Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Komple Araç PPF İçin Marka Seçimi

Rs6
10-05-2023, 13:18
Yeni aracim icin komple PPF kaplama yapmayi planliyorum. Daha onceden aracimin boydan boya cizilmesi ve kapali otoparkim olmadigimdan kus pisligi, boya, toz ve kedi gibi durumlarla karsilastigim icin boyle bir onem almak istiyorum. Kendi dukkanimizda ustamiz gelip araci kaplayacak. Bir suredir birkac markadan parakende PPF’leri arastiriyorum. Maliyetler ve kalite konusunda biraz kafam karisti.

Gyon ve Stek’ten ote Zivent, Rayno ve Garwere gibi markalar duydum. Ozellikle Zivent fiyat olarak piyasanin ciddi altinda ve guzel niteliklere sahip gozukuyor. Bu markalar arasinda kullandiginiz veya baska onereceginiz marka var mi ?

Yarbay
10-05-2023, 13:40
şahsi fikrim kullanılan marka önemli ama ondan çok daha önemlisi sonrasında yapacaklarınız.

1) yurdumuzda insanlar PPF kaplatıp sonrasında sokaktaki sıradan bir yıkamacıya aracını yıkatıyor (hatta kimisi kendi petrolde bile yıkıyor) ama burada kullanılan endüstriyel sınıfı aşındırıcı sabun direk PPF tecavüz edercesine yıpratıyor ve butün kendini yenileme özelliğini yitirmesine sebeb olduğu gibi sararmasınada sebeb oluyor

doğrusu oto şampuan kullanmaktır hatta PPF uygun oto şampuan (naptha,kerosene içermeyen= PPF Düşmanı) kullanmak

2) aracı güneşe mümkün olduğunca güneşe maruz bırakmamak, adamın kapalı oto garajı var ama ona rağmen açıkta direk güneşe karşı park ediyor

3) kil ve özelliklede demir tozu temizliği yaptırmamak (sadece PPF özel demir tozu temizleyicileri,kil kitleri var Gyeon gibi)

4) PPF'nin kendisi içinde koruma katmanı kullanmak, en doğrusu seramik ama seramiğinde ppf üzerine tutunma etkisi ve fiyatı düşünülünce esasında daha sık aralıklarla çok daha uygun olan PPF üzerinde bir negatif etkisi olmayan (yine naptha,kerosene içermeyen) sealant (wax değil) yada hybrid bir ürün kullanmak.

Llumar için çabucak sarardı rezil malzeme diyen insan bu yukarıdakileri yapmadığı için Llumar'da 5 ayda sararma yaşarken bu adımları bir uzmandan öğrendiğinden beri aynı araç,aynı Llumar serisini kullanarak 6ıncı senesini bitirmiş en ufak sorun yaşamaksızın, onun bana yaptığı tavsiyeleri paylaşmak istedim esasında şahsen çok tecrübeli değilim konuda ama netde uzun uzun okuyunca bu arkadaşın dediklerinin her harfinin doğru olduğunu az çok fark ettim yanlışsam arkadaşlar düzeltsin.

Rs6
10-05-2023, 13:56
O konulara zaten cok pimpirikli biriyim. Arkadasimin garajindan baska bir yerde yikatmiyorum. Ki uygulamayi da o yaptigi icin sonrasinda en dogru formulleri bildiginden ona birakiyorum. Kendim de istasyon sahibi olmama ragmen seramigine veya ppf’in yapisini destekleyecek urunlerle cift kova yikiyorum aracimi. Ancak kapali garaj opsiyonum maalesef yok. Yeni motosiklet aldim ona bile acilir branda yaptirdim siteden izin alarak. O yuzden elimden geldigi en iyi korumayi saglamak istiyorum. Yukarida bahsettigim gibi kedi, kus veya toz etkenlerini gectim. Yan apartman boyanirken iki aracimi boya icinde bulmuslugum var.

Bundan oturu F/K/P olarak maximum verimliligi almak istiyorum

Yarbay
10-05-2023, 14:35
O konulara zaten cok pimpirikli biriyim. Arkadasimin garajindan baska bir yerde yikatmiyorum. Ki uygulamayi da o yaptigi icin sonrasinda en dogru formulleri bildiginden ona birakiyorum. Kendim de istasyon sahibi olmama ragmen seramigine veya ppf’in yapisini destekleyecek urunlerle cift kova yikiyorum aracimi. Ancak kapali garaj opsiyonum maalesef yok. Yeni motosiklet aldim ona bile acilir branda yaptirdim siteden izin alarak. O yuzden elimden geldigi en iyi korumayi saglamak istiyorum. Yukarida bahsettigim gibi kedi, kus veya toz etkenlerini gectim. Yan apartman boyanirken iki aracimi boya icinde bulmuslugum var.

