PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vw t-cross çaresiz kalan bagaj kapağı çarpma derdi

Aydemiru
31-08-2023, 20:24
selamlar,

3 aylık bir vw t-cross kullanıyorum, 5000 kmde. Sıfır aldım arabayı, kazası, işlemi vs yok. İlk 2500 km sonrası arka taraftan bir çarpma sesi gelmeye başladı, klasik plastik aksam trim sesi gibi değil. Düzgün asfaltta bile, düşük hızda ve özellikle yanal hareketlerde rahatça duyulan bir ses. Hikayenin özeti, tampon içi, bagaj kapağı üzerinde iç taraftaki plastik koruyucu ve iç kablolama, stepne, davlumbaz duvarı, pandizot, koltuk bağlantıları, kilit mekanizması, trim ayakları, kilit ayarı, bagaj ayarı, yürüyen aksam kontrolü, egsoz çarpması, araya giren taş vs her şey denendi, bakıldı.

En son VW Erelde bir usta bagaj kapağı amortisörünün bağlantı yuvalarına bir yağlama yaptı. Bir süre gitti çarpma sesi ve sonra geri geldi.
Türkiyede parça olmadığı için ve siparişle uzun sürede geleceği için ve gelecek parça da aynı olduğu için, muadil ürün aradım. Aynı ölçüde başka bir amortisör buldum, taktım. İlk anda tümüyle gitti ses, 1 saat tam sessizlikle huzur buldum.. Ve kör talih yine geldi. Amortisörü söktüm, öyle yürüttüm, yine çarpma sesi. Yağlamada ve ikinci amortisörde ses neden gitti, 1 saate neden geldi ayrı muamma, amortisörü çıkarıp denediğimde gelmeye devam etmesi ne anlama geliyor, artık karıştı kafam.

En son aklıma gelen kapı ve kilit ayarını her bağlantı noktasını gerekiyorsa tümden söküp, takıp yapacak tecrübesi, beceri-bilgisi yüksek bir ustaya bagajı teslim etmek.

Satarken arabayı bagaj kapağı sök takla bir derdim yok.

Sorum şu: Tavsiye edebileceğiniz Maslak, Kartal ya da Bostancıda bu işe burun kıvırmadan, belki de selamınızla gidip yaptırabileceğim birileri var mıdır?

Uzun, yorucu hikaye için kusura bakmayın. İyi forumlar

131mirafiori
01-09-2023, 06:51
1 seneden fazla T-Cross kullandım düz yolda hiç bir problemim yoktu ancak mahalle aralarında ve taş yollarda müziğin sesini fazlasıyla açmak zorunda kalıyordum.

Gelen ses sizin tarif ettiğiniz gibi mi değil mi tam bilmiyorum ama servise götürdüğümde plakalık arkasına sünger koyduk çözüldü dediler ama çözülen bir şey yoktu :)

Sattım aracı ancak kurtulamadım çünkü ablama verdim en kısa sürede o sesin kaynağını bulmak için bir mesai yapacağız...

T-Cross'u satma amacım olan Kia Ceed SW aldığımda da ise sağ arkadan gelen yavru kedi sesi gibi bir sesten muzdaribim ancak onu çözdük gibi yarın lifte kaldırıp davlumbaza bakacağım, bu arada 2 aracında ilk sahibiyim 2. el almış olsam kesinlikle bu kadar takılmazdım bu seslere.

Başka biri direksiyondayken koltukları yatırıp uzanın içeri sesin tam olarak kaynağını bulup ona göre yoğunlaşın bence.

Aydemiru
01-09-2023, 07:03
yaz sıcağında bagaj içinde çok usta dolaştı :D Hepsi bagaj kapağının sol köşesi ve yanı civarından duydular yazdığım çarpma sesini. Plakalık ilk denediklerimizdendi bu arada.

d3n1s
01-09-2023, 08:42
yaz sıcağında bagaj içinde çok usta dolaştı :D Hepsi bagaj kapağının sol köşesi ve yanı civarından duydular yazdığım çarpma sesini. Plakalık ilk denediklerimizdendi bu arada.

hocam el elin esegini turku cagirarak arar diye bir laf var, nacizane tavsiyem, araci birine verin, o surerken siz dinleyin. Emin olun kimse sizin kadar titizlenemez boyle bir durumda.

mikelazi
01-09-2023, 11:14
çok sinir bozucuymuş.

inş. çözümlersiniz

Mutu
01-09-2023, 13:35
2018 polomda da vardı bagaj kısmından gelen, bagaj stoperlarını az ileri alınca azalmıştı, zamanla da gitmişti. Nasıl gitti, nereden geliyordu çözememiştim ama :)

Mehmetmert
01-09-2023, 13:39
Arka koltuklar yatık sürdünüz mü hiç?

