Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Park Tahliye Kararı
eminkilic61
29-07-2024, 08:40
İstanbul Park hakkında gelişme var mıdır?
cumartesi oralardan geçtim. çalışma olmadığı gibi güvenlik bile yoktu sanki
onursumer
30-07-2024, 09:05
rant uğruna koskoca sezonu hiç ettiler sağolsunlar
eminkilic61
30-07-2024, 09:07
rant uğruna koskoca sezonu hiç ettiler sağolsunlar
sezonla kurtulsa yine iyi...
cumartesi oralardan geçtim. çalışma olmadığı gibi güvenlik bile yoktu sanki
kmo otoban tarafına bakan yolda çit ler devrilmiş kolayca iceri girilebiliyor
Aranel Ciryatan
31-07-2024, 10:09
Halka açıldı demek ki. Girip tur atmak lazım :D
Mehmet abi sen bi server aç bize de Assetto icin biz orda dönelim artık :D
Aranel Ciryatan
31-07-2024, 11:03
Mehmet abi sen bi server aç bize de Assetto icin biz orda dönelim artık :D
Server hep hazır. Transponder olmadan hot lap verisi de tutuyoruz.
Hangi araçlar olacak ona karar vermek gerekiyor sadece. :D
baskın basanındır hep beraber toplanıp gidelim pisti istiyoruz diye
Sti_Ozan
31-07-2024, 13:25
Gece 2-3 gibi aydınlatma da yok sadece araç farıyla DTM Yarışı gibi :D
motorla girip dalayım içeri :D
Aranel Ciryatan
31-07-2024, 13:52
Bu arada cidden madem piste çıkamıyoruz. Ben bir simülasyon cafe ile anlaşayım bir etkinlik yapalım bir hafta sonu kaç kişi gelir acaba böyle bişi yapsak :D
girilcek yer varsa bir son tur için aklımı karıştırdı, o bahaneyle ilgilenmek zorunda kalırlar belki :D
Gece girme etkinliği yapacaksak eğer listeye beni de yazın. Plakaları söker gireriz :D
Sti_Ozan
31-07-2024, 14:59
Bu arada cidden madem piste çıkamıyoruz. Ben bir simülasyon cafe ile anlaşayım bir etkinlik yapalım bir hafta sonu kaç kişi gelir acaba böyle bişi yapsak :D
Abi anadolu yakası olursa gelip bi şansımı denerim :D
Aranel Ciryatan
31-07-2024, 15:02
Bostancı'da var tanıdık bir yer. Güzel bir etkinlik fiyatlandırması ödül vs ben bir görüşeyim bu İstanbul Park yokluğunda eğlenceli olabilir pist severlere :D
+1 10karekter
Bostancı'da var tanıdık bir yer. Güzel bir etkinlik fiyatlandırması ödül vs ben bir görüşeyim bu İstanbul Park yokluğunda eğlenceli olabilir pist severlere :D
Evden de katılabiliyormuyuz :)
Alan şirketin pist ile alakası yok,fed desen sabunu bitmiş.
Olan yine bize oldu. Otlardan sikayet eden bir başkan... Tps olur,sonra rahmetli.
Gökhan Bilgin
16-08-2024, 23:05
Yakında bi pist günü gelecek gibi sabredin
Tamam buralardayız
Zeki Muren'de bizi gorucek mi ? F1 anlasmasi sart kosulu vardi ? onda bi haber var mi ?
Yakında bi pist günü gelecek gibi sabredin
Zeki Muren'de bizi gorucek mi ? F1 anlasmasi sart kosulu vardi ? onda bi haber var mi ?
31 Ağustos - 01 Ekim tarihlerinde Türkiye Pist Şampiyonası-TPŞ yapılacakmış.
13-15 Eylül tarihlerinde Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası yapılacakmış.
31 Ağustos - 01 Eylül tarihlerinde Türkiye Pist Şampiyonası-TPŞ yapılacakmış.
Tarih düzeltmesi.
pist gunleri zaten yapiliyordu , bu konuda sikinti yok tu.F1 garanti diye bekliyorduk oyle soylenmisti , onda bi ilerleme var mi acaba
eminkilic61
19-08-2024, 15:51
31 Ağustos - 01 Ekim tarihlerinde Türkiye Pist Şampiyonası-TPŞ yapılacakmış.
aylardır tek iyi haber bu...
V weekend de bitti bu durumda ?
Otomobil gruplarının ve sosyal medyanın baskısı olmadan büyük bir etkinlik yapacaklarını düşünmüyorum.
kelalper
26-08-2024, 08:42
Yeri kiralayan firmanın ne pisti kalkındarma bilgisi olan ne de o organizasyonları yönetebilecek personeli yok
Merak ettiğim, o kadar yaygara karşısında pisti aldılar. Ee ne oldu şimdi.
Para da ödenmiştir sonuçta bu iş için. Aksiyon ne olacak ?
kelalper
27-08-2024, 11:42
outlet yapacaklar heralde
eminkilic61
28-08-2024, 14:49
bu güzel pistte, Ring kültürünü getirmek acaba ne kadar zor olur?
Hali hazırda otomobil kültürüne hizmet eden düzeni bozmak daha kolay tabi.
Almanya himayesine girersek belki :D
kuzey marmarada 100 le en soldan giden araçların olduğu, 4 şerit kamyon otobüsün roll e kurulur gibi yan yana gittiği daha da genel olarak trafik kurallarından kültüründen uzak %99 insanın olduğu ülkede Alman ekolünü benimsesek bile imkansız bizde olmaz öyle şey.
kelalper
02-09-2024, 13:17
5 km lik pisti ringdeki fiyatlara sürekli açık olacak şekilde yaparsan çıkış trafiğinden tur atamazsın. Bir de şunu düşün her bir tur 2.5 dak sürse sürekli gir çık olur.
eminkilic61
03-09-2024, 09:28
5 km lik pisti ringdeki fiyatlara sürekli açık olacak şekilde yaparsan çıkış trafiğinden tur atamazsın. Bir de şunu düşün her bir tur 2.5 dak sürse sürekli gir çık olur.
planlı bir şekilde açık olması, hafta sonu pist günlerindeki yoğunluğu baya bir dağıtır aslında.
Falcon Qabaq ve kafadarları "pisti açtık, ilk video bizde, dağılabilirsiniz" mealinde video yüklemişler.
KingoAtmo
03-09-2024, 09:52
Bana sorarsan çok da zor değil, Pİst Günleri ekibi bu işi bence hakkı ile yapabiliyor, bu sistemi max 20-25 araç olacak şekilde 30 dk.- yada 1 saat lik seanslarla gayet güzel yapılabileceğine inanıyorum.
kelalper
05-09-2024, 11:39
arkadaşlar pisti açtık oldu değil iş. Ambulans vs gibi güvenlik prosedürlerini de yerine getirmek gerekiyor. Her kuleye 2-3 kişi yerleştirmek gerekiyor vs. O kadar kolay değil yapılamaz mı yapılır tabii ama kolay değil. Bir de orası yarış pisti, üzerinde sürekli bir sürü otomobilin gazlaması etmesi asfalt kalitesini bozacaktır bu seferde yarışlar için olumsuz durum meydana gelecektir. Eline al süpürgeyi temizle olmuyor.
arkadaşlar pisti açtık oldu değil iş. Ambulans vs gibi güvenlik prosedürlerini de yerine getirmek gerekiyor. Her kuleye 2-3 kişi yerleştirmek gerekiyor vs. O kadar kolay değil yapılamaz mı yapılır tabii ama kolay değil. Bir de orası yarış pisti, üzerinde sürekli bir sürü otomobilin gazlaması etmesi asfalt kalitesini bozacaktır bu seferde yarışlar için olumsuz durum meydana gelecektir. Eline al süpürgeyi temizle olmuyor.
Bi zahmet koca pisti alan şirkette bunları organize ediversin. Tabiki basit bir organizasyon değil, ama inan bu forumdan bu işi tek başına organize edecek bir sürü kişi çıkar hakkıyla yapabilecek.
Ama bu iş şuna benzer, biraz background lazım. X bir cafede,barda bir dj performansı, müzik performansı yapacak ol, tanınmış bir organizatör yoksa gelen müşteri kitlesi daha az olur ama işin arkasında sağlım tanınmış bir organizatör olursa müzik grubu ve dj çok iyi olmasa da katılımcı daha yüksek olur.
O yüzden pisti işletecek kişinin de camiadan birisi olması gerekir.
Fren disk balatam bitti. Bugün yetkili servisten randevu aldım, Oem taktırıcam disk balatayı.
Randevu oluşturan arkadaş sizde delikli disk var EBC falan takın isterseniz dedi.
Eskiden piste çıkıyorduk o yüzden onlar arabanın üstünde, şimdi pist yok, seneyede yok büyük ihitmalle, Oem kafi dedim.
Elimde PS Cup lastiklerim takılı jant takımımı hiç kullanamadım bu sene, yattılar öyle depoda.
Gopro mu bile kullanmadım.
mikelazi
06-09-2024, 16:50
Fren disk balatam bitti. Bugün yetkili servisten randevu aldım, Oem taktırıcam disk balatayı.
Randevu oluşturan arkadaş sizde delikli disk var EBC falan takın isterseniz dedi.
Eskiden piste çıkıyorduk o yüzden onlar arabanın üstünde, şimdi pist yok, seneyede yok büyük ihitmalle, Oem kafi dedim.
Elimde PS Cup lastiklerim takılı jant takımımı hiç kullanamadım bu sene, yattılar öyle depoda.
Gopro mu bile kullanmadım.
arabayı sattım :(
Müstehak:
- Hak etmiş, hak kazanmış ve layık. Daha çok eski yıllarda oldukça fazla kullanılan ve duyulan kelime olan müstehak kelimesi günümüzde halen aktifliğini korumaktadır.
Aranel Ciryatan
08-09-2024, 12:03
Şak şak yapan sosyal medya hesapları maalesef 9 yıldır kapalı olan pist, festival günü gibi baya bir algı peşinde. Dün bizzat gittim ve gördüm. Çok az seyirci olmasına rağmen yönetilemeyen bir organizasyon, akmayan tuvalet suları, hiçbir şeyden haberi olmayan görevliler, pit alanında foto çektirme derdinde olan tahminen sponsorların firma çalışanları ve çocukları (bebek vardi pit alanında).
Bunların hepsine yaa yıllar sonra büyük bir tesis ve ilk etkinlik diyenler nedeniyle bende susup bir şans verecektim fakat film taxi drive olayında koptu bende.
Önce hiçbir görevlinin taxi drive'dan haberi yoktu. Bir 4 kişiye sorduk. Sonra kapıdaki bir görevli arkadaş 1-2 kişiyi aradı ve cevap olarak "çıkacak kişiler önceden belirlenen belirli kişiler bu nedenle bir katılım yok kontenjan dolu" dedi. Klasik eş dost sponsor dostlari vs doldurulmuş yani.
Karting araçları piste çıkmadan önce bariyerlerin arkasında köpek dolaşıyordu. 1 görevli bile ilgilenmedi. Sonra kartin araçları turu tamamlarken start düzlüğünde koşan köpek vardı. Köpek pit girişine atladı 10 sn olmadan araçlar viraji döndü. Sarı bayrak sallamakla olmuyor maalesef. O köpeğin piste gireceği rahat 1 saattir belli idi.