Bundan oturu F/K/P olarak maximum verimliligi almak istiyorum

şahsen ben Llumar fiyatını anca cam filmine ödeyebildim gücü folyoya yetmedi yerine G-Suit diye sanırım Kore malı bir ürün taktı teslim ettiğim servis, şimdilik çok taze ama bir sıkıntısını göremedim umarım görmemde, fiyat olarak neredeyse yarı yarıya geldi bana

Rs6
10-05-2023, 16:15
şahsen ben Llumar fiyatını anca cam filmine ödeyebildim gücü folyoya yetmedi yerine G-Suit diye sanırım Kore malı bir ürün taktı teslim ettiğim servis, şimdilik çok taze ama bir sıkıntısını göremedim umarım görmemde, fiyat olarak neredeyse yarı yarıya geldi bana

Bakin mesela, Llumar hic aklima gelmemisti hemen ona su an fiyat aliyorum :D

phantom
10-05-2023, 17:21
bu konularda bilgim yok, sorayim; PPF nedir? seramik kaplama ne demek?
ziebart'in meshur oldugu zamandan sonra takip etmedim, eskiden boya ustu koruyucu bir katman yaratilirdi, o da 1-2 yil icinde yokolurdu (diye anlatmislardi), herhalde bu olay da ilerledi?

Rs6
10-05-2023, 17:31
bu konularda bilgim yok, sorayim; PPF nedir? seramik kaplama ne demek?
ziebart'in meshur oldugu zamandan sonra takip etmedim, eskiden boya ustu koruyucu bir katman yaratilirdi, o da 1-2 yil icinde yokolurdu (diye anlatmislardi), herhalde bu olay da ilerledi?

Benim az cok bildigim kadari ile,

PPF, paint protection film yani boya koruma filmi oluyor. Bildiginiz 140-200 mikron kalinliginda bir seffaf katman sararak araci dis etmenlerin cogunlundan koruyor. Film oldugu icin surtme ya da bahsettigim boya damlamasi gibi durumlardan o bolgeyi sokerek yerine yenisini kaplayarak boyayi korumayi sagliyor.

Seramik de silikon dioksit maddeden yapilip sivi bir sekilde arac ustune uygulamasi yapip kürlestiginde bir katman olusturup disaridaki etkenlerden boyayi koruyan bir yuzey yaratiyor.

Tabii bilgilerimde yanlislar olabilir, duzeltilmesine acigim.

phantom
10-05-2023, 18:15
PPF & seramik kaplama icin tavsiye edeceginiz videolar var midir, faydalarina, uygulamasina, omrune vs.ye yonelik?

Alican
10-05-2023, 18:21
Merhaba araç ne renk? (Beyaz araçlarda bir çok marka garanti vermiyor)
Adı duyulan büyük kaplamacıların kullandığı no name ürünlerden tedarik edebilirim size.

Rs6
10-05-2023, 19:22
PPF & seramik kaplama icin tavsiye edeceginiz videolar var midir, faydalarina, uygulamasina, omrune vs.ye yonelik?

İlla ki youtube’da veya forum icerisinde detayli icerik vardir bu konularla alakali.

Adı duyulan büyük kaplamacıların kullandığı no name ürünlerden tedarik edebilirim size.

Navara mavisi diye geciyor ama bildiginiz koyu lacivert
Bahsettiginiz urunlerin kalitesi, TPU’dan mi neyden yapildigi veya kendini yenilemesi gibi konularda bilgi alabilir miyim

G_TT_I
10-05-2023, 19:51
Xpel cok iyi duruyor, bende bunu yaptirmayi dusunuyorum, birde hazir kesilmis cikiyor

[RaCeR]
10-05-2023, 22:40
Markalara cok takılmayın. 5 yıldan fazla araç kullanmıyorsanız o bilinen markaların 10 yıllık ürünlerinin cok bir önemi yok. Önemli olan TPU olması. TPU gerçek poliüretan filmlerin hepsinde sararma oluyor ama acık renk araçlarda bu belli oluyor. Sararmaz diyen yalan söyler ya da TPU kullanmıyordur. Xpel, Stek gibi firmaların 10 yıllık ppfleri çok pahalı bence gerek yok. Hazır kesim pre cut kesimleri ufak tefek parçalarda iş yapıyor. Tampon gibi gerdirelerek takılan parçalarda sıkıntı çıkıyor.Bayilerde yapılan ppfler dısında kimse zaten kesimi dipten yapmaz, payını bırakır ve icine kıvırır. Dibinden kesilen parçalar genelde pianoblack kısımlar oluyor. PPF'i detailing yapan yerlerde yaptırırsanız öncesi hazırlıkları daha duzgun yapılır ve ilerde sokulurken problem yaşamazsınız.

S-works
11-05-2023, 12:06
Ben Lacuna Firması ile çalışıyorum. Madico'nun fabrikasından çıkıyor. Madico geçmişi olan, lacuna yeni bir ürün.

