PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo 159 TI Jant Rengi Önerisi

safaks
28-02-2023, 21:32
Merhabalar

4 yıldır temiz bir 159 arayışımın sonucunda, Volkan'ın eski aracı olan 2008 model 1.9 jtd Distinctive+ almış bulunmaktayım.
Yapmak istediğim iyileştirmeler var tabi ki ancak ilk olarak jantları elden geçirmek istiyorum. Bir hayli yıpranmış durumda. Hem sizlerin fikrini almak isterim hangi renk yakışır, hem de şuan ki rengini öğrenmek istiyorum. Forumdaki konuların bir tanesinde "Nh546m Kaiser silver metallic" diye bir renk görmüştüm, şuan o renge sıcak bakıyorum. Eğer şuan ki renk kodunu öğrenebilirsem bu rengede tekrar boyatabilirim.
Bir diğer sorum ise, Istanbul'da Jant boyama için nereyi tavsiye edersiniz?

Teşekkürler şimdiden

https://resminiz.com/resimler/c87b8ba3bd60358f556666c214cbb020.jpg
https://resminiz.com/resimler/2f133a63fedc373c1278b63c5d712e34.jpg
https://resminiz.com/resimler/eba06c90539ccfeba57adb0ab42082b5.jpg

initial-D
28-02-2023, 21:43
Orjinal rengi cok iyi, cok diri gosteriyor

Seven7
28-02-2023, 22:03
Bence Kaiser arabayı gövde renginden dolayı boğacaktır. Ben olsam yine mevcut renk tonu bol simli bir renk tercih ederdim.

rain man
28-02-2023, 22:25
Hayırlı olsun.

Tabi ki sizin zevkiniz ama bu hali oldukça muazzam.

TarikS
28-02-2023, 22:27
Böyle muhteşem bence de :)

Boya için @jantmax

8.000rpm
28-02-2023, 22:41
bu hali güzel diyen herkese katılıyorum
bu gövde renginde , jantlar için başka renklerde macera arayıp mutsuz olup eskiye dönmek olası
zaman ve nakit kaybı
bu hali cidden güzel gösteriyor kendini

safaks
28-02-2023, 22:55
Evet.. Sanırım aynı renk ile boyatmaya karar verdim :)
Önerdiğiniz Jantmax'ta aynı tonda boyatabilirim değil mi? Dediğim gibi renk kodunu bilmiyorum. Orada yardımcı olacaklarını umuyorum.

drago
01-03-2023, 07:22
O değil de nasıl araba yapmışlar yaşlanmıyor namussuz, maşallah

Görecelidir, zevktir, ama bence yan yana gelse guila yı bozar

Ha unutmadan orjinal renge +1

wolkanku
01-03-2023, 08:27
şafakcım hayırlı olsun. çok kıymetli bir araba aldın , düz bir 159 alıp bugün o aksesuarları üzerine eklemek çok ciddi paralar. kıymetini bileceğine eminim.

silver tondaki jantlara alerjisi olan , hep gunmetal tonda jant kullanan birisi olarak stromboli gri 159 'da kesinlikle silver renk jant derim.

orijinalden koyu renk olan ti jantlar var, onların tonu güzel ancak strombolide olmuyor. örnek olarak ekliyorum.
https://www.alfaworkshop.co.uk/images/Alfa_Romeo_159_1750_TBi-8818-0-800.jpg

wolkanku
01-03-2023, 08:30
nacizhane tavsiye olarak, tavan döşemesini siyah kaplatırsan içerideki sportiflik hissiyatı epey artacaktır. bunun için aran auto ataşehir ile görüş, e60'lı volkan de tanır beni , iyi fiyat verir.

bir de ben eibach yayları takarken arka amortisörler bitikti, yerine çıkma takım bulup o anda işi o şekilde bitirmiştik. ben zeki ustaya, zeki usta da fatih bey'e , fatih bey'de sana satmış oldu.

bu esnada amortisörler için herhangi bir şey yapıldı mı bilgim yok ancak , 4 tane bilstein amortisör alırsan getirebileceğin son noktaya getirmiş olursun. salıncak burçlarında ses varsa hiç uğraşmadan, yurtdışından powerflex burçları al , ömürlük oluyor ve saçma sapan yol tutar hale geliyor.

d3n1s
01-03-2023, 09:24
Ben genel kaninin aksine koyu olmali diyorum, 9 numarali postta wolkanku'nun ekledigi fotograf, hatta belki cok az daha koyusunu tercih ederdim sizin yerinizde olsam.

