Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo 147

delyyy
24-10-2022, 16:58
Hikaye uzun ama özet geçeyim. Hanım da kullandığı için evin ilk aracını otomatik alıyoruz.
Günlük bindiğimiz 2001 Swift sorun çıkarmaya başlayınca uyguna vererek elden çıkardık ve hiç bir zaman sorun çıkarmayacak 147'yi aldık (Ben inanıyorum) :D

Kendisini Sivas'tan aldık. Zaten benim şansıma İstanbul içi araç bulabilmişliğim yok denecek kadar azdır :)

Kendisi 2003 2.0 (LPG'siz) TS Dist. Selespeed donanımda bir arkadaş. Standart donanıma çok hakim değilim Alfa'larda fakat ilave olarak sunroof, koltuk ısıtma ve BOSE var sanıyorum. Birde sürpriz olarak araçta sarı Koni ve markasını göremediğim kırmızı yaylar var. Sahibi bu yürüyen setupından habersizdi. Araç uzunda çok rahat ama şehir içinde bir hayli sert. Şansımıza ağır bakımlarının tamamı Ankara'da bilinen bir serviste yapılmıştı. Arada bir ABS hatası veriyor ama onu da araştırdım. Ucuz bir sensör ve bir iki ihtimal ile çözerim diye düşünüyorum. Tavan döşemesi ve kapı döşemeleri bir miktar sarkmış. Bagaj yazıları yok. Bir de İstanbul'a hoş geldin hediyesi olarak park halinde arkadan dokunmuşlar, sol arka reflektörümü kırdılar. Görsel olarak şimdilik bunlar var.
Doğru dürüst fotoğraf bile çekemedim, yolda çektiğim bir iki kare var. Bir maşallahınızı alırım, ihtiyacım olabilir :)

Sivas'ta ilk depoumuzu dolduralım. Aracın fabrika verisi 7 litre ve 100-110 seyrederek tam 7 litreye düşüyor yol bilgisayarında uzun yolda. Bir depo ile çok dikkat etmeden 950-1000 km görmesi beni şaşırttı. Çok deneyimleme şansım olmasa da şehir içi sanırım 11 civarı yakacak. Çok yol yapmadığım için önemi de yok açıkçası.

https://i.hizliresim.com/aka6j64.jpeg

Sarı konilere şaşırırken :)

https://i.hizliresim.com/ch14c7v.jpeg

Müsait olunca iç kısımdan da fotoğraf atacağım, içi baya derli toplu yaşına göre. Gelişmelerle görüşmek üzere.

orkuteren
24-10-2022, 19:06
Hayırlısı olsun, kazasız belasız sürüşleriniz olsun. Renk yanar dönerli mi bana mı öyle geldi yoksa.

delyyy
24-10-2022, 19:22
Teşekkürler, renk Nuvola Blue diye geçiyor sanıyorum. Işığa göre baya bir farklı renge bürünüyor. Canlıda daha iyi anlaşılıyor.

yusufcan_k
24-10-2022, 20:45
hayırlı olsun aracınız 2.0 selespeed de dikkat etmen noktaları alfa forumu var wikipedia gibi maşallah orda bulabilirsin abs içinde sensörleri biraz hassas malesef ama akünede baktır elektronik konusunda biraz hassas araçlar bende 156 ss alalı 1 hafta oldu abs arızasını dururken araç çalışmazken 2 kere yaktı 1 kerede giderken yaptı bilgisayara bağladığımızda mavi olarak verdi arızayı yani geçiçi bir arıza olarak sensör kabloları da orjinal zor bulunuyor ön arka olarak yan sanayiside çok verimli değil dedi usta birde poryanda sıkıntı varsa da arıza yakabiliyormuş abs hakkında :)

ghibli06
24-10-2022, 21:01
kolay gelsin hayırlı(sı) olsun :D

selespeed e dikkat, sorunun olursa yaz mutlaka... benim 156 SS hala duruyor 20 senedir bizde :)

delyyy
24-10-2022, 21:08
Teşekkürler, sizin de aracınız hayırlı olsun.
Biraz araştırdım, fren pedalının altında bir müşürden hata verebileceği yazılmış. Uygun fiyatlı olduğu için önce onu deneyip, çözülmezse aküyü ölçtürmeyi düşünüyorum.