Öncelikle firmalar sararmaz dese de %10-30arası sararma ve veya Yüzey kirlenmesine bağlı sarılık/kirlilik görülebilir. Beyaz harici renklerde çok belli olmaz. (Yılda bir kontrol edilip kil temizliği ve ihtiyaç varsa hafif bir polisaj yapılabilir./Yine isteğe bağlı folyo seramiği veya wax ile hem folyo korunup hemde yüzey kirlenmesi geçiktirilebilir.

2. konu folyo koruma için yapılır. ufak tefek toz kalabilir, kıvrılamayan yerlerde minik kalkmalar olabiliyor. (Bunlar bir kaç hafta sonra traşlanıp temiz görüntü sağlanıyor.

Zaten yaptırma konusunda gerekçeleri malesef yaşamışsınız. Ciddi anlamda koruma sağlıyorlar.

Fiyatlandırma konusunda kullanılacak ürün firma giderleri vs derken 35-100 k arası fiyatlandırma mevcut.

Poliüretan olduktan sonra aşağı yukarı aynı korumayı sağıyorlar. Yüzey netliği,esneme-uzama gibi etmenler değişiyor. Bu arada yüzey netliği kısmında yan yana kıyaslamadıktan sonra pek fark görülmez.

Yine diğer önemli husus münkün olan tüm parçalarda içeriye kıvırmak. Bu iş boyanızın çizilme riskini minimuma indirir. (Üzerinde kesilen yerler (Piano black detaylar, Tampon camurluk birlesim yeri ,Tampondaki detaylar. Burada da işçilik,el alışkanlığı önemli. Çizmemek için biz elimizden geleni yapıyoruz ancak garantisi veremiyoruz . (Sonuçta kesici alet kullanılıyor. ) Şimdiye kadar 1-2 parçada 2-5 cm arası istemsizce çizdiğim oldu. Tabi bunu yerini bilmeyen göremez,bulamaz.

Ömür konusunda da önemli olan aracı kullanım süreniz. Genel ortalama araç kullanım süresi 3 yıldır . 3 yıl kullanan birisinin 10 yıllık malzeme yaptırmasına gerek yok. Burada kullanım sürenize göre folyo seçmeniz mantıklı olacaktır.

Lacuna da kalınlık 180-200-300 micron olarak mevcur. Bir çok markada 150 microndur.

Garanti konusunda da firmalar garanti kartı verse de garantilik bir durumda kullanıcı hatası demeleri muhtemel. Daha önce başka bir markada yaşadım bu sıkıntıyı. Sararan folyoyu kabul etmediler. Ben müşterimi mağdur etmemek için bir şekilde hallettim.

Merak ettiğiniz konu olursa sorabilirsiniz. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.

Ufak bir ekleme yapayım.

Poliüretan malzeme fiyatı verip TPH yapan yerler var dikkat edin. Farkı da söyle anlaşılır TPU (Poliüretan )Folyoyu yakınca yanan yer şeffaf/bej/krem tonu olur. Hafif bir siyah duman çıkar. TPH olanda yanan yer siyah olur. Simsiyah duman çıkar.

Tabi uygulandıktan sonra söküp bakamazsınız ,güvendiğiniz yere yaptırmakta fayda var.

Rs6
11-05-2023, 12:58
;8767648']Markalara cok takılmayın. 5 yıldan fazla araç kullanmıyorsanız o bilinen markaların 10 yıllık ürünlerinin cok bir önemi yok. Önemli olan TPU olması. TPU gerçek poliüretan filmlerin hepsinde sararma oluyor ama acık renk araçlarda bu belli oluyor. Sararmaz diyen yalan söyler ya da TPU kullanmıyordur. Xpel, Stek gibi firmaların 10 yıllık ppfleri çok pahalı bence gerek yok. Hazır kesim pre cut kesimleri ufak tefek parçalarda iş yapıyor. Tampon gibi gerdirelerek takılan parçalarda sıkıntı çıkıyor.Bayilerde yapılan ppfler dısında kimse zaten kesimi dipten yapmaz, payını bırakır ve icine kıvırır. Dibinden kesilen parçalar genelde pianoblack kısımlar oluyor. PPF'i detailing yapan yerlerde yaptırırsanız öncesi hazırlıkları daha duzgun yapılır ve ilerde sokulurken problem yaşamazsınız.

Kesinlikle 10 yillik bir urune o kadar para bayilmak istemiyorum bende o yuzden. Uygulama kisminda ve sonrasinda bir sorunumuz yok ancak iste urun secmek dert :D

Ben Lacuna Firması ile çalışıyorum. Madico'nun fabrikasından çıkıyor. Madico geçmişi olan, lacuna yeni bir ürün.

