Orijinalini görmek için tıklayınız : 125CC altı motorlar B ehliyet ile kullanılabilecek.
f/p 125cc motor önerileri yağsın hemen :D
Ahmetfikri
11-05-2023, 10:22
Ev iş arası 2km düşeş 50lik almanın zamanı geldi sonunda
Grimlord
11-05-2023, 11:31
Banko honda dio derim. Sorunsuz, kombine fren, start stop, inanılmaz az yakıyor. Fiyatlar artmadan almak lazım, şimdi 50likler ne yazık ki üvey evlat olacak.
yasa yürürlüğe girdimi acaba kesin bilgi mi
mirafiori
11-05-2023, 11:34
50 liliklerin fiyatı düşer 125'e kadar olanlar artar tahminim :)
Ev iş arası 2km düşeş 50lik almanın zamanı geldi sonunda ��
Max 10 liraya 2020 üstü 50 cc leriniz alınır :)
Ben 50 liklerin rakamlarının düşeceğini düşünüyorum bakalım ne olacak.
Bende başlığı görünce baktım. Henüz net bir şey yok. Yatırım düşünülmüyorsa seçim sonrasını beklemek lazım. Seçim sonrası unutulabilir/İktidar değişebilir vs vs
Yasa geçerse de 50 cc ler yok parasına satılmaya başlar muhtemelen .
125 cc nin altındakileri kapsıyor.
125 cc dahil değil.
turboman
11-05-2023, 15:21
Geçen ay tvs jüpiter aldım almadan önce çok araştırdım. Honda servisi bile önerince gidip inceledim, yan kaporta ve ön çamurluk sac , enjeksiyonlu 110cc motor gayet başarılı i. Ekstra eco ve power modu var modları seçemiyorsunuz gaz tepkisine göre otomatik geçiyor yakıtı gayet uygun 100km 2 litre fabrika verisi. Şu an 460 km de ve bi sorun görünmüyor. Honda dio alacaktım ve iyiki bunu almışım diyebilirim hemde dionun nerdeyse yarı parasına :)
rks pride 125 aldık konuyla bağımsız dahil olursa iyi olur ehliyet yok :D
painkller
11-05-2023, 22:08
sigorta/vergi ne olacak acaba? Bisiklet niyetine kullanıyorduk 50ccyi. şimdi 125cc altı sigorta istenmez derse oda bir curcuna olur. Vurdu kaçtı artar.
Onurkk06
11-05-2023, 23:45
rks pride 125 aldık konuyla bağımsız dahil olursa iyi olur ehliyet yok :D
Hocam nasıl aldınız bayiler yok çekiyor
Çok saçma bi yasa oldu bu. 50cc'lik motorlar sigorta-kasko vs yapılmıyordu. Eğer bu iş 125likte de devam ederse ortalık karışır. Bi dünya motor kullanmayı bilmeyen adam motor alacak ve trafikte çok sayıda kendini bilmez olacak. Nerden bakarsan mantıklı bi karar değil bu.
Jön Türk
12-05-2023, 07:46
mtv ve sigorta avantajı 50cc de devam ediyor ben çok etkileneceğini düşünmüyorum
Hocam nasıl aldınız bayiler yok çekiyor
dünün hızıyla aldık demişimde teslim almadık :D şipariş ettik ay sonuna teslim dediler tüm ödemeyi yaptık fiyat sabitlediler.
mtv ve sigorta avantajı 50cc de devam ediyor ben çok etkileneceğini düşünmüyorum
sigorta işi önemli gerçekten, 3500 TL ödedim 125 cc için geçen ay.
50 cc şehir içi için çok mantıklı oluyor böyle olunca.
Çok saçma bi yasa oldu bu. 50cc'lik motorlar sigorta-kasko vs yapılmıyordu. Eğer bu iş 125likte de devam ederse ortalık karışır. Bi dünya motor kullanmayı bilmeyen adam motor alacak ve trafikte çok sayıda kendini bilmez olacak. Nerden bakarsan mantıklı bi karar değil bu.
A1-a2-A sürücü kurslarında doğru dürüst eğitim mi var sanki. Hayatımda vitesli motorun yanında durmuşluğum yokken gittim, bir haftalık eğitimle A ehliyet aldım. Kağıt üstünde 1000rr falan sürebiliyorum yani.