delyyy
24-10-2022, 21:10
kolay gelsin hayırlı(sı) olsun :D

selespeed e dikkat, sorunun olursa yaz mutlaka... benim 156 SS hala duruyor 20 senedir bizde :)

Teşekkür ederim abi, mutlaka danışırım sana.
Şu an iyi geçiniyoruz kendisiyle :)

DKB34
24-10-2022, 21:11
hayırlı olsun yeni aracınız, kazasız belasız kullanın.

ghibli06
24-10-2022, 21:13
hayırlı olsun aracınız 2.0 selespeed de dikkat etmen noktaları alfa forumu var wikipedia gibi maşallah orda bulabilirsin abs içinde sensörleri biraz hassas malesef ama akünede baktır elektronik konusunda biraz hassas araçlar bende 156 ss alalı 1 hafta oldu abs arızasını dururken araç çalışmazken 2 kere yaktı 1 kerede giderken yaptı bilgisayara bağladığımızda mavi olarak verdi arızayı yani geçiçi bir arıza olarak sensör kabloları da orjinal zor bulunuyor ön arka olarak yan sanayiside çok verimli değil dedi usta birde poryanda sıkıntı varsa da arıza yakabiliyormuş abs hakkında :)

porya önemli... gizemli gizemli yazıyor demesinler de, İtalyan yani, farı açarsın araç stop eder :D Allah başka dert vermesin...

Omer35
24-10-2022, 22:38
Hayırlısı Olsun benim de almayı düşündüğüm ama arkadaşlarım elinde patlar bu alma dediği ama çok iyi bir araba
Allah Kaza bela vermesin

131mirafiori
25-10-2022, 07:20
Kazasız belasız kullanmak nasip olsun. Yay ve amortisörler çok iyi denk gelmiş :)

delyyy
25-10-2022, 07:42
Teşekkürler, tek tek alıntıyı beceremiyorum.
Alfa ile ilgili benim de ön yargılarım vardı alana kadar. Konuşmak için erken olabilir ama bence 20 yaşında her araba kadar sorun çıkaracaktır. Yaşayıp göreceğiz :)

Yay amortisör güzel sürpriz oldu gerçekten. Bagajdaki amfi ve bassı kontrol ederken tesadüfen amortisörlerin ayar vidasını gördüm :)

burcinkarabacak
25-10-2022, 07:58
Hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın

saygılar

CüneytIşıkkent
25-10-2022, 08:26
Mk3 Mondeom'da sarı Koni Eibach yay kombinasyonunu kullanmıştım aşırı derecede memnundum.. Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın aracınızı

SkY
25-10-2022, 10:21
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

d3n1s
25-10-2022, 11:37
Tek kapi 147, rengi de muhtesem, hem de lpg'siz, sahane, sahane :) hayirlara vesile olsun. Aracin ozellikle ic trim parcalarina gozunuz gibi bakmanizi tavsiye ederim, zira cogu parcasi disaridan Fiat gibi dursa da Fiat'in parcalari uymuyor. Ornek, surucu tarafindaki coklu cam acma kumandasi. drago vaktiyle 147 sahibiyken bu coklu paneldeki bir tus kirikti, Albea ile ayni gorunse de aslinda degilmis. O vakit cikma Alfa parcasina sifir Fiat parcasinin 2 kati fiyat cekmislerdi, haberiniz olsun.

delyyy
25-10-2022, 11:50
Teşekkürler.
Cam açma düğmeleri dediğiniz gibi bir miktar yıpranmış, çok hisli değiller şu an. Bakalım, çalışmadığı yerde yüzleşiriz kendileriyle :)

Bagaj yazıları ve sol reflektör geldi, arabayı yıkamaya fırsat bulursam montaj fotoğrafı da yüklerim.

https://i.hizliresim.com/mflkl15.jpeg

dkaya87
25-10-2022, 12:10
rengi çok hoş, biraz ilgilenince çiçek gibi bi araba çıkar ortaya