Öncelikle firmalar sararmaz dese de %10-30arası sararma ve veya Yüzey kirlenmesine bağlı sarılık/kirlilik görülebilir. Beyaz harici renklerde çok belli olmaz. (Yılda bir kontrol edilip kil temizliği ve ihtiyaç varsa hafif bir polisaj yapılabilir./Yine isteğe bağlı folyo seramiği veya wax ile hem folyo korunup hemde yüzey kirlenmesi geçiktirilebilir.

2. konu folyo koruma için yapılır. ufak tefek toz kalabilir, kıvrılamayan yerlerde minik kalkmalar olabiliyor. (Bunlar bir kaç hafta sonra traşlanıp temiz görüntü sağlanıyor.

Zaten yaptırma konusunda gerekçeleri malesef yaşamışsınız. Ciddi anlamda koruma sağlıyorlar.

Fiyatlandırma konusunda kullanılacak ürün firma giderleri vs derken 35-100 k arası fiyatlandırma mevcut.

Poliüretan olduktan sonra aşağı yukarı aynı korumayı sağıyorlar. Yüzey netliği,esneme-uzama gibi etmenler değişiyor. Bu arada yüzey netliği kısmında yan yana kıyaslamadıktan sonra pek fark görülmez.

Yine diğer önemli husus münkün olan tüm parçalarda içeriye kıvırmak. Bu iş boyanızın çizilme riskini minimuma indirir. (Üzerinde kesilen yerler (Piano black detaylar, Tampon camurluk birlesim yeri ,Tampondaki detaylar. Burada da işçilik,el alışkanlığı önemli. Çizmemek için biz elimizden geleni yapıyoruz ancak garantisi veremiyoruz . (Sonuçta kesici alet kullanılıyor. ) Şimdiye kadar 1-2 parçada 2-5 cm arası istemsizce çizdiğim oldu. Tabi bunu yerini bilmeyen göremez,bulamaz.

Ömür konusunda da önemli olan aracı kullanım süreniz. Genel ortalama araç kullanım süresi 3 yıldır . 3 yıl kullanan birisinin 10 yıllık malzeme yaptırmasına gerek yok. Burada kullanım sürenize göre folyo seçmeniz mantıklı olacaktır.

Lacuna da kalınlık 180-200-300 micron olarak mevcur. Bir çok markada 150 microndur.

Garanti konusunda da firmalar garanti kartı verse de garantilik bir durumda kullanıcı hatası demeleri muhtemel. Daha önce başka bir markada yaşadım bu sıkıntıyı. Sararan folyoyu kabul etmediler. Ben müşterimi mağdur etmemek için bir şekilde hallettim.

Merak ettiğiniz konu olursa sorabilirsiniz. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.

Ufak bir ekleme yapayım.

Poliüretan malzeme fiyatı verip TPH yapan yerler var dikkat edin. Farkı da söyle anlaşılır TPU (Poliüretan )Folyoyu yakınca yanan yer şeffaf/bej/krem tonu olur. Hafif bir siyah duman çıkar. TPH olanda yanan yer siyah olur. Simsiyah duman çıkar.

Tabi uygulandıktan sonra söküp bakamazsınız ,güvendiğiniz yere yaptırmakta fayda var.

İste benim de cekincem TPU diye alip THP cikmasi. Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ediyorum. Sizin bahsettiğiniz urun icin fiyat alma sansim var mi acaba ?

kalipson
11-05-2023, 13:07
Xpel cok iyi duruyor, bende bunu yaptirmayi dusunuyorum, birde hazir kesilmis cikiyor

Bne de xpel yaptırdım ve arabaya birebir ölçülerde çıkıyor. UK.de meşhur bir yere uğradıydım hatta detailing işiyle uğraşan. Seramik kaplamayı sormaya gittiydim. Adam bana 5dk ppf.i anlattı, dedim bi sus be adam, arabada var zaten. Ben ppf.in üzerine yapmayı düşünüyorum dedim. Adam baktı etti, anlayamadı baştan ppf.in olduğunu iyi mi :D

S-works
11-05-2023, 13:39
Kesinlikle 10 yillik bir urune o kadar para bayilmak istemiyorum bende o yuzden. Uygulama kisminda ve sonrasinda bir sorunumuz yok ancak iste urun secmek dert :D

İste benim de cekincem TPU diye alip THP cikmasi. Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ediyorum. Sizin bahsettiğiniz urun icin fiyat alma sansim var mi acaba ?