Bunların olacağını zaten ön görmüştük aslında. O yüzden pek şaşırmadım.
Bu arada otoparka giden ara yollarda kasisleri intercity sökmüş sanırım. Yeni işletmeci de kasis yapmamış. Ayri bir pist olmuş oralar millet gazlıyordu baya.
mikelazi
08-09-2024, 18:53
Şak şak yapan sosyal medya hesapları maalesef 9 yıldır kapalı olan pist, festival günü gibi baya bir algı peşinde. Dün bizzat gittim ve gördüm. Çok az seyirci olmasına rağmen yönetilemeyen bir organizasyon, akmayan tuvalet suları, hiçbir şeyden haberi olmayan görevliler, pit alanında foto çektirme derdinde olan tahminen sponsorların firma çalışanları ve çocukları (bebek vardi pit alanında).
Bunların hepsine yaa yıllar sonra büyük bir tesis ve ilk etkinlik diyenler nedeniyle bende susup bir şans verecektim fakat film taxi drive olayında koptu bende.
Önce hiçbir görevlinin taxi drive'dan haberi yoktu. Bir 4 kişiye sorduk. Sonra kapıdaki bir görevli arkadaş 1-2 kişiyi aradı ve cevap olarak "çıkacak kişiler önceden belirlenen belirli kişiler bu nedenle bir katılım yok kontenjan dolu" dedi. Klasik eş dost sponsor dostlari vs doldurulmuş yani.
Karting araçları piste çıkmadan önce bariyerlerin arkasında köpek dolaşıyordu. 1 görevli bile ilgilenmedi. Sonra kartin araçları turu tamamlarken start düzlüğünde koşan köpek vardı. Köpek pit girişine atladı 10 sn olmadan araçlar viraji döndü. Sarı bayrak sallamakla olmuyor maalesef. O köpeğin piste gireceği rahat 1 saattir belli idi.
Bunların olacağını zaten ön görmüştük aslında. O yüzden pek şaşırmadım.
Bu arada otoparka giden ara yollarda kasisleri intercity sökmüş sanırım. Yeni işletmeci de kasis yapmamış. Ayri bir pist olmuş oralar millet gazlıyordu baya.
tosfed insgram sayfasında yazılarımı sildi.bende inatla doğruları yazdım.sonunda beni engellediler.
trollerimi var anlamadım ama yalan yanlış şeyler paylaşıp duruyorlardı.pist konusundada çok adil olucaklarını sanmıyorum.
kelalper
09-09-2024, 11:25
bu hükümetin hangi organizasyona el atıp da b.k etmediği ne kaldı. Futbol ortada, intercity yine az çok bişeylar yapıyordu ama düzgün yapıyordu bunlar onu da hiç etti. Eleştirdiğin zaman da engelliyorlar. Haklısınız ilk organizasyon hatalar olabilir düzelteceğiz yok tam bir acizlik örneği olarak eleştireni engelle rejimi burada da var.
Ömer Musaoğlu
09-09-2024, 12:51
Haftasonu olan organizasyona dün bi uğrayayım dedim gittiğime pişman oldum. Eskiden yapılan organizasyonlar ne kadar güzeldi insan ayrılmak istemiyordu.. yazık oldu güzelim yere
eminkilic61
09-09-2024, 14:43
sırf Tosfed'in o kadar yaygara sonrası nasıl etkinlik yapacağını merak ettiğimden gitmek istiyordum, nasip olması.
Sosyal Medyada, otoparkta drag yapanları görünce notu verdim :D :D :D
kaygan boyalı alanda bazı dönen arkadaşlar olmuş ondan dolayı polis gelmiş. onları duydum. eş dost alışverişte görsün durumları olmuş. Hava da yağmurluydu başka işlerim vardı gidemedim. açıkçası üşendim.
AyrtonSenna
09-09-2024, 19:03
Dün ziyaret etme şansım oldu çok durgun geçti ve toplasan 10 fotoğraf çekmedim en fazla 1 saat durdum gittim,İntercity'i heba ettiler orada geçen sene yağmurun altında sırılsıklam olduğum halde çok keyif almıştım son weekend'de bizim senelerdir artık kültür haline gelmiş olan pist günleri daha canlıydı ve ayrılmak istemiyordum oradan,Tosfed egosunu şimdi tatmin etmiş oldu heralde
kelalper
10-09-2024, 11:15
tosfed egosunu bakın senelerdir mükemmel yaptığınız organizasyonların içine nasıl s..yorum diye tatmin ediyor olabilir.
Adamlar kendi arasında organizasyon yapmış altın günü gibi resmen. Allahtan son weekend'e katıldım da içimde ukde kalmadı. Bu hafta sonu bakü'deki yarışı izlemeye gideceğim. 2025 içinde Macaristan düşünüyordum ama bütçeye uygun biletlerin hepsi bitmiş.
görevli arkadaş 1-2 kişiyi aradı ve cevap olarak "çıkacak kişiler önceden belirlenen belirli kişiler bu nedenle bir katılım yok kontenjan dolu" dedi. Klasik eş dost sponsor dostlari vs doldurulmuş yani.
O yüzden pek şaşırmadım.
Ben asıl şu cümleyi görünce hiç şaşırmadım.
Daha önce, yok ralli pilotu seçme, yok karting bilmemne pilotu seçiyoruz, amatörleri bilmemne yapıyoruz tarzı organizasyonların hepsini bu cümleye varıyor diye bu cümle özelinde eleştirmiştim. "Ama öyle değil tam olarak" falan diye hep tepki geldi ama görünen hep bu oldu.
20 sene önce de böyleydi. Hala böyle demek, hiç bir şey değişmemiş.
Zaten Türkiye'de hiç duydunuz mu, manavken ralli pilotu falan olan. Anca başka yerlerde başka imkanlarla şununla bununla bir yerlere gelen 3-5 pilotumuz var. Onlar da zaten bu yollardan geçmedi, farklı şekillerde ilerlediler muhtemelen.
Bizde öyle bir şekil zaten yok.
Amaç kendi kendilerine oynamak. Güzel de yapıyorlar galiba. Hoş, bu sefer organizasyonu becerememişler demek.
F1 falan da hikaye olacak herhalde.
Geçenlerde İTO yönetimine sormuşlar, "Biz devam edelim dedik, uzatmaya çalıştık, kabul etmediler, Cumhurbaşkanımız da süreniz dolmuş çıkın dedi, biz de çıktık, gerekli şartlarla devrettik. Ancak valla şu anda son durum için puromuzu yaktık, arkamıza yaslandık, bekliyoruz, izliyoruz" gibi bir açıklama gelmiş :)
Talih.b16
10-09-2024, 16:00
Sakaryada küçük bir kulüp kurduk, baya büyüdü resmi oldu.
bi organizasyon yapalım dedik, sakarya tosfed deki arkadaşlara gitti bizimkiler resmi evraklarla,
yüzlerine bakmadılar, bahsi geçen konu 15 senelik, demekki hala değişen bir şey yok.
bu adamlar bu iş gelişsin diye burda değiller, amaç ne bilemiyorum
Aranel Ciryatan
10-09-2024, 22:56
Sakaryada küçük bir kulüp kurduk, baya büyüdü resmi oldu.
bi organizasyon yapalım dedik, sakarya tosfed deki arkadaşlara gitti bizimkiler resmi evraklarla,
yüzlerine bakmadılar, bahsi geçen konu 15 senelik, demekki hala değişen bir şey yok.
bu adamlar bu iş gelişsin diye burda değiller, amaç ne bilemiyorum
Yıl 2019 Ege Asal Metal bir turnuva düzenledi orada 1. oldum ve OtoKros'a katılma şansı yakaladım. Araba tulum vs hep Ege Asal sponsor. Piste çıkıcaz TOSFED lisans istiyor. 1 yarışa çıkıcam sadece ama onun için bile yıllık lisans satın almam gerekiyor. Amaç ne sanırım buradan daha net belli oluyordur :D
131mirafiori
11-09-2024, 07:45
Yıl 2019 Ege Asal Metal bir turnuva düzenledi orada 1. oldum ve OtoKros'a katılma şansı yakaladım. Araba tulum vs hep Ege Asal sponsor. Piste çıkıcaz TOSFED lisans istiyor. 1 yarışa çıkıcam sadece ama onun için bile yıllık lisans satın almam gerekiyor. Amaç ne sanırım buradan daha net belli oluyordur :D
Ya abi Allah aşkına otobüs veya uçak bileti almıyorsun, ister 1 yarış yap ister sezon yap lisans tektir ve bir kere alınır. Bu sadece TOSFED için geçerli bir durum değil her federasyon için bu şekilde lisans sistemi.
Bazen gerçekten burada yazılanlara şaşırıyorum.
Mesela ralli, tırmanma veya otokros yarışlarında da çok gereksiz ve saçma cezalar kesilebiliyor ama bu işi sevenler bu cezalara katlanıyor ne yazık ki, çünkü kurallar kitabı diye bir şey var çoğu yarışan kişinin sadece adını bildiği ama açıp bakmadığı.
Aranel Ciryatan
11-09-2024, 09:02
Ya abi Allah aşkına otobüs veya uçak bileti almıyorsun, ister 1 yarış yap ister sezon yap lisans tektir ve bir kere alınır. Bu sadece TOSFED için geçerli bir durum değil her federasyon için bu şekilde lisans sistemi.
Bazen gerçekten burada yazılanlara şaşırıyorum.
Mesela ralli, tırmanma veya otokros yarışlarında da çok gereksiz ve saçma cezalar kesilebiliyor ama bu işi sevenler bu cezalara katlanıyor ne yazık ki, çünkü kurallar kitabı diye bir şey var çoğu yarışan kişinin sadece adını bildiği ama açıp bakmadığı.
Mevzu yeni pilotları teşvik etmekten çıkmış onu anlatmaya çalışıyorum aslında. Amaç sadece para almak olmamalı. Benim gibi bir başarı elde etmiş ve tek yarışa çıkacak kişiden de para almasınlar bir zahmet onu anlatmak istedim. Lisanslama vs tabii ki belli kurallar var bunlara okeyim ama bir değerlendirme olmalı yani. Her piste adım basandan ücret istemek yeni yetenekleri uzaklaştırır bu ortamlardan maalesef.
Yıldızını arıyor mevzusu çok güzel mesela çok destekliyorum fakat orada bu lisans işleri falan nasıl yönetiliyor bilmiyorum doğrusu...
Motosiklet yarışları için ekip bugun denetlemeye istanbul park a gelmiş. Bari bu olsun diyelim.
131mirafiori
11-09-2024, 10:24
Mevzu yeni pilotları teşvik etmekten çıkmış onu anlatmaya çalışıyorum aslında. Amaç sadece para almak olmamalı. Benim gibi bir başarı elde etmiş ve tek yarışa çıkacak kişiden de para almasınlar bir zahmet onu anlatmak istedim. Lisanslama vs tabii ki belli kurallar var bunlara okeyim ama bir değerlendirme olmalı yani. Her piste adım basandan ücret istemek yeni yetenekleri uzaklaştırır bu ortamlardan maalesef.
Yıldızını arıyor mevzusu çok güzel mesela çok destekliyorum fakat orada bu lisans işleri falan nasıl yönetiliyor bilmiyorum doğrusu...
