Orijinalini görmek için tıklayınız : düşük hızda kafa sallama
mikelazi
09-01-2023, 16:57
aracım 15-25km/h da,trafikte dur kalkta çok hafif hafif kafa sallıyor.bu önü sağ-sol şeklinde değil.tekne gibi sağ-sol salınım yapıyor.hız artınca kesiliyor.
balans yaptırırken ustayada sordum.jantta bişey yok, poryan yamuk olabilir dedi.
direksiyonda birşey hissetmiyorum.
sizce sorunum nedir???
Lastikten yapar, kırık olabilir.
mikelazi
09-01-2023, 17:01
Lastikten yapar, kırık olabilir.
14kışlık
15yazlık
ikisinde oluyor bu salınım.
Puntomda vardı kronikti akstan yapıyordu. 2. Vites hızlanırken yapardı
Arabayı biraz hızlandır boşa al gitsin aracında sallantı varmı bir bak lastikten olabilir benim lastikten olmuştu balon yapmış sallıyordu aracı yüksek hızda yoktu
mikelazi
10-01-2023, 15:00
Arabayı biraz hızlandır boşa al gitsin aracında sallantı varmı bir bak lastikten olabilir benim lastikten olmuştu balon yapmış sallıyordu aracı yüksek hızda yoktu
yazlık-kışlık denedim aynı tepkiler
AhmetKadir
10-01-2023, 16:11
Eski bir Punto ve bravo kullanicisi olarak aklima ilk olarak akslar geldi:)
yazlık-kışlık denedim aynı tepkiler
motor kulaklarından birisi :)
mikelazi
11-01-2023, 13:10
motor kulaklarından birisi :)
:)) yok taş gibi halan :) 70kg motor zati :P
dün gece ufak bir iş için arabayla çıktım.yollar boştu.benzinciye girip bir lastik havalarına bakayım dedim.(3 hafta önce kışlıkları taktırdım,balans yaptırdım) pompa bir ölçtüm lastikler 5psi :( 4 tekerde 5psi.rotbalansta herifede 32 bas demiştim.biri veya 2 si inik olsa ok.ama 4 lastikte 5psi di.zaten onlarıda gecen yazlık için sökerken 5 psi de kendim bırakmıştım.buda bana tecrübe oldu.tanıdığım harici rotbalanscıda lastik bile şişirtme.
benzinciden çıktım.arabanın ruhu değişti.konu başlığındaki 15-25km hızdaki titreşimi tekrar dinleyemedim ama 90-100 arasında araba zangır zangır titriyor.bu pazar uygun olursam rot-balansçı yolu gözüktü gibi.
bu arada 13mm spacer var 4 tekerde.acaba önleri söküp öylemi bir dinlesem arabayı acaba bu kafa sallamada rolü varmıdır???
ghibli06
11-01-2023, 18:21
dün gece ufak bir iş için arabayla çıktım.yollar boştu.benzinciye girip bir lastik havalarına bakayım dedim.(3 hafta önce kışlıkları taktırdım,balans yaptırdım) pompa bir ölçtüm lastikler 5psi :( 4 tekerde 5psi.rotbalansta herifede 32 bas demiştim.biri veya 2 si inik olsa ok.ama 4 lastikte 5psi di.zaten onlarıda gecen yazlık için sökerken 5 psi de kendim bırakmıştım.buda bana tecrübe oldu.tanıdığım harici rotbalanscıda lastik bile şişirtme.
benzinciden çıktım.arabanın ruhu değişti.konu başlığındaki 15-25km hızdaki titreşimi tekrar dinleyemedim ama 90-100 arasında araba zangır zangır titriyor.bu pazar uygun olursam rot-balansçı yolu gözüktü gibi.
bu arada 13mm spacer var 4 tekerde.acaba önleri söküp öylemi bir dinlesem arabayı acaba bu kafa sallamada rolü varmıdır???
bilezik var mı arabada?
Abi bu anlattığın şey aks titremesi bence de yıllardır çekerim alıştım artık emin olmak için yokuş aşağı ve yukarı dene aşağı azalıyor yukarı artıyorsa akstır hatta araba doluyken daha belirgin olur
Konudan bağımsız, 5 psi havayı siz üfleyerek bile lastiğe basabilirsiniz. Yani lastikte hiç hava yokmuş. Bunu lastik yanağından görsel olarak da fark etmeniz gerekirdi daha arabayı lastikçiden alırken.......
mikelazi
12-01-2023, 10:08
ghibli06 bilezik var.kendi ellerimle taktım :)
DOHC 175-50den 155-65e geçtim.arabada tabiki bir yumuşama olucak dedim ona yordum...haa bu arada 840kg arabada 5psi öyle jant üstünde gibi olmuyor :) önler inik gibi gözüküyordu,arkada fark bile yok.zaten o iniklik yüzünden benzinciye uğradım.birde rot balansçıya ciddi güvendim.sordumda kaç basıcaksın, 32 dedi.
ghibli06
12-01-2023, 18:55
ghibli06 bilezik var.kendi ellerimle taktım :)
DOHC 175-50den 155-65e geçtim.arabada tabiki bir yumuşama olucak dedim ona yordum...haa bu arada 840kg arabada 5psi öyle jant üstünde gibi olmuyor :) önler inik gibi gözüküyordu,arkada fark bile yok.zaten o iniklik yüzünden benzinciye uğradım.birde rot balansçıya ciddi güvendim.sordumda kaç basıcaksın, 32 dedi.
abi bilezikleri metal mi taktın plastik mi?
mikelazi
14-01-2023, 10:09
abi bilezikleri metal mi taktın plastik mi?
kışlıkta spacer+plastik bilezik+jant
yazlıkta spacer+jant (gerek yok bileziğe,cuk oluyor)
yarın fırsatım olursa kendi rotbalansçıma gidicem.bakalım ne çıkıcak
Araç nedir basıklık var mı orijinal mi ? Megane 3 coupellerde bastığın zaman akslar titreme yapıyordu. O aklıma geldi
mikelazi
16-01-2023, 12:19
weST.27 citroen C1 3cm yay var.
güvendiğim ve senelerdir tanıdığım rot-balansçıya gittim.