İzmirde görünüyorsunuz, Hardcore Garaj ,Garaj44 ile görüşebilirsiniz. Fiyat verdikleri ürünü yapacaklarına emin olabilirsiniz. İstanbula gelirim derseniz de 35 000 TL ye Hb-Küçük sedan kaplıyoruz (Mesajı aylar,yıllar sonra görecekler için 1800 Dolar )(180 micron, Ortalama 5 yıl ömre sahip Poliüretan folyo. )

eminkilic61
11-05-2023, 13:47
birçok arabamı PPF kaplattım.
bence en önemli konu PPF markasından çok 'İşçilik'. gerçekten midemi bulandıran olaylarda yaşadım işçilik konusunda. özellikle araçta sökülen yerler vs varsa daha da önemli oluyor.

işin uzmanları zaten konuya yazmış bolca.

benim kullanıcı olarak diyeceğim, yazdığınız markaların hepsi iş görür. seçiminizi işçiliğe göre yapabilirsiniz.

yaptırmak içinde çok beklemeyin, taş-çizik-kuş asidi vs olmadan gidein yaptırın bence :D

Rs6
11-05-2023, 13:49
İzmirde görünüyorsunuz, Hardcore Garaj ,Garaj44 ile görüşebilirsiniz. Fiyat verdikleri ürünü yapacaklarına emin olabilirsiniz. İstanbula gelirim derseniz de 35 000 TL ye Hb-Küçük sedan kaplıyoruz (Mesajı aylar,yıllar sonra görecekler için 1800 Dolar )(180 micron, Ortalama 5 yıl ömre sahip Poliüretan folyo. )

Uygulamayi kendi yerimizde yapicaz o yuzden bana direk uygulama haric, bir top folyo fiyati verme sansiniz var mi

S-works
11-05-2023, 13:54
Ben ürün satışı yapmıyorum. Satıcılar ile irtibat kurmanız lazım .

turboman
12-05-2023, 13:04
Bi uygulamacı olarak tavsiyem bilindik bir yere yaptırmanız ve uygulama öncesi wax yaptırmanız. Bunun amacı ppf araçtan söküleceği zaman kolay çıkması, mesela hondaların boyası çok zayıf 2 yıl sonra sökülürken boya kalkmalarına maruz kalıyor

Rs6
12-05-2023, 14:55
Uygulamanin oncesi, yapilisi ya da sonrasi icin bir sorunumuz yok. Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ediyorum

Sadece markalar arasinda karsilasma yapmak icin acmistim konuyu

eminkilic61
12-05-2023, 15:26
Uygulamanin oncesi, yapilisi ya da sonrasi icin bir sorunumuz yok. Degerli bilgileriniz icin cok tesekkur ediyorum

Sadece markalar arasinda karsilasma yapmak icin acmistim konuyu

baktığınız birçok marka iyi, bitçenize uygun olanı alabilirsiniz.
Rayno ve Madico/Laguna bu aralar popüler

OnurG
13-05-2023, 00:07
Gsuit diye bir markanın TPU malzemesi de iyi bu arada fiyat olarak şuan aralarında en uygunlarından birisi sanırsam..

IbizaFR150
30-06-2023, 21:02
Ben de bir süredir düşünüyordum komple kaplamayı, düşündükçe de fiyat artıyordu. Eve yakın bir yıkamacıda uygulama yapılan 2-3 araç gördükten sonra 130 kalınlıkta olan bu malzeme ile araç (mini countryman r60)komple kaplandı. İlk izlenim iyi tabii ki, özellikle kılcal çizikler çok canımı sıkıyordu şimdilik kurtuldum,aracın üstünde su durmuyor diyebilirim,birkaç yıl da koruma sağlarsa iş görür. Tabii aracın 2 yıllık yıkama parasını peşin vermiş olduk ama çok da seçenek yoktu. Öncesinde polisaj ile temizlendi,aynalar ve farun siyah çerçeveleri söküldü. Foto çekmedim henüz,çekince eklerim.

https://www.hizliresim.com/fvjy7h6
fvjy7h6.jpeg (https://www.hizliresim.com/fvjy7h6)

grkm
01-07-2023, 13:37
Ben de bir süredir düşünüyordum komple kaplamayı, düşündükçe de fiyat artıyordu. Eve yakın bir yıkamacıda uygulama yapılan 2-3 araç gördükten sonra 130 kalınlıkta olan bu malzeme ile araç (mini countryman r60)komple kaplandı. İlk izlenim iyi tabii ki, özellikle kılcal çizikler çok canımı sıkıyordu şimdilik kurtuldum,aracın üstünde su durmuyor diyebilirim,birkaç yıl da koruma sağlarsa iş görür. Tabii aracın 2 yıllık yıkama parasını peşin vermiş olduk ama çok da seçenek yoktu. Öncesinde polisaj ile temizlendi,aynalar ve farun siyah çerçeveleri söküldü. Foto çekmedim henüz,çekince eklerim.

https://www.hizliresim.com/fvjy7h6
fvjy7h6.jpeg (https://www.hizliresim.com/fvjy7h6)

muhtemelen TPH olan bir üründü bu . kısa zaman sonra çizik direnci azalacak ve canlılık yok olacak.

garanti verilmemesinin temel sebebi tabii ki sararma veya sarımtırak çıkan folyonun kendi rengi.

gerçekten TPU olan ürün acaip berrak ve bembeyaz finish ile çıkıyor ve yıllarca öyle kalıyor.

