Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pc harddisk sorunu

CloudGrey
14-12-2022, 07:44
Selamlar , geçen gün salonda tv altında kullandığım pc film izlerken mavi ekran verdi ve kapandı.
Önemsemedim , ama sonra birdaha hiç açılmadı :)

Pcde 2 tane ssd var birinde sistem kurulu diğeride D sürücü olarak çalışıyor.
Sistem kurulu olan ssd hiç bir şekilde gözükmüyor biostada , boottada görmediği için pc hep biosta takılı kalıyor.

ssd pat diye böyle ölürmü ?
sata kablosunu değiştirdim , sata portunu değiştirdim , ssd'yi farklı bir pcye bağladım ama nafile..

bunun kurtarılırı varmı yoksa yani ssd alıp sistemmi kurdurmalıyım ?

pirasa
14-12-2022, 09:06
ssd dediğin şey zaten öyle pat diye ölür. mekanik hdd olsa ses yapacak, kafa vuracak takılmalar yapacak sonra bozulacaktı, ssd flash bellek gibi pıt diye gider. harici hdd aparatı varsa usb den deneyebilirsin. çok nadirde olsa nand kontrolcüsü tekrar flashlanarak uyandırılan cihazlar olabiliyor.

CloudGrey
14-12-2022, 09:09
ssd dediğin şey zaten öyle pat diye ölür. mekanik hdd olsa ses yapacak, kafa vuracak takılmalar yapacak sonra bozulacaktı, ssd flash bellek gibi pıt diye gider. harici hdd aparatı varsa usb den deneyebilirsin. çok nadirde olsa nand kontrolcüsü tekrar flashlanarak uyandırılan cihazlar olabiliyor.

bu zamana kadar ilk defa başıma geldi ssd sorunu..
dandik almıştım zamanında ondan ömrü kısa oldu herhalde...

yeni alayımda ona sistem attırayım dicem ama , sadece ssd'yi götürürek windows kurarlarmı ? pcyi taşımasam bida ?

Evrenoz
14-12-2022, 09:14

yeni alayımda ona sistem attırayım dicem ama , sadece ssd'yi götürürek windows kurarlarmı ? pcyi taşımasam bida ?

bilgisayarcının anakartına bağlı ssd'ye windows atıldıktan sonra kendi anakartına bağladığında sorun olabilir.

melihyilmaz
14-12-2022, 10:05

Android box alsanız işinizi görmez mi?

CloudGrey
14-12-2022, 10:22
Android box alsanız işinizi görmez mi?

pc'den memnunum tv altında , yoksa tvde smart ama pc her daim daha büyük kolaylık.

punto_multijet
14-12-2022, 11:01
SSD lerde genel olarak okuma yazma ömrü var ve o ömür dolunca direk güle güle. Arkadaşların dediği gibi mekaniklerde olan ses yapma kafa vurma olayları olmuyor. Eğer samsung vs tarzı birşey alırsan arayüz programlarıyla sağlık ömür kontrol edebilirsin.

d3n1s
14-12-2022, 12:50
pc'den memnunum tv altında , yoksa tvde smart ama pc her daim daha büyük kolaylık.

evde sayamayacagim kadar pc var, hic biri tv'ye bagli degil, hatta ben ofis disinda pc acmayali yillar oldu. Evdeki tv'ye apple tv bagli, zaten butun platformlari aciyor, telefondan bir sey izlemek istedigimde de aninda yansitabiliyorum.

Babam android kullaniyor. Memlekette ona da Xiaomi ile ayni duzeni kurdum, tv stick ve guncel cep telefonu ile. Su an sadece kardesim odev yapacagi zaman mecburen pc aciyor, haricinde evdeki pc isi tamamen bitti.

Nacizane gorusum bu size bir isaret :)

CloudGrey
14-12-2022, 12:55
evde sayamayacagim kadar pc var, hic biri tv'ye bagli degil, hatta ben ofis disinda pc acmayali yillar oldu. Evdeki tv'ye apple tv bagli, zaten butun platformlari aciyor, telefondan bir sey izlemek istedigimde de aninda yansitabiliyorum.

Babam android kullaniyor. Memlekette ona da Xiaomi ile ayni duzeni kurdum, tv stick ve guncel cep telefonu ile. Su an sadece kardesim odev yapacagi zaman mecburen pc aciyor, haricinde evdeki pc isi tamamen bitti.

