Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Cooper S GP vs S2K @ ist
http://videos.streetfire.net/video/mini-cooper-s-GP-vs-S2K_444954.htm?ref=56deeef3-ff61-47c8-8c2c-9b9a010b6742
http://videos.streetfire.net/video/s2k-vs-mini-cooper-s-gp_444955.htm?ref=56deeef3-ff61-47c8-8c2c-9b9a010b6742
iyiymiş :) cooper kaç kg?
DoDo_hamann
23-01-2009, 22:28
Normal bir sonuç :) Gp 1200kg civarında..
1090 civarında.. normal s ten 40 kilo hafif..
gp zaten normal mınıden hafıf olmasa bı garıplık olurdu...
Rockford
23-01-2009, 22:35
uçan süpürge :) maşallah her iki aracada.
Vtec-SEDAN
23-01-2009, 22:36
tehlikeli bir gp :) maşallah
TYPERHAKAN
23-01-2009, 22:40
150 kmyekadar önde olması normal.sonra?
220 civarında yanına geliyor s2k
son haliyle dyno ya çıkmadı.
stock kac? extra ne var ozaman
DoDo_hamann
23-01-2009, 22:49
stock 218hp.neler var gpde yekta
Tholl-ga
23-01-2009, 22:53
orjinali 218 hp
17 kasnak
superchip
supersprint headers
250 lerde olması gerekıyo sanırım?
Low-Rider
23-01-2009, 22:56
cooperın sürücüsünde iş yok galiba
Tholl-ga
23-01-2009, 22:56
dyno da görücez.tahmin yürütmek yanlış olur ;)
250 çıkmaz ama daha düşük çıkar
DoDo_hamann
23-01-2009, 22:57
240 civarı diyelim :)
218 stock makıne chıple yuzde 10 gıbı verır bence asırı besleme cunkı,kasnakta var basınc artmıs manıfoldda var . 250 cıkmazsa ayıp deılmı kanka?
masalalh guzel yurumuslar
250 hp mümkün değil çıkarmaz.Gp zaten orjde s'e göre hafif yüklü geliyor..
250 hp mümkün değil çıkarmaz.Gp zaten orjde s'e göre hafif yüklü geliyor..
hafıf yuklu gelıyor dıye bır mantık yok. ozaman yazılımı zaten tekrardan yapılmıs dıye dusunelım. nıye tekrardan gp ıcın chıp var yada kasnak var? yada manıfold vs var?
hafıf yuklu gelıyor dıye bır mantık yok. ozaman yazılımı zaten tekrardan yapılmıs dıye dusunelım. nıye tekrardan gp ıcın chıp var yada kasnak var? yada manıfold vs var?
Ya şimdi blok 170 lik blokla aynı.Bildiğim kadarıyla enjektör,kasnak ve yazılım farklı olduğu için 218 hp çıkarıyor gp.
Dolayısıyla bahsi geçen listeyi stock s'e uygularsak tabiki 40 hp cepte diyebiliriz.Ama gp için geçerli değil bu.
Stock s'e %17 oversized s.c kasnağı takınca deli gibi boost alınabilir fakat gp'nin kasnağı zaten oversized,(yanlışım yoks %11 olması lazım) onu %17 likle değiştirince sadece %6 lık bir kazanç oluşuyor kasnaktan...
Nasılki type-r yükleyince s2000 güçleri elde ediliyor fakat aynı işlemleri s2000'e uygulayınca type-r kadar verim alınamıyor gp'de öyle..
En büyük kozu hafifliktir Gp'nin..
Tholl-ga
23-01-2009, 23:09
kapağı farklı
charger ı farklı
maşalah gp ye thollga :)
mavi mini gördüm sanki rakip varmış :)
s.c eaton m45 olması lazım hepsinde.Bilen biri aydınlatır.
unıtronıc ın GP verısı +30 hp +60 nm.. wımmerda 28 hp sc de bulamadım ama olusu hadı supercghıps 20 versın dıyelım. 17 lık kasnak var denıyor buda fazla basınc ve guc demek,ayrıyetten gaz cıkısı daha ıyı olsun dıye ss manıfoldda var. okadar malzeme ıle 240 oluyorsa bosuna ugrasılmıs derım ben. benım gozumde o malzemelerle o aracın hakkı 260 hpdır mın...
