PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Maf Sensörü ile ESP/ABS Bağlantısı

207_TR
18-02-2023, 21:55
Arkadaşlar merhaba

Arada sırada ESP/ABS devre dışı kalıyor. Aracım 2004 Audi A6 C5

Açı sensörlerini kontrol ettim, hatta önleri değiştirdim. Arızayı siliyoruz, sonra tekrar çıkıyor.

Bugün yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla MAF Sensörü arızasının ESP/ABS lambasını da yakabileceği yönünde oldu.

Sabahlar soğuk motorda ( özellikle lpg kullanımından sonra ) 30 sn ilk marşta devir dalgalanması oluyor. Sıcak motorda olmuyor.

Maf sensörü devir dalgalanmasına da sebep olabileceği için ABS/ESP uyarının MAF tan kaynaklandığını düşünmeye başladım.

Google a MAF+ABS+ESP yazınca onlarda yazı çıkıyor.

Sizin bir bilginiz var mı ?

levent
20-02-2023, 11:34
Alternatör yeterince şarj etmiyorsa o devir dalgalanması sırasında hataya düşürüyor olabilir.

Yoksa iş beyne doğru gider. Maf ile ABS nin tesisatları yakın geçiyor mu kaçak var mı onlara da bakın.

207_TR
20-02-2023, 20:59
Alternatör yeterince şarj etmiyorsa o devir dalgalanması sırasında hataya düşürüyor olabilir.

Yoksa iş beyne doğru gider. Maf ile ABS nin tesisatları yakın geçiyor mu kaçak var mı onlara da bakın.

Maf sensörü ile bağlantısını yabancı forumlar şöyle açıklamış;
Maf sensörü hava yakıt karışımını doğru ayarlayamadığı için beyin üreteceği gücü hesaplayamıyormuş ve bu karışıklık durumunda esp yi dolaylı yoldan abs yi devre dışı bırakıyormuş.

Bir youtuber ( türk ) maf sensörünü söküyor, Esp devre dışı kalıyor.

ESP ARIZASI !! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=2coCpim_ssw)