Yıldızını arıyor mevzusunda bütün masraflar TOSFED tarafından karşılanıyor. Önceden sezon yaptırılıyordu o yetenekli arkadaşlara şimdi sezon yaptırılmıyor gördüğüm kadarıyla.
Bu arada istediği kadar yetenekli olsun gün sonunda yine para kazanan taraf oluyor ve yoksa bu işlerden adamı buz gibi soğutuyor.
Yıldızını arıyor mevzusunda bütün masraflar TOSFED tarafından karşılanıyor. Önceden sezon yaptırılıyordu o yetenekli arkadaşlara şimdi sezon yaptırılmıyor gördüğüm kadarıyla.
Bu arada istediği kadar yetenekli olsun gün sonunda yine para kazanan taraf oluyor ve yoksa bu işlerden adamı buz gibi soğutuyor.
Tüm masraflar federasyon tarafından karşılanıyor derken ?
Otomobiller Fiat'tan geliyor.
Pist körfez zaten kirası olmayan devlet tarafından tahsis edilmiş federasyonun kendi pisti.
Bunun üzerine her katılımcıdan 1920TL ücret alınıyor kazansın kazanmasın.
Federasyonun açıklamasına göre 2024 elemeleri 355 erkek ve 29 kadın olmak üzere toplam 384 genç sürücünün katılımıyla tamamlandı.
Kazanan genç kardeşimiz gene Fiat tarafından yarıştırılıyor.
Kısaca giderler sponsorlardan, gelirler hevesle bu işi yapmak isteyen gençlerden toplanıyor.
Öle her söylenene inanmadan azcık araştırın derim.
131mirafiori
11-09-2024, 15:17
Tüm masraflar federasyon tarafından karşılanıyor derken ?
Otomobiller Fiat'tan geliyor.
Pist körfez zaten kirası olmayan devlet tarafından tahsis edilmiş federasyonun kendi pisti.
Bunun üzerine her katılımcıdan 1920TL ücret alınıyor kazansın kazanmasın.
Federasyonun açıklamasına göre 2024 elemeleri 355 erkek ve 29 kadın olmak üzere toplam 384 genç sürücünün katılımıyla tamamlandı.
Kazanan genç kardeşimiz gene Fiat tarafından yarıştırılıyor.
Kısaca giderler sponsorlardan, gelirler hevesle bu işi yapmak isteyen gençlerden toplanıyor.
Öle her söylenene inanmadan azcık araştırın derim.
Buğra Abi selamlar;
Dediklerin doğru ancak o işin detay kısmına iniyor, sonuç olarak federasyon yarıştırıyor veya birilerine al bu arkadaşımızı yarıştır diyor.
Her söylenene inanmak değil bizimkisi yaklaşık 9 yıldır Co-Pilotluk yapıyorum bir noktadan camianın içinde olduğum için bildiklerimiz bunlar.
Gönül isterdi ki pist sizde kalsın ama federasyon ile birlikte kullanılsın, olmadı ve her şey daha iyi olabilecekken bildiğin üzere daha da kötüye gidecek ne yazık ki.
Buğra Abi selamlar;
Dediklerin doğru ancak o işin detay kısmına iniyor, sonuç olarak federasyon yarıştırıyor veya birilerine al bu arkadaşımızı yarıştır diyor.
Her söylenene inanmak değil bizimkisi yaklaşık 9 yıldır Co-Pilotluk yapıyorum bir noktadan camianın içinde olduğum için bildiklerimiz bunlar.
Gönül isterdi ki pist sizde kalsın ama federasyon ile birlikte kullanılsın, olmadı ve her şey daha iyi olabilecekken bildiğin üzere daha da kötüye gidecek ne yazık ki.
Bence yapılması gereken bir organizasyon ama böyle yapılması doğru değil.
Katılımı ücretsiz sim racing turnuvası düzenleyip kazananı yarıştırdık mesela 1 kuruş ücret almadan.
Öğrenci kardeşlerimizin daha düşük bedellerle elemelere girmesi daha doğru diye düşünüyorum.
Camiadan olduğunu bilerek yazdım zaten orda amacım içerde de konuşulan birçok yalan yanlış konu oluyor. Altı dolumu diye bakmak lazım.
Al yarıştır diyor doğru, mesela biz kupaları yaparken bizede al yarıştır dedi yarıştırdık. Ama bu konusu bile geçmeyenler arasında, yok olup gidiyor.
KingoAtmo
12-09-2024, 09:13
Yanlış anlama bilmediğim için soruyorum, İntercity ile bağınız olduğu için İstanbul parktan elini çektin mi?
Demek istediğim senin gibi pist organizasyonlarında türkiyenin en tecrübeli yöneticisi olarak profesyonelce davranıp pist günü düzenlemeye devam edecek misin ?
yada İstanbulparkın yeni yönetimi bu yönde sizinle görüşüyor mu? yada pist günü organizasyonu düzenlemek için sizin yeni yönetimle görüşmeniz oluyor mu ?
Benim derdim pist günü olsun, halk kullanabilsin :)
kelalper
12-09-2024, 09:21
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar mantığı ile iş yaptıkları için Buğra gibi doğrucu davud ları yanlarında barındırmazlar. Yanlışlıkla alırlarsa da ayağını bir şekilde kaydırırlar. Buğra da katil olur o bünyenin içerisinde. Bünye organı kabulde etmeyebilir organda o bünyeyi gebertebilir.
İntercity sadece F1 Pistindeki etkinliklerden oluşan bir firma değil, çoğu kişi biliyordur diye düşünüyorum. Bu nedenle Buğra Bey'in bağı farklıdır :)
28*29 Eylul İstanbul Park
Open Pit ve Halk gunu olacak dıye bır soylentı var
open pıt 49.000 TL
Halk Gunu 3950 TL
Hani açık değilmiş gibi halka açılıcaktı ? Hani kullanmıyormuş gibi halk kullanacaktı ? Hani biz çok pahalıya yapıyorduk tukakaydık kakaydık 30tl ye piste çıkılıcaktı.
Dur puromun külü düştü sonra yazarım...
eminkilic61
12-09-2024, 17:49
fiyatlar pahalı. öncelikle bunu söyleyeyim ama açmış olmalarına bile şaşkınım.
yakın arkadaşımın düğünü olduğu için katılamayacağım ama laf ettikleri intercity'den neyi farklı yapacak tosfed merak ediyorum.
fiyat algım şaştığı için bir sıfır atsam 395TL bence halk günü için normal rakam ama para yok :)
Pisti halka getirmişler. Fiyatlarda tam halk için gerçekten. (!) (!) (!) Normal seans ücretinin en en en fazla 40 lt benzin fiyatı olmalı bence.
Bu arada bir not düşeyim ne benim nede ekibimin herhangi bir parçasının bu organizasyon ile yada pistin yeni işletmesiyle herhangi bir ilgisi alakası yoktur.
Dönüp dolaşıp iş ''Pit Günleri '' markam ile yan yana gelmesin kalp kırmakla kalmam hukuki haklarımı sonuna kadar kullanırım.
mikelazi
13-09-2024, 12:38
cumartesi open pit 49.000tl 4saat
pazar özel grup etkinliği 12.0000tl 30dk.
çok yeni bişeymiş,kimse giremiyormuş gibi, halktan herkez istediği gibi piste girebilecek diye kastırıp duruyorlardı.laa biz zaten girebiliyordukki.
şimdi giremiyoruz,sayenizde tofsed
kocamanadam
13-09-2024, 12:41
Aracımla piste girmeyi hayal ediyordum, ama tersinin olacağını düşünemedim
Hayırlı işler bol güneşler
bunlar değil miydi ağlayan, omo holk yororlonomoyor pistten diyen. 30 dk ya 12k verecek kaç kişi var yahu.
Nasıl pişman oldum şuraya zamanında gitmemekle, valla kendime kızıyorum. Baya halka açmışlar, ama adisyonu halka açmışlar.
Şimdi pistin yıllık kirası ne kadar sen biliyonmu diyen falan olursa bundan önceki kiracı da hayvan gibi para ödüyordu .
Aranel Ciryatan
13-09-2024, 12:55
Thrustmaster T500 Direksiyon seti satılık >> 18k
SimKokpit + Koltuk 20k
Bilgisayar + Monitör 30K
VR Gözlük 15k
Oyun 500 TL
Sınırsız seans şansı. Süper Sport araba kullanma heyecanı. :D
mikelazi
13-09-2024, 12:57
bunlar değil miydi ağlayan, omo holk yororlonomoyor pistten diyen. 30 dk ya 12k verecek kaç kişi var yahu.
Nasıl pişman oldum şuraya zamanında gitmemekle, valla kendime kızıyorum. Baya halka açmışlar, ama adisyonu halka açmışlar.
Şimdi pistin yıllık kirası ne kadar sen biliyonmu diyen falan olursa bundan önceki kiracı da hayvan gibi para ödüyordu .
dikkatini çekerim
halk günü 12k değil
özel grup üyesiysen 12k
halk komple yogghhh
Talih.b16
13-09-2024, 13:44
fiyat çok uygun ama Bi sorsanıza tanıdık varsa fiş almasak fiyatta birşeyler olurmu?
Thrustmaster T500 Direksiyon seti satılık >> 18k
SimKokpit + Koltuk 20k
Bilgisayar + Monitör 30K
VR Gözlük 15k
Oyun 500 TL
Sınırsız seans şansı. Süper Sport araba kullanma heyecanı. :D
Dünyanın istediğin yerinde, istediğin pistinde Jet lag olmadan yarışma heyecanıda cabası :D
Ağustos ayında Yenikapı'da yapılacak bir etkinlik vardı, ertelendi. Forumda sanırım hiç konusu geçmedi. Bugün 28-29 Eylül'de İstanbul Park'ta yapılacağı paylaşıldı.
Aranel Ciryatan
13-09-2024, 22:42
Fiyatlar güncellenmiş
Katılacağınız Seansları Seçiniz?
Max. 40 Otomobil 1. Seans: 10:00–10:20 (3.950,00TL)
Max. 30 Otomobil 2. Seans: 10:30–10:50 (7.500,00TL)
Max. 40 Otomobil 3. Seans: 11:00–11:20 (3.950,00TL)
Max. 30 Otomobil 4. Seans: 11:30–11:50 (7.500,00TL)
Max. 40 Otomobil 5. Seans: 13:30–13:50 (3.950,00TL)
Max. 30 Otomobil 6. Seans: 14:00–14:20 (7.500,00TL)
Max. 40 Otomobil 7. Seans: 14:30–14:50 (3.950,00TL)
Max. 30 Otomobil 8. Seans: 15:00–15:20 (7.500,00TL)
Max. 40 Otomobil 9. Seans: 16:00-16:20 (3.950,00TL)
Max. 30 Otomobil 10. Seans: 16:30-16:50 (7.500,00TL)
Eskiden rakamlar nasıldı ?
20 dakika için gerçekten rakamlar çok yüksek değil mi ya ? İnsanları otoyollardan piste çekmek için değil de, pistten otoyola teşvik etmek için yapılmış bir fiyatlandırma gibi
Zaman içinde 100TL den vaşlayarak çeşitli fiyatlar ile online satışa açtık. 1000 - 1500 tl bandında kredikartı ile vergiler ve kesintiler dahil satışa açtık en son.