BARR
01-03-2023, 09:38
Kesinlikle açık olmalı.

Koyu renk bu kombinasyonda ve bu jantta aracı yorgun gösteriyor.

Yarbay
01-03-2023, 09:54
kral bir kasa
o kasanın en kral renklerinden biri
o kasaya ait en kral jant

allah nazarlardan korusun araç muhteşem duruyor en ufak şekilde dokunmazdım

MertSerhanÖ.
01-03-2023, 10:01
Hayırlı olsun.159 hala inanılmaz yakışıklı ve güncel duruyor gerçekten.Jant rengi konusunda kesinlikle kendi rengi olmalı.Belki fazladan birazcık iri metal atılabilir.Kazasız belasız :)

cnzdmr
01-03-2023, 10:17
Şarap gibi araba gerçekten :)

Bende açık gri jant sevmem ama bu araç ve rengi özelinde açık renk daha güzel durmuş.

Ama boyatılacaksa madem, gri nin bir ton koyusu olarak boyatılabilir. Gun metal değilde demek istediğim orjinal renginin bir ton koyusu.

Bilemiyorum boya kodundan bulubilir mi demek istediğim renk ama olursa güzel olur sanki.

16EC813
01-03-2023, 10:21
çelik gri nası olur acaba ?

SkY
01-03-2023, 10:40
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın..benim de tercihim güncel rengi ile yenilemekten yana.

131mirafiori
01-03-2023, 11:07
Güncel renk +1 diyorum kesinlikle. Jantmax Cem abi'de istediğiniz renk bulunabilir ve fikir alışverişi yapabilirsiniz.

safaks
01-03-2023, 16:08
Iyi dilekleriniz ve değerli yorumlarınız için sağolun arkadaşlar. Aynı renginde boyamaya karar verdim.

Tavan döşemesini siyah yapmak benimde aklımda vardı, selamını söyleyip aran auto ile en kısa zamanda iletişime geçeceğim. Bilstein Amortisör ve powerflex burçlar için bir araştırma yapacağım. Aslında uzun vadede coilover düşünüyordum. Önerdiğiniz bir coilover varsa onuda öğrenmek isterim. Ayrıca bu Bilstein Amortisörun ve burçların linkini paylasabilrsen çok sevinirim Volkan.

wolkanku
01-03-2023, 16:42
Iyi dilekleriniz ve değerli yorumlarınız için sağolun arkadaşlar. Aynı renginde boyamaya karar verdim.

Tavan döşemesini siyah yapmak benimde aklımda vardı, selamını söyleyip aran auto ile en kısa zamanda iletişime geçeceğim. Bilstein Amortisör ve powerflex burçlar için bir araştırma yapacağım. Aslında uzun vadede coilover düşünüyordum. Önerdiğiniz bir coilover varsa onuda öğrenmek isterim. Ayrıca bu Bilstein Amortisörun ve burçların linkini paylasabilrsen çok sevinirim Volkan.

şafak coilovera ihtiyacın yok 159'da onu kafadan çıkart, zaten limitleri aşırı yüksek , coiloverın katacağı fazlaca bir şey olmayacağı için o maliyetlere değmez. Ben ilk 159'umda standart amortisör + eibach + powerflex ile manisa izmir arası virajlarda panamera kovalıyordum :D aşırı stabildi. Aracı kullanan başka bir arkadaşım da geniş bir u viraj döndükten sonra bu ne böyle demişti.

powerflexleri ebayden almıştım , halen ebayden alışveriş yapanlar var ancak nasıl yapılır bir fikrim yok. onu bir araştırırsın.

bilstein amortisörün de türkiyede distribütörü var Rotaş diye bir firma, onlarla iletişime geçersen yardımcı olurlar.

Ya da
alfistishoptan yurtdışından getirebilirsin diyeceğim ama artık 50 euro üstü mal oldu mu gümrük beyannamesi vs bir sürü iş çıkartıyorlar. Ben senin 159'un üstündeki yayları buradan almıştım, 6-7 günde türkiyeye gelmişti, gidip gümrük merkezinden vergisini ödeyip almıştım.
excelimden baktım.
12.11.2016 da almışım, 562 TL yay, 70 TL vergi ödemişim ,290 lira montaj işçiliği vermişim.

buraları bir incele yurtdışı alışveriş şansın varsa
Alfa Romeo 159 Tuning - Sportfahrwerke und Gewindefahrwerke (https://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-159/Suspensions-Tuning:::1_315_321.html)

bu arada araç dr ecu yazılımlı bilgin olsun , yazılım vs tekrar kastırmana gerek yok.

