Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : civic yardım

Hondafatih
23-02-2023, 10:55
https://i.hizliresim.com/ii86d5p.jpeg (https://www.hizliresim.com/ii86d5p)

Arkadaşlar merhaba.

aracım 97 model otomatik civic aracımda su eksiltme mevcut idi ama gidişinde vs hiç problemi yoktu komp testi yaptırdım kaçak olduğunu radyatörden kabarcık yaptığını gördüm araç 300 bin km

Kapak açtırdım usta üstü söküyoruz conta değişecek km yüksek gel segmanda atalım dedi ok dedim neyse buraya kadar normal her şey segmanı attık contayı değiştik devirdaim-hortumlar triger saplamalar vs herşey değiştik araçla 2500 km uzun yol yaptım su vs hiç bir şey eksilmedi buraya kadar da bir sorun yok

Şimdi dün genleşme kabında su eksildiğini gördüm max seviyeden min seviyeye görüntüde bir yerlerde ıslaklık vs görmedim bugün tekrar baktım su gene eksik bu sefer ıslaklık gördüm hava filtresi tarafında acaba basınç mı fazla geliyor hortumlar da yeni neden böyle olur.

Ers
23-02-2023, 11:44
radyatör kapağı arızalı ise , genleşme kabından atıyo olabilir, genleşme kabı su seviyesini maximuma kadar doldurun tepeleme doldurmayın, kapağı sağlan olduğundan emin olduüunuz bir kapak ile değişip deneyin.

Ers
23-02-2023, 11:46
radyatör kapağı arızalı ise , soğutma sıvısı basınç altında kalamayacağı için hacmi ısısınınca artar ve fazlasını geneleşme kabından atar ,sonrasında, oğunca eski haline gelir ama eskilmiş hali ile gelir.

Hondafatih
23-02-2023, 12:02
radyatör kapağı arızalı ise , genleşme kabından atıyo olabilir, genleşme kabı su seviyesini maximuma kadar doldurun tepeleme doldurmayın, kapağı sağlan olduğundan emin olduüunuz bir kapak ile değişip deneyin.

Radyatörü ve kapağı da sıfır takıldı genleşme kabındaki suyuda max seviyede tutuyorum.

FatihR.
23-02-2023, 12:19
VTİ'da başıma gelmişti benimde kapaktan eksiltiyordu. Kapağı sıfır taktığım halde kapaktan kaçırıyordu. Sonrasında başka iyi bir kapakla çözmüştüm işimi. Eğer kapaktan değilse hortumların kelepçesinden de olabilir.

yyk
23-02-2023, 12:23
servisten orijinal ekipman olarak kapak alabilirseniz sağlıklı olur

Ers
23-02-2023, 12:24
sıfır hkt radyatör kapağında sorun yaşadım, radyatör kapağını mutlaka deneyin sıfır olmasına güvenmeyin , basınç değeride önemli onada dikkat edin.

yyk
23-02-2023, 13:24
sıfır hkt radyatör kapağında sorun yaşadım, radyatör kapağını mutlaka deneyin sıfır olmasına güvenmeyin , basınç değeride önemli onada dikkat edin.

hkt bildiğim kadarı ile muadil bir marka zaten ben o markanın termostatında çok sorun yaşadım hiç güzel bir marka değil : /

Hondafatih
23-02-2023, 15:41
VTİ'da başıma gelmişti benimde kapaktan eksiltiyordu. Kapağı sıfır taktığım halde kapaktan kaçırıyordu. Sonrasında başka iyi bir kapakla çözmüştüm işimi. Eğer kapaktan değilse hortumların kelepçesinden de olabilir.

boğazdan külbüratör kapanına giden ince hortumlardan kaçırma gördük onu halletik bir radyatör kapağı daha aldım şimdi onuda taktık bakalım sorun çözülecek mi

gökan
23-02-2023, 16:41
Oem kapak al

gökan
23-02-2023, 16:42
Radyatörün üst kapagının ordaki birleşim yerine bak

gökan
23-02-2023, 16:43
Mesajlarım yarım çıkmış dostum bende aynı durumu yaşadım oem radyatör kapagı alabilirsen iyi olur birde radyatör peteğinin üst tarafında sulanma varmı birleşim yerlerinde ?

AşkınS.
23-02-2023, 17:14
Sadece bidonda eksiliyor ve sadece yarım litre kadar ekliyorsanız, kapak ya da genleşme kabı.

Şayet daha fazla eksiltiyorsa, kaçak basınç kontrolü ile bakılabilir

Hondafatih
24-02-2023, 15:44
Mesajlarım yarım çıkmış dostum bende aynı durumu yaşadım oem radyatör kapagı alabilirsen iyi olur birde radyatör peteğinin üst tarafında sulanma varmı birleşim yerlerinde ?

Önemli değil radyatörde ıslaklık yok yedek su deposundan eksiliyor su radyatör kapağının orjinalini bulamadım orjinal diye sattıkları ürün buldum taktım yedek depodaki suyu max getirdim işaret koydum yarın tekrar su kontrolü yapacağım.

Hondafatih
24-02-2023, 15:45
Sadece bidonda eksiliyor ve sadece yarım litre kadar ekliyorsanız, kapak ya da genleşme kabı.

Şayet daha fazla eksiltiyorsa, kaçak basınç kontrolü ile bakılabilir

Yedek depodaki su max seviyeden min alt seviyesine düşüyor

srkn.ylc
24-02-2023, 18:37
Benim honda si aracımda böyle bir sorun vardı yan sanayı ıkı farklı kapak kullandım biri hkt idi yedek su deposundan suyu atıyordu servısten oem kapak aldım taktım sorun cozuldu hocam.