KingoAtmo
14-09-2024, 07:18
Sizin düzenlediğiniz organizasyonda en son 1500 TL idi.
4000₺ normal ya özel servis bakım fiyatları ile 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyat idi yine o fiyat hemen hemen. 350₺ iken girmiştim ben.
KoramiraL
15-09-2024, 09:35
TOSFED yetkilileri ceplerini doldurmaya başlayacak, seneye seçim olursa kıran kırana geçer :)
Mehmetmert
15-09-2024, 15:00
X ve y kişilerinden bağımsız düşünerek söylüyorum, 4000₺ bence aşırı kazık, çok fazla denilecek bir rakam değil. Önemli olan kalitenin değil aynı olması üstüne koyup koymadığı
X ve y kişilerinden bağımsız düşünerek söylüyorum, 4000₺ bence aşırı kazık, çok fazla denilecek bir rakam değil. Önemli olan kalitenin değil aynı olması üstüne koyup koymadığı
Ortalama internet üzerinden araştırmama göre , ring de bir tur araç hariç 35 euro - asgari ücret ise saatlik 13 Euro imiş.45 saat çalışan bir yetişkin ortalama haftalık 550-600 Euro arası kazanır. Aylık da 2250-2500 Euro arası bir gelir demek
Yani adamlar haftalık 3 saat çalışma ile 1 tur ring e girebiliyorlar
Bizde ise haftalık asgari ücret karşılığı 4250 lira
Yani şu anki pist fiyatına göre asgari ücretlimiz 3 saat çalışmak yerine 45 saat çalışmak zorunda :)
Garibanlık heryerimize işlemiş. Yaptığımız hesaplara bak
Halk olarak piste çıkmak için gün sayıyoruz diyenler düşünsün..
8.000rpm
16-09-2024, 08:59
burada bahsi geçen "halk" ifadesinde tam olarak kastedilen kimler acaba?
"memleket şahane , ekonomi şahane , kriz mriz yok , bunlar hepsi algı oyunu" diyen halk mı?
mikelazi
16-09-2024, 09:06
ilk girdiğimde 100tl di
son girişim 1500tl.
eminkilic61
16-09-2024, 09:14
Ortalama internet üzerinden araştırmama göre , ring de bir tur araç hariç 35 euro - asgari ücret ise saatlik 13 Euro imiş.45 saat çalışan bir yetişkin ortalama haftalık 550-600 Euro arası kazanır. Aylık da 2250-2500 Euro arası bir gelir demek
Yani adamlar haftalık 3 saat çalışma ile 1 tur ring e girebiliyorlar
Bizde ise haftalık asgari ücret karşılığı 4250 lira
Yani şu anki pist fiyatına göre asgari ücretlimiz 3 saat çalışmak yerine 45 saat çalışmak zorunda :)
Garibanlık heryerimize işlemiş. Yaptığımız hesaplara bak
Ring'te 20 kilometrelik pistte bir tur hafta içi 30 eu, hafta sonu 35 eu.
iyi bir pilot, iyi bir arabayla; BTG denilen 'Bridge to Gantry' denilen sektörü (pistin top speed gidilen uzun düzlüğünün olmadığı etap) ortalama 8 dakikada tamamlıyor.
Ben gibi ilk defa çıkıyorsanız BTG 10 dakika sürüyor.
iyi araba çok iyi pilot ile 7 dakikası 30 euro desek, euro 38 desek, 1 tur 1.140 tl.
düz hesap 21 dakikası, 3.420 tl.
istanbul park'ta 20 dklik seans için iki fiyat verilmiş. biz ucuz olandan hesap yapalım, yani pahalıların ucuzundan :D
20 dakikası 3.950tl.
evet istanbulpark çok güzel bir pist, dünyada sayılı F1 pistlerinden ama
Nürburgring dediğimiz yeri, tüm dinden insanlar; Mekke olarak görüyor.
ortamı, organizasyon kalitesini, yaşattığı duyguları vs geçtim;
yani nereden bakarsan bak, bu fiyatların hiçbir mantığı yok.
eski fiyatları da bence pahalıydı, şu an daha da pahalı.
eski yönetime dünyaca laf edip, yerine geçmek için her taklayı atıyorsan ve sonrasında bu organizasyonu pahalı yapıyorsan,
kimse seni samimi bulmaz.
bakalım, sonumuz ne olacak?
iyi bir pilot, iyi bir arabayla; BTG denilen 'Bridge to Gantry' denilen sektörü (pistin top speed gidilen uzun düzlüğünün olmadığı etap) ortalama 8 dakikada tamamlıyor.
iyi araba çok iyi pilot ile 7 dakikası 30 euro desek, euro 38 desek, 1 tur 1.140 tl.
istanbul park'ta 20 dklik seans için iki fiyat verilmiş. biz ucuz olandan hesap yapalım, yani pahalıların ucuzundan :D
20 dakikası 3.950tl.
eski yönetime dünyaca laf edip, yerine geçmek için her taklayı atıyorsan ve sonrasında bu organizasyonu pahalı yapıyorsan,
40 araç için şu hesaba göre normal ama geçinmemizi hesaba katınca pahalı olduğunu belli ediyor. 30 araç için neden 5300TL değil de 8000TL olduğunu anlamıyorum ama.
kelalper
17-09-2024, 08:09
adamlar açık açık gelmeyin kardeşim pist bizim biz oyniicaz siz gelmeyin diyor. Bak ilk açtıklarında da kendi eş dost akrabalarını bedavaya çıkarırlar görürsünüz.
eminkilic61
17-09-2024, 09:04
adamlar açık açık gelmeyin kardeşim pist bizim biz oyniicaz siz gelmeyin diyor. Bak ilk açtıklarında da kendi eş dost akrabalarını bedavaya çıkarırlar görürsünüz.
onu yaptılar bile :D :D
burada bahsi geçen "halk" ifadesinde tam olarak kastedilen kimler acaba?
"memleket şahane , ekonomi şahane , kriz mriz yok , bunlar hepsi algı oyunu" diyen halk mı?
İntercity tahliye etmeden önce tosfed instagram üzerinden hergün show yapıyordu, bize vermiyorlar ki pisti bizde halka açalım herkes kullansın vatandaş fayda görsün diye. O gönderilerin altınada bir sürü insan yorum yapıyordu sonunda biz de pisti kullanıcaz gerçek halk faydalanıcak bunlardan kurtulucaz diye, başkasını bilmem ama benim kastettiğim maalesef ki hiçbirşeyle ilgili bilgisi olmayıp fikri olan bu kesim.
Güncel fiyatlara da bişey diyemiyorum bu enflasyon ortamında ne pahalı ne ucuz algımızı kaybettik maalesef, belki de maliyet olarak bakıldığında ancak kurtarıyordur ama sanki tosfed oraya girince bu işler bedava olcakmış gibi beklenti yaratmaya çalışan insanlara benim tepkim.
Senelerdir körfeze bir çivi çakmayan(virajlar düz geçilsin diye beton dökmekten başka) ve ülkü pistinin göz göre atıl duruma düşmesini seyreden tosfed in bu pistte eski ortamını yakalayabilceğine hiç inanmıyorum şahsen..
eminkilic61
17-09-2024, 09:54
Senelerdir körfeze bir çivi çakmayan(virajlar düz geçilsin diye beton dökmekten başka) ve ülkü pistinin göz göre atıl duruma düşmesini seyreden tosfed in bu pistte eski ortamını yakalayabilceğine hiç inanmıyorum şahsen..
artı bir (on karakter)
İlk kazası gerçekleşmiş pistin sanırım. Bu durumda herkes kendi motorunu cebinden mi yaptırıyor? Sigorta vs geçerli olmuyor sanırım?
Instagram video by Zafer Pelit • Sep 15, 2024 at 7:14 PM (https://www.instagram.com/reel/C_9fyfgIaWi/?igsh=MWpidDNxem9kcmNpbQ==)
Piste çıkmak sadece giriş ücretiyle biten bi eğlence olsa pist ücretini tartışmak isterdim ama yıpranan parçaların ( lastikler balatalar vb ) fiyatları çok pahalı olduğu için artık yorum yapamıyorum. Öte yandan araç fiyatlarıda *****.
Çıkanları izlemeyi tercih etmekte yarar var :)
Aranel Ciryatan
17-09-2024, 11:01
İlk kazası gerçekleşmiş pistin sanırım. Bu durumda herkes kendi motorunu cebinden mi yaptırıyor? Sigorta vs geçerli olmuyor sanırım?
Instagram video by Zafer Pelit • Sep 15, 2024 at 7:14 PM (https://www.instagram.com/reel/C_9fyfgIaWi/?igsh=MWpidDNxem9kcmNpbQ==)
Bunun harici Cumartesi 9. virajda da biri düştü.
cabrioleter
17-09-2024, 11:06
20 dakikası 3.950tl.
ring'i kıstas almayın. istanbulpark her zaman ringden pahalıydı. şu an ekstra pahalı hale gelmiş. eskiden neden ringden pahalı denilince tatmin edici bir cevap alınamıyordu kraldan çok kralcılar giriyordu devreye ülkede her şey pahalı bu fiyatlar çok şükela diye :D 3000 lira olması gereken daha doğrusu ilk zamanlarına göre dolar enflasyonu hesaba katılıp yapılan fiyatlandırmaya göre yapılması gereken fiyat bu. bana kalırsa bu da pahalı iken 1.000 lira ile ekstra pahalı hale gelmiş. tosfed pisti halka açmayı yanlış anlamış.
kelalper
17-09-2024, 11:08
motorsiklette kasko oluyor mu bilmiyorum ama dışarıda şurada düştüm diye yazdırıyordur kaskoda karşılıyordur heralde. Otomobilde duvara vs çarparsan polis tutanağı gerekiyor büyük hasar diye. Gidip bir yere koyamıyorsun.
Aranel Ciryatan
17-09-2024, 11:21
motorsiklette kasko oluyor mu bilmiyorum ama dışarıda şurada düştüm diye yazdırıyordur kaskoda karşılıyordur heralde. Otomobilde duvara vs çarparsan polis tutanağı gerekiyor büyük hasar diye. Gidip bir yere koyamıyorsun.
Pist günü ya da kalk günü olmadığı için piste çıkan motor yarış motoru ve ona göre hazırlanmış araçlar. Kısaca kasko gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.
Pist günü ya da kalk günü olmadığı için piste çıkan motor yarış motoru ve ona göre hazırlanmış araçlar. Kısaca kasko gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.
Halk günü bile olsa kasko pist içinde gerçekleşmiş bir kazanın sorumluluğunu almaz. Ali Cengiz oyunları yapıp kazayı dışarıda olmuş gösterip kaskoyu yanıltmak isteyenlerin de sonrasında karşılarına gelecek dava enfes olur :)
Piste girerken bu riski satın almak zorundasınız yani...
Alfistifosi
17-09-2024, 13:30
Tosfed postlarının altında şov yapan "halkı" pistte görmek isteriz. Hatta 2-3 seans birden alsınlar keyifli olur.