125'lik scooter'lar için B ehliyet + trafik tecrübesi hayli hayli yeter. Güvenlik için eğitim tabii ki alınmalı (Sürücü kurslarında verilen yalandan eğitim değil).
Onun haricinde sigorta hususunda bir değişikliğe gidileceğini sanmıyorum. 50cc için zorunluluk yok ama isteseniz de sigorta yapmıyorlar. Ben satın aldığımda yaptırmak istedim, başaramadım.
aslında birazda modifiye forumu olduğumuz için 125cc yi piston gömlek nasıl 200cc civarı yaparızı konuşuruz diye düşünmüştüm. mesela bws 100 aldık 200cc stroke kit falan yaptık makine zaten 2 zamanlı direk drag motoru olur hırsız spec
kalipson
12-05-2023, 10:12
aslında birazda modifiye forumu olduğumuz için 125cc yi piston gömlek nasıl 200cc civarı yaparızı konuşuruz diye düşünmüştüm. mesela bws 100 aldık 200cc stroke kit falan yaptık makine zaten 2 zamanlı direk drag motoru olur hırsız spec
+gaddar spec :D
125 likler de dahil olsaymış güzel olurmuş
125 likler de dahil olsaymış güzel olurmuş
hocam 125cc motor genelde yok zaten 125 diyen 124.9 aynı arabalarda 1600cc gibi onlarda 1599 gibi oluyor. tam 125cc olan hangi motorlar var ?
hocam 125cc motor genelde yok zaten 125 diyen 124.9 aynı arabalarda 1600cc gibi onlarda 1599 gibi oluyor. tam 125cc olan hangi motorlar var ?
Honda Pcx 125cc
Honda Pcx 125cc
evet pcx garip bir şekilde 125cc geçiyor. fakat bazı internet sitelerinde 124.9cc olarak bilgi verilmiş. ruhsat fotografı gördüm 1-2 tane internette onlarda da 125cc yazıyordu. sanırım bir şekilde düzeltilebilir bu durum.
Carmageddon
12-05-2023, 13:09
Benim duyduğum 50cc lik motorlardaki sigorta, muayene ve mtv avantajı 125cc liklerde olmayacak.
Benim duyduğum 50cc lik motorlardaki sigorta, muayene ve mtv avantajı 125cc liklerde olmayacak.
bende sigorta mtv zorunlu olması taraftarıyım zaten. hoş 50cc de niye sigorta zorunlu değil anlamış değilim.
mirafiori
12-05-2023, 13:42
bende sigorta mtv zorunlu olması taraftarıyım zaten. hoş 50cc de niye sigorta zorunlu değil anlamış değilim.
Şöyle bir durum mevcuttu bende 50 cc varken, vergiden muaftı fakat sigorta zorunluydu, fakat taşıt motorlubisiklet katagorisinde yanlış hatırlamıyorsam M1 katagorisindeydi, bu katagoride karışılan bir kazada sigorta bisiklet sayıldığı için her hangi bir masraf karşılamıyordu, ama sigorta mecburiydi boşuna sigorta yapılıyordu, yaptırmıştımda, sorun yaşamamak için, sonrasında zorunluluk kalktı.
Ayrıca, 50 ccler bulundukları katagori nedeni ile varsa kullanılan yolda bisiklet yolundan gitme mecburiyeti vardı ve sanırım halen bu şekilde, bunu söylememin nedeni bisiklet olarak görülmesinden dolayı dolayısı ile sigortada da bu tip muamele görmesi...
livaneli
12-05-2023, 16:15
sigorta işi önemli gerçekten, 3500 TL ödedim 125 cc için geçen ay.
50 cc şehir içi için çok mantıklı oluyor böyle olunca.
Üç gün önce gittim pcx aldım 2018 model, ruhsatta 125 cc yazıyor, yine direkten döndük. :(
Bugün sigortasını yaptırdım, 1040 lira.