Aydemiru
01-09-2023, 14:42
Arka koltuklar yatık sürdünüz mü hiç?

Tabi, ilk 10 olagan supheli icinde onu da dikkatlice eledik Bagaj kapisi plastik ayar takozlariyla milyon kombinasyon denendi. Stoplari ve yanlarindaki plastik parcayi bagaj kapisü kapandiginda carpar suphesiyle sokup oyle de 6uruttuk. Zaten stepne ve benzeri carpacak ekstra parca olmadan yaptik bunlari.

gökan
02-09-2023, 10:11
Bu konuda kulaklarım çok hassas doğrusu �� ufacık tıkırtı bile hissediyorum

berkay_aydin
02-09-2023, 11:19
Amortisor Testi Nasıl Yapılır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=kSFgirPUouE)

bu tarz amortisör test yeri bulup titreşim altında dinlemenizi öneririm, çok basit bagaj içi soket kablo bile çıkabilir bence

Aydemiru
02-09-2023, 12:57
Amortisor Testi Nasıl Yapılır? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=kSFgirPUouE)

bu tarz amortisör test yeri bulup titreşim altında dinlemenizi öneririm, çok basit bagaj içi soket kablo bile çıkabilir bence

son bir boyle de deneyebilirim tabi, sagolun oneri icin.

Burak Mehmet
04-09-2023, 12:01
stepne havuzuna falan baktınız mı sabitlenmemiş bir şey olabilir mi ?

Aydemiru
04-09-2023, 19:19
stepne havuzuna falan baktınız mı sabitlenmemiş bir şey olabilir mi ?

bagaj çok zamandır bomboş. Tampon bile söküldü, bagaj kenarları açıldı vs. En son dün uyduruk bir ince çuval bezini sol taraftaki fitilin üzerine kısmen serdim, biraz daha kastırsın o taraftan diye, çarpma sesi yarı yarıya azaldı.

B.Koçer
04-09-2023, 22:33
Connectte benzer problem yasadım arka araba amortisörlerini değişerek çözüm buldum

Aydemiru
05-09-2023, 19:44
Connectte benzer problem yasadım arka araba amortisörlerini değişerek çözüm buldum

çok bezmezsem en azından söktürüp, takoz, kule, amortisör vs de kontrol ettireceğim. En son kilide tekrar ama bu sefer bir iki tur kumaş bant sardım. Bazen hiç ses çıkmıyor, bazen tutturukluyor.

Emre911
06-09-2023, 00:09
Bahsettiğin sesin birebir aynısı leonda başıma gelmişti benzin deposunun bağlantı yerlerinden birinde defo çıkmıştı eskişehir asil servisinden bi usta nokta atışı bulmuştu depo boş veya doluyken ses yoktu ama yarım depoyken rahat rahat duyuyordum fulleyip bi sesi takip edin derim. Bildiğim kadarıyla bu araçlarda depo içi dalga kıran yok en azından leonda yoktu. Araç geçmişinde yapılan işlemi olduğu gibi yazıyolarsa yetkili servise gittiğinizde sorgulattırın. Araç şuan bana ait olmadığı için plakasını özelden yazıyorum.

Aydemiru
06-09-2023, 20:00
Bahsettiğin sesin birebir aynısı leonda başıma gelmişti benzin deposunun bağlantı yerlerinden birinde defo çıkmıştı eskişehir asil servisinden bi usta nokta atışı bulmuştu depo boş veya doluyken ses yoktu ama yarım depoyken rahat rahat duyuyordum fulleyip bi sesi takip edin derim. Bildiğim kadarıyla bu araçlarda depo içi dalga kıran yok en azından leonda yoktu. Araç geçmişinde yapılan işlemi olduğu gibi yazıyolarsa yetkili servise gittiğinizde sorgulattırın. Araç şuan bana ait olmadığı için plakasını özelden yazıyorum.

bakayım hocam, her fikir, tecrübe değerli. çok teşekkürler

GokhanRS
07-09-2023, 11:50
ne çıkacak çok meraktayız :D benzeri başıma kodiaq da geldi ama benimki sadece takım çantasıymış. plastik çantayı bez çantaya sarıp koydum bagajdaki yerine düzeldi.

MiaMi
07-09-2023, 14:55
Muhtemelen

Yerinden çıkan bir bakalit klipsi sağ veya sol arka üst sütunlar içinde olabilir.
Bagaj amortisörleri deniyor ama anlam veremiyorsun 5 km ile taşın üstünden geçerken araç nereye esniyor diye.
Benzin depo bağlantısı olabilir depo kapağı arkası benzin borusu vs.