Aranel Ciryatan
17-09-2024, 13:58
Halk günü bile olsa kasko pist içinde gerçekleşmiş bir kazanın sorumluluğunu almaz. Ali Cengiz oyunları yapıp kazayı dışarıda olmuş gösterip kaskoyu yanıltmak isteyenlerin de sonrasında karşılarına gelecek dava enfes olur :)
Piste girerken bu riski satın almak zorundasınız yani...
Tabi tabi ben videodaki kaza özelinde konuşmuştum. Yıllar önce bir abimiz pist gününde kaza yapmıştı durumu da çok müsait değildi baya uğraşmıştı aracı adam etmek için.
instagram'da sürekli reklamı düştüğünü düşünürsek söylenilen açıklamaya göre güya "karsız" olarak yapıldığı söylendi. ben en son dayanamadım gruplarından çıktım arkadaşların. gidip bir bakarım 29'unda nasılmış diye
eminkilic61
17-09-2024, 15:01
ring'i kıstas almayın. istanbulpark her zaman ringden pahalıydı. şu an ekstra pahalı hale gelmiş.
işte Ring bile daha ucuz.. :D
Pazar gunune 1 seans aldık, neler nasıl aksayacak bakalım neler olacak sırf meraktan.
Fiyatlar olaylar komedi, o bambaska konu.
Emek veren insanları ve yaptıklarını tenzih ederek söylemeliyim ki, eskiden de ucuz değildi şuanda da ucuz değil ve gelecekte de ucuz olmayacak.
Maalesef bizler illegal şekilde çoğu şeyi yapmaya mecbur bırakılıyoruz bir yandan. Drag organizasyonları bir nebze iyi geliyor, o kadar.
Düzenlenecek olan etkinlikte bildiğim kadarıyla 2 organizatör ve otomobil grupları var. Tosfed sürece ne kadar dahil ve hakim ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
8.000rpm
18-09-2024, 12:37
İntercity tahliye etmeden önce tosfed instagram üzerinden hergün show yapıyordu, bize vermiyorlar ki pisti bizde halka açalım herkes kullansın vatandaş fayda görsün diye. O gönderilerin altınada bir sürü insan yorum yapıyordu sonunda biz de pisti kullanıcaz gerçek halk faydalanıcak bunlardan kurtulucaz diye, başkasını bilmem ama benim kastettiğim maalesef ki hiçbirşeyle ilgili bilgisi olmayıp fikri olan bu kesim.
Güncel fiyatlara da bişey diyemiyorum bu enflasyon ortamında ne pahalı ne ucuz algımızı kaybettik maalesef, belki de maliyet olarak bakıldığında ancak kurtarıyordur ama sanki tosfed oraya girince bu işler bedava olcakmış gibi beklenti yaratmaya çalışan insanlara benim tepkim.
sevgili dostum , benim bahsettiğim "halk" ifadesi senin yazdıklarının içindeki kelime değil , adamların demeçlerinde kullandıkları kelime..
sözüm sana değil yani :):):)
initial-D
18-09-2024, 13:20
Pistin işletmeci tarafından belirtilen günlük kira bedeline bakmak lazım diye düşünüyorum fiyat kıyaslarında.
Söylenenlere göre 20 dk lık seansın kira ücreti 160.000 TL imiş
kelalper
19-09-2024, 11:23
gerçekten pistin işletmesini alabilecek kadar param olsa pisti alır içeride acil tıp merkezi ambulansı doktorunu 24 saat tutar 7/24 kullanıma açardım uygun fiyattan. Çatır çatırda para kazanırdı. Pistin bütün etrafını ağaçlandırır etraftaki evlerinde rahatsız olmasını engellerdim.
gerçekten pistin işletmesini alabilecek kadar param olsa pisti alır içeride acil tıp merkezi ambulansı doktorunu 24 saat tutar 7/24 kullanıma açardım uygun fiyattan. Çatır çatırda para kazanırdı. Pistin bütün etrafını ağaçlandırır etraftaki evlerinde rahatsız olmasını engellerdim.
araçlar f1 seviyesinde ses çıkarmıyolar ve hızlı çözüm isteniyorsa ses duvarı yapılabilir.
En mana veremediğim bahane, pistlerin etrafındaki evlerin ses şikayeti
3 sene boyunca İzmir'de 2. sanayiye çok yakın bir muhitte oturdum. Her sanayide iş yaptıranın evimin önündeki sokakta kah egzozunu, kah tesisatını, kah g.t kadar sokakta 0-100'ünü deneyimlemesini dinlemek zorunda kaldım.
Gece gündüz el kadar bebeğin yataktan fırlamasına sebep olmaları bir yana; bebek arabasıyla yeşil ışıkta karşıdan karşıya geçerken üstümüze yanlayan arabayla yüz yüze kaldığım da oldu.
1 kere bile ses şikayetimle ilgili işlem yapılmadı; 1 kere bile sokakta olmasa da, ilerisindeki kavşakta ekip arabasının beklediğine şahit olmadım.
Ama senelerdir orada olan pistin etrafına gelip bile isteye ev yapanların ses şikayeti bahane edilerek pistlerin önünün kesilmesi gerçekten akıl tutulması.
Kaldı ki birisi evimin önündeki sokak, diğeri kuş uçuşu bir kaç yüz metredeki ev.
Nereye, nasıl bir şikayette bulunuluyor da bu denli etkisi oluyorsa lütfen söyleyin bilgidir sabah bir gün lazım olur.
8.000rpm
26-09-2024, 15:38
istanbul park ile ilgili şikayet edilebilecek en en en en son şey pistteki araçların gürültüleridir
saçmalığın daniskası
Hafta sonu etkinlik yapmışlar giriş 200tl kadın cocuk ücretsizmiş.
otopark vs yazmamışlar muhtemelen ona da ayrı ücret isterler. Çok sönük geçeceğini tahmin ediyorum utanmadan bir de ücretli yapmışlar..
Etkinliğe gidecek var mı ? Otopark ücretsizmiş v weekendde otopark ücretliydi giriş ücretsizdi. Bunda tam tersi.
Ben oğlanı alıp gideceğim. Heveslendi, bakalım nasıl geçecek. Otopark ücretsiz Giriş 200 TL kadınlar ücretsiz,çocuklar 12 Yaş a kadar ücretsizmiş.
Yani mumla arayacağımız belliydi eski organizasyonları ama gene de şaşırtıyorlar.
Aranel Ciryatan
27-09-2024, 18:00
Benim eve çok yakın olduğundan biz yine bi gideceğiz bakalım :D
yarın gidebilirim ben de beklentiyi düşük tutarak
Biz kapıdan yararsız tipler gelmesin diye ufak bir otopark ücreti koymuştuk, katılım tamamen ücretsizdi. Yanlış anlaşılmalara yol açılmasın.
Aranel Ciryatan
27-09-2024, 19:52
Biz kapıdan yararsız tipler gelmesin diye ufak bir otopark ücreti koymuştuk, katılım tamamen ücretsizdi. Yanlış anlaşılmalara yol açılmasın.
Biliyoruz + yanlış hatırlamıyorsam fiş/fatura veriyordu kapıdaki ücret alan kişi.
Geçen ben neye gitmiştim hatırlamıyorum TPŞ motor yarışı vs olabilir. Kapıda ücret aldılar bide fiş/fatura vermediler.
Bende bir etkinliğe gittiğimde ( sanırım v weekend ) girişte bir para ödemiştik, üstüne bi de kapı girişinde araçta arıza yaktı, bende yola engel olmayacak şekilde durmuştum. Eleman çekici çağır o zaman durma burda dedi :) durakladığım süre 15-20 saniye maksimum, tekrar ediyorum yola engel olmamıştım. Ayrıca arabaları da toprak,çamur a çekmiştik. O da ayrı bir husus tabi.
Biz 205 gti ve 208 gti olarak araclari trackmaniac stantına koyduk. Haftasonu gelen olursa görüşelim.
Aranel Ciryatan
28-09-2024, 15:00
Evet bugün ziyaret ettim. Baya sakin içerisi dolaşan insan sayısı bence az. Yanlış görmediysem pist günü için piste çıkan araç sayısı da baya azdı. Yine kapıda 200 TL karşılığında fiş fatura yok :D
V Weekend mesela ne kadar hareketli olurdu. Pist günü etrafta koşturan ef186 görürdük falan :)
Evet bugün ziyaret ettim. Baya sakin içerisi dolaşan insan sayısı bence az. Yanlış görmediysem pist günü için piste çıkan araç sayısı da baya azdı. Yine kapıda 200 TL karşılığında fiş fatura yok :D
Vergi Kayıp ve Kaçağına İlişkin İhbar Bildirimi (https://www.turkiye.gov.tr/gib-intvrg-ihb) ;)
V Weekend mesela ne kadar hareketli olurdu. Pist günü etrafta koşturan ef186 görürdük falan :)
Kartla ödedim ben
https://youtu.be/U3WwB4iQR8U
Video karışmış onceki mesajdna videoyu adminler silerse sevinirim. (Pc den atmayinca oluşan naneler)
çekimde fps in mi düşük. goruntuler cok tıtrıyor. yada hafıza kartın mı kaydedemiyor. biraz seyir zevkini baltalıyor. mutlaka farketmıssındır.
Önceki ile kıyaslayınca vasattı . Cumartesi çekilen drone videosu görünce zaten gitmemem gerektiğini anlamıştım ancak oğlanı heveslendirdiğim için mecburen gittik. Araç ve katılımcı sayısı muhtemelen Önceki yıllarda yapılan etkiliğin 10/1-2 si kadar ancadır. Girişte fis fatura verilmedi. biraz Abbas Çimen ve ekibinin driftlerini izleyip ayrıldık alandan.
Sti_Ozan
30-09-2024, 09:17
İnsanlar birazda tepkisinden dolayı katılım sağlamıyor sanırım, neredeyse her pist günü bir kaç seans katılan arkadaşım tepki olarak girmediğini bundan sonra da girmeyeceğini söyledi mesela.
çekimde fps in mi düşük. goruntuler cok tıtrıyor. yada hafıza kartın mı kaydedemiyor. biraz seyir zevkini baltalıyor. mutlaka farketmıssındır.
Telefon gincellemeler sonrası biraz kafayı yedi. Ha birde müzikli kisimlar 1.5x olarak hizlandirdim
ceratoniaorg
30-09-2024, 10:27
whatsapp iletişim hattından bir konuda bilgi almak için yazdığımda dönüş bile alamadım.
Umarım bu etkinlikten bir çok konuda ders çıkartmışlardır ve gelecekte yapılacak olan etkinliklerde bambaşka bir deneyim ile karşılaşırız.
eminkilic61
30-09-2024, 10:31
bir seansa 57 araba çıkarttıkları doğru mu?
Zannetmiyorum. Gezinti turlamasi filandir
Muhtemelen çekim yapılan FPS ile editten sonraki FPS arasındaki farktan kaynaklı, motion blur gibi olmuş bazı görüntüler.
60fps ile çekilip 25fps ile editlenmiş gibi.
Arkadaş 30 araçlık seans aldı. sanırım seans dolmamış, 15-20 araç arası araç vardı. muhtemelen 57 araç dedikleri kortej geçişleri oluyordu oradaki araçlardır.
tüm gün oradaydım ben bi seansta 57 araba görmedim.