En popüler markaların orta yada alt seviye ürünleri patır patır sararıyor. Örnekleri defalarca göründü.

İşçilik çok önemli payda ancak ürünün kendisi de çok önemli payda..

PPF yapmış olmak için yapılmamalı. Ya doğru ve düzgün yapılmadı yada hiç yapılmamalı kanaatindeyim. Çünkü TPH ların o basit koruyucu olarak gösterilen darbe örneklerine karşı sadece jelatin ve poşet gibi davrandığını da bir kaç kez gördüm...

IbizaFR150
01-07-2023, 14:18
Ben aracı kullanmadığımda kumaş branda ile tutuyorum,güneşe maruz kalmıyor. Genelde haftasonları ve tatillerde kullanıyorum,TPU özellikteki bir malzeme ile komple kaplamanın ortalama fiyatı nedir bilgisi olan var mı?

onur_S
01-07-2023, 14:20
Bu islerden pek anlamam ancak 2 koyu renk metalik boya aracima stek dynoshield yaptirdim. Boyayi daha da guzel gosteriyor, surekli islak gibi. Temizlemesi de daha cabuk oluyor. Kilcal cizik olmuyor vs yalan, oluyor ama cok daha az, onu da kaynar su ya da isi tabancasiyla goturebiliyorsun ancak onun da surekliligi yokmus, bunu yaptikca folyonun o ozelligi gidiyormus.
Boyasinin pek kerameti olmayan (opak boya ve acik renkli) diger aracima bir arkadasimin tavsiye ettigi yerde anatolia marka Turk mali folyo yaptirdim. Arac pek gunes gormedigi icin 5 senede vs. problem olmayacagini soyledi, stek'ten cok daha uyguna yaptirdim. o da gayet berrak, folyo oldugu anlasilmiyor. F/P olarak guzel.

yusufcan_k
02-07-2023, 08:58
Ben aracı kullanmadığımda kumaş branda ile tutuyorum,güneşe maruz kalmıyor. Genelde haftasonları ve tatillerde kullanıyorum,TPU özellikteki bir malzeme ile komple kaplamanın ortalama fiyatı nedir bilgisi olan var mı?

şu ortamda daha iyi bilirler yetkililerimiz ama 45-50 bin minimum tutar diyorum ben :)

Bu islerden pek anlamam ancak 2 koyu renk metalik boya aracima stek dynoshield yaptirdim. Boyayi daha da guzel gosteriyor, surekli islak gibi. Temizlemesi de daha cabuk oluyor. Kilcal cizik olmuyor vs yalan, oluyor ama cok daha az, onu da kaynar su ya da isi tabancasiyla goturebiliyorsun ancak onun da surekliligi yokmus, bunu yaptikca folyonun o ozelligi gidiyormus.
Boyasinin pek kerameti olmayan (opak boya ve acik renkli) diger aracima bir arkadasimin tavsiye ettigi yerde anatolia marka Turk mali folyo yaptirdim. Arac pek gunes gormedigi icin 5 senede vs. problem olmayacagini soyledi, stek'ten cok daha uyguna yaptirdim. o da gayet berrak, folyo oldugu anlasilmiyor. F/P olarak guzel.

anatolyaŞİT i sökerken umarım yapışkan vs gibi sorunlar yaşamazlar :)

exca-
02-07-2023, 12:59

Noname kore için 30-35 civarı, endura için 50bin civarı (en üst seri). Stek vs olursa x1,5 minimum fiyatlarlar. Ankara'da olsanız yardımcı olurdum ben fiyatlar konusunda. Yolunuz düşerse yine yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada branda ile örtmeniz düşündüğünüz gibi korumaz, tam aksine zararı olması ihtimali de yüksek. 10gün kadar önce branda ile güneş altında yatan bir aracın kaput filmini söktük, filmin durumu oldukça kötüydü.

By_Carizma
02-07-2023, 15:16
https://www.youtube.com/watch?v=MdbLSWPh1xQ

bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? doğruluk payı var mıdır acaba ?

exca-
02-07-2023, 18:41
Video'nun başında Sami Bey'in söylediği gibi; her film zarar vermez.

Ama şunu da söylemek gerek; her film zarar verebilir. Bu ürünlerin bir ömrü var, 3yıl - 5yıl - 7yıl ömür verirken ürünün -beklenen- en uzun ömrünü söyleriz. Kullanım şartlarına bağlı olarak bu süre uzayabilir ya da kısalabilir. Film boyaya zarar verme aşamasına gelmeden bunu fark eder sökümünü/değişimini tavsiye ederiz zaten kullanıcıya. İş ki kullanıcı ben bunu yaptırdım ne yaparsam yapayım bir şey olmaz istediğim gibi kullanırım yıllarca da kalır mantığında olmasın. Uygulama yapan yere senede bir uğrayıp kontrol ettirebilirsiniz film durumunu.