Üç gün önce gittim pcx aldım 2018 model, ruhsatta 125 cc yazıyor, yine direkten döndük. :(
Sigorta ciddi ucuz, eşime 125 cc tricity aldım sigortası 3444 tl tuttu :S
livaneli
12-05-2023, 21:13
Sigorta ciddi ucuz, eşime 125 cc tricity aldım sigortası 3444 tl tuttu :S
Belki ilk motorudur, belki motorun yaşı ile ilgilidir. İsterseniz ruhsatı yollayın sigortacıma sorayım.
livaneli
12-05-2023, 21:16
Üstat, 50 cc ve altı motosikletler otoyollara çıkamaz. Bu yüzden sigortaya ihtiyaç yok diye düşünmüşler ( düşünmek derken mesela yani :) )
Bir kaybınız olmaz. Zira bu kolaylığı getirseler dahi sigorta zorunluluğunu kaldırmayacaklar. 50cc'lerin özel bir sınıflandırması olduğu için sigortadan muaf tutulmuştu. 100cc ve üzerinde öyle bir durum yok.
Şimdi bu durumda karar verenlere yakın bir firmanın 125cc ve altı motorları app üzerinden kiralama işini gireceğini düşünmek çok mu profesyonel Türkiye vatandaşlığı olur ? :D
mikelazi
13-05-2023, 15:04
50cc çin binmem,binersemde today olur diyordum.uygun todayde olmadığı için elk. bisiklet-elk scooter denemelerim oldu.
veee zurnanın zırt dediği yere geldik dün dayanamadım 2022 model dio aldım...ohh bee.bu kanun çıksın,çıkmasın çok takmıyorum.
21 senelik ehliyetli motor kullanıcısıyım.şehiriçi scooter candıRR
emregnal
13-05-2023, 16:39
Kendime Husqvarna Svartpilen 250 alınca hanıma sus payı olarak RKS Azure 50 almıştım. Şehir içi markete pazara gitmek için 50 cc ideal fakat 5 km üstü mesafe gitmek işkence resmen. 50 cc nin tek avantajı sigorta + vergi olmaması. Yoksa çekilecek dert değil :)
50cc altı Ruhsat tescilde L1 Sınıfı Motorlu Bisiklet
50cc üstü Ruhsat tescilde L3 Sınıfı Motosiklet olarak geçiyor.
Güncel uygulamada 50cc altı Ruhsat Tescilde Motorlu Bisiklet L1 Sınıfı geçtiği için Trafik poliçesi yapmıyoruz.
50cc üstü Ruhsat tescili L3 Sınıfı Motosiklet olanlara Trafik Poliçesi yapıyoruz.
125cc altı B Ehliyet olayı birçok avrupa ülkesinde uygulamada vardı.
Ülkemizde Motosiklet Sektörünün büyümesi için bu konuyla ilgili uzun süredir sektör temsilcilerinin bir talebi mevcuttu.
Ekipman, Yedek parça, Servis hiz. vs diğer birçok sektör için avantajlı bir durum.
Motosiklet Trafik Sigortası primi ise Ruhsat Sahibinin Hasarsızlık kademesine göre değişir.
Yaptırmak isteyenlere yardımcı olurum.
50cc altı Ruhsat tescilde L1 Sınıfı Motorlu Bisiklet
50cc üstü Ruhsat tescilde L3 Sınıfı Motosiklet olarak geçiyor.
Güncel uygulamada 50cc altı Ruhsat Tescilde Motorlu Bisiklet L1 Sınıfı geçtiği için Trafik poliçesi yapmıyoruz.
50cc üstü Ruhsat tescili L3 Sınıfı Motosiklet olanlara Trafik Poliçesi yapıyoruz.
125cc altı B Ehliyet olayı birçok avrupa ülkesinde uygulamada vardı.
Ülkemizde Motosiklet Sektörünün büyümesi için bu konuyla ilgili uzun süredir sektör temsilcilerinin bir talebi mevcuttu.
Ekipman, Yedek parça, Servis hiz. vs diğer birçok sektör için avantajlı bir durum.
Motosiklet Trafik Sigortası primi ise Ruhsat Sahibinin Hasarsızlık kademesine göre değişir.
Yaptırmak isteyenlere yardımcı olurum.
Sigorta Yaptırmak isteyenler GKS ye ulaşsınlar.
Ben sadece yazı karakter düzeltimi yaptım. :)
Sigorta Yaptırmak isteyenler GKS ye ulaşsınlar.