Acemilik çekti biraz organizasyon ekibi ama genel olarak aşırı vasat değillerdi.
brifing 8 dediler 10 a kadar ancak neredeyse içeri girebildik :D
20 dk seans ama biz 25. dakikada damalı bayrağı gördük. Kurallar biraz esnemiş gibi eskiye nazaran.
ilk elin günahı olmaz diyebiliriz. Atıl vaziyette kalmasından iyidir.
Niyet iyi, ama organizasyon eskisini bariz aratacak duzeydeydi.
Ilkin gunahi olmaz diyerek eyvallah denilen cok sey vardi.
Pazar sabahki seanslardan birine cikip 40+ net arac oldugunu soyleyen arkadasim var.
Benim ciktigim ciktigim seans o kadar dolu degildi.
rahmitanir
30-09-2024, 13:24
Dün sabah 4'te İzmir'den yola çıktım, sabah 8:10'da İstanbul Park kapısındaydım.
Dış kapıda, zamanında Intercity'nin kayıt alıp araca yapıştırılacak seans, numara sticker'larını dağıttığı konumda yaklaşık yarım saat 40-50 kadar araç bekledi.
Saat 9 gibi içeriye girdik ama saat 100 metre ötede durup, tente şeklinde açılmış standda kayıt işlemleri için sıraya girdik. Bu noktada sadece tek kayıt masası açılmı olmasından işlem uzun sürüp, bir nevi kaos oldu, kaydı alanlar Tosfed ilgilileriydi diye anladım. Ancak onlr da sonradan ilk seanstakileri önden alıp, işlemi biraz daha hızlandırdı.
10:00 başlaması gereken seans, 10:30'da pistteydik. 36-37 araç kadar pistteydik. Genellikle katılanlar az çok pist deneyimi olan kişilerdi, o sebeple kalabalığa rağmen oldukça akıcı şekilde ve sorunsuz bir seans oldu. Sadece seans sonunda 9-10'daki bir kuka ortaya fırlamıştı, onu da seans sonunda temizlediler diye tahmin ediyorum.
Sonraki seansların katılımcıların pist kültürü eksikliğinden biraz daha kaotik geçtiğini duydum ama gözümle görmedim. Sonuçta bu halk günü, buna engel olmak pek mümkün değil. Ama bu paraya halk günü mü olur diyebilirsiniz, o tartışmanın bir başka boyutu, çok girmek istemiyorum. Tek söyleyeceğim, ben de tek seanstan fazla girmeye bu rakamlarla yanaşmıyorum. Eskiden 3 seans birden alırdım.
Festival tarafı ise V weekend'i andıran bir yerleşim vardı, ana fark ilk girişteki otomobil firmalarının sergisi yoktu. Orta yerde drift alanı, uzak kenarda da bolca farklı garaj ve kulübün üye araçları sergileniyordu. After market parça satan firmalar yine sergi açmıştı. İnsan kalabalığı tabi V weekend'e göre daha azdı. Sergilenen arabalar kötüydü demiyorum ama tabi V weekend kıvamında değildi. Ve tabi pist günü ile ortak olduğundan pistte taxi drive veya test sürüşü yoktu. Çocuk eğlence alanı vardı ama kapalı yine W veekend zamanında kapalı garajlarda anne ve çocukların vakit geçirebileceği, gerektiğinde çocuğun altını değiştirip emzireceği şekilde bir imkan yoktu. Çünkü üst kattaki hiç bir seminer salonu tarzı lokasyon yer sahibi tarafından kullanıma açılmamıştı. Vural Bey'in kişisel araç koleksiyonuna benzer bir şey zaten yoktu / mümkün değildi.
Etkinliğin organizatörlerinden Musa'nın markası olan Cars&Wear standı çok uygun fiyata otomobil temalı çok güzel tişörtleri uygun fiyata satıyordu, onları bolca satın aldık.
Yemek standları mevcut ama tabi yine V weekend'deki kadar alternatif yoktu.
Biraz kıyas gibi yazdım ama amacım kıyas yapmak değil aslında. Sadece geçmişe hakim olan insanların güncel etkinliğe dair fikri olması için bu şekilde bir anlatım tarzını tercih ettim.
Hem maliyet hem de organizasyon açısından eleştirilecek değil de, geliştirilecek konular var diye bakmak lazım. TR'de bu tür bir organizasyona girebilecek, bu sorumluluğu alabilecek ekip sayısı çok çok kısıtlı. Umarım devamı gelecek bu etkinliklerin, özellikle pist tarafında maliyetin net şekilde daha da iyileşmesi lazım. Bunun için de görev organizatörlere de düşse de, asıl Tosfed / kiracı firmaya büyük görev düşüyor. Hatta gördüğüm kadarı ile maliyetlerin katlanmasına sebebp olan en kritik konu, pistin kiracısı olan firmanın işletmeyi yapmayıp, organizasyon için pisti tekrar kiraya veriyor olması. Bu konuda pek ışık görmemekle beraber, umarım ki gelişme olur. ama son organizasyonun sahibi Ülkü grup, çok da uzun bir zaman geçmeden bir pist günü daha yapmayı planlıyor.
rahmitanir
30-09-2024, 13:28
Edit yok, o sebeple atladığım önemli bir konuyu ikinci mesaj olarak yazıyorum. Kule hakemleri benim girdiğim seansta çok iyi çalışıyorlardı. Benim İzmir etkinliklerinde yapmaya çalışıp da hakemlere çok da yaptıramadığım mavi bayrak uygulamasını hakemler çok iyi takip ediyordu. Bu da bir artıydı.
325 farklı araç 1 günde piste çıkmış. Türkiye rekoru kırdık diye paylaşmışlar. Sakin geçti diyenler vardı.
325 farklı araç 1 günde piste çıkmış. Türkiye rekoru kırdık diye paylaşmışlar. Sakin geçti diyenler vardı.
Pisti geçtim, tesisin tamamında okadar otomobil varmıymış.
Yalanla dolanla olmaz bu işler eğer böyle ''rekorluk'' bir açıklama yapıldıysa cahillik olmuş.
https://imgyukle.com/i/CYv7ZG
pistin yeni sahibinin kurumsal instagram hesabını bilen varmı ?
pistin yeni sahibinin kurumsal instagram hesabını bilen varmı ?
https://www.instagram.com/can.holding/
325 mi? heralde otoparktaki araçları da saydılar :D
mikelazi
02-10-2024, 13:04
10 seans,her seans arası 10dk
buyuk cesaret
325 mi? heralde otoparktaki araçları da saydılar :D
Sadece pazar günü 10 seans vardı. kaçı 40lık kaçı 30luk bilmiyorum ama bayağı araç girdi.
4 sıra 30-40 araba dizildiler. sürekli. arada giren vespaları ve tospaları da katmışlardır :D
Fiyatı dışında ben memnun kaldım. Yavaş yavaş oturacağını ümit ediyorum.
initial-D
05-10-2024, 16:09
Kule hakemleri ile ilgili bir eleştirim var, mesela 17 nolu kule sarıyı sallıyor ama 18 de bişey sallanmıyor, 19 da da yok, 20 de de yok vs. Mavi bayrakta iyi çalışıyordu kuleler ama sarıyı sallarken devam kuleleri hiç takip etmiyordu iki seansta da.
Bundan sonraki organizasyonlar daha güzel olur, ilk olması sebebiyle aksaklıklar oldu ama o kalabalığa rağmen pist içinde birşey yaşanmamasıydı önemli olan
eminkilic61
17-10-2024, 10:11
ihale'ye giren firmanın teminat mektubu sahte çıkmış..
TFF, Lale Candar'la ilişkisini kesmiş.
TELE1 buyuk skandalı acıklıyor! 4 milyarlık Formula 1 pisti ihalesini kazanan şirket sahte teminat mektubu verdi! - Tele1 TV Canlı yayın (https://www.tele1.com.tr/tele1-buyuk-skandali-acikliyor-4-milyarlik-formula-1-pisti-ihalesini-kazanan-sirket-sahte-teminat-mektubu-verdi)
eminkilic61
17-10-2024, 10:13
ihale'ye giren firmanın teminat mektubu sahte çıkmış..
TFF, Lale Candar'la ilişkisini kesmiş.
TELE1 buyuk skandalı acıklıyor! 4 milyarlık Formula 1 pisti ihalesini kazanan şirket sahte teminat mektubu verdi! - Tele1 TV Canlı yayın (https://www.tele1.com.tr/tele1-buyuk-skandali-acikliyor-4-milyarlik-formula-1-pisti-ihalesini-kazanan-sirket-sahte-teminat-mektubu-verdi)
ihale şartlarında bulunan, 'sözleşme imzalandıktan itibaren 1 ay içinde F1 ile anlaşacaksınız yoksa ihale fesih edilir, teminat mektubu idareye gelir olarak kaydedilir.' maddesi de boşa düşmüş oldu yani.
ne F1 ile sözleşme, ne de idareye gelir kaydedilecek teminat mektubu var ortada :D :D
Olay aslında efsane büyük bir olay ama nedense üstü örtülüp kapanıp gidecek gibime geliyor.
Bu yaşananlara ben hiç şaşırmadım, şaşıran var mı gerçekten ?
40 farklı oyun dönüyor bu işlerde, en başından belliydi böyle olacağı.
kelalper
18-10-2024, 13:06
Lan böyle birşey nasıl olabilir. İhale komisyonunun görevlerinden biri verilen teminatların gerçek olup olmadığını kontrol etmektir ki maddi gücü olmayan adam ihaleye giremesin. Şimdi evrakta sahtecilikten ve ihaleye fesat karıştırmaktan yargılanmaları gerekmiyor mu bunların?
Muz cumhuriyeti diyeceğim o bile fazla kalacak.
küfürlerim var irili ufaklı
rahmitanir
18-10-2024, 13:25
Büyüleyici.
sussam gönül razı değil, konuşsam ban yerim :)
şimdi ne olacak? ihale fesih mi edilecek?
Aranel Ciryatan
18-10-2024, 15:34
https://www.youtube.com/watch?v=sb1Arj_ZTAQ
Bunlar yüzünden çok masrafa giriyorum, yakıyorum püromu bir bakıyorum hergün yepyeni fantastik ütopik değişik maceralar :) Şakşakçıları vardı , el ele yürüyen devletin federasyonu yönetenler vardı, kuyruğundan ayrılmayan gençler vardı…. Vardı da vardı… Ulan sahte evrakla devletin koskoca bakanlığının vakıflar gmlüğünü dolandıran, TFF den karga tulumba kovulan ( Instagram (https://www.instagram.com/reel/DBJ9O0cg6Eb/?igsh=MTRqMnp6NGl3dmQ4ZQ==)) birine pisti aldı diye menfaat için yapmadık yalakalık bırakmadılar…
Hakaten deveyi seven kıymet görüyor develer arasında…
Develer alınabilir :)
https://youtu.be/KKDfBGHxMAU?si=EyVELclF8J2a1IME
rahmitanir
18-10-2024, 18:34
İlgili medya kişisi iddia ettiği kadar duyarlı olsa, önce İzmir pistinin neden atıl kaldığını sorgulardi.