Nacizane gorusum bu size bir isaret :)

yok abi ben eski modelim , öyle box stick mitik beni ayar eder.
ayrıca pcde harici ses kartım ses sistemim falanda var , netflixde , müzik dinlemede falan güzel performans alıyorum , bu saatte sonra dönüş zor :)

d3n1s
14-12-2022, 12:59
yok abi ben eski modelim , öyle box stick mitik beni ayar eder.
ayrıca pcde harici ses kartım ses sistemim falanda var , netflixde , müzik dinlemede falan güzel performans alıyorum , bu saatte sonra dönüş zor :)

o duzen kurulduysa zaten pc disinda alternatifi yok gibi :) bari bu sefer SSD'yi kalitelisinden alin :D

CloudGrey
14-12-2022, 13:00
o duzen kurulduysa zaten pc disinda alternatifi yok gibi :) bari bu sefer SSD'yi kalitelisinden alin :D

gene hepsiburadadn en ucuz en dandik olanını aldım aahahahah :) risk budur işte :D

Schumi
14-12-2022, 13:48
Formatı bile dışarıda attırıyorsan PC ile ne işin var TV'de. :) Xiaomi Mi Box al. Bilişim uzmanıyım kendi firmam var 5 yıl kadar uydu kanalları izlemeyi dahi TV'ye bağladığım HTPC ile yaptım. Ama Mi Box benzeri android kolaylığı başka birşey.

CloudGrey
14-12-2022, 14:11
Formatı bile dışarıda attırıyorsan PC ile ne işin var TV'de. :) Xiaomi Mi Box al. Bilişim uzmanıyım kendi firmam var 5 yıl kadar uydu kanalları izlemeyi dahi TV'ye bağladığım HTPC ile yaptım. Ama Mi Box benzeri android kolaylığı başka birşey.

abi format attırmıyorum HD öldü öldü , dostlar sağolsun :)
ben yeni hd alıp sistem kurduruyorum dışarda

phantom
14-12-2022, 16:10

ohahahahahahah :D:D:D
sendeki teknolojik problemler bi baska
klavye sesi duvari gecer, wireless uzar kisalir, SSD zamansiz vefat eder
nasipten otesi olmuyor

CloudGrey
14-12-2022, 17:57
ohahahahahahah :D:D:D
sendeki teknolojik problemler bi baska
klavye sesi duvari gecer, wireless uzar kisalir, SSD zamansiz vefat eder
nasipten otesi olmuyor

ahahah aynen abi saçma dertlerim oluyor , Allah başka dert vermersin boşver :D

Schumi
14-12-2022, 18:34

La aynı şey. Boş harddiske kendin Windows kuramıyorsun. Ama TV'ye PC bağlı kullanıyorsun. İnadı bırak git Android TV Box al.

CloudGrey
14-12-2022, 20:17
La aynı şey. Boş harddiske kendin Windows kuramıyorsun. Ama TV'ye PC bağlı kullanıyorsun. İnadı bırak git Android TV Box al.

:D abi ben bu ithamla yaşıyamam.
yarın evdeki bütün pcleri satıyorum.
işyerimede laptopu geri verip abeküs isticem :D

phantom
14-12-2022, 20:37
android falan bunlar bos
HTPC+TV = VSA'siz S2000 (erkek arabasi)
tum gelismis ulkelerde TV'ye bagli windows olur
bunu herkes bilir
hatta bilen bilir
android ne ya aq der gibi

Schumi
14-12-2022, 23:54
android falan bunlar bos
HTPC+TV = VSA'siz S2000 (erkek arabasi)
tum gelismis ulkelerde TV'ye bagli windows olur
bunu herkes bilir
hatta bilen bilir
android ne ya aq der gibi

Erkekliğime laf söyletmem. :) Uydu alıcısı olmayan TV ye bağlı DVB-S2 - PCI TV kartı olan HTPC ile kullandım. Hemde bekar değil evliyim. :) Soundgraph IMON da almıştım ve bağlamıştım. Kumanda ile kapatıp açıyordum PC'yi. Torrent ile inenleri XBMC ile izliyor o zamanlar TVHeadEnd çıkmadığı için DVBViewer kullanıyordum. Sanırım crack yapmayıp para verip aldığım ilk software olabilir. CardSharing plugin kullandım. Sonra TVHeadend çıktı ve Linux'e geçtim. CI+ interface ile DSmart modül taktım. Tabi bunlar 4 yıl sürdü sanırım.

Sonrasında TV değiştirip kendinden uydu alıcıya geçince XBMC için önce Raspberry Pi sonra Android box a geçtim. Genç iken eğlenceli ama TV ve Film izlemek daha kolay olmalı. İnat etmeyin yani. :)

phantom
15-12-2022, 00:41
hepsini marc dorcel uyduda bedava ciksin diye yaptin di mi lan :hihih:
bi tane honda alaydin da seklin olaydi
habire pejo
CloudGrey boyle kasmana gerek yok
bende bin terabit sanat filmi var
usb getir vereyim