Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : hosting firmaları hakkında

olcay_bora
22-09-2023, 11:38
arkadaşlar hayırlı cumalar,
şuan web sayfamızda natro ile çalışıyorum fakat bazı çözülemeyen sorunlar yüzünden büyük iş kayıplarına sebebiyet veriyorlar. başka bir hosting firması ile anlaşma yapmayı düşünüyorum. Türk olan bana önerebileceğiniz özellikle kullanan arkadaşlardan memnun kaldıkları hosting firmalarını paylaşabilirseniz memnun olurum

Schumi
22-09-2023, 14:32
Çözülemeyen sorunlar nedir. Mesela email ile mi alakalı ?

ardicli2000
23-09-2023, 10:48
Türkticaret net le çalışıyoruz. Ekseriyetle statik sayfalar Drupal CMS ve dinamik PHP sayfalarımız/uygulamalarımız var.
Email için de SendGrid kullanıyoruz.
Bir sorun yaşamadık hiç.

olcay_bora
24-09-2023, 15:15
Çözülemeyen sorunlar nedir. Mesela email ile mi alakalı ?

mesela müşterilerle mailleşirken 3 5 defa yanıtlayarak görüşmelerimiz devam ettiği için bir süre sonra hata veriyor. bildirdim sistem bloke oluyormuş kaldırdılar 2 gun sonra yıne aynı sorun oldu. yada yeni bir mail atacagım wordde yazımı hazırlayınca kopyala yapıştır ile koydugumda yıne hata veriyor gitmiyor. bazen hata verıyor ama mail gidiyor bu sefer musterıye 3 4 defa aynı maılı gondermıs bulunuyorum

Schumi
25-09-2023, 10:08
Hostinigi değiştirmeden sadece mailini yandex e taşıyabilirsin. Hosting şirketlerinin mail hizmetleri hiçbir zaman iyi olmuyor zaten.

olcay_bora
25-09-2023, 14:28
Hostinigi değiştirmeden sadece mailini yandex e taşıyabilirsin. Hosting şirketlerinin mail hizmetleri hiçbir zaman iyi olmuyor zaten.

Onu bilmiyordum araştirayim tesekkür ederim cok makbule geçti bu bilgi gercekten

Ranthor
26-09-2023, 11:44
yandex bazi avrupa ulkelerinde banlandi die biliyorum risk var mi

individual
26-09-2023, 11:47
mail için bizim eski firma gmail kullanıyordu.çok memnun kalmıştık.açıkcası bir sorun yaşamadık.yandex kullanan'da var ama benim tercihim gmail olur.

(yandex rusya belli bölgelerde belki kısıtlama gelebilir)

ardicli2000
26-09-2023, 14:59
Mailde biz exchange kullanıyoruz. pahalı ama değer.

ChuckBartowsKi
27-09-2023, 10:52
exchange rakipsiz.

olcay_bora
30-09-2023, 11:58
exchange rakipsiz.

yerli mi peki var mı linki

ardicli2000
01-10-2023, 13:54
Microsoft Exchange server.

Tr de resmi sağlayıcı şirketler var.

Schumi
01-10-2023, 22:37
Exchange rakipsiz ama gerek yok. O parayı ona vermek yerine gmail daha mantıklı. Yandex Rusya Ukrayna savaşı sırasında bile sorun yapmadı. Dünyanın 140 ülkesinde otellere ürün satışı yapan müşterim var. Bütün hayatları email üstüne. Yandex kurduğum günden beri münferit tekil sorunlar dışında problemsiz. Bende savaş sonrası kesin sorun yaşarlar gmail'e çevirmek gerekir dedim ama sorun olmadı.

olcay_bora
18-02-2024, 12:49
Microsoft exchange veya gmail kurumsala e geçmeye karar verdim lakin kimle görüşsem kendi altyapılarındaki maili bana satmaya çalışıyor kimse exchange veya gmaile geçiş için yardımcı olmuyor. Beni yönlendirebileceğiniz bu entegrasyonu yapacak kim var ücreti neyse ödeyeceğim zaten.

olcay_bora
18-02-2024, 13:20
Türkticaret net le çalışıyoruz. Ekseriyetle statik sayfalar Drupal CMS ve dinamik PHP sayfalarımız/uygulamalarımız var.
Email için de SendGrid kullanıyoruz.
Bir sorun yaşamadık hiç.

Diger sayfamızı ve mqilimizi de türlticaretten aldık. Gonderdiğim maillerin yuzde 90ı alıcıda gereksiz kutusuna dusuyor. Bu sendgrid nedir tam olarak

Schumi
18-02-2024, 22:07
Diger sayfamızı ve mqilimizi de türlticaretten aldık. Gonderdiğim maillerin yuzde 90ı alıcıda gereksiz kutusuna dusuyor. Bu sendgrid nedir tam olarak

Toplu mail mi atıyorsunuz reklam amaçlı ? Yoksa tekil mailleriniz mi spam'a düşüyor ?