Bunlar yüzünden çok masrafa giriyorum, yakıyorum püromu bir bakıyorum hergün yepyeni fantastik ütopik değişik maceralar :) Şakşakçıları vardı , el ele yürüyen devletin federasyonu yönetenler vardı, kuyruğundan ayrılmayan gençler vardı…. Vardı da vardı… Ulan sahte evrakla devletin koskoca bakanlığının vakıflar gmlüğünü dolandıran, TFF den karga tulumba kovulan ( Instagram (https://www.instagram.com/reel/DBJ9O0cg6Eb/?igsh=MTRqMnp6NGl3dmQ4ZQ==)) birine pisti aldı diye menfaat için yapmadık yalakalık bırakmadılar…
İnsta'da linkledigin ve bahsi gecen haberci, bu basligin ilk acildigi zaman da cok popilerdi, yorumumu yukaridaki gibi yapmistim. Yanilmamisim cok sukur.
İnsta'da linkledigin ve bahsi gecen haberci, bu basligin ilk acildigi zaman da cok popilerdi, yorumumu yukaridaki gibi yapmistim. Yanilmamisim cok sukur.
Ben haberciyi tanımam, konuyu TFF başkanının ağzından duyun diye linkledim instagramı.
Oğuz Kaan Salıcı | Bakanlıktan istifa etmenizin zamanı geldi, Sayın Mehmet Nuri Ersoy.
Devletin, sahte kefalet senediyle 4 milyar TL zarara uğramasına engel... | Instagram (https://www.instagram.com/reel/DBRXAiJtsoH/?igsh=MmF1Y2l2Nmp6dXhm)
Yeni bir video daha düştü, püro yetişmiyor cnm bu gündeme de :)
onursumer
19-10-2024, 12:29
Oğuz Kaan Salıcı | Bakanlıktan istifa etmenizin zamanı geldi, Sayın Mehmet Nuri Ersoy.
Devletin, sahte kefalet senediyle 4 milyar TL zarara uğramasına engel... | Instagram (https://www.instagram.com/reel/DBRXAiJtsoH/?igsh=MmF1Y2l2Nmp6dXhm)
f1 gelemeyincedeki rahatlık bu yuzdenmiş demekki yanıcak bi teminat yok ;)
Cuneyt.B
20-10-2024, 22:50
İhale başladığında ben bu holdingi kısa bir araştırmıştım ne olacağı aşağı yukarı belliydi. Fonfoncu Fatih Altaylı'nın desteğini görünce tamam dedim.
Hayır onuda geçtim ihale şartnamesinde 1 ay içinde F1 ile anlaşma imzalanacaktı onu da kimse sormadı.
Normalde Vural Ak akp'ye yandaş olmasıyla itham ediliyordu. Gol chp'den geldi. Bu çıkar ilişkilerin partisi purtisi olmaz zaten.
Ben hep Vural Ak'ta kalmasını istiyordum ta ki rayiç bedel meselesini ortaya atana kadar.
Rayiç bedelle bize kiralanması lazım gibi bir saçmalık olamaz. 13 sene geçmiş ilk sözleşmenin üzerinden.
Girersin ihaleye 250 verdilerse sende 251 verirsin alırsın. Rayiç bedel ne ya. Pistin bir kira değeri var sonuçta bu belediyenin rayiciyle ölçülemez.
Intercity'nin mevcut ihale şartlarıyla istekli olarak ihalede bulunması gerekiyordu. Artırmasına gerek yoktu. Bu ticari bir hataydı bence. Daha önceden ihaleyi Intercity kazanmamıştı zaten. İkinci istekli olarak kendilerine teklif sunulmuştu.
Şimdi ihale iptal edilse bile(ki sümen altı ederler yine) ikinci istekli yok.
Olay aslında efsane büyük bir olay ama nedense üstü örtülüp kapanıp gidecek gibime geliyor.
Net sayı 12 olmakla beraber yıllarca kurdukları tezgahla 100 lerce bebeğin ölümüne sebep olanları koskkoca medya da 2-3 kurum yayınladı.
Ana akım medya da haber dahi yapılmadı. Böyle büyük bir sağlık skandalı varken açıkçası f1 in sahte kefaleti, sözleşmenin apaçık maddesine uyulmaması falan gibi durumlar biraz devede kulak gibi kalıyor.
İnanılmaz şeyler yaşanıyor ve kimsenin sesi çıkmıyor, çıkamıyor (Kendimi de dahil ediyorum buna)
gotham city için olağan şeyler bunlar arkadaşlar. gülüp geçelim
tr.motorsport.com ihaleyi yeni firma alinca sanki kendileri almis gibi coskulu sutunlarla bam bam haberleri paylasiyorlardi ? acaba bunu neden gormezden geliyorlar ?
tr.motorsport.com ihaleyi yeni firma alinca sanki kendileri almis gibi coskulu sutunlarla bam bam haberleri paylasiyorlardi ? acaba bunu neden gormezden geliyorlar ?
perperik'te biraz ilginç bir tip onun etkisi
Tesadüfen şöyle de bir yazı buldum,
Bir yolsuzluğun anatomisi (https://www.sehriyar.info/?pnum=1030)
kaynak kimdir nedir bilemem ama içerik hiç yabancı gelmedi.
Aranel Ciryatan
24-10-2024, 08:27
Tesadüfen şöyle de bir yazı buldum,
Bir yolsuzluğun anatomisi (https://www.sehriyar.info/?pnum=1030)
kaynak kimdir nedir bilemem ama içerik hiç yabancı gelmedi.
Yazı uzun olduğu için tamamını okuyamayanlar için özetini GPT'ye yazdırdım.
Yazı, İstanbul'daki Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park pistinin yapım sürecindeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını ele alıyor. İstanbul Park’ın inşası, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve birkaç devlet kurumu tarafından finanse edilmiştir. Ancak projenin maliyetleri, başlangıçta tahmin edilen 90 milyon dolardan 180 milyon dolara yükselmiş ve bu süreçte yolsuzluk iddiaları ortaya atılmıştır.
Yazıda, ihale süreçlerinin düzgün işlemediği, daha uygun fiyat veren firmaların dışlandığı ve inşaatın öngörülen maliyetlerin çok üzerinde tamamlandığı ifade ediliyor. Örneğin, TEKYOL İnşaat daha düşük maliyetle işi üstlenebilecekken, Evren İnşaat’a ihale verilmiş ve bu kararın sonucu olarak devletin büyük zarar ettiği belirtiliyor. Sanayi Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına göre, ihale sürecinde ve yapım aşamasında ciddi usulsüzlükler yapılmış ve yaklaşık 25 trilyon liralık bir zarar meydana gelmiştir.
Ayrıca, pistin yapımı sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin raporlarına aykırı zemin özellikleri bildirilmiş, bu da maliyetlerin artmasına neden olmuştur. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün arazisini kiralayan FİYAŞ’ın pist dışındaki diğer yapılması gereken projeleri (otel ve konaklama evleri) tamamlamadığı da vurgulanmıştır. Sonuç olarak, pistin yapımında ve işletilmesinde ciddi finansal kayıplar ve yolsuzluklar yaşandığı anlatılmaktadır.
Yazıda bu süreçlerle ilgili sorulması gereken sorular da yer almakta; İstanbul Park’ın gerçek maliyeti, FOA ile yapılan anlaşmaların içeriği ve neden bazı firmaların ihaleye dahil edilmediği gibi sorular gündeme getirilmektedir.
Yazı uzun olduğu için tamamını okuyamayanlar için özetini GPT'ye yazdırdım.
özetin atlayan kısmında foa denen yere aktarılan kaynakların % sel çokluğu ve neden aktarıldığına dair sorular da var.
inşaat işleri gördüğüm full rant üzerine kurulu. Yani 10 liralık bir iş aslında 4 tl falan yapılaibliyor.
işi 10 a alan 8 e yapn birine, 8 e alan da 6 ya yapan birine taşere ediyor. Aradan kılçıksız para kaldırıyorlar.
Ha bir de imalt bütçesi yapıp 20 katına maletme süreci var, özel şirketlerde böyle bir durum olsa bileti keserler ama güzel şirketlerde olsun ya ödeyelim deniyor sanırım :)
Bernie'ye aktarılan paralar F1 yarışı bazlı ve o zaman neredeyse tüm yeni pistler bu paraları ödüyordu,
İnşaat maliyetleri bir tarafa koyarsan yarıştan para kazanamıyoruz olayı tamamen pazarlama ve ülke başarısızlığı,
Bugün ülkeler ikinci, üçüncü yarışı koymaya çalışıyorlar, Arap yarımadasında 2 yarış var üçüncü için ciddi bastırıyorlar, Amerika Las Vegas için çok uğraştı,
Bu ülkeler bu kadar zarar etse bu işe girer mi hala?
F1 dışında, MotoGP, SBK, DTM gibi yarışların gelememeside tamamen yönetimsel ve kurgusal hatalarla alakalı,
Güzel bir pist yaptık ama uluslararası yapamadık,
Bernie'ye aktarılan paralar F1 yarışı bazlı ve o zaman neredeyse tüm yeni pistler bu paraları ödüyordu,
İnşaat maliyetleri bir tarafa koyarsan yarıştan para kazanamıyoruz olayı tamamen pazarlama ve ülke başarısızlığı,
Bugün ülkeler ikinci, üçüncü yarışı koymaya çalışıyorlar, Arap yarımadasında 2 yarış var üçüncü için ciddi bastırıyorlar, Amerika Las Vegas için çok uğraştı,
Bu ülkeler bu kadar zarar etse bu işe girer mi hala?
F1 dışında, MotoGP, SBK, DTM gibi yarışların gelememeside tamamen yönetimsel ve kurgusal hatalarla alakalı,
Güzel bir pist yaptık ama uluslararası yapamadık,
Ülkeler bir bütün olarak turiste ülke pazarlaması için yarışları kullanma peşinde. Bize kendisi gelen turistleri çakal esnafa taksilere vs yem ediyoruz. Yarış organize etme işini tamamen geçtim. f1 yarışına gelen yerli turist bir daha gelmem dedi trafiktir ulaşımdır şu bu sebepten.
Her bir yanı yozlaşmış "çete" dolmuş ülkemin herkes kendi kesesinin peşinde. Denetim mekanizması çalışmıyor. Çalışanın da ayağı kayıyor.
Normal bir ülkede şu başlıkta konuşulan iddiaların yarısı konuşulsa kim bilir neler olurdu. Bizde ülke gündeminde olanlar sebebiyle amann ne olmuş f1 pisti filan modunda ilerliyor işler. 3 gündür yoğun bakımlarda yaşanan olaylarla alakalı kahpelikler bile konuşulmuyor kaynadı gitti resmen. Bu yazdıklarımın yeri burası mı onu da bilmiyorum ama kusuruma bakmayın
. f1 yarışına gelen yerli turist bir daha gelmem dedi trafiktir ulaşımdır şu bu sebepten.
Şu olay biraz bizim kültürümüzle de alakalı, alışkın değiliz o tarz büyük organizyonlara, biz her türlü kuyrukta kaynak yapmayı seven bir toplumuz,
Merkezlerden sabit ring sefer yapılması gerekiyor, son F1 yarışında köyde ATV'si olan biri ile anlaşmıştık, o götürüp getirmişti bizi,
Geri kalan konularla alakalı çok fazla yazmak istemiyorum, sinir bozucu çok,
eminkilic61
25-10-2024, 08:57
normalde, ihale şartları sağlanamadığı için Haziran 2024'te iptal olması gereken ihale, iptal edilmemişti.
bir ihalenin en önemli konularından olan teminat mektubunun da sahte çıkmasıyla, yine iptal edilmesi gerekirdi.
gördüğümüz ve bildiğimiz kadarıyla bir aksiyon yok.
hazır ülkede gündem değişiyor deyip bunun da üstüne yatarlar...
