PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F30 320ied 4 yay değişimi sonrası araç yüksekliğinde düzensizlik

punjhei
10-10-2023, 16:54
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2013 320ied
Aldığım galeri aracın 4 yayına sıcak press yapmıştı. Aldığım gibi yedek parçacıdan ön arka sıfır 4 adet yay ve ön 2 amortisör takozu aldım.
Taktıktan bi süre sonra farkettim durum ise:

Ön sol 1 parmak ön sağ 2 parmak yükseklikte.
Arka sol 3 parmak arka sağ 4,5 parmak yükseklikte.
(lastik ve çamurluk arası mesafe)
Önler 225 40 r19
Arkalar 255 35 r19
Lastikler yeni aldım pirelli pzero.

Yani araç sağ tarafta daha yüksek duruyor.
Benim ustam yaylar yan sanayi ondan olabilir diyor.
Başka bi usta da rot ayarı yaptır ön arka dedi. Ön arka rot ayarı yüksekliği de mi ayarlar anlamadım ki bu olayı. Bilmiyorum teknik olarak ama salladı gibi geldi.

Başına gelen oldu mu daha önce?

cnzdmr
10-10-2023, 17:07
Rot ayarı yaptır biraz daha toparlayacaktır ancak tam olarak aynı hizaya gelmeyebilir.

Ben f30 aracıma orjinal eibach yay taktım kodunu vs eibach sitesinden kontrol edip, sağ taraf 1 cm daha düşük oldu.

Sordum soruşturdum BMW lerde genelde böyle bir durum oluşuyor, serviste vs de kontrol ettik diğer yaylı araçlarda da benzer durumlar çok var. Elime metre alıp ölçtüğüm her araç farklı çıktı neredeyse :)

Yayların yan sanayi ise bundan olabilir belki, benim orjinal yaylar varken fark yoktu ya da ufak fark vardı araç yüksek olduğu için ben farketmiyordum bilemiyorum

mikelazi
10-10-2023, 17:08
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2013 320ied
Aldığım galeri aracın 4 yayına sıcak press yapmıştı. Aldığım gibi yedek parçacıdan ön arka sıfır 4 adet yay ve ön 2 amortisör takozu aldım.
Taktıktan bi süre sonra farkettim durum ise:

Ön sol 1 parmak ön sağ 2 parmak yükseklikte.
Arka sol 3 parmak arka sağ 4,5 parmak yükseklikte.
(lastik ve çamurluk arası mesafe)
Önler 225 40 r19
Arkalar 255 35 r19
Lastikler yeni aldım pirelli pzero.

Yani araç sağ tarafta daha yüksek duruyor.
Benim ustam yaylar yan sanayi ondan olabilir diyor.
Başka bi usta da rot ayarı yaptır ön arka dedi. Ön arka rot ayarı yüksekliği de mi ayarlar anlamadım ki bu olayı. Bilmiyorum teknik olarak ama salladı gibi geldi.

Başına gelen oldu mu daha önce?

sağları sola
sollarıda sağa takın bakalım

sıkıntı arabadamı,yaydamı anlasılır

punjhei
15-10-2023, 18:28
İlk fırsatta gideceğim. İş güçten bakamadım hiç yeniden.

Oznsrl
15-10-2023, 23:16
Bu kadar fark normal değil ama zeminde çok fark eder az bir eğim olsa bile böyle farklar olabilir. Dükkanın önü görüntüde dümdüz ama önde 1 arkada 2,5 cm fark ediyor. Gerçekten düz yere aldığımda heryer eşit çıkıyor mesela.