükecek işletme varsa önerilerinizi almak isterim.

https://i.hizliresim.com/ptego7c.jpeg

sekizsilindir
27-09-2022, 15:49
eksozculara sorun..

delyyy
27-09-2022, 16:04
Sordum, bu çapta boruyu bükemiyorlarmış.

yilmazcatalbas
27-09-2022, 16:21

Çapı bilmiyorum tabi ama doğalgazcılar kolayca halleder onlar her çapta boru büküyor.

delyyy
27-09-2022, 16:25
Maltepe'de İdeal Kalıp diye bir yerle görüştüm, malzemeyi görelim yüksek ihtimalle yaparız dedi.
Orası da olmazsa doğalgazcılara soracağım, teşekkürler.

d3n1s
27-09-2022, 16:27

Fotograflardan gordugum kadariyla ufak motorlu bir aracin egzoz capina yakin bir capi var, egzozcunun bu capta boru bukemiyor olusu enteresan. Ya da boru cok ince, fotograf yaniltiyor :beuj:

delyyy
27-09-2022, 16:31
İMES'te boru bükebilen bir yer kumpas ile ölçüp çap 28 dedi ama hiç bir yer çap 28 boru olmaz diyor :)
Bununla sınanıyor olabilirim :)

picasso
27-09-2022, 16:44
son çare facebookta swift gurubuna üye ol orda çok yedek parçası hurdaya çıkan satılık swift var.

delyyy
27-09-2022, 16:48
Çıkma parçaya sıcak bakmıyorum bu konuda, aldığım parça da 20 yaşında olacak ve yarın kendini bırakmayacağını bilemiyorum.
Aracı ben kullansam sorun değil ama eşim sabah çocuğu kreşe bırakıp oradan da işe gidiyor. Araba ondayken bir şey olursa çok zorlanıyoruz.
Sıfırdan yaptıramazsam ancak son çare olarak düşünebilirim. Öneri için teşekkürler.

Evrenoz
27-09-2022, 20:58
Bence iskender yapar
Kendi yapmaz da ahmet yapar

adamlar borudan insan yapıyor kanlı canlı

ruudvan
27-09-2022, 21:13
ideal kalıp iyi bükümcüdür tek sıkıntıları biraz pahalıdır.
sen tek , butik büküm yaptıracağın için sende fiyat sorun olmayacaktır ama bükerler.

erdem325
28-09-2022, 08:59
benzer capta krom boru ve patent dirsek bulunabiliyorsa eger yapilabilir sanki. 4 adet 45 derece dirsek ve bir miktar boru, gerisi kes kaynat olur. hem de krom olur curumez de..

MeRtCaN
28-09-2022, 11:17
Çok rahat sekılde krom boru ıle patent dırsek ıle yapılabılecek boru

ıstanbulda ısın ehlı bır cok eksozcu yapar aynı sekılde ayakları ıle bırlıkte

Jön Türk
28-09-2022, 12:17
Çelikkanat ile bi görüşün bana kalırsa halledebilirler

KÖROĞLU
28-09-2022, 13:09
Eğer sıcak bir yerden geçmiyor ise 2-3 parça ek su borusu ve düz metal boru ile iş çözülür gibi duruyor. Parça baya basit görünüyor buradan bakınca, yapılamıyor değil de bana uğraşmak istemiyorlar gibi geldi.

delyyy
28-09-2022, 15:44
İdeal Kalıp'ta neredeyse 1e1 şekilde yaptılar sağ olsunlar. Yeni parçada kaynak olmasın diye ayakları kaynatmadık, herhangi bir yere çarpmadan durabildi bağlandığında. Hareket halinde bir yere çarpmıyor. Sadece baştaki çıkıntıları veremedik. Biraz takip edeceğim, kenarlardan kaçırıyor olursa baş çevresine ısıya dayanıklı kırmızı silikon sıkarım diye düşünüyorum.
Herkese önerileri için teşekkür ederim.

https://i.hizliresim.com/ic9sd9j.jpeg

Schumi
28-09-2022, 21:00
İdeal Kalıp'ta neredeyse 1e1 şekilde yaptılar sağ olsunlar. Yeni parçada kaynak olmasın diye ayakları kaynatmadık, herhangi bir yere çarpmadan durabildi bağlandığında. Hareket halinde bir yere çarpmıyor. Sadece baştaki çıkıntıları veremedik. Biraz takip edeceğim, kenarlardan kaçırıyor olursa baş çevresine ısıya dayanıklı kırmızı silikon sıkarım diye düşünüyorum.
Herkese önerileri için teşekkür ederim.

https://i.hizliresim.com/ic9sd9j.jpeg

Hayırlı olsun. Maliyet ne oldu ?

delyyy
29-09-2022, 01:20
Teşekkürler.
250 lira verdim, paslanmaz olursa 500 civarı dediler. Gerek görmedim. Arabanın o kadar ömrü olacağını düşünmüyorum :)