9-10 Kasım tarihlerinde FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonası, İstanbul Park'ta düzenlenecek.
Eee bu iş bu şekilde nasıl devam ediyor ben anlamadım :)
eminkilic61
07-11-2024, 08:28
yaka paça atılmaları ve üstüne çok ciddi maddi cezalar almaları gerekirken...
Ah Emin ah neler sölüyoruz da içimizden işte :)
kelalper
07-11-2024, 13:10
Denizdelisi diye bir adamı takip ediyorum inanılmaz komik bir herif. Onun bir lafı var genelde eleştirilerin sonunda kullanıyor. Beni siyaset hakkında soru sormayın konuşursam internet hızından daha hızlı becerirler diyor. Bu da öyle bir olay. Konuştuğun anda internetten hızlı koşman lazım. Ayı kovalarken yanındaki arkadaşından hızlı olman yetmiyor artık ayıdan hızlı olman gerek.
haftaya çok başka bir gündemimiz olacak derken bunu mu kastediyordu acaba (ironi)
onursumer
07-11-2024, 20:36
şuanki işkal değil sanırım :D
Sti_Ozan
08-11-2024, 11:23
Ülkede çok daha kritik konularda saçma sapan uygulamalar varken bir pist için bu kadar şaşırmamak lazım diye düşünüyorum.
Ülkenin doğruları bir elin parmağını geçmiyor..
yilmazcatalbas
08-11-2024, 12:55
İlk söylentiler çıktıktan sonra bekledim ama bu durum neredeyse hiç haber yapılmadı, hiç bir köşe yazısında yazılmadı, gündem dahi olmadı... O çok iyi! diye anılan gazeteciler dahi tek kelime etmiyor. Gerçekten şaka gibi...
Eski kiracıya demediğini bırakmayan Fatih Altaylı, yalan olan F1 ve sahte teminat mektubu için yorum yapmadı değil mi?
kelalper
11-11-2024, 10:52
Fatih gitsin kumda oynasın. Paralı asker.
Altayli sallamis yine biseyler ;
Fatih Altaylı mujdeyi verdi: "Turkiye, 2026 F1 takvimine girmeye yakın" (https://tr.motorsport.com/f1/news/fatih-altayli-mujdeyi-verdi-turkiye-2026-f1-takvimine-girmeye-yakin/10676297/)
Altayli sallamis yine biseyler ;
Fatih Altaylı mujdeyi verdi: "Turkiye, 2026 F1 takvimine girmeye yakın" (https://tr.motorsport.com/f1/news/fatih-altayli-mujdeyi-verdi-turkiye-2026-f1-takvimine-girmeye-yakin/10676297/)
Hani şu teminat mektubu sahte çıkan ve belirli bir süre sonunda f1 ile sözleşme imzalayamazsa ihalenin iptal olacağı pistte mi f1 organizasyonu yapılacak.
Birileri güzel bir yol buluyor ama hayırlısı.... Yaşananlar hukukun üstülüğünü bize cam gibi gösteriyor :)
34 FA Bey nasıl kimlerden nemalanıyor belli değil, güzel bir yönlendirme yapabiliyor kitlelere. Özellikle konu ne olursa olsun konu hakkınd açok bilgi sahibi olmayanlar onu izleyip otorite olduğunu düşünüp sölediklerini doğru kabul ediyor.
Fatih Altayli gene konusms , yanlis bilmiyorsam kendisi FIA'da gecerli bi sifati filan var ve motorsporlari ile baya alakali , isi geregide hep konusur hic susmaz ...
Gene yazmis birseyler , isi gucu konusmak olan herkesi elestrien eleman ve motorsporlari ile ilgili olan kisi neden acaba ilhalediki uzulsuzleri neden konusmuyor ? gormezden geliyor ?
kelalper
28-11-2024, 18:05
Adamın youtube kanalına har yazdığımda hop yorumlardan siliyorlar.
https://tr.motorsport.com/f1/news/fatih-altayli-istanbul-f1-pistine-gittim-ve-agladim/10676993/
Reisi ağlatmaya utanmıyor musunuz? Yazık yazık. Ne kadan mutlu olmuş.
İstanbul Park Sozleşmesi Feshedilecek Mi? – Spor ve Hukuk (https://sporvehukuk.net/2024/11/28/istanbul-park-sozlesmesi-feshedilecek-mi/)
Abi benim merak ettiğim bunun peşine kim düşecek ? Yasal olarak bu şartların yerine getirilmediğini kim irdeleyecek. Ben bir vatandaş olarak gidip dava açıp bilgi talep edebilir miyim ? Hukuki konuda bilgisi olan arkadaşlar beni bir yeşillendirsin :)
ihaleyi kazanan doğa koleji / ex fetö kumpanyası değil mi.. hz google öyle diyor da başka infosu olan var mı ? eğer öyle ise zaten geçmiş olsun.. karşılıksız evrak yalan beyan falan kimse kurcalamaz.. devlet bankasından kredi çekilir, vaktinde ödenmez, faizi affedilir maliyeti vatandaşın vergisine yüklenir... bir benzeri kalamış marina ihalesinde mevcut..
intercity'ye tu kaka diyenler yeni pist günündeki tur rakamlarından memnundur umarım...
34 FA Bey nasıl kimlerden nemalanıyor belli değil, güzel bir yönlendirme yapabiliyor kitlelere. Özellikle konu ne olursa olsun konu hakkınd açok bilgi sahibi olmayanlar onu izleyip otorite olduğunu düşünüp sölediklerini doğru kabul ediyor.
Ülkede en nefret ettiğim şey...
Hükümeti her fırsatta yolsuzluk, hukuksuzluk, bilmemne şu bu ile eleştirirken "aynısının lacivertini" "muhalif" tarafın yapması ne kadar acı.
Süper bi samimiyetsizlik. Süper bi sığlık. Kitlelerimiz de maalesef aynı kafalarda, bu oyunlara çok güzel geliyor.
Arkadaş sen pist ile ilgili şeyleri eleştiriyorsun, hükümeti, usulsüzlükleri eleştiriyorsun, çık o zaman madem öyle delikanlı gibi diğer tarafı da eleştir.
Akp'yi bunun için eleştirirken sen şimdi aynı şeyi yapmadın mı? yorumları silmeler, hiç bu konulara girmemeler. Oh ne güzel iş.
EnesPolatdemir
11-12-2024, 14:00
Fatih Altaylı: "İstanbul F1 Pisti'ne gittim ve ağladım" (https://tr.motorsport.com/f1/news/fatih-altayli-istanbul-f1-pistine-gittim-ve-agladim/10676993/)
Reisi ağlatmaya utanmıyor musunuz? Yazık yazık. Ne kadan mutlu olmuş.
eski sahibi ne zararı vermiş acaba ya? Gidip göremediğimiz, çinko karbon vatandaşı kapıdan kovulan bir yermiş gibi lanse edip duruyor 34 FA. 2 prof çıkarıp kendini şirin gösterdi şimdi kitleye oynuyor. Bir kaç kaba kelime kullanmak isterdim ama davalarla başım belada zaten.. YouTube'da yazdığım yorumları da silmiş :hoo::hoo:. Ben Buğra Abi'ye sonsuz teşekkür ediyorum. Hayranı olduğum arabaları dünya gözüyle gördüm (avatarımdan belli oluyordur). Hep videolarda izlediğimiz şeyleri gözümle gördüm VE BUNLARI ÜCRET BİLE ÖDEMEDEN GÖRDÜM. Piste çıkmak nasip olamadı ama olsun. Hakkın yeri gothamda yerini bulmaz büyük oranda ama inşallah bu sefer bulur..
https://x.com/fatihaltayli/status/1875128454577889328?t=zyZ-tWxnNzJd_a7EMeWYkg&s=19
Fatih bey hakkını almış
Dynatech
04-01-2025, 14:32
Çok normal, meydan tff ve bunun gibilere kaldi. Kendisi zaten youtube kanalinda Can holdingin burasi ile bir alakasinin kalmadigini ifade etmişti gecenlerde. Federasyonun ve yancilarinin oyun alani oldu guzelim pist.
Bugra abi ihalenin iptal oldugunu paylasmis, Altayli ya yine kol saati kalacak sanirim :)
Vural Ak da paylaşımlar yapmış, dava temyiz e gider muhtemelen ama bundan sonra iptal den geri dönmez iş bence.
onursumer
31-01-2025, 16:20
birsuru usulsuzluk haberi yapıldı üstü ortuldu artık bunun da üstünü kapatamazlar herhalde vural ak bunların takibini yapıp yasal yollara başvurmuş ki bu zamana kadar sessizliğini korudu
AyrtonSenna
02-02-2025, 18:34
Altaylı son durum :D:D
https://www.youtube.com/watch?v=hoMytevOvwk
F1 i Türkiye'ye getireceğiz diyen federasyoncu amcalar ne oldu bizim iş ??
F.A dan pazar sabahı konu ile ilgili açıklama bekliyoruz :hehe:
İptal haberi, dava işi ve paylaşımlar iyiymiş :)
EnesPolatdemir
04-02-2025, 14:41
eski sahibi ne zararı vermiş acaba ya? Gidip göremediğimiz, çinko karbon vatandaşı kapıdan kovulan bir yermiş gibi lanse edip duruyor 34 FA. 2 prof çıkarıp kendini şirin gösterdi şimdi kitleye oynuyor. Bir kaç kaba kelime kullanmak isterdim ama davalarla başım belada zaten.. YouTube'da yazdığım yorumları da silmiş :hoo::hoo:. Ben Buğra Abi'ye sonsuz teşekkür ediyorum. Hayranı olduğum arabaları dünya gözüyle gördüm (avatarımdan belli oluyordur). Hep videolarda izlediğimiz şeyleri gözümle gördüm VE BUNLARI ÜCRET BİLE ÖDEMEDEN GÖRDÜM. Piste çıkmak nasip olamadı ama olsun. Hakkın yeri gothamda yerini bulmaz büyük oranda ama inşallah bu sefer bulur..
Hakkın yeri gothamda yerini bulacak galiba bu sefer F.A açıklama yap ulen :hahaha:
onursumer
05-02-2025, 12:16
haber değeri yok herhalde birkaç online mecra dışında kimse haber etmedi :)
haber değeri yok herhalde birkaç online mecra dışında kimse haber etmedi :)
Diğer türlü olsa anında nasıl haberi çakıyorlar ama..
Bizde siyaset çok alçakça işliyor ya, uyuz oluyorum.
AKP'ye laf eden adamlar bunlar bi de, e hani? Her halt yalan yanlış işliyor, bi tane bahseden yok?
EnesPolatdemir
05-02-2025, 13:25
Diğer türlü olsa anında nasıl haberi çakıyorlar ama..
Bizde siyaset çok alçakça işliyor ya, uyuz oluyorum.
AKP'ye laf eden adamlar bunlar bi de, e hani? Her halt yalan yanlış işliyor, bi tane bahseden yok?
Parayı veren gazeteciyi alır :)