cabriolet
23-01-2009, 23:22
s.c eaton m45 olması lazım hepsinde.Bilen biri aydınlatır.
eaton m45 ama gpde port polish yapılmış bi şekilde geliyo gp 11% kasnakla 1.1 bar basıyo :)
gplerde daha büyük sc olması lazım...
cabriolet
23-01-2009, 23:25
unıtronıc ın GP verısı +30 hp +60 nm.. wımmerda 28 hp sc de bulamadım ama olusu hadı supercghıps 20 versın dıyelım. 17 lık kasnak var denıyor buda fazla basınc ve guc demek,ayrıyetten gaz cıkısı daha ıyı olsun dıye ss manıfoldda var. okadar malzeme ıle 240 oluyorsa bosuna ugrasılmıs derım ben. benım gozumde o malzemelerle o aracın hakkı 260 hpdır mın...
selçuk superchips sitesine girip bakarsan orda 8hp yazıyo :) o da normal 210luk jcw paketli miniler için gpde o kadarda vermiyo olabilir :)
benım verdıgım degerler GP ıcın verılmıs degerler 30 ve 28. superchıpse te onlara yakın yada denk bır deger verır gp ıcın dıye dusunuyorum cunkı sc basıt bı fırma deıl o yuzden dıger fırmalara es yada cok az farklı degerler verecektır.ama ben hıc bır asırı besleme arabada yuzde 10 dan asagı deger alındıgını gormedım hp olarak gp de 8 hp verıyorsa sc yaptırmam daha ıyı dıye dusunuyorum
edo typer
23-01-2009, 23:28
mını cok guzel yurumus..s2kda neler var s2k kımın s2k?
Hacim ve aşırı ısı dezavantajına rağmen iyi yürümüş.
Kağıt üzerinde ne çıkaracağından ziyade 2.0 240 hp makina ile nasıl yürüdüğüne bakmak lazım.
1.6x 1.7 den 2720 cc ye tekabul eder GP unutmamak gerekıyo :)
1.6 GP dime 2.0 GP'lerden değil ?
DoDo_hamann
23-01-2009, 23:35
2.0 gp diye bir model yok.
2700cc ye tekabül etmesi kağıt üstünde mantıklı olabilir ama yolda öle olmuyor,ozaman uzundada s2000 gelip geçemesin hacim dezavantajından..
güzel sonuçlar maşallah gp ye :)
edo typer
23-01-2009, 23:40
tekrar sorayım s2k neler var? gozumde canlandırmaya calısıyorum gp nın yuruyusunu..1 tane gp gordum bugune kdr yururken standarttı o gp..kprolu ctr bastan sona kdr ondeydı..
sımdı o malzemelerle GP kac hp olur yaw ben cıdden merak ettım
tekrar sorayım s2k neler var? gozumde canlandırmaya calısıyorum gp nın yuruyusunu..1 tane gp gordum bugune kdr yururken standarttı o gp..kprolu ctr bastan sona kdr ondeydı..
filtre egzost bide headersmış sanırım kardşeim s2k fenada deilmiş gideri yani gp hızlı bende ilk defa gördüm şimdi anlatırlardı hep ama :D
edo typer
23-01-2009, 23:46
filtre egzost bide headersmış sanırım kardşeim s2k fenada deilmiş gideri yani gp hızlı bende ilk defa gördüm şimdi anlatırlardı hep ama :D
eger oyleyse masalllah..cok ıı yurumus gercekten..mın +30 hp:D yoksa ole gıtmesı ımkansız..
eger oyleyse masalllah..cok ıı yurumus gercekten..mın +30 hp:D yoksa ole gıtmesı ımkansız..
220 de geçiliosa s2k ya stock tan bi 4-5boy hızlı sanırım 30 hp ile hızlanır herlade o kadar
maşallah gp çok iyi yürümüş
cabriolet
23-01-2009, 23:51
sımdı o malzemelerle GP kac hp olur yaw ben cıdden merak ettım
240hp senin hatrın içinde 245hp anca olur daha fazla çıkarmaz :)
benim gpde 17sc kasnağı 4lük krank kasnağı megan racing headers vs. var bi yazılım yok kablosunu bekliyorum yazılımı yapmak için benim bile beklediğim 240hp :)
22 hp ıcın okadar malzeme asırı besleme arabada... yazık ugrasmaya degmez
Shadow_Dancer
23-01-2009, 23:55
34 S 0403... Nokta
cabriolet
23-01-2009, 23:59
22 hp ıcın okadar malzeme asırı besleme arabada... yazık ugrasmaya degmez
bellide olmaz gerçi bende tahmin yürütüyorum daha önceki yapılmış mini cooper s lere göre bi çıksa dynoya belli olur ne olmuş ne bitmiş :)
kırılmadan yürümek önemli bence sağlıklı olmuş :)
kanka mantıken temız 40 alması lazım dıyorum ben. yapılan ıslemler basıt ıslemler sayılmaz asırı besleme araba ıcın
mantık öyle diyor ama o şekidle deil aşırı besleme ama limitleri aynı eaten sc lerın sorunu bu saten :)
34 S 0403... Nokta
bu plaka kımın?