Cimmeria
01-03-2023, 18:13
ne guzel dizayn arkadas su 159lar ya...

safaks
01-03-2023, 18:13
Tecrübelerine göre coiloverın bariz "overkill" olduğu kanaatine vardım Volkan. Dediğin gibi coilover maaliyet- katacağı etki dediğin gibi sınırlı olacak ise hiç gerek yok o vakit.

Yurtdışı alışveriş için tanıdığım bir muhasebeci - mali müşavir var, çalıştığım firmada, ihracat ithalat gümrük işlerini o hallediyordu. Yurtdışı siparişleri için bir görüşeyim onunla, yolu yordamı prosedürlerini öğreneyim. Buradanda paylaşırım zaten aldım bilgiyi.

Sen dedikten sorna Bilstein Amortisör için araştırma yaparken görmüştüm internette resmi distribütör Rotas firmasini. Sayfasında pek bir bilgi yazmıyor iletişime geçeceğim.

Yazılım konusunda, eski açtığın konuda okumuştum, dr.ecu yazilimli olduğunu. Aracın performansindan memnunum, yazılımı ile tekrar uğraşmayı düşünmüyorum. Araçta ek olarak pedalbox takılmış Sprint'in. Muhtemelen senden sonra takıldı. Çok kullanmıyorum, herhangi bir zararı yok ise kalabilir ama ileride problem yaratma ihtimali varsa hemen sökerim.

AvcI
02-03-2023, 11:39
aracınızın kombinasyonu çok iyi maşallah, ilanlara girip baktırdı valla :)

levent
02-03-2023, 14:30
şafakcım hayırlı olsun. çok kıymetli bir araba aldın , düz bir 159 alıp bugün o aksesuarları üzerine eklemek çok ciddi paralar. kıymetini bileceğine eminim.

silver tondaki jantlara alerjisi olan , hep gunmetal tonda jant kullanan birisi olarak stromboli gri 159 'da kesinlikle silver renk jant derim.

orijinalden koyu renk olan ti jantlar var, onların tonu güzel ancak strombolide olmuyor. örnek olarak ekliyorum.
https://www.alfaworkshop.co.uk/images/Alfa_Romeo_159_1750_TBi-8818-0-800.jpg

Bunun kodu da vv658b titanio-metallic

https://scontent.fadb3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/167483870_3615447941900383_7313521030630373060_n.j pg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=IX3Wx4riEmAAX-9Iq2M&_nc_ht=scontent.fadb3-2.fna&oh=00_AfAivbCkXBvFxOyhF4h_bNMwaxQiZnXG4W7wVQkYQLQ6 Ag&oe=6427F5E1

levent
02-03-2023, 14:35
Düzeltme yokmuş flood için kusura bakmayın.

Hayırlı olsun Şafak öncelikle, çok güzel tercih :)

Bilstein leri şuan 696 automotive getiriyor, rotaş a sipariş verip iptal eden @er ve emre2blue var en basitinden.

wolkanku
02-03-2023, 14:39
Bunun kodu da vv658b titanio-metallic

https://scontent.fadb3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/167483870_3615447941900383_7313521030630373060_n.j pg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=IX3Wx4riEmAAX-9Iq2M&_nc_ht=scontent.fadb3-2.fna&oh=00_AfAivbCkXBvFxOyhF4h_bNMwaxQiZnXG4W7wVQkYQLQ6 Ag&oe=6427F5E1

kıymetli bilgi , teşekkür ederim.

rahmitanir
02-03-2023, 14:47
Öncelikle hayırlı olsun.

Volkan'ın önerdiği shop.alfisti veya ticari ismi ile Squadra parça siparişi için güvenilir bir adrestir. Ben kendi MiTo'ma oradan, Bilstein coilover, balata, yağ karteri, powerflex bushing gibi pek çok parça aldım. Mail ile teknik konularda veya stok için soru sorduğunda da hızlıca yanıt dönerler.

Ancak son 1 yıldır basitleştirilmiş gümrük işlemi için limit 150€'ya çekildiğinden, Squadra da dahil olmak üzere yurt dışından direkt Türkiye'ye sipariş vermiyorum, tavsiye de etmem. Eğer Avrupa'ya iş için falan seyahat ediyorsan, gittiğin adrese Squadra'dan sipariş verip, bavulda malzemeleri getirebilirsin.