EnesAksu
19-02-2024, 07:28
Yandex siz kullansanız diğer alıcı uygulama ve hosting şirketlerinde firewall kurallarına yada güvenlik ürünlerine takılma olasılığı en çok mail uygulamasıdır. Sonra size mailiniz ulaşmadı, gelmedi gibi cümleleri çok duyabilirsiniz. Yandex çoğu spama düşer. hosting firması olarak veridyen şuana kadar en iyi çalıştıklarım arasında olabilir.

olcay_bora
19-02-2024, 11:29
Tekli mail günde 2 veya 3 en fazla bazen 1 içeriğinde de ürünümüzden bahsediyorum fiyat bilgilendirmesi yapıyorum o kadar

iborpm
19-02-2024, 12:12
sağlayıcı hizmetinde 2 sitem için isimtescil.net kullanıyorum. Ama hosting ve mail hizmetinde hostgatoru kullanıyorum belki biraz tuzlu gelebilir ama kesinlikle baş ağrıtmayacak çok sağlam bir sağlayıcı olduguna eminim. Sürekli hizmet veren online müşteri hizmetleri olduğu için en ufak bir sorunda bile kısa sürede sorun çözüme kavuşuyor. Tavsiye ederim. 2 farklı şirketimde toplamda 15 sene kadar kullanıdm hala da kullanmaya devam ediyorum.

Schumi
19-02-2024, 21:04
Tekli mail günde 2 veya 3 en fazla bazen 1 içeriğinde de ürünümüzden bahsediyorum fiyat bilgilendirmesi yapıyorum o kadar

Yanlış yazdım. Bu maili toplam kaç kişiye yolluyorsun. Günde 1 yada 2 maili adres defterindeki herkese mi atıyorsunuz ? 500-1000-5000 kişiye gibi ?

olcay_bora
20-02-2024, 10:13
Yanlış yazdım. Bu maili toplam kaç kişiye yolluyorsun. Günde 1 yada 2 maili adres defterindeki herkese mi atıyorsunuz ? 500-1000-5000 kişiye gibi ?

Yok hayır sadece 1 veya 2 kişiye sadece toplu gönderim yapmıyorum hiç

ardicli2000
22-02-2024, 08:22

Twilio'nun mail hizmeti.
Özel VIP server da sunuyorlar ama daha pahalı tabi.
DKIM ve SSL ayarları sorunsuz olmalı.
Yine de yeni mail adresi her zaman riskli.
Günde 1 ya da 2 mail demişsiniz. 1 ya da 2 kişiye mi gidiyor, binlerce kişiye mi gidiyor?
Yavaş yavaş göndermelisiniz. Günde 20-30 KİŞİYLE başlayıp yavaş yavaş arttırın.
Mail içerisindeki görsel boyutu düşük olsun. Video GIF vs koymayın.

Sendgrdi hem API hem de kendi arayüzü üzerinden Campaign yapabiliyorsunuz. Alışınca oldukça kullanışlı ve güzel açıkçası.

olcay_bora
23-02-2024, 17:55
Twilio'nun mail hizmeti.
Özel VIP server da sunuyorlar ama daha pahalı tabi.
DKIM ve SSL ayarları sorunsuz olmalı.
Yine de yeni mail adresi her zaman riskli.
Günde 1 ya da 2 mail demişsiniz. 1 ya da 2 kişiye mi gidiyor, binlerce kişiye mi gidiyor?
Yavaş yavaş göndermelisiniz. Günde 20-30 KİŞİYLE başlayıp yavaş yavaş arttırın.
Mail içerisindeki görsel boyutu düşük olsun. Video GIF vs koymayın.

Sendgrdi hem API hem de kendi arayüzü üzerinden Campaign yapabiliyorsunuz. Alışınca oldukça kullanışlı ve güzel açıkçası.

Günde sadece 1 yada 2 kişi nadiren 3 kişi en fazla. Sendgridi bir araştırayım bakalım yapabilecek miyim. Bir de bugün bir firma ile gorustum smartmessage diye bir firma. Firmadaki yetkili sagolsun biraz daha aydınlattı. Mail içeriği sadece yazı olmamalıymıs. Kb bazında mailin metin ve resim dosyası içermesi spam olmama ihtimalini daha arttırıyormuş. Öte yandan para birimleri tl usd euro veya sembolleri gibi şeylerin kullanılmaması gerekiyormuş. Ve bazı kelimeler free offer cheap cheap dear vs gibi kelimelerde çok olursa spam olma ihtimalini arttırıyormuş. Bu yuzden fiyat listemizi görsel olarak ekte yüklememizi önerdi.

ardicli2000
24-02-2024, 08:58
Günde sadece 1 yada 2 kişi nadiren 3 kişi en fazla. Sendgridi bir araştırayım bakalım yapabilecek miyim. Bir de bugün bir firma ile gorustum smartmessage diye bir firma. Firmadaki yetkili sagolsun biraz daha aydınlattı. Mail içeriği sadece yazı olmamalıymıs. Kb bazında mailin metin ve resim dosyası içermesi spam olmama ihtimalini daha arttırıyormuş. Öte yandan para birimleri tl usd euro veya sembolleri gibi şeylerin kullanılmaması gerekiyormuş. Ve bazı kelimeler free offer cheap cheap dear vs gibi kelimelerde çok olursa spam olma ihtimalini arttırıyormuş. Bu yuzden fiyat listemizi görsel olarak ekte yüklememizi önerdi.