Ben sadece yazı karakter düzeltimi yaptım. :)
düzeltme için teşekkür ederim.
yeni çıkan motorlarda 124.9 cc olarak çıkar artık rahat olur bizim içinde :)
orkuteren
16-05-2023, 23:24
Geçen ay tvs jüpiter aldım almadan önce çok araştırdım. Honda servisi bile önerince gidip inceledim, yan kaporta ve ön çamurluk sac , enjeksiyonlu 110cc motor gayet başarılı i. Ekstra eco ve power modu var modları seçemiyorsunuz gaz tepkisine göre otomatik geçiyor yakıtı gayet uygun 100km 2 litre fabrika verisi. Şu an 460 km de ve bi sorun görünmüyor. Honda dio alacaktım ve iyiki bunu almışım diyebilirim hemde dionun nerdeyse yarı parasına :)
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende tvs jüpiter 125 alma arefesindeyim yorumunuz nasıl tvs hakkında?
turboman
17-05-2023, 00:30
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende tvs jüpiter 125 alma arefesindeyim yorumunuz nasıl tvs hakkında?
Eyvallah :) aslında japondan şaşmazdım ama honda servisi bile tvs ye bakıyor ve kullanan arkadaşlar fiyat performans ürünü diyince dayanamayıp gidip aldım. Honda activa alıp restore edip binecektim taki bu karşıma çıkınca bide activaya kasa olarak benziyor yan kaportalar ve ön çamurluk sac. O sebeple vede fiyatının motoru olduğu için aldım ve bugün 500 bakımına gittim. Bu kilometreye kadar bi sıkıntı yaşamadım. Sürüş olarak sele çok rahat boyum 178 ve manevrası iyi eco ve power modu var ama gaz açışınıza göre sert kullanınca değişiyor yoksa 55 km ye kadar ecoda gidiyor. Plaka ve ruhsat dahil 37800 e geldi. Bu paralara çinli gösterişli 50cc leri veriyorlar hatta daha pahalı olanları var. 125 lik benim hoşuma gitmedi birde start stop ile ilgili sıkıntı yaşıyanlar olmuş. Yani honda dio alan arkadaşım buna bindi ve ilk söylediği motorun sesinin hondadan daha honda gibi çalıştığı ;)
erdielkoca
19-05-2023, 10:33
Çıkan haberden dolayı mı, zaten mi öyle bilmiyorum ama motosiklet piyasası da araba piyasası gibi olmuş; sıfır km Honda Pcx soruyorum sene sonuna kadar yok Yamaha Nmax soruyorum sene sonuna kadar yok. İlan fiyatlarından bahsetmeye gerek bile yok Allah sonumuzu hayır etsin :)
darkmoon
20-05-2023, 15:04
Bence iyi oldu
mustafa53
20-05-2023, 18:29
Yasa yürürlüğe girdi mi?
Carmageddon
27-05-2023, 19:13
50cc Django kullanan var mi acaba? Bisiklet niyetine alıp bineyim diyorum.
Yasa yürürlüğe girdi mi?
girmedi daha
painkller
06-06-2023, 06:21
Aramızda pejo motor bayisi olan var mı? Pulsion 125 gt almayı düşünüyorum
bizim bu iş yalan oldu gibi normalde 3 günde yasa çıkartıyorlardı
Yönetmelik resmi gazatede yayinlanmis 10 şubat itibari ile
İçişleri Bakanlığından:
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1- 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 85 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“B sınıfı sürücü belgesi ile;
a) Deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak,
b) Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair
Yönetmelikte iki tekerlekli araçları kullanacaklar için aranan sağlık şartlarını taşımak,
c) Başvuru tarihinden itibaren geriye doğru beş yıl içinde 2918 sayılı Kanuna istinaden
daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak,
koşullarıyla Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde bu fıkrada belirtilen şartları taşıyanlar için belirlenen direksiyon eğitimi dersinin tamamlanarak uygulama sınavında başarılı olunması ve buna dair Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde her türlü ticari
faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere ülkemiz sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü
belgesi ile kullanılabilen motosikletler de sürülebilir. Bu duruma ilişkin olarak sürücü belgesi
sistem kayıtlarına gerekli kod eklenir, ayrıca sürücü belgesi üzerine kod yazılmaz. Ancak söz
konusu kişiler istemeleri halinde 2 yıl içerisinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilirler.