Kendi uygulama yaptığım bir araçta dahi filmin zarar vermesi durumuyla karşılaşmadık. Puzzle gibi olmuş film söktüğümüz zamanlar da oldu, onlarda da genel olarak boyaya zarar vermemiş oluyor film ancak söküm kısmı epey zahmetli. İşinin ehli olmayan ellere düştüğünde söküm esnasında boya ciddi zarar görüyor. Bunun üstüne bir de tavan kaput gibi güneşe doğrudan maruz kalan parçalarda kötü pasta uygulaması yapıldığında bir yaz sonra yanık oluyor boyada.

İşin özeti size güven veren, işlemin aşamalarını açıklayan bir yerde uygulama yaptırmanızda fayda var. Bunun yanında bazı markalar hangi şubede yapılmış olursa olsun farklı şehire de gitseniz malzemesinin arkasında durup garanti veriyor. Bu da tercih ederken göz önünde bulundurulabilir. Uygulama yapan yer kapansa bile ortada kalmazsınız.

S-works
03-07-2023, 08:25
Her malzemenin ekonomik ömrü var. Firmalar ortalama bir süre belirliyor. Örnek veriyorum 5 yıl Bu folyoyu 2 arabaya yaptık.

1. araç kapalı otoparkta kalıyor. Yılda 2-3 bin km yapıyor. Doğru yıkama ürünleri ile yıkanıyor.
2. araç sokakta veya açık otoparkta kalıyor. Yılda 15-20 bin km yapıyor. Doğru ürünler ile yıkanıyor.

Şimdi iki araçta aynı süre kullanmak mümkün değil. Buradaki ön görü 1. araçta folyo tahmini 6-8 yıla kadar çok rahat kullanılır ancak folyo ilk başlarda yıllık kontrol edilmeli,4. yıldan sonra 6 ayda veya 3 ayda kontrol edilmeye başlanmalı.
2. arabada ise folyo muhtemelen 3. yıldan sonra özelliğini kaybetmeye başlayacaktır. Yine gözlemlenmeli,3. yıldan sonra 3-4 ayda bir kontrol etmek, yüzeyde sararma,matlaşma,folyoda gölgelenme var mı diye bakılmalı.

Hiç bir ürün 1 günde kötü olmaz. kendisini belli eder. Nasıl ki giydiğimiz kıyafetler yıkandıkça rengi soluyorsa folyoda da benzer durum oluşacaktır. Zaten yaptırdığınızda aracınızın parlaklığını göreceğiniz için zaman geçtikte o parlaklığın azaldığını (İşten anlamasanız bile )fark edeceksiniz. İşte o zaman yaptırdığınız yere bi çay kahve içmeye gitme zamanı gelmiştir.

Yaptığımız bir çok araç düzenli olarak geliyor. Bazıları yıkamayı uzun aralıkla yaptığı için yüzey kirlenmesine bağlı matlaşmalar oluyor. O araçlarda Demirtozu-Kiz Temizliği yapıyoruz. Bazen hafif bir polisaj yapmak gerekiyor.

Özetle her matlaşma folyonun ömrü bittiği anlamına gelmiyor. Gözlemlemek,yüzey temizliğine bakmak lazım.

Sararma konusunda beyaz hariçi renklerde sararmayı kolay kolay göremezsiniz. Benim kullandığım,gözlemlediğim bir çok marka üründe beyaz renkte hafif bir sararma oluyor. Bunu da folyo kaplanmayan parçaya baktığınızda anlarsınız (Arka tamponda bazı bölümlerde folyo dönmez, açıklık bırakılır. veya kapı içi kaplanmadığı için arka çamurluk ile kapı içinde o farkı anlarsınız.)

TPU folyolar kolay kolay sararmaz. Yüzey kirlenmesi veya ekolojik ömrünün yarısını dolduran folyolarda %5-15 sararma görülebilir.

TPH yaptırırsanız %50 ve üzeri sararmayı muhtemelen 1. yılın sonunda görürsünüz.

PVC yaptırmamanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Muhtemelen 3. aydan sonra söküp atarsınız.

(Vakit darlığından mesajı kontrol edemedim. Hatalı yazım,anlam kayması olmuş olabilir. Müsait zamanda kontrol ederim. )

IbizaFR150
03-07-2023, 11:20
Noname kore için 30-35 civarı, endura için 50bin civarı (en üst seri). Stek vs olursa x1,5 minimum fiyatlarlar. Ankara'da olsanız yardımcı olurdum ben fiyatlar konusunda. Yolunuz düşerse yine yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada branda ile örtmeniz düşündüğünüz gibi korumaz, tam aksine zararı olması ihtimali de yüksek. 10gün kadar önce branda ile güneş altında yatan bir aracın kaput filmini söktük, filmin durumu oldukça kötüydü.