şuanki sorunumun sebebi %90 lastikler.kışlıklar miladını doldurmuş :)
kışlıkta spacer+plastik bilezik+jant
yazlıkta spacer+jant (gerek yok bileziğe,cuk oluyor)
yarın fırsatım olursa kendi rotbalansçıma gidicem.bakalım ne çıkıcak
Ben araya girip cevap vereyim ghibli06 abinin izni ile
Plastik bilezikten yapma olasılığı var. Plastik bilezikler zamanla bozuluyor. Bu yüzden özellikle gazlanacak araçlarda plastik kelepçeden kaçarız :)
weST.27 citroen C1 3cm yay var.
güvendiğim ve senelerdir tanıdığım rot-balansçıya gittim.
şuanki sorunumun sebebi %90 lastikler.kışlıklar miladını doldurmuş :)
Abi lastik olsa kafa sallamaz bide lastikte sorun olsa her hızda yapar.
Hem spacer hem bilezik işide sakat ama sorun orda olsa balans yapar he yüksek hızlara çıktın mı bilmiyorum abi tabi belkide montajı düzgün yapamadılar söküp bakmak en temizi
mikelazi
17-01-2023, 14:45
Abi lastik olsa kafa sallamaz bide lastikte sorun olsa her hızda yapar.
Hem spacer hem bilezik işide sakat ama sorun orda olsa balans yapar he yüksek hızlara çıktın mı bilmiyorum abi tabi belkide montajı düzgün yapamadılar söküp bakmak en temizi
kısaca yazdım.
pazar günü kuzeydeydim.tuncay ustayla çıktık dolaştık...kafa sallama önü sağa sola değil ona göre
benim düşük hızdaki sallantıyı oda hissetti.yokuş aşağı,yokuş yukarı,boş vitestede denedik.debrıyajım yeni değişti.volant oynakmı senin dedi.bilmiyorum oynakmı,değilmi veya şanzıman takozuda olabilir dedi.ama boşada atsak sallantı var.spacer veya bilezikten değil dedi, ya jantlar yada lastikler
balansı üzerinde yaptırıyorum zaten.tek tek baktım zaten bariz gözlede görünüyor lastiklerin 3 tanesi tırtlamış,yalpalıyor.jantlar ip gibi bir sıkıntı yok...zaten zamanla lastikler farklı dönünce sağ-sol sallantı, yukarı aşağı olarak değişti.
15-25km hız hiç değişmiyor.sonra hızlanınca düzeliyor.direksiyonda,frende sıfır sıkıntı.
rot zaten ip gibi.
kısaca yazdım.
pazar günü kuzeydeydim.tuncay ustayla çıktık dolaştık...kafa sallama önü sağa sola değil ona göre
benim düşük hızdaki sallantıyı oda hissetti.yokuş aşağı,yokuş yukarı,boş vitestede denedik.debrıyajım yeni değişti.volant oynakmı senin dedi.bilmiyorum oynakmı,değilmi veya şanzıman takozuda olabilir dedi.ama boşada atsak sallantı var.spacer veya bilezikten değil dedi, ya jantlar yada lastikler
balansı üzerinde yaptırıyorum zaten.tek tek baktım zaten bariz gözlede görünüyor lastiklerin 3 tanesi tırtlamış,yalpalıyor.jantlar ip gibi bir sıkıntı yok...zaten zamanla lastikler farklı dönünce sağ-sol sallantı, yukarı aşağı olarak değişti.
15-25km hız hiç değişmiyor.sonra hızlanınca düzeliyor.direksiyonda,frende sıfır sıkıntı.
rot zaten ip gibi.
aracınıza uygun bijon,ebat mümkünse standard ölçülere en yakın olan 2inci el ilanları inceleyin sahibindede gidip 10dk takabilirmiyim diye ricada bulunun lastik jant ise hemen kendini belli eder tabi takacağınız 2inci elin temiz,düzgün olmasına dikkat edin. en azından lastik jantmı değilmi elemiş olursunuz bedavaya
mikelazi
23-01-2023, 08:48
aracınıza uygun bijon,ebat mümkünse standard ölçülere en yakın olan 2inci el ilanları inceleyin sahibindede gidip 10dk takabilirmiyim diye ricada bulunun lastik jant ise hemen kendini belli eder tabi takacağınız 2inci elin temiz,düzgün olmasına dikkat edin. en azından lastik jantmı değilmi elemiş olursunuz bedavaya
şubatı geçireyim yazlığa gecerim.o zaman duruma bakıcam.
kışlıklarla işim bitsin arabadan soğuttular beni.
Bu 3 ünden biri sebebi
Şanzıman takozu, Motor Takozu , Aks Kafası.