Oznsrl
25-10-2022, 12:14
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Araç güzel bir araç zaten güzel bir jant kombini ile tamamlamak lazım ama :)

drago
25-10-2022, 12:38
Tek kapi 147, rengi de muhtesem, hem de lpg'siz, sahane, sahane :) hayirlara vesile olsun. Aracin ozellikle ic trim parcalarina gozunuz gibi bakmanizi tavsiye ederim, zira cogu parcasi disaridan Fiat gibi dursa da Fiat'in parcalari uymuyor. Ornek, surucu tarafindaki coklu cam acma kumandasi. drago vaktiyle 147 sahibiyken bu coklu paneldeki bir tus kirikti, Albea ile ayni gorunse de aslinda degilmis. O vakit cikma Alfa parcasina sifir Fiat parcasinin 2 kati fiyat cekmislerdi, haberiniz olsun.

Daha 23bin kmdeki aracın o tuşlarını kaç kere tamir ettirmiştim yaa, hatırlattın :)

Maşallah, çok güzel araç. Ben 1.6 120likten bile o motor sesinden devir çevirmesinden ciddi keyif almıştım, 2.0 ss harikadır muhtemelen.

Gözünüzü de korkutmayın, araba aldım gibi değil de evcil hayvan sahiplendim, ailemizin yeni üyesi gibi düşünürseniz daha çok seversiniz bu arabayı :)

delyyy
25-10-2022, 12:44
Sağ olun Allah razı olsun.
Almadan önce jantları orj rengine çevirmek vardı aklımda. Canlıda fotoğraftaki kadar koyu durmuyor. Bu düşünceden bile vazgeçmek üzereyim :)
Bir de araba şu an biraz sert, bir de 17 ye falan çıkarsak aile kullanımından baya uzaklaşır. Şu an aile limitinde gibi :D

MURAT_HLX
25-10-2022, 17:21
Yanlış hatırlamıyorsam 14 yada 15 senesinde İstanbul'da iken bana kısmet olmamıştı, yakın zamandan bende 147 aldım mk2 yağ soğutucunun arkasından termostatın altına uzanan boruyu kontrol etmeni tavsiye ederim kazasız belasız kullanın hayırlı olsun

KÖROĞLU
08-11-2022, 14:30
Çok merak ettiğim bir araç günlük at arabası niyetine c1 e binerken (5 LT yakıt ile ortalama 1.4 TL civarı yakıyor) acaba diyorum böyle bir 2.0 manuel ya da SS bir 147 alsak yakıt çok fark etmeyecek (LPG ile) yürütebilir miyiz ?

Dist. olanları sanırım en doluları, deri koltuk / roof / bose vs. ve 2.0 LT 155 HP motor da (Şuan 70+ hp olan c1 e göre) kulağa hoş geliyor.

Konuyu açalı biraz olmuş izlenimlerini paylaşır mısın nedir ne değildir ? Bu süreçte ne harcadın bulamadığın parça oldu mu ? TÜketim için bir hesaplama yaptın mı vs ?

delyyy
09-11-2022, 09:25
Aslında arabayı çoğunlukla hanım kullanacak diye aldık fakat Swift'ten sonra buna pek alışamadı :) Swift oyuncak gibiydi, bunun görüş açıları ona göre daha kapalı vs.
Benim arabada LPG yok, uzun yolda 110 sabit 7 litre ile geldim Sivas'tan. Şehir içi sakin kullanılırsa 12 küsürlerde gezer, ben 14 e daha yakınım :D LPG'de üç aşağı beş yukarı buradan hesaplanabilir. Biz çok km yapmadığımız için LPG ihtiyacı duymuyoruz.

2.0 ların hepsinde sunroof var diye biliyorum. Dist en dolusu ama hepsinde bose + koltuk ısıtma gelmiyor bildiğim kadarıyla.
Güç olayı şöyle, araba 150 beygir gibi gidiyor ama şanzıman bu güce göre ağır kalıyor bence. Normalde otomatiklerde vites büyütmeler daha rahat olur, küçültmelerde zorlanır. Bu düşürmeleri daha hızlı yapıyor :) Kulakçıkla vites küçültmek zevkli, üst devirlerdeki motor sesi çok iyi.