bu vurgulama işareti ne için?
gp guzel gıtmıs telefonda almıstım haberını masallah.
Shadow_Dancer
24-01-2009, 00:22
Plaka Gökhan sarıcaya ait, türkiyedeki ilk turbolu cooper S...
Mcs'ler yapıldıgı zaman gayet güzel giden arabalar vurguda o için ;)
Shadow_Dancer
24-01-2009, 00:32
15k km. yürüdü o halde gayette saglıklı bi biçimde sonra turboyu aldı eline, sahibi askerde şimdi araba stock satılık... videosu felan çok fazla yok arabanın o yüzden bilmiyor çok fazla kimse ;)
15k :) inanmışsssınolm soner sen :)
Fuarda bas çek bas çek bitirdik turboyu :D Araç şu anda stock olarak satılık... Dynoda en son 365hp dynosu vardı ondan sonra ayar açıldı ama dynoya çıkmadı araç...
akucukdogan
24-01-2009, 01:19
Ne giderdi beee Hey gidi S :)
15k km. yürüdü o halde gayette saglıklı bi biçimde sonra turboyu aldı eline,
Sorun turbo'damı oldu ?
cabriolet
24-01-2009, 01:35
15k km. yürüdü o halde gayette saglıklı bi biçimde sonra turboyu aldı eline, sahibi askerde şimdi araba stock satılık... videosu felan çok fazla yok arabanın o yüzden bilmiyor çok fazla kimse ;)
minilere çok merakım var benimde bi minim olduğu için ama ben o arabayı hiç yürürken görmedim hep goofyde yatıyodu gördüğümde ön tampon falan sökük bi şekilde :)
minilere çok merakım var benimde bi minim olduğu için ama ben o arabayı hiç yürürken görmedim hep goofyde yatıyodu gördüğümde ön tampon falan sökük bi şekilde :)
yazın amerikadan istediğimiz parçalar gelmek bilmedi...2-3 ay parça bekledik...araba söküldükten sonra gelen parçalar bile oldu...arp saplamalar kutusunda açılmamış duruyo mesela...bu yaz verimsiz oldu gerçekten...
Sorun turbo'damı oldu ?
fuarda olduğu yerde boşa bastıkça bastık sonunda turboda sıkıntı oldu...koca yaz yeni turbo bekledik ondan sonra...ıvır zıvır ufak tefer parçaların bile bulunması uzun sürdüğü için ve sahibinin askere gideceğinden dolayı çokta fazla üstüne düşülmedi aracın yazdan sonra...
gp gitmesi gerektiği gibi gitmiş.tahmini vermesi gereken 240 250 hp arası.ayrıca 34 S Gökhan abinin araba yapıldığından stock a dönene kadar bilmiyorum ama başlarda çok güzeldi.yanlıs anlasılma olmasın =9 gp ye maşallah diyeyim sadece olması gerektiği gibi gitmiş
Gökhanın minisi cok iyi gidiyordu, ben yasanan sorunları modifiye edildigi yere baglıyorum.
Valla Gp gayet basariliydi :) Soforude basariliydi,sahibine kazasiz belasiz insallah.Ilerleyen zamanlarda ne olur belli olmaz.
Arac cok temiz guzel yuruyen bi arac Masallah`i eksik etmeyelim ;) (Y)
Eray Yümsel
24-01-2009, 07:18
maşallah süper olmus.
GP çok güzel gitmiş maşaallah seviyorum minileri :)
gp güzel yürümüş maşallah :)
Plaka Gökhan sarıcaya ait, türkiyedeki ilk turbolu cooper S...
