Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son Düzlükte Son Anket

Fatih
08-07-2023, 19:24
Merhaba arkadaşlar.
Araç seçimimde bu son anket.
Artık eleye eleye bu son 4 araç kaldı.
Önceki ankette Egea da ezici üstünlük vardı.
Mantık yine 1.6 multijet diyor hatta SW olursa tam performanslı yeni aile aracı.

Gönül biraz daha eski ama kaliteli diyor. Passat yada E200 tabi artık bu araçları yürütmek ciddi maliyet.
Gönül bi yandan da alışkınsın Honda sorunsuzluğuna diyor Fd6 ama model olaral o da eski sayılır artık. Olumsuz olarak bagajı Vtec2 den bile küçük bide lpg derdi kafa karışıklığı��
Sanki artık turbolu araç istiyorum. Tatil yolculuklarında yokuşlarda 2.vitese düşüyor Vtec2 klima açıkken. Bilmiyorum Fd6 da aynısı mıdır?
Son bi oylama yapalım arkadaşlar. Bu 4 araç için Siz ne düşünüyorsunuz?
Saygılar.

Berk007
08-07-2023, 19:35
Bu ekonomik koşullarda Egea diyorum.

Birkan61
08-07-2023, 20:21
Üzülerek, W210'a baka baka Egea'yı işaretledim.

Üst posttan Berk bey ile aynı fikirdeyim

sagi
08-07-2023, 22:42
Bende egea diyorum, 2008 sonrası CR olan passatlar güzel enjektör sorunu yaşanmıyor.

erdem325
09-07-2023, 09:56
sizin ne kadar sanayi ile icli disli olusunuza, parcalara ne kadar kolay ulasabilip, tamiratlari ne derece yaptirabilmenize gore degisir, e tabi butce meselesi de bambaska. ben sahsen bu 4u arasinda kalsam w210 alirdim.

KocaAyak
09-07-2023, 11:29
Günümüz Türkiye'sinde ne olacağı belli değilken, yürütme masrafı yüzünden zorlanmayarak maddi zevklerden feragat etmeden güzel bir şekilde yaşamak ve huzur ve keyfin ulaşılabilir seviyede olması için, üzülerekki Egea diyorum, yoksa ankete konulacak araç değil, ama günümüz şartları insana çok değişik seçimler yaptırabiliyor.

Grimlord
09-07-2023, 12:48
Yeni her zaman iyidir, her ne kadar diğerleri kadar kalite sunmasa da.
Paranın pul olduğu yerde adamı kanser eder eski arabalarla uğraşmak, binlerce lira döküp problemlere çözüm ve muhatap bulamamak.
Egea civiclerin yanında roket kalır.

131mirafiori
09-07-2023, 13:15
Yaşı en küçük olan Egea tabi ki... SW olursa tadından yenmez.

ogi
09-07-2023, 14:15
mantıkmı/duygularmı çıkmazı bu piyasada egea net:D

Fatih
09-07-2023, 14:47
Bu ekonomik koşullarda Egea diyorum.
Teşekkürler.

Üzülerek, W210'a baka baka Egea'yı işaretledim.

Üst posttan Berk bey ile aynı fikirdeyim
İşte aynı durumdayım. Teşekkürler.

Bende egea diyorum, 2008 sonrası CR olan passatlar güzel enjektör sorunu yaşanmıyor.
Teşekkürler.

sizin ne kadar sanayi ile icli disli olusunuza, parcalara ne kadar kolay ulasabilip, tamiratlari ne derece yaptirabilmenize gore degisir, e tabi butce meselesi de bambaska. ben sahsen bu 4u arasinda kalsam w210 alirdim.
Sanayi ile içli dışlı değilim. Bi tane ustam var. Honda zaten arıza çıkarmıyor. Bakımdan bakıma parça alıp gidiyorum ustaya.
Teşekkürler.

Günümüz Türkiye'sinde ne olacağı belli değilken, yürütme masrafı yüzünden zorlanmayarak maddi zevklerden feragat etmeden güzel bir şekilde yaşamak ve huzur ve keyfin ulaşılabilir seviyede olması için, üzülerekki Egea diyorum, yoksa ankete konulacak araç değil, ama günümüz şartları insana çok değişik seçimler yaptırabiliyor.
Teşekkürler.

