PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen satış temsilcisi imkanları

OnurG
03-11-2023, 10:01
Bugün daha önce satış temsilcisi pozisyonu için başvuru yaptığım volkswagen bayiinden arandım. Görüşmeye çağırdılar. Üniversite mezunuyum askerlikte yapıldı.

Şuan hali hazırda 1.5 ay önce servis danışmanı olarak mg-suziki bayiinde çalışıyorum. Bi cumartesi gidiyorum, bir cumartesi tatil. Pazar günleri hep tatil.

Maaş olarak her özel sektör başlangıcı olduğu gibi asgari ücret tabi ki. Volkswagen'de daha önce çalışmış bu pozisyondaki arkadaşların,abilerin şartlar ve düşüncelerini merak ediyorum.

valkea
03-11-2023, 11:06
Binek araç satış danışmanı olarak İstanbulda bir bayide çalıştım.
Şartları sormuşsun fakat her bayinin kendi içerisinde farklı prim sistemi mevcut.
Örnek x bayisi yüzde 50 kesinti yapabiliyorken y bayisinde bu kesinti hiç olmayabiliyor.
Aynı şekilde çalışma saatleri de her bayi için farklılık gösterir. Benim çalıştığım bayide bi hafta ctesi bir hafta pazar şeklinde shift yapılıyordu.

eminkilic61
03-11-2023, 12:41
yakın bir arkadaşım VW satış danışmanıyken, AUDI satış danışmanlığına terfi etti. Asgari ücretten 2-2.5 kat para alıyordu primler dahil.
evlenince başka şehire gitti, o sektörde değil artık.

MURAT_HLX
03-11-2023, 14:19
seneler önce opelde satış pozisyonunda görev yaparken hele hele sene sonlarına hakim olduğumuz şu dönemde hafta sonu dahil ocak ayına kadar durmadan çalışırdık,
cumartesi hiç bir zaman tatilim yoktu :) markadan markaya fark edebilir bu olay,
ama servisten'se satış bence daha mantıklı ben ise tam tersini yaptım satış-lojistik-servis,özel bmw servisinin tekinde-toyotada ve son olarak fiatta servis işini yaptım aman abi uğraşılmaz millet artık şikayetle neyi bedavaya getireyim derdinler,bence senin için servis'ten satış'a geçmen avantaj,inşallah olumlu sonuçlanır,hakkında hayırlısı

207_TR
06-11-2023, 07:27
Vw Satış Danışmanıyım, özelden numaranı at görüşelim.

207_TR
06-11-2023, 07:28
Edirne Mercan ise yeni görev yerin şef Serhat a Tuğbay'ın selamı var de :)

DOHC
06-11-2023, 08:43
Meslek ne idi?
Ben olsam mesleğimle ilgili bir iş arardım.
Otomobil satış temsilciği ile, bana göre, ev geçindirmek (hanım, çocuk belki 2 çocuk) pek mümkün değil.
Yükselme imkanı kısıtlı, patronun akrabası her an üst pozisyonları kapabilir vs vs vs

ChuckBartowsKi
06-11-2023, 11:21
Asgari ücret gerçekten verilebiliyor mu özel sektörde? Yani bize bir çalışan iş başvurusu yapmıştı doğuş oto 2.elde satış destek temsilcisi sanırım ünvanı yani kendisi maaş+prim 30.000 TLnet ve üzeri aldığını iletmişti 28 yaşında 6 aylık personeli. Gerçekten asgari ücret veren oto bayi olması çok ilginç.

DOHC
06-11-2023, 12:11
Yazmışsın işte, maaş + prim.
Muhtemelen asgari ücret + primdir sistem.
Ya da firma "biz asgari ücretli çalıştırmıyoruz" demek için asgari ücret+100 TL + prim..........

ahmettatar
06-11-2023, 20:17
Satış genelde asgari+prim usulü çalışır. Asgari değilse de 1-2 bin lira üstüdür. Eğer iyi bir satıcı olursan iyide kazanırsın. Yaptığın işten keyif alırsın, insanların en iyi halleriyle uğraşırsın. Bu forumda konuştuğumuza göre sevdiğin işi yapmış olursun. Hangi bayide olduğun önemli olmakla beraber vw de başlamak görece daha iyidir. Turkuaz denen bir sistem var onu öğrenmek ileride avantaj yaratır.

207_TR
07-11-2023, 07:31
Kazanç herkesin kendi kazancı :)

Etik olmayan bir kazanca yönelmeden orta seviye bir devlet memuru kazancından fazlasını kazanırsın. Portföy yaptıkça, hırslı çalıştıkça bir çok devlet memuru üst kademesinden fazla kazanırsın.

Yasak olduğu için tabi ki kazançtan burada bahsedemem.

OnurG
07-11-2023, 07:35
Edirne Mercan ise yeni görev yerin şef Serhat a Tuğbay'ın selamı var de :)

Evet mercandan aramışlardı :)

OnurG
07-11-2023, 07:37
Meslek ne idi?
Ben olsam mesleğimle ilgili bir iş arardım.
Otomobil satış temsilciği ile, bana göre, ev geçindirmek (hanım, çocuk belki 2 çocuk) pek mümkün değil.
Yükselme imkanı kısıtlı, patronun akrabası her an üst pozisyonları kapabilir vs vs vs

Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri mezunuyum, bulunduğum şehirden kaynaklı İnsan Kaynakları gibi pozisyonlarda iş imkanları kısıtlı malesef..