Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Asperox Sari Guc Ile Somine Cami Temizligi

imprezaWRC
09-03-2023, 10:05
Asperox'a kadar denemediğim kimyasal kalmadı desem yeridir. Bunların arasında mr. muscle bile var. Bana mısın dememişti. Pahalı olup iş gören ürünler var ama bu sefer asperox'u denemek istedim ve 27dk sonra cam tertemiz oldu. Şömine camını uzun süredir temizlememiştim, asperox ve bulaşık süngeri ikilisi ile temizleyebildim.
İzlemek isteyenler için videoyu 9küsür dk'ya indirdim. Daha doğrusu hızlandırdım. Hiç konuşmadığım için video tamamen sessiz.
Asperox Sarı Guc İle Şomine Camı Temizliği - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=sQjU9n6BGW8)

https://www.youtube.com/watch?v=sQjU9n6BGW8

Burak Mehmet
09-03-2023, 10:26
bizim bisiklet zincirlerini de mükemmel temizliyor. Ben mucoff temizlik ürünlerini bıraktım.. asperoxla temizliyorum artık...

imprezaWRC
09-03-2023, 10:41
bizim bisiklet zincirlerini de mükemmel temizliyor. Ben mucoff temizlik ürünlerini bıraktım.. asperoxla temizliyorum artık...

Muc off'lar çok pahalı maalesef. Bırakılmayacak gibi değil.

SkY
09-03-2023, 11:00
asperox baya çok farklı alanda iş görüyor. diğer yağ kir sökücülere göre daha başarılı olduğunu düşünüyorum

8.000rpm
09-03-2023, 12:47
ben her yıkamada jantlara ve davlumbaz içlerine asperox sarı , peşinden asperox mavi , peşinden yıkamacılardaki dandik köpükten sıkıyorum üst üste peş peşe
sonra da fazla bekletmeden fırçalıyorum ve duruluyorum :D

imprezaWRC
09-03-2023, 12:58
ben her yıkamada jantlara ve davlumbaz içlerine asperox sarı , peşinden asperox mavi , peşinden yıkamacılardaki dandik köpükten sıkıyorum üst üste peş peşe
sonra da fazla bekletmeden fırçalıyorum ve duruluyorum :D

Abooo, hayatta yapmam.

8.000rpm
09-03-2023, 13:01
vallaa basıyorum kırbacı resmen :D:D:D:D

imprezaWRC
09-03-2023, 13:02
vallaa basıyorum kırbacı resmen :D:D:D:D

Yapma, sonra boyasına bir şey olur :( Bu arada iki üründe birbirinden berbat kokuyor. Maviyi duşa kabin temizlemek için kullandım. Ruhu teslim ediyordum. Bir daha kullanırken filtreli maskem var onu takacağım.

8.000rpm
09-03-2023, 13:30
açık havada koku sıkıntı yapmadı
sarı güzel kokuyor :)
ya evet fazla kuvvetli bi bileşen oluyor ama bekletmeden suyu bastığım için zarar vermez diye düşündüm
dediğin doğru , ileride çıkarsa çıkar derdi , şimdilik bişey olmaması zararsız anlamına gelmez

imprezaWRC
09-03-2023, 16:01
açık havada koku sıkıntı yapmadı
sarı güzel kokuyor :)
ya evet fazla kuvvetli bi bileşen oluyor ama bekletmeden suyu bastığım için zarar vermez diye düşündüm
dediğin doğru , ileride çıkarsa çıkar derdi , şimdilik bişey olmaması zararsız anlamına gelmez

Bir bileşen olduklarını pek sanmıyorum. Sarı güç içerisinde sodyum tuzu var, diğerinde ise bir kaç tane asit var. Biri bazik biri asidik. Mavi olan kireç lekesi temizlemek için içerisinde asit içeriyor. Nacizane tavsiyem, ikisini bir arada kullanma. Hatta benzinlik köpüğünü hiç kullanma. İnan bana hiç biri adam gibi ürün kullanmıyor. İsmi lazım değil bir istasyonun kullandığı ürünün bidonunu görmüştüm. Otomobil ile ilgisi olmayan bir üründü.
Ha diyeceksin, bilindik markaların ürünlerinin hepsi mükemmel mi? Değil. Mesela meguiars'ın wheel brigthener diye bir ürünü var, hiç masum bir ürün değil. Atas markasındaki dls kodlu şampuanlarda maalesef masum değil.