Alır almaz park halinde arkadan dokundular. Sol reflektör almam gerekti, yenisi 500 bandında. Temiz çıkmasını 200 e aldım mesela. Bagaj yazıları yoktu aldığımda üzerinde, onları da yine çıkma olarak ikisini toplam 200 e aldım. Bir BMW çıkmasından çok daha insaflı fiyatları var. İkitelli'de hurdacılar bir çok 147 parçalamış sanıyorum, ne parça baktıysam orada çıkması var gibi duruyor.

Ben aldığımda tüm bakımları yeniydi, şanzıman vs dahil. Değişen tüm parçaları, yapılan tüm işlemlerin geriye dönük kaydı var. Arabaya bir çivi çakmadım şu ana kadar açıkçası. Arada bir kafasına göre ABS lambası yakıyor, vakit bulup sanayiye gidemedim onun için. Şimdilik böyle :)

fthdrn
10-11-2022, 14:59
Hayırlı olsun Kazasız belasız sürüşler dilerim (italyan aşktır :D )

akko
10-11-2022, 15:41
Hayırlı olsun, kazasız belasız olsun inşallah,
Renk çok güzel gözüküyor :)

drago
12-11-2022, 08:33
Swiftten sonra alışması biraz zaman alabilir, çünkü swift gerçekten acemi dostu bir araç

Oturuş pozisyonu C-Max gibi, her yere hakim ve önü arkası bir.

Ablama ilk aracı olarak swift aldırmıştım, şimdi fb7 ye geçti, eşiniz 147 ye alışır bence :D

Shirb13
19-11-2022, 20:57
Aslında arabayı çoğunlukla hanım kullanacak diye aldık fakat Swift'ten sonra buna pek alışamadı :) Swift oyuncak gibiydi, bunun görüş açıları ona göre daha kapalı vs.
Benim arabada LPG yok, uzun yolda 110 sabit 7 litre ile geldim Sivas'tan. Şehir içi sakin kullanılırsa 12 küsürlerde gezer, ben 14 e daha yakınım :D LPG'de üç aşağı beş yukarı buradan hesaplanabilir. Biz çok km yapmadığımız için LPG ihtiyacı duymuyoruz.

2.0 ların hepsinde sunroof var diye biliyorum. Dist en dolusu ama hepsinde bose + koltuk ısıtma gelmiyor bildiğim kadarıyla.
Güç olayı şöyle, araba 150 beygir gibi gidiyor ama şanzıman bu güce göre ağır kalıyor bence. Normalde otomatiklerde vites büyütmeler daha rahat olur, küçültmelerde zorlanır. Bu düşürmeleri daha hızlı yapıyor :) Kulakçıkla vites küçültmek zevkli, üst devirlerdeki motor sesi çok iyi.

Alır almaz park halinde arkadan dokundular. Sol reflektör almam gerekti, yenisi 500 bandında. Temiz çıkmasını 200 e aldım mesela. Bagaj yazıları yoktu aldığımda üzerinde, onları da yine çıkma olarak ikisini toplam 200 e aldım. Bir BMW çıkmasından çok daha insaflı fiyatları var. İkitelli'de hurdacılar bir çok 147 parçalamış sanıyorum, ne parça baktıysam orada çıkması var gibi duruyor.

Ben aldığımda tüm bakımları yeniydi, şanzıman vs dahil. Değişen tüm parçaları, yapılan tüm işlemlerin geriye dönük kaydı var. Arabaya bir çivi çakmadım şu ana kadar açıkçası. Arada bir kafasına göre ABS lambası yakıyor, vakit bulup sanayiye gidemedim onun için. Şimdilik böyle :)

hayırlısı olsun, güle güle kullanın. Bir bu, bir de puntoların aynalarını ayna koymuş olmak için koymuş olabilirler :P Aynaları bence de kullanışsız.