Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul için kaliper kumlatma
driver_can
13-01-2023, 11:47
Merhabalar,Golf R fren kaliperleri için standart tek pistonlu üzerinden ki boyalar sökülsün temiz boyansın amaçlı kaliperleri kime kumlatabilirim?Maslak civarı tercihimdir diğer yerlere de bırakabilirim tabi.
131mirafiori
13-01-2023, 12:21
Maslakta Masek var galiba biraz tuzlu ama güzel iş yapılıyor diye duydum.
Jant boyayan firmaların kimisi öncesinde kumluyor. Oralara danışılabilir. Tuzla'da bir yer var ama baya uzak kalır herhalde.
eminkilic61
13-01-2023, 12:56
garaj034 veysel usta yapıyor diye biliyorum
jantçı hacı maslak'ta yapıyor olmalı
jantmax cem abiye sorabilirsin
https://www.instagram.com/snrgarage57/
Soner isimli bu arkadaş bu ara çok popüler.
driver_can
13-01-2023, 14:15
Berkay Aradım Jantmaxi geçen akşam biz kumlama yapmıyoruz dediler.
driver_can
13-01-2023, 14:16
Yavuz abi o arkadaş bana uzak Allah'a yakın olsun.4 bin lira istedi kaliper boyamaya :)Kaput boyanmayacak iki kaliper boyanacak deyip biraz gerildik...
Yavuz abi o arkadaş bana uzak Allah'a yakın olsun.4 bin lira istedi kaliper boyamaya :)Kaput boyanmayacak iki kaliper boyanacak deyip biraz gerildik...
Aahahaha benden 2 istemişti güzel zam yapmış o zaman :)
Aslında herhangi kumlama yapan bir yere sorsan yaparlar çok zor bir işlem değil yahu. O elle yapılan butik makineler de pahalı değil. google'dan harita üzerinde bölge bölge kumlama diye arayabilirsin atıyorum ferhatpaşa'da, kartal'da falan
Yakınsa ümraniye sebat oto kuaför'de alt yıkama falan yapılan arabaların kaliperlerini birine kumlatıp boyatıyor da kim bilmiyorum sormak lazım böyle yerlere de
Jant boyayan firmaların kimisi öncesinde kumluyor. Oralara danışılabilir. Tuzla'da bir yer var ama baya uzak kalır herhalde.
kumlama yaptırıyorum diyen çoğu jantçı firma maliyetten dolayı pürmüzle boyayı kazıtıp boyatıyor ,bilginiz olsun
kumlama yaptırıyorum diyen çoğu jantçı firma maliyetten dolayı pürmüzle boyayı kazıtıp boyatıyor ,bilginiz olsun
Bazı jantçılar asit havuzuna dönmüş durumda. Kumlama sonrası yüzeyi çok fazla bozduğu için fazla işçilik gerekiyor. Asitte bekletip çıkarınca spatula ile çıkıyor.
Bende hep bunu goruyorum, kumlama yapan cok az kisi kalmis, janti purmuzleyince bi zarari oluyor mu acaba, sonucta isil islem goruyor.
131mirafiori
18-01-2023, 06:12
Bende hep bunu goruyorum, kumlama yapan cok az kisi kalmis, janti purmuzleyince bi zarari oluyor mu acaba, sonucta isil islem goruyor.
Bursa'da yarı yarıya şu an kumlama ve asit olayı maliyet olarak. Pürmüzle yapan çok fazla kişi biliyorum ve bu işi marifet gibi paylaşmalarını anlamıyorum... Tekrardan yüzeysel bir ısıl işlem görüyor dediğiniz gibi.
Merhaba,
Kumlamadan ziyade zımpara ya da boya sökücü daha az maliyetli olur.
Kumlamayı genelde elektrostatik toz boya yapan yerler kullanır. Yüzeydeki girinti çıkıntılara boya daha iyi tutunur.
Elektrostatik boya yüksek ısıda yapıldığından yeni tamir takımı ihtiyacı olacaktır.
Özetle otomobil boyar gibi işlem yapmak daha mantıklı.
oyle uzun uzadıya tutmuyorlar boyanın yanması için üzerinde gezdiriyorlar,bi zararı olacagını sanmıyorum.Ki çoğu yamuk jantı daha fazla ısıya maruz bırakıp jant düzeltme makinasıyla ittirerek düzeltiliyor.
driver_can
18-01-2023, 08:26
Cevaplar için teşekkür ederim.Tamir takımını servise sordum pistonun etrafındaki 2 conta çıkıyor paketten tek tarafın fiyatı 372 TL onu b planı olarak bırakıp piyasadan bakacağım 60mm çapındaki vw nin önceki araçlarında kullandıklarıyla daha uyguna çözülür mü diye.Elektrostatik boyada benim istediğim lapizblue rengi yok bu yüzden bir arkadaş vasıtasıyla kumlatıp kaportacımda fırında boya yaparken benim kaliperleri de boyatmayı düşünüyorum.
Cevaplar için teşekkür ederim.Tamir takımını servise sordum pistonun etrafındaki 2 conta çıkıyor paketten tek tarafın fiyatı 372 TL onu b planı olarak bırakıp piyasadan bakacağım 60mm çapındaki vw nin önceki araçlarında kullandıklarıyla daha uyguna çözülür mü diye.Elektrostatik boyada benim istediğim lapizblue rengi yok bu yüzden bir arkadaş vasıtasıyla kumlatıp kaportacımda fırında boya yaparken benim kaliperleri de boyatmayı düşünüyorum.
Kumlatırken en ince kumu tercih edin. Boyanın kapatması açısından önemli, kolay gelsin :)
M U R A T
18-01-2023, 09:36
kumlamayı ben tercih etmiyorum istediğim parlak yüzey oluşmuyor boya sökücü bence daha iyi bir çözüm
ghibli06
22-01-2023, 19:12
ben 300 tl gibi bir rakama kumlatıyorum ama en en en ince kumla... yüzey parlıyor hatta o derece ince ama 3-4 saat sürüyor kumlama, bir de pistonları kesinlikle söktürün işlemden önce...
berkay_aydin
23-01-2023, 10:20
Turbo revizyonu yapan yer varsa etrafınızda genelde kumlama makineleri oluyor ellerinde, küçük parça olduğu için yapabilirler
driver_can
23-01-2023, 12:05
Kumlama için bir yere sordum 800 TL istedi ince kumla yapıyoruz dedi zaten statik boya istemiyorum normalde o renkler benim istediğim renkte olmuyor diye jantçı hacıya bıraktım Maslakta elinde biraz iş var boyayacak temizleyip stıcker da vardı orjinalinde gri R logolu onu da halledecek temiz şekilde çıkaracak.Öncesinde Maslak Frende dağıttırdım kaliperleri tamir takımı pistonunu da değiştirip öyle toplatacağım geriye.