Onun dışında, illa Türkiye'ye sipariş vereceksen, muhakkak kendi gümrüklemesini yapan 696 gibi firmaları tercih et.
levent in paylaştığı jant renk kodunu ben de not ettim bu arada, çok iyi renk.

rahmitanir
02-03-2023, 14:59
Bushing konusunda da bir ekleme yapayım.

Powerflex'in muadili ya da kopyacısı diyebileceğim strongflex diye bir Polonyalı firma var. Bildiğin aynı malzeme ile powerflex'i kopyalamışlar ve biraz daha uygun fiyatlılar. İngiliz forumlarında genel olarak pozitif yorumlar okuduğum için ben de strong flex'ten tüm bushing'leri MiTo'ya almıştım.

159'da çift salıncak kullanımından bushing sayısı iyicene fazla tabi. O sebeple fiyattaki makas daha da açılacaktır. 150€ limitini göz önünde bulundurarak, buradan bir kaç parçada sipariş vermeyi düşünebilirsin.

Alfa Romeo 159 2005-2011 Type 939 (https://www.strongflex.eu/en/catalog/25/polyurethane-bushes-alfa-romeo-159-2005-2011-type-939)

İlla powerflex olsun dersen, yine powerflex'in kendi sitesinden ya da squadra'dan yine 150€ limitini göz ederek, bir kaç sipariş ile işi bitirebilirsin tabi.

safaks
03-03-2023, 08:02
Gerçekten de öyle AvcI , önceki sahipleri ve Volkan sağolsun güzel dokunuşlar ile daha da iyi hale getirmişler :)

Renk kodu için teşekkürler levent , Bilstein'ler için ilk 696automotive ile ileteşime geçeyim o zaman. Rotas'la ne gibi bir problem yaşadılar arkadaşlar acaba?

Teşekkür ederim rahmitanir , 150€ gümrük limiti baya bi sıkıntı olacak anlaşılan. Strongflex markasını da bir araştırayım ben. Gerçi sen kullanmışsın senin tecrübelerin nasıldı? Dediğin gibi burçları yurtdışından 3-4 siparişte getirtebilirim. Yurt dışı için şuanlık bir planım yok. Çalıştığım firma ile gelecekte çıkacağım yurt dışına ancak zamanı belli olmadığı için 696 automotive ilk tercihim olacak.

rahmitanir
03-03-2023, 09:42
Gerçekten de öyle AvcI , önceki sahipleri ve Volkan sağolsun güzel dokunuşlar ile daha da iyi hale getirmişler :)

Renk kodu için teşekkürler levent , Bilstein'ler için ilk 696automotive ile ileteşime geçeyim o zaman. Rotas'la ne gibi bir problem yaşadılar arkadaşlar acaba?

Teşekkür ederim rahmitanir , 150€ gümrük limiti baya bi sıkıntı olacak anlaşılan. Strongflex markasını da bir araştırayım ben. Gerçi sen kullanmışsın senin tecrübelerin nasıldı? Dediğin gibi burçları yurtdışından 3-4 siparişte getirtebilirim. Yurt dışı için şuanlık bir planım yok. Çalıştığım firma ile gelecekte çıkacağım yurt dışına ancak zamanı belli olmadığı için 696 automotive ilk tercihim olacak.

Kendi konumdan kontrol ettim, strongflex'leri Mito'ya takalı 1.5 yıl olmuş.

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/222666-warm_hatch_alfa_romeo_mito-13.html#post8719382

Ben oldukça memnunum, direksiyonun ilk çevrildiği andaki minimal boşluğunu alma konusunda oldukça faydalı olmuştu. Kaldı ki 159 çift salıncakları ile ve iyi bir bushing ile eşsiz bir direksiyon hissiyatı verecektir.

safaks
03-03-2023, 17:22
Powerflex sitesinde, resmi distrubitor olarak megaparts ve paşaoğlu'nu gösteriyor. Burçlar için oralar ile iletişime geçeceğim.

