Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farlara ppf hakkında

twin
03-08-2023, 17:34
Merhaba
aracımın ön tarafında ppf var farlarda yok farlara önerir misiniz, Lazer farlar mevcut ısınma ya da ışıkta bozulma olur mu ya da korur mu sizlere sormak istedim

TarikS
03-08-2023, 18:24
lazer farlar çok ekstra ısıtıyor diye bir bilgi var mı? sanmıyorum ben

her türlü far tipine yaptırıyorum ben. w211'in farları 4-5 sene önce kaplamıştık biri yara almıştı yeniledik geçenlerde, altında yapışkan kaldı kaliteli ppf de olsa sıcaktan evrim geçirmiş muhtemelen :) bir zımpara pasta yapıp tekrar kapladık

FaikYILMAZSOY
03-08-2023, 23:25
Merhaba. Lazer dediginiz Bi led lazer Projektör merceklerde mk5 jettamda onlar var. Sifir far cami ile projektör montaji yaptiktan sonra kilcal çiziklere cila yapip uzerine ppf kaplattim. Hem derinlik kazandirdi goruntuye hemde su iticiligi. Tavsiye ederim detaylari Jetta konumda olmasi lazim fotolarla inceleyebilirsiniz.

twin
04-08-2023, 09:06
Merhaba. Lazer dediginiz Bi led lazer Projektör merceklerde mk5 jettamda onlar var. Sifir far cami ile projektör montaji yaptiktan sonra kilcal çiziklere cila yapip uzerine ppf kaplattim. Hem derinlik kazandirdi goruntuye hemde su iticiligi. Tavsiye ederim detaylari Jetta konumda olmasi lazim fotolarla inceleyebilirsiniz.

merhaba bakıcam abi teşekkür ederim lazer yazıyor diye öyle dedim bmwde herhalde dediğin gibidir pek anlamıyorum

twin
04-08-2023, 09:12
lazer farlar çok ekstra ısıtıyor diye bir bilgi var mı? sanmıyorum ben

her türlü far tipine yaptırıyorum ben. w211'in farları 4-5 sene önce kaplamıştık biri yara almıştı yeniledik geçenlerde, altında yapışkan kaldı kaliteli ppf de olsa sıcaktan evrim geçirmiş muhtemelen :) bir zımpara pasta yapıp tekrar kapladık

böyle bir bilgim yok gelen taşları koruyor mu camı onu merak ediyorum ben teşekkür ederim

eminkilic61
04-08-2023, 10:05
böyle bir bilgim yok gelen taşları koruyor mu camı onu merak ediyorum ben teşekkür ederim

evet, ppf farları ciddi manada koruyor.özellikle pahalı bir araçsa yapılmasını elzem görüyorum.
birçok aracımda her türlü farda da yaptırdım, bir sıkıntı yaşamadım

twin
04-08-2023, 10:30
evet, ppf farları ciddi manada koruyor.özellikle pahalı bir araçsa yapılmasını elzem görüyorum.

araç 23 5.20 o yüzden galiba yaptırmak iyi olacak teşekkür ederim

twin
04-08-2023, 10:31

aydınlatmayı etkiliyor mu

berkay_aydin
04-08-2023, 11:35
En son w205 aracıma yaptırdım aydınlatmada herhangi bir değişiklik yok, kesinlike tavsiye ederim düzgün farlara bile parlaklık derinlik kazandırıyor

eminkilic61
04-08-2023, 17:17
aydınlatmayı etkiliyor mu

etkiliyorsa da hiç farketmedim, belki zayıf farlı araçlarda etkiliyordur

twin
05-08-2023, 10:12
etkiliyorsa da hiç farketmedim, belki zayıf farlı araçlarda etkiliyordur

ortak fikir görüşü etkilemiyor yaptırması lazım bir olay teşekkür ederim

S-works
05-08-2023, 10:32
Yaptırabilirsiniz. Far ne kadar ısınırsa ısınsın kaput kadar ısınamaz. Hem motor hem güneş sıcaklığı ile araçtaki en fazla ısınan parça kaput. Sorun yasamazsınız. Poliuretan yaptırın. İçinizin rahat etmesi için 3-4 yıl sonra söküp yenileyin.

Görüşünüzü sizin fark edebileceğiniz oranda etkilemez. Belki Binde 3-5 aydınlatmayı etkiliyordur. Onu da göz seçemez zaten.

twin
08-08-2023, 16:49
Yaptırabilirsiniz. Far ne kadar ısınırsa ısınsın kaput kadar ısınamaz. Hem motor hem güneş sıcaklığı ile araçtaki en fazla ısınan parça kaput. Sorun yasamazsınız. Poliuretan yaptırın. İçinizin rahat etmesi için 3-4 yıl sonra söküp yenileyin.

Görüşünüzü sizin fark edebileceğiniz oranda etkilemez. Belki Binde 3-5 aydınlatmayı etkiliyordur. Onu da göz seçemez zaten.

işi uygulayan birinden görüşü etkilemez demesi içimi daha da rahatlattı