Yani benim maillerin çoğunda resim ya da link var. Ayrıca ₺ işareti de var. Ödeme tutarını yazıyor. Güvenli görüldükten sonra bunlar dert değil.

AMA günde 2 3 kişiye 2 -3 mail bunların çok dışında. Basit bir konu. Tahminimce yeni domain adresine bağlı yeni bir mail hizmeti. Gmail ya da yandex mail le bir deneyin derim. Sendgrid pahalı gelir ve de gerek yok. API Marketing Campaign ihtiyacı yok gördüğüm kadarıyla. SSL DKIM TKIP vs ayarları tam yapılmalı. SSL inizde email yoksa ekleyin. Ücretsiz zaten. server hizmeti aldığınız şirkete de yazsanız yardımcı olurlar.

Öte yandan mail attığınız kişilerin adresleri kurumsal firmalara aitse onlar kendi filtrelerini uyguluyor. 100% giden mail i gönderemiyoruz. Whitelist e eklemeleri gerek. CISCO spam filtrelerini kullanıyorlar. Onlar da inanılmaz katı ve bilgi vermiyorlar.

Bir diğer etken de ortak IP havuzu. Domaininzin çalıştığı IP başkaları tarafından kullanılıyorsa ve onlar da zamanında çok Sapm mail attılarsa IP engellidir. Bilmiyorum ama bilmem ne yapsanız kaldırtamasınız.

olcay_bora
24-02-2024, 10:55
Yani benim maillerin çoğunda resim ya da link var. Ayrıca ₺ işareti de var. Ödeme tutarını yazıyor. Güvenli görüldükten sonra bunlar dert değil.

AMA günde 2 3 kişiye 2 -3 mail bunların çok dışında. Basit bir konu. Tahminimce yeni domain adresine bağlı yeni bir mail hizmeti. Gmail ya da yandex mail le bir deneyin derim. Sendgrid pahalı gelir ve de gerek yok. API Marketing Campaign ihtiyacı yok gördüğüm kadarıyla. SSL DKIM TKIP vs ayarları tam yapılmalı. SSL inizde email yoksa ekleyin. Ücretsiz zaten. server hizmeti aldığınız şirkete de yazsanız yardımcı olurlar.

Öte yandan mail attığınız kişilerin adresleri kurumsal firmalara aitse onlar kendi filtrelerini uyguluyor. 100% giden mail i gönderemiyoruz. Whitelist e eklemeleri gerek. CISCO spam filtrelerini kullanıyorlar. Onlar da inanılmaz katı ve bilgi vermiyorlar.

Bir diğer etken de ortak IP havuzu. Domaininzin çalıştığı IP başkaları tarafından kullanılıyorsa ve onlar da zamanında çok Sapm mail attılarsa IP engellidir. Bilmiyorum ama bilmem ne yapsanız kaldırtamasınız.

Anladım tamamdır ben bu bilgiler doğrultusunda turticaretle yine bir konuşayım bahsettiğiniz ayarlar için yardımcı olurlar umarım

ZaZy
28-02-2024, 10:17
0530 884 65 98 Mesut bey
Bir arayın konusun biz şirketçe çok memnunuz

ZaZy
28-02-2024, 10:20
0530 884 65 98 Mesut bey
Bir arayın konusun biz şirketçe çok memnunuz
Bizim firmamız Maristanbul Osgb.İlhan beydeb aldım derseniz çok yardımcı olur

ardicli2000
01-03-2024, 10:20
Bizim firmamız Maristanbul Osgb.İlhan beydeb aldım derseniz çok yardımcı olur

Herkes Mesut'u arıyor galiba. Biz de onu arıyoruz. Vay adamın haline :D

ZaZy
06-03-2024, 13:55
Herkes Mesut'u arıyor galiba. Biz de onu arıyoruz. Vay adamın haline :D

iyi iş çözer ulaşamazsanız haber verin bana 0505 528 46 87

Schumi
06-03-2024, 15:55
www.mxtoolbox.com'dan domaininiz için bir check up yapar mısınız? Ayrıca black list kontrolüde.

hasqar
06-03-2024, 21:22
Yandex siz kullansanız diğer alıcı uygulama ve hosting şirketlerinde firewall kurallarına yada güvenlik ürünlerine takılma olasılığı en çok mail uygulamasıdır. Sonra size mailiniz ulaşmadı, gelmedi gibi cümleleri çok duyabilirsiniz. Yandex çoğu spama düşer. hosting firması olarak veridyen şuana kadar en iyi çalıştıklarım arasında olabilir.

Bu sorunu yaşadım yandex'te. SPF kaydı yüzünden yapıyor genelde.

ardicli2000
08-03-2024, 08:39
Bu sorunu yaşadım yandex'te. SPF kaydı yüzünden yapıyor genelde.

Artık SPF ve DKIM ayarları tam olmayan sunculardan gelen mailleri Google ve Yahoo direk engelliyor. Gerekli güncellemeleri herkesin yapması gerekli.