Bilstein b8 Amortisor için 696automotive ile iletişime geçtim, Şimdi sipariş verildiğinde önler bu ay içerisinde, arkalar haziran gibi hazır olurmuş. Arka amortisör için süreç biraz uzun geldi. Hepsini tek seferde halletmeye umuyordum bakalım..

levent
03-03-2023, 21:13

Rotaş tan , siparişi verip ödemeyi yapıp aylarca bekleme süreci, akabinde de tekrar iade süreci yaşadılar malesef. Kısacası parayı ver, malı unut durumu söz konusu oldu biraz. Emre abi de 159 a getirdi zaten ( emre2blue ) şurda kendi yaptıklarının videosunu çekiyor emre2blue[/MENTION]]Emre Suat - YouTube (https://www.youtube.com [MENTION=16745)

696 iyi bu konuda o yüzden. Yurt dışı git gel durumu olursa hazır kit de bulunursa temin edilip bir şekilde ülkeye sokulabilir, diğer türlü arka için süreç gerçekten uzun. Biz arkadaşın Giulietta için AP coilover siparişi verdik, 20-30 gün teslimat dediler yeni üretim dahil.

.::EmrE::.
03-03-2023, 22:45
Kesinlikle orjinal rengi kalmalı diye düşünüyorum. Gerçekten çok yeni ve diri gösteriyor aracı. Muhteşem bir tasarımı var şu aracın, otomatik düşük km SW 159 arayışındayım bende, bulabilsek de alsak..

safaks
04-03-2023, 22:05
Rotaş tan , siparişi verip ödemeyi yapıp aylarca bekleme süreci, akabinde de tekrar iade süreci yaşadılar malesef. Kısacası parayı ver, malı unut durumu söz konusu oldu biraz. Emre abi de 159 a getirdi zaten ( emre2blue ) şurda kendi yaptıklarının videosunu çekiyor emre2blue[/MENTION]]Emre Suat - YouTube (https://www.youtube.com [MENTION=16745)

696 iyi bu konuda o yüzden. Yurt dışı git gel durumu olursa hazır kit de bulunursa temin edilip bir şekilde ülkeye sokulabilir, diğer türlü arka için süreç gerçekten uzun. Biz arkadaşın Giulietta için AP coilover siparişi verdik, 20-30 gün teslimat dediler yeni üretim dahil.

Arkadaşların Rotaş ile yaşadıkları deneyim tatsız olmuş gerçekten. emre2blue ile iletişime geçmiştim zamanında tbi ararken :) videoları eğitim gibi 159 için, arada bakıyorum.

Aslında Kosova'da bir tanıdığım var. Sordum ona vergisiz sipariş verebiliyorsa oradan ona satın aldiracagim, Türkiye'ye gelirken yanında getirebilir. Bakalım haber bekliyorum.

Kesinlikle orjinal rengi kalmalı diye düşünüyorum. Gerçekten çok yeni ve diri gösteriyor aracı. Muhteşem bir tasarımı var şu aracın, otomatik düşük km SW 159 arayışındayım bende, bulabilsek de alsak..

Bende çok SW aradım bu aracı almadan önce Emre, malesef düşük km temiz çok düşmüyor ilanlara.

emre2blue
13-05-2023, 22:51
Slm herkese, uzun zamandır forumlara girmemiştim. Bir girdim aman aman, 50 tane notification geldi. Neyse yetişiyorum herkese. Arabanız hayırlı olsun. Çok güzel seçim JANT rengine oynamaya gerek yok sanki. Eğer görünümden memnunsanız. Amortisör ve Bushing olayı da zaten levent bahsetmiş. Sakın ROTAŞ'a falan sakın haa. 696 automotive arıyorsunuz 100€ 200€ 300€ fazla ver gitsin. TUV onayı lazım TSE onayı lazım. Zaten 150€ üstüne gümrükçü gerekiyor. Tırcıya versen tanesini 1000TL ister yolda takılırsa başına bela. Arkadaşına desen ne zaman gelecek nasıl gelecek yolda kalma olasılığı çok. Saçınız güzel ve uzunsa boşuna dökülmesin. POWERFLEX için de aynısı geçerli. Ben Türkiyede Sipariş verdim Yolda kayboldu Covid zamanında. British POSTAL servisi avrupa içinde malı kaybetti. Ama her türlü Distribütör koruması altında. Ürünler tekrardan üretildi yola çıktı adresime teslim. Bazı şeyleri riske atmaya gelmez. Dünya para veriyorsunuz sakın kendiniz macera aramayın derim.

Amortisör ve Bushing 159 için şart bu arada. Özellikle ÖN alt Salıncak ARKA burç en önemlisi. LASTIK bitirir. ve ÖN amortisör kolay bırakıyor kendini. Frenlemeyi bozuyor. YAY'lar zaten 10 Yıl ömrü var. Onlar da zamanla çöküyor. Onun için diri olsun derseniz bunlar şart bence. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Tekrardan görüşürüz. İyi geceler.