Sistem kayıtlarında bu koda sahip olan kişinin bu fıkrada sayılan şartlardan herhangi birini
kaybetmesi ya da 2918 sayılı Kanuna istinaden sürücü belgesinin geçici veya daimî olarak geri
alınması halinde başka bir işleme gerek kalmaksızın bu yetkisi trafik kolluğu veya sürücü belgesi vermeye yetkili birimlerce iptal edilir.”
MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği
ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.
BarışSever
10-02-2024, 09:56
50ccler çöp oldu desenize:) hondanın motorları kara borsa olur, yine bayilerde motor bulunmaz
sekizsilindir
10-02-2024, 10:12
bir avantajı yok, ehliyet almak daha mantıklı
sigorta konusundan kaynaklı sorun olacağini sanmıorum
Carmageddon
11-02-2024, 11:42
İçişleri Bakanlığından:
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1- 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 85 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“B sınıfı sürücü belgesi ile;
a) Deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak,
b) Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair
Yönetmelikte iki tekerlekli araçları kullanacaklar için aranan sağlık şartlarını taşımak,
c) Başvuru tarihinden itibaren geriye doğru beş yıl içinde 2918 sayılı Kanuna istinaden
daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak,
koşullarıyla Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde bu fıkrada belirtilen şartları taşıyanlar için belirlenen direksiyon eğitimi dersinin tamamlanarak uygulama sınavında başarılı olunması ve buna dair Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde her türlü ticari
faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere ülkemiz sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü
belgesi ile kullanılabilen motosikletler de sürülebilir. Bu duruma ilişkin olarak sürücü belgesi
sistem kayıtlarına gerekli kod eklenir, ayrıca sürücü belgesi üzerine kod yazılmaz. Ancak söz
konusu kişiler istemeleri halinde 2 yıl içerisinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilirler.
Sistem kayıtlarında bu koda sahip olan kişinin bu fıkrada sayılan şartlardan herhangi birini
kaybetmesi ya da 2918 sayılı Kanuna istinaden sürücü belgesinin geçici veya daimî olarak geri
alınması halinde başka bir işleme gerek kalmaksızın bu yetkisi trafik kolluğu veya sürücü belgesi vermeye yetkili birimlerce iptal edilir.”
MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği
ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.
Ben anlamadım. Kursa gidilecekse ve kurs parası odenecekse gider ehliyet alırım. Ayrıca ticari maksatla da kullanamıyorsunuz. Ne farki var bunun normal ehliyetten?
BarışSever
11-02-2024, 11:49
Ben anlamadım. Kursa gidilecekse ve kurs parası odenecekse gider ehliyet alırım. Ayrıca ticari maksatla da kullanamıyorsunuz. Ne farki var bunun normal ehliyetten?
bu videoda açıkça belirtmiş sadece kurs parası veriliyor,sınavı geçtikten sonra çiplere yükleniyormuş,sadece harç ücretinden muaf olmuş sayılıyorsunuz.
https://www.youtube.com/watch?v=He4PUgoz_oc
Carmageddon
11-02-2024, 12:12
Dogru anlamisim. Sadece harç ücreti kalkmış. Zaten para tutan kurs ücreti degil mi? Kursa yazılıp, sınava giren gider normal ehliyetini alır.