Yeni her zaman iyidir, her ne kadar diğerleri kadar kalite sunmasa da.
Paranın pul olduğu yerde adamı kanser eder eski arabalarla uğraşmak, binlerce lira döküp problemlere çözüm ve muhatap bulamamak.
Egea civiclerin yanında roket kalır.
W210dan o yüzden korkuyorum.
Civiclerde artık klima açık araçta 4 kişi varken bayılmasından bıktım. Çok abartılıyor Vtec2 uçtuğu falan yok. 120 hp multijet cidden kaliteli motor.
Teşekkürler.

Yaşı en küçük olan Egea tabi ki... SW olursa tadından yenmez.
Teşekkürler.

mantıkmı/duygularmı çıkmazı bu piyasada egea net:D
Teşekkürler.

Ben en çok Fd6 beklerken oy bile çıkmadı ya la😂

KÖROĞLU
09-07-2023, 18:53
Merc hakkında fikrim yok.

Bir dönem 170 lik b6 kasa passat vardı manuel, kendi hatamızdan motor yaptırdık, külfetli olsa da araba genel olarak gayet başarılı. O yüzden ben seçimimi b6 dan yana yaptım.

fd6 güzel ama atmosferik bir araç dizel den sonra tat vermiyor. Sorunsuzluk olarak liste de başı çekebilir.

Masraf açsa da yaptırır binerim donanımlı D sınıfı olsun deniyorsa b6, yok sorunsuz olsun bakımdan bakıma kaputu açayım deniyorsa fd6, yok yüksek model olsun parçası bol olsun ustası çok olsun deniyorsa egea. Egea kötü bir araç değil ama listenin kalanı ile kıyaslanacak kadar iyi bir araç da değil.

Alternatif olur mu bilmem ama 1.6 hdi x7 kasa citoren c5 çok kararında bir tercih olabilir.

MURAT_HLX
10-07-2023, 07:20
gönül w210 diyor ama mantık sw 1.6 mtj egeadan yana

Jön Türk
10-07-2023, 08:28
Eğer alırsanız 1.6 multijet in zincir maliyetini unutmayın, zincir değişmiş bir araç alın.

berkaym
10-07-2023, 08:44
merso ile çok tat alınır ama düzgün araba ve usta ikilisi olmadıktan sonra baya vakit ve nakit harcar. ikinci olarak b6 passatı seçerdim ama onunda düzgün kullanılmış yetkili bakımlı bir araç olması lazım sorunsuz uzun yıllar binmek için. o yüzden sanayiye harcamak yerine egea alır tüm bakım işlerini kafamdan silerim :D

CüneytIşıkkent
10-07-2023, 09:01
Ben Mercedes diyorum düzgün bir araba olur ve iyi de bir ustanız varsa gönül rahatlığıyla keyifle binersiniz bence. Yeni her zaman yenidir tabikide ama şahsi fikrim egea'ya o parayı vereceğime Mercedes'e binerim. Şuanda da 2005 e53 x5 kullanıyorum bakımdan bakıma gidiyorum sanayiye ya da keyfi :)

mcemrek
10-07-2023, 10:14
w210 > b6 > egea > civic

kafamda yaptığım kendi sıramamam bu şekilde. ama maddi imkanlarım ve sorun olduğunda çözüm konusunu vs düşününce mantığımla yaptığım sıralamada egea en başa geliyor maalesef. ekonomik şartlar insanı en keyifsiz şartlara yönlendiriyor. en basitinden leon kullanıyorum sınıfının en ucuz uygun aracı olmasına rağmen kendimden kaynaklanmayan sorunlarla uğraşmak bile yıpratıyor. kaç kere far ayakları kırıldı panjurum kırıldı tamponların çizilmesinin haddi hesabı yok. bir tık üstü başıma gelse can sıkar.

evet herkesin bildiği moral bozan konuları bir kere daha ben yazdım özür dilerim

edit, ayrıca tecturkey bile bitmiş emekli memur kafasına bürünmüş anket sonucunu görünce ayrıca üzüldüm

Fatih
10-07-2023, 10:20
Merc hakkında fikrim yok.