Gelen ses "LIK" sesi benim tecrübem sanki ufak ağır gramajlı bir civata oynuyor ufack bir yerlerde.

Aydemiru
07-09-2023, 19:29
ne çıkacak çok meraktayız :D benzeri başıma kodiaq da geldi ama benimki sadece takım çantasıymış. plastik çantayı bez çantaya sarıp koydum bagajdaki yerine düzeldi.

psa araçlarında trim klipsleri ve dekor eklenti gevşeklikleri konusunda oldukça eğitimliyim. Keşke öyle olsaydı, altını kaldırmadığımız plastik parça kalmadı. Vw yoğurt kabı plastiği kullanmış t-crossta ama şaşırtıcı şekilde o montaj sorunsuz. Benzin deposu bağlntısı, borusu ve amortisör üst parçalarına baktıracağım.

Aydemiru
07-09-2023, 21:06
t-crossun kısa abisi polo da aynı dertten muzdarip belli ki. Ben de likteki kurbanlar gibi ses gelen tarafa ince bir çuval bezini bir iki kat serdim. O da bir miktar kesti.

yazanlardan biri vw bir bagaj giysisi yapmalı diye dalga da geçmis.

Knocking noise from rear? - it'll be the tailgate... - UK-POLOS.NET - THE VW Polo Forum (https://uk-polos.net/viewtopic.php?t=75547)

GokhanRS
08-09-2023, 09:04
psa araçlarında trim klipsleri ve dekor eklenti gevşeklikleri konusunda oldukça eğitimliyim. Keşke öyle olsaydı, altını kaldırmadığımız plastik parça kalmadı. Vw yoğurt kabı plastiği kullanmış t-crossta ama şaşırtıcı şekilde o montaj sorunsuz. Benzin deposu bağlntısı, borusu ve amortisör üst parçalarına baktıracağım.

Шумоизоляция Volkswagen T-Cross - STOP-SHUM - шумоизоляция автомобиля (https://stop-shum.ru/shumoizolyatsiya-volkswagen-t-cross/)

bu linkten aracını sökmeden bakalitlerin altı nasılmış bakabilirsin. ruslar da dertli t cross dan. paraya kıyıp komple izolasyon yaptıran çok var. Kontrol ettim google çeviri mantıklı çeviriyor.

Aydemiru
08-09-2023, 11:48
Шумоизоляция Volkswagen T-Cross - STOP-SHUM - шумоизоляция автомобиля (https://stop-shum.ru/shumoizolyatsiya-volkswagen-t-cross/)

bu linkten aracını sökmeden bakalitlerin altı nasılmış bakabilirsin. ruslar da dertli t cross dan. paraya kıyıp komple izolasyon yaptıran çok var. Kontrol ettim google çeviri mantıklı çeviriyor.

leylek gibi olmasına rağmen yolda yatmaması, darbe emişte sessizliği, vites yollarının ve debriyajın düzgün oluşu, motor sessizliği, koltuk rahatlığı, iç ferahlık, bagaj hacmi vs kıvamında olmasa benim için, üşütmüş gibi uğraşmadan satayım derdim ama işte..

Sağolun, dikkatlice inceliyorum.

Aydemiru
10-09-2023, 09:25
bu garip konudan fayda edinebilecek kişiler için son sanayi aksiyonumu yazayım. İlk postumda belirttiğim bagaj amortisörü konusunu tekrar, burda cevap veren kişilerin önerilerini de değerlendirmek üzere bostancı oto sanayiye uğradım. Benzin deposu bağlantıları, amortisör kontrolü sonrası, tekrar bagaj amortisörüne baktık. Sağ taraftaki amortisörün olabildiğince sallanmaz dururken, soldakinin hem bağlantı yerlerinden hem de ana kısmından sağa sola çok gevşek şekilde oynadığını gördü usta. Ben de daha önce bağlantının kalınca yağlandığını, kısa bir süre sesin gittiğini anlattım. Hatta bu amortisör sorunluysa neden tümden söktüğümde sesin geldiğini anlamadığımı da sordum. O da o kısımda amortisör bozukluğundan ve yokluğundan her durumda çarpma oluyordur diye düşünüp, bir kez daha gres yağı dediği kırmızımsı bir yağla bağlantı yuvalarını doldurdu. Dün takip eden bir iki saatlik sürüş sırasında çokluk yoktu çarpma sesi. Ara ara geliyor ama sanırım şimdi 500mm 500N bilstein ya da stabilus amortisör getirtip yurtdışından denemeyi düşünüyorum.