CloudGrey
11-02-2024, 14:28
dirifitçilerede güzel haberler var :D :D :D
https://www.sozcu.com.tr/siyasetteki-en-ucuk-vaat-genclere-drift-attiracagiz-p21873
muharrem7791
11-02-2024, 21:28
dirifitçilerede güzel haberler var :D :D :D
https://www.sozcu.com.tr/siyasetteki-en-ucuk-vaat-genclere-drift-attiracagiz-p21873
Bu hayat pahaliliginda drifti oyunda yaptırabilir. Oda yüksek sistemi Pc olursa bir drift aracı kaça mal oluyor koskoca Ankara'da bir yarış pisti yokken drifte el atmaları pek iyimser olmuş motosporlari ultra lüks zengin işi oldu artik
muharrem7791
11-02-2024, 21:31
Ticari maksatla kullanilamadigi bence iyi olmuş 14 senedir motor üzerindeyim kuryelik yapıyorum ayriyeten her önüne gelen ticari maksatla kullanmasın ekmegimize mani olmasın kaldı onu geçtim daha doğru dürüst güvenli ileri defansif eğitimi almamış olanlar motora binmesin bir zahmet
50ccler çöp oldu desenize:) hondanın motorları kara borsa olur, yine bayilerde motor bulunmaz
Hondacılar, karaborsacılar avcunu yalar bu saatten sonra. Bayilerde motosiklet var. Fb gruplarında sıfır motor dolu.
50cc'lerin sigorta ve vergi avantajı devam ediyor.
B ehliyetle 125cc için pek bir şey değişmedi aslında. Kurs ve sınav zorunlu. Harç muafiyeti var sadece.
Ticari maksatla kullanilamadigi bence iyi olmuş 14 senedir motor üzerindeyim kuryelik yapıyorum ayriyeten her önüne gelen ticari maksatla kullanmasın ekmegimize mani olmasın kaldı onu geçtim daha doğru dürüst güvenli ileri defansif eğitimi almamış olanlar motora binmesin bir zahmet
Flood olucak ama defansif eğitim almamış olanlar binmesin ne demek? Motosiklete adabıyla binen kurye oranı iyimser bir tahminle %10-15 civarıdır. Bireysel kullanıcılarda ise bariz şekilde daha fazladır. Bu kıyaslamaya göre kuryelerin büyük çoğunluğunun trafikten men edilmesi lazım.
Bence yapılması gereken, ticari maksatla kullanılmasını engellemek yerine kuryeleri daha çok denetlemektir. Trafik güvenliği ve kendi sağlıkları için elzem bi durum.
Flood olucak ama defansif eğitim almamış olanlar binmesin ne demek? Motosiklete adabıyla binen kurye oranı iyimser bir tahminle %10-15 civarıdır. Bireysel kullanıcılarda ise bariz şekilde daha fazladır. Bu kıyaslamaya göre kuryelerin büyük çoğunluğunun trafikten men edilmesi lazım.
Bence yapılması gereken, ticari maksatla kullanılmasını engellemek yerine kuryeleri daha çok denetlemektir. Trafik güvenliği ve kendi sağlıkları için elzem bi durum.
Nasıl ki otobüs, taksi, kamyon vs ticari amaçla araç kullananlardan bir sürü yeterlilik aranıyorsa kuryeler için de aranmalı. Psikoteknik, src vb olmalı. İşini hakkıyla yapanın kazancı artsın, hakkıyla yapamayan da yapmasın.
Kask kullanmayan ı geçtim zaten kurumsal olmayanların çoğu kullanmıyor (GETİR vs hariç ) . Motosikletler yola uygun değil. Lambalar, sinyallar vs
eminkilic61
12-02-2024, 13:11
Nasıl ki otobüs, taksi, kamyon vs ticari amaçla araç kullananlardan bir sürü yeterlilik aranıyorsa kuryeler için de aranmalı. Psikoteknik, src vb olmalı. İşini hakkıyla yapanın kazancı artsın, hakkıyla yapamayan da yapmasın.
Kask kullanmayan ı geçtim zaten kurumsal olmayanların çoğu kullanmıyor (GETİR vs hariç ) . Motosikletler yola uygun değil. Lambalar, sinyallar vs
kurumsallarda bile plakasızlar çokca görüyorum, aynana vurup kaçsa bulma şansın yok gibi bir şey...
muharrem7791
12-02-2024, 16:23
Denetleniyor abicim merak etme. Kaldı biz bu işi hakkını vererek yapıyoruz src psiko hepsi tam kaldı ticari ruhsatlı kutu işli olmayan motorlar hepsi men ediliyor. Diğer belgeler bile soruluyor biz zamanında bu düzenlemeler gelsin naylon poşet motorcular türemesin diye ne mücadele ettik.
muharrem7791
12-02-2024, 16:40
Flood olacak ama buna katılıyorum ama son denetimlerde acımıyor lar.