Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 tsi gti benzin yetiştirememe sorunu

Hondata300
15-07-2023, 09:40
Merhabalar ;

Aracımı stage 3 seviyesine getirdikten sonra ethanollu bir yazılım yaptırdım.
Fakat 10/2,5 ethanol karışımı yaptiktan sonra araç 1.60 basınçlarında patırdama yapmaya başladı.

Gecenin sonunda ise epc yakarak düşük yakıt basınç arızası verdi.

log değerlerinde ise istek basınç ile aracın pompasının bastığı arasında 7 bin’lik bir değer farkı vardı.
Tabi buda doğal olarak aklımıza yüksek basınç pompasının gittiğini getirdi.

Önce benzin filtresi degişimi ile başladım,herhangi bir karışım yapmadan(sadece pompa benzini) bir log aldığımızda yüksek basınç pompası istedigimiz değerleri gayet başarılı bir sekilde eksiksiz bastığını gördük.

Sorum şu sorun ethanol benzini fazla incelttigi icin arka pompa mı yetistiremiyor yada daha önce
Başınıza bu tarz durumlar geldi mi?

Setup bilgileri ; 46mm hybrid turbo-ex wg- buji bobin -dv -eksoz-methanol-intercooler

AhmetKadir
15-07-2023, 15:23
Ben de cok yakmaya basladi diye bir mesaj bekliyordum, teknik konulara o kadar uzak kaldik ki

Diyadin
17-07-2023, 07:46
Etanol Tolyen türevi yakıtlar uzun süre depoda kalınca plastik hortum eritme tortuları çözme gibi durumlar olabiliyor.

Karışım çok fazla olmasa dahi aklıma bu geldi. Yazılımcınızla ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Ucuzdan pahalıya yazayım.

Yazılım kontrolü (orijinal yüklenip deneme yapılabilir)
Benzin filtresi değişimi.
Arka pompanın sökülmesi filtresinin temizlenmesi
Depodaki benzinin boşaltılıp içinin temizlenmesi
Yakıt rayına gelen borunun sökülüp içinin incelenmesi
Enjektörler temizlik ve test
Ön pompa başka bir 1.4 tsiden denenebilir (yenisi pahalı)

Geçmiş olsun kolay gelsin.

onursumer
17-07-2023, 15:00
ethanol kullandığın için bence ozellikle yakıt hortumlarını kontrol et ben bu yuzden kesme patırdama epc yakma sorunları yaşadım

weST.27
18-07-2023, 12:38
Etanol Tolyen türevi yakıtlar uzun süre depoda kalınca plastik hortum eritme tortuları çözme gibi durumlar olabiliyor.

Karışım çok fazla olmasa dahi aklıma bu geldi. Yazılımcınızla ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Ucuzdan pahalıya yazayım.

:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

weST.27
18-07-2023, 13:22

Şef bir sorum olacak eski GTI kullanmandan dolayı,

Ön - arka pompa basınçları ne olmalıdır ? Senin öncesinde aldığın bir log vs mevcut mu ?

Diyadin
18-07-2023, 15:04
Şef bir sorum olacak eski GTI kullanmandan dolayı,

Ön - arka pompa basınçları ne olmalıdır ? Senin öncesinde aldığın bir log vs mevcut mu ?

Ben Polo GTI varken setup parça temini olarak Paşaoğlu Ankara ile çalışmıştım. Oradan bilgi almanı tavsiye ederim.

weST.27
18-07-2023, 15:39
Ben Polo GTI varken setup parça temini olarak Paşaoğlu Ankara ile çalışmıştım. Oradan bilgi almanı tavsiye ederim.

Mertcan Abiye gidemedim 7 aydır benim üşengeçliğim. Tamamdır sağolasın uğrayacağım inşallah

weST.27
12-12-2023, 08:39
Hondata300 naptınız son durum nedir, çözüldü mü sorun, çözüldü ise sebebi neymiş hocam

Hondata300
15-12-2023, 02:21
Hondata300 naptınız son durum nedir, çözüldü mü sorun, çözüldü ise sebebi neymiş hocam

Arka pompamdan çıktı problem, aralıklı olarak dalga geçiyordu, depo içi aem pompa ile degiştirdim. Problem düzeldi.
Ve toluen kullanımına geçtim.

weST.27
15-12-2023, 21:52
Arka pompamdan çıktı problem, aralıklı olarak dalga geçiyordu, depo içi aem pompa ile degiştirdim. Problem düzeldi.
Ve toluen kullanımına geçtim.

Geçmiş olsun sevindim çözmenize,
Peki log alıp öncesinde anlaşılmadı mı pompadan kaynaklı olduğu ?