PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon 5f Far Yağmur Sensörü

miNNic
06-01-2023, 12:43
Geçtiğimiz günlerde arabanın dikiz aynası düştü :) sert olmasından mütevellit yıka sonrası kendime göre ayarlayım derken ayna elimde kaldı. Benden önceki sahibinde Ön cam daha doludan dolayı değiştiğinden ya düzgün yapıştırılmamış veya daha öncesinde hızlı yapıştırıcı ile yapıştırmışlar. Bende dayson yapıştırıcı slikon ile yapayım derken işler iyice kötüye gitti. Ertesi gün yapışmıştır diye bindim arabaya ve final far sensörü arızası verdi :) olduğu yerden söktüm doğruca camcıya gideyim yapsın istedim. Sonra sensör üzerine silikon bulaşmış diye söktüm attım :)

Camcıya gittiğimde yapalım abi dedi jel nerede dedi ? Dedim silikon üstünü biraz temizledim bende jel yok diye belirttim ama meğer o sensör üstünde olması gereken bir şeymiş :D:D:D

Bu sefer camcı abi , sensörü temizlerken sensör üzerindeki bantı da kopardı :)

Şimdi konunun özü bu sensöre ve jele ihtiyacım var.

Leon 5F için far ve yağmur sensörü jeli üstünde :)

Servis dışında bulabileceğim bir yer var mı veya elinde olup satmak isteyen :thinkerg:

Yetkili serviste çalışan bazı arkadaşlar var parça fiyat konusunda yardımcı olabilirler mi ?

eminkilic61
06-01-2023, 12:51
bulunduğunuz şehirde retrofitçi varsa, onlarda vardır. montaj vsde yaparlar

miNNic
06-01-2023, 12:57
bulunduğunuz şehirde retrofitçi varsa, onlarda vardır. montaj vsde yaparlar

Üstat Edremit'te Kazdağları dışında birşey yok. Bakıma bile İzmire gidiyorum maalesef. Bir keresinde bir kalorifer borusu delinmiş burada ki ustaya sorduğumda motor su eksiltiyor motor yapmamız lazım dedi. Bornova' da akif ustaya gittim boruyu söktü perçin attırdı perçine 50 TL verdim usta 200 TL istedi buraya kalsaydı :) Motor yapacaktık.

İzmir ve Bursa tarafında önerebileceğiniz yer olursa gidebilirim.

berkaym
06-01-2023, 13:16
Yedek Parca / Yağmur – Işık Sensoru – Ender Elektronik Ltd.Şti. (https://www.enderelektronik.com.tr/urun/yparca-isik/)
en rahatı bu olur sanırım

miNNic
07-01-2023, 12:57
Yedek Parca / Yağmur – Işık Sensoru – Ender Elektronik Ltd.Şti. (https://www.enderelektronik.com.tr/urun/yparca-isik/)
en rahatı bu olur sanırım

Dün aradım jel'i olup olmadığının teyidi için fakat cevap alamadım hep sırada bekleyen birinci kişiydim :)

Oto2000 ' e hafta içinde bir arkadaşım uğrayacak bakalım belki oradan çözebilirim :) Teşekkür ederim.