Bir dönem 170 lik b6 kasa passat vardı manuel, kendi hatamızdan motor yaptırdık, külfetli olsa da araba genel olarak gayet başarılı. O yüzden ben seçimimi b6 dan yana yaptım.

fd6 güzel ama atmosferik bir araç dizel den sonra tat vermiyor. Sorunsuzluk olarak liste de başı çekebilir.

Masraf açsa da yaptırır binerim donanımlı D sınıfı olsun deniyorsa b6, yok sorunsuz olsun bakımdan bakıma kaputu açayım deniyorsa fd6, yok yüksek model olsun parçası bol olsun ustası çok olsun deniyorsa egea. Egea kötü bir araç değil ama listenin kalanı ile kıyaslanacak kadar iyi bir araç da değil.

Alternatif olur mu bilmem ama 1.6 hdi x7 kasa citoren c5 çok kararında bir tercih olabilir.
Teşekkürler.

gönül w210 diyor ama mantık sw 1.6 mtj egeadan yana
Teşekkürler.

Eğer alırsanız 1.6 multijet in zincir maliyetini unutmayın, zincir değişmiş bir araç alın.
Zincir maliyeti ortalama ne kadar?
Uyarıda bulunduğunuza göre bir hayli yüksek galiba.

merso ile çok tat alınır ama düzgün araba ve usta ikilisi olmadıktan sonra baya vakit ve nakit harcar. ikinci olarak b6 passatı seçerdim ama onunda düzgün kullanılmış yetkili bakımlı bir araç olması lazım sorunsuz uzun yıllar binmek için. o yüzden sanayiye harcamak yerine egea alır tüm bakım işlerini kafamdan silerim :D
Teşekkürler i.

Ben Mercedes diyorum düzgün bir araba olur ve iyi de bir ustanız varsa gönül rahatlığıyla keyifle binersiniz bence. Yeni her zaman yenidir tabikide ama şahsi fikrim egea'ya o parayı vereceğime Mercedes'e binerim. Şuanda da 2005 e53 x5 kullanıyorum bakımdan bakıma gidiyorum sanayiye ya da keyfi :)
Teşekkürler.

w210 > b6 > egea > civic

kafamda yaptığım kendi sıramamam bu şekilde. ama maddi imkanlarım ve sorun olduğunda çözüm konusunu vs düşününce mantığımla yaptığım sıralamada egea en başa geliyor maalesef. ekonomik şartlar insanı en keyifsiz şartlara yönlendiriyor. en basitinden leon kullanıyorum sınıfının en ucuz uygun aracı olmasına rağmen kendimden kaynaklanmayan sorunlarla uğraşmak bile yıpratıyor. kaç kere far ayakları kırıldı panjurum kırıldı tamponların çizilmesinin haddi hesabı yok. bir tık üstü başıma gelse can sıkar.

evet herkesin bildiği moral bozan konuları bir kere daha ben yazdım özür dilerim

edit, ayrıca tecturkey bile bitmiş emekli memur kafasına bürünmüş anket sonucunu görünce ayrıca üzüldüm
Aynen hocam ekonomi ne hallere getirdi bizi.
Bizim gibi orta direği mahvetti. Mersonun eskisi bile hayal oldu.
Teşekkürler

tequila818
10-07-2023, 10:30
7 aydır şirket aracı olarak Egea Sedan dizel otomatik kullanıyorum. Valla şehir içi işimi görüyor yakıtı düşük, çok ciddi ön yargım vardı ancak bu ön yargımı kırdım. Amaç uygun maliyete A noktasından B noktasına gitmek ise Egea gayet kullanılabilir bir otomobil. İçi geniş, yakıtı düşük, motor şanzıman uyumu iyi sayılır.

MURAT_HLX
10-07-2023, 18:25

1.6 mtj makine kayışlı en son serviste geçen hafta şu kdv işi çıkmadan 18 bin bandı idi bakımı dahil