Mcs'ler yapıldıgı zaman gayet güzel giden arabalar vurguda o için ;)
yapıldıgı zamankı vıdeolarını gormedım denem fırsatımız olmadı noktalancak bır durum soz konusu deıl.
ama suan konusmak gerrekırse masallah arac guzel olmus. ama nokta olması ıcın daha cok calısması lazım.
bu arada bu mını cooper lar 2.0 lıtre cıft egztrık olsasanırım herkes mını ye saldırır. arac 200 den sonra 1.6 nın acızlıgını yasayan garıp bısı.
Tholl-ga
24-01-2009, 08:53
egt ile devir saati ortak çalışıo :)
chiefkadir
24-01-2009, 09:43
Maşallah çok iyi gitmiş Gp..
s2k'da birşeyle var herhalde eğer cai vs. lilere 2-3 boyu varsa eğer Gp nin gidişi bize daha iyi bilgi verir :)
yapıldıgı zamankı vıdeolarını gormedım denem fırsatımız olmadı noktalancak bır durum soz konusu deıl.
ama suan konusmak gerrekırse masallah arac guzel olmus. ama nokta olması ıcın daha cok calısması lazım.
bu arada bu mını cooper lar 2.0 lıtre cıft egztrık olsasanırım herkes mını ye saldırır. arac 200 den sonra 1.6 nın acızlıgını yasayan garıp bısı.
minicooper 16 subab saten ama :)
ahah kobay faresi emrahın arabası oldu : hahahaha güzel olmuş ama :P
Aracın sahibiyle konuştum araç turbolu olarak 30k km kullanılmış.
mcs'ler için 2.0 stroker kit mevcut yurt dışında uygulamaları var ama burda maalesef yok.
Gökhan'ın arabaya gelirsek türkiye'te tek olması bence nokta olması için yeterli bir sebepti.Sonuçta mcs de o beygirlerin yanına yaklaşan bir araba daha çıkmadı.
Beyinden dolayı sıkıntılarımız olmasa çok daha farklı sonuçlar elde edebilirdik.Aracın çok fazla videosu yok o tamamen bizim hatamız çok fazla video çekelim derdine düşmedik açıkçası ama çekseydik bize de güzel anı olurdu...
Tholl-ga
24-01-2009, 12:03
güzel geceydi.gelen herkese teşekkürler.
safa ya cemil e akın a ve batıkana ayrıca teşekkür
minicooper 16 subab saten ama :)
16 subap oldugunu bılıorum aksını yazmadım kı ama tek egztrık
akucukdogan
24-01-2009, 12:08
mcs'ler için 2.0 stroker kit mevcut yurt dışında uygulamaları var ama burda maalesef yok.
Gökhan'ın arabaya gelirsek türkiye'te tek olması bence nokta olması için yeterli bir sebepti.Sonuçta mcs de o beygirlerin yanına yaklaşan bir araba daha çıkmadı.
Beyinden dolayı sıkıntılarımız olmasa çok daha farklı sonuçlar elde edebilirdik.Aracın çok fazla videosu yok o tamamen bizim hatamız çok fazla video çekelim derdine düşmedik açıkçası ama çekseydik bize de güzel anı olurdu...
Ayrıca bende çıtırdan videoları mevcut :)
Sefa_vts
24-01-2009, 12:17
egt ile devir saati ortak çalışıo :)
Mini'ye özet geçmişsin bro resmen yaw.. :)
Maşallah araçlara.. yırtıcı Gp ye de tekrardan maşallah.. ;)
Tholl-ga
24-01-2009, 12:21
rolantide ses yoq ama basınca bi acaip oluo yaw :) daha dışardan dinleyemedim sesini :)
Low-Rider
24-01-2009, 13:29
pistte duydun ya sesini
içerdende dışardadan güzel sesi baya
Maxiboost
24-01-2009, 13:44
sevilmedikten sonra uğraşılmaz bence miniyle falan :D
bak arkadaşım kimse *** atmıyor herşeyin bir adabı var tek olması nokta olma anlamına gelmez ayrıyetten nasıl 2 litre oluyor makina anlayamadım :) varmı linki sitesinin ? minicooper a beyin mevcut kim söyledi olmadığını ? araçta fic vardı ayrıca yanılmıyorsam ?
s2k da neler var ??
cai,headers,egzos
bak arkadaşım kimse *** atmıyor herşeyin bir adabı var tek olması nokta olma anlamına gelmez ayrıyetten nasıl 2 litre oluyor makina anlayamadım :) varmı linki sitesinin ? minicooper a beyin mevcut kim söyledi olmadığını ? araçta fic vardı ayrıca yanılmıyorsam ?