Omak
09-03-2023, 21:52
Bende sarı yı e38 in jantlarını temizlemekte kullanıyorum, çok balata tozu olduğu için bir kere denedim çok iyi iş çıkardı. fırçalamadığım halde güzel temizliyor.

deeperblack
10-03-2023, 09:55
Bende kırılan şömine camının yenisini yaptırdım.
Camı almaya gittiğimde camcıya bir sorayım dedim illaki bir bildikleri vardır. Adam kül dedi :)
Evde denedim gerçekten birçok kimyasala göre çok iyi iş yapıyor.
Sizin videodaki ilk halinde tabiki çözüm sunması imkansız ama daha az kirli durumlarda bi denemenizi tavsiye ederim.
Nemli bezin üzerine toplayıp hafifçe ovaladığınızda baya baya çıkıyor.

Orhan
10-03-2023, 16:35
Çam vs gibi çıralı odunlar çok is yapıyor bacayı da çok tıkıyor. Meşe'de daha is oluyor

ruudvan
10-03-2023, 19:23
e çok iyimiş. denicem mutlaka aynı sorun bizde de var.

imprezaWRC
12-03-2023, 11:38
Bende kırılan şömine camının yenisini yaptırdım.
Camı almaya gittiğimde camcıya bir sorayım dedim illaki bir bildikleri vardır. Adam kül dedi :)
Evde denedim gerçekten birçok kimyasala göre çok iyi iş yapıyor.
Sizin videodaki ilk halinde tabiki çözüm sunması imkansız ama daha az kirli durumlarda bi denemenizi tavsiye ederim.
Nemli bezin üzerine toplayıp hafifçe ovaladığınızda baya baya çıkıyor.

Külü de denedim, senin de dediğin gibi bu derece yoğun ve uzun süredir temizlenmemiş camda hiç bir işe yaramadı. Birde ortalık battı. Mellerud'un mezar taşı temizleyicisi de anında temizliyor ama işte ismi yüzünden hanım o ürünü sevmiyor :D :D

imprezaWRC
12-03-2023, 11:39
e çok iyimiş. denicem mutlaka aynı sorun bizde de var.

Valla ben hiç böyle bir performans beklemiyordum. :)

imprezaWRC
12-03-2023, 11:41
Çam vs gibi çıralı odunlar çok is yapıyor bacayı da çok tıkıyor. Meşe'de daha is oluyor

Senede 1 o da doğal gaz faturası az gelsin ev hızlı ısınsın diye düşünen eşimin gazından şömine yakıyoruz. Yoksa nefret ediyorum. Dumanı, kokusu, isi ...vs'si hiç bana göre değil. Tabi birde sormadan odun aldığım için açıkçası çam mı, meşe mi, kayın mı, maun mu bilmiyorum :D

CND
12-03-2023, 14:25
Senede 1 o da doğal gaz faturası az gelsin ev hızlı ısınsın diye düşünen eşimin gazından şömine yakıyoruz. Yoksa nefret ediyorum. Dumanı, kokusu, isi ...vs'si hiç bana göre değil. Tabi birde sormadan odun aldığım için açıkçası çam mı, meşe mi, kayın mı, maun mu bilmiyorum :D

İstemsizce bu sefer maunvalideyi yaktı diye düşünen bir tek ben miyim ? :D :D

Omak
12-03-2023, 22:48
İstemsizce bu sefer maunvalideyi yaktı diye düşünen bir tek ben miyim ? :D :D

tabiki de hayır. :D Kayınçırapederi de yakmış olma ihtimali olabilir mi ki ? ;)

yoksa odun isi bu kadar zor çıkmazdı:D

Orhan
13-03-2023, 08:44

Evde varsa arada bi yakacaksın tabi ki keyifli bişey sonuçta, ama şöminelik meşe odunu şart tabi

S-works
13-03-2023, 08:49
Hazır temizlemişken yağmur kaydırıcı ,seramik kaplama denenebilir . ***** yüzey pürüzü azalıyor,daha az kirlenmesini sağlayabilir .

imprezaWRC
13-03-2023, 12:17
Hazır temizlemişken yağmur kaydırıcı ,seramik kaplama denenebilir . ***** yüzey pürüzü azalıyor,daha az kirlenmesini sağlayabilir .

Yağmur kaydırıcıların çoğunda izopropil alkol var. Hem yanıcı hem de yanması durumunda açığa karbon monoksit çıkar. Gerçi cama sürdükten sonra uçup gidecektir ama ben yine de almayayım, alana da mani olmayayım.