Kullandığım branda naylon değil pamuklu kumaştan yapılma, 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum. 35-50 gibi rakamlar anca 2-3M üstü değeri olan araçlara yaptırılırsa bir anlamı var. Bayram öncesinde bitirmesem benimki de 30 diyordu.Daha önce ibiza fr’a da kaput ve çamurluklara yaptırmıştım, sorunsuz çıkmıştı aracın üzerinden. Öncesinde yine temizlik,kil vs yapılmıştı onun da.

Diyadin
03-07-2023, 11:25
Stek marka kullanıyorum. Far ve stoplarda var tavsiye ederim. Senesi dolacak en ufak sorun yok..

BARR
03-07-2023, 15:02
Bu işin nirvanası Stek Dynoshield. Diğer X-Y-Z markaların en üst düzey filmlerinde de F/P ne gerek var yauu denilen filmleri ile de farkı özellikle 1-2 yıl sonunda ortaya çıkıyor.

Yarbay
03-07-2023, 16:29
bir satışcı olarak bu konuda en mağdur olduğum olay oto yıkamacılar, anlatıyorsun bak folyo var dikkat et diye ama yinede illa bir tanesi çıkıp bir şekilde folyonun yırtılmasına sebeb oluyor çok sinir bozucu bir durum.

keşke basınçlı suya çok dayanıklı uygun bir alternatif olsa Adana gibi ultra nemli,sıcak ilde üstelik kapalı garajınız yoksa,satışçıysanız ve sık sık kirleniyor sık sık müşteri ağırlamak için yıkanıyorsa cidden oto yıkamacı mecbur oluyor ben kendim ilgilenirimi maalesef başaramadım sıcaklar gelene kadarmış :(

berkay_aydin
04-07-2023, 18:21
Markada model seçenekleri var mı bilgim yok ancak 2 marka kullandım, stek ve xpel, aralarında çok aşırı fark vardı tekrar tercih edecek olsam düşünmem stek kullanırım.

elias
23-04-2024, 23:22
Arkadaşlar bu başlığa yazılan yorumların çoğu reklam niteliğinde, çoğuda iyi markayı aşağı çekme niteliğinde.. Gerçekçi olmak gerekirse kapalatan kişiler deneyimini yazmalı, kaplatmayan kişilerde markasını yüceltmeden etik olup yeribe oturmalı. XPEL markasına bile konduran olmuş. Esas olan şu hiç bir marka en iyisidir diye kıyaslamak doğru değil. En iyi ppf bütçeye uygun ppf’dir. Kanımca premium üründe xpel ve suntek’dir. Gerisi amaçlanana yakındır. Bu kadar net.

turboman
23-04-2024, 23:46
Arkadaşlar bu başlığa yazılan yorumların çoğu reklam niteliğinde, çoğuda iyi markayı aşağı çekme niteliğinde.. Gerçekçi olmak gerekirse kapalatan kişiler deneyimini yazmalı, kaplatmayan kişilerde markasını yüceltmeden etik olup yeribe oturmalı. XPEL markasına bile konduran olmuş. Esas olan şu hiç bir marka en iyisidir diye kıyaslamak doğru değil. En iyi ppf bütçeye uygun ppf’dir. Kanımca premium üründe xpel ve suntek’dir. Gerisi amaçlanana yakındır. Bu kadar net.
Siz bu konunun neresindesiniz acaba? Uygulama Yapanmı?, 2-3 yıl kullanan müşterimi ? Yoksa reklam yapanmı? Detaylı anlatırsanız konuyu geçen sene açan arkadaşa daha yardımcı olursunuz.

ruudvan
24-04-2024, 00:16
ilk mesaj için iddaalı giriş

bu arada en iyi ppf maxshine :)

eminkilic61
24-04-2024, 08:44

sizin mesajdan sonra tekrar okudum tüm yazılanları ama anlam veremedim dediklerinize.
İnsanlar kendi deneyim ve düşüncelerini aktarmış gibi geldi bana.

grkm
24-04-2024, 21:26
İlk mesaj için evet taraflı ve iddialı yorum olmuş. Haklılık payınız olsa bile ilk mesajda direkt bu kadar çarpıcı marka söylemek doğru olmuyor.

Sevgili Ruudan , şayet en iyi ppf kendi getirdiğin ppfse en iyisi DB Protected Dreamed | Built | Protected . :)

eminkilic61
25-04-2024, 08:39
İlk mesaj için evet taraflı ve iddialı yorum olmuş. Haklılık payınız olsa bile ilk mesajda direkt bu kadar çarpıcı marka söylemek doğru olmuyor.

Sevgili Ruudan , şayet en iyi ppf kendi getirdiğin ppfse en iyisi DB Protected Dreamed | Built | Protected . :)

MEK61 PPF en iyisi der kenara çekilirim :D

ruudvan
25-04-2024, 20:48

db den sonra en iyi benim ki olsun mu peki?
dsajkhadsjkasdkjhasd