*** atıyorsunuz demedim kendi fikirlerimi yazdım sadece...amacım gerginlik tartışma yaratmak değil...2.0 mini dünyada tek ve hala test aşamasında bildiğim kadarıyla north america motorung forumunda bununla ilgili bir kaç konu var...biraz sorunlu oluyormuş ama güzel değerler elde etmek mümkün...
fıc takıldıktan kısa bir süre sonra söküldü...
Gp ye masallah güzel yürümüş :) Bu malzemelerle gp nin 250lere ulaşması çok zor. Zaten ufak bir basınç artışı söz konusu, yazılımla 30lu hpler imkansız yani turbo degilki bu araçbasıncı aç benzini kıs avans ver güç al .. :)
gri S2000i biliyorum , daha önce izlemiştim , bu kadar iyi yürümüyordu sanırım önceleri bir sıkıntısı vardı , simdiyse olması gerektiği gibi gidiyor. Ilk denenen s2k bu değildi bildiğim kadarıyla..
O akşam hava 10-11-12 derecelerdeydi sanıyorum , 2-3-4lü dereceler olduğu zaman mini daha hızlı olabilirdi herhalde.. Tabi şöförüde değişmeli çok kötü sürüyor bence :p
Masallah hepisinee : )
*** atıyorsunuz demedim kendi fikirlerimi yazdım sadece...amacım gerginlik tartışma yaratmak değil...2.0 mini dünyada tek ve hala test aşamasında bildiğim kadarıyla north america motorung forumunda bununla ilgili bir kaç konu var...biraz sorunlu oluyormuş ama güzel değerler elde etmek mümkün...
fıc takıldıktan kısa bir süre sonra söküldü...
stroker la ilgili sorunları başta dewamlı yatak sarmaları deli gibi yatak sarıyor 4. stroker dewamli sarmakta sanırsam yatakalrın tiplerini değiştiriceklerdi ama sağlıklı nekadar oolur bilemiyorum
iki aracada maşallah bu arada s2k headers ne var , çünkü çogu headers s2k güc vermez
chiefkadir
24-01-2009, 22:14
iki aracada maşallah bu arada s2k headers ne var , çünkü çogu headers s2k güc vermezCenk kardeş Denizin s2k için daha önce headers girişimi oldumu ?
yok abi hiç olmadı çünkü trde s2k ya göre headers yok olanlarda performans vermiyor
yok abi hiç olmadı çünkü trde s2k ya göre headers yok olanlarda performans vermiyor
J's satan vardi; bildigim en cok guc verende odur ;)
tunada Js vardı performansta almıstı...
J's satan vardi; bildigim en cok guc verende odur ;)
J's evet en çok güç veren hatta s2k.com usa forum sitesinde de spoondan bile daha güzel güç verdiğini daynolu videolarla anlatmışlardı sorun olmazsa bu siteyede eklerim linki
ahmetuygur
25-01-2009, 18:48
s2000'e nasıl headers yok satısımı yok demk ıstenmış anlamadım ısteyen getırtıyor takıyor bende dc sports headers var arkadasımda stock headers vardı 2 aractada aem v2 cai baskada bısey yok yan yana bastıgımız zaman bnm aracım gecıyordu
berk headers'lar js replikası kıvrımları vs herseyı 1e1 steines steel alınıp takılabılır seramik gereksiz
s2k için TR de tabikide headrs var . benim demek istediğim s2000 için güç veren headers yok. varsada J's var oda TR fazla yok .
ahmet sende s2000turkey.com sitesinde mugen headers satoyodun dc headers madem o kadar iyiydide niye mugeni alana dc yide hediye verecektin :)
kısaca, j's header + exhaust mesela stok sisteme göre 15-20 kilo hafif en başta.
fiyatıda 3000$
Cabriolet Özgür'ün araba stock haldeyken Sadece cai'li s2k ile basmıştık tam sağlıklı bi deneme olmasada öne atlamıştık direkt
iki araçta sürücü + yolcu
Gp'nin kilo avantajı çok iyi
http://www.youtube.com/watch?v=mpK8bIMdaXg